Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://videodrome.freeblog.hu/
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
9/10 de csak azért mert rövid.
Semmi politika vagy ilyesmi,a Burmai háború csak háttér az újabb lövöldözésre,ha Timbuktuba lennének nagy harcok,akkor Stallone oda írta volna scriptet.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Miért milyen a történet? Mert sztem az a lényeg.
Stallone csinált egy véres, brutális filmet amiben a sok agyonbutított honfitársa (is) láthat vmit a valós világról és nem azt amit a travel-chanelen és a híradókban mutogatnak nekik.
Persze Burma (vagy Mianmar) csak az egyik példa.
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
Emlékszem megboldogult gyermekkoromban mekkora divatja volt az olyan hangzatos kijelentéseknek, mint: 'Kinyírlak, akár Rambo" vagy éppen 'esélyed sincs, én vagyok Rambo!" Persze ezek közel sem vérre menõ verekedések voltak, pusztán csak játék, de az biztos, hogy Rambo volt a legtöbb lurkó számára a legyõzhetetlen harcos, a követendõ ikon. Vicces egyébként, hogy meggyõzõdésem szerint az ezen szavakkal élõk fele sem látta a három filmet, de a mítosz szájhagyomány útján is terjedt.
A filmvilággal komolyabban foglalkozók egy része szerint a Rambo részek igazi klasszikusok, mások szerint ennél nagyobb szenny nem is létezik. Õk azok, akik egy-egy ' a történelem legjobb akciója" kijelentést csak egy gúnyos mosollyal jutalmaznak. Jómagam körülbelül egy évvel ezelõtt láttam elõször az egyik kereskedelmi csatornán Stallone leghíresebb karakterének három kalandját. A First Blood tetszett, de nem tartottam többre egy mezei akciómozinál. A második rész nyerte el leginkább a tetszésemet, az hasonlított leginkább arra a képre, amelyet még régen kialakítottam magamban a hírhedt Johnról. A harmadikról röviden csak annyit, hogy finoman kifejezve is bûnrossz lett. Ilyen vegyes elõzmények után álltam neki a szimplán csak John Rambo címet kapó negyedik résznek.
Stallone-nak egyszer már sikerült halottaiból feltámasztani egy kultikus karaktert és sorozatot, a Rocky szériát. Az általános vélekedések szerint a Rocky Balboa a hat film közül a második legjobb lett. Látszott rajta, hogy a sok évnyi mélyrepülés után Sly komolyan gondolta a visszatérést, és apait-anyait beleadott. A kérdés ezek után az volt: Sikerül- e mégegyszer megmásznia a Mount Everest-et , és a vietnámi veteránnal is hasonló csodát visz véghez? Mondhatnám most azt, hogy eljött az igazság pillanata.
A történet az elsõ rész kivételével teljesen másodlagos volt a Rambo filmekben, és ezen a jól bevett hagyományon láthatólag nem sokat akart változtatni Sly, aki hasonlóan a Rocky Balboához ismét magára vállalta a a forgatókönyv megírását és a rendezést is. Ezúttal a burmai háborúba kapcsolódik be kis unszolás után John, hogy átrohanjon kivételes képességeivel egy fél hadseregen, megmentsen (majd) mindenkit, és utána ismét befejezettnek tekintse karrierjét.
A rajongók pontosan azt kapják, amit elvártak, ennek is köszönhetõ az IMDB erõsen túlzó pontszáma. A maximális hagyománytisztelés nevében a sikerrecept nem változott, nem történt semmifajta modernizálás, minden ugyanolyan, mint anno a 80-as években. Sly tehát jól használja ki a mai retro korszakot, amikor majd mindenki a régi szép idõket sírja vissza. Ennek megfelelõen a párbeszédek is maradtak facsipesz egyszerûségûek, de legalább a magas korhatárbesorolásnak köszönhetõen nem bájos locsi-fecsi folyik , hanem kemény, tökös dumák hallhatóak megfelelõ mennyiségû fuck szócskával.
