Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FREAK
de skacok én egy szót sem ejtettem a két film valóságalapjáról

akkor is "romantikusabb" a R., ha minden perce igaz (pedig nem), és nyersebb, hidegebb, szerintem felkavaróbb a G., mert egy adott ember sorsát, reménytelen küzdelmét mutatja meg, amibe könnyebben beleélem magam, mint egy félisten hadvezér életébe

"Pl nem hiszem, hogy valaha is megtörténhetett volna olyan, hogy egy gladiátor megöli a császárt, aztán meg a gladiátor holttestét tisztelegve kiviszik úgy, hogy a volt uralkodójukat le se szarják"

Hát ha jól tudom, voltak idõszakok, amikor sûrûn váltogatták egymást az önjelölt "császárok", és nem hogy a nép, de a szenátus (vagy mi) sem volt mindig tisztában vele, hogy most kinek is kell fejet hajtani, és kit kell felakasztani az elsõ fára. Ha jól emlékszem, a filmbeli uralkodó sem egy jól bevált, népszerû vezetõ volt, csak egy kellemetlen átmeneti "állapot".

Riszpekk

Ez erdekes en igy olastam egy konyvben meg ahol a Colosseum-rol volt szo. Majd utana nezek ujra.

PetruZ
Nem pont így történt: egy Narcissus nevû atléta fojtotta meg, mikor a fürdõben volt. Egybként tényleg nem volt egy hétköznapi pali.
CSOCSO
hat a rettenthetetlen valosagosabb mint a gladiator...
a cim meg nekem kifejezetten tetszik.. no mindegy
CSOCSO
csudaszep mind a ketto...

sephinek spoiler:

szoval az egyiket kivegzik es konyoruletert rimankodnak de nem mondja ki..es ott van minden regi bajtarsa es nezik ahogy megdeghlik aztan meglatja a regi asszonyat es.. bumm😞( gyonyoru... mig a gladiatorban az volt zsir hogy nagyon csatarozik.. hatranybol is gyoz.. majd elmondja hogy mit akart marcus majd osszeesik es az egyik koztarsasagi csako odalep hogy ki segit kivinni ot.. 😞( gyonyoru mindketto....
hancolt=harcolt

Bandew
AZt én is tudom, csak arról beszéltam, hogy le se szarják.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Utana olvastam a Gladiator megnezese utan. Feljegyzesek alapjan volt egy csaszar - akit mellesleg Commodusnak hivtak -, aki ugy akart imponalni a nepnek, hogy O is harcolgatott gladiatorok ellen, termeszetesen o full eles cuccal hancolt a gladiatorok pedig kitompitott vagy fa szarokkal. Egy ilyen harcban egy gladiator olte meg ugy hogy megfojtotta. Van egy kis tortenelmi alapja a Gladiator-nak is, de persze picit szinesitve lett a filmben.

Dzsini
na mindegy, lényeg, hogy nem kell történelmi hûséggel vádolni egyik filmet sem 😊)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
igen, WW csapata kb 1500fõ volt a 40ezer (akkori leghatalmasabb angol haderõ) ellen, egy folyónál hídon átkelésnél vívták "a nagy csatát" nem mezõn (átcsalogatva az angol csapatokat, és kis csoportokban rajtuk ütve - jártam ott, az újraépített hídnál is), a kék pofafestés kelta hagyomány, az akkori skótok már réges régen nem használták, és WW híres fegyvere az akkori vezéreknek kijáró nagykard volt, ami nyakközéptõl vádliig ért, és személyre szabva gyártották mindenkinek, nem pedig futás közben alakváltó rövidkard-buzogány-csatacsákány-kisbalta 😊)) - lényegtelen, persze... csak valahogy rosszabb a történelmi hûsége, mint a Rob Roy-nak (ami viszont meglepõen jól sikerült) 😄

tudod ez a skótok számára valahogy olyan, mintha nálunk a 7 vezért egy komoly filmben (nem a Vándorban) középkori csatapáncélos lovagoknak mutatnák be...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dynamic
Nem ez a lényeg!Volt egy William Wallace szabadságharcos, aki felkelt az angolok ellen és az általa verbuvált csapatokból olyan hadsereget csinált amivel néhányszor megfingatták az angolokat, majd végül elbukott.
Az hogy mi mellé a körítés(hogy megerõszakolták a nõjét, hogy végezték ki WW-t, hogyan támadtak az angolok stb.stb.) az akkor is lényegtelen.
Dzsini
" bizonyos dolgok nem egészen úgy voltak ahogy a valóságban." - hát, nagyjából szinte semmi, eltekintve attól, hogy skóciában történt 😄D

Dynamic
De ha a Rettenthetetlen, valós történelmi eseményeken alapul akkor nem igazán mondható, hogy meseszerû.Abba most nem menjünk bele, hogy bizonyos dolgok nem egészen úgy voltak ahogy a valóságban.
A Gladiátor ellenben fikció(ami egyáltalán nem baj) és véleményem szerint nem feltétlenül a túlélésrõl szólt, hanem túlélésrõl és a bosszúról.Maximus, aki számtalan csatában részt vett természetes dolognak veszi, hogy bármikor meghalhat, nem fél a sorsától.Persze ez természetes dolog, hogy nem hagyja magát megölni, mindenki törekedne erre a helyében de ugyanakkor meg akarja bosszúlni a családja legyilkolását.
Ennek ellenére nekem is jobban tetszett a Gladiátor, de talán csak 1 ponttal😊
Bandew
Hát azért nem egészen. Pl nem hiszem, hogy valaha is megtörténhetett volna olyan, hogy egy gladiátor megöli a császárt, aztán meg a gladiátor holttestét tisztelegve kiviszik úgy, hogy a volt uralkodójukat le se szarják. :-D
De amúgy tényleg nagyon jó film volt.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

FREAK
Én azért találom jobbnak a Gladiátort, mert a Rettenthetetlennek egyrészt már a címe is debil (Trabant motort imitálni persze jó), másrészt kicsit Robin Hood-os, meseszerû ez a "váltsuk meg a világot - de legalább szabadítsuk fel a népünket" történet

A Gladiátor egyetlen ember küzdelmérõl szól, akivel rondán kibasztak, és mindössze annyi a célja, hogy megvédje a szaros életét, ami ráadásul nem is sikerül neki, szóval SZERINTEM sokkal emberközelibb, átélhetõbb, nem olyan nagy távlatból mutatja be a személyes tragédiát mint a másik múvi.

UFF

Riszpekk

FREAK
ugye? 😄

Riszpekk

Bandew
Na jó azért ez túlzás. :-D

Bandew
Az lehet, de azért a Trójai mondakör részben mégiscsak fantázia, a Rettenthetetlen pedig 100% történelem.

Blasta
Hát dehogynem!!!!!!
Lásd: Trója!

Aki ott meghalt, az nem is halt meg, aki mégis az nem akkor és aki valakivel összejött és elszökött az nem is vele szökött el...stb.

Hálivúd a legnagyobb hazug hely. Mindent alárendelnek a sikernek...

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Bandew
Azért még Hoolywoodban sem folyamodnak radikális változtatásokhoz.

lol😊 demagógia rulez. nem wallace miatt 'rinyáltam', hanem általánosságban 'rinyáltam'. a rettenhetetlen hollywood-i film, és nem egy hollywoody-i filmet ismerünk, ahol egy picit megváltozott a történelem. nem?
Bandew
Basszus ne rinyáljál már emiatt.
És ha töribõl a skót felkelést tanuljátok, és elmondja a tanárod, hogy mikor halt meg William Wallace, akkor majd rá is mérges leszel, mert elmondta, hogy meghalt.
LOL

semmi nem kötelezõ, de tuti van egy csomó régi film, amit te sem láttál, én sem láttam. vannak vicces filmek, pl. a szeress, ha mersz (playing by heart), amiben van egy párbeszéd, ahol kitárgyalják az olyen híres, csattanós filmek csattanóját, mint a psycho vagy az aranypolgár. akkor pl. nagyon utáltam, hogy nem láttam még az aranypolgárt, és lelõtték a poént.

nyilván, neked mindegy a dolog, magasról sz*rhatsz azokra, (demokrácia van vagy mi) akik nem látták a rettenthetetlent, de én megmaradok a spiler tag-nél
Bucser
Furcsa nekem a Crowe féle sokkal jobban tetszik😊 Egy kis kereszténységet vittek bele azzal, hogy átmegy a kapun😊 TEtszett nagyon...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bandew
Na és? De meg is hal! :-D

FREAK
kamuzol, mert a végén pont hogy feltámad bazzeg 😄

Riszpekk

Bandew
A Rettenthetetlen is egy történelmi film, minek bele spoiler???

Bandew
Jól van akkor én is köcsög leszek:

A PASSIÓ VÉGÉN MEGHAL JÉZUS!!!!!!!!!!!!!!

MUHAHAHAHAHAHA
EZT TI SE GONDOLTÁTOK VOLNA HAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

FREAK
nem, de hadd ne kelljen már spolier feliratokat benyomni, ha egy õsrégi filmrõl beszél az ember, nevetséges

Riszpekk

Sephi
En pl nem lattam na. Mar regen meg akartam nezni es holnap meg is fogom de mar alapbol orommel ulok majd le...

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

nem mondod, hogy van olyan film, amit mindenki látott?
CSOCSO
hat azert wallace halala valamikor meg a szememet is be tudta nedvesiteni..szal mindenkeppen sokkal szebb!!!
CSOCSO
dehogy hal meg.... 😊
FREAK
spoiler egy lassan 10 éves filmnél? 😊

Riszpekk

Sephi
Spoiler vaz... mi penteken akartuk megnezni de mar milyen jo hogy tudgyuk hogy gibson meghal...

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Bucser
A rettenthetetlenben máshogy élte meg a saját halálát Gibson mint a Gladiátorban Crowe... De nagyjából tök ugyanaz...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Sadun Tryst
megnéztem ma moziban a Harry Potter 3-at... 😊
nem volt rossz. bár lehetett volna sokkal jobb is. de az tény, hogy az elsõ 2 résznél fényévekkel jobb... 😊

\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"

Sephi
Fel vaok haborodva! Kimoderaltak egy szovegemet! Pahh..,,

PetruZ
Na, az elsõ mondattal egyetértek. A másodikkal meg nem. 😉
Bandew
Nekem kb egy szinten vannak.

Glpetyus

CSOCSO
a rettenthetetlen jobb mint a gladiator!! uberkiraly film😊
Glpetyus
😊
Nekem az is teccet'

Bandew
A Rettenthetetlen sztem is iszonyat jó film, de amennyire jó, annyira rossz a Passió.
/nekem/

Glpetyus
Azé' ebben a kategóriában még mindig a Rettenthetetlen a legnagyobb film(nekem az egyik kedvenc)

És szvsz Mel Gibson naon yó rendezõ!

Bandew
A zenéje tényleg nagyon jó volt.
Meg persze a film is. :-)

Bucser
Elsõre nekem sem tetszett de másodikra megnézve angol szinkronnal meg minden bejött nagyon... Az akciórészeknél az idegrángást én sem szeretem😊

Glpetyus
Te tudod,nekem tetszett😊

PetruZ
Számomra hatalmas... csalódás volt és nem a történelmi bakik miatt. Ha egy film bevallottan csak szemezget bizonyos eseményekbõl, akkor nem úgy nézem, hogy ez most egy hiteles feldolgozás lesz, ergo csak szórakozni kívánok rajta. Hát ezen nem sikerült. Én Ridley Scott korábbi filmjeit sem nagyon csípem, mégpedig a kamerakezelés miatt. Nekem egyszerûen nem jön be az idegbajos, össze-vissza rángatódzó, a "már-éppen-látnád-rendesen-de-végül-kib*ssza-oldalra" stílusa. Hosszú távon számomra kifejezetten zavaró és idegesítõ, ettõl teljesen kiesek a film hangulatából. Emiatt nem tetszett a film sem, a jó részek helyett csak a harag maradt meg bennem. Persze szigorúan szvsz.
CSOCSO
persze