Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tim Burton kétségkivül több,mint egy egyszerû rendezõ.Egyedüli látásmóddal rendelkezõ mûvész,elborult elméje pedig már rengeteg zseniális filmmel ajándékozta meg a nagyérdemût.Gondoljuk csak át ,milyen remekmûvek készültek el az irányításával:Batman,Ollókezû Edward,Nagy hal,Az álmosvölgy legendája,A halott menyasszony,Ed Wood,Beetlejuice,nem is beszélve a kevésbé jelentõsekrõl,mint a Batman visszatér,Támad a Mars!(ez szerintem az egyik legjobb paródia),pár rövidfilmje,vagy a nem az õ rendezésével,de az õ neve alatt készült Karácsonyi lidércnyomás.Egyetlen szégyenfolt található csak filmográfiájában,a Majmok bolygója remake,de ahogy én tudom,annak elkészítésébe csak a stúdió erõs nyomására vágott bele.
Legújabb alkotása egy színdarab és musical formájában már többször bemutatott történet,amely egy 19.századi borbélyról szól.Hõsünkkel az élet kegyetlenül elbánt,és 15 évnyi kényszerû számûzetés után már csak a bosszú élteti.Megölni azt az embert,aki megfosztotta szabadságától,családjától,és céljainek elérése érdekében szövetkezik Mrs.Lovettel,a helyi pitesütõvel,gyümölcsözõ kapcsolatuk eredménye pedig nem egy 'bizonyára nagyon finom,de emberhúsból készült" pite lesz.Ez utóbbi mondat kissé meghökkentõ lehet annak,aki még nem hallott a Sweeney Todd-ról,de biztosíthatok mindenkit,ez nem egy agyatlan horror,sokkal inkább egy kissé véres,ám annál gyönyörûbb,drámai történet.
Ami még sok(k) lehet egyeseknek,hogy ez bizony egy musical,de ez ne zavarjon meg senkit abban,hogy megnézze a filmet.Hatalmas élményrõl maradna le az,aki emiatt hagyná ki Burton legújabb remekmûvét.A filmben elhangzó zenéket egyébként Stetphen Sondheim szerezte,a forgatókönyvet John Logan írta.Minden szereplõ a saját énekhangján 'szólal meg",ezalól kivétel Sacha Baron Cohen,másnéven Borat,vagy Ali G.Legalábbis,én ezt olvastam.A dalok egyébként nagyon jól sikerültek,kellõen hátborzongatóak,és nem mellesleg szépek is.
Burton egyedi vizuális világa itt is megjelenik,persze kicsit meg volt kötve a keze,hiszen ezúttal(igaz,nem elõször) egy már kész mûvet adoptált,így nem volt igazán alkalma minden rá jellemzõ dolgot belesûríteni a ST-ba,de ez egyértelmûen nem baj,ugyanis amit kapunk,az több mint észvesztõen jó.A város lehangolt ábrázolása szerintem Todd lelkivilágát (is) mutatja be,erre utal,hogy abban a pár visszaemlékezõs jelenetben,amikor még boldog volt,minden színes,virágokkal teli, a mostani világ szürke,szinte már-már éjfekete,akárcsak az õ lelke.Ez a depresszív ,ámde igencsak erõteljes hangulat jellemzõ az egész történetre,a képi hatásokra is.A kosztümök ugyancsak kiválóak,és egy pillanat erejéig még visszatérnék a soundtrackre:ha az nem lenne elég,amit a képernyõn,vásznon látunk,a dalok és zenék még jobban ráerõsítenek a sötétségre.Némi fekete humor is el van szórva a történetben,érdemes ezekre is figyelni.
Tim Burton-re jellemzõ még az is,hogy szeret a már bevált színészekkel újra és újra együtt dolgozni,de legalábbis Johnny Deppel biztosan.Ez pedig nekünk csak jó jelenthet,ha napjaink két ilyen nagy filmes alakja ismét együtt bizonyít.Depp egyébként saját bevallása szerint sem tud énekelni,de erre most felségesen rácáfolt.Õ természetesen Sweeney Todd megformálója.Alakításában ismét nem lehet hibát felfedezni.Burtonné,azaz Helena Bonham Carter látható Mrs.Lovett-ként,és õbenne sem kell csalódnunk.Nagyon jól állnak neki ez a félig,vagy egészen boszorkányos(Harry Potter Bellatrix-e) szerepek.Alan Rickman a tõle megszokott rutinnal hozza a velejéig gonosz Turpin bírót,Sacha Baron Cohen-t pedig élvezet látni a sok marháskodása után egy ilyen komolyabb filmben is,és a meglepõ az egészben az,hogy nem lóg ki a három nagy név mellõl.