A mészárlás már a kezdõ képsorokban megkezdõdik, de az igazi tarolás az utolsó fél órában várható. Rambo és lelkes társai (merthogy vannak, de sok vizet nem zavarnak) rengeteg katonát ölnek meg. A vezér természetesen a veterán, aki kihasználja a teljes fegyverarzenálját , az íjtól kezdve a késen és katanán keresztül a puszta kezét és rengeteg pisztolyt is kezelésbe vesz. Az igazi bónuszra azonban csak a végén tesz szert, de akkor kõ kövön nem marad. Ismét csak hálát kell adni a maga korhatárbesorolásnak, mert ennek köszönhetõen nem kellett spórolni a cafatokra hulló emberek, testrészek garmadájával. Itt kérem nincs semmiféle cicoma, a vér patakokban folyik, a belek repkednek, és mindez totálisan valósághûen. (talán kis túlzással) A szokásos elemek mellé sikerült becsempészni egy-egy különösen hatékony jelenetet is, (a mészárlásokat leszámítva) az egyik egy flashback ,visszaemlékezés, a másik meg egy bomba felrobbanása utáni lökéshullám elöl való menekülés.
Stallone bár láthatóan megöregedett, sikeresen adagolta magába a különbözõ szteroidokat, így igazán kigyúrva bújt újra Rambo bõrébe. Hozza a szokásos alakítását, ami vagy tetszik valakinek, vagy nem, de mivel ez az ember már teljesen összefort a karakterrel, akár tökéletesnek is minõsíthetnénk, amit nyújt.
A végén a válasz a nagy kérdésre: Igen, Sly megcsinálta! A rajongóknak biztosan tetszeni fog, de aki eddig sem szerette a sorozatot, az most sem fogja megkedvelni. Végül kedvenc idézetem egyenesen Rambo szájából: live for nothing, or die for something!
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
Az elsõ részben összesen 1 azaz EGY DARAB ember hal meg és sokkal inkább épít a drámára és a társadalomkritikára.
Persze én elhiszem neked, hogy az új Rambo is nagyon jó akciófilm, mindenképp meg is nézem, de ez már mígy látatlanban ismessze van az elsõ résztõl.
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
"All those moments will be lost in time, like tears in rain."
Stallone filmjeit én is imádom amúgy. Függõ játszma és A pusztító, szerintem ezek a legjobbak.
Szerepel a Shade címû filmben is, ezt biztos kevesebben ismerik, egy profi kártyacsalót játszik.
PSN ID.: Beegabor
Nincs valami olyan topik valahol, ahol "nem jut eszembe a címe" típusú filmekrõl lehet érdeklõdni?
Engem konkrétan most az a film érdekelne, amiben a fõszereplõ csávó úgy látta a csajokat, amilyen a belsõjük (értsd: egy bazi nagy dagadt csajt, aki nagyon aranyos és kedves volt, egy bombázónak látott). Asszem Jack Black játszott benne, de ez nem biztos. Ismeri valaki?
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
Amúgy én is meg akarom nézni mert mindenki dicséri. Jah és nekem eddig nem nagyon volt olyan Sly-os film ami nem teccet volna 😄 (kivéve az autoversenyzos)
tíz / tíz
Egyetlen hibája, hogy picit rövid, még egy negyed órát nyomhattak volna utána, de így is a valaha készült egyik legjobb akciófilm. Nem szarozik, nem filozofál és nem érzelgõsködik. Nem is hazudik, szeretjük az ilyet.
Kíváncsi lennék, aki ezt is leszarozza, annak mi az akciófilm.
Sly az Isten.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kivéve persze aki pl betépett. 😊
Igen, így kellett volna írnom:
"Hol láttál te bárhol - akár a "Ryan..."-ben - ilyen..."
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
"Szimpla"?
Hol láttál te a "Ryan..."-ben ilyen vérfüdõt és civilt-öldöklést?
"hogy az alienek hogyan irthattak ki egy várost ennyi idõ alatt"
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
5.5/10
Szimpla gyilok a "Saving Private Ryan" filmbol atvett kamerahasznalattal.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
A franc sem hallott errõl a filmrõl semmit. Nezem IMDB-en, latom Richard Gere... na mondom nézzük meg. Hat nem csalódtam. Es természetesen az utolsó 10 perc volt a izgalmasabb. Nagyon jól eltalatak a filmet.
Nem lehetne, hanem az is! Pontosan onnan folytatódik ahol az 1. AvP végetért.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
"The trees move. Do you not see it?"
AvsP 2
1. Valahogy nem éreztem késztetést, hogy egyben végignézzem a filmet, így két részletben sikerült letudni.
2. Az elsõ része mérföldekkel jobb volt, pedig az is kritikán aluli (a közepéig bejövõs volt az elsõ rész).
3. Piszok zavartak az akciójelenetek, mivel alig láttam valamit a sötét kép, vagy a kamerakezelések miatt.
4. Teljesen jelentéktelen szereplõk. Egyetlen egy markáns karakter nincs benne.
5. Bábu feeling.
6. Engem rettentõen idegesít a gyors kikelése az alieneknek.
7. Predalien -> már eleve hülye ötletnek tartottam, de ha már megcsinálták akkor valami jelentõséget tulajdoníthattak volna neki. Szimplán csak egy a sok közül. A végsõ harc meg kész vicc.
Elgondolkodtam, de semmi pozitívumot nem tudok megemlíteni (negatívumokat még hosszan sorolhatnám) a film kapcsán. Nekem nem tetszett sem a helyszín, sem a történet, sem az akciójelenetek, tényleg semmi.
UI: Annak örülök, hogy a film készítõit anyagilag nem támogattam.
A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.
SPOILER!!!
Annyira görcsösen akarták hozni az Alien sorozat második részének hangulatát, hogy rendesen sajnáltam a filmet. A szörnyhangok (a magas visítás), a sikoltozó kislány a csapatban, a katonák, a teljes menekülés, a tank, a zene. Ezek mind azok a részek, amelyek az emlékezés mosolyát csalták az arcomra.
De hogy az alienek hogyan irthattak ki egy várost ennyi idõ alatt, azt nem értem. A legendában 3 év kellett hozzá, itt egy nap. Jó, nem 3 év, de addigra tutira üres volt a város. Ebben viszont a fõalien elment a szülészetre, hogy sokasodjanak, szaporodjanak, sõt a haverokkal benéztek pár csubihoz is, de közben az egy szem vadász olyan rohamtempóban irtotta az idegeneket, hogy ott már védett fajjá nyilvánítottam volna szerencsétlen bogarakat.
Az operatõri munka sem volt meggyõzõ, néhol kifejezetten olcsójános hatást keltett a film.
A kislány is mintha picit túl erõs jellem lett volna...már azt figyelembe véve, hogy az apját a szeme láttára tépte ízekre az egyik "nézd! nincs is szörny"....<#idiota>#idiota>
Ja és nem emlékszem pontosan az elsõ rész végére, de az nem azzal a képpel ért véget, mint amivel ez kezdõdött? Szóval akár a közvetlen folytatása is lehetne az elsõ AVP-nek?
Nem csak te.Ennek tényleg semmi értelme...
Ha teszem azt kiderülne, hogy nem is PKD írta a novellát, akkor a szemében a film automatikusan rosszabbá válna.Érdekes hozzáállás.<#wow3>#wow3>
ha nem PKD,akkor nincsen film.ez olyan,mintha azt mondanád mondjuk egy Indiana Jones-ra,hogy ha nem Spielberg-Lucas,akkor nem annyit adnál rá.ha õk nincsenek,nicsen film sem.na jó,ezt kicsit "szájba rágtam" 😊
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Yo, Bitch!
egy ujabb nagyon jó Denzel Washington film, ahol a rossz oldalon állt, nem volt rossz film nekem tetszett 8/10, msáodjára jobban tetszett😊
Yo, Bitch!
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
De a Next sztorija nekem tetszik mert, bírom az író könyveit, meg az abból készült filmeket.
a next az már tényleg gyenge amit cage remekel benne , cage meghalt az álarc és a conair ota , na jo ,sztem cage legnagyobb filmje : Las Vegas, végállomás .
Na, tegnapi termés...vagyis nagy csalódások.
Next-
Hát reménykedtem, mert ügye Philp. K. Dick novellája, rossz nem lehet...az alap ötlet és fordulatok benne jók is voltak, de egyébként...Nicholas Cage nem volt valami jó, valahogy az utóbbi idõben elég sz*rok lettek a filmjei, legalábbis amiket láttam.
6/10, azért egyszer jó volt.
Vadidegen. Ami jó volt benne Bruce Willis, és a fordulat a végén, meg Halle Berry egész csinos. Más nem volt benne jó.
Ez is úgy 6/10 körül van.
Azért a No Country jobb, de Coen-ék jelen pillanatban a legjobb rendezõk a szakmában (természetesen P.Greengrass mellett)
tíz / tíz
Ez vmi õrült jó lett igazi Rambo feeling , bár tudom sok ember ezt viccesnek gondolja DE sehol nem az... tökéletesen azt kaptam amit vártam egy 80as évekbeli akciófilm agyamat eldobom szintû képi világgal és akcióval és Rambo Rambo Rambo Rambo.......
Bár több ilyen film lenne mostanában