Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tikal
kösz

mondjuk logikus hogy elfárad de azért egy villámot szorhatott volna

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Jól van, tényleg elképzelés kérdése és ha Jackson így látta a dolgot... ezért jobb a könyv, mint a film 😉 (minden esetben...)
Nyugodj meg, amennyire utálja Blasta a fantasy-t, egész pozitív a véleménye 😊
(kb. olyan, mintha én 9-et adtam volna rá 😄)

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Mivel SoDI-n kívül nem szeretem az eldurvulós vitát, ezért válaszolok hosszabban is 😊
(és ezt Takezóhoz is címzem)

Szóval: Tolkien bármilyen csodálatosan is írt, de a harci jeleneteket nem dolgozta ki úgy, ahogy azt a filmben láthatjuk. Nem tudni, hogy egész egyszerûen nem látta fontosnak, vagy nem tudott élvezetesen egy komoly harcot leírni (kötve hiszem, hogy az utóbbi...), de a lényeg az, hogy amit a film(ek)ben akárt fél órán keresztül csodálhatunk, az a könyvben gyakran egy-két oldal, vagy maximum egy fejezet!
Ebbõl következik, hogy az sincs konkrétan leírva sehol, hogy Gandalf mit csinál konkrétan ezekben az ütközetekben.
Innentõl kezdve Jacksonra volt bízva, hogy a kevés információ alapján mit és hogyan épít bele a filmbe. Úgy gondolom, hogy korrekt munkát végzett.
Azt lehet tudni, hogy a mágia olyan mértékben ritka a világon, hogy még a legerõsebb mágusok (azt hiszem van belõlük 14, ebbõl Középföldén 5 - de lehet, hogy rosszul vágom) se varázsolhatnak össze-vissza, egy varázslat is kimeríti õket. Ugyanakkor a "mágus" kifejezés itt nem zárja ki azt, hogy a kardot (vagy egyéb fegyvert) is jól forgassák (itt tehát még nincs jelen a Raistlin típusú csonsovány beteges imázs 😊

Remélem nem írtam nagy butaságokat, és sikerült a kérdés(ek)re válaszolni.

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Blasta
Ezekszerint a "nem harcos részekkel" nem volt semmi gondom. Vagy nem így logikus? :-))

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

A harcból nem emléxem ilyenekre, de mivel varázslónak titulálják, szerintem joggal feltételezem, hogy inkább azt csinálta, mintsem bunyózott volna... Ez csak halivúd kedvéé volt 😉
Bandew
Ecsém! Nem tom észrevetted-e, de csak olyan negatívumokat hoztál fel, ami csatához vagy harchoz köthetõ. Nekem csomó más minden tetszett. Meg aztán nekem bejött Legolas olifántos trükkje. Végtére is õ egy tünde.
Banyapók tényleg kicsit el volt nyújtva ahhoz, hogy túléljék. Könyvben az egész harc hamar lezajlott.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Punker
6000 HUF lesz a Karib-tenger kalózai dupla DVD, tuti megveszem 😊)))

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

tomsolo
...a könyvben verekszik és varázsol is (keményen 😄), de se nem kung-fu , se nem diabló...hanem olyan light-os irodalmi stílusban 😄DD

Viszont, én meg rohadtul keresem azt a gyûrûk ura versiont ami félig rajzfilm, félig film keveréke... de sehol nem lelem 😞((

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Én vagyok idióta? Nem én kérdezek ilyeneket, hogy kung fu harcos-e Gandalf
Olvass utána, a www.tolkien.hu-n biztosan találsz róla komoly leírásokat.

Tikal
idiota vagy?
kérdeztem vmit, mágus vagy nem mágus? mit tud egy mágus a gyuruk urában, nehéz kérdés?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Dynamic
Nekem is tetszett.Tipikus "egyszerû" alacsony költségvetésû angol film, de ahhoz képest elég jó.Ha már ezeknél tartunk, nekem jobban bejött, mint pl. a 28 nap.
De gondolom, csak nekem...
Sok jót hallottam már róla, engem is érdekelne ez a film!

