Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
LOÁL :-DDDDDD
Jah, olvastam, hogy lesz második rész, hurrá hurrá, reméljük hasonlóan sok belet fognak kiontani és mégtöbb lõcsöt fognak letépni benne és 7köznapi zsarukák kibírnak mostmár 16 emelet zuhanást is!!!!!!!!4 <#idiota>#idiota>
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
-többen 10 pontot adtak rá, ezért hasonlítom a Pulp-hoz, mert az nálam 10-es film.
-a Pulp-nek volt hasonló szotrija, azaz 3-4 különálló történet, amik mégis mesterien kapcsolódtak 1máshoz
(Amúgy nem írtam sehol, hogy HASONLÍT a két film, láttam mindkettõt és képes vagyok különbséget tenni egy brilliáns amerikai filmszatíra és egy erõszakon alapuló uncsi képregény-adaptáció között.)
Slussz poénként, a magyar csokkerek többsége NEM TUDJA ki az a Robert Rodriquez, de Q.T. nevét olvasva beugrik valami véres-sárgaruhás-kardozós csaj bosszúhadjárata amit nagyon nagyon imádott és EZÉRT elmegy a moziba, hogy megnézze a Sin City-t mint az új Tarantino filmet. (megtörtént, mögöttem áltak a sorban a szõkék és Tarantinoval azonosították a Sin City-t, pedig felette még két másik név is szerepelt, de az már nem érdekelte õket).
De ez csak adalék, nem ezért hasonlítom hozzá, csak úgy mondom.
Nem húzom tovább a parttalan vitát, nekem jobban tetszett, mint Neked, én ebbõl messzemenõ következtetéseket vonok le, stb, stb... 😄
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
Total nem ertem, miert hasonlitod a Ponyvaregenyhez? Azert mert Tarantino? Tarantino csak besegeitett, egyaltalan nem O a rendezo. Rodrigez volt az agy.
Nincs, ellenben én EGY filmre vettem jegyet, nem 3 véres matinéra. :-)
4 szobát láttam, az megint más, hogy mind a 4 részt más más rendezõ készíti, de abban legalább EGY fõszereplõ volt, a portás. (Amúgy abban is Rodriquez ill Q.T. filmjei a legjobbak.)
"Legjelentéktelenebb egybe írandó, plusz Dwight túlélte a nõjével együtt"
Tudom, elgépeltem.
Mély nyomot hagyott bennem a túlélésük, nem is emlékeztem már a dologra.
"Azt ez e betût felejtsd el a végérõl. 😄"
Sorry, a rohatt franciák nevelték belém :-))))
"Úgy tudom, a képregény sem CSAK RÓLA szól."
Jogos, azaz biztos így van, de a batman képregények sem csak Joker vs Batman-rõl szólnak, mégis kapott egy teljes filmet ez az epizód. (vagy vegyük az X-Men-t, ahol majd' minden füzetben más-más X a fõhõs)
Amúgy lehet, hogy én is elnevettem magam 1x-2x, de NEM TÖBBSZÖR! Szal számomra csalódás...
"3 totál egysíkú, egymáshoz 99%-ban nem kapcsolódó sztorit" - 3 teljesen különálló történet, annyiban kapcsolódnak, hogy a szereplõk feltûnnek 1-1 pillanatra a másik szereplõ történetében. Miért kéne ennél jobban kapcsolódniuk??? Van ilyen elõírás valahol? Ajánlom a 4 szoba címû alkotást, abban is vendégrendez Tarantino bácsi, és totális a párhuzam. Ha láttad, akkor érted, mirõl beszélek. Ha már a Ponyvaregényt hoztad elõ.
"nélkülöztek majdnem mindennemû poént" - Hát nemtom, én fõleg a Marv-os történeten rengetegszer röhögtem a haverommal, meg a kisszámú közönséggel együtt (bár mi röhögtünk legtöbbször, a véres jeleneteken sokan nem). Ott meg egyenesen nyerítettem, mikor SPOILER!!! Dwight viszi a halott Jackie Boy-t, megállítja a motoros rendõr, megjegyzi, hogy "A barátja nagyon elázott!", õ meg, mint egy mintapolgár: "Nem is hagytam vezetni!". /SPOILER!!!
