106442
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • IMYke2.0.0.0
    Nagyon ugy tunik, hogy neked akkor is bajod van a magyar filmmel, ha van kalap rajta, es akkor is, ha nincs.

Amugy meg, a lejjebb irtak alapjan (pl begyorsitosdi, majd normal) kismillio kulfoldi filmet/sorozatot sem szabad megnezned.

Pl felejtsd el a 2021-es "Cloudy Mountain" c. 2 oras kinai hegyi katasztrofa filmet is.
  • repvez
    mert melyeket Kellett volna látnom ? a " nagy" cimeket láttam (sajnos), a kis müvészfilmek meg nem érdekelnek azok nem az én világom még ennyire se.
  • LasDen #105264
    nem sok magyar filmet láttál gondolom...
  • repvez
    ezek nekem sem hiányoznak, de hol láttál egy magyar filmben olyat, hogy a színekkel az utomunkával rátett szinhatással játszanának ?
    Vagy , hogy valami dinamikusan történjen és közbe meg akció is van vagy beszélnek is ez idö alatt?
    A legtöbb magyar mozi, olyan , hogy kis túlzással és tényleg nagyon kicsivel, egy hobby videos egy goproval meg egy mobillal ma már jobb képi világot tud teremteni ,mint a filmesek itthon. szinte olyan a teljes film, mint a nyers felvételt egymás után megvágnák, mindenféle utomunka nélkül.
    A zimmer feri, a csinibaba az argo a valami amerika uvegtigris, mind mind ugyan olyan stilusba készult, begyorsitják a szereplöt egy pillanatra, vagy egy hitelen bezummolással a kép közepére. vagy
    Politika illetve a szocializmus a téma . vagy annyira gagyi és elvont, hogy nézhetetlen.
  • IMYke2.0.0.0
    //Én meg mondjuk éppenséggel a 'shaky cam' stílustól megyek a falnak, meg az off focus, vagy random focus dolgoktól. Egyik sem segít elhinni, hogy "benne vagyok" a sztoriban, hiszen az ember feje (jó esetben!) nem Tourette-like remeg, és a fókuszolás is megy a többségnek... azt meg már nem is merem szóvá tenni, hogy a screen effecteket*** mennyire gyűlölöm.

//*** = "képernyőre ömlik" valami, "eltörik" a képernyő, hogy elhitessen veled valamit. etc.
    S most nem olyasmire gondolok, hogy mondjuk szereplőnket élve elássák és azt próbálják szemléltetni
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2022.06.03. 15:44:56
  • repvez
    Pontosan igy van .
    A Vajna féle 56os filmnél látszott valami fény az alagut végén, megvolt benne a kellékek az utomunka és a holiwoody stulus is érződott rajta, de sajnos ott a szinészi játék hiánya és az, hogy mi volt a sztory azon csuszott el a dolog.
    Ma nincs egyetlen egy filmszinészünk, csak szinpadi szinészeink vannak, akik a filmben is ugyan azt a statikus monologot játszák el amit a szinpadon, és nincs is nagyon dinamikus mozgás a filmekben , Amikor beszélnek a szereplök akkor mindig valamilyen statikus helyzetben és csak a 2-3 társalgó szemlély van a képen mint egy szindarabban vagy egy szappanoperában.
  • IMYke2.0.0.0
    //Spanyol 'Heist'-ből csak 4 részt bírtam... az is szenvedés volt, a "fő"szereplő csaj miatt.
  • MerlinW
    A magyar filmek nem a nyelv miatt vannak hátrányban, hanem mert le vannak maradva stilisztikailag 10+ évvel, nem követik a trendeket, nem kockáztatnak, egysíkuak. Így marad rétegmédia, nem fog senki tolongani a liszenszekért, meg hogy leszinkronizálják. Továbbá 100%-ig látszik a bátortalanság, az anyagi problémák, stb. Jó példa pl a spanyol Heist és társai.

Ha jó filmet csinálsz és nem a töri-dokut (csodaszarvas, aranybulla, egyéb háborúk, stb), vagy zs kategóriás Stohl/Kern, stb vígjátékot, semmitmondó búvalbaszott kamara"drámát", mint ami jellemzi a magyar filmgyártást, akkor jönni fognak a külföldi cégek, befektetők, stb.

