Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LasDen
tessék az előzetes jó zenével 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Tikal
Ha valaki még nem látta az Assassin's Creed trailerét akkor ajánlom, hogy hang nélkül nézze meg és tegye be alá a kedvenc számát, jobban jár....

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem is emlékszem mikor láttam utoljára ilyen elbaszott egy zene választást trailer-hez, nem is akarom többet megnézni...megy neki a dislike <#banplz>

Legjobb comment a videó alatt: "I hope there's no glitches" <#nevetes1>
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2016.05.12. 16:56:43

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Egy szakmai körökben forgó ismerősöm mondta, hogy a Deadpool elején a kimerevített kép a főcím alatt az egy realtime engine. Azért ez meglepett... Lehet másoknak ez ismert volt, de én meglepődtem.

Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.

IMYke2.0.0.0
<#ejnye1>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Sziasztok!

Tag vagyok egy FB csoportban, és egy nagyon nehéz feladvány a mai! Nézzetek be, hogy ki lehet a képen?

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10206253114627267&set=gm.475428869322438&type=3&theater
LasDen
A nagy dobás

Whaddafuck? Nekem néhol még így is túl magas volt a magyarázás, de azért többnyire felfogtam, hogy mit miért, mi miért. Az utolsó percek azért erősek voltak az elbocsátásokkal, hiába tudja az ember előre. VIszont nagyon jól, nagyon értelmesen lett bemutatva, hogy mi is történt és az átlag ember számára érthetően. Néha kicsit mintha egy dokumentum filmet néztem volna, bár nem bánnám ha ilyenek lennének.

7/10

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

vérpocok
Általában bírom Rob Cohen filmjeit (my fault).

De ha jól emlékszek te 3-szor is elmentél megnézni a Furious 7-et mint ami számodra csillagos 10-es... stimm? Nézd vissza róla az értékeléseket. Van aki 3-asra értékelte itt. Te felhúztad, más lehúzta... pont mint most, csak az értékelő(k) és a film(ek) változtak.

Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.

Tikal
nálam mondjuk nem, de a rendező személye se nyűgözött le, szóval csak van abban az értékelésben valami 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Bokafix2
Lehet többeknek be kéne írni az aláírásába ami ik2-nak is bele van írva hogy "szigorúan magánvélemény"... nem láttam a filmet, de ha láttam volna se biztos hogy ugyanúgy értékelnék mint egy kritikus. A 9/10 meg az ő szubjektív magánvéleménye a filmről. Nálam is volt olyan hogy bedőltem egy magas imdb értékelésnek vagy filmes blognak és ez alapján néztem meg egy filmet de nem tetszett túlzottan. Vagy fordítva: egy alacsonyabb értékelésű bejött. De itt is annyi különböző értékelés van ugyanazokról a filmekről (pl. szuperhősfilmek) hogy éjt nappallá téve lehetne vitatkozni azon hogy most rossz-e a film vagy jó.

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

Riddick21
Szó sincs erről. De azért azt el tudom képzelni, hogy blockbustereket, akciófilmeket, thrillereket legalább NAGYJÁBÓL el tudnak találni a kritikusok. Ha 13%-uk találta csak elfogadhatónak, az szinte kizárólag rosszat jelent, de még mindig lenne esély rá, hogy tévednek, viszont ilyen stáb mellett ez ki van zárva. Ez egy fos, látatlanban meg lehet mondani.

Illetve ha ez a - kolléga szerint - feszült thriller 9|10, akkor vajon menni nála a He7edik? (csak hogy műfajon belül maradjunk)
Szóval érted, ugye? Vajon ki téved rohadt nagyot, így látatlanban? 😊

"All those moments will be lost in time, like tears in rain."

Bokafix2
Ezek szerint nálad a rotten százalékos értékelése dönt egy filmről, nem te... fasza.

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

Tikal
Remek színészek 😄

Riddick21

LasDen
A kis herceg (2015)

8/10

vérpocok
Alex Cross

Igazi nyomozós, akcióthriller, rég vártam egy ilyenre... pedig nem épp idei film de eddig valahogy elkerülte a figyelmem... Rob Cohen egyik legjobb filmje. Ez nemcsak egy thriller, ezen lehet izgulni emberek... karakteres, kemény, fordulatos és letarol pszichésen mint egy úthenger. Leizzadtam...

9/10

Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.

