Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hit and Run (Üss vagy fuss!) 2012 IMDb
Ez még ide is kompatibilis..<#nyes>#nyes>
Szóval fószerkám a tanúvédelmi program tagja már negyedik esztendeje, amikor nem túl régi hölgyismerőse (és egyben új szerelme) közli, hogy Los Angeles-ben kaphatná meg álmai új munkáját. Mit tehet ilyenkor az ember? Hát vagy ugye egy jól irányzott pofonnal észhez téríti a megtévelyedett menyecskét (törném is kezeit annak a bunkónak) vagy pedig úriemberhez méltóan maga ajánlja fel a fuvart szíve választottjának..(na azér'<#ravasz1>#ravasz1>)
Ám a dolog korántsem ennyire egyszerű..
Adva vagyon még egy féltékeny ex, és egy jószívű medvealakú rendőrbíró, aki továbbra is védeni akarja fószerkánkat.
Az ex tol pár üzit a fószer régi sameszainak, akik egy kissé pipák még így 4 év után is, mert hősünk feldobta őket anno.
Na mindegy, mit van mit tenni, a Los Angeles-i álomállás meg ugye nem várhat. Hát irány-horány vagy mi..
Mindazok, akik kedvelik a jó (régi) és ütős verdákat (nitró nélkül, mert az b...knak való - idézet a filmből) remekül fognak szórakozni.
Akárcsak szerelmetes hősünk legújabb csaja, aki végigvigyorogja a száguldást egészen addig a pontig, amikor a lábai közé rókázik..
(de szerencsére az már egy lopott verda, amit útközben csentek el)
Van itt kérem, golfütővel szájba verés, bunyó, stukker, némi jó szöveg és pár tökös régi jó barát is, hogy minket szórakoztassanak..
Hogy fogalmazzak finoman...ööö...és egy két...ööö...saját típusát jobban, közelebbről kedvelő egyén is.
(Mondjuk alapból én egyikükről sem gondolnám, de ez van..)
Szintén "kár kihagyni" kategória.
10/8.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.03.04. 14:49:10
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Hozzám már úton van többek közt két "A+" kategóriás film lemezen..
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Amúgy a Terminátor 2 3D és a Szárnyas fejvadász 2049 3D-ről van szó..
<#vigyor>#vigyor>
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Table 19 (A 19-es asztalnál ülők) 2017 IMDb
Ez a film egy hirtelen döntés eredménye. Tegnap megemlítette valaki aki nézte, és egy a filmben elhangzó zene kapcsán írt róla.
Magát a filmet ugyan nem dicsérte agyon, de én mint a ZS kategóriás filmek hős védelmezője..<#hehe>#hehe>..ugyebár meg kellett nézzem..
Szóval a 19-es asztal, az pont az a hely, ahová azokat ültetik az esküvőn, akiknek illett volna nem elfogadni a meghívást. Ez ugyebár máris egy jó alapja lehet egy jó asztaltársaság meglétének. Mondhat bárki bármit, az asztalnál helyet foglaló személyek (szerintem) mind egytől egyig a lelkük mélyén jó emberek. Ez nekem már az első pillanattól lejött. Az esküvő többi vendégének már kevésbé, hiszen pont erről is szólna a 19-es asztalnál ülők társasága.
Szóval ez nem egy össze-vissza lövöldözős akciókrimi. Se nem egy könnyfakasztó dráma. Se nem egy olyan komédia, amitől a hasunkat fogjuk majd. Ez inkább egy olyan esemény, ahol szép lassan megnyílik egymás előtt pár idegen, akiknek mind meg van egyenként is a saját problémájuk, de ahogy egyre többet beszélgetnek, ráébrednek, hogy nincsenek egyedül. Mások is pont olyan szerencsétlenek más dolgokban mint ők. S ez, azért lássuk be tud hozni némi megnyugvást mindenkiben.
A film se nem lesz Oscar várományos, se nem lesz többször nézős darab, mégis azt kell mondjam, egyszer mindenképp megéri végignézni azt a másfél órát. Mert ők is csak emberek. És ki tudja, egyszer talán még mi is ülhetünk ott...a 19-es asztal valamelyik székén...
10/7.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.03.04. 09:40:41
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
<#worship>#worship>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.03.04. 08:41:53
De ha már meg lettem szólítva, nekem nem furcsa ha egy mondaton belül ugrál valaki nyelvek között. A munkámat angolul végzem, sok kollégám van aki külföldi így nálunk igen gyakori, hogy mondaton belül váltunk angol és magyar között.