Bevallom, talán akkor leszállsz végre a témáról: kung fu harcos volt, igen! Keleten tanulta a harcmûvészeteket és elõtte huszadrangú hongkongi könyvekben szerepelt

Tikal
most akor kung fu harcos vagy varázslo? Ha jol emlékszem mikor még olvastam meséket ott a mágus/varázslo azért tudott egy két hokuszpkot, ha nem is tuzgolyot de azért nem verekedett 😊))

"A könyvben nem is volt szó arról, hogy bunyózott volna"

És arra tudsz idézetet mutatni, amikor keményen varázsolgatott volna?

Ramza: hát már a Szarumános bunyó is nagyon vicces volt, de azé ha olyan iszonyatosannaggggyon nagy hatalmú mágus (márpedig az), akkor a csatából is ezzel a hatalmával veszi ki a részét. (A könyvben nem is volt szó arról, hogy bunyózott volna)
Bandew: nem, nem akarom azt mondani... Nem Anglia történelmére, hanem az angol vidéki falvakra gondoltam...
Tikal
még annyi erejuk sincs mint egy jedi lovagnak?
emlékszel a nagy ur felemelte luke-ot csak ugy, és még villámot is szort 😊

Blasta
Igazad van, ez mese!
Igen, oké!
A gond csak a MEGFILMESÍTÉSSEL van. Ha könyvben olvasom, akkor úgy képzelem el (mert tuti úgy van leírva) hogy lehetségesnek tûnnek ezek a dolgok.
De filmen ez nem volt hihetõ, megha mese is...
Ennyi.

Csacsi
"Samu és a banyapók. Ne ezt nem vagyok hajlandó elhinni. Az a pók szana szét szedte volna egy perc alatt azt a kis hobbitkát. KAMU! :-D"

Épp ezért mese....mert ilyenek vannak benne.

Ez nem lehet kritika, mert ez a könyvebn is így van benne, nem nagyon lehetett vele mit csinálni...és szerintem egyáltalán nem volt gond.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Blasta
Ez rendben vagyok, de azért anno Gandalf eléggé megmozgatta Szarumánt is a botjával! Ennyi azért belefért volna az ORK sereggel szemben is szvsz.
Vagy egy-egy Nazgult igazán eltéríthetett volna (távolból nazgul földhözcsapása RULEZ :-DDD), ahelyett hogy verekszik...

De én azt úgyse érthetem, hisz nem csípem a fantasy-t! :-D

Mivel nagy részével nem értek egyet (igazság szerint egyedül az olifántos kritikát érzem jogosnak), ezért csak két dologra válaszolok 😊

Gandalf - könyörgöm, fogjátok már fel, Gandalf nem a hagyományos értelemben vett kilencvenes évekbeli fantasy rpg-k mágusa! Eleve a világon más a mágiához való viszonyulás, sokkal ritkább, mint pl. egy mai fantasy regényben. Itt nincsenek tûzgolyóval dobálózó mágusok.

Orkok - nagyon egyszerû a válasz, azért, mert az orkok ilyenek. Ha úgy adódik, képtelenek osztozni a zsákmányon. Ezért muszáj volt egymásnak menniük, ráadásul náluk nem dívik a baráti párharc, ami végén a vesztes mosolyogva kezet nyújt a gyõztesnek.

Blasta
Return of the king
---------------------------
7/10

Egyszerûen a hossza és az elnyújtott befejezése miatt, nameg a csaták miatt a TTT NEKEM JOBBAN BEJÖTT!

