Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Off
Na jól van! Nem veszekszem tovább. Nekem tetszett, mert ÉN LÁTTAM!!! Mindenesetre úgy kritizálni egy filmet, illetve egy olyan FELNÕTT embert, aki már látta a filmet, nem túl intelligens dolog. De mindegy!
ON

Showgirls - érdemes megnézni? Anno mintha azt hallottam volna róla, hogy nagyon jó kis movie!

PEACE
FREAK
Figyi, eleve a film célja az, ami miatt nem alacsonyodok le a szintjére. Azok az emberek, akik ennyire harcolnak a fegyverek ellen, nem fogják fel a veszélyét annak a helyzetnek, amit teremteni akarnak. A bûnözõknél MINDIG lesz fegyver, és ha az átlag polgár fegyvertelen, a bûnözõ mindig nyeregben lesz. Az egyetlen mód az egyensúly visszaállítására, ha MINDENKI viselhet fegyvert, és egy sima zsebtolvaj is golyót kaphat az utcán. Lásd be te is, az a pár rendõr (akik általában szintén nem lõhetnek) sehol nem elég hatékony a rengeteg fegyveres bûnözõ ellen. És aki ennek az ellenkezõjérõl próbál meggyõzni, ráadásul tények meghamisításával, annak hadd ne tömjek a zsebébe egy újabb adag pénzt...

Riszpekk

Blasta
A cinematrix sem rajong a mûért, mondjuk ez a cikk még régebben íródott:
http://www.cinematrix.hu/hirveg.php?hir_id=9265

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Blasta
Parancsolj, egy lap, ami csak errõl szól! Remélem értesz angolul:
http://www.hardylaw.net/Truth_About_Bowling.html

Blasta
Te most tisztában vagy azzal amit írsz?
Ezek a tények nem cak az indexen vannak fenn, hanem a hálón több helyen is!

Azt jelentik ezek, hogy TÉGED, meg még azokat akik megnézték, durván átbasztak, az igazság elferdítésével.

Ha most egy náci csoport csinálna egy dokumentum filmet, amiben azt ecsetelik, hogy a 2. v. háború nem is történt meg, és a zsidókat a szövetségesek írtották, akkor azt elhinnéd, és ez máris egy fasza, megdöbbentõ, tényfeltáró dokumentumfilm lenne?

Vagy netán egy noname állatbarát készitene egy hasonló filmet a cápák növényevési szokásairól, és szelid életmódjukról, akkor minden rendben, máris elhiszed?

Minek nézzek egy olyan dokumentumfilmet, ami töb sebbõl vérzik, és a tények elferditésével próbál operálni??????

Könyörgöm, szánjatok már rá 2 órát az életetekbõl, és nézzétek már meg ezt a nyomorult filmet!!! Akkora baromságokat írtok, mint az Index-es cikkíró! Na, az se látta még a filmet!
FREAK
"bár kicsit sok heroint és tnt-t használtak a forgatáson"

hihi, és a John Woo darab még csak most jön le 😄DDDDD

Riszpekk

FREAK
WOWIEEE

James Brown, Gary Oldman, Marilyn Manson - Tony Scott, Ridley Scott

le a kalappal 😄 bár kicsit sok heroint és tnt-t használtak a forgatáson, de teccccccik 😄

Riszpekk

FREAK
nem, csak lusta 😄

Riszpekk

Blasta suxxx?! : ))

FREAK
szerinted mit töltök le?

Riszpekk

Blasta
Ja, de csak DVD-n vásárolható mi?
Nem tölthetõek...

FREAK
valami Gary Oldman-es már jön lefele...

Riszpekk

rövid akció filmek (sponsored by BMW)! : )

FREAK
Az egyik átbaszás, a másik meg egy kibaszott jó (ráadásul egyszer használatos) marketing trükk...

Riszpekk

Blasta
Ez miez?

Blasta
Teljesen igaz!
Ezután már semmi értelme megnézni!

Anno a Blair Witch P. is ugye hasonló cipõben járt, csakhogy ott valahogy más volt a helyzet.
Ott nem volt a dolog mögött politikai, társadalmi cél, csak simán a nézõk hülyére vétele forgott fenn, hogy mennyire képesek elhinni azt, ami az internetrõl meg az egész médiából csurog az agyukba.
Aztán meg büszkén lebegtették a 25ezer dolláros befektetett tõkét, és a több millió dolláros hasznot! TELJESEN JOGOSAN! Irigyeltem is õket érte!

Ez a mostani helyzet azért kissé durvább!

