106844
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • extra sensory
    Vitának hívják... és miért ne lehetne vitatkozni bármiről, amíg kulturált keretek között zajlik? Amúgy sem az értékelését vitatta (5/10), hanem azt, amit utána írt. Egy vélemény meg nem feltétlenül univerzális tény, hogy ne lehetne vitatni. Persze ez sértő lehet azoknak, akik annak tartják a sajátjukat.
  • IMYke2.0.0.0
    Véleményt véleményezni... aranyos...
  • tigeroo
    ekkora butthurtséget, a cím miatt felhúzod magad?:D

a bosszú angyalaihoz csatlakoznak a földön, mert közös az ellenség.

ha a galaxist fenyegeti veszély akkor van, hogy a bosszú angyalai közül csatlakoznak a galaxis őrzőihez (pl. agent venom, ant-man, iron man stb., szóval ez a két szuppa gruppa azért átjárható...)

sokkal összetettebb a sztorija ennek az univerzumnak amit megírtak már javarészt a '70-es években, csak a vásznon MÉG nem kaptuk meg a teljes képet.

a többihez nem tudok mit mondani, igazad van, tiszta szar az egész nem is értem miért ültem be én is rá (háromszor már).
    Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2018.05.04. 09:46:07
  • dzsagon
    Avengers: Infinity War 5/10
    Már a címe is hazugság, hiszen a "jó" oldalon harcolók több, mint a fele nem is avenger. A story ostobaság, a látvány és a zúzás már unalmas. Volt benne 3-4 jó poén amiért érdemes volt megnézni, de ugyanezt megkaphatja az ember egy Adam Sandler vígjátéktól is.
  • ProGabe #99969
    Manhattent konnyu leirni: isten. Persze nem az a fajta, ami a marvel univerzumban van :)
  • vérpocok
    Manhattan gyakorlatilag már transzcendens lény, kiröhögi a fizika minden aspektusát és nem köti semmilyen törvényszerűség. Azonkívül olyan mint Neo a Mátrixban: bármit megváltoztathat a valóságban és akárhogy formálhatja az anyagot... az anyag síkjában, amilyen a mi világunk is, gyakorlatilag mindenható. Ha engem kérdezel szerintem összegyűrné Thanost, mint hülyegyerek a csipszes zacskót... kesztyűstől.
  • Devv
    Szerintem Thanossal is csak az történne, mint Rorshach-al a végén... :)
  • Devv
    Köszi!
  • mégvadabbdisznó
    Az én vágyam az lett volna, hogy lássak egy Dr. Manhattan vs Thanos meccset. Az aztán tényleg megjósolhatatlan kimenetelű lett volna. Kár hogy a doki DC karakter. Aki látta a Watchmen-t az tudja, hogy milyen félelmetes ellenfél tudna lenni John.
  • Seth
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nick Fury és az ügynök csaj, akinek nem jut eszembe a neve(Hill ügynök?) mennek egy New York-i utcán, aztán hirtelen belemennek egy félresodródott kocsiba. Kiszállnak, megnézik a sofőr jól van e ,de nincs ott senki. Aztán lezuhan egy helikopter csak úgy, emberek pánikolnak. Az ügynök csaj elporlad , Fury sietve kivesz a a kocsi hátsó ülésén lévő táskából egy csipogót(high-tech csipogó:D), gyorsba beüt valami üzit, de aztán ő is hamuvá lesz, csipogó földre esik, kamera zoom, sending....sending, aztán megjelenik rajta Captain Marvel logója. Ennyi
  • DantesHUN
    Igaz nem film hanem sorozat...de hát mivel úgyis Marvel láz van és szuperhősök...

Jessica Jones. 2 évad. Ahogy a véleményeket olvastam a legtöbben lehúzták erősen. Pedig hangulatban stílusban ugyanazt hozza mint korábban, csak kicsit gyengébben, illetve semmi újat, pluszt nem ad hozzá.

Azért elég komoly dolog, hogy sokkal több drámaiság fér bele egy netflixes képregényes sorozatba, mint az összes szuperhősfilmbe, együttvéve.
    Persze, nyilván látvány és akciók terén a filmeket meg sem lehet közelíteni. De a főszereplő személyes tragédiái, szétcsúszó élete, pszichés betegsége, függősége, pozitívum. Ilyesmit ábrázolni egyik film sem tudott. Akármennyire is igyekeztek bármely filmben komolyra venni a figurát, azért csak-csak cukormázas volt az.
    A történet is elég érdekes kérdéseket vet fel, semmi világmegváltás, persze.

