106842

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
kutyakiki81 #101135 Overlord
A JJ.Abrams nevével bereklámozott film műfaja az IMDB alkalmazásban Action, Horror, Mystery, Sci-fi, Thriller, War :)
A film első felére igaz a háborús akció. Remek a kezdés, D-day, és egy pár katona az ellenséges vonalon. Majd a második felétől megkezdődik az őrület, ugyanis a nácik titkos kisérleteket folytatnak és hőseink belefutnak ebbe.
Láttam már pár háborús horrort, és bár ez is elég B filmes hangulatú, de mégis egy nagyobb studió áll mögötte, ami meglátszik a végeredményen. Pörgős, véres, akciódús, nagyon szórakoztató mozi, ami akár kaphatta volna a Return to castle Wolfenstein címet is.
Külön kiemelném a hanghatásokat. A lövések, a robbanások, a repülők hangja olyan durván szól, hogy nem is emlékszem mikor hallottam ilyen brutál hangokat moziban.
7/10
-
First Man - Az első ember
A film rendezése, hangulat világa elégé kettős. Egyrészt klausztrofób és horrorisztikus hangulatú karfát tépős akció dráma, mely tényleg Damien Chazelle munkásságára utalhatna, másrészt lassan építkező, dokumentum filmes hangulatú java részt egyszemélyes, fele részben család dráma, melyben a drámai vonal szintén a rendező személyét vetíti fel (pedig ez az írásból jött), de a stílus, az már kevésbé. De még ez a kettősség is élvezhető lenne.
Ha az a kamerakezelés nem lenne. Megölték vele a filmet.
A szemcsés zajos képi világ egy dolog, de ez a szuperközeli-makróba-filmezett-és-még-ott-is-métereket-rángatunk-a-kamerán stílus nagyon de nagyon kizökkent a filmből. Talán.. TALÁN, az elsőnek említett stílusban elfért volna, fokozva a bezártság érzést, de a film háromnegyed részében (2,5 órából több mint 1 óra), ez nem csak zavaró, hanem kifejezetten élvezhetetlen. A drámai jelenet nagy részében a karakterek füle tövében halmozódó ráncokat néznénk, ha látnánk az ottani rángatózásból bármit is.. (most a fül tövében vagyunk vagy a nyakszirten.. nem is látom, de drámaiak ezek a szőrszálak).
Szerencsére Claire Foy-nál kevésbé merték ezt a stílust elővenni, kár is lett volna lemaradni arról a remek előadásról, amit ez a tehetséges színésznő nyújtott nekünk.
A film csúcspontja, mikor kijutunk a Hold köré, majd leszállunk. Itt már átváltunk valami olyan fantasztikus látvány világba, hogy tátva marad a szánk. Ha csak azt a fél órát kellene értékelni, akkor a film 10 pontból 11. A látvány, a zene, a hangulat, és főleg a főszereplőhöz köthető kimondott/kimondatlan szimbolika (maga a történet vezetés és a vége jelenetek, képi világ), a gyász feldolgozásáról, elhidegülésről és talán a végső megnyugvásról, nagyon szépen lett megkoreografálva. Végül is a film igazából Armstrongról szól, és nem a Holdra szállásról.
Sajnos összességében viszont nem tudtam igazán élvezni. Voltak pillanatai a filmnek, de a kamerakezelésnek hála, nem hiszem, hogy bármikor újra akarnám ezt nézni.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.11.06. 09:59:10 -
Sequoyah #101133 Destination Wedding (2018)
Retegfilm, de akinek bejon a stilusa az szerintem nagyon elvezni fogja. Igazabol masrol sem szol, minthogy a ket foszereplo vegig fikazza egymast, az eskuvot, az ismeroseiket es az eletet ugy altalaban. Es mindezt nem alpari modon, hanem intelligens, humoros (sokszor sotet humoros) kormondatokban. A sztori es a tortenesek csak a hatterdiszlet reszei, tobb mindent latunk belole a paros szavain keresztul mint magan a kepernyon.
