106840
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Seth
  • DantszEE
    Leírhatnád spoilerbe, hogy kb melyik részekre volt utalás, mert eléggé szelektíven néztem anno a sorozatot, és ha nem láttam, gyorsan bepótolnám. Légy szíves.:)
  • BaliBoy
    Rajtad már az sem segítene.
  • UUUU
    Nem tudom te mit neztel, de adhatnal abbol az anyagbol, amit elpofekeltel elotte.
  • BaliBoy
    Star Wars - Egy Solo történet

Hmm.. Nekem tetszett. Kicsit tényleg lassú a közepe táján. Érezhető, hogy a forgatás alatt nem volt rendben minden a stábbal. Ugyanakkor egy különálló filmként megállta a helyét. A történettől nem vágja senki sem földhöz magát de, hogy őszinte legyek, nálam már az is nagy pozitívum volt, hogy nem arról szólt két és fél órán keresztül, hogy az egyik úrhajó üldözi a másikat az űrben...
    Örülök, hogy megint egy olyan részt láthattam, ami a galaxis különböző pontjain játszódik, amiben nem csak egy maroknyi ember él és nem azt kellett nézni, hogy ezek az emberek minként gyötrődnek két kib*szott úrhajón a nagy büdös semmi közepén!
    Azért azt meg kell jegyeznem, hogy ebből az eredet történetből azért többet is ki lehetett volna hozni.
    A látvány mondanom sem kell, hogy rendben volt. A filmzenénél külön öröm, hogy megszólaltak a régi témák.

Bónusz: Ha valaki nem látta a Klónok háborúja animációs sorozatot, azt, az egyik rész igencsak meg fogja zavarni. :)

7/10
  • darkSectorxxx #100125
  • Hellsing47
    jól gondoltad a zászlós dolgot de lehet keverted hollandia zászlajával akkor, mert a piros az utolsó a franciában :D
  • Kojiro
    Három szín: Kék - 5/10
    Jó hangulata van a filmnek, de semmi több. A sztori annyira nem érdekes, de a végén a megoldások nagyon tetszettek. Ha szeretitek a régi francia filmeket, egyszer talán elmegy.

Három szín: Fehér - 8/10
    Na, ez már nagyon bejött. Fordulatos és szeretnivaló minden karakter benne. Az utolsó fél óra nagyon emlékezetes. Főleg Mikolaj meg Karol kapcsolata állati jó.

Három szín: Piros - 6/10
    Ezzel a résszel kezdtem, azt hittem, hogy mivel a francia zászlót szimbolizálja a három film címe, biztos a piros az első..., hát nem . A végén van egy jelenet, ami miatt ezt kellett volna utoljára megnéznem.
  • IMYke2.0.0.0
    Megvolt.

"[2017] - (imdb) - "Kidnap" / (---) - 7/10
    (2017.05.21) (96 perc, amerikai) - Thriller

Anélkül, hogy nagyon a szánkba rágták volna, megtudtuk, hogy Karla (Halle Berry, aki producere is a filmnek) egy elvált asszony -- akinél nevelődik Frankie, a 7 éves, egy szem gyerkőc --, és mindent megtesz, hogy a gyermekének mindent megadhasson... ezért keményen dolgozik egy kis étteremben.
    Ahogy történetünk idején is, épp műszakváltás után vagyunk, egy szórakozó parkba szervezett anya-fia közös program közepén, amikor Karla hívást kap... a zajongás miatt kicsit eltávolodik a kisfiútól és nem sokkal később a gyermek hűlt helyéhez tér vissza.
    Ezt követően egy tempós, elkeseredett üldözés veszi kezdetét - autókat törnek, lopnak, gázolnak, ölnek, lőnek estébé.

