106843
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • homeless
    Bomb City

Nem akarok sokat írni róla, és azt javaslom, hogy ne is olvassatok a filmről hosszabb kritikákat, mielőtt megnézitek. Röviden: Egy csapat punk nehézségeit mutatja be egy konzervatív, texasi városban, a 90-es évek végén. Igaz történeten alapuló, brutálisan erős dráma, ma is aktuális üzenettel.

10/10
  • ximix #99686
    Off
    SoundCloud ?
    - link
  • ximix #99685
    "utalás a filmben az elmúlt 40 évből"
    "2 mogorvának tűnő középkorú fószer ült"
    " ezek azt se tudják mire ültek be, nem fogják szeretni. Ehhez képest több utalásnál tapsoltak és jókat röhögtek :D"

öööö értem :)

Mert ők valszeg még gyerekként látták pl: a szőrös "angolna" testű Travoltát kis gatyában, amint szombatonként "belázasodik" és készül a dizsibe és ez rögtön eszükbe jutott.

Míg egy fiatal meg pl az Overvatch-ból a Tracer-t ismerte fel.

Ez ebben a filmben a "csodálatos", a jelenkori generáció igen nagy tartománya talál benne ismert karaktert amitől az esetleg rég elfeledett emlékei beindulnak.
    Nosztalgia faktor level 1000 ✓

- lista
  • Jim Morrison
    A számolás joga
    /Hidden Figures/

Emészthető formában bemutatja milyen volt akkoriba az élet a NASA-nál és NASA-n kiivül. Tetszett, érdekes volt.
  • Crsújreg
    ez egy kibaszott jó film!!!!! nekem 10-es!!! Jessica Chastain pedig OMFG mind ahogy kinéz mind ahogy játszik :)
  • tigeroo
    City Slickers (Irány Colorado, 1991)

Na nézzük csak. 7-8 éves Jake Gyllenhaal ? micsoda? :D Nagyon komoly!
    Volt még Jack Palance, aki a vén, szikár, kemény cowboyt játszotta. Róla tudtam hogy pl. az 1930-as években boxolt, úgyhogy nála ez elég hiteles volt. Ő 2000-ben hunyt el.

A film a kapuzárási pánikról szól... Amin minden 30-as férfi keresztülmegy, legalábbis már elkezdődnek a beszélgetések a pofa sör mellett. Elindul pár jóbarát egy "férfias, csordaterelő túrára", ahol azthitték hogy jól fognak szórakozni, veszélyek nélkül. Ahhoz képest hogy elvileg vígjáték, ugyanúgy átverve éreztem magamat, mint a főszereplők - Ők is azthitték hogy befizettek egy túrára, ahol majd a csillagok alatt aludnak, lovagolnak és menőznek. Aztán szép lassan meghal a túravezető, majd 2 rossz arc is előkerül... kész káosz!
    Ez nem vígjáték!

Billy Crystal 43 volt a forgatáskor, most 71 éves az öreg úr isten! (durván telik az idő). Daniel Stern (a reszkessetek betörője) 34 volt, mennyire fiatal volt ő is.

Jól szórakoztam rajta 8/10. Fantasztikus nosztalgia a 90-es évekből.
  • Zephyr Retiring
    Married life (Házasélet) 2007.

Szerencsére a házasélet nem csak ilyen lehet. Tapasztalatból is tudom :)

Ami a filmet illeti, hát elég öszvér alkotás lett. A furcsa talán mégjobb kifejezés rá. Pasi leül beszélgetni a kapcsolatukról a feleségével. A nő szerint a szex a legfőbb kapocs köztük. A pasi is így érzi, de ő többre vágyik: szerelemre..amit meg is kap, csak épp mástól. Aztán innentől bárkinek lejöhet az, amit NE tegyünk egy házasságban: elhallgatás.
    Ha ugyanis nekünk pasiként természetes ha van egy szeretőnk, könnyen lehet, hogy másnak is természetes...

A vége nem tetszett, szerintem hülyeség ennyiben hagyni a dokgokat, én legalábbis biztosan nem tenném...
    10/4.
  • CSOCSO
    LOL. pont ma neztem a netflixen.
  • Tikal #99679
    Láttam, ezért írtam, hogy megnéztem ki rendezte :) Talán fogalmazhattam volna jobban, valahogy így, hát persze hogy Sorkin film...
  • IMYke2.0.0.0
    Nem mintha lényeges volna, de Aaron Sorkin élete első rendezése a "Molly's Game"...
  • Tikal #99677
    Molly's game

huu, hát ez hosszú volt, 15 perc után elkezdett fájni a fejem a sok beszédtől, szóval megnéztem ki rendezte, hát persze hogy Sorkin.... ha nincs Chastain kiszálltam volna a harmadánál, de őt bármeddig bírom nézni :)
  • tigeroo
    Chip katonák esetleg?

Small Soldiers 1998
  • RaZoK
    Sziasztok

Egy olyan filmet keresek 80-90-es évek, egy pontosabban kettő űrhajó érkezik a Földre de ezek mini űrhajók mini pilótákkal,az egyikuk rossz fiu a masik vagy fejvadasz vagy rendőr,ezt a rendőrt és a mini űrhajóját egy kisfiú talalja megbegy szemettelepen es haza viszi az anyjanak is megmutatja aki egyedul neveli, amire meg emlekszem hogy a fegyverzete kepes lerobbantani egy foldi emberi kezet

Valakinek ismeros?
    Elore is koszi
  • IMYke2.0.0.0
    Sajnos, igen...
    Számomra, az utóbbi idők legrosszabb filmélménye volt -- a SzárVarszok mellett.
  • BenedekFeco
    Ezt én is vágom, de a filmben ennyi volt a magyarázat :)
  • IMYke2.0.0.0
    Ez rendben van --- de akkor most képzeld el azt, ami a végén történt... hogy lesz abból az emberből (és ugye a többiből, ha sikeres lett volna/lesz a program) földműves...
    Ráadásul, nem úgy van az, hogy csak fogjuk és átdobjuk oda a Földi ipari berendezkedést...
  • BenedekFeco
    Valamit motyogtak az elején, hogy a
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    légkörben lévő nitrogént(?) akarják használni hogy műtrágyát állítsanak elő
    . Ha jól emlékszem.
  • IMYke2.0.0.0
    Kár, hogy a legalapvetőbb dolgokra nem futotta az ötletből --- például a
    túlélésre (táplálkozás) a bolygón...
    ...vagy a metánnal és a kevés fénnyel táplálkozna az odatelepített Batmemberiség?
  • LasDen #99669
    47 Meters Down

Mandy Moore és tesója cápa nézőbe mennek, de leszakad a ketrec és nem fogjátok kitalálni, 47 méter mélyre süllyednek.

Egy elég gyenge cápás próbálkozás. De azért akadt 2 jelenet, ami nagyon tetszett.
    "- Kate, menj vissza ketrecbe és spóroljatok a levegővel.
    - Rendben.
    visszaúszik
    - Figyu Liz, szerintem ez egy tökéletes alkalom, hogy elkezdjünk lelkizni..."

A másik mikor Frodóhoz hasonlóan elbújik a csaj a szikla mögött a cápa meg ott úszik el mellette :D
    És megteremtették a lehetőséget és nagyon fasza befejezéshez, de inkább a csóró happy endet választották...

4/10
  • Shep
    Hát ez a film olyan volt, mintha a lett volna egy jó ötletük, el is kezdték megcsinálni, mert kb a film feléig egészen érdekes volt a dolog, aztán rájöttek ,hogy túl sokba kerülne a CGI Titán, meg az akciók is így kihagytak mindent a filmből és a második felére csak vázlatos történetmesélésre futotta. Kár érte mert akár jó is lehetett volna.
  • CSOCSO
    pont ma akartam meglesni :(
  • IMYke2.0.0.0
    [2018] - (imdb) - "The Titan" - (-) - 3/10
    (2018.03.30) (98 perc, amerikai) - Sci-Fi

Director: Lennart Ruff
    Writers: Max Hurwitz (screenplay by), Arash Amel (story by)
    Stars: Sam Worthington, Taylor Schilling, Tom Wilkinson
  • Jim Morrison
    Central Intelligence
    Kevin Hart es a Szikla. Igen, pont olyan es azt varhatja el az ember amit a tobbi filmjuktol.
  • BenedekFeco
    The Commuter

A szokásos Liam Neeson action movie. Abból a szempontból mondjuk nem szokásos, hogy ebben nem rabolnak el senkit "Újdonságnak" tekinthető még a háttérből irányító lángelme, aki persze a végére
    tök hülye lesz, és újra ugyanazzal a vonattal utazik, amelyikkel 10éve ingázik az egyetlen ember aki azonosítani tudja

6/10
  • LasDen #99663
    a Scoobynatural után még egy kis Scooby-Doora vágytam, úgyhogy megnéztem a közel múlt két filmjét. Igazából nincs mit mondani róluk. Scooby mindig is egyszerű felépítésű sorozat volt. Ha tetszik, akkor a filmek is tetszenek majd. Persze azért a sztori is számít valamennyit.

Scooby Doo - Shaggy's Showdown

Scooby és a banda kovbojozni megy.

7/10

Scooby Doo & Batman: The Brave and the Bold

Azt hozzá kell tenni, hogy ez a Batman az Silver Age féle Adam Westes Batman. De mellette feltűnik Black Canary, Marsi Embervadász, Plastic Man, Phantom Stranger és Aquaman. Aquaman nagyon nagy. Löki a hülyeséget akármikor előkerül... :D

7/10

• Jim Morrison
    Ha már netflix, hetente ránézek mihez van már magyar felirat. És örömmel tölt el, hogy szinte hetente kerülnek fel új (magyar) feliratok.
    Verdike-vel megegyeznének, jó sokkal bővülne a kínálat magyar feliratos filmekkel kapcsolatban :))
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2018.03.30. 19:22:17
  • LasDen #99661
    Sajnos ha a Netflix vesz meg egy filmet, akkor várható, hogy az nem lett túl jó. Szerencsére azért a tényleg sajátkészítésűekre még lehet számítani...
  • BenedekFeco
    The Titan

A film kétharmadáig kimondottan jó volt. Nálam olyan 7/10-es. A kéró, plusz a környék, ahol elszállásolták őket (pont ilyen terveim vannak, ha véletlenül megnyerem a lottó ötöst ) már dobott rajta 1 pontot. De tetszett az egész kísérletezősdi, meg ahogy a szomszédok élete alakult.
    És ez tartott egészen a "műtétig". Ott átment (nálam) totális hülyeségbe. A záró képkockák meg... anyám borogass. Bár ugye sejthető volt a
    denevér DNS-ből, meg a szomszéd srác "szárnypróbálgatásából"

5/10
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb) - "강철비" (Gangcheolbi) - (Steel Rain) - (-) - 7/10
    (2018.03.30) (140 perc, dél-koreai) - Action, Drama

Director: Yang Woo-seok
    Writer: Yang Woo-seok
    Stars: Jung Woo-sung, Kwak Do-won, Kim Eui-sung
  • Zozo0122 #99658
    Ready Player One

Nekem nagyon bejött. De a legdurvább az egészben a zenék összeválogatása és vágása. Tegnap este óta felváltva hallgatom a soudtracket, ezen kívül van vagy 200 popkulturális és gamer utalás a filmben az elmúlt 40 évből. A látvány tökéletes, ezt mondani sem kell. Úgy ültem be, hogy nem vártam ettől semmit, ehhez képest csomószor ordítani lett volna kedvem az audiovizuális élménytől :D Ezt a filmet nem a sztoriért kell nézni (amúgy egész jó az is, de nem a fő erősség) hanem az alternatív jövőkép, a társadalomkritika, az audiovizuális élmény és a játékok szeretete miatt. Mi heten néztük együtt, ez is dobott rajta :D De előttem a moziteremben 2 mogorvának tűnő középkorú fószer ült, visszafogott üzleties viseletben, gondoltam magamban ezek azt se tudják mire ültek be, nem fogják szeretni. Ehhez képest több utalásnál tapsoltak és jókat röhögtek :D

Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2018.03.30. 14:53:02
  • Zephyr Retiring
    Számomra össz-vissz két zenéje mérvadó. Purple Rain és Batdance. Ez utóbbit még mindig keresem empéjtrétől jobb hangminőségben..
  • tigeroo
    imádom a zenéjét. faterom mutatta be még anno az "1999" nevű albumát, ahol minden hangszert ő játszott fel. 1984-ben kijött a purple rain album, mozifilm és turné. ez volt az a pont, amikor bebetonozta magát a hírnévbe.
    ráadásul 2 oscart is bezsebelt ez a film, de én is most láttam először.

a -2 azért, mert a színészi játék nem volt tökéletes (bár a rivális banda is valós, morris meg jerome valóban ekkora showmanek voltak az életben is... szóval mindenki önmagát játszotta el)
    Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2018.03.30. 10:10:43
  • Zephyr Retiring
    Most hallottam róla tőled először.
    Kicsit utánaolvastam. Köszönet érte. Beszerzem :)
  • tigeroo
    Purple Rain (1984)

Prince első filmje. Gyakorlatilag önmagát játtsza. A "kölyök" aki felülkerekedik a családon belüli erőszakon, és a rivális bandán, hogy aztán a hírnévig jusson.

8/10
  • Zephyr Retiring
    Ezt beszerzem majd 3d bluray-en, kíváncsi vagyok plazmán milyen lesz a kép. Eddig nem volt gondom a gyors jelenetekkel rajta :)
  • repvez
    Ready player one 7/10

Elöljáróban, hogy imax 3d, ez rontott az összpontszámon nálam, egyrészről a technológia miatt, mármint, hogy bizonyos részekre fókuszál a rendező ami fontos, viszont a néző meg lehet , hogy pont a hátteret figyeli vagy máshova néz mint ahol a fókusz van és mire megtalálja vagy hozzááll a szem már vált a jelentet. Lassú filmeknél jól jöhet , de itt nem . a másik, hogy a gyors mozgásoknál homályos.

A film maga nem rossz, hozza a játékosok világát és jeleneteit, sok felismerhető szereplőkkel és utalásokkal szinte egy MMORPG és egy hihető jövőkepet mutat amiben semmi elrugaszkodott rész nincs még ha annak is látszik. számomra lehetett volna egy kicsit jobban részletezni a karaktereket meg az egész rendszert és talán lehetett volna színesebb és lassúbb többféle stilusu játék keretbe helyezve a szituációt.. Meg sajnos itt is elkövették azt a hibát mait a legtöbb mostani filmben, hogy túlzsúfoljak egységekkel a képernyőt és olyan sok cselekmény történik egyszerre amire képtelenség figyelni, ez az átka a CGI-nak a ctrl+c meg ctrl +v gyorsan megvan és nem kell sok makettet vagy statisztát szerezni hozzá.
  • kutyakiki81
    Unsane (2018)

Elég lassan indul be a film, de az utolsó negyed jól sikerült és ez meg is menti az egészet. Azt hittem, hogy valami érthetetlen baromság lesz, de szerencsére nem egy elvont mozi lett. Mondjuk ha nem olvasok előtte cikkeket, valószínűleg nem veszem észre,hogy a film iPhone-nal lett forgatva.

6/10
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb) - "Molly's Game" - (Elit játszma) - 9/10
    (2018.03.27-28) (141 perc, amerikai) - Biography, Crime, Drama -- '16'

Director: Aaron Sorkin
    Writers: Aaron Sorkin (written for the screen by), Molly Bloom (based on the book by)
    Stars: Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

[2011] - (imdb) - "Moneyball" - (Pénzcsináló) - 6/10
    (2018.03.25-26) (134 perc, amerikai) - Biography, Drama, Sport -- 'PG-13'

Director: Bennett Miller
    Writers: Steven Zaillian (screenplay), Aaron Sorkin (screenplay)
    Stars: Brad Pitt, Robin Wright, Jonah Hill
  • LasDen #99649
    Flying Colors

A film a "How a teen girl went from academic absurdity to an elite university in one amazing year" (Gakunen Biri no Gyaru ga 1 nen de Hensachi o 40 Agete Keio Daigaku ni Geneki Gokaku Shita Hanashi) c. igaz történeten alapuló könyv feldolgozása.

Sayaka egy idióta, aki soha életében nem tanult, mert anyja tanácsát, hogy érezze jól magát, szó szerint vette. Úgyhogy anyja beiratja egy felzárkóztató suliba, hogy egyetemre mehessen.

Nincs semmi új a sztoriban. Mindenki látott már ilyet (pl.: Veszélyes kölykök). Csak itt nincs olyan hatalmas dráma. Szerencsére nincs olyan "fordulat" se, hogy valaki hátráltatni próbálná Sayakat és hasonló mesterkedések. Vannak személyes problémák, de alapvetően a film Sayaka küzdelméről szól, hogy akar v nem akar jobb lenni. Ez miatt tetszett igazán, hogy mindenki normális emberként viselkedik és nincs erőltetett dráma.
    Azt a felhangot kicsit visszásnak éreztem, hogy a film során Sayaka (és egy másik subplot) a "lázadó", normálistól elütő külsőt szépen lassan levedli. Azt sugallva, hogy ami egyedi vagy más, mint az általánosan elfogadott az nem normális és elfogadható.

7/10
  • Tikal #99648
    miért ne lehetne az? ..