Azonban, egyrészt nincs pénz, az állam csak a haverokat és a patrióta filmeket támogatja, nincsenek kreatív/innovatív rendezőink, leszarjuk a világtrendeket, helyette a 2 millió nyugger érdekeit szolgáljuk, mert a statisztikák szerint a 60 év alattiaknak alig 2%-a nézi meg a magyar filmeket. És tök egyértelmű, hogy miért. Mert nem jók.

Van persze Besúgónk, Terápiánk, Kontrolunk, stb, de ezek többnyire magyar vonatkozású művészfilmek. Ezekből nem lesz pénz. Egyébként számomra tök vicces, hogy nem látják azt, hogy elég lenne egy jó modern filmet készíteni és kb visszahozná az elmúlt 10 év filmjének a kiadásait. Ebből nincs pénze a kormánynak, így nem rúgja be a motort (1-2 milliárd ft-al), és amíg nem indul be a pénzforgás (bevétel egy (nagy) részének visszaforgatása az újabb produkciókba), nem lesz itt semmi. Mondjuk Vajna sem sokat tudott tenni az ügyért, pedig próbált.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.06.03. 11:46:49
  • IMYke2.0.0.0
    Olvasd el újra:

Nem kell szuperprodukciónak lennie - fontosabb, hogy nagyobb közönséghez, közösséghez jusson és juthasson el.
    A magyar filmek, sorozatok ezért vannak hátrányban. Nem fognak tolongani a magyar gyártóknál a kínai, spanyol és angol nyelvterületű országok = nem lesz "bomba siker" külföldön.
    Nálunk, kici ószág, kici piac a 10-70 ezer néző már sok.

Ha van "Terápia", "A besúgó" szintű/szerű termékünk, akkor streamereken több nézőhöz jut(hat) el, mint mozikban > sikeresebb is lesz/lehet ott, és akár külföldön is.

Magyar moziban értelemszerűen magyar filmek magyarszerűek lesznek. Lehet(ne) próbálkozni nagyszabású, amerikai-szerű filmekkel (csúfos Európa Expressz), vagy felülni megtörtént eseményekre (Szabadság, Szerelem, vagy A viszkis), de külföldön továbbra sem rúgunk, rúgnánk annyira labdába, mint a sokkal nagyobb országok termékei.

UFF
  • repvez
    De miért ragadsz le a nyelvnél? attól, hogy többen beszélik a Koreait mint a magyart az nem azt jelenti, hogy más aki nem érti ne nézne meg egy jol sikerült filmet onnan, angol felirattal .
    Annak semmi köze nincs a nyelvhez, hogy egy film megálja e a helyét nemzetközi szinten vagy nem . ha felirat meg van hozzá a megfelelö nyelvhez vagy akár le is szinkronizálják.
    DE ha a történet a szinészi alakitás a látvány nem ut meg egy szintet akkor lehet az egy világnyelven készult alkotás ,nem számithat sok jóra.
  • IMYke2.0.0.0
    List of languages by number of native speakers

Languages with at least 10 million first-language speakers
    (a lista 91 tételes)

