106887
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • tigeroo
    nemcsak az informatika nyelve az angol, hanem a mai modern világ nyelve is, a legpontosabban angolul tudod leírni (hogy mi is az a bitcoin, coca-cola, wi-fi, memory overflow stb.) szóval hogy mi is történik manapság.

szlovéniai ismerősöm is hüledezik hogy itt mennyire kevesen beszélnek angolul.
    szerintem ez olyan mint a pótkerék. a felirat csak az elején kell, 1-2 év és mindenki tudna nézni eredeti nyelven utána filmeket. igen, kikérem magunknak magyar vagyok én nekem magyarul vakeráljon a tévé, de ugyanúgy kikérem magamnak a coca-colát is, meg a mekit, meg a nike cipőt...

vajon hol tartanánk mi is, mennyivel több külföldi tőke áramlana be, mennyivel több lehetőségünk lenne a nyugati életszínvonalra ha még többen tudnánk angolul...?
  • Zephyr Retiring
    Úgy 20 éve (nekünk magyaroknak sajnos) még az orosz volt idehaza az egyetemes kötelező nyelv. És ha köteleznek valamire azt könnyű megutálni (pl. nyelvtanulás)...

Egyébként minden emberi nyelvnek megvan a maga szépsége. Plusz vannak filmek, amiket csak eredeti nyelven lehet megtekinteni (lásd: Passio Mel Gibson rendezésében)

A világ változik, ez kétségtelen. De reménykedjünk benne, hogy egy olyan irányba, ami mindenkinek megfelel. Nekem pl. megfelel, ha egy BD lemezen a filmekhez az eredeti nyelv mellett van magyar szinkron is :) Így ebben én dönthetek..
  • Bokafix2
    Svédországban például szinte mindenki beszél angolul a gyerekektől a nyugdíjasokig... ez ott alap. Azonkívül az angol az egyik legkönnyebb nyelv a világon... ellenben a magyar meg a legnehezebb nyelvek között van, szóval egy angol anyanyelvűnek sokkal nagyobb feladat megtanulni magyarul, mint nekünk angolul.
  • Mirk
    Ha nem érted, nyugodtan figyelmen kívül hagyhattad volna.
    Az angol az informatika és az internet egyetemes nyelve. Ha szerinted nem, akkor is.
    Szerintem az interneten az angol tudás alap. Aki nem tud angolul lassan 2020-ban annak csak egy pár kifogása lehet erre: tanyán él a világtól elzárva, 80+ éves, esetleg vak. És ha szerinted egyáltalán nem alap az angoltudás akkor, de, az. Változik a világ csak ez nem mindenkit érdekel, ha téged nem érdekel, az nem mások gondja.
  • LasDen #98804
    *jumpscare :DD
  • Prof William
    Én meg azt remélem hogy lassan visszatérünk a filmes topichoz.

Szóval témánál maradva:

Happy Death Day

Újranézve még másodjára is tetszet. Hogy miért horror a besorolása azt nem nagyon értem mert pl egy átlagosabb Rex Felügyelő epizódban több vér és durvulás volt mint ebben. A legtöbb halál meg volt oldva annyival hogy magát halált már nem láttuk, csak az azt követő ébredést.

Az a talán 2 darab jumspace pedig annyira halovány és kitalálható volt, hogy nem tudom elképzelni, hogy bárki megijedt volna rajta.

De még is jó volt ugyanis nem ez volt lényeg. Hangulatban nagyon tetszett és a poénok is ültek.
    A film -bár kissé eltúlozva és humorosan- de azért bemutatta hogy milyen a amerikai Soroity Girls's élete akik ebédre inkább ásványvizet isznak nehogy egy dekát is hízzanak és persze frizurának mindig tökéletesnek kell lennie, és ha csokievésen kapnak, vagy nem megfelelő ruhában vagy akkor örökre pária leszel. :)

A főszereplő színésznő nagyon jó volt és tényleg hihető volt a jellemfejlődése. Újranézve is jó film volt.
  • IMYke2.0.0.0
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Remélem, az óvónéni megdicsér majd téged azért, mert most jól megmondtad a magadét a semmiért...
  • Tikal #98801
    remélem ott beszélik a szuahélit
  • dantor7
    Most szépen tessék mindenkinek végigolvasni ezt az egész hülyeséget, elejétől végéig.
    Aztán gondoljatok arra, milyen okosnak gondoljátok magatokat, de mindenki, JÓL MEGMONNYA!

