Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(2015.10.03) (94 perc, amerikai)
Az 5 "fő" érzelem (Öröm, Szomorúság, Félelem, Düh és Undor) vezérelte Riley megszületésétől 12 éves egyéniséggé alakulása - a boldog idők után beköszöntő költözés, és a szomorúság időszakában.
Kiváló Pixar-minőség, humorral (hál' Istennek nem erőltették túl), mondanivalóval. A szinkronhangok illettek.
Nekem bejött.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Itt valami odaveszett.lol
De szép bauxit, honnan van?
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Legutobbi ket hatalmas csalodasom a Dumbo volt es a Land Before Time dinos film. Az utobbit imadtam gyerek koromban. Rongyorsa neztem a kazit. Meglestem fel eve es azonnal toroltem. Uberszar az a mese. Dumbo nem volt nagy kedvencem de ettol fuggetlenul olyan mese amit valszeg nem fogok megmutatni a fiamnak a budos eletbe sem. Mondjuk neki kezdtunk a Hofeherkenek is. Nem neztem 5 percnel tovabb.
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Igen. Az utolsó rész a Batman & Robin már kimarad ,mert a Mindörökké Batman-t is alig bírtam végignézni. Gyermekkorom egyik kedvenc filmje volt pedig a 3. rész. Ma már nem tudom miért. Az első az alap Joker miatt is meg amúgy is. Azt akármikor megnézem. A második is hasonló hangulatban telik mint az első az is elmegy szódával. Karácsonykor játszódik aztán karácsony buzi vagyok. Aztán a harmadik résznél puff. Mellbimbó meg csilicsálé neon város. Nem értem, miért ilyen tök happy az összes Batman rész?? Még a "The Animated Series" Batman rajzfilm sorozat is komorabb, sötétebb volt mint ezek a filmek. Mikor láttam az első Nolan féle Batman-t akkor mondtam magamban, na ez az! Ez az igazi Batman! Nem ezek a musical, bohóckodós, sétálok az utcán izé... Meg azok a párbeszédek is hát a falat kapartam. Barátnőm még nem látta ezeket a régi Batman filmeket és most volt szerencséje belenéznie, de azt mondta, hogy szörnyűek. "ez batman film? énekelnek? mellbimbó? jelmezbál?"
Szeretem Batman-t. .Az 1989-es az favorit, de a többi már nem annyira nézhető számomra. Nálam Nolan hozta el a megváltást. Bocsi, ha nem elég összeszedett. Nem vagyok egy nagy kritikus.
Tudtam, hogy nagyon jó az alapsztori, és láttam, hogy nagyon rosszak a trailerek, a kettő együtt pont határesetté tette a dolgot, de aztán a héten egy haverom mondta, hogy ő mindenképp megnézi és úgy döntöttem, hogy vele tartok. Nem bántam meg.
Így történt tisztelt bíróság :)
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Őszintén megmondom, már-már kötelességtudatból mentem el a filmre mert a trailerek alapján valami elhálivúdiasított csöpögős-drámázós borzadályt vártam. Így aztán kellemesen csalódtam, ha nemis teljesen könyvhű, de korrekt adaptáció ami méltó az eredetihez. Remekül hozza azt az egyedi hangulatot ami a könyvet annyira élvezetessé tette. A tudományos magyarázatokból és a szakszövegből persze visszavettek, de ez érthető. Egy zavaró elem azért van: a könyvben elég részletesen ki van fejtve, hogy miért nem tud csak úgy kommunikálni a marsi bázis a Földdel, itt ez a magyarázat elsikkadt, így aki nincs annyira képben az valószínűleg nem érti miért ennyire problémás az egész.
Ezzel együtt is jó látni végre nagyvásznon is egy történetet, amiben egy csapat inteligens és kompetens ember együttműködve megold egy problémát, ostobán gonosz antagonisták és a hajánál fogva előrángatott szerelmi szálak mellőzésével. Jó látni egy kvázi katasztrófafilmet, amiben a drámát nem a halálal bártan szembeszálló terhes kismamák és kisírt szemű gyerekek szolgáltatják és ahol a tét nem az egész emberiség kipusztulása a magmaszökőárvihar kitörése által.
Az egészhez remekül asszisztál a látványvilág, a mars kihalt üressége különösen megkapóan került a képernyőre. A szinkronhangok tűrhetőek, szerencsére épp a főhősé egész jól sikerült, a NASA csapat is elmegy, a többi asztronautánál már azért rezeg a léc. A fordításban itt-ott sikerült bennhagyni ostobaságokat, de nem annyira kirívóak.
Összességében simán 9/10, végre egy valódi sci-fi a mozikban
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick
Nicholas Cage úgy döntött nem fizet a szellemnek ezért az elrabolja a kölykét... mit lehet ilyenkor tenni? Hívjunk médiumot, meg menjünk át a túloldalra megkeresni a gyereket. Kár hogy az Insidious és a Poltergeist ezt a poént már rég ellőtte. Ráadásul sokkal jobban.
