106844
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Tikal #99648
    miért ne lehetne az? ..
  • Tikal #99647
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Már hogy ne lenne jelentősége a poharas vágásnak. Egy Marvel filmben mondjuk a vágások 99%ának semmi jelentősége, de Garland nem az a rendező, aki csak ugy csinál egy ilyen jelenetet.. Jól mondod, pont igy kell kinéznie egy kéznek poháron keresztül, de a lényeg hogy mit jelképez. Tele volt vele a film...

Az hogy mi szép az nézőpont kérdése. Nyilván egy része rendezői döntés volt, de pl szerintem azok a nagy "gombás" eltorzulások nem voltak éppen szépek..
  • Jim Morrison
    ha szétlőni sem tudta, akkor a kés miért lett volna jó?
  • tigeroo
    miért lenne rák? a rák is egy mutáció. bármilyen végeredménye lehet. a kék szem is mutáció eredménye pl. ez az entitás pedig ezt okozta.
  • dantor7
    Úgy éreztem picit többről van szó a filmben, noha a könyveket nem olvastam, lehet csak beleképzelem.
    Az egész az AKARAT-ról szólt - akik bementek, azzá lettek, amit akartak: a vagdosós csaj azért vágta magát hogy "érezze, hogy él" - ezért egy örökké élő növénnyé vált, valamelyik a rákot akarta leküzdeni, ezért küzdelembe sodródott. A csávó el is akart menni, meg nem is - ezért visszatérhetett, de betegen. Egyedül a főszereplő lány volt, aki élni akart, viszont a gránáttal, és hogy odaadta a lénynek, úgy érzem lemásolódott az élni akarás. Az idegen életforma mintha rájött volna, hogy az élet mennyire fontos, és hogy ő tönkre teszi, legalábbis abban a formában, ahogy most van. Ezért végülis nem eltűnt, csak talált egy újabb mutálódási módot.
    Hja, és nem "rák" ez, hanem egy szuperéletforma, vagy valami hasonló.
  • CSOCSO
    Annihilation

Jo volt, szep volt; tetszett egy ket dolgon kivul.
    Szerintem az Arrival sokkal jobb film volt.
    Legyen 7/10

Eloszor is; barki aki irta, hogy osszefonodott a ferj/feleseg keze a poharban; orulok, hogy te is megneztel par youtube videot de szerintem egyaltalan semmi jelentosege a poharas jelenetnek. Megneztem tobbszor. Semmi erdekes nincs abban, ahogy a pohar torzitja az ujjakat. Szerintem pont igy kene kinezni a dolognak. tukrozodott kep es a pohar cilinder alakja miatt torzul a kep. De lehet nem neztem elegszer a kezemet a felesegemmel, ahogy simogatjuk egymast a poharon keresztul. A csavo szaja miert verzett? miert volt szarul? A klon test nem birta a shimmeren kivuli vilagot? Honnan tudta a rendorseg / fbi/cia/feds, hogy ki van a mentoben es hol vannak es, hogy visszatert a csavo? Talan lehallgatjak a csajt 24/7 es elmeselt mindent a 911nek? Elkepzelheto, hogy benyogott valamifele "segitseg a ferjem rosszul lett kuldjenek valakit" de azert valami utalas lehetne, hogy miert es honnan jelentek meg a mento korul a "viju-men"-ek. [ igy hivja a fiam a rendoroket :D ]
    Masik: Ha elvileg rak modjan tortenik a valtozas es osztodik a sejt de az egyik fele hibas ("rakos") akkor miert ilyen szep minden? miert funkcional minden? A rak nem egy szuper sejt, amitol midnen szebb, jobb es szinesebb lesz. Egyedul talan a medvenek volt ertelme, ha rak feesegu sejt osztodas van. Es az uj sejt az nem epp. De a krokodil es a medve nincs is benne a konyvekben! Full a rendezo kitalacioja az egesz. pedig talan a legjobb resz az egesz filmben. Foleg a medves resz mikor bemegy a szobaba es kiabal a csaj hangjan, hogy "help me"! OMG!!! Kb az Alien es a Thing ota nem volt hasonlo erzesem. g*cikomoly volt szerintem.
    Amugy nekem is azonnal eszembe jutott, hogy miert nem probalkoznak kabellel a radiojelek helyett. Engem is baromira zavart ez a dolog.
    A vegen a klonos dolog is egesz erdekes volt. A tukor mozgas egesz pofas volt de kitalalhattak valami jobbat is mint egy ujabb granat altali halal. Pl csak ha egy sima kest felvesz a csaj es beledofi a masik fejebe; akkor a masik onmaga aki utanozza tukrozve a mozgast valszeg csak a nagy semmit markolta volna meg a foldrol es a masik csaj halentekja melle nyul, hiszen az o kezeben semmi sincs. De ez a; -nesze itt a granat, en meg kirohanok. Hat ez szar volt. Viszont a zene az nagyon erdekes volt ennel a jelenetnel. Tetszett.
    A csavo miert lett jobban azonnal mikor a shimmer eltunt? Semmi ertelme. A csaj miert nem lett beteg mikor kijott a shimmerbol? Hirtelen mas nem jut eszembe.

Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2018.03.28. 03:22:12
  • Sequoyah
    Nemsokara megnezzuk az 1998-as verziot is. Annak a kritikaja rosszabb, viszont modernebb, szoval meglatjuk hogy a ketto egyutt mit hoz ki:)

Egyebkent a Bates Motel cimu sorozat miatt neztuk meg, az kifekezetten tetszett. Persze ez egy modern sorozat, szoval mashogy porog mint akar egy 98-as, akar egy 60-as film.
  • Sequoyah
    Jungle (2017)

Tisztes tagja a megtortent eseten alapulo tulelofilmek taboranak. Igazabol semmi ujat nem ad a tobbihez kepest, de nem is rosszabb naluk, szoval aki szereti a stilust annak ez is tetszeni fog.
    A felvezeto resz (azaz minden a "tuleles" elott) kifejezetten hosszura nyulik, tobb mint a felet kiteszi a filmnek. De ez nem baj, mert igy megismerjuk a szereploket, motivaciokat, es mar ekkor is vannak kalandok.
    A vegen a halucinalos reszek viszont nem tetszettek, tulsalgosan elutott a kornyezettol, es megakasztotta az elmenyt...
    A majom-vacsora viszont utott:)

7/10
  • Jim Morrison
    Game over, man!

Baromi egyszerű kis film, azt kapja az ember amit az előzetesben lát. + jó kis cameok .(Nem véletlen R rated).
  • tigeroo
    pont mi is múlthéten néztük meg.

szerintem jó film volt. elhiszem, hogy 58 éve ütött!

aztán megnéztük a casablancát is. nem volt rossz film. szintén időtálló. azthittem hogy romantikus nyáltakony fos lesz, de nem! fért bele történelem is szépszámmal.
  • Zoli007
    Na jó, akkor kikölcsönzöm angolul.
  • Sequoyah
    Psycho (1960)

Barmilyen zsenialisnak szamitott akkoriban, sajnos az ido nagyon nagyon latszik rajta. A szineszi jatek az teljesen jo lenne, de a legfobb jeleneteket borzalmasan tuljatszottak, es igy irrealissa kerekedett, pedig a jatekoido 90%-aban jol jatszottak.
    Ezenkivul a tortenetvezetes is csak a film 2/3-adaban jo. A maradekot egyaltalan nem sikerult megirniuk, amit azzal palastoltak, hogy az utolso 10 percben a detektiv szajbaragva elmagyaraz mindent, ami inkabb elvesz az elmenybol, mint hozzarak.

A fentiek olyan dolgok, amik 1960-ban is javithatoak lettek volna, olyanokert nem kritizalok, amiknek inkabb technologiai akadalyai voltak, mint az egyes film es kameratrukkok, mint pl a vaszon elott kormanyrangatas, vagy a gyilkos jelenetek vertelensege.

Azert nem fogom felpontozni, mert akkoriban kiemelkedonek szamitott a meg rosszabb filmek kozott. Viszont rossznak sem rossz film, nezheto azert meg ma is, legalabb is erdekessegkent.

6/10

(lehet 7/10 lenne, ha a fo fordulatot nem ismertem volna elore, es valoban meglepodtem volna...)
    Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2018.03.26. 18:06:02
  • Sequoyah
    Allied (2016)

A film elso harmada az szinte egy kulon film. Unalmas mert nincsen benne az egvilagon semmifele csavar, vagy barmi, de viszont latvanyos es szepen fotozott.
    A film masodik ket harmada teljesen mas stilusu, itt csap at dramaba a dolog. Latvanyra itt is szep, de itt akcio inkabb csak esetenkent van, nehogy tulsalgosan leuljon a sztori. Inkabb a feszultseg dominal, es az erzelmek.

