Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nagy kibaszás, ha elpre leírnak dolgokat figyelmeztetés nélkül!
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
csak itt a horroron van a hangsúly, míg pl. a szintén horror-sci-fi Aliens-ben a sci-fi dominál
Riszpekk
), de máris elszomorodtam, és visszavettem a nagy lelkesedésembõl egy kicsit. A többit majd ha én is megnéztem a filmet.- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
De a thriller is megálná a helyét, ha nem lennének benne ezek a zombikra hasonlító beteg emberek hordái! :-DDDD
Pontozás: 5/10
Most pedig következzen némi SPOILER!
Megmondom õszíntén, nem erre számítottam.
Valami másra, nem pedig erre a lerágott csont témára.
Márpedig a testrablós alien-es téma, nem éppen mai találmány!
Lásd: Invázium, A parazita, Testrablók, A dolog stb...
Ebben a mezõnyben viszont mindenképpen jó a film!
Olyan faszán Stephen King-esen kezdõdik, kitérve sok-sok részletre, visszanyúlva a múltba, aminek mind mind lesz valami jelentõsége.
és a legnagyobb erõssége, hogy nem sok tinihorror féle effekt van benne.
Ebbõl kifolyólag nem nagyon van benne olyan jelenet, amitõl már a plafonra mászok. (sötét, csend, baljós zene, emberke kutat, csend, majd egy iszonyatosan hangos effekt kiséretében a fõszörny ordibál)
Igazából nem is nagyon lehet parázni a filmen, inkább izgalmas.
Röviden ennyi.
A mostani csúcsfos ijesztgetõs filmél, a darkness falls-nál mérföldekkel élvezhetõbb!
És Donnie Wahlberg RULEZ! :-D
Biztos, hogy ez HORROR-film? Nem csak egy sci-fi (nem, nem ûrhajós lövöldözõs, hanem tudományos-fantasztikus, merthogy fantázián alapszik - ezt csak gy.k.
) utópia? Vagy egy thriller jövõkép?- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
"Legyen zombifilm, mint kategória, azonban minden szellemileg ép embertõl elvárom, hogy megkülönböztesse a kutyát a farkastól, és az élõhalottat a betegektõl."
Zombifilm, ZOMBIK NÉLKÜL.
Riszpekk
-Ebben a filmben Fertõzött emberek vannak!
-A filmben nem hagzik el az a kifejezés, hogy ZOMBI!
-A fertõzött emberek "tulajdonságai" és viselkedése viszont teljes mértékben kimerítik a "ZOMBIFILM" lényegét! (értsd: a kórt harapással, vérrel etc átadhatják, hörögnek, furcsa a mozgásuk, nem túl okosak...)
Ebbõl kiindulva ez egy olyan zombifilm, amiben fertõzött emberek a "gonoszok".
Zombifilm, hisz a horror kategóriájában ez a jelzõ áll a legközelebb hozzá.
Viszont mégsem zombifilm, hisz ezek az emberek nem élõhalottak, hanem csak simán betegek.
- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
Értem. Akkor ezek közül egész pontosan melyik is szerepelt az említett filmben?
Riszpekk
(már ha valaki tudja egyáltalán hogy viselkedik egy zombi, de mivel ez kitalált "lény", korántsem vagyok biztos benne hogy bárki is tudná)
utóbbival viszont nem szabad vitatkoznod
a zombi meghatározása NEM mágia hatására feltámadó halott, ilyen definició nincs
nézzd meg a spektrumot egyszer, zombinak nevezhetõ egy agyvérzésen átesett egyén is, illetve országh féle angol nagyszótár szerint "reaktivált ember, tökfej, fajankó, önkéntes tengerészszolgálattól huzodozó ujonc és a különféle rumfajtákból és gyümölcslevekbõl kevert erõs ital is
de ez már erõsen offtopic
én értem, mirõl beszélsz, csak annyi a problémám, hogy EZ a film egyáltalán nem fantasy vagy sci-fi, abban az értelemben, hogy MEGTÖRTÉNHET, amit bemutat
ellenben ZOMBIT soha nem fogsz az utcán látni, mivel annak nincs valóságalapja
Riszpekk
De attol ez meg valamilyen szinten zombi film.
