Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
La Brassiere (2001)
Ez a Hong-Kongon kívül sehol máshol be nem mutatott film ismét jó példa arra, milyen kánaán lenne itt, ha nem nyomná el a globális moziforgalmazást az amerikai (és persze kismértékben az európai) dömping. Nem mondom, hogy a La Brassiere ultraszuper film, de simán felveszi a versenyt a "nyugati" átlagfilmekkel, sõt, az egyéni keleti stílus miatt ennek is van valami sajátos egyénisége. Romantikus vígjátékkal van dolgunk, amely az elején még inkább vígjáték, és ami a végén csap át romantikába - de itt sem a csöpögõs, érzelgõs fajtára kell gondolni, hanem a könnyedebb fajtára.
A sztori: HK egyik vezetõ fehérnemû-tervezõ stúdiójának vezetõje, Samantha (a már öregecske, de még mindig jó karban lévõ Carina Lau), úgy dönt, a cég új, "Ultimate Bra" nevû modelljéhez férfiakat kell felvenni, hogy az õ nézõpontjuk is segítse az új termék kialakítását. Kikötése, hogy a jelentkezõknek semmilyen divattervezési múltja nem lehet, hiszen szükség van valami friss gondolatra. Jobbkeze és fõ dizájnere, Lina (a cukorfalat Gigi Leung alakításában), ellenzi a dolgot, de mivel az állása a tét, belemegy és a sok jelentkezõ közül felveszi a középkorú, karizmatikus Johnny-t (a sok filmbõl ismert Ching Wau Lau) és a fiatal, sármos Wayne-et (az egyik ismert kínai szépfiú, Louis Koo). Három hónap áll a rendelkezésükre, hogy megalkossák a cég új termékét. A két férfi naná, hogy az elsõ perctõl kezdve a mennyországban érzi magát a sok csinos fiatal dolgozó között, és minden gondolatukat a lányok megfûzése köti le. Valamicskét dolgoznak is, de az elsõ modelljük katasztrofálisra sikerül, és "kénytelenek" beleásni magukat a nõi fehérnemûk titkos világába. Eközben persze kialakulnak a párok is: Johnny Samanthára, a megközelíthetetlen fõnökasszonyra hajt rá, Wayne büszkeségét meg Lena iránta mutatott közönye bosszantja. Nem árulok el nagy titkot, ha elárulom, hogy a végére minden rendezõdik, de addig hosszú (a film 1:45 hosszú) és rögös út vár még a szereplõkre... 😉
Habkönnyû, tipikusan párban nézõs esti film, amelyben szinte minden korosztály megtalálhatja a szórakozását, és persze a fehérnemû-fetisiszták is kiélhetik vágyaikat. 😉 A filmstílus nem kifejezetten a kedvencem, de jól elvoltam vele. Az elején néhol kifejezetten sírvaröhögõs, még a színészek sem bírták, mert pár jelenetet képtelenek voltak nevetés nélkül felvenni, így hát bennehagyták azokat úgy, ahogy sikerült. 😊 A vége is simán bevállalható, minden eltúlzott érzelgõsség nélkül. Korrekt 7/10.
Nem mondom, a közepe felé egész fincsi volt, néhány fricska is tetszett benne, de összeségében ahol nem aludtam el, ott csak a fejem ráztam a kihagyott lehetõségek és az erõltetett hülyeségek láttán.
Nekem nem jött be.
(viszont az "utalom azokat akik.." részek mindegyikével egyetértek 😄)
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
a kapa-pepe duó azóta van így felkapva,hogy a lámpást végigkáromkodják.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
<#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship>
A YouTube-on lehet találni egy két extra jelenet, ami vagy nem a filmhez készült, vagy kimarad belõle, de ugyanúgy Jack Black és Kyle Gass szerepel bennük. Ime egy-kettõ a javából:
Tribute
Butt Baby
De a top leggjobb ez:
Rock Star Sperm For Sale
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
Nem az én mûfajom, szarul érzem magam ha énekelni kezdenek a vásznon, engem ezzel hagyjanak békén 😄DDD
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
btw szvsz a grease nagyon zsir volt szinhazban...........
Atyaég<#vigyor1>#vigyor1>(komment vége).
9/10
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
Egész jóak volt. Poprcorn mozi, 1x nézhetõ, de nem uncsi és Cage miatt még elmegy.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
De pont a héten pótóltam és egész jól elnevetgéltem rajta.
Amúgy arra akartam célozni, hogy ha már bódultságról van szó, nem véletlenül reklámozza annyira a film a zöldséget. <#smile>#smile>
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Egyébként, nem pont az vígjátékokért vagyok oda.
Az utolsó cserkész, szerintem egy kicsit több annál,
a Kalandférgek...hát na igen, azt mondjuk csak erõs alkohollal ajánlanám....de hát nem vagyunk egyformák.
A Death Proof pedig nekem az évfilmje...de ne errõl ennyit, ezt vagy utálja vagy szereti az ember.
Mondjuk én sem, de én nem mondok semmit, ízlések és pofonok.
"The trees move. Do you not see it?"
De belegondolva, másképp nem nagyon lehetett volna ilyen izgalmas a film.
Hülyeség az egész... mármint így, ebben a formában! Ki tudja, lehet valahol van egy ilyen ember, de tuti, hogy nem volt ott minden létezõ nagyobb dologban a történelem során!
az sg fórum hivatalosan is a neten lévő legnagyobb patkányok és a legbuzibb adminok törzshelye... te is közéjük tartozol?
Blasta:Nekem viszont Tarantino után a kedvenc rendezõm😊
http://videodrome.freeblog.hu/
Minden infót meg lehet találni a filmrõl az imdb-n, de aki nem akar sokat mászkálni annak elmondom, hogy olyan színészek játszanak benne mint Ray Liotta, Andy Garcia, Ben Affleck. Tulajdonképp egy egyszerû akció film, de annak milyen jó. Komolyan mondom rég szórakoztam ilyen jól egy akció filmen!
9/10
we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!
És gondolj bele ha egy nézhetõ, nem kamerás verzióban láttad volna! 😊
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Bazinga!
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Grindhouse: Death Proof (Grindhouse: Halálbiztos) - 3/10
hátööö... kérem vissza a 2 órámat? ezután erõsen filozok h a Planet Terror megnézése megéri-e a belefektetett idõt...
Shoot 'em Up (Golyózápor) - 7/10
szórakoztató, laza, mást nem is vártam tõle. nem fogja megváltani a világot, de kellemes kis akciófilm. (vagy inkább darálás?)
The Last Boy Scout (Az utolsó cserkész) - 7/10
megint, szórakoztató, az ember azt kapja amire várt. valamint Halle Berry-t kinyirják az elsõ negyed órában, ez is óriási pluszt jelent <#nyes>#nyes>
Harold & Kumar Go to White Castle (Kalandférgek) 8.5/10
kötelezõ film, és bár csöppet primitív, én rommá röhögtem rajta magam.
remélem a második rész is legalább ennyire elmebeteg lesz <#nyes>#nyes>
"The trees move. Do you not see it?"
Jefferson a szívembõl szólt. Az életidegen reakciók majdhogynem tönkrevágták a filmet. Tulajdonképpen egy Hegylakó film akció nélkül, ami azért jó, mert van idõ nyugodtan elgondolkodni a dolgokon.
Megfogó volt benne, hogy a fõszereplõ már-már fájóan racionálisan letépte Buddháról, és Jézusról a misztikumot. Szinte a levegõben lógott a srác lincselése, ami bizonyította volna, hogy semmit nem értenek abból amire akarta õket tanítani.
Vatikánban, meg keresztény körökben nem lesz kultfilm. 😊 Ha ezt meglátják, tuti hadjáratot fognak indítani ellene.
A Seven kult film ...minden ami (mûfajában!) utána! jött az õ köpönyege alól bújt ki.
Ha nagyon! sarkosítsuk persze az elõtt a Silence of the Lambs még elõtte meg talán a Psycho volt a "mester kópia" amit azóta is sikeresen-sikertelenül másolnak.
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
messzirol keruljetek el... meg szodaval sem volt jo
0/10
Sev7n
Potoltam amit kellett. Bar mindenki a magassagokba emelte igy sokat vartam tole es nem kaptam annyit, ezert csalodas volt. Nekem kiszamithato volt nehol meg unalmas is, de nem mondanam atlag filmnek, attol jobb volt.
7/10
SPOILERes talán egy kicsit.... 😄
Felemás élménnyel vagyok így utána......a végéig egész jó volt és volt akció rendesen....Predator nagyon kemény volt és nem pazarolta az idõt egybõl neki ugrott a vadászásnak.....de a vége viszont nagyon nem tetszett.....most mé jó az, hogy nincs egyértelmû gyõztese a 2 faj verekedésének.....döntetlenre hozták ki és ez nem tetszett.....
talán nem kellett volna a robbanás utáni rész, hogy a lezuhant helikopter meg mutogatja a fegyvert vmi luvnyának.....a robbannásnál vége lehetett volna.......
összességébe egy 10/7....
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Jet Li újabb történelmi filmje a War után és a Mummy 3 elõtt készült, még tavaly, de csak most tudtam megnézni.
A sztori valamikor a 18-19. században zajlik, amikor a Ching dinasztia uralma már kezdett rogyadozni, és egyre-másra jelentek meg a független hadurak, hogy a trónra (de legalábbis a császár által szentesített országos uralomra) törekedjenek. Akkoriban éhínség is dúlt az ország nagy részén, sok volt a bandita és rabló is.
A film tkp. három férfiról szól, akiket a véletlen terel egymás mellé, hogy vérszövetséget fogadva egészen Pekingig jussanak. Pang (Jet Li) tábornok volt, de egy csatában elárulták és minden embere odaveszett, csak õ élte túl valahogy a mészárlást. ErHu (Andy Lau) egy hegyi bányászfalucska vezetõje, aki mindent megtesz az embereiért, még a katonai oszlopokat is megtámadja, hogy élelemhez jusson. WuYang (Takeshi Kaneshiro) szintén a faluban él, õ ErHu egyik leghûségesebb embere, a kés mestere. Õk hárman az események alakulása folytán vértestvérekké válnak és embereikkel beállnak a császári seregbe, hogy megszabadítsák az országot a hadurak uralmától. A csaták és az ostromok eleinte egyszerûnek tûnnek, de a pekingi politika és az intrika már egészen más játszótér. Emellett ErHu felesége is bekavar, amikor Pang és ErHu között õrlõdve kikezdi a testvériség szilárd egységét, amelyre Pang egyre erõsödõ hatalomvágya is rájátszik még...
Klasszikus történelmi nagyfilm véres csatákkal és kegyetlen ostromokkal, drámai jelenetekkel megfûszerezve, minden kínai meseelem nélkül, azaz ez a film nem wuxia, nem olyan, mint pl. a Hero. A színészi játék nagyon komoly (a három említett színészt nem hiszem, hogy be kell mutatni), küzdelmek piszok jól meg vannak csinálva, és a drámai részek is nagyon erõsek.
Mivel még nincs belõle normális angol változat, csak egy kínai dvd-rõl feliratosból fordított, kicsit zavaros még pár dolog a politikai háttérjátszmákkal kapcsolatban, de gondolom, idén megkezdõdik a nemzetközi forgalmazása is és lesz belõle normális változat.
Addig is erõs 8/10-et adnék rá.
Nekem az a kutyás rész kicsit erõltetett volt már.Tehát amikor volt 5 centi napfénycsík, zombikutya ide vagy oda, simán átrohanhattak volna.
Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.
szívembõl szóltál...
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Tim Burton kétségkivül több,mint egy egyszerû rendezõ.Egyedüli látásmóddal rendelkezõ mûvész,elborult elméje pedig már rengeteg zseniális filmmel ajándékozta meg a nagyérdemût.Gondoljuk csak át ,milyen remekmûvek készültek el az irányításával:Batman,Ollókezû Edward,Nagy hal,Az álmosvölgy legendája,A halott menyasszony,Ed Wood,Beetlejuice,nem is beszélve a kevésbé jelentõsekrõl,mint a Batman visszatér,Támad a Mars!(ez szerintem az egyik legjobb paródia),pár rövidfilmje,vagy a nem az õ rendezésével,de az õ neve alatt készült Karácsonyi lidércnyomás.Egyetlen szégyenfolt található csak filmográfiájában,a Majmok bolygója remake,de ahogy én tudom,annak elkészítésébe csak a stúdió erõs nyomására vágott bele.
Legújabb alkotása egy színdarab és musical formájában már többször bemutatott történet,amely egy 19.századi borbélyról szól.Hõsünkkel az élet kegyetlenül elbánt,és 15 évnyi kényszerû számûzetés után már csak a bosszú élteti.Megölni azt az embert,aki megfosztotta szabadságától,családjától,és céljainek elérése érdekében szövetkezik Mrs.Lovettel,a helyi pitesütõvel,gyümölcsözõ kapcsolatuk eredménye pedig nem egy 'bizonyára nagyon finom,de emberhúsból készült" pite lesz.Ez utóbbi mondat kissé meghökkentõ lehet annak,aki még nem hallott a Sweeney Todd-ról,de biztosíthatok mindenkit,ez nem egy agyatlan horror,sokkal inkább egy kissé véres,ám annál gyönyörûbb,drámai történet.
Ami még sok(k) lehet egyeseknek,hogy ez bizony egy musical,de ez ne zavarjon meg senkit abban,hogy megnézze a filmet.Hatalmas élményrõl maradna le az,aki emiatt hagyná ki Burton legújabb remekmûvét.A filmben elhangzó zenéket egyébként Stetphen Sondheim szerezte,a forgatókönyvet John Logan írta.Minden szereplõ a saját énekhangján 'szólal meg",ezalól kivétel Sacha Baron Cohen,másnéven Borat,vagy Ali G.Legalábbis,én ezt olvastam.A dalok egyébként nagyon jól sikerültek,kellõen hátborzongatóak,és nem mellesleg szépek is.
Burton egyedi vizuális világa itt is megjelenik,persze kicsit meg volt kötve a keze,hiszen ezúttal(igaz,nem elõször) egy már kész mûvet adoptált,így nem volt igazán alkalma minden rá jellemzõ dolgot belesûríteni a ST-ba,de ez egyértelmûen nem baj,ugyanis amit kapunk,az több mint észvesztõen jó.A város lehangolt ábrázolása szerintem Todd lelkivilágát (is) mutatja be,erre utal,hogy abban a pár visszaemlékezõs jelenetben,amikor még boldog volt,minden színes,virágokkal teli, a mostani világ szürke,szinte már-már éjfekete,akárcsak az õ lelke.Ez a depresszív ,ámde igencsak erõteljes hangulat jellemzõ az egész történetre,a képi hatásokra is.A kosztümök ugyancsak kiválóak,és egy pillanat erejéig még visszatérnék a soundtrackre:ha az nem lenne elég,amit a képernyõn,vásznon látunk,a dalok és zenék még jobban ráerõsítenek a sötétségre.Némi fekete humor is el van szórva a történetben,érdemes ezekre is figyelni.
Tim Burton-re jellemzõ még az is,hogy szeret a már bevált színészekkel újra és újra együtt dolgozni,de legalábbis Johnny Deppel biztosan.Ez pedig nekünk csak jó jelenthet,ha napjaink két ilyen nagy filmes alakja ismét együtt bizonyít.Depp egyébként saját bevallása szerint sem tud énekelni,de erre most felségesen rácáfolt.Õ természetesen Sweeney Todd megformálója.Alakításában ismét nem lehet hibát felfedezni.Burtonné,azaz Helena Bonham Carter látható Mrs.Lovett-ként,és õbenne sem kell csalódnunk.Nagyon jól állnak neki ez a félig,vagy egészen boszorkányos(Harry Potter Bellatrix-e) szerepek.Alan Rickman a tõle megszokott rutinnal hozza a velejéig gonosz Turpin bírót,Sacha Baron Cohen-t pedig élvezet látni a sok marháskodása után egy ilyen komolyabb filmben is,és a meglepõ az egészben az,hogy nem lóg ki a három nagy név mellõl.
Bár a magyar mozibemutató csak február végén lesz,azért én arra biztatnék mindenkit,hogy várja meg ezt az idõpontot,és ott nézze meg ezt a zenés thrillert(én mindenképp megyek😊.Jelen sorok írója is csak azért látta már a filmet,mert nem bírt tovább várni,és meg kellett tekintenie,így is már túl sokáig kellett várnia.Amerikában méltó lezárása a 2007-es évnek,nálunk meg 2008 elsõ igazán nagy durranása lesz,ha nem is bevételi,de kritikai szempontból.Egyébként,ha 2007 legjobb filmjére most kellene szavaznom,vagy a Sweeney Todd-ra,vagy a Grindhouse-ra tenném le a voksomat,ami ismerve magamat,nagyobb elismerés nem is lehetne Tim Burton rendezõnek és csapatának.
http://videodrome.freeblog.hu/