Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Megnéztem....
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.03.15. 14:07:50
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Utoljára szerkesztette: Shep, 2017.03.15. 14:00:49
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Nem szoktam magyar feliratokat használni, így meglehetősen egyszerűbb a dolog.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Nem lett olyan vészesen rossz, mint amennyire sokan lehúzták. Igazából rohadt nehéz ez a játékot filmre adaptálni, egyrészt mert az egyik legjobb game sorozat valaha, ami az egekbe rakta a mércét, másrészt a sztorija is igényelne egy tartalmasabb játékidőt, főleg, hogy 2 idősíkban játszódik. Ezt alig több, mint másfél órában lehetetlenség volt megoldani, és ehhez mérten szerintem amit lehetett, azt kihozták belőle. Na jó, kicsit dolgozhattak volna többet a forgatókönyvön.
A végeredmény egy (természetesen) csalódást okozó, DE tűrhető adaptáció, szerintem semmivel nem rosszabb, mint mondjuk a még mindig legjobbnak tartott Prince of Persia. A hibája mindkettőnek ugyanaz, de az AC-nál fokozottan igaz, egy résszel lehetetlen vászonra vinni.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
- Itt vannak a Live Actionök
- Itt pedig a Gantz:0 --- egy cuki kis képpel együtt... (ez ún. RAW verzió, tehát nincs mellé semmilyen felirat mellékelve. 5,3 GB)
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
-----------------
Hja, elég hard volt. Kár, hogy ennyi évet és ennyi részt kellett várni egy öszinte, véres Wolverine-re, ami ráadásul az utolsó (legalábbis Jackmannel). Nem mondom, hogy ez a valaha volt legizgalmasabb, legporgosebb képregényfilm, de nem is ez volt a célja. Érzelmesen állt a témához, és nem a világ megmentése illetve a CGI látványorgia volt a lényeg, hanem egy (2-3) karakter sztorija.
Highly recommended, csak a szinkron blehhhh
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Utoljára szerkesztette: Shep, 2017.03.15. 09:48:38
(2017.03.13) (95 perc, japán) - Animation, Drama, Fantasy, 3D CGI
Történetünk szerint egy misztikus fekete gömb (GANTZ) jelenik meg a Földön, ami egy rendkívül brutális játékot vezet le - a haláluk után feltámasztott emberi alanyok különleges felszerelést, fegyverzetet kapnak, hogy megküzdjenek a hétköznapi emberek által nem, vagy nehezen megpillantható nem-evilági lényekkel, még hozzá a Gantz által adott záros határidőn belül... ha nem sikerül ugyanis, akkor a versenyzők végleg meghalnak...
De, ha sikerül, és esetleg az adott csapat egyes tagja(i) sikerrel járnak a Főellenfél kinyírását illetően, akkor a végső pont elszámolásnál a bűvös 100 pontot is megkaphatják... amivel 3 választási lehetőséget kap a szerencsés... (direkt nem írom le ezeket)
//A manga/anime archetípusok tetten érhetőek, de nem* adagolják túl azokat.
Nem szükséges az anime / manga sorozat ismerete hozzá - a film kellően elmagyaráz mindent az elején.
A render grafika bámulatos (a sötétben kapott film grain ellenére is), a cici fizika fincsi, az arcok is kellően kifejezőek, a szájszinkron pontos, az akciók jók.
Személy szerint simán megnéznék ebből így, ebben a formában akár egy komplett sorozatot - ha záros határidőn belül, kiszámíthatóan követnék egymást az "epizódok".
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.03.14. 18:48:43
(2017.03.12) (129 perc, amerikai) - Crime, Drama
Ben Affleck - forgatókönyv, rendező, főszereplő, producer (Leonardo DiCaprio, és 2 további mellett).
Történetünk a múlt század eleji Amerikában, az alkoholtilalom korszakában játszódik.
Mindvégig-egy-arcú hősünk, Joe Coughlin (Ben Affleck) egy nagynak látszani akaró kisstílű bűnöző, aki d*gja a helyi nagymenő vezér Albert White (Robert Glenister) brutális brit-dél-afrikai akcentussal beszélő, fiús testű szőke barátnőjét, Emmát (Sienna Miller). Így gyakorlatilag az életét kockáztatja - amit a film végéig látható egyen-arcával nyugtáz.