//Két dolog biztosan megtudható:
    - a Chrysler Town Country majdnem mindent kibír (igen, Flex Fuel (green car) reklám szaga van)
    - ne szórakozz Halle Berry-vel!
    //Néhány snitt kissé hosszúra sikerült...
    //Érdekes: 4 August 2017 (USA)"
  • Lacc 88
    Javítsatok ki ha tévedek de az a film már törölve lett több egyéb korábbi X-men filmmel egyetemben a Days of Future Past történései miatt. Wolverine biztosan létezik abban az univerzumban is de sokat nem kell belegondolni, ezek csak apró humor morzsák a fanoknak. Ha jól tudom a Disney már megszerezte az F4/X-men/Deadpool és egyéb karakterek jogait szóval erősen kérdéses merre halad majd tovább ez az univerzum és Deadpool.
  • darkSectorxxx #100120
    KIDNAP (2017)

Nézzétek meg!
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.05.22. 22:39:32
  • tigeroo
    az első jelenet a kis figurával, monológ "ő is meghalt, hát én is meghalok".

a végén meg gyakorlatilag átírta a múltját. ahhoz azért kellhetett engedély a stúdiótól stb. gondolom nem ok nélkül nyomták az arcunkba ezeket.
  • DantszEE
    Miért szállna be?
  • tigeroo
    deadpool 2

elég jó volt. hozta az első szintjét.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    brad pitt... + rozsomák akkor beszáll a buliba megint?
  • CSOCSO
    Az elobb kezdtem el nezni de a gyerek felkelt a zajokra :(
  • IMYke2.0.0.0
    Emlékeztek még erre a rövid filmre, 2013-ból?

Nos, a Netflix-en (és a szokásos beszerzési forrásokból) megtekinthető a 105 percre kihúzott változata... Martin Freemannel a főszerepben.
  • Jim Morrison
    //van spoiler gomb. használd.
  • hawkie22
    Na igen, a Planet Hulk sztorit a jelenkori kívánalmaknak megfelelöen (szigorúan szvsz) beépitették a filmbe. Kicsit színes-szagos lett, még talán egy kicsit ripacs is, de összességében a film nem lett rossz, nálam 7/10. Az Infinity War 8/10.
  • Sequoyah
    Thor: Ragnarok (2017)

Ugy alakult hogy ezt az Infiniti War utan sikerult csak megnezni. Ez kicsit elozmenye annak, es nem mondom hogy mindenkepp kotelezo megnezni annak megertesehez, de utana mindenkepp potolni akartuk a hianyt, es helyretenni a hianyzo epitokockakat.

A tobbi filmnel is kicsit meg viccesebbre vettek a figurat, es ezt jo ertelembe veve mondom, mert jol sikerult az apro stilusvaltas. Erosen latszik hogy ket tortenetet gyurtak egybe (az Asgardi balhe, es a gladiator-bolygo), de vegulis mukodik a dolog.
    Az Infinity Warnal kerekebb film. Oke ne rohogjetek ki, persze hogy kerekebb, hiszen az csak egy fel film igazabol:) De ez valoban erzodik is rajta. Sajnos Asgard dramaja kicsit elsikkad a nagyszabasu Infinity War mellett, pedig ez is oriasi drama, hisz egy komplett bolygo bukasarol van szo.
    Mint drama viszont jobban mukodik, eppen abban lett jo a film, amit lentebb az Avengersnel negativumkent irtam le. Mind a kalapacs elvesztese, mind a vegso bukas sziven tud utni. Mar ha nem lattad a trailereket persze, ahol mindent jol ellonek...
    A vege kulonosen sziven utott annak a fenyeben, hogy mar korabban lattam hogy hogy is fog folytatodni a sztori percekkel kesobb...

A gladiatoros resszel kapcsolatban inkabb vegyesek az erzeseim. Nagyon jopofa meg vicces meg izgalmas, de inkabb egy LSD tripre hasonlit az egesz:) A realitasbol nagyon eltolodott a Galaxis Utikalauz fele fantazia-cunami iranyaba. A Guardians of the Galaxy utan ez annyira fel sem tunik talan, de a korabbi filmekhez kepest mindenkepp fura.

