Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A hogyanra válaszoltam azzal, hogy a készítők hogyan tudták volna úgy megcsinálni amire ő azt mondhatná, hogy szar.

Shep
Ezt most láttam a port-on
Mortal Kombat
(am. szélhámosfilm, 1995)

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

IMYke2.0.0.0
"Ezt a filmet fogom megnézni ebéd után"

Részvétem. <#vigyor5>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Zephyr Retiring
One Chance (A hang ereje) 2013 IMDb

Megtörtént események alapján. Szuper, hogy szerepeltek benne páran azok közül is, akik ott voltak és megélték az eseményeket.
Amúgy gondolom a sztori sokaknak ismerős már: 2007. június 9-én a brit tehetségkutató, a Britain's Got Talent színpadán egy félénk fiatalember jelent meg. A közönség álló ovációval jutalmazta az akkor 37 éves fiatalember, Paul Potts produkcióját...
Ez nálam telitalálat, vita nélkül 10/10.

The Sisterhood of the Traveling Pants (Négyen egy gatyában) 2005 IMDb

Ez sem mai történet már: 4 barátnő rábukkan egy üzletben egy farmerre, ami mindannyiukon csinosan áll. Ami kész csoda, hiszen mind a négyük alakja más. Úgy döntenek, mivel ezen a nyáron különböző helyszíneken töltik a nyarat, hetente továbbküldi valaki a következő barátnőnek, így mindenki hordhatja egy időre. A farmerral egyszerre egy levelet is kell mellékelni a legkülönösebb élményről, amit a farmer viselési időtartam alatt éltek át.
Jó sztori, ami persze 4 történetet ölel át. Hamarosan sort kerítek a folytatásra is, mert nem volt ez se rossz...
10/7

Blended (Kavarás) 2014 IMDb

Nem fogom szépíteni a dolgot: annál a jelenetnél dobtam el az agyam, amikor az egyik afrikai megkérdezte a másiktól, hogy Zsákos Frodó miért vakargatja a mogyoróit?<#hehe>
A könnyem kicsordult, és a röhögéstől nem tudtam elismételni az asszonynak eme fentebb említett mondatot, aki bár maga annyira nem derült jót a kérdésen mint jómagam, viszont azon, ahogy a röhögéstől percekig meg sem tudok szólalni, már ő is elkuncogta magát<#vigyor>
Zseniális vígjáték, őrült poénokkal, ami bár lehet, hogy csak egyszer üt, de akkor nagyot..
10/9.

Na lépek egy kicsit filmezni, mert lassan elvonási tüneteim lesznek<#nyes>
Ezt a filmet fogom megnézni ebéd után. Ebben akár semmi különös nem is lehetne, ezért megismétlem a legfontosabb részt a leírásból, mielőtt még benéztek a spoiler alá:

"BD3D változat Magyarországon nem lesz."

Hát ha nem, akkor nem. Mármint rajtam kívül másnak nem lesz?<#hehe>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

LasDen
Fabricated City

Egy klasszikus ártatlanul elítélt, de kinyomozza, hogy ki ültette fel történet. Semmivel sem több annál. Az első és utolsó harmad a legjobbak, míg középen egy kissé leül és még kiszámíthatóbb a film. De aztán visszatalál a jó útra, hogy a finálé újra fasza legyen. Korrekt film, vasárnapi matinénak tökéletesen megfelel...

6,5/10

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

vérpocok
Hát ha te tényleg azt gondolod, hogy ezt a mondatot a készítőkre utalva írtam, akkor fussál neki még egyszer.

Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.

Én.
Mivel te kérdezted: "hogy lehetett volna egyáltalán olyan filmet csinálni..."
A filmeket pedig szerintem - de ez végül is magánvélemény - a készítők csinálják.

vérpocok
És ki a franc beszélt itt a készítőkről...?

Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.

cobol
Atomic Blonde látta valaki,vélemény?

Akkor még mindig nem érted.
Uwe Boll?
Én nem kis költségvetésről, meg gagyi forgatókönyvekről beszélek, hanem mikor egy háborús film kapcsán a készítők nem tudnak objektíven állást foglalni.

vérpocok
Pedig nyugodtan elhagyhattad volna azt a szmájlit.

Neked meg a smiley nem jött át, úgy látom.

vérpocok
Persze... meg ahogy Ed Wood is tudott volna, meg Uwe Boll is tudna...

