Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nagyon hejes 😊

Blasta
Mostanában mindíg odaírom a spoiler-t!
Nagy kibaszás, ha elpre leírnak dolgokat figyelmeztetés nélkül!

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Jano
Osztom

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

FREAK
hát talán a horror-sci-fi lenne a legjobb, mivel van benne bõven vér, para, gyilok, de legalább annyi tudományos, illetve fantasztikus elem is

csak itt a horroron van a hangsúly, míg pl. a szintén horror-sci-fi Aliens-ben a sci-fi dominál

Riszpekk

Jano
Bazz! Csak a pontozást nézem, nem akarom tudni a részleteket (kösz, hogy odaírtad, hogy szpájlör ), de máris elszomorodtam, és visszavettem a nagy lelkesedésembõl egy kicsit. A többit majd ha én is megnéztem a filmet.

Blasta
A stílusjegyek leginkább a horrorra mutatnak.
De a thriller is megálná a helyét, ha nem lennének benne ezek a zombikra hasonlító beteg emberek hordái! :-DDDD

Blasta
Ma néztem meg a Dreamcather - Álomcsapda c. Stephen King regényébõl készült filmet!

Pontozás: 5/10

Most pedig következzen némi SPOILER!

Megmondom õszíntén, nem erre számítottam.
Valami másra, nem pedig erre a lerágott csont témára.
Márpedig a testrablós alien-es téma, nem éppen mai találmány!
Lásd: Invázium, A parazita, Testrablók, A dolog stb...

Ebben a mezõnyben viszont mindenképpen jó a film!
Olyan faszán Stephen King-esen kezdõdik, kitérve sok-sok részletre, visszanyúlva a múltba, aminek mind mind lesz valami jelentõsége.
és a legnagyobb erõssége, hogy nem sok tinihorror féle effekt van benne.
Ebbõl kifolyólag nem nagyon van benne olyan jelenet, amitõl már a plafonra mászok. (sötét, csend, baljós zene, emberke kutat, csend, majd egy iszonyatosan hangos effekt kiséretében a fõszörny ordibál)

Igazából nem is nagyon lehet parázni a filmen, inkább izgalmas.
Röviden ennyi.
A mostani csúcsfos ijesztgetõs filmél, a darkness falls-nál mérföldekkel élvezhetõbb!

És Donnie Wahlberg RULEZ! :-D

Jano
Hopp! Álljunk csak meg egy kicsit!

Biztos, hogy ez HORROR-film? Nem csak egy sci-fi (nem, nem ûrhajós lövöldözõs, hanem tudományos-fantasztikus, merthogy fantázián alapszik - ezt csak gy.k.) utópia? Vagy egy thriller jövõkép?

FREAK
Én is ezt mondtam:

"Legyen zombifilm, mint kategória, azonban minden szellemileg ép embertõl elvárom, hogy megkülönböztesse a kutyát a farkastól, és az élõhalottat a betegektõl."

Zombifilm, ZOMBIK NÉLKÜL.

Riszpekk

Blasta
Szerintem egyszerû.

-Ebben a filmben Fertõzött emberek vannak!
-A filmben nem hagzik el az a kifejezés, hogy ZOMBI!
-A fertõzött emberek "tulajdonságai" és viselkedése viszont teljes mértékben kimerítik a "ZOMBIFILM" lényegét! (értsd: a kórt harapással, vérrel etc átadhatják, hörögnek, furcsa a mozgásuk, nem túl okosak...)

Ebbõl kiindulva ez egy olyan zombifilm, amiben fertõzött emberek a "gonoszok".

Zombifilm, hisz a horror kategóriájában ez a jelzõ áll a legközelebb hozzá.
Viszont mégsem zombifilm, hisz ezek az emberek nem élõhalottak, hanem csak simán betegek.

FREAK
más magyarázat nem jut eszembe, sorry 😄 (azon kívül, amit már kifejtettem)

Riszpekk

Jano

FREAK
gondolom, rondán be volt kokainozva 😄DD

Riszpekk

Jano
Én valójában Danny Boyle-ra neheztelek. Egyszerûen az én szótáram szerint sem helytálló az ebben az esetben használt zombi szó. Nem értem hogy állíthat sületlenséget saját filmjérõl.

FREAK
"reaktivált ember, tökfej, fajankó, önkéntes tengerészszolgálattól huzodozó ujonc és a különféle rumfajtákból és gyümölcslevekbõl kevert erõs ital"

Értem. Akkor ezek közül egész pontosan melyik is szerepelt az említett filmben?