01. - Mandarin Chinese
    02. - Spanish
    03. - English
    ...
    08. - Japanese
    ...
    16. - Korean
    ...
    78. - Hungarian

~~~~

Top languages by population per Nationalencyklopedin
    (a lista 100 tételes)

01. - Mandarin Chinese
    02. - Spanish
    03. - English
    ...
    09. - Japanese
    ...
    17. - Korean
    ...
    73. - Hungarian
  • MerlinW
    A franciák, spanyolok, portugálok, olaszok, németek, lengyelek, stb miért tudnak nemzetközi szintű, kreatív filmeket gyártani? :) Az Aranyélet volt talán az egyetlen magyar filmsorozat, amire azt mondtam, oké ez mehet külföldre, mint jóféle Maffiózók koppintás.
    Nekem mondjuk nem hiányzik a magyar mozi, elvagyok a másik 100 ország tartalmával :D
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.06.02. 10:34:43
  • repvez
    A koreai sem vagy a japán, de legalább is nem olyan sürün találkozni olyannal aki ezeken a nyelveken beszél és mégis sok filmet vagy mangát néznek ezek az emberek is felirattal. pedig a felirat is elveszi a sajátoságát, meg ha valaki nem ismeri a kulturát akkor megint nem tudja, hogy mi miért van . Mégis készölnek nemzetközileg is kiválo alkotások .

Egy fiktiv scifit miért nem lehetne leforgatni ugy hogy az angolul is értelmezhető legyen ? vagy akár angolul is forgathatnák, ha azzal nemzetközi szintre lehetne kimozdulni. Hollandiába se holland a film, hanem angol és holland felirat van hozzá.
    Ha ez kellene ahhoz, hoyg minöségi filmek készüljenek akkor hajrá.
  • IMYke2.0.0.0
    A titok: a magyar nem vilagnyelv.
    Amint angolra forditjak a szovegkonyveket elvesz az erteke is, a mondanivalo sajatossag, es igen az a sajatsagos, magyaros keseredesseg, multfajlalas is.

A magyar az ultra pici piac.
  • repvez
    Na igen és a moziban ha egy film eléri a 100k nézöt az már nagy bomba siker itthon.
    Az volt Számomra a meglepetés, amikor azt irták, hogy egy filmre csak 2-3000 nézö ment el az egész országba.
    Na ilyen nézettség mellett kiváncsi vagyok, hogy a "nagy" államilag támogatott filmek , hogy éri meg nekik, vagy ez a lényeg, hogy tudják, hogy nem lesz belöle semmi de pénzmosásra jo, mert el lehet rá irni sok pénzt ,de a valoságba meg a töredékébol megvan.

Az furcsa számomra, hogy vannak remek filmes szakmai gárdánk, akik nemzetközi szinten is elismertek és dijakat nyernek, itthon meg nem tudnak semmit sem alkotni. CGI szakemberek is világszinvonalasak vagy olyat amivel nemzetközileg is meg lehetne jelenni, hogy hozzon bevételt.
    Egy külföldi filmnél azért a legtöbb esetben haszonnal zárul egy film, még az olyan nagy filmeknél is amire amcsi viszonyban is sokat költenek és 2-3x osát hozza vissza, nálunk meg nulára nem sikerül , de még a minösége is a béka feneke alatt van.
    Egy magyar film nem tud még mindig elszakadni a szocializmustol, az elvtársasázázon és a bármilyen politika beleszövése nélkül.
    És csak vigjátékokat csinálnak vagy ilyen maszatolos, hogy semmilyen kategoriát nem tudsz ráhuzni igazán.

Pedig lennének akár könyvek akár történelmi események amiket meglehetne filmesiteni és és elmozdulni más irányba is, akár scifi akár akcio filmek irányába is.
    Meg a szinész keret is eléggé beszukult és nem tudnak más karaktert eljátszani ,de mégcsak átváltozni sem, hogy akár más külsöt vagy más stilust játszanának egy egy filmben.
  • MerlinW
    Ahogy a brazil szappanoperák, itthon a barátok közt is lemossa az összes "szuperprodukciót". A magyarázat egyszerű, többségben van az idős/fiatal/más ízlést képviselő/egyszerű népség. A trash médiát mindig 3-4x többen fogyasztották, mint a mainstram cuccokat. Ezért is életképes a hallmark, a mulatós és a sok száz szappanopera csatorna. Ha leosztod a legnagyobb bevételt termelő hollywood-is alkotásokat a mozijegy árával, rögtön fény derül a titokra :)

