106844

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Prof William #93589 Will egyrészt nagyon sok (túl sok) pénzt kért a szerepért - bőven többet mint amit a többiek kaptak- ezen felül pedig azt akarta hogy a fia is szerepeljen a filmben de nem ám holmi mellékszerepben, hanem az egyik főszerepben.
Ez érthető módon nem jött be a stúdiónak, szóval az elmúlt 20 év során hősi halált halt. :)
Warcraftot meg majd szombaton megyünk nézni. Akkor majd kiderül. :)
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.05.26. 10:28:16 -
ha jól emlékszem off-screen halál jutott volna neki, azt meg nem akarta... ha nem tévedek. -
karajjj #93587 Meglepő, hogy még egyetlen Warcraft fikázás sincs.
-
Nekem az tűnt fel, hogy a repülők milyen hiper-szuperek de a kocsik semmit sem fejlődtek.
Ha már szinte az összes mellékszereplőt előásták, Willy fiút miért nem hozták vissza? Nekem sokat dobott volna rajta.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.05.26. 10:16:54 -
bcrics #93585 Rosszabb az egyiptom isteneinel is? -
gombabácsi #93584 In the Heart of the Sea
zsibbasztóan középszerű film volt... :( -
Adok egy sakk-mattot ezeknek a tudományos elemzéseknek
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Rendező: Roland Emmerich
:D -
X-Men - Akopalipszis
A Deadpoolt imádtam, a BvS tetszett, a Polgárháborún elszórakozgattam, ezen meg... semmi. Néhány jó jelenet, karakter és ennyi. Elmondják a történetet, de nincs mesélés. Egyes karaktereknek nincs történetük, csak vannak, hogy aztán legyen +1 valaki, aki harcolhat. En Sabah Nur hatalmasabb és erősebb mindenkinél, de ez nem igazán nyilvánul meg a filmben. Nem volt hihető legyőzésének története. Viszont Quicksilver nagy jelenete jó volt. Plusz az előzőnél jobban kezelték a karakterét, így nem érződött, hogy mindent megoldhatna. Bár Sophie Turner nekem itt annyira nem tetszett, de Jean, mint karakter mutatott érdekességre utaló jegyeket. Mondjuk ez is tipikus, hogy filmekben Jean csak egy módon érdekes a készítőknek.
5/10 -
LOL -
Azért a 70 évvel ezelőtti színészetet lehet nem kellene a maihoz hasonlítani...akkoriban teljesen normális volt pl hogy túljátszanak mindent... -
ennyire részletekbe nem is akartam belemenni, de ez még csak a legkisebb probléma, mert tételezzük fel, hogy 15 évig kísérleteznek fejlesztenek, majd az utolsó 5 évben a világ minden része rááll a termelésre így azért elég sok dolgokat le lehet gyártani ha már csak ennyi a dolog
DE az anyaűrhajó szinte egy kontinensnyi méretű és mégis majd túlélik, miközben a dinoszauruszok állítólag egy 500m átmérőjű meteortól pusztultak ki és az egész bolygón jégkorszakot idézett elő.
Megértem, hogy film és látvány, de egy halvány realitás maradjon már meg ha földi környezetben játszódik az esemény , akkor elvárnám, hogy így is viselkednének a tárgyak . -
én csak azt nem hiszem el, hogy 20 év alatt így ki tudtuk használni az idegen technológiát és ennyi mindent sikerült megépítenünk :(
-
Erre nekem csak az jön át, hogy too much!
átestek a ló túloldalára . amit már párszor említettem a mai filmekben a CGI miatt mindenből indokolatlanul többet tesznek bele, mert csak egy CRTL+C CTRL+V az egész a gépek meg mennek pár órával többet.
Pedig a hatás kedvéért a kevesebb néha több lenne.
Az első részben is egy kicsit eltúlozták a légi csatát, de itt meg aztán végképp mindent, a gépek egymásba lógnak , irreális manőverezés egymáshoz nagyon közel , az űrhajó pattog mindenen, de nem esik szét , sőt még az űrbe is kimegy, miközben tudjuk, hogy az Columbia űrhajó darabokra esett , mert egy hungarocel szigetelés eltalálta felszállásnál. -
-
Inkább:
"Independence Day: Resurgence | Extended Trailer [HD] | 20th Century FOX"
Published on May 23, 2016
-
"Ja nem kell?"
Miért kéne?
"Akkor ezek szerint Győzike = egy Kossuth díjas színésszel."
Ha te össze akarod mérni, csak rajta. Te dolgod. -
DantesHUN #93573 Ja nem kell? Akkor ezek szerint Győzike = egy Kossuth díjas színésszel. Győzike is játszott filmben, mondhatni színésznek, és ne mérjük őket össze. Oké. Okos. -
Régen rossz, ha ezeket az embereket és színészeket méregetni kell... -
DantesHUN #93571 Márpedig Wayne nem volt jó színész, illetve bármiféle értékelhető színészkedést pár filmben mutatott csak. De karakterek volt, az tény. Voltak kivételek persze, például az utolsó filmjében nyújtott alakítása.