Riszpekk

mármint azok voltak a filmben
(már ha valaki tudja egyáltalán hogy viselkedik egy zombi, de mivel ez kitalált "lény", korántsem vagyok biztos benne hogy bárki is tudná)

de ha középutat keresnék, aztmondanám különbözik a "zombi" és a "zombiként viselkedõ emberek"
utóbbival viszont nem szabad vitatkoznod

freak, hogy illeszkedik a világképedbe wesley snipes filmjében a vámpirmegközelítés, miszerint a blade 1-2ben a vámpirok is csak valami genetikai defekt miatt válnak vámpirrá? 😊

a zombi meghatározása NEM mágia hatására feltámadó halott, ilyen definició nincs

nézzd meg a spektrumot egyszer, zombinak nevezhetõ egy agyvérzésen átesett egyén is, illetve országh féle angol nagyszótár szerint "reaktivált ember, tökfej, fajankó, önkéntes tengerészszolgálattól huzodozó ujonc és a különféle rumfajtákból és gyümölcslevekbõl kevert erõs ital is

de ez már erõsen offtopic

FREAK
szerintem meg egyszerûen arról van szó, hogy a zombit egyszerûbb kimondani és leírni, mint a fertõzöttet, így szép lassan minden sebhelyes, vérengzõ alakot zombinak fognak hívni, attól függetlenül, hogy meghalt-e már, vagy épp arra készül

én értem, mirõl beszélsz, csak annyi a problémám, hogy EZ a film egyáltalán nem fantasy vagy sci-fi, abban az értelemben, hogy MEGTÖRTÉNHET, amit bemutat

ellenben ZOMBIT soha nem fogsz az utcán látni, mivel annak nincs valóságalapja

Riszpekk

Mayday
Nem a nyelvujitasrol van szo. Azt sem allitotta senki, hogy a filmben elhangzott a zombi szo.
De attol ez meg valamilyen szinten zombi film.
En nagyon sokat szerepjatszottam, es nagyon sok fantasy irodalmat olvastam mar, es tudom, hogy a zombikat hallottakbol tamasztjak fel magiaval, ezt fontosnak tartottad kiemelni.
De tulleptem ezen, es szerintem nem csak igy "keletkezhetnek". Pelda erre a mar emlitett Hullajo, vagy a Resident Evil, ahol szinten fertozesrol van szo ES zombikrol.
Tudom, hogy most a szemedben en "feluletes, buta" ember vagyok, de talan masok nem tartanak annak.

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

FREAK
miért hogyan lehetne mindkét állítás igaz???

Riszpekk

FREAK
én a változás híve vagyok, abban az esetben, ha pozitív változásról van szó, de ennek a nyelvújításnak semmi haszna és értelme

mellesleg ha egyszer elhangzott volna a filmben a zombi szó, de nem így történt

Riszpekk

Mayday
Es Te akarsz ertelmesen vitatkozni a temarol?

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

FREAK
tehát beteg zombik vannak a filmben? nem, erre nem szeretnék gondolni

Riszpekk

Mayday
Lehet is.
De arra meg nem gondoltal, hogy mindkettotoknek igaza lehet?

FREAK
nem az, de attól még lehet idióta smiley-k nélkül, értelmesen beszélni róla
legalábbis azt hittem

Riszpekk

Viszont mennem kell, mert munkaidõ vége, bocs.

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Oké, csak kezdtem azt érezni, hogy az élet pillanatnyilag legfontosabb kérdéseként kezeled a kérdést.

2F2F - soha nem jutna eszembe megnézni.

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Ha megragad a nyelvben, akkor befolyásolja.
Onnantól kezdve több jelentés is fog párosulni egy addig egy jelentésû dologhoz.
És a szótárakba bekerül:
féreg (fn): 1. állat, 2. ember (szleng)
😊

FREAK
miért lazítsak, ha olyan dologról beszélhetek, aminek látom valami értelmét?? már az is baj, ha az ember képes komolyan vitatkozni?

ok dumáljunk a 2F2F autófestéseirõl, neked melyik tetszik?

Riszpekk

Komolytalan is. Amennyire ez az egész "vita".
Szerintem tényleg lazítanod kellene egy kicsit.

FREAK
bocs, de amikor a zombi szó jelentését boncolgatjuk, akkor kicsit komolytalannak érzem a Hullajó és Sandokan emlegetését, ennyi

Riszpekk

FREAK
példa:

olyat is szokás mondani emberre, hogy mocskos féreg, de vajon befolyásolja ez a féreg szó jelentését????

Riszpekk

?
A témánál vagyunk. Ki mondta, hogy meghalt? Úgy nézett ki? És mi van ha ez a "tünet" is csak a fertõzés folyamatának egy része?