Az elkerülhetetlen majdnem be is következik... s mikor Joe megtudja, hogy Emma halott, bosszút esküszik. S ezt úgy akarja végrehajtani, hogy ott csap le White-ra, ahol a legjobban fáj: Floridában.
Felveszi a kapcsolatot az olasz maffiavezérrel (Maso Pescatore), megismerkedik a helyi kubaikkal (ahol lecsap egy sudár lyánykára is, Gracielára (Zoe Saldana)), a helyi rend őrével, Figgisszel (Chris Cooper - aki most nem homofóbot játszik) és annak "megtért" lányával, Loretta Figgisszel (Elle Fanning) --- és összeakasztja a bajszát a helyi Ku Klux Klánnal.
Egy szóval: nem unatkozik...
//Csak a néző...
Mert bár Ben Affleck csak világító nem volt a film gyártása során, egy valamit felejtett el: jól játszani. Olyannyira, hogy a 18 éves Elle Fanning úgy lejátszotta a képernyőről, hogy lehidaltam.
Elle arca, szemei miatt járt a plusz 1 pont.
Amúgy meglehetősen unalmas 129 perc volt.
(2017.03.10) (111 perc, amerikai) - Crime, Drama, Mystery
Történetünk San Francisco és környékén játszódik - melyben Paul Del Moral (egy helyi, külvárosi seriff), Akahori Aki (egy hazájában híres japán írónő), és egy Renóból érkező különös módon eltűnő alak tobzódik. Akahori Aki összeborul a Renóbeli, japán hapsival, akiről úgy tudja, hogy Suzukinak hívják, és aki rejtélyes módon eltűnik, de a szállodai szobában egy nagy bőröndöt hagy hátra... és aki után később szintúgy japán fura alak érdeklődik, még később meg egy sötét autóból két veszélyesnek látszó óriás... Akahori Aki elkezdi félteni az életét, de ugyanakkor érdekli is a rejtély mögött húzódó erő...
A sheriff végül találkozik a fincsi japán hölggyel és együtt igyekeznek a nyomokon eljutni a Renóból érkezett férfihez...
//Meglehetősen formabontó film (a film végén bekövetkező csavar okán, mikor is kicsit arcul lettem csapva a történésekkel) - a "résztvevő" és a "követő" kamera szemével látunk mindent, de nem elvetve a filmezésben már betokosodott kameraállásokat sem. Fujitani Ayako eléggé szépen beszéli az angolt, mindamellett, hogy ő maga is szép :)
Sajnos, a történet lassúsága, az öreg sheriff és "Aki" bénasága, valamint a vége-fordulat okán csak közepesen szórakoztató filmnek tudom ítélni.
A rendezőnek (Dave Boyle) semmi köze az Oscar-díjas Danny Boyle-hoz.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Szerintem pont fordítva. Annak lehet érdekes a sztori,aki semmit sem tudott róla
PSN ID.: Beegabor
Már a sorozatokkal sem voltam túl jóban, de gondoltam a film megér egy próbát. Hát tévedtem. A látvány 10/10 (dat boob physics), az arcokat leszámítva. Azokban volt valami furcsa, de amúgy szemet gyönyörködtető film. Csak kár, hogy ez alatt már nincs semmi, ami említésre méltó lenne. Unalmas karakterek, unalmas dialógusok, unalmas sztori. Talán úgy többet ad, ha ismered a hátterét adolgoknak, de így...
4/10
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Mondhatni letaglózott, mikor most megláttam milyen értékelésekkel bír a film. Pedig nem is volt ez olyan rossz. Sőt, én relatíve egész jól szórakoztam rajta.
Egy sima kém paródia. Ellopják az Isteni magokat (....) és az interpol ügynöknek vissza kell szerezni. Slapstick és egyéb buta poénokkal operál, de többnyire működik. Nagyon műanyag volt a látvány, viszont túl tudtam lépni rajta. Egynek elment...
6/10
Gondoltam, ez egy történet a párizsi Saint-Germain Boulevard-i kávéházról, de nem.
Csak egy zene. És nekem ez eszembe sem jutott. Vicces, hogy pont nekem, aki éjjel-nappal zenéket hallgat..de ez van.
Dj kollégánk (már akié) egy nap otthagyja szép feleségét és gyerekeit egy új szerelem miatt. Ez az egyik szál a sztoriban.
A másik szál meg sokkal sokkal korábban, egy másik életben egy anyuka és a Down-szindrómás fia kapcsolata.
A közös szál a két sztoriban az új szerelem, és az, hogy valakit elhagynak.