Aztán kérem, gondoljatok arra, hogy mondjuk egy brüsszeli parlamenti ülésnél milyen rettenet okosnak gondolja magát mindenki. Egyből érthető, miért szar a világ!
  • Tikal #98799
  • Mentol

Naponta kb. egyszer nézek be ide, de tán még az is sok.
    Nem sértődtem meg, csak idetoltál egy idegen nyelvű cikket - ahogy szoktad. Ha neked lehet, akkor engedd meg nekem is.
    Ja, hogy nem "beszéled" a szuhaélit? Tudom ajánlani a Google Translate-et...
  • IMYke2.0.0.0
    Mégis úgy tűnik, hogy onnan pötyögsz --- és még rágod a régi témát, mintha sértődött lennél.
  • Mentol
    Kösz, túl vagyok rajta.
  • IMYke2.0.0.0
    Óvoda?
  • Mentol
    શું તમને લાગે છે કે તે અહીં છે તેને ચાલુ કરવા?
  • CSOCSO
    Marshall (2017)
    Egesz kellemes ugyvedes film. Aki szereti ezeket a filmeket az mindenkeppen lesse meg. Semmi egetrengeto film. Sot 2016 ban is keszult egy ugyvedes film ahol hasonlo volt a csattano. Nem emlekszem, hogy annak a sztorija megtortent eset alapjan keszult de ez valoban megtortent. Jo film

• kmkgaming
    Csaba007 a Három óriásplakát Ebbing határában szerintem is nagyon jó film lett. Számomra az év meglepetése volt. Simán adhatnának neki pár szobrot.
  • kmkgaming
    Kicsinyítés

Érdekes ötletek, amik nincsenek kiaknázva, viszont vígjátéknak jó.

• LasDen #98790
    The Foreigner

Én ezt így nem értem. Jackie Chan a végét leszámítva a saját világában és szinte semmi ráhatása nincs a történetre. Sőt igazából a rendőrök találták meg, akikkel semmit nem foglalkozott a film. Teljesen periférián mozgott a robbantók meg a megtalálásuk. Egy relatíve jelentéktelen párbajra összpontosítottunk. És akkor Brosnan is igen semmilyen játékot mutatott be. Ha egy random akárki játszik helyette, akkor se lett volna rosszabb a film. Mert amúgy a jelenetek jók voltak, de valami más körítéssel jobban bejött volna...

5/10
  • MrAndree
    Nincs ebben ennyi srácok, aki nem értette angolul az nézzen már be akármelyik magyar filmes portálra (van vagy 400) ahol megírták szóról szóra így. :)
  • Zephyr Retiring
    Ez itt ezen a helyen, miért is fontos?
    Vagy én tévedtem el, vagy rajtam kívül még vagy tizenöten (meg ne számold, csak saccoltam, hogy annyian írnak ide..)

Már nem a megtekintett filmekről írunk?
  • IMYke2.0.0.0
    De, ezek szerint nem értesz angolul...
  • Zephyr Retiring
    A #98765 alatt is gyakorlatilag ezt kérdezted :)

Poénból kérdeztem meg lentebb Imykét, hogy esetleg japánul is nem e dobná be ide a hírt...érted: a "filmek, amiket most láttunk"-ba :)

Mondd, hogy legalább te érted a poént :D
  • IMYke2.0.0.0
    "Amúgy, neked is kb. ennyi lett volna:"

Nem, nekem nem ennyi lett volna - Translate Google-val ugyanis kaptam volna az oltást azoktól, akik -- velem együtt -- tudnak angolul.
    Szóval: nem. Aki nem érti, az dobja be magának a Translate-be, és ne fórumra.
  • Tikal #98784
    Szerintem meg már a hírt se kellett volna berakni, de ha már berakta akkor meg inkább az eredetit és ne a fordítást, ha valaki még ezt a minimál angolt se érti és érdekli akkor majd lefordíttatja magának a google-el, ez nem az imi dolga..
  • Mentol
    Szia,
    Szerintem, mutat kis fejlődést, de azért még mindig nehezen érthető a fordítás (Google Translate). Amúgy, neked is kb. ennyi lett volna:

Csak egy hét múlva Kínában úgy tűnik, hogy az Utolsó Jedi már elhanyagolta az üdvözletét, és a legutóbbi Star Wars-filmek mutatják, hogy 90% felett látszanak. Bár a film hihetetlenül jól működik hazai szinten, korábban azt is megjegyezték, hogy a film még a nyitóhétvégén is durva időt mutat Kínában. Az utolsó jedi csak 28,7 millió dollárral húzta meg a kínai bemutatkozást, és ez egy box-iroda bomba volt a régióban.

Kétségtelen, hogy mindig nehéz lesz a film elérni a The Force Awakens csúcspontját, amely világszerte több mint 2 milliárd dollárt gyűjti össze. Ezzel évek óta az első Star Wars film, a film szurkolói páratlan magasak voltak. Az efféle siker sokszorosítása hihetetlen akció volt.

Az Utolsó Jedi mégsem tett rosszul semmilyen módon, a közelmúltban 1,2 milliárd dollárt keresztezött az egész világon. Bár csak a színházakban volt kevesebb, mint egy hónap, amikor 2017 véget ért, még mindig a legmagasabb filmgyártó 2017-ben. Tehát a teljes hír szinte rettenetes a film számára. Bár még a lenyűgöző box-irodaszámokkal is hatalmas eltérés tapasztalható a kritikusok és rajongók között a Rotten Tomatoes-nál, ahol jelenleg a kritikusok 90% -a, a közönségkritikák pedig csak 49% -a.

Nyilvánvaló, hogy a kínai nézők még kevésbé szeretik a franchise-t, hiszen a The Last Jedi Forbes bemutatói szerint ez a péntek a terület vetítésének 34,5% -áról mindössze 2,6% -ra csökken. Az utolsó Jedi még kevesebbet nyert a megnyitó hétvégén, mint az Ex-File 3: The Ex-File 3. visszatérítése, amely már a második hetében volt. Itt a debütáló hetének végén a The Last Jedi csak 34,2 millió dollárt szerzett csalódást okozó hét nap után. A filmet mostantól lecsapódó vetítéseknél az alacsony bevételszám valószínűleg semmilyen jelentőséggel nem fog növekedni.

Összehasonlításképpen, a Force Awakens csak 125 millió dollárral zárta a kínai box-irodát, ami több mint 50 millió dollárt hozott magával az első héten. Mivel a számok drasztikus csökkenése, nehéz elképzelni, hogy mi lehet a IX. Epizód box-irodája, ha még az utolsó jedi lakásvevőt követő kínai megjelenést is kap. Talán a kínai közönségnek egyszerűen nincs olyan érzelmi kapcsolata a franchise-kel, amelyet a nyugati rajongók tettek, és sok angolul beszélő rajongó kedvelte a 70-es évekből kiinduló eredeti trilógiát. Függetlenül attól, hogy mi a különbség magyarázata, mindenképpen fájni fog a Star Wars franchise-nek, hogy képes lesz átállni az új box office-magasságokra nézve, hogy Kína a világ második legnagyobb filmpiaca.

És hogy kedves legyek, itt van szuahéliül is:

Baada ya wiki moja nchini China inaonekana kama Jedi ya Jumuiya inaweza kuwa tayari imevaa kuwakaribisha, na kuonyesha picha za hivi karibuni za movie ya Star Wars inayoonekana kupungua kwa zaidi ya 90%. Ijapokuwa filamu imetabirika vizuri sana ndani ya nchi, imesema hapo awali filamu hiyo ina wakati mgumu nchini China, hata mwishoni mwa wiki ya ufunguzi. Jedi ya Mwisho tu ilijitokeza kwa $ 28.7 milioni katika mwanzo wake wa Kichina, na kuifanya kuwa bomu ya ofisi ya sanduku katika kanda.