Ha nem jött volna át megsúgom,

pejoratív jellegű elszólás volt...

"hogy lehetett volna egyáltalán olyan filmet csinálni a történetből, amire ő azt mondja hogy szar."?

Mondjuk úgy ahogy anno a szovjetek csináltak filmeket a "Nagy Honvédő Háború"-ról, vagy az amerikaiak Vietnam-ról, Korea-ról John Wayne-nel. 😉

AnuluWork
Láttad te a Pearl Harbor utáni veterán értékeléseket? 😄

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Zephyr Retiring
Max Steel (2016) IMDb

Majdnem szokásos szuperhős történet, ami a majdnem szokásos "világmegmentős" sémán alapszik.
Részemről egyszer nézős volt az előre kiszámítható végkifejlet és a nonszensz cselekvések miatt is.
10/2

A tizedes meg a többiek (1965) IMDb

Ez is kimaradt valahogy eddig, bár mondjuk elég kevés hazai alkotás üti meg nálam a mércét egyébként is..
Sinkovits és Darvas nem a kedvenc színészeim. Nekem kicsit túl sok a ripacskodás amit művelnek (ez saját vélemény, nem kell egyetérteni senkinek ebben sem velem) ,de ezek a szerepek most kifejezetten jól álltak nekik.
Sok régi szólás ismerősen csengett pl: "már a spejzban vannak az oroszok!"<#hehe>

Bár háborús időben játszódik, sikerült úgy felépíteni a sztorit, hogy a humor maradjon a prioritás..
10/8

vérpocok
Ja, és te még véletlenül sem voltál most elfogult az öcsikéd iránt... sajnos nem lettem elküldve az anyámba, mivel én nem írtam kritikát a filmről, és nincs is különösebben lehúzó véleményem róla... csak a kisöcséd mindentudó attitüdje kicsit megmosolyogtató... én nem vettem magamra az írását, érzelmi töltet meg kb. annyi volt a kommentemben, mint Stop-táblában a szófordulat.

Látom rendesen átjött a mondandóm lényege... az, hogy a vitát személyeskedésbe fordítod, mindent elmond rólad... szerintem menj és nézd meg a Dunkirkot még egyszer... meg igyál egy sört.

Riddick21
"Tényleg hiteles egy az eseményekben nagyban érintett 97 éves veterán megjegyzésével indítani, ahol a nosztalgiafaktor vagy az elfogultság még csak véletlenül sem játszhat szerepet a film megítélésében... ez majdnem olyan, mintha az X-Faktoron induló versenyző anyukáját tennék be zsűrinek."

Hát így már világos 😄 Ha ezt komolyan írtad, akkor te is pontosan az az utolsó, büdös, szutykos proli vagy, aki itt el lett küldve az anyjába, ez pedig megmagyarázza, hogy sikerült ennyire bevonni érzelmileg 😄

"All those moments will be lost in time, like tears in rain."

vérpocok
"Miben téved?"

Könyörgök, ne tévesszünk már össze egy hollywoodi mozifilmet egy matematikai egyenlettel, ahol pontos szabályokhoz igazodva levezetjük a példát, és a végén egzakt eredményt kapunk.

Egy szórakoztatóipari alkotás megítélésénél szinte annyi eredmény jön ki, ahányféle ember... az öcsédnek ez speciel 10 pont... nem ítélem el érte... de aki erre mondjuk csak feleannyi pontot akar adni, azt egyből önképzavarosnak lehordani kicsit erős...

Idézet a cikkből: "A Dunkirk mindenkiről le fog pattanni, aki nem azért vált jegyet rá, hogy 106 percig csak vele legyen elfoglalva."

Ja... elég közhelyes megállapítás, mert ez nagyjából az összes filmre igaz. Mert ha azzal vagyok elfoglalva, hogy a farkamra csomót kössek a film alatt, vagy a papírdobozban lötyögő popkorn darabokat akarom összeszámolni, akkor valószínűleg le fogok pattani a filmről, az k*rvaélet.

Idézet a cikkből: "Ken Sturdy húsz évesen részt vett a Dunkerque partjainál rekedt katonák mentőakciójában. A most 97 éves veterán zokogva hagyta el a vetítőtermet. Elmondása szerint olyan élményben volt része, ami visszarepítette a háború poklába."