Bár a magyar mozibemutató csak február végén lesz,azért én arra biztatnék mindenkit,hogy várja meg ezt az idõpontot,és ott nézze meg ezt a zenés thrillert(én mindenképp megyek😊.Jelen sorok írója is csak azért látta már a filmet,mert nem bírt tovább várni,és meg kellett tekintenie,így is már túl sokáig kellett várnia.Amerikában méltó lezárása a 2007-es évnek,nálunk meg 2008 elsõ igazán nagy durranása lesz,ha nem is bevételi,de kritikai szempontból.Egyébként,ha 2007 legjobb filmjére most kellene szavaznom,vagy a Sweeney Todd-ra,vagy a Grindhouse-ra tenném le a voksomat,ami ismerve magamat,nagyobb elismerés nem is lehetne Tim Burton rendezõnek és csapatának.
http://videodrome.freeblog.hu/
SPOILER is van benne: A mártír jelenetekkel nekem gondjaim vannak, emiatt anno az Armageddon nálam megkapta a pfejjb@zdmeg titulust. Ide viszont a címe miatt is kellett...sajnos. De ki látott már olyan kézigránátot, ami olyat csinál, mint egy napalm? Akkor ha a kisfiú, és a nõ megmenekültek, akkor õ miért nem tartott velük? Velük mehetett volna, lett volna még egy jó kis Aliens-es alagútos üldözõs. Ott jobban oldották meg a gránátos mártír jelenetet.
A sok-sok CGI-vel sem volt igazán problémám, annak ellenére, hogy a szörnyek kifejezetten bénák. A hangulata, ahogy bemutatják a mindennapjait egy egyedül maradt embernek, ahogy bemutatják a véget nem érõ küzdelmét a vírus ellen a laborban, ahogy lassan már beleõrül az egészbe, de még mindig megszállottan kutatja a gyógymódot, ahogy elveszti a kutyáját (ennél a résznél el is érzékenyültem, pedig a hatásvadász ríkató jeleneteket általában rühellem). Még óriási volt, ahogy csípõbõl lõtte a Shreket! Külön élmény volt volt a Shelby hangja...fél orgazmus.
Mindemellett véleményem szerint a film nagyon olyan lett, hogy akár könyvben, akár számítógépes játékként nagyot durranthatna. Ahogy a nõ meséli az hadnagy történetét, az kicsit olyan Sarah Connor-os volt (eszem ágában sincs a T2-vel egy szinten emlegetni a filmet, mielõtt valaki ezért a torkomnak ugrana!).
Kíváncsi lennék pl az amerikai egyházak véleményére is...mivel eléggé kemény dolgokat mondott az hadnagy Istenrõl. Aztán persze megvilágosult...ám a magasröptû gondolatokat nem szerencsés szerintem akciójelenetek közepébe sûríteni.
A legjobb az volt, ahogy a nõnek magyarázta: This is ground zero, this is my site, I'm not gonna let this happen...I can still fix this...3 év után.
Blasta írta: "Nekem kicsit kevés volt. Akcióból/parából mindenképpen többet vártam, csakúgy mint a keretsztori bemutatásától, azaz a "mese" résztõl." --- Igen, nem ártott volna, ha még jobban bemutatják a világot, de arra már nem biztos, hogy lett volna idõ. A para része akkor volt jó, mikor bement Sam után az épületbe, ahol a rakat papírpénzen taposva (az is jó jelenet volt, hogy egy ilyen világban semmit sem ér a pénz, mert ez nyilvánvaló, de így bemutatva még mulatságos is) meglátta a rakás fertõzöttet...
A csapdás részhez: szvsz nem õ állította a csapdát. Ti. a fickó, aki amolyan "fõgonosz" féle volt, eresztette rájuk a saját kutyáit a homályból. Az elsõ "randijuk" után, Will azt mondja fel a videora, hogy "an infected male exposed himself to sunlight...it was possible decreased brain function or growing hunger is making them ignore their basic survival instints". (lehet, hogy nem pont így mondta) Szóval szerintem itt félreértette a helyzetet, és valami borzasztó gyûlölet lehetett az oka annak, hogy kicsit napozott az ürge.