Az Avenger Endgame ~250 millió jegyet adott el. Interstellar 70 milliót. Csak a Szulejmán szappannak hetente van 150 millió nézője, a TMZ dráma-trash csatornát amcsiban 110 millióan nézik, ami a népesség majdnem harmada.

Ezzel kapcsolatos érdekes adat amibe a minap futottam bele, hogy a magyar népesség csupán kevesebb mint 10 százaléka néz TV-t. (heti átlag 800e ember)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.06.01. 20:25:55
  • hiper KOCKA
    Az Északi 2022

Törékeny lombok alatt, laptopot ölelve, az ifju nyár könnyű szellője cirógatja klaviatúrán pihenő ujjaim, miközben vad gondolatok biccennek előre agyam szinapszisai közül, hogy mint vízesés önnön robajától elválva, halkan fussanak tova, és beleégjenek monitorom pixelredői közé, hirdetvén a nagyvilágnak: ím, kritika született rólad is.
    Hogy a vikingszagú, kutyaüvöltős nemjóját, hát még ilyet sem basztam még. És épp emiatt nem tudom hová tenni ezt a filmet. Ugyanis a skandináv mitológiában edződött, avétos hangú bölcsészek szerint rendben van ez. Rétegfilm. Nagyon rétegfilm. Ismerni kell a hátteret, a történelmet, a kultúrát.

Abban az időben - úgy mondják - nagyon durva rabszolgaság volt a vikingeknél. Erre épült a kultúrájuk. Meghódítottak földeket, elvitték a gyerekeket, megerőszakolták a nőket, a férfiakat pedig rabigába hajtották. Vér, brutalitás, háború. Ezek mind fajsúlyos jellemzői voltak az akkori világnak. Meg ott voltak még az E.ON korai alapítói: Thor, Odin és a többiek, s ezek tisztelete is virágzott. Nos, ennyi felvezetésből és alapinformációból táplálkozva már élvezni kellene ezt a filmet, nem?

Nem. Vagyis, franc tudja. Mert csinálhattak volna egy nyers, brutál, viking-fantasyt, tengernyi vérrel és akcióval. Erre minden 5 percben ment a nyálas, túltolt, felesleges drámázás, a művészfilmes csöpögés, és a kínosan maníros ódai retorika (ettől konkrétan a falra másztam fel). Ellenben viszont az akciók szuperek voltak, mega volt a látvány, igazi sword&sorcery hangulat, és pörgött minden, mint az állat. Viszont: skandináv kultúra ide, viking történelem oda, ezek az elviselhetetlen szövegek, a pojácáskodó paprikajancsiság teljesen kiöntött a lelki medremből. De annyira, hogy mikor szó szerint lementek kutyába, és elkezdtek acsarogni a király meg a fia, minden vágyam egy sasszé volt az asztalon hagyott telefon felé, hogy tárcsázzam a gyepmestert. Kibírhatatlan.

Sűrűn mondogatnom kellett magamban, hogy 'rétegfilm', különben már elfolyt volna a karomból a vér. Mert felvágtam volna. Én elhiszem, hogy a kultúra része volt, meg azt is, hogy nem véletlenül lettek beleszőve ezek a verbális jegyek, de én ezzel akkor sem tudok azonosulni, mert sose beszéltem és viselkedtem így, és körülöttem sem senki. Most mondok pár szót, amivel egyáltalán nem fogsz találkozni az Északi-ban: frissítési frekvencia, és puffertúlcsordulás. Na, ilyen távol vagyok én is ettől a filmbeli retorikától, mint ezek a kifejezések. Ha ezeket a baromságokat esetleg elhagyták volna, és inkább az akcióra koncentrálnak a hagyományőrzés helyett, valamint legalább normálisan viselkednek a hétköznapi interakcióikban, akkor az év akciófilmje is lehetett volna nálam. Így viszont sajnos nem lett. Vagyis az akciót megkaptam, de valahogy nem lehetett elválasztani a film többi szegmensétől, ez meg nagyjából úgy jött ki, mintha a bodrikutya ráfosott volna a bagettemre, és úgy kellene elfogyasztani.

Most, hogy kimakogtam magam, tartozom egy értékeléssel: őszintén szólva a legvegyesebbek az érzéseim a film kapcsán. Sokkal egyszerűbb lenne, ha szimplán csak jó lenne, vagy szimplán csak rossz. Itt viszont akkora a kontraszt, mintha egy csapat négert meztelenül küldenél fel a Mount Everestre.

Egy 5,5/10. Jóindulattal.