"leg jelentéktelenebb szereplõk maradnak életben a végén" - Legjelentéktelenebb egybe írandó, plusz Dwight túlélte a nõjével együtt.
"film noire" - Azt ez e betût felejtsd el a végérõl. 😄
"5-6 (esetleg több) pisztolygolyót is kibír" - Képregényátirat.
"Még ha esetleg azt csûrték-csavarták volna egy teljes filmen keresztül, tán még jó is lett volna..." - Úgy tudom, a képregény sem CSAK RÓLA szól.
Azért hasonlítom a ponyvaregényhez, mert a tisztelt közönség nagy része azért ül be a moziba mert Q.T. neve feszít a plakátokon és nálam a ponyvaregény 10-es film, de minimum 9-es. (amit sokan dobálnak itt a Sin City-re)
Láthattunk benne 3 totál egysíkú, egymáshoz 99%-ban nem kapcsolódó sztorit, amik nélkülöztek majdnem mindennemû poént illetve öncélúan minél erõszakosabb jelenetekbõl álltak. És unalmasak is voltak. Nekem legalábbis. Nem tudtam izgulni senkiért, mert tudtam, hogy úgyis a leg jelentéktelenebb szereplõk maradnak életben a végén.
Az egész film vitathatatlan erénye a film noire hangulat és a tökéletes képregény feeling. Akinek elég annyi, hogy sin ciy-ben minden átlagos hekus illetve rosszfiú 5-6 (esetleg több) pisztolygolyót is kibír, az élvezze, de én nem tudtam.
Egyedül Marv sztorija jött be egy kicsit, jó volt az idióta nõimádó érzékeny vadbarom karaktere, de ennyi. Még ha esetleg azt csûrték-csavarták volna egy teljes filmen keresztül, tán még jó is lett volna...
Mit kéne nyújtania egy képregényátiratnak történetileg? Gondolják benne újra a relativitáselméletet?
Csak kíváncsi lennék 1-2 ötletre, mert szvsz teljesentotáltökelegendõ volt ez, úgy, ahogy volt, annyira megfelelt a célnak, hogy nagyon, sõt, a 3 részlet apró egybefonása még egy jó keretet is adott az egésznek.
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
10/10
nice legs. what time to open?
Nagyon tetszett. Nem számítottam semmire, de ehhez képest (vagy ugyebár pont ezért) remekül szórakoztam rajta. A képi világ nagyon bejött, a történetek is pont jók voltak szvsz. Sokat röhögtem is, fõleg Marv, a csepett eltúlzot keményfiú történetén, illetve "szimpatikus" volt Kevin, a kis elmebeteg is.
Az eredeti hangú verzióra is kíváncsi vagyok, a magyar szinkronban Marv hangja, Rajhona Ádám volt egy kicsit szokatlan, de ha az eredeti is hasonló, akkor nem szóltam.
Nyóc pont. :-o
Vagy lehet hogy ebben a reszben King-Kong eleved es kikot a Julisics Park-ba Hammond-al 😄
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
Most nézegetem, hogy mik lesznek a magyar mozikban.Kicsit fura, hogy még csak 1-2 hónap múlva lesz pl. az Ong-Bak és a Sky Captain, pedig már igen-igen tavalyi filmek.Persze tudom nem minden filmet adnak az amerikai premierrel egy idõben, de azért fura, na😊
Eredeti cím: SHARK HUNTER
Magyar fordítás: SZÖRNYETEG A MÉLYBÕL
Kérdem én: mi a pics@ bajuk volt a CÁPAVADÁSZ fordítással?
- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
Sympathy for Mr. Vengeance-t láttad-é?
- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
Bár a film már tavaly elkészült - és akkor még Danny The Dog néven -, az utómunkálatok sokáig elhúzódtak. Gondolom azért, hogy valami emberest pofozzanak ki abból a selejtbõl, amit leforgattak... Na jó, azért nem annyira rossz a helyzet. 😊
Adott egy Danny nevû gyerek (Jet Li), aki Bart bácsi (Bob Hoskins) számára afféle öleb: egy lepukkant gyárépület alagosrában, egy föld alá süllyesztett ketrecben tengeti egyszerû - eszik, ürít, alszik, öl - életét. Bart piti pénzbehajtó/zsaroló, aki gyerekkora óta neveli Danny-t, teljesen úgy idomítva õt, mint valami engedelmes házõrzõ ebet. Ha szüksége van egy kis megfélemlítésre, elviszi magával Danny-t, lekapcsolja róla a nyakörvet és a fiú onnantól kezdve pavlovi reflexekkel kezd pusztításba, míg Bart bácsi le nem állítja. Egy alkalommal Danny találkozik Sam-mel (Morgan Freeman), a vak zongorahallgatóval, aki újszerû élményekkel gazdagítja: rájön, hogy vannak érzései, kívánságai és gondolatai egyaránt - és talán van valami múltja is.