Kwa hakika ilikuwa daima kuwa vigumu kwa movie kufikia kilele ambacho Nguvu Awakens ilifanya, ambazo zilipata zaidi ya dola bilioni 2 duniani kote wakati wa kukimbia kwake. Pamoja na kwamba kuwa movie ya kwanza ya Wars Star katika miaka, fanfare ya filamu hiyo ilikuwa katika hali isiyo ya kawaida. Kuongezea aina hiyo ya mafanikio ingekuwa ni ajabu sana.

Hata hivyo, Jedi ya Mwisho haijafanya vibaya kwa njia yoyote, hivi karibuni inapita $ 1.2 bilioni katika ofisi ya sanduku duniani kote. Hata ingawa ilikuwa tu katika sinema chini ya mwezi wakati 2017 ulipomalizika, ilikuwa bado movie ya kuchochea zaidi ya mwaka 2017. Kwa hiyo habari nzima haifai sana kwa filamu hiyo. Ingawa hata pamoja na nambari za ofisi za sanduku za kuvutia zimekuwa na tofauti kubwa katika maoni kati ya wakosoaji na mashabiki kwenye Nyanya za Rotten, na kwa sasa wameketi 90% kutoka kwa wakosoaji na 49% tu kutoka kwa kitaalam za kitaalam.

Inavyoonekana watazamaji nchini China wanapendezwa sana na franchise hivi sasa, kwa mujibu wa maonyesho ya Forbes ya The Last Jedi itashuka hii Ijumaa kutoka 34.5% ya uchunguzi wa eneo hilo tu kwa 2.6% tu. Jedi Mwisho hata alipata chini ya mwishoni mwa wiki ya ufunguzi kuliko comedy ya ndani Ex-File 3: Kurudi kwa Exes ambayo ilikuwa tayari katika wiki yake ya pili. Hapa sasa mwishoni mwa wiki yake ya kwanza, The Jedi ya Mwisho imepata $ 34.2 milioni baada ya siku saba za kukatisha. Kwa uchunguzi wa movie sasa umewekwa kupungua, idadi hiyo ya mapato ya chini haifai iweze kuongezeka kwa umuhimu wowote.

Kwa kulinganisha, Nguvu Awakens imekamilisha nje ya ofisi ya sanduku la Kichina iliyosaidiwa tu ya aibu ya dola milioni 125, kuleta zaidi ya dola milioni 50 katika wiki yake ya kwanza peke yake. Kutokana na kwamba idadi kubwa huanguka, ni vigumu kufikiria nini ofisi ya sanduku ya Sehemu ya IX inaweza kuwa, ikiwa inapata kutolewa kwa Kichina baada ya mapokezi ya gedi ya Mwisho Jedi. Labda watazamaji wa Kichina hawana uhusiano wa kihisia na franchise ambayo mashabiki wa Magharibi hufanya, na mashabiki wengi wa Kiingereza wanapenda kukumbuka kuona trilogy ya awali kuanzia nyuma ya '70s. Bila kujali maana ya kutofautiana ni, hakika itaumiza uwezo wa franchise ya Star Wars kuongezeka kwa urefu mpya wa ofisi ya sanduku kuona kama jinsi China ni soko la pili la movie kubwa duniani.

Utoljára szerkesztette: Mentol, 2018.01.15. 08:02:55
  • ProGabe #98782
    Random ipse, aki mellettem ult, a film vegen megkerdezte, hogy ezzel most mit akartak. Annyit mondtam neki, hogy na pontosan ezt :D

Oscaron? Mar most betamadtak azok a nyomorek, PC-s retardalt gyokerek (csak hogy a film stilusanal maradjak :)
    Utoljára szerkesztette: ProGabe, 2018.01.15. 00:07:42
  • Csaba007
    Három óriásplakát Ebbing határában (2017)

Nem hittem volna,hogy január elején ilyen remek filmet fogok nézni. Egy kicsit lassan indul,de olyan remek a története, a szereplők, a karakterfejlődés, tele van meglepő "fordulattal". Az érzelmekkel is nagyon jól játszik, néha sírsz,néha nevetsz, néha vérkomoly egy jelenet. Nekem ez hatalmas élmény volt, nagyon hasonló abszurd stzorija van,mint a Fargo filmnek és persze a sorozatnak. Remélem az Oscar-on remekelni fog, mert megérdemelné. És még néztem volna...a vége, mintha egy sorozat x-edik részének a vége lenne. Ez a film egy remekmű!
    10/10
  • Tikal #98779
    végül is csak 30 év telt el...
  • IMYke2.0.0.0
    S mint ahogy már a korábbi megtekintésedkor is írtam: a Nexus 6-osok:
    "are virtually identical to a human being, but have superior strength, agility, a wider temperature range tolerance, and variable intelligence depending on the model for use in off-world mining colonies."