Az effektek gyengék, na és az egész történet is tök erőltetett. Már ott elszabták, hogy szeptemberre datálták a bemutatót... egy halloween-es filmnél... pont mikor egy hónap és itt a halloween.
Nem bírtak már várni egy kicsit hogy legyen valami aktualitása? Na mindegy, sokat nem segített volna a végeredményen... De ha már halloween-es thriller akkor sokkal jobb az Adsz vagy kapsz, illetve a Fejnélküli lovas is durván alázza jelen filmünket.
A sztori egyébként egy 17-dik században megégetett banya kultuszán alapul aki minden halloweenkor eljön 3 gyerekért. Ragyogó. Remek történetvezetés... mikor tudvalevő hogy a halloween Samhain kultuszán alapul, erre teljesen más irányt adnak a sztorinak... Az Odaát-ban volt egy Samhain-es epizód, állítom sokkal jobb lett mint ez a film, ezzel az erőltetett gyerekmentési koncepcióval. Nem ez Cage legjobb filmje az száz.
3/10
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
(2015.09.29) (131 perc, amerikai)
Engem is meglepett végül, de jól szórakoztam egy Melissa McCarthy karakterére épített filmen. Pedig aztán ebben is volt minden, ami korábbi szabad szájú filmjeiben - sőt!
A bónusz sztárok (Jude Law, Jason Statham, és a még mindig istennő Morena Baccarin, Rose Byrne meg bombanő) mellett Magyarország (Budapest és a Balaton) szereplése, valamint a stáblista ~70-át kitevő magyar nevek együtt csak emelték az elégedettségemet.
A Trabant Combi után a (beépített) BMW 435i (reklám) igazi badass volt - imádom. Szegényt sajnáltam is.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
A veszélyekkel teli vadnyugaton az a mondás járja, hogyha egy pisztolyos ember találkozik egy puskással, akkor a pisztolyosnak nincs esélye.... khm... de van: csak Clint Eastwood kell hogy legyen a neve.
Nincs olyan problematika amit hallgatag barátunk ne tudna megoldani... a történet is elég szépen felépített ahhoz képest hogy "csak" egy spagetti western.
Nagyon kifinomult egyensúllyal lavíroz hősünk a két ellenséges família között, és látszólag ahhoz pártol ahol nagyobb az esély a győzelemre... de azért rendesen alágyújt a "győztes" családnak is, elvégre ő mégiscsak egy magányos lovag. A jelenetek magukért beszélnek, tényleg remek filmet csináltak ezen cím alatt.
8/10
Pár dollárral többért 1965
Emeljük a tétet... a trilógia második darabja ( a részek nyilván nem folytatásai egymásnak, sőt semmi közük egymáshoz) még rátesz egy lapáttal a zseniális vadnyugati hangulatra, megbolondítva azt egy nagyon kemény Lee Van Cleef-el, aki a felturbózott fegyverével bizony sokkal messzebbre lő az átlagnál... na és jóval pontosabb is.
Inkább az ő karaktere van kiemelve ebben a részben hiszen személyes ügy vezérli, és bőszen készül a nagy bosszúra. A fizimiskája szinte tökéletes egy ilyen filmhez... a vér meghűl az emberben mikor lazán odaáll a pisztolyos ellenfél elé és nagy nyugalommal elkezdi összerakni a kis turbó fegyóját... mivel tudja hogy a másik pasi képtelen lesz ellőni odáig...
...és tényleg... a golyók pár méterrel a lába előtt csapódnak a földbe... végül a párbajhős bátorsága inába száll és elkezd rohanni... de hiába... egy dördülés majd egy puffanás... szóval zseniális. Leone egy nagymester, ez tény.
9/10
A jó a rossz és a csúf 1966
És elérkeztünk a filmtörténelem egyik legnagyobb klasszikusához... erről a filmről tényleg csak ódákban lehet beszélni, de felesleges is írni róla mert napestig lehetne elemezgetni. Ráadásul már mindenki rongyosra nézte...
10/10
Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2015.09.29. 19:51:16
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
(2015.09.29) (86 perc, amerikai)
Sokkal jobbra számítottam, de nem volt rossz sem.
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
(2015.09.28) (93 perc, amerikai)
Eltekintve attól, hogy ordas nagy baromság a címadó szituáció - hogy a filmbeli (!) és valós (!) fizikai/csillagászati tényezőket (csak 1: gravitáció) szemet hunyva ne említsem, és a "megfigyelés ténye által befolyásolt megfigyelt" alapelvének használatára elégedetten rábólintsak -, (hiszen sci-fi mese) érdekes mód elgondolkodtató volt ez a majdhogynem kamara szính... film.
De, sajnos (?) majdnem minden komolyabb snittnél bevágták az ordas nagy baromságot az égre.
A vége aranyos volt - vajon melyiküknek volt nagyobb vezekelni valója...?
//Még este elkezdtem a "Pixels"-t is, de az a ~11,5 perc eltántorított tőle...