Gondolkozom hogy 7 v 8 pontot adjak, mert ezt is elveztem annyira mint az Infinity Wart. De egesz egyszeruen az a film nagyobb szabasu, tobb hibalehetoseget tartogatott, es csak emiatt feljebb pontozom.

7/10
  • Sequoyah
    Avengers: Infinity War (2018)

Aki latta aki nem, SPOILER, nem fogom cenzurazni magam.

Nagyon magasan volt a lec, es atugrotta, szoval megerdemel egy magas pontot, de azert vannak komoly hibai (bar inkabb csak szubjektiv hibak ezek, mondjuk hogy nekem nem tetszettek)

Ami tetszett:
    -Leginkabb egy pozitiv "csalodas" az amit meg tudok emliteni. Ennyi foszereplonel varhato volt, hogy egy kapkodas lesz az egesz, es senkire nem jut majd ido. Nyilvan csodat ne varjunk, de ehhez kepest szerintem jol megoldottak a feladatot. Szinte mindenkinek jut elegseges jatekido, es emlekezetes pillanat. (Captain Amerika talan az egyetlen akinek csak pillanatok jutottak, de azt hiszem a 2. reszben joval tobb jut neki cserebe) Jol parositottak a szereploket es csapatokat, tehat minden percben 2-3 hos toltotte ki egyszerre a kepernyot tartalmasan. Szoval hatekonyan hasznaltak fel a jatekidot e tekintetben.
    -Masik hasonlo pozitiv "csalodas" pedig hogy a kozelmult nagyobb filmjei nagyon elmentek abba az iranyba, hogy egy nagy akciokkal telezsufolt rohanas az egesz film, es emiatt igazabol nehez is visszaemlekezni egy egy emlekezetes pillanatra, mert elsikkad az egesz a rohanas kozepette. Ehhez kepest ezt a filmet sikerult lebontani viszonylag limitalt szamu, viszont egymastol nagyon eltero es jol korulhatarolt blokkra, amik napokkal kesobb is emlekezetesek maradnak. Nyilvan meg mindig egy rohanas az egesz, nem sok helyen lassul le a tortenet, de sikerult karaktert adni az egyes szakaszainak a filmnek.
    -Ezen kivul a sztori jo, a foellenseg jo, es persze latvanyos minden, ami a kotelezo elem.
    Thor pedig igazi badass lett, kar hogy keson erkezett:)

Ami nem tetszett:
    -Sulytalan a dramaja a filmnek. Egesz egyszeruen tul nyilvanvalo, hogy majd valamifele varazslattal (az en tippem a zold ko...) majd szepen mindenkit visszahoznak, mint ha mi se tortent volna, szoval senkiert sem sirok. Az egyetlen valodi dramatol (Tony Stark halalara gondolok, Vision senkit sem erdekel:D) pedig szepen visszatancoltak. Ha en irtam volna, akkor Tony Starkot nem mentik meg, es valahogy a vegen minimum sugalljak (vagy explicit kijelentik), hogy a "csettintes" visszacsinalhato, de csak az, aki "normal" modon hal meg az halott marad. (Persze nem tudom mi varhato a masodik reszben, aminek most igy agyaztak elo...)
    -Masik ami nem tetszik az egy altalanosabb Marvel dolog, ami az utobbi idoben lett egyre jellemzobb. Az elso filmek foldhozragadtabbak voltak abban a tekintetben, hogy a mi vilagunkban jatszodtak, csak volt benne 1-1 szuperhos. Es a szuperhosoknek is megfoghato kepessegeik voltak, egyik vasruhat epitett, masikat meg jol feldoppingoltak. Na ez szepen elcsuszott abba az iranyba, hogy a kepessegek is atcsusztak a megmagyarazhatatlan varazslatba, illetve a vilagunkra se lehet raismerni, a normal vilag kisebbsegben maradt. Amikor mar a kozvetlen szomszedunkban egy kontinenssel arrebb is szuperfejlett civilizaciok elnek, akkor megkerdojelezodik pl New York letjogosultsaga. Igy mar sokkal nehezebb azonosulni a vilaggal.
    -A fentieknel kisebb sulyu, de zavaro, hogy a szuperhosok kepessegei teljesen veletlenszeruek, es mindig pont olyan erosek, amit a sztori eppen igenyel. Pl Black Widownak semmi termeszetfeletti ereje nem volt, most megis Amerika Kapitannyal es a tobbiekkel egyutt a melyvizben van, ahol igazabol masodpercek alatt meg kellene halnia. De igazabol oka sem volt hogy ott legyen, konnyen talalhattak volna neki hozzaillobb szerepet a filmben.

