Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DoctorJohnson
hopp, két 32061-es! 😊

...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...

DoctorJohnson
amúgy sztem van a hõsmesének fogyasztható verziója is, lásd Ryan közlegény megmentése.

pedig annak a filmnek a végén is durva dolgok történnek (értsd: a szõr feláll a hátamon az utolsó 3 perc nyáladzásától) de ami elõtte történik a filmben az perfekt, így nem is lehet ezt globálisan felróni a filmnek.

Ki ne hagyd 😊

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

sztem nagyon gagyi a ID 😊 tipikus amerikaizászló-lobogtató semmiség 😊

ha meghalok, azt szeretném, hogy charlie sheen élete peregjen le a szemem előtt!

DoctorJohnson
"Az idétlen idõkig is favoritom, de sajna nincs HBo-m"

jó hogy én szólok róla és nekem jut csak most eszembe 😊))

PetruZ
"...tehát Tudományos-Fantasztikus"

Azért pl. a tök idegen rendszerû ufóba csempészett globál rendszerkiller vírus kapcsán ne mondjunk már ilyeneket. 😊

Egyébként én az ID4-et elég átlagosnak tartom és igen, a túlzott patriotizmus és a hõskép nekem is nagyon zavaró (bár az õszintét megvallva pl. Will Smith-szel nem volt semmi bajom a filmben 😊, inkább a többiek bosszantottak).
Ez a helyes kifejezés. Némely nézõt zavarhat, de van akit nem. Nálam a belecsempészett humor feledtetni tudta. Tipikus "hõsmese" volt.

Lopakodóban engem is zavart, hogy volt benne egy csaj, egy fehér pasi meg egy fekete, mégis elvonatkoztattam ettõl. Ennek ellenére rossz filmnek tartom 😊

Az idétlen idõkig is favoritom, de sajna nincs HBo-m 😮OOOOOOOOOOOO (de már vagy 5x láttam)

én is a minap néztem az önpusztítókat 😊)
régebben jobban tetszett, de 7 pontot kap 😊
eddig én se tudtam, ki a többi szereplõ (8 éve láttam kb.)

ha meghalok, azt szeretném, hogy charlie sheen élete peregjen le a szemem előtt!

DoctorJohnson
szerk:

"...demagóg üzenet SIMÁN TÖNKREVÁGTA az erre fogékonyabb nézõknek A SZÓRAKOZÁSÁT."

DoctorJohnson
nem tudok egyet érteni, mondom is, hogy miért:

1. "EMBEREK...a Sci-Fi, az Sci-Fi...tehát Tudományos-Fantasztikus."

senki nem firtatta az ID4 sci-fi mivoltát. nekem legalábbis ezzel a részével semmi kifogásom nem volt. Más dolgok miatt hányás az a film.

2. "hogy milyen gáz már, hogy az ID-ben egy néger meg egy zsidó menti meg a Földet"

már bocs, de így van, ez pedig annyira de nagyon demagóg és hatásvadász már, hogy NEM LEHET NEM ÉSZREVENNI a mögöttes, szájbarágós "üzenetet".

3. "Teljesen természetes, hogy tele van hibával, MINDEGYIK FILM!"

úgy tünik kevés és szar filmeket láttál, mert ez teljesen nonszensz. persze kinek mi a hiba, de -hogy kalppoljon- az American History X-ben szerintem -emlékezetem szerint- SEMMI realitási, technikai, dramaturgiai, színészi, rendezõi vagy egyéb hiba nincs, ami szemet szúrna egy átlagnézõnek, sõt még egy kritikusnak se nagyon.

4. "hanem FILM. Aminek az a lényege, hogy szórakoztató/humoros/izgalmas/látványos legyen."

namost ez oké, de mivan akkor, ha az emberek részét ZAVARJA az, hogy az ID4-ben olyan szinten nyálas, demagóg és klisés üzeneteket kellett elviselniük a látványon és az izgalmakon túl, amik megölték a szórakozásukat. és ezeket a dolgokat nem KERESI a szerencsétlen nézõ, hanem egyszercsak FELFORDUL TÕLE A GYOMRA, mert zavarja az értékítéletét, ízlését vagy bármi egyebet. és így zavarja a szórakozását is, ergo: a film nem mûködik.

egy ID4 szintü filmnek tökéletesen annyi a dolga, hogy izgalmas, látványos és szórakoztató legyen, de ezt a sok nyáladzás, túljátszott patriotizmus és egyéb demagóg üzenet SIMÁN TÖNKREVÁGTA az erre fogékonyabb nézõknek.

a Transformersben legalább ilyen zavaró tényezõk nincsenek (illetve nagyon mértékkel, nem okádik tõle az ember hupililát). viszont amit a "tisztelt" indexes kolléga emlegetett mint a Transformers hiányosságait, az egész egyszerûen szûk, begyepesedett látókörre vall. mintha egy horrorfilmnek azt rónák fel, hogy túl véres, vagy egy vígjátéknak, hogy túl vicces. a Transformers meg túlságosan fikció vagy túlzottan mese...