Van még egy közös szál, ez pedig a sokat vitatott reinkarnáció. A történet kedvéért tételezzük fel, hogy ez a fogalom most valós.
Ha így tekintünk a sztorira, sok minden értelmet nyer. Egyszer egy előző életében egy anya, megbocsájthatatlan bűnt követ el fia és választott párja, (aki élete szerelme is) ellen. A karma törvényei szerint ezen tettéért egy következő életében felelnie kell.
Át kell neki is élnie, meg kell tapasztalnia amit elmulasztott valaha: élete legfontosabb személyét át kell adnia egy idegennek.
A cselekmény lassan bontakozik ki és nehéz követni hogy mi miért történik.
Könnyed és gondolkodás nélkül kikapcsolódni szeretők, inkább kerüljék ezt az alkotást.
Pedig nem rossz, de ha nem vagyunk nyitottak az általunk ismeretlen dolgok felé, nem lesz érthető és csak összezavar majd.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.03.12. 14:11:13
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Ha lenne egy pirula amit ha beveszel, sokkal sokkal okosabb leszel minden területen, mint bárki más: bevennéd?
Eddie-t dobja a csaja, és a kiadója is rugdossa a seggét, hogy adjon már le végre valami használható írást. Mert hogy eredetileg író lenne.
Egy író akit a csaja mellett az ihlete is cserben hagyott. Úgy néz ki, nem sok öröm érheti őt a jövőben sem. Ám egyszercsak az utcán belebotlik a volt sógorába, aki valaha dílerkedett. Persze ma már nem.
Egy neves gyógyszergyárnak dolgozik (hát persze) ahol egy új kísérleti gyógyszert dobnak hamarosan piacra, ami az agykapacitást megtöbbszörözi.
(aha, nyilvánvaló..)
A szer már túl van a teszteken és már csak a formális engedélyeztetés van hátra, mielőtt piacra dobják. Darabja 800 dolcsi lesz, de a régi ismeretségre való tekintettel, egy próbaszemet ingyen kap a mázlista. A lényeg: 18-24 órán át tart a hatása jelentősebb mellékhatás nélkül.
Vesztenivaló? Ugyan mi lenne? Csaj nincs, a meló se halad, lássuk hát...
Aztaaa! A cucc nagyon ott van! Eddie tarol mindenhol amihez nyúl. Póker, csajok, helyzetfelismerés. Még a regényének is elkezdi az első 50 oldalát...
Zsebből elő a névjegykártyát amit az ex-sógor adott, és irány-horány! Be kell szerezni a következő adagot! Ez nem is kérdés.
A film képi világa magával ragadott. Piros pont az operatőrnek érte<#eljen>#eljen>
Végkifejletnek mást vártam, mondjuk olyasmit hogy beüt valami extra mellékhatás, vagy amolyan trészpottingosan leteszi a cuccot <#hehe>#hehe> de nem.
Jött aminek jönnie kellett.és lett az, aki lehetett a pirula által.
Jó neki. Én maradhatok továbbra is az a szürke kisegér aki eddig is voltam..de...
...mi a franc?....honnan került ide az asztal alá ez az átlátszó állagú szem pirula?..csak nem....
Csak de<#eplus2>#eplus2>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.03.12. 07:10:23
Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
És ő a csaj a filmből --- Erin Moriarty:

A filmben meg így nézett ki:

Nekem is eszembe jutott, mert láttam ezt a filmet MG-tól...:D
Szerintem jobb lett volna. :)
Mindig van új a nap alatt..
Szerencsére már rég túl vagyok azon, hogy mások negatív kritikáját komolyan vegyem. Most is pont úgy jártam el, ahogy egy ideje már szoktam: először megnéztem a filmet, és csak azután olvastam el pár kritikát róla..és örülök, hogy így tettem.
Külön külön is jó színészek sorakoztak fel ebben a drámában, de így együtt nekem nagyon átjött a mondanivalójuk.
Az utólagosan olvasott negatív kritikákon meg csak mosolyogni tudok. Ez egy igen jó film, csak érteni kell.
Hősünk padlót fogott, és ez érthető is. Elvesztette egyetlen lányát. A filmkritikusok nyilván nem. Sőt, nemhogy nem, de ekkora fájdalmat szerintem érezhetően sem tudnak elképzelni. És ha tényleg innen fúj a szél, akkor már érthető, miért ezt választották (ők) a tavalyi év leggagyibb drámájának.