A hibai ellenere el kell ismerni, hogy oriasi feladatot oldottak meg sikerrel, es nem tudok hirtelen tul sok szuperhosos filmet mondani ami ennel hibatlanabb lenne. Igy kell brutalsok penzt elkolteni egy filmre...

8/10
  • LasDen #100110
    "a Deadpool 2. ... 110 millióból készülhetett el ... a rekord számú, 4349 moziban látható új rész 125 millió dollárt harácsolt össze, vagyis kábé sikerült ugyanazt a szintet hoznia, mint az elsőnek."

Azzal, hogy a Solo elég felemásnak tűnik, ott van a lehetőség a film előtt, hogy jó kört menjen...
  • BaliBoy
    Kincsem

Én magam is meglepődtem, magamon. Egész jó kis film. Pedig sem a magyar filmekért nem vagyok odáig, sem az állatos filmekért, Nagy Ervinért sem... szóval erős handicap-pel indult nálam a film. Stílusosan mondhatnám, hogy innen szép nyerni. :D
    De sikerült. Végig le tudott kötni a film. Mondjuk annyira borzalmasan nem tudtam izgulni a szereplők hogy léte felől (azonosulni a karakterekkel).
    Jó ötletnek tartom a készítők által, hogy nem erőltették a korabeli szóhasználatot, viselkedés kultúrát. Így könnyebben volt fogyasztható. Bár talán egy-két helyen túlzásba estek. (pl. a bál nyitó(?) táncánál - azt egy kicsit kínos volt nézni)
    Külön kiemelném a filmzenéjét. Nem is tudom, hogy hallottam volna ilyen jól megírt, meghangszerelt magyar filmzenét, amit szimfonikusokra írtak. Hrutka Róbert kiváló munkát végzett!

7/10
  • Kandurex
    DP2

Első rész agymenése folytatva. Fasza volt / 10
  • LasDen #100107
    Sekigahara

A szekigaharai csata a Japán történelem egyik legfontosabb ütközete. Majd 120 évnyi polgárháború után Tojotomi Hidejosi egyesítette Japánt 1585-ben. Majd 1598-ban meghalt. Utódja és fia Hidejori ekkor még csak 5 éves volt. Az öt régensből Tokugava Iejaszunak más tervei voltak és már kész is volt a háború. Ami 1600. október 21-én le is zárult.

A probléma a filmmel, hogy az ebbe az 5 mondatba zsugorított történelemnek az ismeretét feltételezi a film. Sajnos nem úgy készült, hogy az ismeretleneket is be tudja húzni. Sokszor elveszettnek éreztem magam a nevek, helyszínek tengerében, akikről tudnom kéne, hogy kicsodák vagy legalább, hogy ki mellett állnak. Pedig nekem azért a nevek, helyszínek egy része ismerős volt.

Később mikor Hidejosi meghal és sokkal egyértelműbb lesz a helyzet, akkor már jobban ínyemre volt a film. A sok intrika, ami a csatáig vezetett érdekesen volt előadva. Főleg, hogy a csata végkimenetelében sokat számított egy-egy főúr árulása vagy csak tétlensége.

Az külön tetszett, hogy a film főszereplője Isida Micunari, az uralkodó hű oldal de-facto vezetője volt. Végig úgy álltak szembe egymással Iejaszuval, hogy ő az igazságosság megtestesítője, míg Iejaszu a gonosz. Így veresége és bukása sokkal érdekesebbé teszi a végjátékot.