De, mondjuk ott a Félszemű, hiába tartják nagyra mihez képest? Bridges sokkal jobb volt az új feldolgozásban.
És mielőtt rákezdenél ,hogy de nem úgy van meg régen másképp volt...vele majdnem egy korosztály és szintén westernfilmekkel lett híres Eli Wallach, na ő jó színész volt. Tudott olyan dolgokat ami ahhoz kell ,hogy valakit jó színésznek tekintsenek.
Nem arról van szó, hogy Wayne nem fontos színész. Az, és karakteres, és voltak élvezhető filmjei. Mintahogy - más is szóba hozta- Schwarzenegger, Stalone, van Damme, Chuck Norris, meghatározó karakterek, egy meghatározó műfajt hoztak létre, de attól még a színészi képességeik, nem éppen magasak.
Ha teszem azt Swarci jó színész, vagy Sly, akkor mit mondjak mondjuk Daniel Day Lewis-ra? Vagy ha Wayne jó színész akkor mi mondjuk Brando? Vagy Spencer Tracy? Fonda? És sorolhatnék neveket még. Ne már, hogy Wayne velük egy kategória.
-
Seten #93570 Nem John Wayne-re írtam, hogy gagyi hanem a westernjeiből konkrétan a gagyibbakra, mert bizony volt egy pár. -
Ja, és az megvan, hogy amikor Quicksilver megmenti a bagázst, akkor a Sweet Dreams megy? -
bcrics #93568 Na es az feltunt e hogy a szárnyas ürge szarnyainak fémesítése kozben a Metallica - Whiplash c. Dala szolt?
-
Nekem feltűnt, és? :D -
bcrics #93566 X-men apokalipszis.
Feltűnt hogy a hihetetlen árnyék magyar szinkronja a garfield fele pokember magyar hangja?
Mostmar tudjatok.
Dicsertessek. -
na ne 
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Swarczi? Jut eszembe kijött az új Ovizsaru Dolph Lundgrennel. :D -
Swarczi-t nem a színészi tehetsége miatt kedvelem, mert az közel sem az a kvalítás mint ami lett Ő maga mint szimbólum a filmek után, de ezzel nincs is gond.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.05.24. 23:03:24 -
Ez semmi más, mint általánosítás.
Kérdem még egyszer, mit bizonyít, hogy keresett színész volt akkoriban? Leírtam elsőre is, mozisztárnak tökéletes volt. Persze, hogy keresték. Népszerű volt, eladható.
Manapság Győzikéért sorban állnak a márkacégek, zenei kiadók, média platformok. Miért? Olyan jó? Nem, eladható.
Hollywood 60 éve is biznisz volt... -
Neked? Semmit. De neked nem is kell. Mert te teszel rá, hogy mennyire jó színész volt John Wayne akkoriban, hiszen a 21. század elején számodra "borzalmas színész volt".
Ahogy nekem egyik kedvenc színész Arnold Swarzenegger, és Bruce Willis és társaik (!) a 80-90-es évek filmjei alapján, és számomra ők nem szar színészek, úgy egy Alkonyaton szocializálódott tini (nem, nem te) vélhetően sugárban hányna egy-egy 80-90-es filmtől.
Változnak a korok, a színészek, azok elvárt kvalitásai, és értelemszerűen a nézők és azok igényei is.
Manapság már "hulladék" az az akciófilm a nézők szemében, amiben nincs tökéletesszerű CGI = nagyok elvárások, az egyre javzló vizuális kiszolgálás miatt.
Csak ugye fogynak és fogynak a jó színészek.
-
Ez mit bizonyít? -
Mondja ezt egy 26 éves emberke, aki - értelemszerűen - nem élhette át (velem együtt) azt a korszakot, amikor John Wayne-ért éltek-haltak a rendezők, színésztársai (akik akadtak nyílt ellenlábasai is)és a nézők.
70+ film.
Amúgy meg egy rövid biográfia.
-
Egyáltalán nem írt butaságot. Wayne egy borzalmas színész volt, de mozisztárnak tökéletes. Korának Arnold Schwarzeneggere. És a filmjei...nem túlzás, hogy egyiket sem lehetne a Dollár trilógia mellé állítani. -
Szerinted minőségre értékelte...? Vagy úgy anblokk... -
gagyi...John Wayne... oké... -
Seten #93555 Nem már, szerinted az "X-Men-Apocalypse" és az "Egyiptom Istenei", minőségre ugyanaz a kategória?!