(Bár egyáltalán nem mérvadó, viszont eléggé elgondolkodtató, hogy a port.hu-n a nézői értékelés meg 8,4 lett)
Akkor? Most mi van?
Mivel mint említettem, előre sem kritikát, sem trailer-t nem néztem, hanem csak simán beültem és végignéztem a filmet, így én tudtam értékelni a mondanivalót. Tudott újat mutatni, meg tudott mosolyogtatni és el tudta velem hitetni, hogy valaki tényleg elvesztett valakit akit szeretett.
Először csak pislogtam a három kulcsszón: "szeretet, idő, halál."
Hát ebből meg mi a bükkfán-fütyülő rézbaglyot akarnak kihozni?
Aztán jöttek a barátok és a három színész, akit megbíztak a három fogalom megszemélyesítésével.
Zseniális. És tényleg: ez a három alak kellett, hogy hősünk visszataláljon a realitás mezsgyéjére<#taps>#taps>
Nem lövöm le a poént, hátha valaki esetleg még megnézné.Csak annyit mondok, az utolsó másodpercek is tartogatnak némi meglepetést.
Én legalábbis meglepődtem. Na nem nagyon, de azért mégis. Hiába no: aki jó színész, az jó színész.
Ebben a filmben (mint rámutattak a filmszakik) lehet csalódni is, ha nem értjük a lényeget.
Nekem egyértelmű volt az üzenete: az élet három értelme...
a szeretet,
az idő és a halál.
Egy erős 9/10.<#eljen>#eljen>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.03.10. 20:36:24
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2017.03.10. 16:57:46
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
(2017.03.09) (139 perc, amerikai) - Drama
Egy Broadway műből készült film, melynek 6 igazi szereplője közül Denzel Washington alakja --- szó szerint és átvitt értelemben is --- kimagaslott... az egyszerre szerető, gondoskodó, kiskorú gyermekének jót akaró, de ugyanakkor uralkodó, elnyomó és saját életén, sorsán keresztül másokat mérő férj és apa... Aki bár kötelességtudóan robotol, ápolja a barátságot, gondoskodik, mégis kevés(nek érzi azt) amit megél.
Cory (a családjából, apja sötét árnyékából kitörni és amerikai focizni akaró tizenéves, lázadókorú fiúgyermek) és Lyons (a már 34 éves, inkább a zenélésnek élő, de saját talpra nem igazán álló másik fiú), és saját testvérei közül egyedül a közelében élő, szellemi fogyatékos(sá l(t)ett) Gabriel tartja a tükröt Troynak (Denzel Washington)... és egyben fogják a láncait... amiket le akar rázni. Miközben az odaadó feleséget és anyát, Rose-t (Viola Davis) is szereti.
Ezt az "idillt" borítja meg néhány nem várt esemény.
//A szereplők közti, finoman megírt dialógusok egyrészt a múlt század 50-es éveiről festenek korképet, de hű tükröt tartanak évszámtól függetlenül az emberek elé.
//Denzel és Viola bámulatosan hozták az egyszerűen bonyolult karaktereket, a szülőket. Mi tagadás, nekem nagyon bejött a film. Denzel Washington parádés volt.
Ez az a film, amire nagyon is illik a "kellemes csalódás" kifejezés. Először azt gondoltam felesleges remake, de basszus teljesen máshogyan nyúltak az alapanyaghoz, és ugyebár szörny univerzumot építenek a Godzillával(van stáblista utáni jelenet,egészen-egészen a végén,de megéri megvárni, Godzilla hangja még mindig pöpec),amely teljesen működik. Az akciók valami eszméletlen kreatívak, látszik minden elköltött dollár az effektekre, FPS nézet,jó pár mutatós lény, és minden akció jelenet feszült és izgalmas. Igazából egy kaland-film, amelyből ritkán van manapság. Ezt a filmet moziba kell látni,mert tele van látványos jelenetekkel! 2 negatívum: szokásos katona karakter,akit nem a józan ész vezérel... és persze megmaradt a lány és Kong közötti románc...bár korántsem annyira csöpögősen,mint a Peter Jackson-os változatban. A vietnámi, háborús,de nagyon klisé zenék,lassítások megvannak...de inkább kicsit paródia jellegűek ezek a jelenetek,de nagyon is hangulatosak,sokkal könnyedebb hangvételű film lett,mint a Godzilla volt,a humor jelen van kellő mennyiségben, és..és látszanak a nagy harcok is,nincs kamera rángatás,totálban harcol mindenki! Remek mozi élmény, és Kong tényleg odaver!