Gondjaim a filmmel:
-Az Aragorn, Legolas, Gimli trió kevésbé dominált ebben a részben
-Aragorn-t szinte nem is láttam harcolni
-A csatát én sokkal hosszabbnak, csavarosabbnak vártam.
Az Olifántok kicsinálása nevetségesnek hatott, pl: Eowyn elvágja a lábán az ínt, Legolas akrobata mutatványa full vicces volt, stb....
Ja és Eowyn a Nazgul fejét is kissé egyszerûen kapta le. Gagyi....
-A fekete kapu elötti "csata" szintén béna volt. Egyetlen sereg sem hagyhatja magát bekeríteni, akár milyen elterelõ hadmûveletrõl is legyen szó
-EGY VARÁZSLÓ VARÁZSOLJON BASSZAMEG ÉS NE KUNG-FU-zzon!!!!!!
-Az Orkok elég hamar kiírtották egymást mikor Frodót elvitték a toronyba... MIÉRT????
-Samu és a banyapók. Ne ezt nem vagyok hajlandó elhinni. Az a pók szana szét szedte volna egy perc alatt azt a kis hobbitkát. KAMU! :-D
-Osgiliath elfoglalásánál nagyon rángatták a kamerát. Alig látszott valami.
(még biztos van 1-2 dolog, de nem jut most eszembe)

Pozitívumok:
-FARAMÍR KILOVAGOLÁSA EGYSZERÛEN FRENETIKUS VOLT!!!!!! AZ A DAL, AZ OK A KÉPEK, VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
-A fehér város csodaszép volt!!!!!!!!
-A banyapók marha jól volt megcsinálva
-A rohírok belovagolása az ork seregbe szintén PROFI!
-A nazgul fõúr nagyon tetszett!!!!!
-Úgy egyáltalán KÉPILEG, FILMTRÜKKILEG CSILLAGOS 5-ös!

Egyelõre ennyi! Szerintem rövidebbre is csinálhattákvolna, jobban tetszett volna.
A TTT és a Helm szurdoki csata SOKKAL JOBB VOLT, mint ezek a csaták!

Egyelõre ennyi. 7-pontnál nem ér többet, akármilyen is a CGI a filmben...

Gnome
Stephen King KONYVEKET irt nem filmeket..a Konyvei sztem tokeletesek nekem o a kedvenc irom...Az hogy a megfilmesites szar volt arrol nemtehet...Anno a Christine is unalmas volt de konyvben megis izgalmas....Talan ettol hires ez az "urge"

CSa!

\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"

Bandew
1. A sasok nem nagyon avatkoztak más dolgába, és arra megkérni õket, hogy vigyék el a gyûrût, azt végképp elutasították volna.
2. A sasok csak Gandalfnak engedik meg (azt is ritka esetben), hogy felüljön a hátukra
3. A nazgulok igenis ott lettek volna, és mivel a Gyûrû még meg lett volna, esélyük sem lett volna. (volna, vona, volna :-D)

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Sephi
SPOILER ROTK

Amikor a muvit neztuk az egyik ertelmes kollegam a vegenamikor meglatta hogy Gandalf a sasokon jon es begyujti a ket hobbitott megszolalt hogy :

Ha minek jottek gyalok? Ezzel az erovel mar iderepulhetek volna!

Mire az egesz terem elkezdett rohogni. Es igaza is volt... Mordorig miert nem lehetett volna repulni? Feltek a azguloktol? Alig jaroroztek...Mordorba meg ott volt Sauron szal azt meg megertem 😊

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

zaki
én elõször a ravaszt láttam az akkor nagyon tetszett... azóta viszont megnéztem vagy 5X a Blöfföt, és mikor utána megnéztem a ravaszt, már nem is tetszett annyira... szal Blöff rulez

Bandew
Pont a Megyérõl mondta, hogy nincs köze pl. az angol megszálláshoz. Amugy nem azt mondta, hogy csak a V.H.-hoz nincs köze. Egyszerûen, ez az õ meséje. Csak nem azt akarod mondani, hogy Aragorn nem más, mint William Wallace? :-D

cSuwwi
ok, begyûjtöm 😊

shit happens

Ha hasonlót akarsz de jobbat akkor nézd meg "A Ravasz az Agy és két füstölgõ puskacsõ" -t ez a Blöff elõzõ "része".

cSuwwi
Én csak most láttam a Blöfföt, (nem tudtam, mirõl maradtam le). Végig röhögtem rajta, nagyon király film! 😊)

shit happens

Tolkien azt jelentette ki, hogy a Világháborúval nincsen kapcsolata a mûnek... De a Megye, az 1 az 1-ben Anglia
Bandew

BADE
Ennek ellenére a Két Torony bõvítettjánek extra cd-je is tele van történelmi összehasonlítással.