El tudok néha képedni, hogy ilyen faszságokat hogy lehet ennyire komolyan venni.
De ha óhajtod, nyugodtan egyezzünk meg. Én amondó vagyok, hogy attól, hogy az 1800-as években Drakula gróf és a "gótikus környezet" forrt egybe a "vámpír" fogalmával, attól manapság sajnos a Blade szintû (és szerû) mocskok is sajnos vámpírfilmek. És kérlek ne válaszold erre azt, hogy ne térjek el a témától. Arról beszélek.

HM???
FREAK
Nem tudok róla, hogy hogy a zombi-élõhalott kapcsolat megváltozott volna. Arról sokkal inkább, hogy egyesek megunták a dolgok megszokott neveit, és mindent máshogy hívnak, hátha ettõl kitûnnek a többi közül... Igen vagány dolog, de attól még a lapát, a bárányfelhõ és a zombi stabilan ugyanazt jelenti.

Riszpekk

GYA ILYEN GYENGÉRÕL TUDTOK BESZÉLNI!!!!!!!!!!!
Amellett, hogy meg vagyok gyõzõdve arról, hogy egy végtelenül értelmetlen vitát folytatunk itt éppen, azért válaszolok. 😊
Nem feltétlenül butaság és felületesség, ha egy adott fogalom az évtizedek/századok alatt új tartalommal bõvül (sõt, esetleg a régi tartalom teljes mértékben le is cserélõdhet). Szerintem egészen nyugodtan fogd fel így, és picivel már kevesebbet fogsz idegeskedni az életben.

FREAK
Nem óhajtok letérni az ösvényrõl egy kirándulás kedvéért. Most vagy maradunk a témánál, vagy egyezzünk meg, hogy ebben soha nem fogunk egyetérteni.

Riszpekk

Értelmezési kérdés csupán, hogy meghalt-e egyáltalán 😄
Tudod, Sandokan is csak úgy csinált a poroktól 😊)))

HÁT ez csúcs!
HMMMMMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!
JAJ!!MÁR megint!!
FREAK
Nos, a mama csak a halála után lett zombi, elõtte egy pillanatig sem jutott eszembe annak nevezni.

Riszpekk

FREAK
Nem errõl van szó, hanem arról, hogy a ZOMBI szónak van egy jól körülhatárolt jelentése, amit a világ 99,9%-a hajlamos magasról leszarni. Ez engem ugyanúgy zavar, mint amikor biciGlit ír bicikli helyett.

Ha Boyle mondja, akkor is max egy a tömegek számára könnyen felismerhetõ skatulya cimkéjérõl lehet szó (értsd: ha azt mondják a 17 éves Gézukának, hogy zombifilm, elmegy a moziba, de ha súlyos betegségrõl magyaráznak neki, nem fogja megnézni). Legyen zombifilm, mint kategória, azonban minden szellemileg ép embertõl elvárom, hogy megkülönböztesse a kutyát a farkastól, és az élõhalottat a betegektõl.

Mit nem lehet ezen érteni?? Mindig is irtóztam, a buta felületes emberektõl, most is ez jött ki (fõleg, hogy IC egyáltalán nem buta, de valószínûleg kényelmi okokból õ is zombit írt).

Riszpekk

A film elsõ felére gondolj.
Harapás -> fertõzés -> zombulás 😊

Jó, a végén már volt minden, ami szem-szájnak ingere 😄

FREAK
Hát nekem eléggé úgy tûnt, hogy meghaltak... Egyiknek a feje szakadt le, másiknak lámpavas állt ki seggébõl.....

Riszpekk

Egyébként nem értelek Freak.
Attól, hogy a világ 99,9%-a szerint ez egy zombi-film, attól csökken bármennyit is a film értéke?
Szerintem egy grammot sem.

"BOYLE: Alex Garland is a big zombie fan. But also he's a big fan of the sci-fi writing of J.G. Ballard. He also likes the The Day of the Triffids, the John Wyndham novel, and Boris Sagal's film, The Omega Man . We were not stealing, but nothing can stand on its own anymore -- there is always some reference point. So in a sense maybe, we do steal stuff and then try and put it together in a different way. We wanted a horror/zombie film, but we also wanted it to be more emotional than horror films normally are. We wanted you to genuinely care about these people."

Itt egy interjú pl.

A hivatalos oldal pedig címlapon büszkélkedik egy idézettel, miszerint ez mekkora jó zombi film.

Úgy jön ide, hogy azok sem haltak meg, csak "megfertõzõdtek".
Akkor az elméleted szerint nem lehetnek zombik 😊