Ami nem tetszett, az egyreszt a szepsege ellenere tulsalgosan steril kepi vilag. Masreszt a szineszi jatek bar jo, de a ket foszereplo osszhangja nekem nem jott at. Nem lattam azt a pontot amikor egymasba szeretnek, inkabb hidegnek tuntek, azta egyik pillanatrol a masikra szexelnek es megkeri a kezet...

Osszessegeben a sztori nagyon jo (es elkerulia Hollywoodi giccset), a szineszek jateka a fenti eleg nagy hiban kivul jo, az latvany is eros, de ezek miatt messze nem tokeletes.

7/10
  • Zephyr Retiring
    Ha a Mel Gibson féle Passiót vesszük kiindulási alapnak, ahol a gyártó megtiltotta hazánkban is a szinkront, de ettől függetlenül is lett 600 millió dollár bevétele, akkor valószínűsíthetően felesleges lesz a hazai Annihilation szinkron is. Van épp elég előfizetőjük világszerte. Nem ezen a maroknyi hazai előfizetőn fognak majd gondolkodni, hanem azon, hogy még több új film jogait megszerezzék. Előreláthatóan a dvd és bluray verziókon sem lesz magyar szinkron.
  • CSOCSO
    nem reklamozza magat gorcsosen. siman belinkelte a filmhez tartozo velemenyet video formaban.
    nem kell lehurrogni a masikat ilyen gorcsosen. Engem nem zavart. Siman atugrottam az eddigi hozzaszolasait amiben van video. Nem olyan nehez. Csak gorgess tovabb. Bar annak nem orulnek, ha mindenki video formajaban linkelgetne a velemenyet.
  • CSOCSO
    "Akit ennyire zavar, hogy ide linkelem a csatornánk filmbemutatóit, az ne nyissa meg.
    Egyébként mások is leírják itt a véleményüket a filmekről amiket láttak. Én is ezt teszem, csak ezt még elolvasni sem kell"

Engem jelenleg nem zavar. En is ugy latom, hogy csak a velemenyet mondja el video formaban. Addig ok amig nem magaban linkelget a youtube csatornara, hogy gyertek iratkozzatok, mar fel.

ha nagyon zavar mindenkit akkor esetleg linkelt a videot, ne beszurd. Megmondom, en nem nezem a videoidat. Inkabb elolvasok 5 mondatot fel perc alatt, minthogy megnezzek egy 3-5 perces videot.
    hacsak nem olyan a stilusod, hogy imadjam es akkor talan nezem oket.
  • Crsújreg
    de mások nem a youtube csatornájukat reklámozzák haver..elhiszem,hogy 67 feliratkozód mellett görcsösen tolod a self commercialt
    Utoljára szerkesztette: Crsújreg, 2018.03.25. 23:58:12
  • Jim Morrison
    Marathon man
    Nem olyan pörgős mint a mai filmek, de nekem bejött. Ha végiggondolom miket néztem utóbbi hetekben, középmezőny tetején van valahol
  • LasDen #99630
    volt magyar forgalmazó mielőtt átkerült hozzájuk, de szerintem így már nem lesz. Max felirat. A Netflix nem érdekelt szinkronban és nem hiszem, hogy bevonnának egy harmadik felet, mikor nincs rá szükség...
  • Zoli007
    Az Annihilationből vajon lesz magyar szinkron most, hogy Netflixes lett?
  • Tikal #99628
    majd házigazda kitesz ha úgy látja...

off: a video első fél perce trailerből van, utána kis szöveg, majd kurva hangos celine dion zene elé sokáig, eddig bírtam.
  • kmkgaming
    Szellemek Háza
    Unalmas horrorfilm. Nem ajánlom. Semmi feszültség, csak pár jumpscare.

Akit ennyire zavar, hogy ide linkelem a csatornánk filmbemutatóit, az ne nyissa meg.
    off:
    Egyébként mások is leírják itt a véleményüket a filmekről amiket láttak. Én is ezt teszem, csak ezt még elolvasni sem kell. Elég hallgatni. Mivel amúgy is csinálunk videókat filmekről, most minek írjam is le? Ha már van videó, berakom azt. Vagy nekem nem kéne ide kommentelnem? Nem hiszem, hogy ez akkora bűn és azt sem hiszem, hogy olyan marha nagy reklám, ha ide kirakom a vidót, de ha nyerek evvel még 10 nézőt, (ami erős becslés) akkor az ennyire zavar pár embert? Vagy az a baj, hogy efoglalok egy kis sávot? Komolyan nem értem miben zavar eggyeseket ennyire, hogy mindn második videó alá írkáljanak. Ha amit mondok leírom, az jobb lenne? A képi anyag az ami zavar? Egyébként meg volt itt akinek tetszettek a videóink. Akkor az ő véleménye kevésbé fontos, mint azé aki folyton kéri ne rakjam ki ide a videókat? Ebben semmi sértetség nincs és én sem akarok megbántani mást. Komolyan mondom, ha zavar valakit ugorjon egyből a következő kommentre. Mivel ez a topic nem erről szól, itt nem fogok válaszólni a kérdésekre, sem az estleges támadásokra, reklamációkra. Ezért kérem másoktól is, hogy ne ide írjanak evvel kapcsolatban, vagy ha mégis megteszik, akkor sem itt fogok válaszólni.
    Üdv!
  • LasDen #99626
    I Kill Giants

Nem egy urban fantasy, ahogy reklámozni próbálták. Engem a Híd Terebithia földjére emlékeztetett bizonyos tekintetben. A gyerek színészekkel sem volt gond szerencsére. Szerintem bőven megér egyet a film. Nem mond semmi újat, de ettől még érdekes...

6,5/10
  • Zephyr Retiring
    Nights in Rodanthe (2008)

A magam részéről csípem mindkét főszereplőt, s bár több közös szereplésük is létezik, nekem ez volt az első tőlük így együtt..

A nőt elhagyta hűtlen férje, aki visszamenne hozzá. A pasi meg jónevű orvos, akinél műtét közben meghalt egy nő. Találkoznak és megnyílnak egymás előtt. Reményt adnak egymásnak arra nézve, hogy az élet a sok viszontagság ellenére ami őket érte, mégiscsak lehet még szép és boldog. De a sors másként rendelkezik.

A kritikusok ki tudja miért, lehúzták a filmet. De azért még kitermelt úgy 84 millió dolcsi hasznot...
    10/7.
  • Kmarha
    * klasszikus, idegesen scifi elemeket újragondolt részei is a történetnek
    klasszikus, idegen inváziós scifi elemeket újragondolt részei is
  • Kmarha
    Annihilation - Expedició

Nagyon érdekes és okosan összerakott bio-scifi (a képi világában nagyon sok előre vagy vissza utalás van elrejtve), lassú folyású, érzelmeket felvonultató, igazán remek beszéd témát szolgáltató mű, melyből bőven többre lenne szükségünk.
    Nem hiszem, hogy lenne egy egzakt magyarázata, ez tipikusan az a film, ami minden nézőnek egy kicsit mást add vissza, máshogy jön le. Még abban sem vagyok biztos, hogy egy tiszta képek kapunk, én legalábbis nem kaptam. Mindenképpen kibeszélendő, és bőven van rajta mit emésztenem.
    Így hirtelen nem is mondanék sokat róla. Sok mindenre reflektált a film számomra, beleértve az önpusztításra való hajlamot, a bűntudattal való megküzdést, de bőven volt benne klasszikus, idegesen scifi elemeket újragondolt részei is a történetnek.
    Biztos vagyok benne, hogy az nézők jó egy részének csak annyi jön le, hogy unalmas baromság, nekem egy emlékezetes, még ha nem is tökéletes történetet adott át.

Kicsit sajnálom a nagy vászon hiányát, ezt a színkavalkád, fraktálos orgiát meg nézhettük volna nagyban is. Én talán még lassabbra, még gondolkodtatóbbra csináltam volna (kicsit jobban az Arrivals irányába tolva a stílust). Az alapművet nem ismerem, de megjött hozzá a kedvem. A rendező következő alkotására ismételten (Ex Machina után újra) nagyon kíváncsi vagyok.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.03.25. 20:21:22
  • Kongy
    Én kb fél órát bírtam belőle elviselni, aztán kinyomtam. Pedig bevallom az első részt kétszer is láttam, és tökre élveztem. De ami ott működött, az itt már idegesítő és frusztráló.
  • LasDen #99621
    Bad Moms Xmas

Délutáni matiné. Inkább mostam, mosogattam, takarítottam csak ne kelljen aktívan a filmet nézni egy pont után...

2/10
  • IMYke2.0.0.0
    [2011] - (imdb) - "Carnage" - (Az öldöklés istene) - 8/10
    (2018.03.25) (80 perc, amerikai) - Comedy, Drama

Director: Roman Polanski
    Writers: Yasmina Reza (play, screenplay), Roman Polanski
    Stars: Jodie Foster, John C. Reilly, Kate Winslet, Christoph Waltz
  • IMYke2.0.0.0
    Na, ez tényleg jó trailer volt --- kíváncsi is lettem rá.
  • LasDen #99618
  • BenedekFeco
    Az tény, hogy elég lassan indul be és nem valami pörgős, de egyszer azért simán meg lehet nézni.
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb) - "침묵" (Chim-muk) - (Heart Blackened) - (-) - 7/10
    (2018.03.24) (126 perc, dél-koreai) - Crime, Drama

Director: Jung Ji-woo
    Stars: Choi "Old Boy" Min-sik, Park Shin-hye, Lee Honey
  • IMYke2.0.0.0
    Én végig sem bírtam nézni... Huszonvalahány perc után dobtam. (Átlagosan ennyi időnyi esélyt szoktam adni a filmeknek)
  • BenedekFeco
    All the Money in the World

Teljesen átlagos, semmi extra.

5/10
  • LasDen #99613
    Game Over, Man

Ami van Netflixen film azokból a tényleg saját készítésű darabok a nézhetőek. A Workaholicses srácok filmes agymenése. Die Hard csak viccesen. És ha nem is sírva röhögős, de akad jó pár poén az egész film során. Egynek elment...

6/10
  • dartonite
    Jumanji:
    Jobb mint vartam, foleg JB miatt.
    6/10

Black Panther:
    Unalmas es kisse ostoba feka/sjw propagandafilm.
    3/10

The Man from Earth:Holocene
    Egy roppant gyenge folytatas, senkinek nem javaslom akinek az elso resz olyan alapmu mint nekem.
    2/10

Annihilation:
    SOKKAL jobb mint gondoltam hogy lesz.Szamomra egy remek sci-fi elmenyt nyujto film, neki is alltam a konyveknek mert nagyon izgalmas a tema.
    7,5/10
  • Zephyr Retiring
    Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre (Asterix és Obelix: A Kleopátra küldetés film + extrák) 2002 IMDb

Hosszú ideje meg van már ez a lemez, láttam is már korábban a filmet, (az extrákat viszont még nem) de most ismét előszedtem...

Ez még mindig toronymagasan veri a legtöbb vígjátékot...de kizárólag magyarul szinkronizálva!

Extrák a lemezen:
    Kimaradt jelenetek (pont azok, amik tényleg feleslegesek is bele)
    Rendezői vágás: ezen besz@rtam Franc se nézte ki is a rendező,
    de most, hogy láttam a rendezői vágást már tudom ki is az és miért is pont ezen jelenetek kerültek bele.
    Zseniális

Videoklipek: össz-vissz csak kettő. Az elsőt még megértem. De a második meg kinek volt az eszement ötlete?

Részemről többször nézős darab marad. Nem adhatok rá mást,mint:
    10/10.

Már pontoztam, így csak megjegyzem csendben, hogy megint megnéztem az Utazókat is.
    Érdekes, hogy most nem az volt az első ami felvetődött bennem, hogy jogában állt e felkelteni a csajszit, hanem az,
    hogy ha nem kelti fel, egymaga sosem tudta volna megmenteni az űrhajót a katasztrófától..
    A 3D továbbra is nagyon illik hozzá..

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.03.24. 18:46:45
  • Magnum PI
    Lehetséges, de ne feledd, hogy ezt mind csak elmesélte. Nem tudjuk ez történt-e valójában.
  • kutyakiki81
    Tűzgyűrű : Lázadás

Ez számomra ugyanolyan felesleges folytatás, mint a Függetlenség napja 2.
    Fiatal kadétokat képeznek ki arra az esetre, ha újabb Kaiyu támadás érné a földet, amire nem is kell sokat várni. Kedvelhető karakterek száma 0, ez a Scott Eastwood továbbra is gyenge színész, a látvány oké, de ettől többet nem tud nyújtani a film.

4/10