106845

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
nagyszerű montázs az oscarról. 90 év...
-
[2009] - (imdb) - "불신지옥 - Bulshinjiok (Possessed)" - (-) - 8/10
(2018.03.04) (107 perc, dél-koreai) - Horror, Mystery, Thriller
Directors: Lee Yong-Joo, Lee Yong-ju
Writers: Lee Je-yong , Lee Yong-ju
Stars: Jang Young-nam (Slow Video), Kim Bo-yeon (Roaring Currents, Miracle in Cell No.7 etc.), Lee Chang-jik, Shim Eun-Kyung (Train To Busan, Miss Granny etc.) -
Az "Oscar érintése..." Kétség sincs, hogy melyik film vitte a pálmát ezen a díjosztón. -
Ezek nekem is tetszettek :
Legjobb színész: Gary Oldman (Legsötétebb óra)
Legjobb színésznő: Frances McDormand (Három óriásplakát Ebbing határában)
Legjobb férfi mellékszereplő: Sam Rockwell (Három óriásplakát Ebbing határában)
Legjobb női mellékszereplő: Alison Janney (Én, Tonya)
Legjobb animációs film: Coco
Dunkirk is kapott párat
A víz érintésének csak a bemutatóját láttam de nem kaptam kedvet,hogy megnézzem... -
vége egy erősen vérszegény Oscar díj átadónak, előre borítékolt eredményekkel. Legalább a Blade Runnert nem felejtették el.
-
Gao geung jing dou fu (Vampire Cleanup Department)
A Viscera Cleanup Detail, mármint a Vampire Cleanup Department egy titkos kormányzati hivatal, akik napközben utca seprők, ha pedig vámpír van a környéken, akkor akcióba lépnek.
Voltak már csoszogó vámpírok. Voltak már szaladgáló vámpírok. És most itt vannak a páros lábbal ugráló vámpírok. Nem hittem a szememnek, hogy ilyet csináltak. :D Azt reméltem, hogy lesz vámpír vadászat dögivel, de alig volt valami az elején meg a végén. Ez így elég kevés volt...
5/10 -
Eközben Zef báéknál... 
Hit and Run (Üss vagy fuss!) 2012 IMDb
Ez még ide is kompatibilis..
Szóval fószerkám a tanúvédelmi program tagja már negyedik esztendeje, amikor nem túl régi hölgyismerőse (és egyben új szerelme) közli, hogy Los Angeles-ben kaphatná meg álmai új munkáját. Mit tehet ilyenkor az ember? Hát vagy ugye egy jól irányzott pofonnal észhez téríti a megtévelyedett menyecskét (törném is kezeit annak a bunkónak) vagy pedig úriemberhez méltóan maga ajánlja fel a fuvart szíve választottjának..(na azér'
)
Ám a dolog korántsem ennyire egyszerű..
Adva vagyon még egy féltékeny ex, és egy jószívű medvealakú rendőrbíró, aki továbbra is védeni akarja fószerkánkat.
Az ex tol pár üzit a fószer régi sameszainak, akik egy kissé pipák még így 4 év után is, mert hősünk feldobta őket anno.
Na mindegy, mit van mit tenni, a Los Angeles-i álomállás meg ugye nem várhat. Hát irány-horány vagy mi..
Mindazok, akik kedvelik a jó (régi) és ütős verdákat (nitró nélkül, mert az b...knak való - idézet a filmből) remekül fognak szórakozni.
Akárcsak szerelmetes hősünk legújabb csaja, aki végigvigyorogja a száguldást egészen addig a pontig, amikor a lábai közé rókázik..
(de szerencsére az már egy lopott verda, amit útközben csentek el)
Van itt kérem, golfütővel szájba verés, bunyó, stukker, némi jó szöveg és pár tökös régi jó barát is, hogy minket szórakoztassanak..
Hogy fogalmazzak finoman...ööö...és egy két...ööö...saját típusát jobban, közelebbről kedvelő egyén is.
(Mondjuk alapból én egyikükről sem gondolnám, de ez van..)
Szintén "kár kihagyni" kategória.
10/8.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.03.04. 14:49:10 -
Nem is állítottam, hogy nem az :) A lényeg, hogy a nem anyanyelvűeknek így írják le a koreait, romanizálva. -
Na ja. Persze kérdés, kinek mi a ZS kategória.. 
Hozzám már úton van többek közt két "A+" kategóriás film lemezen..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!azért A+, mert mindkettő megtekinthető 3D-ben is, és az az én szememben egy extra plusz.
Amúgy a Terminátor 2 3D és a Szárnyas fejvadász 2049 3D-ről van szó..
-
Anna Kendrick, Lisa Kudrow, Craig Robinson... azért nem rossz névsor az. Azt hittem valami teljesen noname dolog, de nem egészen :D -
Na kérem...a film amit most láttam...
Table 19 (A 19-es asztalnál ülők) 2017 IMDb
Ez a film egy hirtelen döntés eredménye. Tegnap megemlítette valaki aki nézte, és egy a filmben elhangzó zene kapcsán írt róla.
Magát a filmet ugyan nem dicsérte agyon, de én mint a ZS kategóriás filmek hős védelmezője..
..ugyebár meg kellett nézzem..
Szóval a 19-es asztal, az pont az a hely, ahová azokat ültetik az esküvőn, akiknek illett volna nem elfogadni a meghívást. Ez ugyebár máris egy jó alapja lehet egy jó asztaltársaság meglétének. Mondhat bárki bármit, az asztalnál helyet foglaló személyek (szerintem) mind egytől egyig a lelkük mélyén jó emberek. Ez nekem már az első pillanattól lejött. Az esküvő többi vendégének már kevésbé, hiszen pont erről is szólna a 19-es asztalnál ülők társasága.
Szóval ez nem egy össze-vissza lövöldözős akciókrimi. Se nem egy könnyfakasztó dráma. Se nem egy olyan komédia, amitől a hasunkat fogjuk majd. Ez inkább egy olyan esemény, ahol szép lassan megnyílik egymás előtt pár idegen, akiknek mind meg van egyenként is a saját problémájuk, de ahogy egyre többet beszélgetnek, ráébrednek, hogy nincsenek egyedül. Mások is pont olyan szerencsétlenek más dolgokban mint ők. S ez, azért lássuk be tud hozni némi megnyugvást mindenkiben.
A film se nem lesz Oscar várományos, se nem lesz többször nézős darab, mégis azt kell mondjam, egyszer mindenképp megéri végignézni azt a másfél órát. Mert ők is csak emberek. És ki tudja, egyszer talán még mi is ülhetünk ott...a 19-es asztal valamelyik székén...
10/7.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.03.04. 09:40:41 -
ami pontosan az, amit én mondtam. Ez még mindig az I can speak, csak most koreaiul az átírás helyett... -
Bocs :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kiugrok tűzifáért és jóvátételként mindjárt összeütöm a legújabb filmkritikámat...

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.03.04. 08:41:53 -
Basszus, tényleg...rossz helyre címeztem..
[feneettevolnaeztafrancosmobilt]... -
MrAndree #99313 Jaja, én csak beleugattam, ahogy szoktam. :)
De ha már meg lettem szólítva, nekem nem furcsa ha egy mondaton belül ugrál valaki nyelvek között. A munkámat angolul végzem, sok kollégám van aki külföldi így nálunk igen gyakori, hogy mondaton belül váltunk angol és magyar között. -
Értem.. kár hogy azt a hozzászólást nem MrAndree írta... -
Nagyon nem is sok mindent ír már...hiába: ilyen ez a sértődöttség :)
Amúgy nekem csak az a furcsa, ha valaki a "rendezőt" meg a "szereplőket" angolul írja ki, miközben a "kínait" meg magyarul..de ahogy mondani szokás: majd megszokom vagy megszököm :D -
szerintem csak magyarul ír :) -
A helyzet az, hogy nem. Ez az ún. "Revised romanization" cím. A valódi ez: 아이 캔 스피크 -
Bírom mikor az eredeti cím csak az angol helyi kiejtése (pl még Autoreiji - Outrage) :D -
[2017] - (imdb) - "Ai Kaen Seupikeu (I Can Speak)" - (-) - 8/10
(2018.03.03) (119 perc, dél-koreai) - Comedy, Drama
Director: Kim Hyun-seok
Stars: Na Mun-hee, Lee Je-hoon Lee, Park Cheol-min
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A 77 éves Na Mun-hee elképesztő volt. -
Ne tekintsd annak, mert nem annak szántam. Bár továbbra sem világos, az miért jó neked, ha félig angolul, félig magyarul írsz.
Ám, ha ez a szíved vágya, bánja kánya :) -
Lehet, hogy csak az amerikait már megszoktam, de mintha ők sokkal elfogadhatóbban csinálnák ezt a pátoszos propagandát. A kínaiaknál mindig kicsit úgy érzem, hogy éppen egy bombaelhárító, tengerész, special forces reklámot nézek... -
Happy Death Day (Boldog Halálnapot)
A sztori egyszerű. Egy nagyképű egyetemi kurvát megölnek a szülinapján. Aztán felébred és kezdi elölről a napot. És így tovább...
Szeretem a time loopos filmeket, így előnnyel indított a film. A másik, ami miatt érdekelt a film az az író Scott Lobdell. Nem a legjobb képregény író, de az utóbbi időben jókat írt, így hát adta magát.
Egy ilyen filmnél sok múlik azon, hogy milyen eseményekkel és karakterekkel van feltöltve a loop. A karakterek egyszerű 1-2 szóval jellemezhetőek. Nem igazán nehéz kitalálni, hogy kinek milyen szerepe lesz. Az külön tetszett, hogy itt nincs végtelen lehetőség, minden egyes halálnak hatása van a következő ébredés után. De ettől függetlenül egy elég straight forward film helyenként jó pillanatokkal.
6,5/10 -
Igen, láttam azt is. A 3. is tervben van.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához![2015] - (imdb) - "Wolf Warriors" - 6/10
(2015.07.25) (90 perc, kínai)
Röviden (és filmben is kimondva): ne kötekedj Kínával, mert megbánod és sehol sem bújhatsz el előle.
A pátoszos propaganda felhangtól eltekintve - amit ugye az amerikaiaktól már jó pár évtizede adagolva kapunk -, "elmegy" szórakoztató film volt (pár hibával).
Akadt pár, jó értelemben vett érdekes mozdulatsor benne, amit eddig nem nagyon láttunk, és szépek voltak a helikopterek is :) - A 37 éves Yu Nan most katonai ruhába volt bújtatva, de azé' így se volt rossz :).
A film végi stáblista alatt amolyan Jackie Chanosan látható pár "hogyan készült" akció, és baki minden szereplőtől. -
Szerintem a látványon kívül nagyon üres volt az egész film. Te az első részt amúgy láttad? Nekem nem volt erőm azt is megnézni előtte. Mégis csak ez az a film, ami 800 millát kasszírozott... -
MrAndree #99301 És akkor én voltam az aki kötözködik... -
(123 min. chinese) Ha már... -
[2017] - (imdb) - "Zhan lang II (Wolf Warrior 2)" - (-) - 6/10
(2018.03.03) (123 perc, kínai) - Action, Drama, Thriller
Director: Jing Wu
Writers: Qun Dong, Yan Gao
Stars: Jing Wu, Frank Grillo, Celina Jade -
Moziztunk egy kicsit ma az asszonnyal... 
Sprung ins Glück (Ugrás a szerelembe) 2012 IMDb
Dokicsajszi apja kérésére hazautazik, hogy meggyógyítson pár pacit. Közbe feldobja a pacskert és hárman örökölnek az öreg után: mostohaanyuci, a lánya és ő. Közben képbe kerül a jóképű lovasedző, akivel aztán megjön a szerelem is...de persze csak némi csavar és félreértés után...
10/6.
Leuchtturm mit Aussicht (Világítótorony kilátással) 2012 IMDb
A régi kilátótornyot le akarja bontatni egy vállalkozó, aki vidámparkot akar a helyére telepíteni.
Összefog hősnőnk, aki eleinte még műemlékvédelmis, majd munkanélküli lesz, a torony gazdája, aki egy apa, és a vállalkozó kiküldött jóképű samesza, aki történetesen a tornyospapas rég látott fia. Itt is van csavar meg félreértés meg persze szerelem..
Aztán rádumáltam az asszonyt valami férfiasabb filmre is, nehogy csorba essen a renomémon az esgén..
The Nice Guys (Rendes fickók) 2016 IMDb
Ryan Gosling-ot itt kivételesen dalolós pacsirtaszerep helyett egy balfék detektívet, Russel Crowe pedig egy higgadt, de hatásos behajtófiút játszik. És összefognak egy zavaros ügy kapcsán.Ütős, vicces akcióvígjáték, tetszett.
10/8.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.03.03. 19:42:44 -
Aftermath (Utóhatás)
Két repülő ütközik, Schwarzi családja meghal. Kőkemény dráma, ami megbocsájtásról szól. Rossz nem volt...
5/10 -
I, Tonya - Én, Tonya
Szórakoztató, de egyszeri fim volt. A technikai megoldásoknál voltak bajok, tényleg nem tudtam elvonatkoztatni attól, hogy az arc és a test, valahogy nem mindig van összhangban. Margot Robbie ettől függetlenül bebizonyította, hogy korunk egyik, a tömegből jócskán kiemelkedő színésznője. Bármilyen szerepet bátran rá mernék bízni.
És a mellékszerpelőknek is hatásosan sikerült megformálniuk azt a pár családtagot és barátot, akikből bárki szívesen pofozni való boxzsákot csinálna szíve szerint.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.03.03. 18:07:30 -
Legalábbis szerinted.
Egy beszélgetésbe ellenvéleménnyel is be lehet szállni, csak nagyon nem mindegy hogyan köríted.
Nem minden ellenvélemény kötekedés. -
Brawl in Cell Block 99
Én ezt így elég feleslegesnek érzem. Már az elején, mikor visszafordult nálam már onnantól értelmét vesztette az egész. Nem lett volna rossz amúgy, de elkúrták...
5,5/10 -
[2017] - (imdb) - "Ri-eol (Real)" - (-) - 5/10
(2018.03.02) (138 perc, dél-koreai) - Action
Director: Sa-Rang Lee
Writer: Jeong-sub Lee
Stars: Soo-hyun Kim, Dong-il Sung, Sung-min Lee -
MrAndree #99292 Ja észrevettem, itt nem szeretik a "másvéleményt". :) -
Kötekedéssel kezdte.
Nem ugyanaz. -
csak akkor szállhatsz be egy beszélgetésbe ha egyetértesz, egyébként kötekedsz :) -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ehh... -
MrAndree #99288 Elnézést, nem tudtam hogy nem lehet valamibe utólag beszállni és ne adja az ég, véleményezni. Többet nem fordul elő.