Egy ilyen stilusu filmnel nem szamit a sztori, a latvany es semmi, csak egy dolog: a ket foszereplo szineszi jateka. Es ez maximalisan jol sikerult szerintem, mindkettorol elhiszem hogy utalja a vilagot, ennek ellenere mindketto szimpatikus tud maradni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Plusz pont a filmtortenelem legrosszabb "szex"-jeleneteert. Annyira rossz hogy mar jo, de annak is szantak, es igy telitalalat lett
7/10
-
Nekem ez az abszolút #1 filmem. Mondjuk már jó pár éve volt, hogy láttam, úgyhogy ideje lenne újra nézni. De ha jót akarsz, nem nézed meg a 2. részt :D -
Donnie Darko
Nem láttam még, most pótoltam. Kár volt ennyi időt várnom rá. Először azthittem hogy a srác full hülye, direkt így volt beállítva? Pl. szexmániás, aki magához nyúl a hipnózisban... Közben meg csak egy egyszerű tini, akit kísért a "párhuzamos világa"
Aztán utána azt hittem, hogy a fiatal tanár páros húzta be a csőbe, manipulálta direkt, hogy kártékonykodjon.
Aztán jött a végjáték. Ennyi véletlen nem lehet véletlen! Zseniálisan kibontották, így nem csak a srác volt beteg, hanem a történet lett kerek egész. Szép munka. Lekötött minden percében.
Felugrott a favorit listára, még párszor meg kell nézni, minden apróságra figyelni... -
ToxiMaxi #101130 Én is pont így gondolom.
Pedig a téma Spielberg jelenléte, eleve jó kiindulópont lett volna, de elkúrták, nem kicsit...
Bohemian Rhapsody
10/10
Kmarha a 101125-ben szépen megfogalmazta, teljesen egyetértek vele. Nagyon keresgélni kellene azt a filmet, ami hasonlóan lekötött a múltban.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.11.05. 08:11:36 -
Beragadt a sHift na... -
az iMax az valami apple koppintása az IMAX®-nek? :D -
+1
Nagyon zavaró volt az egész pedig az iMaxben brutális volt a hang. -
karajjj #101126 Az első ember (First Man)
Vártam egy hetet, hogy ülepedjen, de ekkora szánalmasan szar hatásvadász kamerakezelést még életemben nem láttam. Tökéletesen tönkreb*ssza a moziélményt. A film 90%-ában annyira közelről és homályosan látunk mindenkit, hogy vetekszik egy torrentes mozis release minőségével az egész. Egy párbeszéd pl. úgy zajlik, hogy a távolabb álló szereplő feje sem fér teljesen bele a képbe, nemhogy a közelebb álló főszereplő. Annyira remeg és rázkódik folyamatosan a kamera, hogy tengeri betegek beleszédülhetnek. Ha ettől eltekintünk, teljesen vállalható film lenne, kivéve, hogy Gosling a rendezővel karöltve egy hobbiautistát csinált Armstrongból -
Bohemian Rhapsody
Kritikák ide-oda, számomra ez egy igazán hatásos mozi élmény volt. A film háromnegyedéig teli foggal vigyorogva néztem végig, majd egy kicsi komolykodás után felrántottak a Wembley stadion színpadára, hogy onnan éljem át azt Freddy-vel vállvetve azt a nagyszerű élményt, amit az a First Aid koncert adni tudott.
Nem is érdekel tehát, milyen volt a történet vezetés, meg ki mikor énekelt, vagy hogy keveslik a kicsapongó életének mutogatását. Igazából nekem nem is hiányzott, minden élet szakasból kaptam annyit, amennyi érdekelt.
Amire az élmény átérzése mellett is fel tudtam figyelni, az a (nem csak az utolsó) fellépések újra varázsolása (egyszerűen minden a helyén van, a díszlet, a ruhák, a mozgás.. a tényleg minden), hanem a színészek karakter formálása. Nem csak Malek tett le bámulatba ejtő szereplést, de a Roger Taylor és Brian May-t megformázó színészek minden kis arc rezdülése az eredeti figurát hozta. És ahogy néztük a film végén a képeket, vagy tájékozódtunk a netről korábban, a többi mellék színész is vizuálisan hitelesen jelent meg.
És ha már a végéről beszélünk.. egy, hogy az a koncert fellépés letépte a fülemet a helyéről, de amit még nem tapasztaltam, hogy a közönség egy emberként ülte végig a stáblista vizuálisan megtámogatott részét. Pedig nem is egy ritka felvételt vettek elő hanem a Don't Stop Me Now majdnemhogy klippjét.