Tényleg hiteles egy az eseményekben nagyban érintett 97 éves veterán megjegyzésével indítani, ahol a nosztalgiafaktor vagy az elfogultság még csak véletlenül sem játszhat szerepet a film megítélésében... ez majdnem olyan, mintha az X-Faktoron induló versenyző anyukáját tennék be zsűrinek.

Mit gondoltál, hogy mit fog mondani a nagypapi? Hogy hú de szar volt ez Dunkirk? Igazából azon gondolkodok hogy lehetett volna egyáltalán olyan filmet csinálni a történetből, amire ő azt mondja hogy szar...

Persze van még jópár dolog ebben az irományban aminek a legnagyobb jóindulattal is csak szubjektív megítélés képezi az alapját, viszont a szutykos proli tömegeknek való fölülemelkedést érezhető hangnem már nagyon is megtalálható benne... nem kéne úgy tenni az öcsikének mintha ő szarta volna ki a spanyolviaszt, és nem kéne egy egész kasztot lehúzni a budin, mert most írt egy kritikát... csak ennyi.

Riddick21
Ez egy ömlengés? Miben téved? Amúgy öcsém, de minden szavával egyet értek, idejét nem tudom, mikor láttam ennyire erős filmet, mint a Dunkirk.

cobol
és ezt az ömlengést ki írta?

Riddick21

Zephyr Retiring
Paris, je t'aime (Párizs szeretlek!) 2006 IMDb

Az eredetileg Párizs 20 kerületén át leforgatott filmek láncolatából a 11. és a 15. kerület utólag kimaradt, a folytonosság fenntartása miatt.

Egy kicsi úgy kell követni a történeteket, mintha valóban kerületről kerületre járnánk az utcákat Párizsban, és folyton a szerelem nyomaira bukkannánk helyiek és külföldiek, idősek és fiatalok, más és saját neműek közt...
A történetek önmagukban is megállnák a helyüket annyira, hogy egy egy kameraváltásnál szinte meglepődünk, hogy ez már megint egy másik történet más szereplőkkel, más környezetben..

Ügyes drámai romantikus és néha humoros filmegyveleg ez francia, német, svájci és brit szemszögből nézve Párizsról, és a hirtelen elmúló szerelemről, amihez nagy és ismert filmsztárok is adták a nevüket..
10/7

Zephyr Retiring
Who Am I (Egy rendszer sincs biztonságban) 2014 IMDb

Csak most jutott rá időm. Gyerekek, ez valami baszottul izgis film volt<#eljen>

Srác hackerkedik kicsit, aztán egy bandához csapódik, és belecsapnak a lecsóba..
Nem győztem kapkodni a fejemet, hogy el ne veszítsem a fonalat, hogy akkor most ki kivel is van és ki is az ellenség..<#wow3>
Aztán jött a csavar, amire persze nem számítottam...majd még egy.
Pedig láttam már dupla flikk-flakkot máskor is amin meglepődtem, de most újra belesétáltam az átverésbe<#hehe>
Még, még, akarok ilyen filmeket!<#eplus2>
10/9

My Mom's New Boyfriend (Anyám új pasija) 2008 IMDb

Már épp szólni akartam Hollywoodba, hogy ugyan üssenek már össze valami humoros és szórakoztató vígjátékot, amiben Banderas mellett Ryan is szerepel. Nem a közlegény, hanem Meg.<#nevetes1>
Erre tessék, már 9 éve megcsinálták.

Anyuci frankó bőr lett, miután ledobott pár felesleges kilót. Fia meg közben vőlegény is lett, aki mellesleg az F.B.I kötelékében is dolgozik.
Anyuci új udvarlója pedig egy bűnöző. Vagy legalábbis nagyon úgy fest...
10/7
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.07.26. 15:04:46

Bokafix2
To The Bone (2017)

Az anorexia poklába vezet be ez a filmdráma, komoly tanulságokkal és még borzasztóbb képsorokkal megtűzdelve... néha rosszul lehet lenni a látványtól... és még John Wick is feltűnik benne egy jóakaró terapeuta szerepében.

7/10

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

Szerintem nem csúnya. Mármint a hivatalos modell meg meg hasonló fotókon néha a szén is feljönne a bányából, de pl filmben jól nézett ki. Csak annyira volt "fura" hogy az még pont érdekes legyen.