ez igazából nem spoiler, csak képek
  • viizo
    Ez nem vmi április elsejei cikk? :D
    De tegyük fel, hogy igaz.
    Hogyan érheti ezt el világszintű moziforgalmazás nélkül, alaposan megcsappant dvd / blu ray eladási forgalommal, ahol még az AAA címeket sem feltétlenül éri meg lemezen kiadni), milliónyi merchandising termék, hozzá kapcsolódó, forintra váltható feature-ök nélkül?
    Amikor az ilyen Sharknadók lejátszási jogát valószínűleg a TV-k, streaming szolgáltatók is csomagként, több hasonló trash-sel együtt veszik, nem önállóan fizetik a sugárzási jogdíjat?
  • MerlinW
    Öööö :)

"Sharknado Becomes Best Selling Movie Franchise of All-Time

Sharknado, the once-joke of a film, has officially become the most successful movie franchise of all-time. The 4-year old franchise on July 11, made $4.503 billion in “Total Franchise Gross” beating Disney-Pixar’s $4.502 billion, according to filmsite.org."
  • viizo
    Mindig eszembe jut, hogy vajon:
    - ezekre honnan szereznek pénzt,
    - ki ad ezek megtekintéséért akár egy lyukas garast is,
    - és miért akar valaki 'színészként' ilyen tré trashben szerepelni, hiszen csak magát égeti.

És sajnos azt is mindig felötlik, hogy ugyan ezek nyíltak trash-ek, de a témában a mai napig egy 1975-ös, immár 47 éves film a legjobb, aminél soha, senki nem tudott jobbat, és 99,9%-ban nem is fog.
  • Bokafix2
    Az a szétnyúzott, véreres szemű pofa... kb. mint én szombat reggel.
  • Caliph
    majd a land shark lesz jó,ott kiszokik a szárazföldre cápali :)

• Synchronous
    Ezeknél a filmeknél még a Sharknado is jobb szerintem, mert ott legalább nem veszik komolyan, és direkt igyekszenek minél jobban eltúlozni a szituációt. Ennél viszont elvárják, hogy komoly képpel ijedezve nézzük.
  • IMYke2.0.0.0
    Tisztaban vagyok vele, hogy nagy genyosag a reszemrol, de 99%-ban a SZORNY-nek drukkolok minden szorny vs ember film eseteben -- igy az 1. capas filmben sem Roy S-nek szoritottam... Es utana meg nagyon sok mas szornynek.
    A kivetelek koze az akkoriban nem tulsagosan ismert Predator, Alien tartoztak.
    A Terminatoroknal is a gepeknek szoktam drukkolni (a 2. resz igy kulonosen perverz volt, hogy a 3.-at mar ne is emlitsem).
  • repvez
    Csak , hogy én is gyarapitsam a szornyú filmek sorát. Tegnap megnéztem a szörny vasász filmet. de csak azért mert már tényleg nem találtam semmi értelmesebbet a streaming csatornákon.

Gondolom, nem árulok el nagy titkot, hogy egyszerü a film , de azért ha jol tudom, ez egy játékadaptácionak indult, de nem birtam felfedezni benne semmt ami arra a játékra utalna, mondjuk nem is játszottam vel.
    Talán csak anynit tudnék kiemelni, hogy a végén csoportos boss kill run volt és volt aki távoli volt aki a közeli karcot üzte, de ennyiben kimerült a dolog.

Aztán ha egy kicsit részletekbe megyunk, akkor megint a szokásos erüs nő, aki mindenkinél is jobban tud mindent. természetesen csak ö éli tul a kezdeti összetüzést, amit egyébként senki nem élt volna tul ha egy kocsoba ilyen gyorsan pörgölödnek.
    Hösnönk is megsérül a bokájánál, be is játszanak egy recsegő hangot mintha el tört volna a lába, de mit csinál ,fog egy löszert és rambo modjára puskaporral besuti a sebet és már nem is sántit, sőt a rossz lábával rugdossa a felbukkano ellent, majd miután kibékülnek még beáll csalinak, hogy futva meneküljön a szörny elöl,
    Arról nem is beszélve, hogy mindegyik elég gyorsan megtanulja a másik nyelvét, anélkül, hogy részletesen kifejtené , egyszer elmondja az egyik fél a másik egyböl levágja, hogy mi a taktika.

Na és a vége, a sárkány ,nem sérül és hal meg, ha tankokkal és nagy kaliberrel lönek rá, de egy késsel az egész sárnyát fel lehet vágni és a szájába egyetlen gránát elég , hogy felrobbanjon , ez nem jött össze a tankokkal.