Amii rossz benne: túl sok epizód. 13 rész sok ,vagy 10 elég lenne. Unalmas mellékszálak és szereplők, akik túl sok időt kaptak. És bár történet szerint érdekes kellene hogy legyen az úgymond főellenfél, és az egész története, tragédiája, de nem működik, valahogy a színész-színészek nem tudják átadni amit kellene.

A lényeg mindenesetre az, hogy lehetne többet is, mélyebbet is, mást is kihozni a képregényhősökből, filmkészítők! Bár nem tudom mennyire lennének erre a mozinézők vevők.
  • Devv
    Valaki leírná nekem spoilerbe, hogy mi volt a Végtelen háború stáblista utáni jeleneteiben?
  • Sequoyah
    Mondjuk az Adams Family valoban egy olyan film, amit a beteg elborult humora miatt vagy vegigrohog valaki es imadja, vagy vegig sem birja nezni:)
    En imadom, de megertem, ha valaki nem birja.
  • stargatelost
    Ha elolvasod a könyvet, azzal jársz a legjobban ;) Amúgy meg Stranger Things.
  • ZilogR
    Van most ez a Ready Player One én meg valóban éltem abban a korban, amit most úgy hype-olnak, hogy "popkultúra". Linkelek egy videót (ami az említett film soundtrack része), valaki lenne olyan jó, hogy ajánl olyan filmeket vagy sorozatokat, ami valóban megidézi ezt a korszakot, azt megköszönném!

• tigeroo
    ebony maw agyturkász. hulkot ésszel győzte le gyakorlatilag. de nagyon jó kritika, jó volt olvasni :) tartalmas, nem csak 8/10 "fszom háát annyira nem tetszett" :D
  • hiper KOCKA
    Avengers: Infinity War 2018

Elérkeztünk a Marvel filmek kiteljesedéséhez, mondhatni kvintesszenciájához, ahol egyetlen vásznon sűrűsödött össze szinte mindaz, amit eddig különálló filmenként kaptunk az arcunkba. A stúdió nagyon érezte, hogy itt nagyot kell rittyenteni, és kudarcnak helye nincs. Elég összetettre is sikerült a film, ezért inkább különálló témákra szedtem a filmet az elemzéshez.

Bugrisok szövetsége

Nos, miután könnyes búcsút vettünk Lokitól (tényleg fájt, legalábbis nekem) és Heimdalltól, még a térkő is odalett... ezt jól elcseszték. 1 mínuszpont. És alighogy lement az űrhajós jelenet, Banner, Tony és Harry Potter egyből elkezdik egymást savazni és szúrkálni... mondhatni elég lazán élcelődtek meg vitatkoztak, mintha nem is igazán vennék komolyan a fenyegetést, ami a Föld felé tart.
    Strange hideg eleganciája és helyzetkezelése viszont tetszett, végül is nem lehet azt mondani, hogy túlzottan megijedt volna a Thor 2-ből szalajtott kavicstömbtől, meg Carrie alkoholista nagyapjától.

Valószínűleg fel se igen fogták az elején, hogy mi is történik itt, mert akkor komolyabban vették volna a harcot. Legalábbis, ahogy felvezették a saját filmjében Strange-t, minimum arra számítottam, hogy egyedül, kávézva elkalapálja a két prolit. Ráadásul az idő köve is nála volt... és mégis foglyul ejtik? Na ne már... És Hulk? Besértődik, mert kapott pár tockost a kopasztól, és nem mer előjönni? Agyfasz.

Demográfiai problémákkal küzdő Thanos

Itt érkeztünk el a film legerősebb szegmenséhez, és egyben a legjobban megformált és motivált karakteréhez, aminek végre sikerült dimenziókat adni. És nemcsak kettőt.
    Számomra Malekith volt az egyik legsilányabb és legsablonosabb Marveles főgonosz, szóval azt már az előzetesekből látni lehetett, hogy Thanos ezt túl fogja szárnyalni karakterben... de még mennyivel...
    És mennyire jó az is, hogy nem a képregénybeli motivációt kapta meg a fél univerzum kiirtásához, hiszen a síkban csak annyi ösztönzi, hogy lenyűgözze a haláli jóképű csaját, és kedveskedjen neki a sok letarolt lélekkel. Szerencsére nem lett ennyire elnagyolt a személyisége, sőt mondhatni jót szeretett volna ő tenni, csak szar eszközöket választott a kivitelezéshez... nagyjából így lehetne összefoglalni a karakterét. A túlnépesedés, és ezzel együtt a fogyóban lévő erőforrások nagy problémát jelentenek az univerzumban, ezért hogy ne pusztuljon el az egész, a jószívű melák feláldozza a felét.