Why so serious?
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Amúgy nekem csak az a furcsa, ha valaki a "rendezőt" meg a "szereplőket" angolul írja ki, miközben a "kínait" meg magyarul..de ahogy mondani szokás: majd megszokom vagy megszököm 😄
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
(2018.03.03) (119 perc, dél-koreai) - Comedy, Drama
Director: Kim Hyun-seok
Stars: Na Mun-hee, Lee Je-hoon Lee, Park Cheol-min
Ám, ha ez a szíved vágya, bánja kánya 😊
A sztori egyszerű. Egy nagyképű egyetemi kurvát megölnek a szülinapján. Aztán felébred és kezdi elölről a napot. És így tovább...
Szeretem a time loopos filmeket, így előnnyel indított a film. A másik, ami miatt érdekelt a film az az író Scott Lobdell. Nem a legjobb képregény író, de az utóbbi időben jókat írt, így hát adta magát.
Egy ilyen filmnél sok múlik azon, hogy milyen eseményekkel és karakterekkel van feltöltve a loop. A karakterek egyszerű 1-2 szóval jellemezhetőek. Nem igazán nehéz kitalálni, hogy kinek milyen szerepe lesz. Az külön tetszett, hogy itt nincs végtelen lehetőség, minden egyes halálnak hatása van a következő ébredés után. De ettől függetlenül egy elég straight forward film helyenként jó pillanatokkal.
6,5/10
(2015.07.25) (90 perc, kínai)
Röviden (és filmben is kimondva): ne kötekedj Kínával, mert megbánod és sehol sem bújhatsz el előle.
A pátoszos propaganda felhangtól eltekintve - amit ugye az amerikaiaktól már jó pár évtizede adagolva kapunk -, "elmegy" szórakoztató film volt (pár hibával).
Akadt pár, jó értelemben vett érdekes mozdulatsor benne, amit eddig nem nagyon láttunk, és szépek voltak a helikopterek is 😊 - A 37 éves Yu Nan most katonai ruhába volt bújtatva, de azé' így se volt rossz 😊.
A film végi stáblista alatt amolyan Jackie Chanosan látható pár "hogyan készült" akció, és baki minden szereplőtől.
Why so serious?
(2018.03.03) (123 perc, kínai) - Action, Drama, Thriller
Director: Jing Wu
Writers: Qun Dong, Yan Gao
Stars: Jing Wu, Frank Grillo, Celina Jade
Sprung ins Glück (Ugrás a szerelembe) 2012 IMDb
Dokicsajszi apja kérésére hazautazik, hogy meggyógyítson pár pacit. Közbe feldobja a pacskert és hárman örökölnek az öreg után: mostohaanyuci, a lánya és ő. Közben képbe kerül a jóképű lovasedző, akivel aztán megjön a szerelem is...de persze csak némi csavar és félreértés után...
10/6.
Leuchtturm mit Aussicht (Világítótorony kilátással) 2012 IMDb
A régi kilátótornyot le akarja bontatni egy vállalkozó, aki vidámparkot akar a helyére telepíteni.
Összefog hősnőnk, aki eleinte még műemlékvédelmis, majd munkanélküli lesz, a torony gazdája, aki egy apa, és a vállalkozó kiküldött jóképű samesza, aki történetesen a tornyospapas rég látott fia. Itt is van csavar meg félreértés meg persze szerelem..<#szeret>#szeret>
Aztán rádumáltam az asszonyt valami férfiasabb filmre is, nehogy csorba essen a renomémon az esgén..<#hehe>#hehe>
The Nice Guys (Rendes fickók) 2016 IMDb
Ryan Gosling-ot itt kivételesen dalolós pacsirtaszerep helyett egy balfék detektívet, Russel Crowe pedig egy higgadt, de hatásos behajtófiút játszik. És összefognak egy zavaros ügy kapcsán.Ütős, vicces akcióvígjáték, tetszett.<#eljen>#eljen>
10/8.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.03.03. 19:42:44
Két repülő ütközik, Schwarzi családja meghal. Kőkemény dráma, ami megbocsájtásról szól. Rossz nem volt...
5/10
Szórakoztató, de egyszeri fim volt. A technikai megoldásoknál voltak bajok, tényleg nem tudtam elvonatkoztatni attól, hogy az arc és a test, valahogy nem mindig van összhangban. Margot Robbie ettől függetlenül bebizonyította, hogy korunk egyik, a tömegből jócskán kiemelkedő színésznője. Bármilyen szerepet bátran rá mernék bízni.
És a mellékszerpelőknek is hatásosan sikerült megformálniuk azt a pár családtagot és barátot, akikből bárki szívesen pofozni való boxzsákot csinálna szíve szerint.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.03.03. 18:07:30
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Egy beszélgetésbe ellenvéleménnyel is be lehet szállni, csak nagyon nem mindegy hogyan köríted.
Nem minden ellenvélemény kötekedés.
Én ezt így elég feleslegesnek érzem. Már az elején, mikor visszafordult nálam már onnantól értelmét vesztette az egész. Nem lett volna rossz amúgy, de elkúrták...
5,5/10
(2018.03.02) (138 perc, dél-koreai) - Action
Director: Sa-Rang Lee
Writer: Jeong-sub Lee
Stars: Soo-hyun Kim, Dong-il Sung, Sung-min Lee
Why so serious?
Nem ugyanaz.
Why so serious?
Ha már ennyire okoskodunk, és általánosítunk... akkor: mindig jön és beszáll valaki egy már létező beszélgetésbe, és "megmondja a tutit". Mindig.
Why so serious?
Nem látok "fikát" senkitől alant, ellenben egészséges nem tetszést igen ... miért kellene minden (egyértelműen olcsó pénzszerzésre és hosszútávú befektetésre hajtó) "reboot"-ot kitörő lelkesedéssel fogadni egy nem-Pampersben-totyogó-korban lévő filmfogyasztónak?!
Amúgy látom nagyban megy a előre a fika szokás szerint, sebaj. Elvileg a John Wick filmek rendezőjét akarják, és mondjuk azokban a filmekben se "rángatózás" nem volt, illetve a vér is fröcsögött rendesen.
Why so serious?
-- fiatalítás ---- (talán le se kellett volna írni, annyira egyértelmű manapság)
-- nagyon és még több polkorrektség ---- (égiekben is voltak színes bőrűek, most még több lesz --- kínai például)
-- zene ---- (hát igen... modern feka hip-hop, meg ilyen-olyan step "mjúzik"...)
-- kamera ---- (rángatódzás 4K-ban, ezerrel)
-- lefejezés ---- (szerintem, ahogy manapság lenni szokott a filmekben: tágra nyílt szemek, nagy hatásszünet, és előrebukó fej... (jól takarva mindent) = PEGI 13 kompatibilis)
-- szélesvásznú sorozat lesz belőle...
PSN ID.: Beegabor
Mostanság divat előkapargatni és leporolgatni a retro filmsikereket. Idén jön a Bosszúvágy is többek közt...

De kérdésedre visszakanyarodva, a beszélt nyelvek mellett természetesen képes "féltestvéreivel" a telepátiára is.
Ez elég sci-fisen hangzik elismerem, innen is jött az ötlet, hogy ezt az egész herce-hurcát filmre vigyük. Féltestvérestül, lámástól, s minden mástól...
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.03.02. 11:56:16
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Na de mindegy is, mar most is feltette magat a terkepre ezzel a filmmel. Jo latni, hogy nem csak egy szoke cica, hanem jo szinesz is, es mar nem eloszor.
Figyu régóta érdekel már ez, de amikor a Dalai Lámával találkoztál, milyen nyelven beszélgetttetek? Hallottam, hogy ért valamennyit angolul, de alapvetően tibeti vagy mandarin nyelven szólal meg? 😊
Kojiro ergo sum.
A főszereplő felhozatal idén elég erős, ott elég nehéz megjósolni. A mellék szereplő díj viszont szabadon vihető. Ezen kívül csak a vágásra van még jelölve, másra nincs. Ma én is bepótlom az elmaradásomat és meglesem
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Anno amikor Stone összedobta a Doors-t Val Kilmerrel, Jim családja perelni akart, egykori barátai pedig azt nyilatkozták, hogy a való életben Jim teljesen más, nyugodtabb figura volt. Hát persze...sittre is csak párszor vágták éjszakára a koncertbalhéi és a tiltott droghasználata miatt. És persze nem is a drog nyírta ki, hanem csak álmában szenderedett el örökre fiatalon..én meg a múlt héten a dalai lámával teáztam.. 😄
Val legalább olyan jól játszotta Jimet, mint dr. Szöszi June-t. Hacsak nem még annál is hitelesebben. Mégsem kapott érte Oscart.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.03.01. 00:14:30