Szóval ennél még egy igazán mesefilm is több logikát tartalmaz. Mila "kisasszony" meg úgy látszik idős korára már nem vesztegeti az idejét
    és a fáradtságot azzal, hogy felvegye a mellét amikor arra nincs szüksége.
  • hiper KOCKA
    Shark Bait 2022

spoileres beszámoló és fikázások tömkelege...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

A karakterek kb. mindegyike sült idióta, ehhez kétség sem fér, de a főszereplő cápa is megér egy misét. Kétségtelen, hogy a tengerbiológusok kasztjának ezek az ostoba cápás filmek a vígjátékok csimborasszóinak számítanak. Ők ugyanis jól tudják azt a tényt, hogy az ember, mint olyan, nem szerepel ezeknek a hegyes fogú, vasalópofájú élőlényeknek az étlapján, és alapvetően utálják mind az emberi húst, mind az emberi vért, ennek ellenére a jelen filmünkben minimum egy őrjöngő Patrick Bateman-t kapunk. Mert ha a cápák között van baltásgyilkos, akkor az a Shark Bait című filmben tűnik fel.

Egyszerűen képtelenül röhejes, hogy egy féltucat ember kimegy a tengerre jetski-zni, és mindegyiket megöli ugyanaz a cápa. Sőt, ez a cápa annyira meg van sértődve, hogy képes kilométereken át a partig üldözni a szerencsétlen utolsó túlélőt, mert az korábban fejbe csapta egy hajódeszkával. Olyan baromságokon már meg sem lepődök, mint hogy a bárgyú társaság ellopja a jetski-ket és teszi mindezt úgy, hogy a parton hagyja mindenki a telefonját a cipőjébe betuszkolva, hogy aztán elmossa a víz.

Illetve egy telefont magukkal visznek, de csak azért, hogy mikor már bajban vannak, a vízbe eshessen. Mondjuk annyit aláírok, hogy ez a cápa nem túl PC, mert a társaság egyetlen afroamerikai tagját is felzabálja. Csoda, hogy a BLM mozgalom még nem tiltotta be a filmet. Spielbergnek nyilván óriási szerepe volt ennek a franchise-nak a beindulásában, mert azóta töretlenül érkeznek az egyébként szarabbnál szarabb hasonló témájú alkotások. Persze joggal érhet ilyenkor a kritika, hogy "akkormineknézedfaszfej?", de nagyjából én is azért teszem, amiért a tengerkutatók, jóllehet én magam nem vagyok az: mert jót lehet rajtuk röhögni.

Egyszerűen van egy egyedülálló bája annak, hogy ezek a dögök a víz alatt kettéharapnak embereket derékban, utána nekiesnek a hajó oldalának és gépiesen elkezdik zabálni... mintha a cápára, hogyha meglát valamit a vízben, azonnal állkapocs-Parkison kór törne, amit nem tud leküzdeni, és onnantól fogva feszt rugózik a szája. Nem tudom, mi él a készítők fejében a cápákról, de eléggé etikátlan némi profitért cserébe totál agyament tömeggyilkosoknak beállítani ezeket az egyébként óvatos és intelligens állatokat. Én elég sok cápás filmet néztem meg ahhoz, hogy rávegyem magam és ténylegesen utánajárjak, milyen élőlény is egy cápa, de sokan nem biztos, hogy megteszik ezt, és abszolút tévhitek fognak a fejükben lakni ezekről a lényekről. Vannak, akik kifejezetten ezért nem mernek a tengerpart közelébe sem menni, mert olyan elképzelések élnek a fejükben a cápákról, mint amit ezek a filmek bemutatnak. És itt nem fantáziaszörnyeket kapunk, hanem valós állatokat, amiknek viszont teljesen elferdítik a viselkedését. Azt hiszem, most következzen inkább egy művészfilm, mert az utóbbi napokban megszaporodtak a monitoromon a cápák. Kicsit tele is ment a torkom tengervízzel, és nem bírom a sok sót.

3/10
  • IMYke2.0.0.0
    Yay!
    Off es spoiler
    A sors ugy hozta, hogy egy 2012.04.18-an letrehozott text file-ban az elso rogzitett film is del-koreai volt (War of th Arrows), es ma, aaz azota rogzitett filmek kozott is az 1000. is egy del-koreai lett (The Girl on a Bulldozer).
    Csak 10+ ev kellett az ezer filmhez.

Yay!
  • CSOCSO
    Top Gun