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

Bandew
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ettõl tudok még kiakadni!!!!!!!!!!!
Azoktól a hülye elemzõktõl, akik egy mûbe mindenféle marhaságot beledumálnak!
Tolkien (õ maga) egyértelmûen kijelentette a Gyûrûk Ura bevezetõjében, hogy a mûben nincs semmiféle történelmi mögöttes jelentés. Slussz-passz! Ha egyszer õ mondja, akkor az úgyis van. Erre jön pár köcsög hülye, akik csak azért is elkezdik, a "hû de okos vagyok, ez ám így van ahogy mondom" okoskodásaikat.
Ááááá, de tiszta ideg vagyok ettõl!!!!!!

BADE
az 1-hez is ilyesmi DVD-t.

BADE
Fedezzük fel világunk és A gyûrûk ura trilógia legendás eseményei közötti izgalmas párhuzamokat!
1.Ismerjük meg a történelem "kelletlen hõseinek" örökségét, és azt,milyen elképesztõ módon hasonlítanak Aragornhoz
2.Vessük össze Gandalf és más bölcs tanácsadók szerepét, valamint Frodó és Samu meghitt barátságát történelmi megfelelõkkel.
3.Izgalmas filmrészletek szemléltetik,hogy egyes történelemformáló események miként tükrözõdnek abban,ahogyan a filmben a bátorság és a bajtársiasság mindent legyõzve diadalt arat.

Egyébként régebben kiadtak

Bandew
Történelmi áttekintései? Pontosan mi is ez?

BADE
Tényleg gagyi film volt.

SoDI---
Nem a polgármestert, hanem (SPOILER) az ürgét, aki ha évekkel késöbb az USA elnöke lenne, akkor kilõné a rakétákat.
Vagy polgármester volt?

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

BADE
Az nem az a film,amikor a csávó a végén puskával leszedi a polgármestert?

SoDI---
Stephen King - holtsáv.
Gyenge, unalmas, érdekes, de középszerû csattanóval.
Miért olyan híres az ürge?

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

BADE
De nem rossz csak rövid😞
+2700 Ft vagy 2600?,már nem emlékszem.

BADE
Az csak a Vox-os,amiben a Király Visszatér történelmi áttekintései vannak!

zaki
reggel néztem meg a volt egyszer egy mexikót, hát mit mondjak eléggé tré volt, a felénél el is aludtam, de asszem nem fogom megnézni a 2. felét, mert az 1. fele nagy lol volt

HuAn82
Jah valóban király film!

\"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítő haragomban, hogy megtudják,hogy én vagyok az Úr,ha bosszúmat állom rajtok.\" Ezékiel 25, 17

HuAn82
"The Lord Of The Rings - Return Of The King -: 7 / 10"

Nézd meg moziban is, és akkor ennél jobb értékelést adsz elõ!

\"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítő haragomban, hogy megtudják,hogy én vagyok az Úr,ha bosszúmat állom rajtok.\" Ezékiel 25, 17

Sephi
Underworld -

Spoiler ...

Nos vegre egy olyan vampiros film amin nem aludtam el! Ez magasan veri azt a baromsag Blade-t is mert ennek lealabb van jo storyja es nincsenek benne orbitalis tulzasok. Egyetlen tulzas tan az egesz filmben az akkor van amikor Salena kettevgja Viktor fejet de az meg siman felal es elohuz ket kest is es csak aztan fogja fel mivan es kette esik a feje😊 Az hulyeseg volt de amugy a filmrol csak jokat lehet mondani! Tessek megnezni!

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Mike
nekem azért a GYU3 10/10

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray