106844

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
MrAndree #99286 Én sehogy se fogadom. Előre történő egészséges nem tetszés meg szvsz nem létezik. Kijön, aztán vagy jó lesz vagy szar. De biztos PG 13 lesz meg szar zene, meg szarul kinéző akció meg ilyenek, ez az egészséges nem tetszés? Nem tudunk semmit, még a rendező személyét is csak pletyka szinten de már mindenki leírta milyen lesz. Majd ha tényleg tudunk valamit. akkor megértem, így nekem olyan fura. De folytassátok, ennyi volt a hozzáfűznivalóm. :) -
"megy a előre a fika szokás szerint"
Nem látok "fikát" senkitől alant, ellenben egészséges nem tetszést igen ... miért kellene minden (egyértelműen olcsó pénzszerzésre és hosszútávú befektetésre hajtó) "reboot"-ot kitörő lelkesedéssel fogadni egy nem-Pampersben-totyogó-korban lévő filmfogyasztónak?! -
MrAndree #99284 A TV sorozatban se mutatták soha magát a lefejezést, attól én még szerettem. Jobb volt mint akármelyik folytatás például. :)
Amúgy látom nagyban megy a előre a fika szokás szerint, sebaj. Elvileg a John Wick filmek rendezőjét akarják, és mondjuk azokban a filmekben se "rángatózás" nem volt, illetve a vér is fröcsögött rendesen. -
[Zephyr Retiring, Seth, RatBaG] --- szerintem ez lesz:
-- fiatalítás ---- (talán le se kellett volna írni, annyira egyértelmű manapság)
-- nagyon és még több polkorrektség ---- (égiekben is voltak színes bőrűek, most még több lesz --- kínai például)
-- zene ---- (hát igen... modern feka hip-hop, meg ilyen-olyan step "mjúzik"...)
-- kamera ---- (rángatódzás 4K-ban, ezerrel)
-- lefejezés ---- (szerintem, ahogy manapság lenni szokott a filmekben: tágra nyílt szemek, nagy hatásszünet, és előrebukó fej... (jól takarva mindent) = PEGI 13 kompatibilis)
-- szélesvásznú sorozat lesz belőle... -
már látom magam előtt, ahogy a queen helyett felcsendül ganyé west...
-
A kérdés, hogy mit kezdenek a lefejezésekkel. Hát ma má nem lehet olyat, mert PG13 felett nincs bevétel :D -
Az eredeti nagy kedvenc volt, bár inkább csak az első része..
Mostanság divat előkapargatni és leporolgatni a retro filmsikereket. Idén jön a Bosszúvágy is többek közt... -
"Highlander Reboot Script is Done, 2019 Release Date Likely"
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Mi kissé másként kommunikálunk..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!..nem igazán beszélhetnék itt erről, mert a filmstúdiókkal még folynak a tárgyalások..
..de mint tudod a dalai lámának 14 elismert reinkarnációja van. Mondjuk persze kérdés, hogy ezt ki ismerte el és mikor..
..de lényeg a lényeg a 14. az úgy történt, hogy leszületésekor a lelke osztódott. Több országban is leszületett egyszerre. Aztán minden "féltestvérével" felvette a kapcsolatot, és nyelv nélküli kommunikációval jelezte közeledtét önnön inkarnációinak. Talán mondanom sem kell, hogy az egyik én magam vagyok..(Zef láma)
..ezért is nem véletlen, hogy hétszer is járt már kis hazánkban..
De kérdésedre visszakanyarodva, a beszélt nyelvek mellett természetesen képes "féltestvéreivel" a telepátiára is.
Ez elég sci-fisen hangzik elismerem, innen is jött az ötlet, hogy ezt az egész herce-hurcát filmre vigyük. Féltestvérestül, lámástól, s minden mástól...
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.03.02. 11:56:16 -
// Mától elérhető HBO Go-n a Testről és lélekről -
Sequoyah #99276 Pedig ha valamiert, akkor a noi foszerepert odaadnam az Oscart Margot Robbienak. Szivas, hogy sok mas jo alakitas is volt iden (vagyis mi nezok ennek csak orulunk).
Na de mindegy is, mar most is feltette magat a terkepre ezzel a filmmel. Jo latni, hogy nem csak egy szoke cica, hanem jo szinesz is, es mar nem eloszor. -
Sztem a Doors filmnél az volt a baj, hogy túlságosan sikervadász volt, és nem volt jó. Se a rendezés, semmi. Mondjuk a zene jó volt :D. KI se jutott az Oscarra, Golden Globera.