Tegnap óta dübörög a véremben a Queen zenéje, így nyugodtan vagyok elfogult, de ezt nagyon megérte moziban megnéznem.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.11.03. 09:51:27 -
Whitney imdb.
Ami tetszett benne, hogy a színészek a saját hangukon énekeltek benne.
Bevallom, eddig nem tudtam túl sokat a világ egyik legismertebb női énekeséről. A Több, mint testőrben is csak egy szerepet játszott.
A drogokon kissé meglepődtem, de végül is nem ő volt az első, sem az utolsó világsztár, aki valamilyen gyorsítót, vagy szintetikus élénkítőszert használt. Jim Morrison és Kurt Cobain is hasonló módon gyorsan távoztak. Ő mitől lenne kivétel?
Nem volt rossz. Meg aztán valamivel csak el kell ütnöm az időt míg eljutok a Bohém rapszódiáig...
10/7.
-
Dogville imdb.
Az asszony lelécelt női ügyeket intézni (vásárlás, sütemény evés a csajokkal stb.) én meg végre kézbe vehettem a plazma és a házimozi távokat, hogy valami férfiasabb időtöltés után nézzek..
Átfutva pár kritikát a filmről, szándékosan döntöttem emellett, hogy végre egy kis fegyverropogást, lánc csörgést és hangos kétségbeesett női sikolyokat halljak....ööö...teljesen más képi és érzelmi világ fogadott.
Ez egy művészfilm, méghozzá a jobbik fajtából, ehhez kétség nem is férhet. Dogville látszólag szeretni való lakói korántsem azok a ma született bárányok, aminek mutatják magukat. Persze ekkor ezt még Grace nem tudja. Meg mi nézők sem.
Ez pontosan az a kategória nálam, ahol tényleg nem tudom eldönteni, hogy végül is most akkor ez tetszett, vagy sem.
Voltak persze idegesítőbb pillanatok is. Pl. mikor a kis sz@rházi megzsarolta a nőt, hogy vagy elnáspángolja, vagy qrvára ráb@szik, mert szól anyucinak, hogy elnáspángolta...
Na ott legszívesebben kikaptam volna a tévéből azt a kis mazohista kölyökpalántát, s odadobtam volna a szomszédba Freddy Krueger-nek, aki ugyebár szintén az Elm utcában lakott...
A színészek zseniálisak, és a rendező sem piskóta. A finis is szuper lett.
Magam sem oldottam volna másként ezt a kényes helyzetet...
Jogos az Arany Pálma és a 19 másik díj is.
-
-
X A Rendszerből Törölve
A mester ismét alkotott ! Lenyűgöző rendezés !!! Szippant magába , az eszement depresszióba , eszement képi világ, remek hang és zene, szokásos őrületes díszletek, végig kellően fenntartja a feszültséget . ... Pisszenés nélkül nézte végig a filmet a terem :) Nálam ez 10 pont ! Imádtam ! -
Prof William #101120 Én azon röhögtem amikor TV-ben folyamatosan nyomatják hogy túlnépesedés, felmelegedés extrém szennyezés, New York már lakhatatlan stb. miközben hősünk kedélyes kerti-partikat tart, álomszép tájakra bambul, majd amikor szomorú, sűrű sötét erdőkben bujkál és csobogó patakokon gázol át. Soha rosszabb világvégét. -
-
Nyiri #101118 Bohemian rhapsody - Félve ültem be a moziba, mert tudtam előre hogy ferdítések lesznek benne. Tudtam hogy Brian May és Roger Taylor könyékig benne turkált a forgatókönyvben és sejtettem hogy jó pár esemény nem úgy lesz benne ahogy az igazából megtörtént. Első kritikákat olvasva be is igazolódott a félelmem. De mindenképp látni akartam a filmet.
Spoilert nehéz lenne mondani, mert sajnos 27 éve tudjuk mi történt.
A film nagyon tetszett. Rami Maleknek már pár kritika oscart jósol amit kicsit korainak érzek de tény. Teljesen uralta a filmet és brutálisan lemásolta Mercury minden mozdulatát és mimikáját. Tényleg elképesztő alakítást rakott le a srác.