Az lett volna a logikátlan, ha nem az történik, ami történt!
  • RatBaG #98777
    kb 8-9 éve láttam az elsőt, meg akartam nézni én is az új előtt, de nem fűlött hozzá a fogam egyáltalán, anno nem jött be.
    most viszont pozitív csalódás volt. nem tettem le a hajam, de szörnyűbbre emlékeztem, és tényleg jól kapcsolódik az újhoz, muszáj volt frissíteni a emlékeket.

régi spoiler
    btw ahhoz képest, hogy decard az übertop pro blade runner, mind a 4 replikáns szarrá veri, mielőtt valahogy bemákolja a killt, az utolsótól is csak a szavatossági idő mentette meg... :DDD
  • BaliBoy
    Spectral

Kellemes kis film volt. Semmi extra, de egy popcorn múvinak tökéletes.

7/10
  • CSOCSO
    Mindenkeppen ajanlott. En is regebben lattam az elozo reszt. Meglestem ujra csak a 2049 miatt es megmondom az oszintet borzalmasan szar volt a regi. De az uj nagyon tetszett mert nagyon jol kapcsolodott a regihez. Meg szep volt es jo volt a hangzas is.
  • LasDen #98774
    Wolf Warrior 2

A kínaiak tavalyi csodafilmje, ami $800 millát pörgetett ki magának. Az előző nagy dobás a The Mermaid legalább tetszett,ez borzalmas volt.
    Az első 40 perc után elaludtam, a közepe kimaradt, az utolsó 40-re meg felébredtem, de még így is bukta volt. Az akciók elmentek volna, de az egész érdektelen volt. Pedig még nyugati star-power is volt Frank Grillo, az Amerika Kapitány 2-3 sztárjának, személyében.
    A végén volt ilyen így készült/elrontott jelenetek, abból látszott, hogy Wu Jin nagyon tud harcolni, de az írás és rendezés az nagyon nem az erőssége...

2/10
  • kutyakiki81
    Hátha egyszer a Netflix csinál egy 10 részes sorozat belőle.
  • kmkgaming
    Nincs kiszállás

Logikátlan, bűnügyi akció film, amiben a nyomozás sem erős és nem is valami pörgős.
    Max egyszer nézős, de nem ajánlom.

• LasDen #98771
  • LasDen #98770
    amerikában jobb esetben van 4300 vászon, amin futhat a filmed. Kínában pedig akár 19000 vásznon is pöröghet a buli. Miért ne próbálna meg egy blockbuster apellálni egy ilyen hatalmas és növekvő piacra. Másrészről pedig a Halálos Iramban 8 és TF 5 megmutatta, hogyha nincsenek kínai szereplők (legalábbis én nem emlékszem), akkor is lehet nagyot kaszálni. És azért látszik az is, hogy már nem pakolgatják őket bele annyira a filmekbe, meg a kínai színészek sem erőlködnek, hogy nyugati filmben szerepeljenek, mert az otthoni filmekkel sokkal többet nyerhetnek. Meg ott van az is, hogy pillanatnyilag nyugati filmnek nincs esélye annyit kasszírozni, mint mondjuk a The Mermaid ($500m+) vagy a Wolf Warrior 2 ($800m+).
  • Dynamic
    Ok, köszi. Akkor majd szakítok rá időt.
  • IMYke2.0.0.0
    CSOCSO: Nekem nem kell ezt kiemelni, folyamatosan írogattam, hogy a kínai szereplők miért szerepelnek az éppen adott amerikai filmben...

Dynamic: Erősen ajánlott a frissítés, mert szerves folytatása a Blade Runner 2049.