Meg az, hogy követték õket a sötétben, mikor a nõ hazavitte. Ezen jelek szerint intelligensebbek a ferzõtöttek, mint egy zöldszemes ostoros. 😄
Általában nem szoktam Wikit linkelni, de egész jó infok vannak itt.
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
Elõrebocsátom, hogy egy thriller/horrort nagyon könnyû elb*szni. Elég 1-2 nem odaillõ dolog, rossz színészválasztás, nem megfelelõ környezet, akármi apróság amitõl az egész gagyi hatást kelt. Ez a film 2005 ös már láttam egyszer, de emlékeztem mennyire tetszett így újramegnéztem. Az egész film rohadtul sejtelmes már az elejétõl fogva, van 1-2 rész benne ahol az ember tényleg majd berosál, a film vége sem sz*ros hollywoodi happyend, hanem meglepõ végkifejlet, ilyennek kell lennie egy thrillernek szerintem. 10/10
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Szerintem. Én ezt láttam benne, ti nem. És itt abba is hagyhatjuk, az életben nem fogjuk meggyõzni egymást. 😊
(*): Én szeretem a jó wuxiákat, agyatlan B-filmeket és az infantilis szuperhõsös filmeket. Nagyobbrészt. 😊
8/10. Igazából nem mondanék róla semmit, a megtekintését mindenkinek ajánlom.
Bazinga!
Bazinga!
A lényeg nálam ott van, hogy amig vannak olyan filmek (emlitettem 2-õt is) amik szintén nem veszik komolyan magukat, mitöbb kifigurázzák rendesen az adott stilust, és teszik ezt totál nyilvánvalóan, remek (értsd: minõségi) poénokkal ÚGY, hogy én az elejétõl a végéig masszivan szórakozom rajta, addig a Crank vagy a Shoot em up izzadtságszagú "poénjai" és túlkoreografált akciórészei, mitöbb értelme semmi történetei kinyirják az egész filmet, nem mûködik a fricska, legalábbis nálam nem.
Csakhogy a szóban forgó Shoot 'em up egy agyatlan akciófilm, ami mögött hallatlan poénokat és a mûfaj kifigurázását kellene látnom.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
A legjobban a Szelid motorosok fricska tetszett (eldobják a mobilt hogy jellezék, õk mostan a szabadság vándorai.. a végén meg a motoros csóka megjegyzi, hogy elöször a karórát dobják el.. whááá 😄 Már csak a nyikk-nyikk-nyikk kellett volna)
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Ha ismernél motoros klubokat vagy egyáltalán ezt a milliõt, lehet jobban szórakoztál volna. Nagyon jó kifigurázás. 😊
Kedvencem, mikor eljátssza a három részt 10 másodpercben.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
De ugy tudom, hogy Burton Sweeny Todd-ja sem remekel a kasszaknal. Nah vajon miert?
Jo ok, az emlitett ket film nem eppen konnyen emesztheto,bar meg a ST-ot nem lattam.
De, hogy az amcsiknak meg a Grindhouse sem tetszett? Nah ezt mar nekem sem veszi be a gyomrom. A Gridhouse-on eg cseppet nem kellett godolkodni sot komolynak sem kellett venni erre megis bukott.
De pl, mikor idehaza tobben mentek el a Taxi 4. reszere mint mondjuk a Faun Labirintusara akkor mirol is beszelunk?
Ugy hiszem,ha egy filmre nem mennekel sokan az nem a filmhibaj, hanem azon tomege akik nem kepesek befogadni a kicsi komolyabb, muveszibb filmeket...
Kivancsi leszek idehaza mennyien fogjak megnezni a Sweeny Todd-ot...
\"You fuck with me, you fucking with the best!\" - Tony Montana
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Az Ultraviolet meg más kategória, mint az elõzõek, ne keverjük ide.
A medve nem játék.
Dune HD áááááááááááááááááááááááááááááááá kinyúltam, pedig megvan gyári DVD-n is.