A többi szereplővel sem volt gondom. Meglepően hasonlítottak a srácok és direkt figyeltem a koncerteknél a mozgásukat és nagyon áthozták az QUEEN tagjainak viselkedését. És a dobolás és gitározásnál simán benyaltam hogy Ők játszanak. Ltászott hogy erre nagyon figyeltek. Piros pont.
Sajnos Roger Taylor és Brian May nem tudja mikor kell leállni (a manapság QUEEN-nek csúfolt bohóckodást szégyenteljesnek tartom), de szerencsére meglepően háttérbe rakták magukat most a filmen. Természetesen azért valahogy próbálták betolni, hogy Freddie nincs a QUEEN nélkül és fordítva :)
John Deacon karaktere természetesen keveset szerepel, de amikor igen az teljesen rendben van. Számomra a csávó nagyon hiteles. Mióta meghalt Freddie nem hajlandó szerepelni, számára a QUEEN meghalt Freddie-vel. A filmből sem kért.
Na és hogy szerepelt a film mint film? Szórakoztató? Igen nagyon is. A zenék nagyon jók (természetesen). A koncertfelvételek ütnek. A Live Aid koncert pedig fenomenális.
Barátnőmmel néztük és sokszor pityergett a filmen és nekem is jópárszor nagyot kellett nyelnem. Nem tudjuk megmondani miért. Ő sem én sem. Voltak szomorú részek és talán a zenék felhoztak bennünk emlékeket és ezek kettőse hatott ránk ennyire.
A lényeg, hogy teljesen ajánlott a film. Nagyon tetszett. Nem ültem még végig stáblistát soha, de most a muszáj volt. Természetesen a zene miatt.
Nagyon nehezen készült el a film és nem lett teljesen élethű de mindenki aki kicsit is szerette a QUEEN-t, meg kell néznie.
Annyi negatív érzés van bennem, hogy túl hamar lett vége. Mikor vége van a filmnek Freddie még 7 évig élt. Pont a lényeg marad ki, hogy hogy élte meg a betegségét és hogy miért akart annyira dolgozni. Az utolsó leheletéig színpadon maradt és alkotott a közönség miatt. Ezt nyugodtan berakhatták volna még.
Rami Maleknek mert hatalmas pacsi. Teljesen megugrotta ezt a nehéz feladatot.
Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2018.11.01. 19:36:01 -
Köszönet majd akkor lesz, ha a "tiltatok" szót megtanulják rendesen leírni kislexikon létükre.
Olyan szó ugyanis nincs. -
Akkor ez amolyan Halle Berry típusú thriller lehet mint a Hívás /The Call 2013-ból... -
Den skyldige (2018)
Dán film, és kurva jó... egy segélyhívó szolgálatos fickóhoz betelefonál egy életveszélyben lévő nő... ennél többet nem is akarok leírni, a lényeg hogy izgalmas film, annak ellenére, hogy csak egy szimpla beszélgetés az egész a vonal másik végén helyet foglalókkal.
8/10 -
nordan #101114 Equalizer 2 7/10 fasza volt!
ezt meg majd megköszönitek
http://www.kislexikon.hu/lisztrobbanas.html -
The World of Kanako
Azt büdös kurva eget, ez mi a fasz volt...
Szóval van egy lecsúszott ex-zsaru, akit ott hagyott a felesége meg a lánya. Évekkel később az ex felhívja, hogy Kanako, a lánya, eltűnt, napok óta nem látta. Úgyhogy a nyomába ered és szép lassan kiderül, hogy Kanako NAGYON nem az a jól nevelt kedves kislány, akinek láttatta magát.
Ebben a filmben nincsenek jó emberek. Max Kanako anyja. De mindenki mást korrumpálnak, megerőszakolják, megölik. Nincs happy end, nincs boldogság, csak egyre lejjebb és lejjebb. Mikor már azt hinnéd, hogy nem lehet rosszabb, hát de, lehet. Akizuki, hősünk egy degenerált, őrült állat, aki mindenkihez agresszíven közeledik és tárgyal. Semmivel sem jobb, mint azok a hulladékok, akik ellenében jelennek meg a színen és semmi pozitív tulajdonsága sincs, mégsem undorodik tőle teljesen az ember. Talán azért, mert mindenen és mindenkin hajlandó átgázolni, hogy megtalálja a lányát. Akiről aztán ne is beszéljünk. Borzalmas, hogy miket csinál ebben a filmben.