Kandurex
Amerikánus Kapitány és háborgó kis barátai

6 pont / no comment

Cloverfield lane 10

5 pont
Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2016.05.09. 09:27:18

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Riddick21
Esetleg azon lehetne még elgondolkodni, hogy miért van feltétlenül szükség a képregényfilm jelzőre/besorolásra? Sokan úgy csinálnak, mintha ez ennyire egyszerű lenne, hogy képregényfilm=szar. Holott ugyanúgy megvannak a szintek ezen belül is, egy csomó minden függvényében.
Pl. az alapanyag minősége: nyilván sokkal nehezebb egy - akár csak - univerzálisan szórakoztató filmet kihozni egy Tini Nindzsa Teknőcökből, mint egy Deadpoolból. Ezeken belül is bejátszik egy halom szempont: a megszólított korosztály, az eredeti mű célja, stb.
Vagy ott vannak a rendezők: nyilván egy Ang Lee vagy egy Nolan mélyebb cuccal fog előállni, mint egy Snyder féle kókler.
De nagyon fontos lehet a stúdió keze nyoma is, ezzel együtt a költségvetés, a film - profiton túli - célja, stb., kb. végtelen a sor.

Magyarul a végén a folyamat kiköp magából egy Sötét lovagot vagy egy Bosszúállók első részt, de néha csak egy Batman & Robin vagy egy Hihetetlen Hulkot, esetleg egy Fantasztikus négyest.
És akkor még olyan folyamatokról nem is beszéltünk, hogy mennyit számít, hogy látsz-e egy franchise-on belül mindent, mire eljutsz mondjuk egy Polgárháborúhoz. A minőség ellenére egészen másképpen fogod megélni, ha ez életed első Marvel filmje, vagy ha megvolt már mind - függetlenül attól, hogy tetszettek-e.

Így aztán szerintem semmi értelme haragudni a képregényfilm műfajára, vagy egyként kezelni azt. Persze azt az érzést is megértem, amikor kijön pl. egy Dr. Strange előzetes és mindenki már csak legyint egyet, hogy itt az n+1-edik Marvel kacat, nincs itt semmi látnivaló. Legkisebbet tévedni úgy lehet, ha mondjuk rendezőket néz az ember: Russoék összehoztak egy eléggé jó Tél katonáját, utána - állítólag, mert még nem láttam - szintet léptek a Polgárháborúval, tehát érdemes figyelni rájuk. Vagy mondjuk felültem a székben én is, amikor láttam, hogy Edgar Wright elkezdett dolgozni a Hangyán, csak ugye tudjuk, hogy semmi nem lett belőle.
Még itt is mellé lehet néha fogni kicsit, pl. Whedon az első Bosszúállók után mellé ment a másodikkal, de elvileg erről nem is igazán ő tehet, a stúdió nyomta agyon a forgatást és a végeredményt is, illetve azért nézhetetlen például nem lett, csak ugye jó sem.

Ezért érdemes esetleg egy csak logójában teljesen azonos franchise-t részenként kezelni.
Ha pedig valaki végtelenül irtózik már ettől az egésztől, én azt is meg tudom érteni, de az tényleg csak egy személyes ízlésbeli dolog, és úgy is kell kezelni. Leírod, hogy köszönöm, de nekem ebből ennyi elég volt, mert nem találom meg benne azt, aminek szerintem ott kéne lennie, oszt' jónapot. De egyből a vizes lepedőt ráhúzni egy komplett műfajra, és annak az élvezőire? 😄 Hát ez nagyon gyerekes.

Synchronous
Nem baj... sosem az a lényeg hogy mindenben egyetértsünk. Ha van egy vita, mindenki azt hiszi hogy mindenáron meg kell győznie a másikat az igazáról, és hogy annak a vitának most egy bizonyos irányba feltétlenül el kell dőlni... mert ha nem akkor az illetőre rátör valamiféle elégedetlenség-érzés, mint amikor nem végez el valami fontos munkát. Ezért van hogyha nem tudja meggyőzni az igazáról akkor jön a végkövetkeztetés: "te egy igénytelen kis geci vagy".

De ha egyszerűen csak mindenki elmondaná a véleményét a témáról és nem a személyről és nem az lenne a cél hogy jobbra vagy balra billenjen a mérleg, akkor akár értelmes kommunikáció is kialakulhatna.

De lehet úgy igazán filmes ízlés terén standardokat felállítani? Szerintem nem kell egyből ízléstelen alpári véglényként beállítani azt aki egy másik ember által megvetett filmet magasztal... annyira álságos az ilyen netes fotelpszichologizálás... vitatkozzunk inkább a véleményével az adott filmről, hogy szerintünk miben téved, miben nem lát jól, és ne kezdjünk egy topikba beposztolt filmes pontozás alapján komplett személyiségrajzot felállítani az illetőről, mert ez valószínűleg még egy tapasztalt pszichológusnak sem menne. Mert annyira kevés a hozzávaló hogy ebből nem lenne egy kész profil soha.