Ha meg esetleg még szemöldök-fetisiszta is a néző, akkor számára ez a filmek filmje. 😊
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.07.25. 16:40:11
TBTPumpa
Csak meg kell mutatni neki mi az a vad és szenvedélyes szerelem és máris elfogadhatóbb lesz. <#hehe>

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

tigeroo
mihez képest?

Mivel a film nem egy csatáról szól, hanem a parton ragadtak kimenekítéséről, nincs is benne konkrét fegyveres harc. Nincs benne vér, mert nincs szükség benne vérfürdőre.

És ha van film, ami beszippantja és egy pillanatra nem engedi el a nézőt, akkor ez az a film.

"Everything that happens, happens for a reason"

IMYke2.0.0.0
Ki ez a fiú?

//
Tudom, hogy ki ő... de érted...

//Csak most olvastalak Tyler 😊))
Egyetértünk 😊
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.07.25. 14:32:23

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Szerintem jobban játszott mint a fickó. De persze ez sem volt Oscar díjas alakítás. Viszont az a trollkodós stílus nagyon bejött. Még azt is meg merném kockáztatni, hogy ő igazán élvezte a forgatást. 😊

A Színkavalkádnak meg nagyon örülök. Már az Ötödik Elem is ilyen volt. Már tele volt nemesebb szervem a "művészninek" szánt kopottas, agyonmosott színvilágú sci-fiktől.
IMYke2.0.0.0
Alapvetően nem szokott az ilyesmi érdekelni --- azaz, nem vagyok sem a művérben-műbelekben tocsogós filmek túlságosan nagy rajongója, és a "még művérre se fussa" művek ellen sem ---, de:
...ha már egy olyan háborús filmről beszélünk, melynek elsődleges célja az volna, hogy a nézőt beszippantsa (és nem ál-művészileg, hanem zsigeri érzelmeket kiváltva!) és a film végéig el ne engedje, akkor bizony kell az erőszakosság, a naturalitás.

Persze, ha a Hello Kitty-t nézegető és ez mellé a felnőtt réteg a film célcsoportja, akkor én: <#kuss>

Valerian és az Ezer Bolygó városa

Látványvilágra nem lehet panasz, mintha egy techdemót néztél volna, top kategóriás CGI. Kicsit túl "színes" volt a színvilág de persze ez ízlés kérdése, nekem jobban tetszett volna ha kicsit sötétebb lett volna. Történet és a színészi játék pocsék (ezek B kategóriás színészek?). Jelmezek is elég bugyuták voltak. Összességében én alig vártam a végét, nem sokon múlott, hogy felálljak és kimenjek a moziból, pedig ilyen még nem volt. CGI jó volt de nálam nem vitte el a hátán ezt a gyenge történetet.

5/10 de csak a CGI miatt egyébként 3/10 többször nemmegnézős film számomra.
Tyler1
De irritáló fejszerkezete van ennek a csajnak...

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

TBTPumpa
És a csaj milyen vót?

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.07.25. 12:22:55

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Valerian és az Ezer Bolygó városa

Kicsit Alexandro Jodorowsky képregényeire (MetaBarons, Tech Priests) + már francia képregéynekre emlékeztetett. Azokba volt hogy szinte minden oldallal emelték a tétet és igyekezetek egyre grandiózusabb, furább vagy elvontabb dolgot mutatni.

Dane DeHaan fura Valerian volt. Egyértelműen valami idősebb "űrcsibészesebb" fazonnak kellett volna játszania. Kicsit nehéz volt elhinni, hogy milyen sokat megélt űrügynök, ilyen fejjel. Hiába 31-éves a szinész ha úgy néz ki mint valami tejfölösszájú kölyök.

Cara Delevingne viszont -nekem legalábbis- meglepetés volt. Szerintem jobban játszott mint a társa és az a laza trollkodós stílus nagyon illet hozzá.

Nem voltak tökéletesek, de ebben a filmbe jók voltak. De a fazont így is elhibázott Valeriannak tartom.

A látvány nagyon jó volt. Az ilyen megastruktúrákat amúgy is nagyon szeretem és Alpha városa aztán tényleg hatalmas volt. bűr többé-kevésbé egy helyszínen játszódott a történet mégsem volt hiány változatosságból.
A jelmezek fegyverek stb szintén remekül ki voltak dolgozva. Sok jó ötlet volt a filmben.

