106446
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Sequoyah #105310 Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022)
Fent van vegre Disney+-on, szoval megneztem.
Ket dolgot nem szeretek egyes modern filmekben. Ha a realisztikussagnak meg csirajat sem talalni benne (se a valos, se a filmbeli univerzum fizikaja szerint), es ha az egesz film az elejetol a vegeig csak akcio, szunet nelkul. Sajnos mindkettot elbukta ez a film...
Persze ez "by design", csak az egyeni izlesem hibaja. De a tortenet ezen felul is kicsit osszecsapottnak tunik. A sztori nem rossz ugyan egyaltalan, de elegge kapkodos, es bele-belecsap a kozepebe. Pedig remek otletek vannak benne.
Ettol fuggetlenul nem rossz film, jol szorakoztam rajta. Benetict Cucumber hozza a kotelezot, nem jobbat, de nem is rosszabbat.
Elizabeth Olsen kifejezetten tetszett, mintSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Bar talan tuljatszotta kicsit...gonosz.
Cameokbol nem volt annyira sok mint a Pokemberben, de nem voltak kevesbe utosek.
Nem ez lesz a kedvenc Marvel filmem az biztos, de azert szegyent nem vallott egyaltalan.
6/10
Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2022.06.24. 22:38:15 -
Renata100 #105309 Doctor Strange 2 - tényleg őrületes, semmi extra :( -
#105308 Az nWave Pictures finoman szólva sem egy Dreamworks, vagy egy Pixar. Ha láttad az előző munkáikat, akkor lehetett sejteni, mire számíts. Számomra a Kis Vuk minden idők legrosszabb animációs filmje: a Sátán gyermeke, egy okádnivaló határszar. Ahhoz képest ez a mese legfeljebb 2 lépcsőfokkal van feljebb. -
#105307 De hát nem tudod, hogy manapság nem lényeg , hogy jó történet legyen, és jo látvány? a lényeg, hogy legyen benne propaganda, mert nem az a lényeg, hogy indiana jones koppintás, hanem , hogy a főhős egy trans állat akit adoptáltak és senki nem fogadja el. meg kap mellé egy erős női karaktert. és a csúnya rózsaszín bőrű disznoktol kell megszereznie és kivívni az elismerést. -
#105306 Pipiána Hoppsz és a Sötétség Hörcsöge (2022)
Nekem alapvetően nincs magasan a léc, ha animációs filmekről van szó. Ha jó a sztori, meg vicces, esetleg még néz is ki valahogy, akkor bontom a csipszes zacskót és nézem. Itt azért sajnos kilógott a lóláb. Kétségtelen, hogy a 6-10 éves korosztály (akiknek leginkább szól) jól el lesz vele, nekem nem ment, hogy őszinte legyek. Kicsit hányadékra sikeredett az animáció, és a sztori meg egy gagyin kivitelezett Indiana Jones kopi. De úgy kopi, hogy gyakorlatilag egy az egybe lemásolták az Utolsó kereszteslovagot, csak az ereklyét hívják máshogy, és a szereplők állatok. De olyan elbasztott állatok, hogy félignyúl-féligcsirke, meg ilyenek. Mert csak simán nyúl, az már nem lett volna jó? Mindegy. Ennél azért lehetett volna kreatívabb, még alacsony mérce szerint is.
4,5/10 -
#105305 Alátámasztásként:
An astrophysicist reacts to MOONFALL | Could a white dwarf fit inside the Moon?!
-
#105304 Ip Man: The Awakening - 2022 - 76 perc - 4/10
Kanyarban sincs a Donnie Yen-fele alkotasokhoz kepest, semmilyen tekintetben.
Par jobb mozdulat, es a csini csaj miatt 4. -
#105303 wiki Jurassic World: Dominion animals
-
hawkie22 #105302 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Semmi gond, köszönöm a javítást. Pyroraptort eddig nem is ismertem, szóval ma is tanultam valamit, a Grant-es Dreadnoughtust pedig kihagytam, ezek szerint ennyire untam a filmet, hogy nem figyeltem a szövegre vagy csak bealudtam rajta. :) Meg kell néznem megint, már csak a dínók miatt is. :) De hogy nem moziban nézem, az is biztos. -
#105301 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hadd ne törjön ki belőlem a dinopedáns megmondó faszfej, amiért Oviraptornak nézel egy Pyroraptort! :D
A fakitermelős dino Apatosaurus volt. A tóban fekvő pedig Dreadnoughtus, ahogy azt kristály tisztán ki is mondja Grant.:D
Ceratosaurus és Styracosaurus pedig tuti nem volt. Utóbbit lehet a végén elefántokkal sétáló Sinoceratopssal tévesztetted össze.
Bocsánat, ha bunkónak tűnt a korrigálásom! :) -
hapi #105300 Nem. Ez az egyik legrosszabb katasztrófa film sajnos. -
#105299 Barmelyik masik katasztrofa film neked jobban tetszett? Szerintem pont ugyan olyan mint az osszes masik katasztrofafilm az elmult evtizedbol. Mondjuk ha mindegyiket utalod akkor nem lepodom meg a 2/10en. -
hawkie22 #105298 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem Oviraptorral harcolnak a jégen? Az a baj, hogy nincs elöttem a film, annyira nem kötött le, de biztos vagyok benne, hogy volt benne Ceratosaurus meg Styraco is, a Diplodocus meg emlékeim szerint az volt, amikor a fakitermelö telepen "kimentették" öt meg az aráját. De lehet, hogy Apatosaurus volt. Egy késöbbi jelenetben meg a tóban/folyóban sztem Brachiosaurus volt. De meg kell nézzem megint, ha fent lesz virágbolti verzióban. -
hvitya #105297 Moonfall
2/10 joindulattal
En komolyan nem ertem neha ezeket a Hollywoody filmeket.
Amikor elolvassak a forgatokonyvet hogy nem izzik fel senkiben( foleg aki a penzt adja) egy piros lampa hogy STOP!! surgosen vissza az iroasztalra ez igy orbitalis hulyeseg
A látvány noha CGI az elsotol az utolso masodpercig de legalabb azt mondom hozza a kotelezot
Viszont a forgatokonyv. A csaladtagok jesszus annyira jelentektelen bugyuta mellekszereplok egytol egyig hogy az vmi hihetetlen.
Pedig van egy koncepcio ami az egesz film alapja az meg jo kiindulopont de a megvalositás annyira csapnivalo.
Tegnap neztem Netflixen harmadszorra az Élet című filmet. Harmadszorra és még így is jobban szorakoztam.
Ehhez képest az Oscar díjat érdemel. Harmadszorra is egy szolid 8/10 nekem még mindig.
Az a scifi amiért kiadom a penzt a moziban.
A moonfall meg az amire akkor se ülnék be ha fizetnek.
-
#105296 Sajnos amiota a CGI könnyen hozzáférhető és elég realisztikus tud lenni, azóta eléggé megszalad a kezuk amikor arrpl van szo, hogy tegyunk valamit a jelenetbe és sokszor egymást érik a repülök lények stb csak mert egy copy paste az egész, hogy több legyen.
Pedig sokkal jobb lenen a jelent ha a menyniségről a minöségre mennének és megprobálnák mégjobban kidolgozni vagy épp egy normális történetet és akciot csinálni hozzá a tomegjelenet helyett.
Az első ilyen talán a függetlenség napja volt ahol képtelenség lett volna a valoságban a repülökkel igy harcolni, hogy ne ütközz neki máésnak vagy ne repülj bele a másik lövedékébe. -
#105295 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Oviraptor? Ceratosaurus? Diplodocus? Brachiosaurus? Styracosaurus? Ezek hol voltak a filmben?
Oviraptor csak a netre korábban felkerült Prológusban volt, de (bármennyire is vártam) azt a filmből egy az egyben kihagyták.
Egyébként a Therizinosaurust én is vaknak néztem az első felbukkanásánál, de biztos, hogy az volt? A film során semmi szó nem esik róla, de mint te is mondtad, koordinálni, sőt harcolni is teljesen jól tudott. -
hawkie22 #105294 Jurassic World: Dominion
Szeretem a Jurassic Park-filmeket, de ezzel a hozzászólással most tökéletesen egyetértek. Tegnap beültem megnézni, nagyon vaciláltam, hogy Top Gun 2 Maverick legyen vagy Jurassic World 3, aztán végül utóbbi gyözött.
Fél 9-es kezdés volt, a mozi dugig, aztán közel fél órás trailershow után elindult a film, aminél az elsö fél óra után már nagyon fészkelödtem az ülésben, pedig nem szoktam, a legszarabb filmeket is végig szoktam ülni rendesen, kivárom, hátha lesz jobb.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
- nem volt igazi sztori
- jó, a világunkban elszaporodtak a dínók (ami nettó hülyeség, mert simán meg lehetett volna akadályozni, csak idöben be kellett volna vetni katonaságot, miegymást)
- most tényleg, sáskajárás? Ez a fö probléma egy dínós filmben?
- a karakterek olyan semmilyenek, lázadó tinédzser, romantikus nézés a két föhös között, a régi filmek szereplöit visszahozták, de igazából minek, egy sima másodkarakter is belopózhatott volna a központba kilopni a DNS-t vagy a sztori további részeiben is simán helyettesíthetök lettek volna
- kellett bele megint egy faszagyerek feka csaj, csak a PC kedvéért (nem mondom, DeWanda Wise szép látvány, de akkor is). Mondjuk így utólag ö volt szvsz a legjobb karakter az egész filmben, már Chris Pratt se volt olyan faszagyerek, egy aggódó apuka lett belöle.
- valahogy nem áll össze egy nagy egésszé a dolog
- a film alatt egy mukkot se szólt senki a nézötéren, talán 1 alkalomra tudok visszaemlékezni, ahol páran felnevettek, de ennyi. Szóval humor se nagyon volt a filmben
- a dínók jól meg lettek csinálva, de túl sok volt belölük, így viszont túl kevés szerepet kaptak adott dínók. Giganotosaurus, Dimetrodon, Oviraptor, Quetzalcoatlus, Therizinosaurus (aki ráadásul még vak is volt, ahogy néztem, az orra elött osonó Bryce Dallas Howardot nem vette észre, de a film szerint még a szaglása se volt rendben, viszont után meg a Giganotosaurussal simán leáll bunyózni és még nyer is), Dilophosaurus, Raptorok, amiket kis lézerjellel lehet irányítani, mint valami követörakéta, Allosaurus, Ceratosaurus, Diplodocus, Brachiosaurus, Stegosaurus, Styracosaurus, Gallimimus és még lehetne sorolni
- a fö genyó dínóról nem lehetett eldönteni, hogy akkor ez most a Giganotosaurus lesz vagy a Therizinosaurus lesz, mindkettö nagy volt, mindkettö baromi mérges és hangos, a Gigát a T-Rex meg Terike simán padlóra vitte a végén
- a film simán elment volna valami kriminek, ahol gonosz fejlesztö/kutató cég ellen kutakodnak a föhösök, dínók nélkül, akkor még talán azt mondtam volna, ok, de így egy felesleges film lett, ahol a dínók és a jeleneteik csak összekötö elemek két nagyon fontosnak gondolt párbeszéd között.
- a végesummázás meg annyi lett, jó, bezártuk a Biosync-et, a fögenyó CEO meghalt, mert megették, a dínókat megint békén hagyjuk a szigeten, UNESCO világörökség részeként, a Mosasaurus meg önfeledten úszkált a hosszúszárnyú bálnákkal, szóval minden happy, senkit se fognak innentöl kezdve megenni... ja de
Nem kellett volna a film szvsz. A 2. rész már jó lezárás lett volna, de még arra is azt mondom utólag, hogy túlzás lett, a vulkánkitöréssel le kellett volna zárni a sztorit, a dínók, sajnos, megint kipusztultak, ez van, szép volt, jó volt, tartott, amíg tartott. Ennyi. Az az árverezös baromság már nem kellett volna bele, de hát meg kellett mutatni az Indoraptort. Mondjuk itt, a 3. részben már legalább kihagyták ezt a nagyobb-hangosabb-vérengzösebb genetikai vonalat. Vagy csak nem találtak ki már hangzatosabb nevet az Indoraptor meg az Indominus Rex után. Talán Ingiganotoraptor Rex lehetett volna még. :)
4,5/10, ilyen osztályzatot még soha nem osztottam ki filmre. Nem ez lesz a franchise-nak az a része, amit többször elöveszek majd.
Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2022.06.11. 13:46:46 -
#105293 ugyan azt jelenti.... kinaiak csinaltak.. kinaiak dolgoztak rajta.... mi a kulonbseg? lol...
Nem azt mondtam hogy magyar film. Magyarorszagon forgattak a felet vagy akarmennyi reszet. Stablista fele magyar. Nem ertem minek kell kotozkodni -
#105292 Nekem az Interceptor-ról ez jut eszembe.
-
#105291 az hagyján, de , hogy Chris Hemsworth is? az Ö szerepe egyáltalán nem kellett bele, csak ahogy az előzőkébe irtam, a reklám miatt -
#105290 A durva, hogy az eredeti film sem volt egy muremek, de az legalabb a hideghaborus korszakban erintett egy erzekeny temat... Igen, azt, amirol a filmnek tenyleg szolnia kellett.
A modern valtozatbol a szereplo, es a posztet is boven eleg volt.
Pedig Pataky alapvetoen nem rossz szineszno, 5-6 nyelvet tudo IQ bajnok, es mutatos... Meg is lepett, hogy ekkora wokeshit szerepet vallalt. -
#105289 Call tenyleg jo. Jeon Jong-Seo allati jol tolta a borderline karaktert. Szerintem.
A Phone is jo, nem az a szokvanyos idomachinalos film. Sorozatban nagyobbat is szolt volna.
Mondjuk, sorozatban is probalkoztak: Sisyphus nemikepp ilyesmi. -
#105288 Elfogás/interceptor Netflix.
Hát egy ujabb ékes példája annak, hogy vegyünk egy társadalmi problémát ami manapság menö propaganda és csináljunk köré egy filmet aminek semmi köze a propagandához, de arra ügyeljünk, hogy hangsúlyos szerepet kapjon azért. Ugyan ugy megjelenjen benne az erős nő karakter aki mindent IS jobban tud mint a férfiak, legyenek benne kisebbségek és gagyi story még gagyibb effectek . Meg szerepeljen benne egy nagy húzó név is, hogy azért a nézetséget bevonzza és ezzel támogassa a propaganda széleskörü terjesztését.
Ha az itteni kritikusok, folyamatosan Buce Willis filmeire irják, hogy ZS kategoria, akkor ezt nem is tudom , hova soroljam . Talán az assylium filmekkel vetekszik. -
#105287 Én meg már majdnem kivertem, mire végigolvastam az első bekezdést... jól becsaptál. Hitetlenkedtem is, hogy na, azért ilyet egy Jurassic World mégse tudhat, és látva az előző filmeket, mégis mi történhetett, hogy ekkora fless lett? Hát, akkó nem lett. Oké. -
viizo #105286 Jurassic World - Világuralom (JW: Dominion)
Epikus, nagyszabású, rendkívül látványos, tele meglepetésekkel, remek dialógusokkal, csavaros ötletekkel, az eredeti Jurassic Parkot maximálisan tiszteletben tartó film lett, mely igazán remek forgatókönyvet kapott. Mindennek oka és célja van, rendkívüli precizitással odafigyelve az apróságokra is, sőt ami különösen izgalmas, hogy a trailerekben nem lőtték le a legjobb jeleneteket. Valahogy pont erre vártunk - és a finnyásaknak 10/9, a rajongóknak 10/10 lett a film!
Ehhez már csak annyit lehet hozzáfűzni, nos, hogy az eddigiekből sajnos egyetlen szó sem igaz. Ekkora összecsapott kontármunkát évek óta nem láttam, ami a franchise rajongójaként különösen fájdalmas. A 'Nagyszabású lezárás' egy helyenként unalomba fulladó, érdektelenséget kiváltó, gyakorlatilag szinte feszültség nélküli film lett, melynek alaposan megágyaz a minden formában rettentően elhibázott forgatókönyv, mely már a második részen is igencsak tetten érhető volt. Attól, hogy látványfilm, még lehetne kevésbé buta történet, kevésbé buta dialógusok és kézzel fogható izgalmi faktor. Láttunk már jó látványfilmet okosra hangszerelt forgatókönyvvel? Persze. Csak azokat nem olyan dilettánsok követik el, mint a rendező/forgatókönyvíró Trevorrow, aki forgatókönyvíróként a második résszel megásott egy jó nagy gödröt, és az 'epikus befejezéssel' pedig nem kirántotta onnan a témát, hanem még mélyebbre ásta és jó alaposan eltemette.
Ha fel kellene sorolnom, mi nem tetszett, sajnos az SG szövegboxa karakterszám limitmeghaladást kiáltana, így inkább azt írom, mit az ami jó volt.
- egy pont a máltai nagytotáloknak
- egy pont DeWanda Wise karakterének
- egy pont a naplementében sétáló / vágtázó dinoszauruszoknak, mert az tényleg szép volt.
Ez összeadva bizony csak egy: 10/3. Sírok hogy ezt így moziba engedték, és tényleg elhitték hogy tetszeni fog bárkinek 10 éves kor felett.
ui: Colin Trevorrow-t és Emily Carmichael-t a jövőben ne engedje senki film, forgatókönyv, storyboard, és úgy án blokk bármilyen mozgóképpel összefüggő dolog közelébe. -
#105285 A Callt láttam, az tetszett. A vicces, hogy a sorozat, amit nézek (Again My Life) is időutazással kezdett. A kaszás visszaküldte ügyészünket, hogy próbálja újra elkapni a rezidens rossz arc Lee Geung-youngt. A szinkronicitás néha összeszalad... -
#105284 Jogos, szar példát hoztam fel, de attól még nem magyarok csinálták, max. ők is dolgoztak rajta. -
#105283 Phone OFF - azért, nem presztízs kérdés okán, én elfogadnék egy olyan "kinai szar"-t :)
Bár, most is az van: Huawei Y3 II. -
#105282 Braziliában és Indiában szerelik őket össze, de minden stimmel :) -
#105281 Nem azt mondtam, hogy magyar film. Amugy meg ja. az iphone az kinai szar. -
#105280 Iphonet is Kínában szerelik össze, akkor az is kínai. -
#105279 Lattad a del-koreai The Phone (2015), vagy a Call (2020) c. filmet?
Ha egyiket, vagy osszeset nem, akkor ajanlott a temaban. -
#105278 Beyond the Infinite Two Minutes
Egy kávézó tulaja a hosszú nap után haza megy az üzlet fölötti szobájába. Miközben a pengetőjét keresi a monitorból szól neki a kávézó tulaja, hogy az ő és a kavézóban lévő monitorja között valami kapcsolat van, aminek következtében az üzletben lévő tv 2 perccel későbbi jövőt mutatja. A pengető amúgy a szőnyeg alatt van, és jöjjön már le. Majd a kávézó tulaja lemegy a monitorhoz, ahol a pengetőjét serény kereső kávézó tulajának elmondja, hogy a két monitor között valami kapcsolat van, ami miatt a lenti az a 2 perccel későbbi jövőt mutatja. És mivel eltelt 2 perc, jöjjön már le.
Amolyan One Cut of the Dead féle low-budget film 2,5 helyszínnel. Jól ismert sztori, de jól van előadva. Mindenki kicsit könnyen veszi be, hogy a jövőbe látnak, de ezen felül igazából nincs semmi kifogásom. Kivéve a kényelmesen 20méteres kábélek az egyszerűbb mozgathatóságért. :D De 70 percnél sűríteni kell az eseményeket.
7/10 -
#105277 A film egyébként rendben volt, de még most is Pascal vitte a hátán a filmet :) -
#105276 Stablista fele vagy tobb mint fele magyar volt. Nem magyar film. De magyar kamerasok, statisztak, sminkesek stb stb stb -
#105275 Most attól, hogy pár jelenetet nálunk forgattak, hogy volt pár magyar szervező meg statiszta, attól még kicsit erős azt mondani hogy "magyarok csinálták" :D -
#105274 18 ember csinálta? -
#105273 most komolyan???? -
#105272 itthon is forgatták egy részét, így rengeteg magyar dolgozott rajta. Mint pl. a Dűnén... -
#105271 The Unbearable Weight of Massive Talent (2022) - keresd a magyar neveket. Hidd el, többet fogsz találni, mint egy átlagos amcsi, nem nálunk készült film esetében.
//szerk: megkíméllek - innen nézd: "Art Direction by"
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2022.06.07. 17:04:26