És azt mondom, valahol meg lehet őt érteni... mármint azt, hogy foglalkozik a problémával és megoldást akar. A népe többi része láthatóan leszarta a gondot, ezért is beszélhetünk a Titánról múlt időben. Már csak egy romhalmaz. Szóval bejött nekem, ahogy felépítették ezt a gyúrós krapekot. Na és az apai szál új spektrumot nyitott, ahol még azt is láthattuk, hogy valódi érzelmei vannak. Ez az árnyalás mindenképpen kellett a karakternek, mert őszintén szólva ettől az ősgonosz archetípustól nekem már herótom volt, amit mindig láthattunk. Nemcsak itt, a DC-nél is.

Az őrjöngő ötös

A Galaxis Őrzői beemelése a sztoriba értelemszerű volt, hiszen Thanos-t láthattuk már az ő filmjük végén is, csak akkor még nem Brolin fejére mintázva. Alapvetően jól muzsikáltak, és hozták a tőlük megszokott tempót, meg a vagány dumát és beszólásokat. Tulajdonképpen azokban a jelenetekben, amikor csak őket mutatták, olyan érzésem volt, mintha egy Galaxis Őrzői filmet néznék, nem is a Bosszúállókat. Természetesen a "kiegészítő" csapattagoknak is örültem, Nebulát különösen bírom.

A követ, aki minden követ követ

A film ezen részét őszintén szólva, kicsit összecsapottnak éreztem. Elég gyorsan össze lettek harácsolva azok a végtelen kövek, Thanosnak és a pribékjeinek akik beutazták a galaxisokat egy kis rablás végett, talán túl könnyű dolguk volt. Persze nem azt mondom, hogy szánjanak minden kőre egy külön filmet, de mesterien gyors volt ez a tempó. Az ellenállásra való lelkesedés meg mit mondjak, szinte sorvasztó... alig volt dac... pl. Hulktól nem ezt vártam... ennél azért keményebb ő, mint hogy pár pofontól behugyozzon. A többi karakteren is elég sokat butítottak. Az elejét kellett volna pedig megnyomni, hiszen minél több kő van a kesztyűn, annál nehezebben bírnak majd Butterbean-el.

Varázslókalkulátor

Ugyan a Thanos elleni küzdelem lehetséges kimeneteleit csak Dr. Strange látta (szegény agya hogy meghorpadhatott míg végignézte ugyanazt a filmet 14 milliószor, apró eltérésekkel), viszont teljesen biztos voltam benne, hogy nem véletlen az, hogy odaadja az időkövet Thanosnak, hanem ez is a taktika része. Valószínűleg abban az egyetlen lehetséges verzióban amelyikben nyernek a 14 millió változat közül, ott Thanosnál van az időkő, és Tony is életben van. De az is lehet, hogy valami időhurokkal lesz megszívatva Thanos, mint ahogy Dormammunál csinálta a saját filmjében.
    Mindenesetre tuti, hogy vissza kell valahogy utazni az időben, mert hát elég sok galiba történt ezzel az időkő átadással a téridőkontinuumban, hiszen az utolsó követ ezzel tudta megszerezni Thanos, azáltal hogy visszaforgatta az időt és mondhatni újragyártotta szerencsétlen Víziót, majd utána ki lett nyírva mégegyszer. Ez valami bosszantóan fájdalmas jelenet volt.

Szóba se jöhet Skandinávia...

A wakandai szál volt az egyik legkidolgozottabb része a filmnek, végül is itt vonultatták fel a stúdió lelkes animátorai a legtöbb CGI karaktert, és ez nem is sikerült rosszul. Bár sokkarú agyatlan monszták helyett kidolgozhattak volna valami ötletesebbet is. Még jó, hogy a wakandaiak kicsit jobban állnak anyagilag Libériánál vagy Etiópiánál, mert különben még teasüteményre és limonádéra sem futotta volna, hogy megkínálják a hirtelen érkezett vendégsereget.
    A Hulkbuster gépezetből szvsz többet is ki lehetett volna hozni, látszik, hogy nem Tony irányította. Jobban szerettem volna ha ő ül benne, Banner pedig zöldben aprítja a saslikot... de sajnos hiába vártam, hogy zöldre váltson a lámpa. Itt éreztem különösen, hogy ki lett herélve Hulk karaktere.
    A többiek munkájára nem lehet panasz, szépen helytálltak, és a látvány is topon volt ezen a ponton, különösen, mikor az E.ON is belépett a buliba. ; )