(A 3D most egészen jó volt,mindig van valami pernye vagy hamu vagy rovar,ami repked).
7,5/10
Egy igazán erős mozi élmény volt. El tudom képzelni, azok számára akik közel érzik magukhoz a karaktereket, milyen drámát élhettek át, de nekünk, kicsit távol állóknak sem okozott csalódást. A film sikeresen bevont engemet is azzal, hogy egy visszautalások nélküli, naturalista ábrázolásmódú, igazán véres és koszos road movie hangulatot szolgáltatott.
Itt a naturalista nem a kiontott belsőségek mutatását jelenti (ilyent azért nem kapunk), sokkal inkább test közeliket olyan kiöregedett hősökről, akik már csak halovány lenyomatai régi énjüknek. Ráncok, sebek, könnyek minden mennyiségben.
A cselekmény elégé rosszul van ütemezve, sokat és hirtelen ugrálunk a lassú, karakterközponti beszélgetések és a gyors, véres, általában pusztakezes akció jelenetek között. Ettől függetlenül mindkét stílus jól áll a filmnek és a főszereplőinek is. A történet is nagyjából annyi, amennyit vár az ember, de amivel azt kitöltötték, a karakterek közötti beszélgetések, a kilátástalanság, a nyomor képei, azok mind bőven elviszik a filmet a hátán.
És nem utolsó sorban nagyon sokat számított, hogy a kamera kiment a zöld hátteres szobákból a szabadba. Igazán élmény számba ment a por, a homok, az erdő, a hegyek, a kukoricás, minden, amit e másfél-kettő órában bejárunk a szereplőkkel.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.03.08. 16:04:43
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Egyébként (most) tévedsz..
Kíváncsi voltam az iménti Imyke-féle francia thrillerre.
És "La proie" jön be az IMDb-n..<#miaz>#miaz>...ami ha jól sejtem francia cím.
Magyarul talán "A Préda" lehetne a legjobb fordítás...a tartalma alapján..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.03.07. 13:00:41
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Ahogyan én láttam..
Kezdjük rögtön egy nagy muhahával <#nevetes2>#nevetes2> és egy elismeréssel <#eljen>#eljen>
Ez egy közel 400 millió dollárt érő mese, amit remélem senki sem fog komolyan venni sohasem.
Egy pillanatra ugorjunk egy "tervező" bőrébe (persze csak gondolatban) és képzeljük el a pillanatot, amikor egy bizonyos fokú intelligenciával rendelkező teremtményünk (amit a magunk hasonlatosságára teremtettünk) felkeres minket és felteszi az örök kérdést:
Miért?
A filmben tudjuk, mi történt ekkor. De a fejünkben is ugyanez a forgatókönyv zajlana le? Kétlem.
Aki teremt, annak nem kell feltétlenül pusztítania is. Ha magunkról, illetve a mi fajunkról van szó, akkor meg egyébként is felesleges.
Élünk egy bolygón x éve (ne firtassuk mennyi ideje) részben óvjuk, részben szennyezzük, mérgezzük bolygónkat és vele együtt egymást is.
Kár tagadni: ha akarnánk egy szempillantás alatt minden létező ismert létformát (magunkat is beleértve) képesek lehetnénk elpusztítani.
Megtesszük? Ki tudja? Egyszer majd az is megeshet valamikor. Szándékosan, vagy csak véletlenül...
Ha teremtőként tekintünk magunkra, el akarnánk pusztítani egy "steril" bolygót az univerzumban tele az eszelős teremtményeinkkel?
Minek tennénk? Megteszik ők saját maguk is előbb utóbb.
Ezekkel a Ridley Scott filmekkel egyedül annyi a gondom (ha egy pillanatra is komolyan próbálom venni őket), hogy eddig kizárólag csak pusztító idegen létformákat mutatott be. Még a tervezők személyében is.
Persze egyértelmű: kell a gonosz, hogy a jó érvényesülni tudjon, hogy legyen sztori és happy end (vagy ha az nem is, legalább 2 túlélő 7= 1 jó és egy rossz) de ez úgy ahogy van, csak egy mese. Tartsuk szem előtt.