Figyu régóta érdekel már ez, de amikor a Dalai Lámával találkoztál, milyen nyelven beszélgetttetek? Hallottam, hogy ért valamennyit angolul, de alapvetően tibeti vagy mandarin nyelven szólal meg? :) -
A főszereplő felhozatal idén elég erős, ott elég nehéz megjósolni. A mellék szereplő díj viszont szabadon vihető. Ezen kívül csak a vágásra van még jelölve, másra nincs. Ma én is bepótlom az elmaradásomat és meglesem
[JK-t olvasva - gondolom csak szófordulat volt, mert a jégen túl sok időt nem töltött el. Technikai díjat vihetne még bőven, bár a látott werk film bejátszásoknak hála, lehet végig azt fogom nézni, mennyire ütközik el az arc színe, kontúrja a testtől :) ] -
Lehet...bár..
Anno amikor Stone összedobta a Doors-t Val Kilmerrel, Jim családja perelni akart, egykori barátai pedig azt nyilatkozták, hogy a való életben Jim teljesen más, nyugodtabb figura volt. Hát persze...sittre is csak párszor vágták éjszakára a koncertbalhéi és a tiltott droghasználata miatt. És persze nem is a drog nyírta ki, hanem csak álmában szenderedett el örökre fiatalon..én meg a múlt héten a dalai lámával teáztam.. :D
Val legalább olyan jól játszotta Jimet, mint dr. Szöszi June-t. Hacsak nem még annál is hitelesebben. Mégsem kapott érte Oscart.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.03.01. 00:14:30 -
Ja. Persze ettől másnak még bejöhet.. -
-
Mute
Egy kicsit többet vártam. Olyan meh, szint. Néhány cameo jobban tetszett (még ha pár mp erejéig is), mint a film :/ -
[2017] - (imdb) - "I, Tonya" - (Én, Tonya) - 8/10
(2018.02.28) (120 perc, amerikai) - Biography, Comedy, Drama
Director: Craig Gillespie
Writer: Steven Rogers
Stars: Margot Robbie, Sebastian Stan, Allison Janney
Ha valaminek, akkor ennek tényleg nyernie kell valamit az idei Zuszkáron! -
4 kemény pont?? :D:D -
Sztem azért kapott oscart, mert egy valós személyt játszott el hitelesen. June Carter meg a Carter family anno elég népszerű volt amerikában, sokszor látták/hallották az emberek, így gondolom jobban felértékelődik a szerepe, ha tényleg hitelesen játssza el. -
Walk the Line (A nyughatatlan) 2005 IMDb
Kíváncsi voltam dr. Szöszi Oscar-díjas alakítására...
Majd egyszer valaki aki tudja kifejthetné, hogy mi volt ebben a szerepben ami megért egy Oscart. Akkor már inkább J.P.-nek adták volna.
Ő legalább kihozta a szerepből amit lehetett. Illett is rá, meg tényleg meg tudtam utálni, mint Jockey bácsit a Dallasban egykor
A zenék miatt is érdekelt a téma, de aztán valahogy közben ráébredtem, hogy össz-vissz 1 zenéje tetszik illetve azt ismertem jobban, de ettől még jó zenész volt. Ezt a vonalat betudom önnön való egyedi ízlésvilágomnak. S ha már zene: Jerry viszont baromi jól tolta a rock'n roll-t
Nem fogom magasztalni a filmet, sanszos, hogy egyszer nézős marad a részemről..
Legyen 10/4. S akkor még jószívű is voltam..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.02.28. 10:58:30 -
Prof William #99265 Az lehetett a baj hogy a könyvet tulajdonképpen két részre szedték. A könyvben majdnem párhuzamosan zajlott a múlt és jelen béli szál is. Ott jobban fel volt vezetve a dolog. -
The Shape of Water - A víz érintése
A film mondanivalója: járj el ismerkedni, mert a végén a házi állatoddal fogsz illetlenkedni. Lehet, nem pont a megfelelő hangulatban talált meg a film. :) Azért ennyire nem rossz a helyzet, csak akaratlanul is a hype (13 jelölés, millionyi dicső kritika) megetettet picikét.
Szögezzük le, a film jó. Csak nem vagyok benne biztos, hogy ezt úgy a nagyvilágnak szánták. Sokkal inkább film készítőknek és hard-core film őrülteknek (általánosítok, nem kell belekötni!)