Épp azon filóztam, hogy MEKKORA hihetetlen durva fimet lehetne blõle csinálni a mai technikával, eredeti zenével és színészekkel, de sajna elkúrnák...
Pedig él még:
Jürgen Prochnow (õ volt a Duke, még most is elmenne)
Virginia Madsen (Princess Irulan öreg már ehhez, de csak van lánya)
Kyle MacLachlan (Paul kicsit öreg mán ehhez talán, de megnézném úgy is)
Patrick Stewart (Gurney Halleck õ idõtlen és szupersztár)
Linda Hunt (Mapes, õ már 1984-ben is töpörödött öragasszony volt és ma is pont úgy néz ki, kurva jó színész)
Sting (még él a genya Feyd-et jól tolta a buta fejével)
Még sorolhatnám. Durva hány nagy színész kezdte (vagy folytatta) benne.
És David Lynch is él, ha jól emléxem 😄 és õ a rendezõ!!! Szal. munkára fel!!!!
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Elmaradás pótolva.Megrendítõ film lett.Schindler Listája szerintem egy fokkal jobb.
Megint túlliheged a dolgot, neked nem jött be, ennyi. Szerintem jó pár filmet tudnál te is mondani, ami nem jött be a közönségnek, mégsem lett sz*r. 😊
(Az igazsághoz hozzátartozik, hogy azért nálam ritka az olyan film, ahol ennyivel megelégszem. De az már többnyire elég, ha bevallottan nem akar többnek látszani, mint ami. A Shoot'em Up-ban és a Crank-ban 10 másodperc alatt eldõl ez a kérdés és innentõl kezdve már kifejezetten b*szná a csõröm, ha megpróbálnának "méj és komoj" témákkal foglalkozni. Na, pl. az Ultraviolet ezért volt számomra iszonyat nagy bukta.)
-------------------------
Az a baj, hogy képtelen vagyok pontozni ezt a filmet. Mert sok része nagyon bejött, sok részét pedig utáltam. De ettõl is jó egy film, hogy nem UNALMAT, vagy közönt vált ki, hanem igazi érzelmeket.
A "megbízás" egy western-nek nevezhetõ film, legalábbis a mûfaj jópár stílusjegyét magán hordja, ámbár nem a vadnyugaton játszódik és nincsenek benne pisztoly/puskapárbajok sem.
Van benne viszont vér dögivel, bosszú, fejvadász, koszos, erkölcstelen emberek, stb... Ja és ausztrália sivatagában játszódik.
Nem tudom, tényleg voltak olyan részei amiket magasztalnám, és voltak olyanok amiket útáltam, így inkábbb nem pontozom, legyen elég annyi, hogy a rajongók magasztalták a filmet.
Szereplõk: Guy Pierce, Ray Winstone (übercsászár alakítás, mellesleg Beowulf "megformálója"), John Hurt.
imdb
Na nekem ilyen fasságot nem tolsz bele az arcomba, elõre is sorry.
És miért nem? Tudom... Mert nem értette meg senki..."
Fantasztikus eszmefuttatás. Beültek helyette egy rakás szarra, mint pl. az új Uwe Boll filmre, de akkor nézzük csak! Ezek szerint azok a jó filmek, amikre az emberek beülnek? Szánalom.
Naná, hogy nem értitek, még egy ilyen Shoot 'em Up élvezetéhez is kell némi felszabadultság és intellektus, bármilyen hihetetlen is. Az, hogy egy ilyen film megbukik a pénztáraknál, a legtökéletesebb példa arra, hogy milyen korcs tömegek irányítják jelenleg a mozis bevételek alakulását...
"All those moments will be lost in time, like tears in rain."
Mellesleg akkora poénok nem voltak benne, hogy poénra vegyem az egész filmet, arra a legjobb példa a Shaun of the dead vagy a Hot Fuzz-féle mozik, NA AZOK TÉNYLEG POÉNRA VESZIK A STILUST, de ez...
A shoot em upnál én csak azt éreztem, hogy leült egy jófej gárda kurvalátványos és hihetetlen akciójeleneteket kitalálni, ami közben nyilvánvalóan õk kurvajól szórakoztak, aztán meg dolguk végeztével odaadták vmi mókusnak a cuccot és összekötötte a jeleneteket valami sztorifélével. Aztán kerestek két nevet, aki miatt a mozik majd mûsorra tûzik ezt a szart, remélve, hogy a nevek láttán beülnek rá a népek. Aztán mit ad Isten, mégsem ültek be rá...