Mintha valaki egy Leone westernt hasonlítana egy gagyi John Wayne-féléhez. :) -
Egyiptom Istenei
X-Men-Apocalypse
Kil Command
Egyik kutya, masik eb. Középszar mind. -
Nagyon szar nem volt, én is inkább középszarnak mondanám, 5 alá.... a CGI minősége borzasztó volt, talán ha több pénzt tolnak bele lehetett volna jó film is.. -
Egyiptom istenei (vagy mi)
Akkora nagy szarnak lett beharangozva, hogy elve így ültem neki,...ennek megfelelően, mivel elve szarként indult, csak jól jöhetett is ki.
Azaz: Nem is volt ez annyira szar. Közép szar. De semmiképpen nagyon. Egy 5.5 pont körül mindenképpen megér, még talán egy 6 pöttyöt is. (visítva)
Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2016.05.24. 16:13:20 -
10 Cloverfield
Sokat nem tudtam előzetesen erről a filmről csak a szereplőket, meg a minimális sci-fi hátteret/utalást.
Kellemes csalódás volt. Nekem tetszett a színészi játék, a csavarok a filmben. Goodman tökéletesen megfelelt erre a szerepre. Lehetett volna több utalás is a filmben, illetve a bentlakós részt talán hosszabban és jobban ki lehetett volna bontani vagy fokozatosabban felépíteni, bár így a film kezdeti feszültség eltűnt volna. Úgy jó ahogy van.
Viszont aki a non-stop akciófilmeket kedveli annak nem fog tetszeni, mert ugyan többször is van feszültség a filmben
de vannak lassabb részek is.
7/10
Zootopia
Maga az animáció, a környezet, a színvilág, a tárgyak realisztikus ábrázolása 10/10-es, bár ez manapság már alapnak
számít. A történetre azt mondanám, hogy a tipikus nyálas, igazi amerikai álom maszlag, mézes-mázosan tálalva.
Történet cselekménye könnyen kitalálható, nem igazán tudom én sem belőni a korosztályt, akinek szánták de
könnyen elképzelhető, hogy az volt a cél, hogy minél nagyobbat merítsenek. Poénok voltak, lehetett is nevetni
rajtuk. Nem ez lesz az az animációs film amit rongyosra nézek majd.
10/6
-
[2005] - (imdb) - "Dalkomhan insaeng" (A Bittersweet Life) - 7/10
(2016.05.23) (120 perc, dél-koreai)
Egy ifjú tanonc* egy szép tavaszi napon elmerengve nézi a szélben lengedező ágakat. Rájuk mutatva megkérdezi a mesterét:
- Mester, az ágak mozognak, vagy a szél?
Oda sem pillantva amerre az ifjú ujja mutat, a mester elmosolyodik és azt mondja:
- Ami megindult az nem az ág, vagy a szél... hanem a szíved, és az elméd.
(film elején - saját fordítás)
Tételezzük fel, hogy egy fiatal, erős, gyors, jóképű fiatalember vagy, és történetesen egy nagy hatalmú "üzletember" legjobb embere immáron 7 éve, illetve akiben annyira megbízik a boss - mivel sosem volt barátnőd, sosem voltál szerelmes, csak a munkának élsz -, hogy a szemtelenül fiatal, nagyon csinos barátnőjének megfigyelését, óvását rád bízza. Elvárja, hogy ha igaz a sejtése, akkor "tedd a dolgod".
Mindössze 3 napról van szó.
A gond csak az, hogy az a szemtelenül fiatal, és nagyon csinos barátnő ezen időszak alatt hatással lesz rád... nem tudsz többé hideg fejjel gondolkodni, arrogáns leszel, és egy másik nagy hatalmú emberkének bökni kezdi a csőrét a viselkedésed, és a saját főnököd sem marad semleges.
Kíváncsi vagy, hogy mi fog történni?
Egy késő őszi estén az ifjú tanonc sírva ébred. Meg is kérdezi tőle a mester:
- Rémálmod volt?
- Nem.
- Szomorú álmod volt?
- Nem - válaszolta az ifjú. - Édes álmom volt.
- De hát akkor miért sírsz oly' szomorúan?
Az ifjú csendben válaszol, miközben a könnyeit törli:
- Mert az álmom nem válhat valóra.
(film végén - saját fordítás)
//Érdemes megnézni - reflektálós, megdöbbenős, és akció film, abból a fajtából, ami kicsit Tarantinós (a jobb napjaiból), kicsit Guy Ritchie-s, kicsit westernes (egy mindenki ellen).
//A harcjeleneteknél ajánlom figyelembe a közelharcos kamera megoldást.
//A kidolgozott testű Lee Byung-Hun --- pl.: A jó, a rossz és a furcsa (2008) - 6/10; A kard emlékei - 6/10; Inside Men (listán vár); vagy amiben szinte mindenki látta: Terminator Genisys (2015) - 6/10 (T-1000-es volt) --- jól alakította az arrogáns, meghasonult és harcra kész karaktert, aki rádöbben az álmok illékonyságára.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.05.24. 10:06:24