Óvakodj a törpétől

Elég vicces volt Dinklage felvezetése... elvileg törpe, de mégis 3-szor akkora mint Thor, és szépen le is rugdalta a francba... legalábbis amíg nem ismerte fel. Szinte ováció volt mikor végre elkészült az új fegyver, elég dögösen is nézett ki, és valószínűleg méltó utódja lesz a Mjölnirnek. Szinte tombolt benne az ipari áram... sőt ha kicsit feljebb csapódik be, akkor Thanos veszít... mondjuk mondta is Thornak, hogy a fejét kellett volna célba venni. Mindenestre Thor belépője a wakandai csatába nagyon állat volt... mondhatni felszántotta a vidéket. A kapitány és Párduc helyében én már csak egy sört kértem volna, meg egy napozóágyat.

100 forintnak 50 a fele

És igen... végül is erre számítani lehetett, bár mielőtt először néztem volna meg a filmet, kikapcsoltam az összes szinapszisomat és neuronomat, hogy ne tudjak semmit a fináléról, így teljes megdöbbenéssel konstatálhattam amit láttam. A kopasz csettintett, és vége... szépen szublimált a Föld népességének fele... és hőseink közül is elég sokan.
    Mindazonáltal biztosan vissza lesz ez csinálva, hiszen tudjuk, hogy több karakternek is lesz majd önálló filmje nemsokára az eltűntek közül, tehát valahogy vissza kell ezt csinálni. Annyira izgultam, hogy Thanos abban az 50%-ban legyen benne, akik nem tűnnek el... ilyen olcsón nem úszhatja meg. ; )

8/10
  • Zephyr Retiring
    Meg lesz. De előtte egyéb (film)terveim is akadnak még..
  • Zephyr Retiring
    Jó, jó: igaz.
    Rég láttam már :)
  • Tikal #99954
    Szerintem nézd meg megint a filmet
  • Seth
    Biztos Brad Pitt volt az ?
  • IMYke2.0.0.0
    Még mindig: ööööö....

Segítek: nem Ő... nem Brad Pitt... haneeeeeem: Edward Norton karaktere...
  • Zephyr Retiring
    Mármint hogy megőrült ő is.
  • IMYke2.0.0.0
    "Hasonló eseményeken megy át Brad Pitt is a Harcosok Klubjában"...

Öööö----
  • Zephyr Retiring
    Az Addams (vol.1) már sokadik nekifutásom immár. 15-20 percig valahogy elviselem még a magától mászkáló kézfejet, meg az ördögi család többi tagját, de aztán elég. Valahogy ez a fekete humor nem az én asztalom..

Aviátort lemezen kaptam, és csak betettem megtekintésre. Semmi előzetes trailer, sem tartalom elolvasás, csak simán elkezdtem nézni..
    Eleinte gondoltam: oké, egy kicsit zakkant az ipse, tisztaságmániás meg amolyan repcsi-fetisiszta, ez még belefért volna..de aztán jött a megőrülési fázis. Az események és az időpontok nézőként is követhetetlenné váltak, plusz a vizeletgyűjtési mánia betette az ajtót..
    Aztán pikk-pakk, jön a nyilvános meghallgatás és az ipse agya megint úgy vág, mint a penge, érvei teljesen logikusak, nyoma sincs már az előző napi őrületnek és képzelgéseknek. Lehet, hogy sok minden így történt a főhőssel a valóságban is, de az ilyen gyors gyógyulást az elmezavarból még én sem nyelem be :D
    Hasonló eseményeken megy át Brad Pitt is a Harcosok Klubjában, csak van egy óriási különbség a két eseménysorozat közt: a HK-ról senki sem állítja, hogy valóban megtörtént..
  • Kongy
    Az Aviátor már csak DiCaprio játéka miatt is kiemelkedő, főleg a film második felében, amikor a teljes őrületet mutatja be. Lassú film, azt aláírom egyébként, szóval fáradtan nem érdemes nekiállni.
  • hawkie22
    Igaza van az elöttem szólónak, az elsö 15 percben alig történik valami. Az elsö rész nagyon jó volt véleményem szerint, a 2. részt viszont nem biztos, hogy meg kellett csinálni. Volt egy-két jó momentum benne, de inkább a felejthetö kategória.
    Az Aviátorról nem tudok nyilatkozni, nem láttam.
  • vérpocok
    Ezt nem értem. Szinte hasonló értékelést kapott tőled a két film, mégis a közel 3 órás Aviátort végigszenveded, az Addamsból meg csak 15 percet nézel? Annyi idő alatt be sem indul a film.
  • Zephyr Retiring
    The Addams Family (1991)