Nem tudom jó szívvel ajánlani, csak annak aki ismeri a csatát elég jól. Viszont aki mégis kíváncsi, annak a BBC Sógunját ajánlom. Rövidebb, kevésbé látványos de informatívabb és érthetőbb.

6/10
  • DantszEE
    Deadpool 2

Hát nem tom. A poénok iszonyú cikik voltak. Talán 1-2-n tudtam felröhögni. Míg az első részt végigszakadtam. Itt is voltak jó poénok, de valahogy szarul voltak megkomponálva. Kábel első megjelenésekor vártam, hogy Deadpool rögtön tesz egy Terminátor utalást, erre majdnem a film végén hívja John Connornak, amikor már rohadtul nem működik. És tele van ilyenekkel a film.
    Egyéb iránt az akciók jobbak, és jelentősen TÖBBek, mint az első részben. Dominot és Kábelt nagyon eltalálták. De ennyi...
  • Jim Morrison
    magyar

Russian elég jó
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2018.05.18. 17:38:53
  • El Gigante
    Venom hangja különböző nyelveken!
  • Zephyr Retiring
    Hát sokkal előrébb vagy megtekintett filmek terén mint én, az tény..de ami késik az még nincs itt
    A Ryan közlegény is egy olyan (többek közt), ami kimaradt ezért vagy azért, pedig ezen a polcon van már ősidők óta

Ha megjöttünk a nyarcsiból, majd szánok rá időt egyszer úgyis.
    Addig meg jó filmezést és minden egyebet ami kell
  • LasDen #100102
    Deadpool 2

Ha valaki esetleg visszakeresi, akkor anno az első részre valami 8 pontot dobtam azt hiszem. Ami azóta valahol 6.5-nél realizálódna ma már inkább. Ez a rész viszont jobb lett. Többször nézhetőbben jobb.

Azt nem hiszem, hogy a poénok később is olyan hangosan nevetősek lennének, mint most, de szerintem azok is jobban sikerültek valamivel. Főleg a film első felében, de azért látható az akció jeleneteken, hogy David Leitch rendezte ezt a filmet. Jól koreografáltak, tiszták és lekövethetőek. Bár a börtönös jelenetnél Brolin mintha kissé lassan, darabosan aprított volna. De később nem vettem ezt észre, úgyhogy nem tudom eldönteni, hogy ez hiba-e. Domino bár nem képregényhű, de Zazie Beetz nekem nagyon jó volt a szerepben.

A második felére egy kicsit elfogy a lendület és nem annyira jó, viszont szerencsére még marad azon a szinten, hogy élvezhető marad. Egy szó, mint száz, élveztem. Cable, DP, Domino hármas a jövőben nagyon menő lenne...

Azóta itt olvasgattam a filmről és tök durva, hogy nem maradtam le a jelenetről, de annyira rövid ideig mutatják a Vanishert, hogy én nem ismertem fel, hogy az Brad Pitt. Volt valami megérzésem, de nem volt idő lamentálni rajta, így tovább léptem rajta.
    Az X-menek a háttérben nagyon bejött. Volt Hope name drop is nagy örömömre. Ezek után nem lepődnék meg, ha az X-forceban valamilyen úton-módon feltűnne. Wishful thinking.

7.5dehanagyonkedvesvagyokakkor8/10
  • BaliBoy
    Avengers - Infinity war

Hozza a szokásos szintet. Világot nem vált meg, de popcorn mozinak tökéletes.

(hogy mennyi szurikáta halhatott meg... )

7/10
  • kutyakiki81
    Breaking in

Nem értem ez, hogy került mozikba, nagyon "only dvd" szaga van. Sima home invasion film, gyenge színészekkel, és majdnem nulla feszültséggel.