FREAK
Nekem ennyi elég volt, hogy soha ne nézzem meg. Eleve utálom az olyanokat, aki nem képesek felfogni, hogy nem a fegyver öl, hanem az ember... Aki meg jó pénzért hülyére veszi a világot, azt meg pláne...

Riszpekk

Blasta
Hátez durva!
És dokumentunmfilm kategóriában oscar-t kapott?????
Komoly!

Blasta
Mingyá meglássuk....

FREAK
http://index.hu/kultur/mozi/columbine072/

ezt keresed?

Riszpekk

Szerintem nagyon nem vágod mit akarunk mondani...
Te elolvastad az index linken lévõ szöveget? Közülünk senki nem állította, hogy hazugságokon alapul. Megtették azt mások.

Ha megnézem, és nem veszek észre csúsztatást, akkor az azt jelenti, hogy nincs benne? Mert te most ezt állítod...

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Nagyon szépen hangzik amit itt mondtok, de láttátok már egyáltalán a filmet?? Mert ha majd megnéztétek és akkor is ugyanez a véleményetek, akkor rendicsek! Eddig egyetlen olyan dolgot sem tudtatok mondani, ami az bizonyítaná, hogy a film hazugságokon alapul, vagy csúsztatások vannak benne! Mellesleg ezt összehasonlítani a BWP-vel nagy baromság! Mindenesetre nekem tetszett, le tudtam vonni belõle a megfelelõ konzekvenciákat.
Javaslom, hogy nézzétek me, és utána kritizáljátok!

PEACE
Igen, ez a baj vele.

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Laalee
en egy doku filmnél elvárom a hitelességet... mert igy nem más mint propaganda, az meg nem érdekel

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Igazándiból dokumentumfilm, de úgy tûnik, hogy a "követelményeknek" nem tud maximálisan megfelelni (A BWP hasonlatot nem kell azért komolyan venni). Ettõl még lehet jó, csak nem 100%-ig hiteles.
Ezt amúgy sajnálom, mert rengeteg jó dolgot hallottam róla, és a céljaival maximálisan egyetértek (ha az eszközei - mint látható - nem is a legszerencsésebbek).

PetruZ
Akkor ez most film, vagy dokumentumfilm? Ha az elõzõ, akkor - úgy tûnik; nem tudom igazolni, sem cáfolni - áldokumentalista (ld. pl. Ramza BWP-s hasonlatát). Ha dokumentumfilm, akkor meg egy darab csúsztatás se legyen benne.
FREAK
Tegnap láttam egy részletet egy érdekes dok. filmbõl (discovery vagy spektrum, vagy ilyesmi). Bangkokban forgatták, egy halott nõ volt a narrátor (egyes szám elsõ személyben beszélt, mint szellem), és önkéntes hullaszállító helyszínelõkrõl volt szó benne. Tele volt real (de TV kamerás) felvételekkel, mutatták, ahogy egy autóbaleset után az aszfaltról pár centis cafatokban szedik össze a halott darabjait (mert a családnak egészben kell eltemetnie a testet vallási okokból). A végét nem láttam (meg az elejét sem), de érdekes és tanulságos film volt, ráadásul nem is olyan tipikus száraz dokumentum jellegû.

Riszpekk

Illetve nem mellékes, de dokumentumfilmnél elvárható, hogy az elért hatást ne ilyen hatásvadász eszközökkel érjék el.
Ettõl függetlenül én is meg akarom nézni, mert nagyon kiváncsi vagyok rá.

Az szvsz teljesen mellékes, hogy hogyan jön le, egy dokumentumfilmben ne legyen egy darab csúsztatás se, pláne nem ilyenek.
Amit itt írsz, az alapján a Blair WP "jó kis dokumentumfilm, és ha vannak is benne "csúsztatások", akkor sem változtatnak az egész film mondanivalóján".

FREAK
a mondanivaló önmagában semmit sem jelent, a tartalom a fontos

én is csinálhatok egy filmet, aminek az a mondanivalója, hogy minden cigány szart eszik, de ha ezt nem tudom tényekkel alátámasztani, akkor kamu az egész