E mellé az őrült történet mellé párosul egy egy ilyen delíriumos, kissé drogos látványvilág. Néhány kép és jelenet kivételével szinte folyamatosan árad az egészből a mocsok. Minimális mennyiségben vannak establishing shotok meg távolik, de a film nagy része közép-távoliakból és közeliekből áll. És persze handheld. Szinte minden lényeges az események sűrűjében lett felvéve. Viszont ez zavaró, idegesítő hatás nem ment a film rovására, hanem pont hogy kiegészítette. Látod, érted a jeleneteket.
Borzalmas film, aminek a befejezése sem sikerült tökéletesen, de nem gyakran lát az ember ilyen filmet. Egy élmény volt a maga nemében...
7/10 -
mert nem jó színész. Mert szar az ügynöke. Mert nem elég karizmatikus, hogy eladjon bármit is. Jókor volt jó helyen az avatarral, de ennyi. -
hiper KOCKA #101111 The Titan 2018 (spoileres)
Sam Worthington miért szerepel egyre szarabb filmekben? Mert az Avatar után nem játszott túl sok értékelhető alkotásban. Ez is olyan semmilyen volt. Ebben a filmben megszületik a nagy ötlet, hogy ne a bolygót terraformáljuk és alakítsuk át földszerű esztétikus élőhellyé, hanem mi alakuljunk át a bolygó képére, és legyünk halbőrű, krumplifejű, metán- és ammóniazabáló elcseszett kreatúrák.
Ez annyira zseniális ötlet, hogy én is menni akarok. Úszni szeretnék a Titan tengereiben és élvezni a fantasztikus panorámát, amit az a néhány kopár sziklahalom jelent, amit a háttérbe cgi gyanánt beavanzsáltak a stábtagok.
Ez a film még az Avatar kistesója sem lehetne, pedig őszinén bevallom, nem túlzottan jött be az sem. Jelen filmünk központi problémája a túlnépesedés, valamint a nyersanyag és energiahiány... (ajaj, mintha ezt már láttam volna valahol, és ott sem lett jó vége).
Zseniális tudósaink a Szaturnusz egyik holdját szemelik ki alkalmas bolygónak az emberiség fennmaradásának utolsó bástyájaként, és infinity gauntlet híján bőszen elkezdenek kísérletezni az alanyok génjeivel beléjük szurkálva mindenféle vitamin injekciót, meg denevér dns-t, amelynek segítségével aztán a Titánon túlélnek mindent jól...
A kísérlet természetesen kibaszott veszélyes, és a prof elmondása szerint semmi garancia nincs a sikerre, mivel mindenkinél más és más hatást vált ki a kezelés... van aki egyszerűen csak beledöglik, van aki megőrül és mortal kombatot rendez otthon a kiccsaládon. Fasza.
Végül aztán eljuttatnak 1, azaz egy darab embert a Titan-ra... de ezek akarják megmenteni a pusztulástól emberiséget. Hol a diszlájk?
Először is hogy tisztán értsük: csakis olyan emberek kerülhetnek be a programba, akik bírják az extrém terhelést, tehát ez már eleve jelentősen szűkíti a potenciálisan alkalmas alanyok körét, ami azt jelenti hogy csak nagyon kevesen részesülhetnek a "megtiszteltetésben". Ezen kevesek közül is mindenki megförmed a kísérlet alatt, kivéve a jó öreg Sam-et... majd utána pezsgőt bontanak és kilövik a faszba az űrhajóval. Következő jelenet: a halfejű Sam a Titan-on próbálgatja a skilljeit, meg repdes a hegyek között mint egy zavarodott cinege.
Kérdés, hogy a földön maradt emberek (akiket szorít az idő, hiszen pusztul a Föld) alkalmasak lesznek-e ilyen sikerességi ráta mellett a Titan-on való életre, tekintve hogy kibaszottul nem sikerült a kísérlet senkinél, kivéve Sam-et... nyilván a sikerhez az kéne, hogy sikerüljön mégvalakit delegálni a bolygóra, lehetőleg egy női pisztrángot, mert Sam megmentése önmagában szart sem ér... maximum kiveri (ha van mit) a szép panoráma előtt minden este, de mint tudjuk, családalapításhoz ez édeskevés.