Szerintem az ilyen jellegű filmek az emberi félelmet aknázzák ki ügyesen, ami számomra egy kissé meglepő, mert azt bizonyítja: szeretünk félni. Pedig a félelem az nem jó dolog. Mi mégis szeretünk. Legalább is azok, akik sejtik mire vállalkoznak, de mégis megtekintik ezeket a meséket.
400 millió dollár! Nem semmi. Ennyit is képesek vagyunk fizetni, csak hogy két órán ár borzongjunk és izguljunk hőseinkért..
Röhej nem? Persze ez nem fog engem sem megakadályozni abban, hogy megnézzem hamarosan az Alien: Covenantot..
Mert én is kíváncsi vagyok mi jöhet még...mit tagadjam..<#vigyor>#vigyor>

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
USA Three Steps Above Heaven
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Legyen mondjuk " Three Meters Above The Sky ". Szerintem ez is megteszi.
(2017.03.06) (102 perc, francia) - Action, Crime, Thriller
Franck Adrien (Albert Dupontel) egy bankrabló (aki az elfogása előtt elrejtette azt a kevéske 2 millió eurót). Tisztességgel, és a lehető legelszigeteltebb módon le is ülte szinte a teljes büntetését. Hitvallása, hogy nem bízik senkiben. Jean-Louis Maurel (Stéphane Debac) --- állítása szerint erőszakolással és gyermekkorú molesztálásával hamisan vádolt elítélt, a cellatársa ---, végül előbb szabadulhat, mint Franck. Ezért utóbbi megkéri, hogy vegye fel a kapcsolatot a feleségével és pszichikailag beszédképtelen kislányával, és adjon át egy üzenetet, amiről az asszony tudni fogja már, hogy mit jelent.
Amikor Franck megtudja egy őt meglátogató ex-zsarutól, hogy Maurel ki is valójában, hősünk ráébred, hogy hiba volt az újabb bizodalom és kénytelen lesz megszökni, bármennyire is "közel" a tényleges szabadulása...
S megkezdődik a történetünk tényleges alakulása is, egy üldözés, melynek szerves részét képezi egy fiatal, csinos rendőrnő is Claire Linné (Alice Taglioni) és az ő megérzései.
//Sajnos, a film amolyan "franciás" lett - az a nagyon kevés akciójelenetecske nem volt visszafogott, de minden más nagyon langyos lett. Hősünk motivációja ellenére.
Tres metros sobre el cielo (A felhők felett 3 méterrel) IMDb
A srác fiatal, tökös, érzelmileg némileg instabil, de vagány és a csajok imádják.
A csaj fiatal, félénk, szófogadó és tipikus jó kislány.
Ha e két világ találkozik, akkor többé már semmi sem lesz ugyanaz.
A film a mai vagány spanyol fiatalok kalandos és bolondos világába kalauzol el.
Engem egyik kedvenc slágeremmel azonnal megfogott..
Általában semmi sem úgy alakul, ahogyan szeretnénk. Így vannak ezzel hőseink is, akik sok mindenen átmennek hogy végre egymáséi lehessenek, de aztán meg más dolgok és helyzetek miatt mégis szétmennek.
Talán ezzel nagy titkot nem árultam el, hiszen mint hallottam van folytatás is, amiben meg újra egymásra találnak..
Ebben a filmben (bár számomra minden szereplő ismeretlen) nekem mindenki szimpatikus volt szinte kivétel nélkül.
Az említett zene meg ami a fogadás estélyén csendül fel, szerintem annyira odaillik ahhoz a pillanathoz amikor kibékülnek, hogy nincs mese, nálam ez bizony egy újabb
10/10<#eljen>#eljen>
Végül nem találtam semmi érdekeset, így a Raides tag Headshotjára esett a választás. De mikor kerestem találtam egy másik filmet ugyan ezzel a címmel és érdekesebbnek ígérkezett.
Tul egy fejlövés és 3 hónap kóma után fejjel lefelé látja a világot. Ezután kezdődnek a bonyodalmak.
A film a jelen és a múlt között ugrál szépen bemutatva hogy jutott Tul idáig. Az előzetes alapján én egy klasszikusabb akció filmet vártam, de sokkal komótosabban veszi az eseményeket, ami nem hátrány. Az 1,40-es játékidőbe még így is belefért minden. Hangulatos film volt, érdekesebb krakterekkel. De úgy érzem, hogy a különleges helyzetből sokkalta többet ki hozhattak volna. Érdekes jelenetek születhettek volna, amit nagy kihagyott ziccernek tartok.
6,5/10