Mondjuk Del Torora mindig is jellemző volt a bizar, egyszerre gyermeki, varázstündéres misztikum, és a a naturalista véres, mocskos valóság összemosása. Ez a film, ha nem is a rá jellemző mértékekben, de pontosan ezen jellemzőkkel büszkélkedik. Pont annyi szexualitás és erőszak van a filmben, hogy nézése közben, ne a Szépség és a szörnyeteg jusson a néző eszében. Pedig, van belőle bőven a filmben. Meg egy kicsi, a 80-as évekbeli kalandfilmből. Meg a 70-es évekbeli hidegháborús kémfilmekből. Meg a 30-as évekbeli fekete fehér musical-ekből. Meg az 50-es évekbeli szörnyfilmekből. Meg a huszadik századbeli elfogadást hirdető művész filmekből.
Ez egy hihetetlen jó összhanggal "összetákolt" kavalkád, mely talán minden pillanata egy korábbi klasszikust idéz. Szinte biztos vagyok benne, hogy a forgatókönyv jegyzetei között, jó sok filmcím ott díszeleg a lábjegyzetben. Mégis, stílusos tud maradni, van egyénisége, a sok kis sablont úgy igazgatja, hogy valami egyedit tudjon alkotni. Talán, talán ha más hangulatba talál meg, nem csak a film rajongó énem tudná értékelni.. azaz nem csak értékelni tudnám, hanem igazán élvezni is.
Szóval a film kidobott magából, nem szippantott be, de távolról tudtam benne gyönyörködni, és ez igazából most elég is volt, nem jöttem ki rossz szájízzel. A látvány világ lenyűgöző, a színek használatáról oldalakat lehetne írni. Michael Shannon karakterét Michael Shannon játszotta el (na jó, nem hiszem hogy ilyen mocsok egy szemétláda lenne, de nagyon tudja ezt a karaktert vinni), de az igazán kiemelkedő Sally Hawkins volt. Sikerült úgy eljátszania az elsőre kis szürke egérkének tűnő, elégé hátrányos helyzetből induló karaktert (bár, utoljára ismétlem magam, annyira megérteni, beleélni magam az érzéseibe, hát nem mindig sikerült),, hogy az egyszerűen szemkápráztatóan gyönyörű volt.
Bajban lennék, ha nekem kellene választanom, a legjobb női főszereplők között az idei Oscar díjátadón.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.02.27. 20:41:29 -
Looking glass 4/10
Ismét egy gyengécske thriller Cage-től. -
Sequoyah #99262 Szerintem jobb lett volna, ha hozzadnak csak egy apro reszletet, vagy egy plusz rovid jelenetet, hogy erzekeltessek a fo gonoszt. Ne mutassak meg, csak erzekeltessek, hogy az eddigieknel sokkal komolyabb dologrol van szo, es a mostani "gyozelmuk" edeskeves lesz legkozelebb.
Ez igy mesesen tul kerek es lezart volt, ami utan nagyon jol aludtam, ami horrortol nem megszokott.
De ismetlem, ez nem azt jelenti, hogy rossz lett volna e miatt a film, csak a stilusa lett igy fura. Es tenyleg nem tudom egyetlen konkret ervet mondani, hogy ez miert horror, es akkor a Harry Potter miert nem:D Mindkettoben vannak szornyek es szellemek, mindkettoben gyoz a jo, de mindkettoben varat magara a vegso gyozelem egy kesobbi reszre... -
Prof William #99261 A csata a könyvben bár nem ilyen de szellemiségében hasonló volt.
Annyit megsúgok hogy itt sem mutatták teljes alakjában a fő gonoszt. :) Az majd második lezáró részben lesz. És annak szerintem -a könyv alapján- egész jó és keserédes a vége.
Itt még csak az alapok lefektetése történt. Hogy valójában mi is a AZ remélhetőleg a második részben lesz jobban kifejtve a már felnőtt Mike által. -
Én bírom Thort, a kupáit is meg szoktam nézni. Hátha a színészetbe is beletanul és egyszer rá lehet bízni valami főszerepet is. -
Azok a "tökéletes" mellizmok a bal oldali karakteren... oh, wait... -
hiper KOCKA #99258 Kickboxer: Retaliation 2018
Könnyed zene és táncika, éjszakában száguldó vonat, egyszóval teljesen idilli hangulatban van hősünk a nyitó képsorokban. De a rendező azt sem várja meg, hogy rendesen elsüppedjünk a fotelban, kibontsunk egy csipszes zacskót, vagy odagórjunk egy zsíros cubákot az előttünk pislogó kutya elé, mert hirtelen sötét arcú haramiák tűnnek fel a képernyőn, és valamiért mindenáron el akarják hajtani emberünket a levesbe. Kínosan ügyeltek rá, hogy tele legyen akcióval a film, még a mellékszerepben tetszelgő Tyson vagy Jean-Claude is több fight-ot lenyom, mire megjelenik a stáblista.