15 percet bírtam ebből az idegesítő hebehurgyaságból.
    0/10.

Aviator (2004)

Mi a francért kapott ez bármilyen díjat is? Sz@r volt az első óra, unalmas a második, az utolsó 45 perc meg kínszenvedés. De hősiesen kitartottam :)
    1/10. Mert valahogy csak végignéztem..
  • IMYke2.0.0.0
    Javítva:

[2018] - (imdb) - "空海" (Kűkai) - (Legend of the Demon Cat) - (-) - 8/10
    (2018.05.01) (129 perc, japán-kínai) - Action, Adventure, Fantasy

Director: Kaige Chen
    Writers: Baku Yumemakura (based on the novel by), Kaige Chen
    Stars: Sandrine Pinna, Shőta Sometani, Huang Xuan, Abe Hiroshi
  • UUUU
    Avengers: Infinity War 9/10

Velemenyem szerint az eddigi legjobb Marvel film. Nem szimplan a film miatt, hanem, ahogy egybegyurtak sok evnyi film alapjaibol egy egesze az univerzumot. Persze bele lehet kotni, nehany logikatlan dologba, viszont ahogy kezelik es felepitettek a mozaikot, az peldaerteku a sok kulonbozo korabbi filmek reszeibol.
  • Bokafix2
    Ez most hogy van?

Ugyanaz az imdb lapja, mint ennek: #99924

Mégis más a cím.
  • IMYke2.0.0.0
    [2018] - (imdb) - "空海" (Kűkai) - (Legend of the Demon Cat) - (-) - 8/10
    (2018.05.01) (129 perc, japán-kínai) - Action, Adventure, Fantasy

Director: Kaige Chen
    Writers: Baku Yumemakura (based on the novel by), Kaige Chen
    Stars: Sandrine Pinna, Shőta Sometani, Huang Xuan, Abe Hiroshi
  • piamania
    Avengers: Infinity War 15/10!!!!!
  • Kmarha
    Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb
    Dr. Strangelove, avagy rájöttem, hogy nem kell félni a bombától, meg is lehet szeretni

A pótoljuk az elmaradásainkat egyik újabb mérföldköve számomra, hiszen már hosszú évek óta mondogatom magamnak, hogy ezt a filmet látnom kell. Hiszen kisebb részleteiben már-már láttam a filmet, annyi utalás van rá filmekben, sorozatokban, videó és szöveges kritikákban, filmelemzésekben. Az ikoniikus kerek asztal, a náci(tiszt?)ből lett doktor, az atombombán való lovaglás, mind ismerős volt számomra, így mind egy vígjátéknak, vagy egy erős szatírának ültem neki megnézni.

Aztán.. nem pont azt kaptam, amire számítottam. A történet, már legalábbis a főbb szállak, viszonylag komolyabbak. Ugyan a karakterek túljátszottak, és a felmerülő párbeszédek, ötletek (telefon beszélgetés a részeg orosz elnökkel, a bunkerháború és a poligámia szükségszerűsége, az R terv, a testnedvek tisztasága..) is elégé abszurdak.
    Így, első megnézésre, nekem viszont kevés volt, inkább szatírikus elemeket felsorakoztató művész filmnek tudom tekinteni. Kicsit talán összecsapottnak hatott, bedobálva pár érdekes és agyament ötlet és téma, ami végül nincs is igazán kifejtve. Dr. Strangelove szerepeltetéséből is többre számítottam, nem hogy nem főszereplője a filmnek, de 3x5 percnél többet, nem is használja a rendező.

Egy biztos, egyedi és megvan a hangulata, és kétség kívül volt hatása a filmtörténelemre. 1964-es film, így elégé esélytelen, hogy úgy lássam, ahogy akkor látták az emberek, és nem kétséges, hogy egyszer még újrázni fogom, hátha több értéket felfedezek majd még benne.
  • tigeroo
    Hát nemtom...

Ma néztem végig a Polgárháborút, nagyon tetszett amúgy az a felnőtt, drámai vonal amit beleszőttek a történetbe.

De nekem Paul Rudd Hangyája kevés... A filmet anno a moziban láttam,de nem érte meg szerintem.

Most egy világklasszis hekker lesz a főgonosz, aki képes a falakon átklippelni.

• TBTPumpa
    Ha már Marvel mánia van (Poszter):

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2018.04.30. 21:57:32
  • BenedekFeco
    Batman Ninja

Az animáció stílusa, minősége állat. A többi, meh...
    A kastélyokból összeálló transzformer ellen küzdő, majmokból álló-denevér suit kombónál
    erősen gondolkodtam, hogy ezt nem nézem végig. De a végső párbaj miatt megérte az ujjam levenni a kikapcsoló gombról. Az ugyanis zseniális volt.

4/10
  • Zephyr Retiring
    Ma van/volt a magyar film napja. Ezen alkalomból megtekintésre került..

A martfűi rém (2016) IMDb

Mindig is kedveltem az ilyen jellegű filmeket. Értem ezalatt: hamisan vádolt emberek tisztázási fázisa.
    Asszony az első 5 perc után csatlakozott:
    - Mit nézel?
    - Öööö...ezt szerintem te nem akarod megnézni..
    Megnézte. A film bizonyos részeinél a fejét a vállamba fúrta, hogy ne lássa a durvább részeket. Mert azok azért akadtak benne rendesen.
    Kíváncsi voltam egyrészt arra, hogy elkapják/elkapták e a valódi gyilkost, másrészt arra, hogy mi mindenen kellett átmennie egy ártatlanul elítélt embernek.
    Ez gyerekek, egy méltó emléket állít hősünknek, respect a készítőknek
    Nem tudom, a zuhanyzós jelenet után, mondjuk másnap nem beleztem volna e ki azt a perverz barmot aki a wc pumpát tolta az oda nem illő helyre..

Ez nálam verhetetlenül kategóriájában toronymagasan
    10/10.
  • Sequoyah
    13 Hours (2016)

Eleg sok politikai vita volt a film mogotti valos esemenyek korul. Szerencsere a film ezzel nagyreszt nem foglalkozik, igy en is csak filmkent neztem es ertekelem.
    Roviden ertekelve a szokasos modern haborus hoseposz, a szokasos Amerikai stilusban, pl mint a Black Hawk Down is volt. Es tisztesseges munka, hozza az elvarasokat. Nem kiemelkedo, de jo.

A film ket erzes kore epul:
    - Az erzes, hogy otthon var a csaladom, mi a fenet keresek en itt es kockaztatom az eletemet. Leginkabb e kore epul a film, es kicsit tulzasba is vittek, eleg tolakodo modon eroltetik az arcunkba. Az osszes kapcsolodo kliset ellovik itt, nagyon latvanyosan nezik egyes katonak a csaladi fotokat a harc elott, es a Nagy Durranas ota tudjuk, hogy mit jelent ez:) Szoval eroltetett, de azert megiscsak hatasos, csak izgultam hogy haza tudnak-e terni a csaladjukhoz.
    - Az erzes, hogy mia***om tortenik itt. Ez egyedi az adott valos esemenyhez, es nagyon jol sikerult atadni. A szereplok ugyanis egy olyan kornyezetbe csoppentek, ahol elvileg tobbsegeben barati nepek veszik oket korben, aztan megis mindenki mindenhol rajuk tamad. De nem kaszalhatnak le mindenkit, mert a baratok azert meg mindig ott lapulnak valahol... De ennek ellenere lathatolag a kornyeken mindenki tud valamit hogy keszulodik valami, csak ok nem, es ez ugye gyanus esemenyek sorozataban nyilvanul meg, sejtetve, hogy valami nem stimmel. Ez a tudatlansag erzese ul at szepen a filmre, es ez teszi vegul is jo filmme az atlagos helyett.

A film egyebkent latvanyos, izgalmas es akciodus. Michael Bay itt jo formajat hozta. Negativum, hogy a szereplok nagyon kavarogtak, es nehez eldonteni, hogy akkor most ki hol is van. Igyekeztek arcot es hatteret adni a fobb szereploknek, de ez csak nemelyikuknel sikerult. A tobbinek tul egyen-arca van.

7/10