106845

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Az egész filmnek a zárójelenet ad értelmet, és máris nem olyan beteg, hogy összejön egy hallal. Amúgy én már mielőtt beültem rá tudtam, hogy ez lesz, szerintem ezzel a tudattal kell a filmhez állni eleve.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A csaj eleve azért néma, mert van a torkán az a sérülésnek tűnő dolog, de ahogy a zárójelenetben is van, az alakul át kopoltyúvá. -
Spoiler??? -
1.: mese
2.: ami a csajjal a végén történik, és amiről az öreg az elején mesél, az azért add némi magyarázatot, az egészre
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!főszereplőnk nem ember, hanem a vizi lényekhez tartozik/azok leszármazottja/királynője, csak emberi alakban vagy valami hasonló baromság. Ezért is a vonzódás. A megértés az öregtől meg pont azért jön, mert ő is más, abban a korszakban őt sem veszik ember számban, a beállítottsága miatt
3.: amúgy én sem tudtam beleélni magam és átérezni, ezek tudatában sem :))
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.03.08. 09:32:04 -
Shape of Water
inkabb erdekes filmnek hivnam mint jonek. Messze volt a szartol de nemigazan ereztem egyutt a halemberrel.
Nem ertem minek kellett az oreg csavot buzinak beallitani. Semmi valtozas nem lenne a mondanivalon ha az emberunk hetero lenne es csak azert maszkal oda tortazni, mert bejon neki a csaj. De mar megint le kell eroltetni mindenkinek a torkan, hogy buzik vannak, szokj hozza. Inkabb legyen buzi mert az erdekesebb. Legalabb homokosoknak tetszik majd a dolog meg sajnaljak az oreget. A Csaj meg eleg erdekes. Szamomra gusztustalan ,hogy kikezdett a hallal. Mert ha felig meddig emberi lenne csak itt ott pikkelyes meg uszony de leginkabb emberi alak akkor azt mondom ok. De ez tenyleg hagyta magat felcsinalni egy aliennel. gratulalok.
Diszlet tetszett. Voltak jo reszek de csalodtam
6/10
Downsizing
Masik film ami a bemutatoban igeretesebbnek tunt.
Az elso csavar tetszett de a tobbi dolog nem fogott meg.
5/10
Dusan-os reszet tetszettek! -
Hosszú idő után ebben egy hullámhosszon vagyunk :) -
Mentol #99363 Ezzel nagyon egyetértek! "Meglepően szórakoztató film volt." -
[2017] - (imdb) - "Jumanji: Welcome to the Jungle" - (Jumanji: Vár a dzsungel) - 7/10
(2018.03.07) (120 perc, amerikai) - Action, Adventure, Comedy
Director: Jake Kasdan
Writers: Chris McKenna, Erik Sommers
Stars: Dwayne Johnson, Karen Gillan, Kevin Hart
Meglepően szórakoztató film volt. Külön piros pont Karen Gillanért! -
kmkgaming #99361 Éjszakai játék
Sziasztok!
Végre egy jó vígjáték. Vicces, nem laposodik el és még egyedinek is mondható. Én ajánlom a filmet.
-
nagyon pörgeti az új filmeket a Disney... kíváncsi leszek a szinkronra
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2018.03.06. 21:21:06 -
Sequoyah #99359 Nem azt mondtam, hogy lehetetlen a leszinkornizalasa. Azt mondtam, hogy nem szinkoronizaljak forrashuen es a forras minosegeben, ami TENY. Enelkul viszont tokmind1, hogy jo vagy rossz a film, a magyar nezettseg biztosan alacsonyabb lesz, mint a hazai.
Es ahhoz, hogy egy musicalt eredeti nyelven teljesen elvezni tudjunk, eleg magas nyelvtudas kell, ami legtobb embernek itt nincs meg.
Amerikaban viszont ez nem problema, es nagyon sokan imadtak is a LaLa Landet. Persze meg mindig retegfilm, de eleg vastag retegrol van szo... -
Szerintem ejtsük a musical témát, mielőtt még jobban belemerülünk...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A film változatú musicaleket is szokták szinkronizálni, csak minek, ha amúgy is majd mindenki beszél angolul, meg minek, ha egyszer az angol egy muzikális nyelv? A Vaiana című mese zenei betétdalait is egész jól elénekelték magyarul (többek közt) ami számomra azt bizonyítja, hogy akár lehetne szinkronizálni a musical-ek zenei betéteit is. Én nem hinném, hogy ezen múlna egy egy film musical sikere.. -
Sequoyah #99357 Oke, szoval nyisd meg szepen a linket amit TE adtal, es gorgess le ide:
"Magyarországi bemutató"
Na ez se nem mozi, se nem szinkronizalt. De meg irjak is, hogy a magyarorszagi VALTOZATAT.
Majd ha a LaLa Landet ujraforgatjak magyarul akkor beszelhetunk a dologrol, de ennek en nem sok eselyet latom...
-
Hirtelen három korai JC-t is lekaptam a polcról abból a korszakból..
Amiről szó volt.. meg ezt és ezt is..
Mindhárom a Vertex megbízásából ebben a hangstúdióban készült.
Aztán ne híreszteld honnan az infó. Tekintsd az SG újabb titkos aktájának
Amúgy a jogok is meg vannak még, szükség esetén Betacam SP kazettán
vagy digitális formátumban is rendelkezésre áll a kép és a hanganyag is ha kellene..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.03.06. 18:33:24 -
Akkor javítandó ezt a hibát, holnap megrendelem bluray-en..
-
Eleve magyar nyelvű? Ezt melyik musical-re értetted? Őszintén remélem nem a Rómeó és Júliára... Gérard Presgurvic ugyanis tudtommal nem tud magyarul.. 
De szerencsére mint láthatod, készült angol, német, spanyol, román, japán, koreai, orosz, olasz, flamand és magyar fordítása is.
Fordítása és nem feldolgozása..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.03.06. 18:18:25 -
El Protector #99353 Szenzációs :D -
Sequoyah #99352 Tobbfelekeppen lehet jo egy film.
A blockbusterek arra lonek, hogy mindenkinek az izlesenek megfeleljenek stilusban, es a stiluson belul legalabb kozepes teljesitmenyt nyujtsanak. Ha mindenkinek legalabb kozepesen tetszik, akkor mindenki megnezi, es kasszasiker.
A tipikus Oscar film az nem akar mindenkinek megfelelni stilusaban, csak egy viszonylag szukebb retegnek. Viszont stilusan belul nagyon jot alkotnak.
Kevesebben szeretik a musicalt, de a LaLa Land egy nagyon jo musical (es azert igy is milliokat erdekelt). A szuperhos filmeket mindenki szereti, es a nem olyan jok is kasszasikerek.
Szoval nem attol lesz jo egy film, hogy mindenki megnezi. Persze amit mindenki megnez az nyilvan jo kell. hogy legyen. Az is fontos, hogy aki megnezi az hogy all fol utana. Nem erdekel ha egy filmet kevesen neztek meg, ha en imadtam:)
Az en ervelesem, mas szavakkal, hogy nagyon nehez olyan filmet csinalni, ami mindenkit erdekel, ES emellett a minosege is kivalo, tehat mindenki imadja is. Es mostanaban nem nagyon sikerult ilyet gyartani. -
OSCAR SONG DEMO - "Why Not Me?" (lonely island)
-
Nekem meg pl a Birdman tetszett, míg az Interstellart igencsak untam. A látványtól sem dobtam magam hanyatt, mert eleve nem látványfilmnek készült. Kicsit túlmisztifikálják egyesek Nolan-t. Legutóbbi igazán jó filmje, ami tényleg kiemelkedő lett szerintem az Inception. Nem rossz az Interstellar sem, de hogy kiemelkedő azt nem mondanám, pláne nem legjobb filmnek járó Oscar-t érdemlő alkotás. A Birdman-ben olyan vágások voltak, hogy csak kapkodtam a fejem, minden mértani pontossággal ki volt számítva, és mindennek jelentőssége volt. És az Oscar-on nem feltétlen a közönség kedvencek visznek el sok díjat. De ízléseken vitázni nyilván hülyeség.
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2018.03.06. 11:27:54 -
MrAndree #99349 A sikeres például szerintem nem egyenlő azzal, hogy "jó". Mivel a jó ez mindenkinek más, engem például az IMDB-n legjobb Keresztapától a hideg kiráz máig (biztos szar az ízlésem).
Amúgy vicces módon bevételi szempontból a La La Land bizony sikeresebb volt mint az Interstellar. Legalábbis ha a költségekhez mérten nézzük. Mivel került 30 millióba és hozott 446ot világszerte. Az Interstellar 677-et keresett de jóval drágább is volt, 165 millió. Ilyenkor jön a mélyen filozófiai kérdés, hogy melyik film a sikeresebb, ami 200 milliós árából csinál 1,5 milliárd bevételt vagy amelyik 10 millióból 300 milliót? MIndkettőre akad példa. -
Nagy hiba (szerintem). Az Interstellar az utóbbi évek legjobb filmje. Itthon a házimozi projektoron nézve valami zseniális. Messzemenőkig megérdemelte a legjobb vizuális effektért járó oscart. De én a legjobb filmért és a legjobb zenéért is neki adtam volna. (mint említettem a zenére kapásból többet is adtam volna, nekem annyira bejön a mai napig). Főleg annak tükrében, hogy abban az évben a legjobb filmért az oscart a Birdman, igen a Birdman kapta.... tiszta nevetséges. Ami, egy kimondottan szar film szerintem. Az a Birdman amit az IMDB-n 450e ember értékelt 7,8-ra... -
Ez szerintem kicsit ellentmondásos. Ha egy film tényleg jó (amit a széles közönség dönt el) akkor az nézett film lesz. Ha annyian nem nézik meg, akkor ott azért valami nem stimmel szerintem. Ez lehet akár az is, hogy a musical nem népszerű műfaj, de akkor ez adja önmagában azt, hogy annyira mégsem "jó", mégsem szeretik.
Abban viszont igazad van, hogy a két film nézettsége köszönő viszonyban sincs. Mármint az Interstellar-é és a Kaliforniai álomé. Látszik az IMDB-n is, hogy míg az utóbbit 355 ezren értékelték (8,1-re (én kettest adtam...)) addig az előbbit több mint 1 millióan értékelték (8,6-ra).
De mi határozza meg, hogy egy film sikeres/jó? A nézettsége? A bevételei? A pontozása? Ha a pontozást nézzük, akkor a La la land jó film. Ha nézettséget akkor már max csak egy átlagos. Ennek megfelelően valószínűsítem (de pontosan nem tudom) a bevételei sem lehetnek túl magasak.
Elég nehéz ebben végső igazságot mondani. Én szívem szerint azt mondanám, hogy egy film sikerességét (azt, hogy jó-e a film) az adja, hogy mennyien nézik meg. De sajnos ott van a közelmúltból a példa, a Star Wars legújabb része, ami iszonyat sok embert bevitt a moziba, de messze a legmegosztóbb rész lett. Még szerintem a Baljós árnyak sem megosztó ennyire.
Szóval nem tudom. A példádnál maradva én simán kipicsáztam volna a La la landet a fenébe és inkább egy Avangerst díjaztam volna, pedig ez utóbbit sem tartom egy nagy számnak, csak akkor ha a kettőt együtt vesszük górcső alá. -
Sequoyah #99346 Azt hittem nyilvanvalo, hogy nem a magyar musicalekrol beszelek, hanem a Hollywoodi angol nyelvuekrol...
Egy eleve magyar nyelvu musicalt nyilvan nem kell szinkronizalni, mert mar eleve magyar feldolgozas... -
Tévedés. Rengeteg hazai előadású musical sikeres. A legtöbb magyar szövegű, tehát lehet szinkronizálni.
Hogy csak hirtelen a Romeo és Juliát említsem..
Amúgy meg a legutóbbi musical-hez is volt magyar felirat amit filmről néztem.
De kikapcsoltam, mert egy szóval sem mondtam, hogy nem értem az angolt..
-
Nekem is szinkronosan van meg eredeti lemezen. Majd holnap megnézem kik csinálták a szinkront.. -
Aztán még az is lehet, hogy a tv2-nek nincsenek meg a jogok az eredeti szinkronhoz. Vagy az eredeti tekercsek annyira rosszak már, hogy nem lehet használni. Sok féle oka lehet az ilyennek, nem nagyon lehet tudni...
Iszdb-t nézve 2008-ban készült egy Csőre Gáboros változat a Forum Home Hungary forgalmazásában. Valószínű ők csináltak újat, hogy ki tudják adni a filmet...
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2018.03.05. 21:11:07 -
SzocsA #99342 Ebben nem igazán káromkodtak, hogy nem férne be a korhatárba. Tök gagyi lett a szövege.... vagy inkább buzis.
Szerintem meg most kellene korhatárba sorolni, mint az eredeti szöveggel.... -
a tv-k gyakran vágják és szinkronizlják újra a filmeket. Az ilyeneknek többnyire programming és korhatár besorolás okai vannak. Hogy leadhassák korábban a filmet és hasonlók... -
SzocsA #99340 A Mozi+ megy a Részeges karatemester, teljesen új szinkron szöveggel! Tisztára átírták a szöveget, semmiben sem hasonlít az eredetire.....
Miért? -
Sequoyah #99339 Most nem arrol van szo, hogy nekunk egyenileg mi tetszett, hanem hogy a kozonseg egeszenek mi tetszett versus mi az amit meg is neztek a moziban.
Az, hogy neked nem tetszett a film, nekem meg igen, az mit sem szamit ebben. A kozonseg es kritikusok osszessege szamit.
Egyebkent egy musical magyarorszagon sosem lesz sikeres, mert nem lehet szinkronizalni. Ha pedig nem erted, csak a dallamat dudolod akkor feleannyit sem er... -
Én is közönség voltam. A La la land (Kaliforniai álom) pont az a film, amit álmomban se lássak többé.. 
Az Interstellar (Csillagok közt) meg olyan ismert, hogy most hallom először...de pótolni fogom eme hiányosságom.
Így ez utóbbiról egyelőre nem tudok mit mondani. Viszont nekem valónak gondolom azok alapján amiket olvastam róla..
A La la land lemezem azért kidobni sajnáltam volna, neki adtam egy jazzt kedvelő jó barátomnak. Így végül mégsem lett kidobott pénz.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.03.05. 20:21:15 -
Good Luck (Szerencsés fickók) 1996 IMDb
10/7
Ein Teil von dir (Egy rész belőled) 2012 IMDb
10/7,5 -
Pedig a jiangshi sokkal régebbi hiedelemkörből származik, mint az általunk ismertebb "testvérei". :) -
Sequoyah #99335 A Kaliforniai alom pont egy olyan film volt amit a kozonseg is szeretett, es filmkent is nagyon jo volt, de nem volt tul nagy nezettsege (bar nem is volt alacsony).
Az Interstellar pont az ellentete, sokan neztek, de a nagy dijak elkerultek.
Csupa olyan peldat hoztal, ami az en ervelesemet tamasztja ala...
Es nem az a megoldas, hogy a jo, de nem kasszarobbanto filmeket (pl a LaLa Land) kidobjuk, es a Marvel Avangersre csereljuk:) -
fu, én a pi életén mindig kiakadok. azt a... pfu, kellett említened
-
Azért szerintem olykor-olykor találkoznak a dolgok. Ott van pl. az Interstellar mint oscar díjás alkotás (bár én a filmzenének is adtam volna mindjárt kettőt :)) vagy a Pi élete, kicsit régebbről a Gettó milliomos. Szerintem ezek megérdemelték a díjazást. De az tény, hogy sokkal több az olyan díjazott film, aminek még a jelöltek között sem lenne a helye. (lásd Kaliforniai álom pl.)
Az idei legjobb filmjelölteket még nem láttam, de egyébként jókat mondanak róluk. Hát kíváncsi vagyok. :)
Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2018.03.05. 18:22:39 -
Sequoyah #99332 Szerintem inkabb a filmek voltak verszegenyek, mint az Oscar maga. Az mar csak mint mondtad, "papirforma", tehat tukrozte a filmeket.
Sajnos nagyon kettevalt a kinalat, vannak a filmek amiket megnezunk es imadunk, es aztan vannak az Oscar jelolt filmek... Igy nehez azonosulni/ Legtobb Oscar filmet az Oscar miatt (de legalabbis az eselyessege miatt) nezi meg az ember, nem pedig forditva.
Jobb lenne, ha a blockbusterek kicsit ujra kozelitenenek minosegben a legjobbakhoz (lasd Titanic, Gyuruk Ura).
-
-
amit felismertem az mind oscar díjas. Nem mind a legjobb filmet kapta, van közte legjobb látvány, jelmez, smink díjazott is. -
Ugye ezek közül nem mindegyik Oscar-díjas... jól érzem?