3/10
  • Blasta
    Deadpool 2 - 7/10
    Nem olyan jó mint az elso rész, de teljesen vállalható folytatás. Kicsit túltolták a drámát (drámának látszó valamit) és túl sok benne az uresjárat, dumálás sajnos, de azért tisztességes szórakozás a film. A vége fasza, a trailerben látott kamionos városi fight is nagyon rendben van.
    Kulon érdemes kiemelni Josh Brolint aki valóban 100%-ot hoz Cable karakterében. Badass, veszélyes, nyoma sincs (jó darabig) a vicceskedésnek, teljesen rendben van, akárcsak az új szereplok. Látvány olyan kozepesen jó, talán az elso részben okosabb akció-koreográfiák voltak, de ebben sem rossz egyáltalán.
    Poénok jók, de sokat elmond a filmrol, hogy hazaérve a páromnak az elso rész poénjait meseltem inkább.
    Ismét megbántam, hogy megnéztem a trailert mert a legjobb poénokat majdnem mindet lelotték benne. Mindig megfogadom hogy nem nézek trailert, de párszor kivételt teszek, nem kéne.
    Ja és
  • Zephyr Retiring
    Wrath of the Titans (Titánok haragja) 3D..2012..IMDb

Egy kicsit tartottam tőle, mert bevallom előtte átfutottam egy alternatív negatív kritikát a 3D verzióról...
    A cikkíró szerint (nem szó szerint, de) poros nyomába sem ér 3D tekintetében az első résznek..
    WTF?
    Fingom sincs a kismuki min keresztül nézte a 3D-t, de a legvalószínűbb, hogy egy hibás szemcsin keresztül. Vagy nem kompatibilis szemüveggel. Vagy az IMAX jegyváltója tévedésből a 3D szemcsi helyett, a saját 3 dioptriás szemcsijét adta oda..

Ez a rész ugyanis legalább olyan jó 3D-ben, mint dicső elődje (ha ugyan nem még sokkal jobb is) az hót'ziher.
    Cikkíró kollégának majd utólag javaslom a Zsivány Egyes 3D verzióját megtekinteni (ha még nem látta) mert ha valami mocskosan tré 3D lett, hát akkor az biztosan az

Sztori itt is jó, mint írtam a 3D nemkülönben, így tőlem jogos a
    10/9.
    Remélem Perszeusz fia egyszer később még apja nyomdokaiba lép egy ütős fantasy erejéig..
    Nagyon spoiler..
    Hamarosan felkeresem Paphoson (Ciprus) Aphrodithé szikláját. Ott majd elmondok egy imát magam is az Istenek üdvéért

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.05.16. 19:30:15
  • Tikal #100097
    Gattaca
  • Kojiro
    A Minority Report zseniális. Pár évente újranézem. Ékes példája annak, hogyan lehet egy kis pár oldalas novellát jól filmre vinni, úgy hogy közben majdnem minden meg van benne változtatva.
    Nem tudom nézte-e valaki a sorozatot? Érdemes?
  • Synchronous
    Én meg azt hiszem, a Frászkarikát nézem meg... mivel a Minority Report-ba Colin Farrell (is) szerepel, róla meg eszembe jutott a Frászkarika. Sőt ezt továbbgörgetve a Carpenter-féle Vámpírok-at is megnézem, hiszen hasonló a témája.
  • Zephyr Retiring
    Clash of the Titans (Titánok harca) 3D ..2010.. IMDb

Jó volt a látvány, klassz a sztori, és frankó lett a 3D
    Tetszett. Holnap meglesem a folytatást is
    10/8.
  • El Protector
    Meg is van a ma esti program, de jó, hogy megemlítettétek ezt a filmet :) Lehet még a Gattaca-t is melléteszem ma estére :)
  • DantszEE
    A Minority Report egy gusztustalanul elfeledett film. Alig ismerik. Ha mégis, akkor meg utálják. Miközben nekem annak idején iszonyúan tetszett, és mai napig előveszem.

Ryan közlegény alaptézise meg egyébként igaz sztori (Tudod e.:)).
  • Blasta
    Emlékzenekar... lehet nem írtam teljesen helyesen, tribute band angolul.
    Olyanok akik csak egyetlen eloadó/banda dalait játsszák és azokkal hakniznak.