Aztán Bart ujjat húz egy nagymenõvel, aki bosszút áll rajtuk, és Danny megszökik. Sam-hez kerül, aki nevelt lányával, a fiatal Victoriával (Kerry Condon) él egy házban. A hetek-hónapok során Danny lassan újra felfedezi, hogy ember volt valaha, és egyre jobban izgatja a múltja, és a zene, a zongora hangja. Azt hiszi, Bart meghalt, de a tévedéséért a "nagybácsi" hamarosan benyújtja a számlát. Csak azzal nem számol, hogy a "kutyája" már nem létezik többé... (Zanzásítottam kicsit a sztorin, mert van egy felesleges, helykitöltõ mellékszál is. 😊 )
Szóval kicsit bukta, hogy a 40+ éves Li akar egy olyan huszonéves gyereket eljátszani, aki szellemileg megrekedt valahol a 8-10 éves szinten. Hozzá kell tegyem: mindent megpróbált és ilyen szempontból dícséretes, amit kihozott a szerepbõl. Csak hát azok a ráncok és szarkalábak...
A film - a várakozásokkal ellentétben - nincs agyonzsúfolva harcmûvész bemutatókkal. Szerencsére. Viszont sajnos a meglévõ fight scene-k minõsége erõsen hullámzó: néhol bitang jó jeleneteket látni, máshol meg borzalmas sz*rokat. Drótozás szerencsére nincs, de néhol üvölt, hogy mennyire visszafogják magukat ütés/rúgás közben. Azért egy Ong-Bak után egy ilyet már nem nézünk el többé...
A többi karakter is meglepõen jó. Hoskins tud gonosz vadállat és érzõ nagybácsis is lenni, nagyon jól csinálja. Freeman hozza a "bölcs öregember" figurát, akire többször is lesújtott az élet, de vidám derûvel és optimizmussal fogadja a csapásokat. Victoria szertelen csitri, és aranyosak a fogszabályzói. 😊
A sztorivezetés néha döcög, néha rángat, nem igazán Evo99 van beletöltve, de elmegy. A végsõ események nem követik a kliséket, ami már pluszpontot jelent, bár az elõtte lévõ részek többnyire kiszámíthatók. Mindenesetre ezekben is vannak kis eltérések a szokványos berögzõdésektõl.
Mit is lehetne mondani zárszóként? Jet Li egyetlen elõzõ filmjében sem olyan színész, mint ebben, a film nem a wushuban meglévõ szakértelmének bemutatására készült (mint a többi). A film nem sokat nyáladzik, drámában, harcban is light-os, de a szövegek legalább elég pofásak, és néhol a humor is átüt a jeleneteken. A karaktereknek van némi Guy Ritchie-s beütése is. 😊 Szóval azért nem olyan meglepõ az a 7.2-es imdb osztályzat. Részemrõl is megér egy 7-est. Mindenképpen fejlõdés az eddigi Jet Li filmekhez képest.
járjunk végére az ügynek😊
az elsõ batman képregény címoldala
ez pedig bruce wayne szüleinek megggyilkolása by joe chill
Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!
az elsõ batman comic-ban 1939-ben jelent meg, mai szemmel nevetségesnak ható rajzokkal, jó kis sárga háttérrel, lila pizsamában és picike robin-nal.
tim burton filmjében, ami nem ragaszkodik annyira a mítosthoz, vakóban joeker a tettes.
De akkor az elso Batman film es a konyv ami megjelent tevesen van megcsinalva? Erdetileg tenyleg nem Jack olte meg oket?
Nem mondom hogy igazam van de egy tisztan igy emlekszem rajuk...
Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!