Már kezdtem kényelmetlenül érezni magam, hogy beírtam tetszik az ID 😊

Egyébként engem a látványvilága fogott meg ami szerintem akkor kiemelkedõ volt. Mesének kell felfogni az egészet én sem bírom az amcsikat, de ez a film közben nagyon nem érdekelt.

Ezért meg tényleg óriási respect, én is ezer éve kutatom ezt a Capricor One-t!!!<#worship><#worship>
Csak egy pillanatra szeretnék visszatérni az Independence Day témára.
Már nem elõször olvasom, hogy az ID mekkora fosh, meg az Armageddon is egy trágya, stb. Erre lefikáztok egy kritikust, aki ugyanezt állítja egy általatok most istenített (én még nem láttam, de biztos megnézem) filmrõl. EMBEREK...a Sci-Fi, az Sci-Fi...tehát Tudományos-Fantasztikus.
Egy Armageddonban vagy egy Transformersben ugyanannyi a realitás! Minimális! Nem is azért készült, hogy Stephen W. Hawking abból írja a következõ értekezését.
Akkor kaptam össze a gyomrom, amikor valaki beírta, hogy milyen gáz már, hogy az ID-ben egy néger meg egy zsidó menti meg a Földet. Hát apám, ha te ezt vetted le az egészbõl, nagyon szegényes életed lehet. Nekem pl. el sem jut egy ID nézésekor, hogy X néger, Y meg zsidó. Mert nem érdekel. Egy American History X-ben pedig pont az a lényeg...de az nem is Sci-Fi.
Nem is értem, hogy lehet egyáltalán egy hollywoodi megaprodukcióban eleve elkezdeni keresni a hibát?! Teljesen természetes, hogy tele van hibával, MINDEGYIK FILM! De nem is dokumentum, vagy tudományos értekezés, hanem FILM. Aminek az a lényege, hogy szórakoztató/humoros/izgalmas/látványos legyen. Lehet, hogy nekem nincsenek túl nagy igényeim (bár néhány filmet 10 perc után én is ignorálok), de ugyanolyan jól el tudok SZÓRAKOZNI egy Indepence Day-en, mint egy Donnie Darko-n, maximum a film utóhatása más.
Mondjuk pont ettõl topic a topic, hogy itt midenki jól elmondja a véleményét, a másik meg leugatja. De hát, emberek vagyunk, éppen ezért különbözünk.

Egy kis ON a végére:

Bullet - 1994
Mickey Rourke az ultrakemény, ultralaza herkás kalandjai a börtönélet után...nem tart sokáig. Érdekes, hogy Adrien Brody és Ted Levine is milyen ismeretlen volt még akkor - legalábbis számomra. Komor film, komor tartalommal, komoly dumákkal!
9/10

Pathfinder
CONAN is BACK...csak most indiánországba szakadt vikingként. A történetvezetés tiszta '80-as évek! Nekem bejött!
7/10

PEACE
CSOCSO
AMEN!!!!
REALista
Nálam ott van a legjobbak között!

A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!

höhhö 😊 A vége is azért odacsapott rendesen. Classic.

DoctorJohnson
ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

Loál János
Flame!

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

LasDen
Amerikai História X

Puff....nem volt vmi nagy szám...eccenézhetõ...
10/5

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

zaki
Az biztos...

Fingmaszk durva volt... Xd

desigo
Jackass-Number.2

Hát ez nagyon nagy volt😊)))))))
elmebetegek...
Tikal
kockában 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Bucser
párhuzamosan készült el a játék (a mûanyagbábúk) és az elsõ rajzfilmsorozat Majd a képregények. Sok sorozat nagyfilm és többféle megközelítése van a TF univerzumnak. Nem igazán konzisztens.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

A Transformers egy játék volt eredetileg, nem? Abból lettek képregények, meg rajzfilm, stb...