Ertem en, hogy nem egy mai darab de nem is allja meg a helyet. Szinte semmi igazi akcio. Csak honaljszag mert mindenki azt hiszi magarol, hogy a legjobb meg valami szerelmi vonal es parszor repkednek mert gyakorolni kell

5/10

Top Gun 2
    Eloszor is leszogeznem, hogy nem szeretek moziba jarni... allandoan vannak idiotak akik elbasszak a hangulatot. 3 sorral feljebb valami oreg no minden dologert tapsolt oromebe. OMG vadaszgep? TAPS! OMG TOP GUN LOGO? TAPS! OMG TOM CRUISE? TAPS! OMG enekelnek a zongoranal? TAPS!

na mindegy. Jo volt latni benne a regi arcokat. Sokkal tobb akcio volt benne. Szerelmi szal minimalis volt de volt. Amit ki lehetett hozni egy ilyen filmbol azt szerintem az megtettek.
    7/10 mint film talan egy extra pontot megerdemel mert erzelmeket hoz elo a regi film miatt es mert a szineszek nem egyszeru dolgokat csinaltak vegig, hogy jol nezzen ki a film. Nem blue screenezes volt meg porgettek oket a szimulatorban. Mindenkinek logott a bor az arcan a G-ktol.
  • Mentol
    Oh... :-(
    RIP!
  • tigeroo
    RIP. Én innen ismertem először:

• CSOCSO
  • Sequoyah
    Sonic the Hedgehog (2020)

Jopofa mese. A tortenete faek egyszeru, ne varjon senki semmi ujdonsagot tole, de a jo kliseket hasznaljak, szoval eleg ez ide. A foszereplo szeretheto, Jim Carrey fogonosza pedig nagyon jo. Szoval egy jo egy estes csaladi szorakozas.

7/10
  • viizo
    RIP Ray Liotta :(((
  • IMYke2.0.0.0
    Igen, egzotikus szeme van.
  • repvez
    TOP GUN Maverick

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az elözetesek alapján azt hittem, hogy copy paste film lesz , ami részben igaz is, de nem anynira látványosan teszi, mint a trailerben vagy az elsö 5 perc. a film nyitánya minden képkocka az elso rész másolása csak különbözö repülökkel. ÉS szerencsére nem is mentek el a scifi iráynába , nincs benne olyan dolog ami nem lehet igaz, maximum az elején a a mach 10 nél valo repülés és tulélés, de ezt nem is kötötték az orrunkra, hogy hogyan történt, DE mivel a skunk works segitett a gép látványtervében ezért az is hitelesebb.
    Egyébként tele van romantikás érzelmes részekkel és ez nem csak a csajozás vonalra értendö hanem föleg olyanoknak akik az elözöt is látták.
    ÉS amugy most tényleg figyeltek a részletekre és az is megtalálja benne azokat az apro részleteket mondatokat szavakat aki tisztában van a jelentésekkel , hogy az nem kamu. DE persze sok minden más is van amibe viszont ble lehetne kötni, de ezek általában a holiwoody story irok számlájára irható mint a képi megjelenésre.
    Összességébe tetszett, aki látta az eredetit az azért fog nosztalgiázni egy kicsit aki meg nem annak meg sztem jo élményt nyujt a valos repülések látványa
  • CSOCSO
    bjorkot felismerem de latni kellett volna a szemet. olyan erdekes huzott szeme van. Anelkul nem ismernem fel.
  • IMYke2.0.0.0
    AnuluWork: Plakátokat azért szúrtam, mert több ponton is alátámasztják, azt, amit amúgy is leírtam volna -- ott szerepel az énekesnő/színész úr neve és szerepe a plakáton, ahogy maga a szereplő is a filmből.

CSOCSO: Én mondjuk Björköt is felismertem. Hasonló véleményen vagyok:

[2022] - https://www.imdb.com/title/tt11138512/ -- "The Northman" (-) - (The Northman) - (-) - 7/10
    (2022.05.12) (137 perc, amerikai) - Action, Adventure, Drama - (imdb) -- 18+

[2022] - https://www.imdb.com/title/tt6710474/ -- "Everything Everywhere All at Once" (-) - (Everything Everywhere All at Once) - (-) - 4/10
    (2022.05.20) (139 perc, amerikai) - Action, Adventure, Comedy - (imdb) -- 18+
  • CSOCSO
    Bjorkot nem szurtam volna ki soha. Dafoe-t azonnal kiszurtam. Egyszer nezheto a film. Ezerszer jobb volt mint az everything everywhere all at once.
  • AnuluWork #105228
    Nem láttam a plakátokat.
  • IMYke2.0.0.0
    Björk van az egyik plakáton - a vak jós:

~~~~

Willem Dafoe a másik plakáton - a bolond Heimir volt: