106840
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • CSOCSO
    Den Of Thieves
    Egesz jo kis tokos zsaruk vs. ravasz bankrablok film volt.
    Az elso lovoldozes egesz jo volt. az utolso meg elegge agyatlan de ajanlom a filmet. Tokeletes egy unalmas estere.
    7/10
  • mégvadabbdisznó
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Azok a célpontok vele szemben haladtak egyenes vonalban, nem pedig jobba-balra mozogtak. A fickó meg nem akart a házban maradni, mert időt akart nyerni a családjának, hogy el tudjanak menekülni, ezért igyekezett magára terelni a figyelmet, hogy az indiánok vele foglalkozzanak. Nem is volt olyan opció hogy ő életben marad, ezt tudta jól. A szaladással nem tudom mi a gondod, szerinted le kellett volna cövekelnie a nőnek, és várnia míg agyonlövik? Végül is el tudott előlük menekülni.
  • mégvadabbdisznó
    Hostiles 8/10

Christian Bale, Rosamund Pike, gyilkos indiánok, 19-dik század. Azt hiszem, minden együtt van egy jó westernhez... azt kaptam amit megígért. Remek film.
  • extra sensory
    Egyet máris kipipálhatunk? Mind a 40 írót ismerjük... a legtöbbet onnan, hogy már a könyve elején fel van tüntetve az író neve, azonkívül egyéb történeti feljegyzések is megerősítik a személyét. Júdás a levelében Jakab testvéreként azonosítja magát, Jakab pedig Jézus féltestvére volt, így világos, hogy Júdás is.
    Amúgy a levél írójának kilétét megerősíti a 2-dik századból való Muratori-töredék, Alexandriai Kelemen szintén a 2-dik századból, és egyéb történtírók is, pl. Origenész vagy Tertullianusz.
  • Zephyr Retiring
    Regarding Henry

A könyörtelen ügyvédet egy nap lelövik, aminek a következménye, hogy újra kell járnia, beszélnie és emlékeznie.
    Ahogy telik az idő, lassan felépül újra, de amint utoléri a múltja rájön, ő már nem az az ember aki egykoron volt..
    Pedig nem változott semmi, csak eldörrent egy lövés. Vagy mégsem?
    10/7.
  • Zephyr Retiring
    És honnan az infó az utolsó mondatodhoz? A Biblia állítólag úgy 1600 évig íródott és több mint 40 íróját feltételezik. Ezek szerint egyet máris kipipálhatunk a negyvenből..
  • kutyakiki81
    Deep blue sea 2.

Asylum szintű, teljesen felesleges folytatás.

2/10
  • Bokafix2
    Beyond the Edge (2018)

Orosz muvi, de meglepően jó. Természetfeletti képességekkel rendelkező csalók összeállnak egy csapatba, és sorra fosztják ki a legnívósabb játékbarlangokat és kaszinókat. Gyakorlatilag olyanok, mint egy nyugdíjazott X-Men, akik már csak szórakozással és pénzszerzéssel múlatják az időt.
    De mikor az elektromos berendezéseket irányítani tudó csávó valami 10 nyerőgéppel játszik egyszerre, akkor már valahogy hamar gyanússá válnak... képességek ide vagy oda, stratégia és okos gondolkodás nélkül nem megy.
    Külön tetszett a tudatalatti világ vizuális bemutatása, ahová spirituálisan leereszkednek, hogy használni tudják a képességeiket... tán még túl művészire is sikeredett.
    Aki bírja a pókerezős-kaszinós filmek világát megspékelve egy halom rosszerkölcsű telepatával, annak kötelező darab, főleg, hogy van egy szintén dilis képességekkel bíró ellenlábasuk is. Na, annál sem babra megy a játék.

7/10
  • extra sensory
    Eléggé nagy blaszfémia is lenne, ha Júdásnak kanonizált evangéliuma volna. Jézus a pusztulás fiának nevezte, és a 4 evangélium is úgy mutatja be, mint egy kisstílű piti tolvajt, aki rendszeresen megdézsmálta a családi kasszát.
    Ráadásul nem is húzódott meg semmiféle ideológia Jézus elárulása mögött, nem arról volt szó, hogy ő most csalódott Jézusban, vagy nem tartja legitimnek a tanításait. Egy fenét. Csak szerette a pénzt... ennyi.
    Egyébként meg sokan keverik őt másokkal, hiszen több Júdásról is ír a Biblia, pl. volt egy másik Júdás nevű tanítvány, és volt egy bibliaíró Júdás is, aki Jézus féltestvére volt.
  • Zephyr Retiring
    Nos Máté Evangéliumában is találni Márk Evangéliumában is megemlített eseményeket, ami arra enged következtetni, hogy Márk Evangéliuma is korábban íródott, vagyis elképzelhető, hogy Máté Evangéliuma sem Máté írása, hanem csak egy utópia...úgy, ahogy Júdás Evangéliuma sem Júdás írása.
    De mint említettem a tartalom a lényeg, ami miatt eretneknek kiáltották ki Júdás Evangéliumát. Az "Isten országa bennetek van..." szöveg sem mai keltű, ráadásul szintén eretnek, hisz a hivatalosan el sem ismert "Jézus titkos tanításai"-ból eredeztetik. Aminek már maga a létezése is eretnek. De mitől is? Ha a mindenható létezik is, számunkra létezése akkor is felfoghatatlan és megérthetetlen. Nem is beszélve arról, ha Isten bennünk él, és örökkön velünk van, akkor mi szükség van az egyházakra? Valahol érthető is, ha az efféle szövegek eretneknek számítanak bizonyos körökben..nem?
  • LasDen #99795
    Mióta vannak evangéliumok vitatkoznak, hogy melyik kánon és melyik nem :D Júdás evangéliuma a 3. században készült, tehát rá lehet mondani, hogy hamisítvány, de az írás nem is próbálja állítani, hogy azt Júdás írta. Csak róla szól és próbálja felmenteni emberünket. Hogy igazából ő volt az egyetlen, aki értette Jézus tanításait :DD

Nem lehet konkrétan meghatározni az akkori tanításokat, történeteket hisz évtizedekig szájról szájra terjedtek ezek, mire valaki leírta. Addigra meg volt 300+ különböző verzió mindenfelé... :D
  • Zephyr Retiring
    Nálam nagy kedvenc volt egykoron.

Utolsó bekezdésedre: amikor a NatGeo jóvoltából felbukkant a Júdás Evangéliuma, azonnali tiltakozás az egyházak részéről, valamint hamisítványnak való titulálás volt a reakció.

A bibliai korból származó iratokkal valójában a tartalma miatt lettek gondok, hiszen bizonyos pontokon ellentmond a többi Evangéliumnak..
  • LasDen #99792
    Stigmata

Ha már belefutottam végig is néztem. Gabriel Byrne 2000-ben nagyon benne voplt ebben a vallásos témakörben. Bár az Ítéletnap inkább csak fölhúzott egy akció filmet köré, mintsem foglalkozott vele. Ez már inkább.
    Az "Isten országa bennetek van..." frázist Tamás evangéliumából vették, ami Jézus idézetekkel van tele. Két különböző mondásból rakták össze és úgy látszik több nem volt, ami illet volna, mert ezt a 4 sort ismétlik egész végig a filmben. Ami azért a végére már fárasztó nem mond semmi újat.
    Az intézményesített vallás egy érdekes témakör, de a film nem járja igazán körül. És a végén egy magasabb beosztásban lévő ember vitte el a balhét. Az más kérdés, hogyha felbukkanna egy ilyen Jézus evangélium (amit kétlek), akkor annak nem hiszem, hogy nagy hatása lenne a mai egyházra.

6.5/10
  • Sequoyah
    Jack Reacher: Never Go Back (2016)

Mintha korabban mar lattam volna ezt a filmet... Nem is csoda, hiszen ez a film gyakorlatilag az osszes korabbi akciofilmes klise osszeollozasa. De legalabb osszeollozni jol tudnak, vegul is a jo darabokat olloztak ossze.
    A velemenyem is ennek tokeletesen megfelel. Semmi ujat nem kepes mutatni, se tortenet se semmilyen szinten. Viszont amit megcsinaltak azt jol csinaltak. A kuzdelmek jok, az akciok latvanyosak, a karakterek nem rosszak (bar klisesek). A tortenet is hozza a minimalisan kotelezot. De tobbet nem.

Szoval kreativitas 0, de profi iparos munka, ami azert megmenti ot a nezhetetlenul unalmas statusztol. Aki utalja a kliseket az ne nezze meg, de aki szereti az agyatlan akciot, es nem talal semmi jobbat, az azert elszorakozhat rajta.

6/10
  • IMYke2.0.0.0
    [1995] - (imdb) - "Devil in a Blue Dress" - (Kék ördög) - 7/10
    (2018.04.15) (102 perc, amerikai) - Crime, Drama, Mystery

Director: Carl Franklin
    Writers: Walter Mosley (book), Carl Franklin (screenplay)
    Stars: Denzel Washington, Jennifer Beals, Tom Sizemore, Don Cheadle
  • Jim Morrison
    Maze Runner The Death Cure
    Megszaladt a büdzsé a harmadik részre. Szinte már sok volt az extra, értelmetlen harc a film végén (aztán lehet, hogy csak unatkoztak míg állt a forgatás elütötték az időt még egy kis cgi vel...:C). Nem nagyon emlékeztem már az első két részre, de szerencsére nem volt nagy gond. Beavatottnál szerintem sokkal jobb volt, és nem is húzták úgy túl, mint mondjuk az éhezők viadalát.

amikor a rossznak beállított embereknek kell szurkolni, nem pedig a főhősnek, az mindig ilyen furcsa érzést kelt bennem :(
  • LasDen #99788
    Gyűrűk Ura: A két torony & A király visszatér

Soha nem voltam egy nagy GYU rajongó. Mikor jöttek ki a filmek, akkor sem igazán. Persze szeretem őket, jó filmek, de csak ennyi. Ez egy epik és ahhoz méltóan is van elmesélve. Az hogy filmenként alig 93-4 millióból dolgoztak manapság itt-ott meglátszik. Gondolok itt a trükközésekre, főleg a hobbitokkal. Mikor emberek között vannak érezhetően több közeli van velük. De ezek inkább apróságok, mintsem szembetűnő hibák. A CGI pedig a mai napig ha nem is jól néz ki, de még mindig jól simul a filmbe. Ez meg a cgi és praktikus trükkök keverésének köszönhető gondolom.

Peter Jacksont pedig nem értem. Rendezett 6 Tolkien filmet, de ezeken kívül, mintha nem akarna filmet csinálni. Pedig mind a King Kong, mind a Lovely Bones tetszett nekem. És úgy érzem ha rajta múlik, akkor a Tintin is éveket fog váratni magára...

7&7/10
  • Jim Morrison
    +
  • BenedekFeco
    Ha csak annyira lesz jó, mint az első, imádni fogom...

• IMYke2.0.0.0
    Nekem is hasonló véleményem van -- különösen a rebootokról és a képregényfilmekről (melyek egyelőre -- úgy tűnik, hogy -- tartanak valahová, de amikor elérkezik az a bizonyos "extázis", és a lejtmenet... na, akkor jön azok rebootja megint).
  • vérpocok
    Kicsit olyan érzésem van a Jurassic Park filmekkel kapcsolatban, mint mikor elfogy a szörp, és marad a szódavíz. Volt már itt minden az első rész óta: raptor-pofánrúgás, túlélőharc, városban randalírozás, laborban kotyvasztott szuperdinoszaurusz, dínókat szelídítő csillagszemű juhász, most meg jobb híján a Dante poklával próbálják ötvözni a sztorit, mert ők is érzik, hogy a dínók ide önmagukban már kevesek...

De ha kevesek, és már nem is az övék a tényleges főszerep, akkor miért nem hagyják a búslatos francba az egész szériát? Az első rész fényét már úgyis csak alulmúlni tudják, minden újabb rész csak inflál a történeten, na de van az a pénz...
    És ez nagyjából minden filmes koncepcióra érvényes aminek kultusza lett, és sorozatot gyártottak belőle. Nem is tudom már másként értékelni ezeket a filmeket, mint egy cgi techdemót, ahol a számítógépes effektek fejlettségéről kaphatunk egy újabb tájékoztatót.

Az élet utat tör... ja, főleg ha bevételi szempontok alapján teszi. Egyébként már azt várom, hogy mikor süllyed a sorozat Dinotópia-féle gagyisztikumba, ahol a dinoszauruszok már intelligensek, és beszélnek. Na, szóval csak annyit hogy szegény rókának már látszik az eleven húsa, de valószínűleg haladunk rajta tovább, egészen a csontig. És így tettek tönkre egy valaha jól működő koncepciót... gátlástalan gecik.
  • Tikal #99783
    Igen úgy, de mit akart vele? ...
  • IMYke2.0.0.0
    Ha nem értesz valamit akkor előbb kérdezz, semmint leírsz ilyen hülyeségeket, és felnőttként égeted magad vele, mert azt sugallod, hogy egy szót sem értettél abból, amit írtam...
  • SzinesGeza
    Szerintem ezt úgy hívják: irónia. ;)
  • Tikal #99780
    Semmi felháborító nincs ezen, ezt nem is tudom hogy sikerült kiolvasnod. Inkább azon csodálkoztam, hogy őt ez érdekli, más tipusú filmekért szokott rajongani, nekem legalábbis ez jött le, de akkor neki is meg van a gyenge pontja, mint mindenkinek, csak neki nem a szuperhősök, hanem a dínók :) Teljesen rendben van.
  • DantesHUN
    Szerintem is felháborító, hogy más emberek másként szórakoznak más filmen, mint ami neked tetszik.
  • IMYke2.0.0.0
    Várni nem várom, de meg fogom nézni.
    Épp olyan perverzió miatt, mint ahogy több millió ember nézi a hányásig túltolt képregény filmeket, amiktől amúgy a fél világnak viszketése van már, de mégis nézettségi rekordokat döntögetnek...
  • Tikal #99777
    ne mond, hogy várod... ugyanaz a fos lesz mint eddig.
    SPOILER ALERT: egy idegesítő csaj, egy gyerek meg egy hős menekül a dinók elől, mindez kurva szar rendezésben
  • LasDen #99776
    Meglátjuk...
  • IMYke2.0.0.0
    Jövő hét szerdán jön az új trailer a Jurassic Park: Fallen Kingdom-hoz. Itt meg a teaser hozzá.
    Nem mintha az eddig trailerek után tudna újabbat mutatni (lassan már a teljes filmet látjuk).
  • Tikal #99774
    az értékelés lemaradt :)
  • IMYke2.0.0.0
    "Terminator 6 Casts Gabriel Luna as New Terminator"

"The new movie’s setting switch to Mexico City should make for an interesting vibe overall."

"Terminator 6 release date: Nov 22, 2019"
  • extra sensory
    Meglessük. Legutóbb a Cloverfield Paradox-t néztem, az is hasonló koncepció, és elment egy erős közepesnek.
  • hiper KOCKA
    Alpha Gateway (2018)

A történetből megtudjuk, miért tanácsos csak az iskolapadban ülve, fegyelmezett testtartással hallgatni a jól fésült orgánumú profot, amint a kvantumösszefonódás és a Dirac-egyenlet titkait magyarázza a lelkes újoncoknak, és nem pedig elkezdeni baszakodni velük... mármint a kvantumokkal... mert abból semmi jó nem sülhet ki.

Jelen filmünk nyughatatlan kutatói úgy döntenek, hogy megpróbálnak teleportálni egy almát egy pár méterrel odébb pihenő kamrába. És mint az lenni szokott, a kísérlet túl jól sikerül. Annyira, hogy tudományos bizonyítékot szereznek a párhuzamos világok létezéséről. És itt véget is ér a sci-fi vonal, és elkezdődik egy szövevényes kis "ereszd el a hajam" típusú thriller.

A történet tehát megjárja, és szerencsére nem is emelnek be annyi világot a sztoriba hogy összezavarodjunk, mint Thészeusz a labirintusban. Külön tetszett, hogy ötvözték a sci-fit a családi drámával, mert így hitelesebben hatnak a motivációk, mert hát ugye ki a tályog ülne bele egy 300 petawatton ciripelő teleportációs kamrába pusztán azért, hogy megnézze a házát egy párhuzamos világban, ami ott is ugyanúgy néz ki. Itt bizony komolyabb ambíciók munkálkodnak, viszont a kísérlet hamar kontraproduktívvá válik, és megkezdődik a harc a túlélésért.

A párhuzamos világok meg azért viccesek, mert végtelen van belőlük és mindegyik tök ugyanolyan... ha pedig valaki belekóstol a szuperszimmetria tekervényes útvesztőibe, ember legyen a talpán ha visszatalál oda ahonnan elindult. Na de persze ez csak a kisebbrangú probléma...

A látvány nem egy 10-es, világos volt, hogy a költségvetés erősen beszabályozza, hogy mennyire legyenek tökösek azok a kvantumok, de a sztorihoz nem is kellett ennél több, én legalábbis meg voltam elégedve azzal amit nyújtott. A prímet úgysem a látvány viszi, hanem a szépen egymásra épülő szituációk.

Hőseink tehát keményen maguk alatt vágják a fát, és mire észreveszik hogy mit okoztak, már késő... höh, ez milyen vicces... mert ezt a bizonyos favágást itt akár szó szerint is meg lehet tenni. Csak át kell libbeni egy párhuzamos valóságba, meg kell keresned magadat, majd felküldeni a fára...

7/10
  • tigeroo
    Ready Player One

6/10... azért több, mint egy átlagos film, mert rengeteg az utalás különféle popkulturális elemekre (Prince - I wanna be your lover amikor megszólalt a garázsban... nyami), de ez számomra visszatetsző módon volt tálalva: Az alkotót megismerjük, és sok geek magára ismer benne, na de a főhősünket mi motiválja tulajdonképpen? Ő sem tud beilleszkedni, ő már beleszületett ebbe a "virtuális világba menekülésbe"? Spielberg még mindig nem ért az érzelmekhez, itt már nem is vesződött a családi szállal, olyan "shonen manga" szerűen kapunk egy srácot, akinek nincsenek szülei... de magát a srácot nem isjerük meg eléggé.

A másik pedig. Igen, ez egy fantasztikus film, fantasztikus alkotás. Azt vallom, hogy akkor jó egy művészeti kreálmány, ha az ki tud szakítani a hétköznapokból, és/vagy elgondolkodtat (ezért szeretem a horrorfilmeket, ezért szeretem az ordítós metált stb... valamit kiváltanak belőlem), na itt ez a varázs működött. azonban vannak olyan logikátlanságok, amik folyamatosan tolnak visszafele a realitás talajára hogy "ez a film nem működik, ez a festmény nem működik, ez a zene nem működik". Számomra ez a kizökkentés a "klántársaknál" jött el, egyszerűen hogy lehet az ,hogy egy több millió (milliárd?) felhasználóval bíró játékban minden MINDEN haverod egy városba való veled?

Plusz ehhez hab a tortán, hogy durva ugrálások vannak térben és időben (A csaj még rab volt az előbb, aztán a következő jelenetben már az igazgató székében ül.. naaa ne már kérlek), valamint Spielberg nem tud bánni a családdal sem (meghalt nagynéni, wat).

A könyv nem érdekel, megkaptam karácsonyra ("az ügyeletes geeknek a családban"), úgyhogy ha valaki tud cáfolni mert a könyvben volt időő kifejteni, na az jöhet :)

Szóóval nálam 6/10: A látvány átlagon felüli volt, a hangulat is, azonban volt 1-2 kellemetlen megoldás, ami kizökkentett az élményből. Az tény, hogy ezt a filmet mindenkinek látnia kell.
  • LasDen #99769
    Az utolsó cserkész

Tony Scott klasszikusa a mai napig megállja a helyét. Igazából nincs miről beszélni. Tipikus buddy-cop movie, ahol Willis és Wayans is rutinból hozták a karaktereiket. A szinkron pedig igazán jóra sikeredet.

7.5/10

Dredd (2012)

Anno mikor először láttam annyira nem nyerte el a tetszésem, de a későbbiek folyamán láttam erényeit. És persze a Sly féléhez képest valamivel jobb. Bár a világ kevésbé futurusztikus, de ugyanolyan lerobbant. És a bírák kinézete is racionálva lett. Ezt megtarthatták volna. A legnagyobb problémám Mámá volt, aki a végtelen gonoszságával és lazaságával borzalmasan irritáló volt. Suttogó ribanc, akinek karaktere azon túl, hogy kicsit okos és kurva gonosz semmi másban nem nyilvánult meg. Azért Karl Urban kissé erőltetett marcona tekintete inkább nevetséges volt...

6/10
  • LasDen #99768
    Gondolom Lord és Miller elfoglaltsága miatt sem valósult meg. Első körben ugye a Star Wars miatt, de azóta egy Artemis c. filmen dolgoznak.
  • DantszEE
    Egy darabig ugye arról volt szó, hogy MIB 23 lesz. (Men in Black - Jump Street Crossover)
    Előbbiből végül kialakult a Chris Hemsworthos - Tessa Tompsonos fél-reboot. Utóbbi meg igen, sajna nagyon kussban van.:/
  • bakkerman
    Én nagyon birom,sőt szerintem a 22 még jobb is lett! Kár,hogy a 23 (vagy harmadik rész) nem érkezik,nagy a csend körülötte pedig 2016-ban voltak hirek hogy Tatum meg Hill is benne lenne ha folytatódna de azóta semmi hir
  • Zephyr Retiring
    Én is imádtam