Hiába... ha valakire ráragad egy szerep, akkor abba öregszik bele... odakozmál, mint a rezsón felejtett kaja. Így öregedett bele Svarci a terminátorba (öreg korára se tudta letenni a szerepet) így öregedett bele Harrison Ford Indiana Jones-ba, és Stallone a Rocky-ba, vagy akár a Rambo-ba...
Van Damme pedig az örök kickboxer: a kecses spárgák és a belassított pörgőrúgások királya. Igaz, itt nem az övé a főszerep (jól is nézne ki, hogy közel 60 évesen még mindig lever mindenkit) hanem átadta a stafétát a fiatalabb generációnak, de azért megmaradt nagymesternek.
Csak sajnos annyira klisésre és sztereotípra sikerült a karaktere a vak karateguru stílusában, hogy egyből a régi kung-fu filmek jutottak eszembe róla. És még erre rá is tett egy lapáttal azzal, amikor a nagy meccs előtt elkezdte szórni a bullshit szöveget hősünknek a belső energiákról, a fizikai érzékszervek kikapcsolásáról, és az ösztönös megérzések világáról... gondolataiban egyszerre elevenedett meg a tao bölcsessége, a shaolin szerzetesek évszázadok alatt felhalmozódott tudása, és a ráma jóga spirituális elmélyülése a nagy cél érdekében.
Mire elmondta az okítást szinte egy könnycseppet is elmorzsoltam, és máris éreztem ahogyan átjár a csí, ahogy kitágulnak az univerzum határai és egyesülök a világmindenséggel, a fotel alatt falatozó kutyával, és a tévé képernyőjével, amely ezeket az aranyat érő bölcsességeket megosztotta velem.
Fontosnak tartanám megemlíteni a film egyetlen olyan szegmensét, ahol tényleg nem túloztak. Hősünk ellenfele, Björnsson valóban a világ egyik legerősebb embere. A World's Strongest Man tavalyi kupáján második lett, csupán egyetlen ponttal lemaradva a világklasszis Eddie Hall után.
Róla tényleg elhittem, hogy képes kézzel szétmorzsolni a betont, szájával kapja el a kilőtt puskagolyót, és ha beindul ott kő kövön nem marad. A final fight-ra pedig nagyon ráfeküdtek... azért a rendező is érezte, hogy a világ egyik legerősebb emberét nem lehet csak úgy kiütni. Az előző Kickboxerekben lévő főellenségek együttvéve sem érnek fel Mongkuttal... ő egy valódi démon, a celestial szférákból alászállt kegyetlen nemezis.
Tényleg jól ki lett dolgozva ez a fight, csak annyiból volt hiteltelen, hogy hősünk csontozatának minimum adamantiumból kellett volna lennie, mert amilyeneket kapott, abból evilági ember nem kelt volna fel. Ezért sokkal inkább a Rozsomákat tudnám elképzelni Mongkut ellenfeleként. Viszont Alain Moussi aki Sloane-t játszotta, akár háromszor is beleférne Björnsson-ba. Annyi volt mint egy légypiszok, ami véletlenül ráesett egy óriásra. Hamarabb törne el a keze mikor megüti az ellenfelét, minthogy neki sérülést okozzon... oké, oké... tisztában vagyok a filmes univerzum szabályaival... főleg a spiritualizmussal átitatott küzdős filmekéével. Csak meríteni kell a nagy közös energiatengerből és máris minden probléma megoldható.
6/10
Utoljára szerkesztette: hiper KOCKA, 2018.02.27. 08:52:50 -
Sequoyah #99257 Igen, de ez ilyen Harry Potter stilusban tortent. Egy horrorhoz jobban illene egy sokkal keseredesebb befejezes.
De nem azt mondom, hogy ez baj, hanem hogy az ilyenek miatt nem ereztem azt, hogy horrorfilmet neznek. Jo film, de aki horror rajongo az lehet csalodni fog. -
csatát nyertek, de a háborút korántsem nyerték meg. -
Sequoyah #99255 It (2017)
Jo film, de nem annyira horroros mint szamitottam ra. Leginkabb talan a Stranger Things-hez hasonlit kornyezeteben, hangulataban, a szereplok teren es a torteneteben is, ami mind eros pozitivum, de a Stranger Things jobb...
Talan a vege rontotta el kicsit a szamomra, az vette el a horror elet. A jok megkuzdenek a gonosszal szemtol szembe, es gyoznek. Ez inkabb egy Grimm mese, mint horror (foleg hogy a Grimm mesekben is vannak horror elemek...). Mint akcio jo volt, de a valoban felelmetes horrorok ritkan mutatjak a foellenseget teljes valojaban, es ritkan aratnak gyozelmet felette.
7/10 -
Sequoyah #99254 Biztos felreertheto voltam, de arra gondoltam hogy a film hossza 1.5 ora, es ezt kellett kitolteni...
Gondoltam, hogy ez nyilvanvalo lesz, de ezekszerint megis van aki ezt felre tudja erteni... -
[2017] - (imdb) - "Lady Bird" - (Katicabogár) - 6/10
(2018.02.25) (94 perc, amerikai) - Comedy, Drama
Director: Greta Gerwig
Writer: Greta Gerwig
Stars: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts -
Kickboxer: Retaliation (2018)
Van itt minden: Van Damme, Lambert, Mike Tyson, és persze a Trónok Harcás hegyomlás... természetesen ő lesz a főellenség. Sokkal többre nem kell számítani mint az eddigi Kickboxerekben, de az irdatlan pofonokat, rúgásokat és elszántságot megkapjuk itt is, tengernyi izzadsággal karöltve.
6/10 -
Foreigner
Fú, de jó film lehetett volna, ha nem happyendelik el a végét. -
Lady Bird
Korábban látott trailer alapján pont arra számítottam, mint amit kaptam. Nem is igazán akartam megnézni, igazából csak a jobb vélemények és a díjazások miatt szakítottam rá időt. Végül is csak 1,5 óra.
Hááát. Egy amerikai közép osztály beli 17 éves lány középiskolai éveinek utolsó pár hónapjába kapunk betekintést. Egyszerű emberek, egyszerű hétköznapi eseményei, örömei, problémái. A kamaszkori lázadás, a barátság, az első szerelem, első csalódás, a beilleszkedni vágyás miatt elkövetett butaságok, az önállóság felé megtett első lépések fejezeteibe nézhetünk bele.
Számomra talán a vágás az, ami a legjobban elidegenített. Értem én, hogy túl sok mini fejezetet kellett átlátnunk, ezért sokat kellett ugrálni előre, de így olyan érzésem volt, mintha egy youtube videóba tekergetnék bele. Ettől függetlenül a rendezés megállta a helyét, a színészek jók voltak, a karakterek pont olyanok, amilyenekre meg akarták és talán amilyenekre meg is kellett írni (volt végletekig szerethető, bonyolult rétegelt, érdekes/egyetlen csavart hozó a filmben, végtelenűl ellenszenves, és sok teljesen közömbös). Nagyjából tudtam, olvastam, hogy ennyire számíthatok, nekem is igy kevés volt. Sokat nem vesztettem, megbánni nem igazán bántam meg. De mély nyomot sem hagyott bennem. Ez számomra egy teljesen közepes alkotás volt, lányos anyáknak és apáknak, vagy lányoknak, akik hasonló lépéseken mentek át, minden bizonnyal jóval értékesebb lehet.
CSOCSO
végtelenül le tud nyűgözni a gyermeki őszinte jóság és/vagy önzetlenség.. vagy nem is tudom mi a helyes szó erre. Még így egy, a kamaszkori lázadás keserédes filmje után is, azért tudok irigykedni rátok, szülőkre, hogy ezt megélhetitek.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.02.25. 22:00:10 -
:)) -
Heneral Luna
Amerika 20 milláért megveszi a Fülöp-Szigeteket Spanyolországtól, akik elég megosztóan vélekednek erről. Az egyik szerint jó lesz, a másik szerint nem lesz jó. De aztán kiderül, hogy az USA Vágási Feri példáját követve szeretne beszállni a kolonizációs bizniszbe, úgyhogy kezdődhet a háború.
Luna egy brutális, vas fegyelmet és szigort követel, de talán az egyetlen kompetens tábornok a filippínó seregben. Ennek rendje és módja szerint mindenki utálja és ott hátráltatja, ahol csak tudja. Nem rossz film és az ember még tud is szimpatizálni a dologgal, hisz eléggé hasonló a helyzet 1848-hoz. Persze hatlamas látványra nem kell számítani, de egész elfogadható lett. Az amcsik itt kivételesen a szörnyű gonoszok, akik ok nélkül mészárolnak le mindenkit. És a szörnyű angol színészekről ne is beszéljünk. Nem csoda, hogy olyan keveset szerepeltek. A végén Luna egy terminátort is megszégyenítene, de wiki szerint tényleg így történt...
6/10
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2018.02.25. 20:15:58 -
i see what you did there