"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]

IMYke2.0.0.0
"Igaz, én ázsiai filmeket se nézek, lehet ez a gond."

Már megint...

Ne ripsoztolj úgy nekem, mintha én léptem volna rá a tyúkszemedre!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

LasDen
És ezt 1-2 hónap múlva újra el fogjátok játszani. És újra és újra és újra és újra és újra és újra...

Igen, sért a dolog. Rohadtul unalmas, hogy ki jön egy képregényfilm és azt kell látnom, hogy mekkora igénytelen aki ilyet néz és jajdeborzasztórémes mocsokszeméthoollywood miért ilyen filmeket csinál.

Most nem azért, de vagyok annyira igénytelen, hogy például az emlált években jóval több színdarabot láttam, mint képregényfilmet. Most akkor talán ezt dörgöljem mások orra alá?

Talán mondjam azt, eleve egy igénytelen hülye aki aki FILMET néz, színház helyett? Valahogy nekem ez nem jut eszembe. Igaz, én ázsiai filmeket se nézek, lehet ez a gond.
lehet hogy csak az a bajom igazából hogy nagyon szeretnék jó szuperhősfilmet látni, mert látok benne lehetőséget hogy kihozhatnának belőle olyat amit én értékelek. ahogy pl a watchmen esetén sikerült is, vagy az ang lee féle hulkban.

Totti5
Izlését mindenkinek tiszteletben kell tartani. Minden más már csak személyeskedés. Azt hogy kinek mi a filmek csúcsa, a színészi játék csúcsa majd maga eldönti, nem kell hozzá lekezelő komment. Te nézd a CGI nélküli drámát én nézem a CGI filmeket. Te jól szórakozol? remélem, mert én a szuperhős filmeken is azt teszem, minden más meg lényegtelen.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

IMYke2.0.0.0
Látom, annyira megsértettnek akarod érezni magad, hog oda sem figyelsz másokra.
Én ugyanis Blasta írását rövidítettem le.

Amúgy meg nem izgat, hogy másnak mi fontos filmes témakörben, mindaddig, míg engem nem kezdenek el zrikálni. Akkor harapok.

Nem. Ahhoz képest, hogy mennyire okosnak tartod magad, mégse vagy képes egy egyszerű dolgot értelmezni. Figyelj már. Én talán hülyézlek téged amiért japán vagy kínai vagy filmeket nézel? Nem
Talán beszólok ,hogy mit merészelsz ilyen filmeket nézni? Nem.
Talán minősítem azokat az embereket, akik ilyen filmeket néznek? Nem
Talán itt sipákolok ,hogy jaj de utálom a sok ázsiai filmet miért kell már megint ilyet olvasni. Nem.

Akkor meg? Talán ezt várnám el, fordítva is.
Nem, nem jól. Rohadtul nem jól. Ha utálok egy filmet, mert tudom ,hogy az nem nekem való, nem az én stílusom: nem nézem meg.
Ha nem sejtem hogy milyen lesz, kíváncsi vagyok rá, hogy miylen, de nem tetszett, oké leírom ,hogy nem tetszett.

De nem ugatok le embereket, hogy te mekkoraszarhülyegyökér vagy amiért neked tetszik. Világos?

És azt se teszem, hogy egy konkrét csoportot leszólók, mert az a csoport olyan filmet szeret, amit én nem.
Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2016.05.08. 19:19:49
Képzeld nem. Nem nézem, nem érdekel. Ilyen kurva egyszerű.
QuippeR
a vita mindkét oldalán állóknak tessék szépen rendelni egy "your fun is wrong" feliratú pólót, és abban mászkálni 7/24, mindenkinek kellemesebb lesz.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Rosszul dekódolod, a filmekről lehet véleményed, negatív is. Ez teljesen normális. Az ilyen filmek nézőiről is lehet természetesen véleményed de azzal csak magadat minősíted sajnos.

Why so serious?

IMYke2.0.0.0
Még rövidebben: aki ki mer állni/lógni a sorból, az _________________ (kinek vérmérséklete, szókincse szerinti becsmérlő szó).

LasDen
ITT: Circlejerk.....

Blasta
Áhhá, szoval akkor leszurve a kozekvenciákat:
azok az emberek akiknek véleményuk van olyankrol akik értéktelen/ízléstelen/ostoba/tucatszar (a megfelelo jelzo aláhuzandó) filmeket vagy sorozatokat szeretnek nézni, továbbá ezen veleményuknek hangot is adnak, akkor azok tahó seggfejek és elmehetnek a k!^*a anyukájukba?

Ellenben azok a véglények, akiknek Loki ripacskodása jelenti a színészet csúcsát, egy-egy Superman epizódtól drámát és feszultséget várnak és boldogan elnéznek bármilyen agyatlan 160 perces techdemót a moziban amiben huszadjára is ugyan az a CGI akcióorgia van levezényelve, na Ok aztán a frankó gyerekek akiknek a veleménye szent és sérthetetlen, és aki ezeknek a papucsállatkáknak a békaseggealatti ízéskuszobuket kritizálni meri az bunkrohadjonmeg?

Csak érdeklodom, hogy jól dekódolom-e 😄

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Azért egy walking dead elég ügyesen hozza a dramai vonalat.
Vagy a mögöttes tartalom ott van a Watchmenben is.

Véget ért már szerencsere a Joel Schumacher fémjelezte borzalmas kepregeny adaptaciok korszaka.
Sztem már nyugodtan elvarhatóak olyan stilusjegyek ebben a műfajban ami nem volt előtérbe helyezve a nagy tobbsegnel.
Nolannak köszönhetően mar boldog boldogtalan is mélységgel - dramaval festi fel a karaktereket.
( Azert a mélység része dominál rendesen pl a green lanternel, nem a jo ertelemben).
De ezek a szirupos giccses limonade adaptaciok eltuno felben vannak.

de ügye te se szólod le a végtelen brazil sorozatokat, ami egy csomó nőt hűlyít meg? meg a barátok közt igénytelenségét? 😊

Azt utálom rohadtul, hogy minden képregény filmnél megy ez a játék, hogy értéktelen szar utálom fos. Ne nézd. Kényszerítettek ,hogy nézd? Érdekes, én még sose vettem észre, hogy embereket kényszerítenek, hogy az új képregény filmet nézzék meg.

A másik dolog, hogy akik leszólják ezeket a filmeket, mindezt teszik úgy, hogy úgy vélik ők ám értelmesebb , műveltebb, kulturáltabb emberek .Hát pont, hogy nem, épp ellenkezőleg. Aki kioszt másokat, és leszól másokat amiért azok X vagy Y filmet szeretik, az csak egy ostoba, tahó seggfej.

Annál kevesebb idegesítő dolog van, amikor valaki azt hiszi magáról ő ám olyan nagyon különleges, vagy értelmes, vagy művelt, pedig ha az lenne, eljutna a tudatáig, hogy ne szóljon le másokat.

És nem csak a képregényfilmekről van szó. Ugyanez van, amikor valaki megmagyarázza, hogy aki Hollywoodi akciófilmet néz az igénytelen...vagy aki franctudja milyen sorozatot megnéz az hülye, mert az kommerszszar, és csak az a jó amit ő mond, tehát sok ilyen példát lehetne találni.
extra sensory
Pár hsz-el odébb leírta miért tartja szarnak: "észrevettem már akkor is hogy üres, fantáziátlan dolgok ezek"

Gyerekes, üres fantáziátlan filmeknek tartja a képregényfilmeket. Bár mondjuk aki beül egy ilyen filmre az tisztában van vele hogy nem várhat Remény rabjai, vagy Egy csodálatos elme szintű drámát, és nem is ezért nézi meg, hanem azért mert látni akar egy kis könnyed akciót, városrombolást vagy cgi szörnyeket. Nem várhatja el hogy olyan kritériumokat elégítsenek ki ezek a filmek, amik eleve nem is voltak jellemzők a stílusra.

Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick

Kötelezőnek nem kötelező és nem is spoilerre gondoltam. Hanem valamiféle értékelésre. Pl hogy szerinte miért szar. És nem csak úgy hogy azért, mert szar. Ezt nevezik errefelé OFFnak vagy épp trollkodásnak, mert ez már picit azért az is.
Persze nem haldoklik miatta a kis lelkem, de hát én sem írok olyat az űrkutatás topikba, hogy "a kilövés szar volt, az a csávó meg közben kávézgatott az irányítóteremben, na az legalább vicces volt!"
Tikal

CalebJoe
Mondjuk ja ilyen kult filmeknél tényleg számít kicsit a kor, tizenévesen nekem se adták ezek a filmek (Alien, Terminator, BR, stb) de amikor újranéztem őket már jóval 20 felett jártam kezdtem megérteni hogy miért is jók ezek a filmek, így 30 felett meg mesterművek lettek számomra.