//Év átírva
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2015.09.29. 08:26:53
ezek a képek pl. magukért beszélnek (a rajongók összegyűltek pár napra mad maxesdit játszani)
képgaléria
Összességében csalódás a film, ami bár tisztességes munka lett, de igazán újat és egyedit nem mutat fel. Gyllenhaal pazar alakítást nyújt, minden pillanatában hiteles a karakterében, de a története sem drámaként, sem sportfilmként nem igazán erős.
Marad a Rocky spinoff, amiben még bízhatom.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
De szép bauxit, honnan van?
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2015.09.28. 21:32:43
Hát, majdnem (újranéztem). Amikor a 3. rész végén Marty fölkelti, akkor azt mondja hogy "Borzasztó rémálmom volt", és a Doki is azt mondja még korábban Martynak hogy ha a saját teraszukon kel föl (direkt oda teszik emiatt) akkor könnyű lesz meggyőzni hogy csak álmodta, úgyhogy akkor ez a magyarázat.
Utoljára szerkesztette: genndy, 2015.09.28. 21:20:59
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Így már világos? :)
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Akkor nem, ha épp akkor először történik meg...
És mi lenne ha, a Skynet
A sejtszinten beépült nanorobot-terminátor ötlet pedig lenyűgöző - EZ amit igazi világvégének érzek a valóságban és most végre láthattam egy filmben - de a kórházi ölelésnél meg volt a lehetőség, hogy a kis nanorobotok "áttelepüljenek" (könyvet nem olvastam, sry, ha baromságot írok, de a film nagyon beindított)...
De minek kellett ezeknek is "mágnesesnek lenni" - mintha a mi testünket is mágneses erők tartanák össze...
Szóval, jó ez - olyan 8/10
Kicsit beugrott róla a Vissza a jövőbe egyik furcsasága, amikor a csaj elutazik a jövőbe és találkozik az idős saját magával és mindketten meglepődnek és el is ájulnak. Az idős miért ájul el? Hiszen ő tudja, hogy fog találkozni a fiatal saját magával, hiszen fiatalként megélte ezt a találkozást... :) Nem kéne meglepődnie, inkább várnia kellene saját magát.
Hát ez ugyan úgy ütős volt mint az első rész. Baromi látványos, jók a karakterek, jó poénok. Közben 2 hete nekikezdtem az Agents of S.H.I.E.L.D. sorozatnak ami WÁÓ!!!!!!!! de nagyon jó és voltak áthallások is, ami tetszetős.
Már megvan lemezen is, többször nézős. 9/10
San Andreas
Rock földrengéses katasztrófafimlje. Szokásos pillérekre épít. Brutális!!! látvány és CGI. Nagyon többet nem lehet elmondani róla, oda van téve rendesen, minden mást meg már láttunk. Ilyen minőségben jó az ilyet "újra" nézni.
7/10
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Volt egyszer egy vadnyugatt
Felújított kópia, vágatlan verzió, eredeti nyelven, magyar felirattal
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2015.09.28. 09:22:34
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Akció
Összességében nekem tetszett a film. Reboot vagy sem, legalább nem az első rész kellett néznem megint, kicsit csavartak rajta. Olyan folytatás is meg újrakezdés is lehet a dologból.
Még jobb lett volna, ha nem erőlködnek ennyit a poénokkal, ha komorabb lett volna.
Szereposztással sem volt különösebben gondom, bár Clark kisasszony tényleg nem magas hölgyike :D Lényeg, simán elfogadható kategória. Persze akadnak benne hülyeségek, de ezzel együtt tudok élni.
Utoljára szerkesztette: LaposElem, 2015.09.28. 09:10:01
:)
Próbálta hozni a Kontroll szürrealizmusát. Szerintem egész jól.
7/10
Blended
Bár Adam Sandlert divat fikázni (okkal vagy ok nélkül) de ez a film jó volt. A film megnézése után azon gondolkodtam, hogy mikor láttam utoljára olyan vígjátékot, amiben nem a kakis-hányós-fingós vagy obszcén poénokra próbáltak építeni. (jó, ebben is volt egy-két obszcén)
Jót nevettem egy-két poénon és a története is elég eredeti volt!
7/10
Chappie
Sajnos nem tudom kikapcsolni mérnöki mivoltomat. Akkora sületlenségek voltak benne, hogy namég. Pedig egyébként az alap ötlet (még ha ne is eredeti) tetszett volna. Illetve tetszett, hogy nem csak azokat a morális kérdéseket feszegették a filmben mint amiket általában szoktak az ilyen mesterséges intelligenciás filmekben. Kár az orbitális hibákért.
6/10
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Tenyleg nagyon jo volt, igazak a kritikák! Naggggyon jó! Kb minden a helyen. Narrativa, rendezes, Damon, latvany; na meg meglepoen humoros.
Oke, halivudi nagyon, de ez akkor is a legjobb dolog, amit Scott csinalt az elmult 10 evben.
Haver szerint ev eddigi legjobbja, nalam nem, de hihetetlenul szolid film. Tobbszor nezos! Tipikusan az a film, aminel nem veszed eszre, hogy, hm, milyen hosszu is volt ez? :)
Oke, a zene szar ;)))
(Konyvet nem olvastam)
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.