A történet viszont 1-2 helyen nagyon NAGYON leült és bár utólag meg volt magyarázva, hogy miért volt szükség azokra a bizonyos sztoribeli kitérőkre, mégis 1-2 alkalommal olyan érzésem volt mintha más filmet néznék.

Külön piros pont, hogy egy ideig csak találgatni lehetett arról, hogy mi is lesz tulajdonképpen a főszál és ki/mi lesz a főellenség meg hogy mi is történik valójában az Alfán. A csavar féleségek is jól működtek.

Mindent összevetve egy jó kis film volt. Megérte megnézni. És szerencsére nem akartak vele univerzumot építeni. Szépen le van zárva. Ha akarják lehet folytatni, de így is kerek és egész.

7/10
PhantomAss
Dunkirk

Nagyon szeretem a 2. vh-s filmeket, és manapság Nolan az egyik kedvenc rendezőm. Az összes filmjét láttam, talán csak az Álmatlanság ami nem tetszett. Úgy gondoltam hogy ő mint rendező és a téma együtt biztosan jó filmet eredményez.
A számításom nagyjából bejött, nagyon eltalálták a hangulatát, a zene és a hangok sokat hozzátesznek.
Simán adnék 9 pontot a tízből, de van valami ami nagyon lehúzza nálam: a végét sajnos nagyon elrontották, az a
meseszerű légiharc a Spittel
marhára nem kellett volna bele, az minimum 2 pontot levesz. Ha Lucas rendezi akkor okés de Nolantól nem vártam volna ilyen gagyit.
(sokat repülök szimulátorokkal, ismerem nagyjából azokat a gépeket, és nekem mint repülést szerető embernek nagyon szúrta a szemem. Másnak lehet hogy nem tűnik fel.)

Ettől eltekintve nagyon jó film, 7/10.

GOOBY, pls

Bokafix2
Bezzeg ha Mel Gibson rendezte volna... <#hehe>

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

ProGabe
" Az első, hogy vértelen a film. Nincsenek benne leszakadó lába, kezek, kiömlő belek. Az egyetlen "véres jelenet" gyakorlatilag az amikor a sebesültet cipelik a mólóra "

Es szamomra megis sokkal-sokkal durvabban atjott az, miert is orjito ez az egesz. Nem a ver mennyisege a mervado szerintem

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Shep
Ok, csak míg egy képregény áll x részből ahol az események egy nagy százaléka a fantáziádra van bízva, addig egy filmben nem annyira jó, ha csak piff-paffokból meg bevillanásokból áll, a többit meg majd a néző odaképzeli 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Dynamic
Én nem éreztem soknak. Az Infinity War amúgy is egy grandiózusabb alkotás, egyszerűen kell bele a sok szuperhős. És ha azt vesszük egy 5 kb. órás filmről beszélünk (mivel 2 részes), ennyi időben meg főleg meg tudják majd oldani az egészséges egyensúlyt a szereplők között.
IMYke2.0.0.0
Azt 'szeretem' ezekben a képregény hősös szappanoperákban --- különösen azokban, melyekben 2-nél több ilyen szerepel ---, hogy egyenként is KÉPESEK lennének legyőzni egy bosszt (és teszik is a SAJÁT képregény világukban), de a filmben mindig kell az a plusz néhány másik szuperhős is... <#szomoru2>

Sztem már ott is túl sokan voltak!
Dynamic
Egyszerű: nem kell mindenkinek főszerepet adni. Pl. mint a legutóbbi Amerika kapitányban. A képregényben pl. sokkal többen szerepelnek és nemcsak úgy, hogy egy tömeg hírigben oda vannak rajzolva.
Shep

IMYke2.0.0.0
Ez a kulcs mondat, amit idézni kellene majd akkor, ha "vitára" kerül a sor: "még ha nem is lesz jó film, a hype elfogja vinni"

Én is úgy gondolom, hogy a hájp majd megoldja.

LasDen
én is azt várom, de valahogy nem tudom elképzelni a Marvelről, hogy hatalmasat bukjon... még ha nem is lesz jó film, a hype elfogja vinni

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Shep
Én is ettől tartok, de azért nem lenne baj ha ránk cáfolnának.

IMYke2.0.0.0
Szerintem: nem fog működni.

Akik nézték a Dunkirk-et, nem éreztek úgy, hogy a pilótának már rég tüzelnie kéne, tök idegesített😄