Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dynamic
Na de a "pillangó-hatás" szó egy létezõ fizikai kifejezés.A Káoszelmélet témakörben lehet találkozni vele.Igaz effektusnak is írják, de a "hatás" is teljesen rendben van, ebben a formában is nagyon sok helyen használják.
Mondjuk Pillangó-effektus? Persze túlzás a nem normális kifejezés, mert tényleg ezt(hatás) jelenti, de sztem sokszor nem érdemes eltérni a külföldies formától(jelen esetben sokkal jobban hangzik), sõt sok filmnél az eredeti címét kellene meghagyni(néhol meg is teszik). Én pl. ezt feliratosan láttam, és hetekkel késõbb teljesen szíven ütött ez a hatás szó.😊))

SASboy
Mi nálad a TOP5?

nice legs. what time to open?

Dynamic
Miért, minek kellet volna fordítani, ha pontosan az a címe?
Tényleg nagyon jó film, de nem volt normális, aki Pillangó hatásnak fordította a címet.

Van otthon vagy 150 filmem, de most sikerült hozzájutnom a Butterly Effect (Pillangó hatás) címû filmhez. Hát õszintén megmondva nálam bekerült a TOP 5-be!
Annyira durva, hogy elõször szájtátva néztem végig. Röviden a történetrõl: a fõszereplõ (akit egyébként a jelenleg Demi Moore-ral futó Ashton Krucher alakít nem is rosszul) kiskorában orvosai szerint amzéziában szenved (néha egész események maradnak ki az emlékezetébõl). Az orvosa tanácsára naplót kezd vezetni, hátha annak segítségével könnyebben vissza tud emlékezni. Felnõtt korában rájön, hogy a naplói segítségével vissza tud menni abba a múltban játszódó esebénybe, amelyrõl az emlékeit a naplóba leírta. És ha már visszment, hát be is avatkozik, és megváltoztatja a múltbéli esemény végeredményét. Csak mikor visszatér a jelenbe, akkor veszi észre, hogy nem ugyanabba a jelenbe jött vissza, mivel a megváltoztatott múlt hatására megváltozott a jelen is!!!!!
Mindig próbálja helyrehozni a barátnõje életét, de néha akaratán kívül még jobban elrontja. A film végére rájön, hogyan változtathatja meg úgy a múltat, hogy az neki és a csajszinak is jó legyen...
Az Extrákban (többek között) található három alternatív befejezése a filmnek...
Szóval szerintem nagyon jó kis film, és azoknak akiknek tetszett a híres Vissza a jövõbe trilógia, azoknak kötelezõ a Pillangó hatás! Igaz nem annyira vígjáték mint inkább thriller jellegû!
Ha lehetõség lenne rá, hogy visszautazz a múltba, min változtatnál???
Egy pár ötlet (õ velük szívesen találkoznék, ha lehetne): Einstein, Hitler, Bólyai testvérek, Leonardo Da Cinci, Jézus, stb.
Jó agyalást!
- Friday Night Lights -
Alapvetõen szeretem a sportfilmeket, pedig sok a silány belõlük. Mégis úgy tûnik az amerikai focisakat nem tudják elrontani. Bár a Minden héten háború(9/10) v. az Emlékezz a Titánokra(9/10) sokkal jobb, de nekem ez a film is tetszett, egyszer megéri megnézni. A vége pedig különösen jó volt, meg is lepõdtem kicsit. 7/10

Sir Quno Jedi
Ja, hát kb. ennyi esélyed van jól felszerelkezve az élõholtak ellen ! 😄DD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Jano
Ászos múvi! <#gonosz1>

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

Sir Quno Jedi
Nézem az Ultimate Versus-t, de még nem jutottam a végére, eddig jó !

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sephi
Bisztos naon izgalmas lesz!

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Sephi
Aze'... nah hagyuk.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

PetruZ
Jön a Rambo IV!
CSOCSO
Alfie
nah ez jobb volt mint amire szamitottam..
komedias dramas..mindenesetre jobb volt mint lost in translation ami szinten komedias drama volt

6.5/10
CalebJoe
Sin City

Ez a film úgy megfogott ,hogy azóta is a gépem elõtt ülök a döbenettõl ez valami istenfilm, utoljára a Holló meg a Ponyvaregény fogott így meg.
Már évek óta nem csináltak ilyen jó filmet a sok szennyfilm között.
Ajánlom mindenkinek.
- Mennyei királyság -
Mivel annyian dícsértétek eleve úgy álltam neki nézni, hogy egy szar filmet látok. Így viszont nem is volt olyan rossz. Az eleje unalmas volt, meg az egész sztori nem is vol kidolgozva. De a végefelé belejöttek, az ostrom páldául kifejezetten tetszett. Összességében tényleg nem volt rossz, de ebben a "mûfajban" vannak sokkal jobbak is. 6/10

PetruZ
Jön ám, mint a huzat, én is azt várom. 😊
CSOCSO
ujra meglestem a Wonderful Days-t (Anime)
most valahogy nagyon bele eletem magame s emiatt baromira tetszett!
8/10
CSOCSO
az ong bak szerintem is fasza volt. ha jol tudom jon valami uj filmjuk
Nekem mostanság az "Ong-Bak - Muai Thai Warrior" címû film tetszett a legjobban. A fõszereplõ srác elég jól verekszik. Ami az Átok címû filmet illeti egy rakat sz@r szerintem. Meg eléggé Kör szerû a mûfaja, meg elég értelmetlen.
Alien
Jól is tudod valóban ezt jelenti. És az angol cím megegyezik mindkét esetben (Grudge) csak a magyar forditásban a remake-nél Átkot adtak neki, ami azért is érdekes, mert már van egy (most pontosan nem tudom talán 2003-as film, szintén amerikai mint a remake) film, aminek szintén Átkot adtak címnek, csak annak így: Az átok. A remake magyar címe pedig Átok. A két Átoknak egyébként úgy tudom, hogy nincs köze egymáshoz semmilyen mértékben, csak annyi, hogy mindkettõ amerikai 😊