Bucser
Vannak emberek akik dobozban élnek. és mindenkit hülyének néznek a dobozon kívül. nos az Index filmkritikusai általában ilyen emberek...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Count Adyn
Indexen a kritikát fikázásnak kell olvasni😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

LasDen
az egész index egy rakás szar.....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Ez a Stöckert Gábor eléggé idióta... úgy ír a filmrõl, mintha még nem hallott volna a Transformers rajzfilmekrõl és képregényekrõl... Ugyanis ha ismerné õket, akkor nem kéne elcsodálkoznia azon, hogy az autóból batáknagy robot lesz, és a nagy kocka kicsi kockává alakul...
Die Hard 4.0 10/10
Bird - Charlie Parker élete 10/10
Aljas utcák 5/10
Mennyei teremtmények 5/10
Kandurex
"(jippikájé madafaka)" <#hehe>

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

DoctorJohnson
nekem meg sztem nagy mázlim vót 😊

Sir Quno Jedi
Áh, azóta már rájöttem, hogy az IMDB-n a keywords-ös keresést ott szúrtam el, hogy használtam két olyan kw-t is ami NEM volt benne a film kw-i között. Fákkk! Kúvák, hogy nem tudnak nooormális kw listát összerakni (meg én is sötét vagyok).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

DoctorJohnson
😊
gugli

Sir Quno Jedi
Hogy találtad meg? Én is az IMDB-n kerestem íppeg, nekem még nem jött össze.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Placebó
Riszpekt!!

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

DoctorJohnson

Placebó
Keresek egy filmet, jórég láttam de most eszembe jutott segíccsetek!

70-es években játszódik, amcsi film. Ûrhajósokat mégse lövik fel, de a úgydöntenek leforgatják az eglsz programot, de aztán a 3 ûrhajóst meg akarják ölni ezek után, õk megszöknek és a sivatagban menekülnek, szétválnak az ûrhajósok, kígyóevés is van benn meg viszontagság... nem ugrik be senkinek?

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Sir Quno Jedi
AZ Groundhog Day!

Loál János
Legnagyobb. <#smile>

DoctorJohnson
engem nem zavar, ill. nem érdekel, nézhet akármit ami boldoggá teszi, csak ne írjon egy látvány-akciófilmrõl kritikát, ennyi

Tikal
kár hogy nem esett le neki hogy ez egy hasbro játékokrol szolo film, és általában a mese figuráknak karaktere van stb, ez nem egy terminatorra hajazo film volt, jézusom ilyen emberek miért irnak kritikát? szánalmas arcok, némelyikkel ugy elbeszélgetnék vagy meg nézném milyen gyerek mit csinál a hétkoznapjaiban, gondolom minden este fekete fehér skandináv filmeket néz...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

DoctorJohnson
<#hehe>

Az ilyen fazonokkal az a baj, hogy annyira képzeletszegények, hogy én csak sajnálni tudom õket. (meg még esetleg a barátnõ/feleség-üket)

DoctorJohnson
ma este 9:00, HBO: Idétlen idõkig!!!!!!!!!!

Tikal
transformers...nekem az egyik legjobb képregény/mese/játék adaptácio....persze x-men mellett a többi egy szar....

independence day tényleg fos 😊

Sir Quno Jedi
Haveromnak megvan HD-ben, kéred?!!! (biztoshányásgarantált 😄)

Sephi
Index az 0. Minden szempontbol.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

DoctorJohnson
na igen.
azt a filmet az idióta, túlerõltetett patriotizmussal kúrták el (nameg a "a zsidõ és a feka megmenti a világot" üzenettel 😄), amúgy lehett volna belõle egy teljesen emészthetõ valami.
a transformers szerencsére nincs ennyire kiélezve erre, persze párhuzam ettõl függetlenül vonható a két film között, de csak módjával és a transformersnek nem kell azon túl elnézést kérnie semmiért, hogy kissé fiktív és gyerekes, hiszen maga az alapkoncepció is bõven az volt 😊

de amikor egy "kritikus" egy ilyen mesének a fejére azt olvassa fel, hogy nem realisztikus, hát kinyílik a bicska.

Loál János
Húha.
Kevés filmet UTÁLOK, de az Independence Day iránt "eléggé" így érzek. 😄

Akkor megnézem, mert a függetlenség napja nálam a korszak egyik meghatározó filmje volt és máig kedvenc.