Ha sikerül a projekt, akkor is ott a kérdés, hogy ilyen kopár, kietlen mínusz ezer fokos planétán mi a szart lehet csinálni... hogy lehet ezt otthonossá, élhetővé vagy esztétikussá tenni, egyszóval van-e bármi értelme az emberi mivoltjukat és a komplett egzisztenciájukat feladni a puszta túlélésért.
3/10 -
Ezt "Bilincsben" címmel olvastam régebben. -
U-Turn
Újabb megállóhoz ért a halloween járat. Bár ez annyira nem volt horror, mind inkább thriller.
Egy felüljárón a motorosok folyton elmozdítják a sávokat elválasztó köveket, hogy gyorsabban megfordulhassanak. Ami viszont baleset veszélyes. Egy gyakornok újságíró erről gyűjt anyagot a cikkéhez, mikor kiderül, hogy minden motoros, akit felírt magának öngyilkos lett. Egy nyomozóval társulva a rejtély nyomába erednek.
Az utószinkron (feltételezem, hogy az mert állítólag az elkészült 2 nyelv egyikén néztem) miatt egy kicsit olyan volt, mintha egy rosszul szinkronizált filmet néznél. Kissé amatőr hangsúlyozások és nincs tökéletesen a szájra illesztve a szöveg. Igazából ezek után belenéznék, hogy a másik nyelvű verzió az milyen.
Viszont elég gyorsan belecsapunk a dolgokba és gyorsan magával ránt a rejtély és hogy mi folyik itt. Az mondjuk elsőre furcsa ahogy az indiai rendőrök a dolgukat végzik. Nincs az hogy elmagyarázzák mi a helyzet, csak vallatnak, hogy miért ölted meg. Nagyon furcsa volt. "Megjött az orvostani jelentés, meg amúgy sincs bizonyítékunk, hogy bizonyítsuk te ölted meg, úgyhogy elmehetsz." Nincs sajnálom vagy valami, nem tudtuk rád bizonyítani, akkor húzzál innen. Nem tudom, hogy csak a film miatt kellett ilyen kitekertnek lenniük vagy tényleg ilyen egyszerűen mennek a dolgok arrafelé.
Ettől függetlenül a rejtély és a nyomozás igazán érdekes. Szépen vannak elszórva a nyomok, egyre jobban akarja tudni az ember, hogy mi folyik. Sajnos aztán a megoldás nem annyira katartikus élmény, mint vártam, de a befejezés így is pazarra sikerült. Szeretnék 7 pontot adni rá, de ahhoz jobban kellett volna felvezetni a megoldását a dolgoknak.
6.5/10 -
Sequoyah #101108 Gerald's Game (2017)
Nehez filmet forgatni egyetlen szereplovel egyetlen helyszinen. Es elbuktak a feladatot.
Nagyon mesterkelt lett az egesz. Ugye vannak azok a jo filmek, amit ujra meg kell nezni, mert egyes korai jelenetek uj ertelmet nyernek a vegkifejlet ismereteben. Na itt olyan nyilvanvaloan rafokuszal egyes tettekre, targyakra es esemenyekre, hogy nem csak hogy elore tudjuk hogy ez fontos lesz a kesobbiekben, hanem az is nyilvanvalo hogy mi fog tortenni. Ezenkivul az egesz gyerekkori molesztalos sztori olyan mintha utolag talaltak volna csak hogy kitoltsek az idot. Eroltetett. Es harmadjara, a film vegi "csavar" az nem megtortenik, hanem a foszereplo narratorkent gyakorlatilag felolvassa nekunk a csavart. Igy rohejes lett az egesz...
Kar a filmert, mert kivagva a hulyesegeket van osszesen vagy fel ora jatekido ami nagyon jo...
A parom nezte, ugyhogy nem kapcsoltam ki, de inkabb a telefont nyomkodtam, egy 5 alatti "ne pazarold erre az idod" ertekelest akartam adni, de egy bizonyos jelenetSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!felhuzta nalam a "talan nezheto" szintre.a menekules
5/10 -
Sequoyah #101107 Lost in Space (1998)
Gyerekkoromban imadtam a filmet, most ujranezve is ugy gondolom, hogy erosen alulertekelt volt, es jobb ertekeleseket erdemelt volna. Foleg az uj Netflixes sorozat utan, ami latvanyban nyilvan veri, de ennyi:)
Egyebkent latvanyban sem szegyenkezhet, bar par ponton -pl tuzek es fustok megvalositasa- latszik hogy azota volt fejlodes. A tortenete meg mindig tetszik, bar mar regen sem szamitott tokeletesnek. A karakterek pedig... hat Matt LeBlanc as egy az egyben Joey-t jatsza, ami az evlek tavlatabol csak meg feltunobb lett. De az egyetlen aki kifejezetten rossznak tunik az epp a legnagyobb szinesz kozottuk, Gary Oldman, aki nevetsegesen tuljatsza a szerepet.