Riszpekk

Ha láttad a filmet, akkor kicsit másképpen néznéd a dolgokat. Azt a bizonyos cikket én is olvastam, de a filmben egyáltalán nem úgy jön le, mintha "megtévesztenének"! Bemutatják egy képsorral, hogy Charlton Heston milyen ember "A hideg, halott kezemmel!" és utána pár mondattal késõbb jön az a rész, hogy elment a gyilkosság városába...stb.
Érdemes megnézni, és utána kritikát mondani róla!
Szerintem nagyon jó kis dokumentumfilm, és ha vannak is benne "csúsztatások", akkor sem változtatnak az egész film mondanivalóján.
PetruZ
Nem a "hazugság" a megfelelõ szó, hanem a csúsztatás. Több filmjelenet van egybevágva, mintha egyazon beszéd lenne, a közölt számok egy része hamis, estébé. Az index-en (is) volt a múlt héten egy cikk róla, elolvashatod itt: http://index.hu/kultur/mozi/columbine072/
az nekem is bejött, amerika suxxx!
hülye fegyver buzik! 😄

Na mesélj! Mi benne a hazugság? Tényleg érdekel!
Amúgy nagyon jót röhögtem tegnap. Voxban megcsinálták azt, hogy ne legyen parasztlázadás, hogy egymás mellett, két külön oldalon, két külön kritikát írtak a Reloaded-rõl. Ez egyik 60, a másik 90%-ot kapott, így mindenki elégedett lehet 😊

Blasta
Na azt énsem.

Vadállat 😊
Nem, köszi, nekem tényleg nem ennyire fontos az eredeti hang - feltéve, ha jó a szinkron. És itt tényleg jó!
Más kérdés, hogy pl. Mátrix 2-t soha életemben nem kívánok többet magyarul, az tuti.

Blasta
Legrabbelelm neked az eredeti szinkront MP3-ban és elküldöm mélben!
NA??????????????
:-DDDDDDDDDDD

Örülök, mert õszintén szólva egy kicsit féltem, hogy le leszek hurrogva, hogy megint csak én vagyok oda valamitõl.
Amúgy magyar szinkronról beszéltem, tényleg nagyon jó. Eredetivel nem fogom megnézni, mert csak emiatt azért nem fogom letölteni 😊

Egyébként tervezem, hogy megnézem másodszorra is, mert amikor elõszõr láttam, akkor iszonyatosan retek körülmények voltak:
- agyonszopattak munkahelyen
- majdnem elaludtam, olyan fáradt voltam
- egy szûzkurva a szó szoros értelmében végigtelefonálta mellettem a filmet
- Nicole Kidman szerepel benne, ami nálam mínusz két pont
...és ez rendesen levett az élvezeti értékébõl. Könnyen lehet, hogy másodszorra sokkal jobban fog tetszeni, bár gyanítom, hogy akkor is NK lesz a fõszereplõ 😊

ZsoltiMC
Szex és Lucia, nézzétek meg! 😛
Laalee
kár hogy az egész film hazugságra épül, tehat mint dokumentumfilm 1/10...

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Kandurex
Shanghai Knights:

6/10 Elég gyengusz volt 😞 Bár nem tudom mit is vártam Jackie-tõl. Régebben valahogy jobban bejöttek a filmjei.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Eszeveszett birodalom - hogy a rákba lehet az, hogy soha életemben nem hallottam errõl a filmrõl? A legjobb Disney az utóbbi években, nyoma sincs a mézesnyálas sztorinak, viszont volt egy-két jelenet, amikor Shrek-eseket röhögtam.
Ja, és nagyon jó a szinkron. Kap nyolc pontot, mert kellemes meglepetés volt (amúgy hetet érdemel)

Bowling for Columbine:

Na ez az a film, amit mindenkinek meg kell néznie!!! Végre kapunk egy kis valós képet a nagy büdös Amerikáról! Csúcsszuper!

9/10 - a maga kategóriájában
Hát, ha már össez kell hasonlítani, akkor - lehet, hogy egyedül maradok a véleményemmel - de ezerszer inkább a hatodik érzék, mintsem a Másvilág.
Ezen mondjuk kb. egy éve már jót vitatkoztam Freak-kel, nem akarom újrakezdeni, lényeg az, hogy mindenképpen közepesnél jobbnak ítélem utólag a Másvilágot, de csak közepesnél jobbnak...
Ez van, nem jöhet be mindenkinek ugyanaz.

NaNoKuTyA
nekem egy kicsit off a hozzászolásom, bocsi! nincs valakinek az Underground-hoz magyar nyelvû felirata, mert sajnos csak angolt találtam hozzá! Egyébként ajánlom mindenkinek.😊)

\':..:\'

FREAK
Pontosan, a 6. érzékben ott baszták el, hogy az elején meghal a fõhõs, innentõl kezdve nem túl nagy a meglepi. A Másvilágban meg az utolsó pillanatig azt hiszi az ember, hogy fordított a szitu 😄

Riszpekk