Hogy miért nem Haragot adtak neki címnek, lehet, hogy azért mert van egy ilyen magyar illetve lengyel film is. (Legalábbis a port.hu-n találtam két ilyen filmet)

torrente
Egyébként a Grudge mióta jelent átkot? Miféle fordítás ez? Úgy tudtam az átok angolul CURSE.
Azért nem ezt acímet adták a remake-nek, mert egy Átok már létezik?

torrente
Igen ezt láttam! Kicsit zagyvának tûnt.

Blasta
Nnnna, most elrontottad a csóró srác élményét ha a másik Grudge-ot akarná megnézni TEBUTATE! <#smile>

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Sephi
Hirtelen Terry Pratchett jutott eszembe 😄

http://www.apple.com/trailers/fox_searchlight/night_watch/large.html

http://www.apple.com/trailers/fox_searchlight/night_watch/large.html

CSOCSO
ujra meglestem a Hostage-t.. szerintem meg mindig jo kis film es elkepeszto hogy a Mars nevu gyerek mennyire rohadtul hasonlit a hollora (brandon lee)
legalabbis a filmben a hosszu haja miatt a kisirt voros szemei ( nem sirta ki csak ugy nez ki) es a fekete ruhaja miatt az egesz csaladomnak a hollo jutott rola eszukbe
Jano
<#wilting> Jajo. ¦D

CSOCSO
a ju on-t valahogy nem tudtam vegiglesni.. nem igazan kotott le.. az amcsi grudgeon meg elaludtam
Alien
Õ errõl beszél: Ju-on: The Grudge: A Harag 2003-as film.

Gondolom ebbõl csináltál a remake-et Sarah Michelle Gellar-al.

Alien
torrente nem azt a Grudge-ot , vagyis az Átkot látta a Sarah Michelle Gellarral, hanem még írta is: "Most néztem meg a Harag-ot (The Grudge)" 😊

torrente
Hûha, az én verziómban ilyen nincs (amerikai tanár, leugrás). Minden film közbeni feliratozás kínai, japán betû.

CSOCSO
Racing Stripes
Haaaat ez se volt egy nagy cucc film...
de unalom ellen elmegy.
6/10
Herbie...
Gyerekkoromban imadtam, most a trailer nezese kozben sirni tamadt kedvem. Es nem az oromtol.

Biztos nagy elmeny lesz a gyereknek, de nekem most egy regi kedves emlek tort darabokra 😞

Jano
Van ez így.

Nekem is total ez jott le a filmbol, mivel siman ertheto (amerikaiknak keszult, ugyhogy foleg), de meg mindig azt mondom, hogy szar.

Jano
Spoiler!

A házban lakó családból a nõ belezúg az amerikai tanárba (aki leugrik az elején az emeletrõl, a saját felesége szeme láttára), erre rájön a nõ férje, és dühében kinyírja a nõt gyerekestül, majd magával is végez. Emiatt lesz öngyilkos a tanár is a film elején, mert látta, hogy a nõ azért halt meg, mert beleszerelmesedett.
A japán hiedelem szerint, akik erõszakkal halnak, azok szelleme visszajár kísérteni a tett színhelyére, és szörnyû halált halatnak a betolakodóval. Ezek után mindenki, aki a házba belép, a halál fiává válik.

Asszem ebben minden lényeges benne van.

fifi
sry, de rühellek filmet magyarázni. ha nem érted, hát nem érted, lehet így van jól...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

torrente
Na de mirõl szól? fõleg a végére vagyok kíváncsi, mert azt nem értettem. Meg az volt a baj, hogy az ázsiaiak annyira hasonlítanak egymásra, hogy néha nem tudtam ki kicsoda.

fifi
lehet hogy rosszul figyelted, mert ez a film egy amúgy is kult távol-keleti film /4rész/remakje...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

En inkabb ugy fogalmaznek, hogy egy olyan filmet latott, aminek a forgatokonyvet par ovodas osszelopkodta az elmult par ev "horror" filmjeibol, majd penz hianyaban B kategorias trukkokkel es egy hiresen csinos "szinesznocskevel" probaltak feldobni.

Lehet rosszul figyeltem a filmet, de nekem ez jott le.

fifi
egy egész jó filmet, amit kevés odafigyelés miatt pár versenyzõ nem ért...

Egy szar filmet.

torrente
Most néztem meg a Harag-ot (The Grudge). Ha valaki elmagyarázná, mit láttam, megköszönném!

oldproximusz
A mult étvégén volt az MTV 1-en a BOB HERCEG.
Valaki nem rögzitette véletlenül?
És ha igen megosztamá-e esetleg.

SASboy
A BALSZERENCSE ÁRADÁSA

Nagyon gyenge film volt szerintem. Annyira unalmas volt, hogy majdnem elaludtam.Jim Carrey viszont jó volt. 3/10
Ti, hogy értékeltétek ezt a filmet?

nice legs. what time to open?

Jano
Olyannyira, hogy nyáron vetítik is.

Sephi
Na... mar megint keszul egy japcsi remake. Megpedig a Dark Water-e... broaf?

Sephi
Tulpontoztad!