7/10 -
A-X-L
disney tv csatorna szintu tini formedveny. Klise hegyek mar az elso 5 percben. Nulla az egesz
Esetleg a 10 eveseknek bejohet de senkinek nem ajanlom. Hacsak nem azok a filmek jonnek be mint a 2017 es Monster Trucks -
Operation Red Sea
A 2015-ös jemeni kimenekítés alapján a kínai haditengerészetnek ki kell menekítenie a kínai állampolgárokat a polgárháború dúlta fiktív országból. Közben elrabolnak kínai kutatokat meg egy bomba is van a dologban. És a Jiiaolong nevű egységnek kell a nyomukba eredni.
Azt hittem, hogy a Wolf Warriorhoz hasonlóan valami nagyon pátoszos, elpusztíthatatlan propaganda dolog lesz ez, de gyorsan fordulnak az események. Elsőre tényleg felvonul a kínai flotta, minden tökéletes, kisujjból kirázzák a műveleteket. Ahogy haladunk előre egyre durvábbakká válnak a dolgok. A hősiesség, a pátosz, a nagy igazságosság az meg van, hőseink senkit nem hagynak hátra, mindenkin segíteni akarnak. De a valóság beköszön.
Itt nincs szarakodás, erősen naturalista a látásmód. Robbanások után láthatjuk az összeégett, -roncsolt testeket és hőseink sem ússzák meg karcolásokkal a dolgot. És itt aztán van minden. Utcai harcok, rajtaütés, beszivárgás, mesterlövész párbaj, tankcsata. Csak dogfight nincs repülőkkel...
Egy Sólyom végveszélyben szerű film ez, szinte non-stop akcióval. Az akció jelenetek kifogástalanok. Fantasztikusan vannak fényképezve és koreografálva. Viszont két akció között az átkötések nagyon klisék és nagyon unalmasak. Csak annyira vannak megírva, hogy valamennyire összefogják a filmet. Ha valaki lövöldözésre vágyik, annak tökéletes választás...
6/10 -
Kizárólag fruttit zabálok a moziban... semmi csipsz meg ropogtatós kaja, ami zavaró lehet... folyadék szintén semmi. A fruttit is előre kiszedegetem a zacskóból a zsebembe még otthon, hogy ne legyen semmi csörgés, és mikor elkezdődik a film onnan adagolom az arcomba szemtelenül.
Egyébként elég sűrű masszaszerű lesz szétharapva, majdnem olyan mint a rágógumi, és ha hosszú a film eléggé elfárad az állkapcsom tőle... ezért az utóbbi időben bevezettem azt a szabályt, hogy 10 percenként egy szem. -
fiatal voltam még nah:D -
nordan #101102 kész :D :D -
Ez így is van. A férfiak ugyanis már sört isznak kóla helyett.
Ami már csak azért is praktikusabb, mert sárga...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!..s így ha hugyozni kell annyira nem lesz feltűnő az üvegbe üríteni, mint egy kólás üvegben..
..ha a film végén távozol.
-
nordan #101100 sidenote: a koffein felgyorsítja az anyagcserét....ergo még gyorsabban kell pisilned tőle :P -
nordan #101099 :D :D -
xido #101098 ezért kell a film feléig meginni,hogy utána legyen helye a pipinek :D -
nordan #101097 az ugye megvan,hogy moziba nem veszünk inni és kimegyünk pisilni előtte? :P :) csak a kis butusok szlopálnak literes kólát a moziban :)
Utoljára szerkesztette: nordan, 2018.10.28. 13:11:24 -
Ne is mondd, ,ajdnem felrobbant a hugyhólyagom mire a király visszatért végre anno:D És ugye vagy 2x is majdnem vége false alarm :D