Éppen a zene meg a képi világa miatt is egyedi a film, nagyon jól összerakta Ridley Scott az egészet, azóta se nagyon jött csináltak egy ilyen cyberpunkos scifi-t legalábbis nem így képzelték el azt a világot,
Sokan vitatkoznak rajta mai napig, de utóbb kiderült hogy ő is egy android csak az intelligensebb fajtából való nem lett olyan kemény mint Batty, legalábbis ez jött le a filmből, Dick könyvét meg nem olvastam ezért lehet tévedek.

Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2016.05.08. 11:15:56
ZilogR
Szárnyas fejvadász

Még ma sem értem pontosan, mi is ez. Ha csak azt értékelem, h hogyan tetszett, akkor nagyon lehúznám. Zene: szerintem akkor lehetett egy nagy Vangelis (és JM Jarre, Mike Oldfield, stb...) mánia, annyira nem tetszik, hogy nagyon. Próbáltam a soundtrack-et külön végighallgatni, egy borzalom, pedig én kimondottan szeretek mindenféle zenét.

Ha csak a felszínes kérdést próbálom látni (ki a replikáns?), akkor már film közben megoldódik a problémám, tudva, hogy a Final Cut-ban a replikánsok
szemeit kiszínezték. És hát van olyan jelenet, ahol Deckard szemei szépen világítanak:
<-- Katt a "képen", ha nem jelenik meg

Még öregszem egy évtizedet és hátha megkedvelem és még kettőt, hátha megértem - ha van mit.

4/10 - szigorúan tetszik/nem tetszik értékelés alapján
Utoljára szerkesztette: ZilogR, 2016.05.08. 10:00:22

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

artschi
Totál egyetértek.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!

Hangulatában engem a Masvilagra emlekeztetett, az jobban is tetszett.
Amivel parhuzamot tudnék vonni, az a Falu c. Film.
Kb hasonló szinvonal.

Dynamic
Hahó! Ezek mesék okoska, ezt lenne jó megérteni. Mint a Trója, a Star Wars vagy a Harry Potter - szintén szuperhősökkel ugyebár. Azokkal nincs baj? Az is hazugság, hogy fantáziátlanok lennének. Vannak köztük mesékhez képest jó sztorik, sőt a képregények még jobbak mint a film, csak mondjuk nem a magyar kiadású Kandi lapokból kell kiindulni.
Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2016.05.07. 21:49:38
Dynamic
The Witch (The VVitch: A New-England Folktale)

Ezt a filmet úgy érdemes nézni, hogy semmit nem tudsz róla. Elolvastam 1-2 kritikát és szerintem erősen rombolják a film élvezhetőségét, amikor azt hiszik, hogy nem írnak konkrétumot, pedig de.. Most csak annyi, hogy brutál jó hangulat, színészi játék és operatőri munka. Inkább drámára számítsatok, ne tipikus kopogó szellemes hülyeségre.

9/10
LasDen
Mélyütés

Hát ez tényleg mélyet ütött. X+1. random boxolós filmet vártam, de meglepett az eredmény. Tény, Fuqua jól ismert elemekkel dolgozott, semmi új nincs benne, de sikerült izgalmassá tenni. Annyira, hogy a ringen kívüli dráma érdekesebb, mint ami a ringben történt. A bunyókban semmi nem volt, amit nem láttál már máshol, így azok sok meglepetést nem tartogattak. Viszont a családi dráma elég ember közelire sikerült. És a jól megírt karakterek segítenek ebben. Semmi xtra, mégis erős.
A film utolsó harmadáig nem volt gond a tempóval, de ott aztán erősen érződött, hogy gyorsan össze kell pakolni valami befejezést. Így elég elhamarkodott lett az egész. Kb fél órával kellett volna még kitolni az egészet, úgy nem lett volna gond. De összességében Fuqua és Jüllenhól egy fasza filmet tett le az asztalra.

7/10

Jim Morrison
<#ejnye1>
Mielőtt beindul a személyeskedés gondoltam szólok, hogy itt vagyok. Semmi szükség az ilyen kijelentésekre.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

IMYke2.0.0.0
Tudom, hogy meglepően hangzik, de nagyon sokat megvennék (melyeknek kópiája megmarad a gépemen), ha volna rá valamiféle STEAM-like kényelmes megoldás.

//Zárójelest ha valaki nem értené:
Ami annyira tetszik, azt a gépen hagyom. A többit 24 órán belül törlöm.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.05.07. 20:05:15

Riddick21
Te egy nagyon buta ember vagy.