És miért nem? Tudom... Mert nem értette meg senki...
<#wilting>#wilting>
Nálam is 8/10.
A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!
7/10
Nem volt rossz film, Mel Gibson alakítása is egész jó volt, de azért nem ez a legjobb film, amit valaha láttam tõle.
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
Shoot'em Up (2007)
Nem tudom, mire fel a fanyalgás, ez egy hasonló karakterû film volt, mint a Crank - és az is tetszett. 😊 Másfél óra piffpuff különösebb sztori nélkül, az elsõ perctõl kezdve lazára véve. Amikor Clive Owen a padon ülve beleharap a nyers répába, már lehet tudni, hogy itt habkönnyû darabról lesz szó, és ettõl kezdve hozta is, amit elvártam: szórakoztatott, néhol megnevettetett (pl. amikor levette a zoknit a buszon 😉 ) és... és ennyi. Nekem tetszett. MOOnica is. 😊 8/10
You Shoot, I Shoot (2001)
Persze, ha akcióvígjátékot keresünk, nem kell feltétlenül a Nagy Lavór túlfelére tekintgetni: bár Dél-Korea sincs közelebb, mint Hollywood, õk is tudnak jópofa filmeket csinálni (sõt, az ötlet-elszívás már jócskán fordított irányú, mint volt még évtizedekkel ezelõtt).
Hõsünk, Bart, a világ egyik legismertebb mesterségét ûzi: bérgyilkos. Nem egy Hitman figura, de megteszi, amit kell. Különben mibõl futna minden luxussal felszerelt lakásra, benne csinos feleséggel, aki képes háromezer dollárt is fizetni egy pizsamáért? 😊 Szóval Bart benne van a bizniszben, csakhogy mostanában valahogy pang az üzlet, nincsenek megrendelések, legutóbbi kliense sem tudta kifizetni õt. Bart, szakítva a régi, megszokott üzletmenettel, végigtelefonál mindenkit, hátha akad valami munka, és végül egy gazdag nõ bízza meg azzal, hogy nyírja ki azt a szemetet, aki filmre vette az együttlétüket és megszégyenítette õt. Van viszont egy kikötése: látni akarja a fickó halálra rémült arcát, mielõtt meghal. Bart beruház egy kamerába, de a melót egyedül kell végigcsinálja a vállára eszkábált cuccal, ezért aztán a film... nem sikerül túl jóra (és még finom voltam 😊 ). Új melót és pénzt meg csak akkor kap, ha egy újabb megbízást már rendesen le tud filmezni. Keresnie kell hát egy balekot, akit rá tud venni arra, hogy legyen ott a gyilkosság helyszínén és vegye videóra az egészet. Itt jön a képbe Cheun, a tipikus lúzer (bár mint kiderül, ért a filmezéshez), aki pénzért szinte bármit megtenne, és némi noszogatás után bele is megy az üzletbe. Bár õ eleinte másként gondolta a forgatást (szóvicc a "shoot"-ra, ahogy a címben is 😊 )... A film bombasiker, dõlnek a "megrendelések" további hasonló bérgyilkosságokra, míg egy triádfõnök halála után a vezérségért küzdõ három figura vetélkedésébe nem csöppennek...
Jó karakterek, jó dialógusok, jó jelenetek, az egész film teljesen rendben van. Számomra az volt meglepõ, hogy eddig nem is hallottam róla, pedig voltak már ennél sokkal rosszabb tucatfilmek is, amelyek eljutottak a nagyobb mozikba is (az USA-ban is csak fesztíválokon ment). 9/10
Valóban 10/10-es. Crowe hátán viszi a filmet és Bale nagyon jó támogatást nyújt hozzá. Jó lenne ha visszatérne a western hasonló hangvételben és formában a vásznakra és persze hasonlóan jó alakításokkal.
(elõ kéne venni a Call of Juarezt és végigtolni megint)
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Én iromanes topikot kerestem csak 😄
Bazinga!
Topikot neki nem találtam, de nyitni viszont nincs kedvem.
Én is most fejeztem be a filmet. Engem nem tudott meggyõzni. Hozzáteszem az alapsztori nem rossz, sokkal többet ki lehetett volna hozni belõle. Elõször értékelem 6/10.
Eddig csak jót hallottam a filmrõl szóval leírnám mi nálam a -4 pont spoiler nélkül:
- Karakterek. Elméletileg tanult emberek társalgása zajlott a szobában, ha ezt veszem alapul akkor a végére a szereplõk jó részének viselkedése teljesen életidegen volt. A fõhõssel, a kiscsajjal, a "barátnõvel" és a szemüveges alacsony tanárral nem volt gond. A néger is jól nyomta, egészen a végéig. Gondoljunk bele abba, hogy ez egy baráti társaság, aki a fõhõsünket 10 éve ismerik!!! Egy régi ismerõsünk elõáll a sztorival mit csinálnánk? Mégiscsak spoilert kell használni 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
2. Az öreg banya meg kikészített. Ott helyben a kandallóba dobtam volna a diplomáját (talán õt is), mert nem érdemli meg 😊
3. Amikor a pszichológus elõrántotta fegyvert gondoltam WTF?? Ott még a késõbbi magyarázatot el tudtam fogadni, de a végén már õ is gumiszobában látta volna a mesélõt 😊 Azért egy jó ismerõsömet (mert nyilván az volt) egy-két óra alatt bezáratni nem semmi. Elhittem neki, hogy komolyan gondolja 😊
4. A film végi kiakadások pedig erõsen túlzóak voltak. Valahogy egy ilyen filmbe én nem várnám, inkább a "szellemi harc" dominált volna egész végig és a hatásvadász jeleneteket kihagyhatták volna (gondolok itt az öreglány sírására is).
- Magának az alaptörténetnek a kibontása is hagyott kivánni valót (szerintem). Én sokkal több konkrétumot vártam volna el a filmtõl pl.:
Szoktak lenni olyan reakciók, hogy az ember miért egybõl kritikusan ül le megnézni a filmet és miért nem csak élvezi? No, ez a film pont olyan amit kritikusan kell szemlélni, hisz maga az alaphelyzet olyan ami megkívánja.
A vége viszont tetszett, de itt is meg kell említeni, hogy az igazat megvalva klisérõl van szó. Az ember várja a végén, hogy azért mégis... na.... és igen. Jobb is lehetett volna.. 😞
A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.
10/10
Nehéz mit mondani. Csodálatos film, remek humorral, egy csodálatos színésszel.
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
Nem rossz film, Michael Keaton nagyon laza benne, de kb a film felétõl már tudni lehet, hogy mi lessz a csattanó a végén. Nézhetõ, kicsit romantikus és vicces.
Ne azt csináld amit én, hanem amit mondok...
Iszonyat baromság, egy nagyon idióta (barom) történet, de hihetetlenül jók benne a poénok, meg az egész megvalósítása.
Persze tök hihetetlen az egész sztori, a lövöldözések, meg minden, de ettõl lesz nagyon állat az egész múvi. Rég szórakoztam ilyen jól egy akciófilmen!
Ja, és Clive Owen zseniális benne!
A medve nem játék.
10/9
Nagyon jó film volt, látványos, néha félelmetes, komoly, elgondolkodtató és szomorú. Azzal pedig nem értek egyet, hogy hülye amcsis vége van. Lehet, hogy amcsis, de akkor nekem semmi bajom az ilyen befejezéssel. Különben is, ez azért nem volt olyan nagyon happy end... Értelmes, érdekes film volt. A mínusz 1 pontot csak azért adtam, mert:
Adam Sandler filmjeiben mindig egy aranyos szeretnivaló srácot alakít akit szeretnek a nézõk köztük énis. Valahogy soha nem tudtam elképzelni róla, hogy a vígjátékokon kívül komolyabb filmekben komolyabb szerepet is el tud játszani. Nos tévedtem. Ez a film megindító egyike a legmeghatóbb filmeknek amit eddig láttam. Egyszerûen óriási...Mindenkinek csak ajánlani tudom. 10/10
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
Telefonomon találtam egy filmet, azt megnéztem:
Bazi nagy film
most õszintén ez tetszik valakinek? Gagyi, erõltetett, egyáltalán nem vicces poénok,szar utalások. Borzalmasan rossz volt az egész, komolyan mondom egy értékelhetõ másodperce nem volt...
0/10
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Ha tisztességben megõszül és továbbra is ezt a szintet tartja, akármennyire is furának tûnik, Will Smith lehet a jövõ Morgan Freeman-je. Tudom, jó pár évvel ezelõtt még én is kiröhögtem volna ezért bárkit, de most bevállalom, hogy én mondtam ki. <#vigyor3>#vigyor3> 10/10
Man With The Screaming Brain (2005)
Bruce Campbell iz da man, emberek, õ a tuti, ezt már régóta mondogatom. Most is olyan filmet hozott össze (írta, rendezte, és a fõszerepet is eljátssza), hogy ihaj. 😊
Napjainkban, a kies Bulgária egy isten háta mögötti kisvárosába érkezik a gyógyszeripari mágnás, William Cole (Campbell) és neje, Jackie, hogy befektetési lehetõségekrõl tárgyaljon a helyi metróhálózat (!) kiépítése ügyében. Ugyanitt megismerkedünk Igorral, a kemény taxisofõrrel, Tatoyával, a szó szerint halálosan szép cigánylánnyal, Dr. Ivan Ivanovics Ivanovval (Stacy Keach!), az õrült tudóssal, és az õ segédjével, a félidióta Pavellel (Ted Raimi). Mindannyiuk sorsa összefonódik, olyannyira, hogy balesetek és gyilkosságok következtében a film második felében többszörös agy-transzplantációra is sor fog kerülni, ami okoz majd némi konfliktust a megosztott test birtoklása során, de hát ez már csak így mûködik az ilyen õrült tudósos filmekben. 😊
Aki kedveli a régi stílusú, Frankenstein-áthallásos sci-fi/akció/horror képregényeket és thrash-filmeket (pl. Toxic Avenger), és nem zavarja a modernebb környezet és a kissé parodisztikus kivitel, annak kötelezõ darab. Bruce Campbell rajongóknak szintén. Akitõl távol áll ez a stílus, azoknak nem fog tetszeni... de nekem megér egy 7/10-et. Amíg várjuk a "My Name Is Bruce"-t, megteszi ez is. 😊
Kellõen gyomorforgató, érdekes játékokkal teli, de talán már picit elcsépelt, minden esetre a végén a cliffhanger megint elvitte a filmet 😊
7/10
we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!
Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.
Most néztem meg eme nagyszerû filmet. (beszélgetést)
10/10 a maga kategóriájába. Ajánlom mindenkinek.
Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun
De nem az a kategória.
A ponyvaregény egy dráma-csomag, sajátos fekete humorral és amerika-valósággal keverve, de nem az átlag nézõnek szól (ahogy a filmvígjátékok általában). Meg még ennél sokkal több is 😊
----------------------------
8/10
Há vazze.
Mekkorát ütött. Hiba nem volt benne, csupán annyi, hogy ez NEM "MOZI"!
Semmi nincs benne, ami filmre kívánkozna. Ez egy színházi darab, legalábbis én a negyetétõl fogva annak éreztem, lévén egyetlen szobában játszódik az egész, fix 6 (asszem) szereplõvel, mindenféle szokásos filmes eszközök nélkül, leszámítva az operatõri munkát. De tényleg.
És itt most én nem degradálom a filmet, errõl szó nincs, csak egy dráma, ami egyetlen szobában jászódik és a szereplõk csupán beszélgetnek benne, nem nevezném mozinak.
Pedig de kegyetlen nagy a sztorija! A színészek nem nyújtanak benne semmi extrát, a fõhõs hozza amit kell, egyedül talán a feka prof emelkedik ki, de egyik sem játszik rosszul. A tanuló lányt abszolute nem értettem, hogy minek bele, lényeges szerepe nem volt sztem.
De tény, hogy magával ragadó sztori, iszonyat érdekes történet, csak filmre nekem valahogy nem kívánkozik.
Ettõl függetlenül kiemelkedõ alkotás, melegen ajánlom!
A faterok motoron-t igazságszerint muterral néztem meg az ünnepek alatt és nagyon jókat nevettünk rajta. Ez a film ennyit tud, de hétvégi szórakoztatásra nagyon frankó ahogy ezek a szerencsétlenek ügyetlenkednek 😊 Az ilyen filmeket is lehet szeretni szerintem.