En nagyon sokat szerepjatszottam, es nagyon sok fantasy irodalmat olvastam mar, es tudom, hogy a zombikat hallottakbol tamasztjak fel magiaval, ezt fontosnak tartottad kiemelni.
De tulleptem ezen, es szerintem nem csak igy "keletkezhetnek". Pelda erre a mar emlitett Hullajo, vagy a Resident Evil, ahol szinten fertozesrol van szo ES zombikrol.
Tudom, hogy most a szemedben en "feluletes, buta" ember vagyok, de talan masok nem tartanak annak.
- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...
mellesleg ha egyszer elhangzott volna a filmben a zombi szó, de nem így történt
Riszpekk
- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...
De arra meg nem gondoltal, hogy mindkettotoknek igaza lehet?
legalábbis azt hittem
Riszpekk
Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!
2F2F - soha nem jutna eszembe megnézni.
Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!
Onnantól kezdve több jelentés is fog párosulni egy addig egy jelentésû dologhoz.
És a szótárakba bekerül:
féreg (fn): 1. állat, 2. ember (szleng)
😊
ok dumáljunk a 2F2F autófestéseirõl, neked melyik tetszik?
Riszpekk
Szerintem tényleg lazítanod kellene egy kicsit.
Riszpekk
olyat is szokás mondani emberre, hogy mocskos féreg, de vajon befolyásolja ez a féreg szó jelentését????
Riszpekk
A témánál vagyunk. Ki mondta, hogy meghalt? Úgy nézett ki? És mi van ha ez a "tünet" is csak a fertõzés folyamatának egy része?
El tudok néha képedni, hogy ilyen faszságokat hogy lehet ennyire komolyan venni.
De ha óhajtod, nyugodtan egyezzünk meg. Én amondó vagyok, hogy attól, hogy az 1800-as években Drakula gróf és a "gótikus környezet" forrt egybe a "vámpír" fogalmával, attól manapság sajnos a Blade szintû (és szerû) mocskok is sajnos vámpírfilmek. És kérlek ne válaszold erre azt, hogy ne térjek el a témától. Arról beszélek.
Riszpekk
Nem feltétlenül butaság és felületesség, ha egy adott fogalom az évtizedek/századok alatt új tartalommal bõvül (sõt, esetleg a régi tartalom teljes mértékben le is cserélõdhet). Szerintem egészen nyugodtan fogd fel így, és picivel már kevesebbet fogsz idegeskedni az életben.
Riszpekk
Tudod, Sandokan is csak úgy csinált a poroktól 😊)))
Riszpekk
Ha Boyle mondja, akkor is max egy a tömegek számára könnyen felismerhetõ skatulya cimkéjérõl lehet szó (értsd: ha azt mondják a 17 éves Gézukának, hogy zombifilm, elmegy a moziba, de ha súlyos betegségrõl magyaráznak neki, nem fogja megnézni). Legyen zombifilm, mint kategória, azonban minden szellemileg ép embertõl elvárom, hogy megkülönböztesse a kutyát a farkastól, és az élõhalottat a betegektõl.
Mit nem lehet ezen érteni?? Mindig is irtóztam, a buta felületes emberektõl, most is ez jött ki (fõleg, hogy IC egyáltalán nem buta, de valószínûleg kényelmi okokból õ is zombit írt).
Riszpekk
Harapás -> fertõzés -> zombulás 😊
Jó, a végén már volt minden, ami szem-szájnak ingere 😄
Riszpekk
Attól, hogy a világ 99,9%-a szerint ez egy zombi-film, attól csökken bármennyit is a film értéke?
Szerintem egy grammot sem.
Itt egy interjú pl.
A hivatalos oldal pedig címlapon büszkélkedik egy idézettel, miszerint ez mekkora jó zombi film.
Akkor az elméleted szerint nem lehetnek zombik 😊