Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Riddick21
The Mist

Profin összerakott film vallásról, emberrõl, a saját határainkról, meg arról, hogy ha Frank Darabont és Stephen King összedugják a fejüket, abból nagy baj nem lehet.
Amikor egy kisvárosra ismeretlen eredetû köd telepszik, néhány ember egy áruházban ragad. Gyorsan kiderül az is, hogy nem véletlenül nem sétálnak ki: valami van a ködben! Ettõl a ponttól indul a valós cselekmény, ami az ilyenkor szokásos létszámcsökkenést prezentálja, ám meglehetõsen életszerû módon. Na nem az adott helyzethez képest, mert ugye az emberben kb. negyedóránként merülnek fel kérdések, hogy "akkor most miért nem a legkézenfekvõbb megoldások jutnak a szereplõk eszébe?", de a dolog korántsem annyira zavaró, mint sok más hasonszõrû filmben. Illetve amint kikristályosodik egy vallási fanatizmussal egyértelmûen vádolható nõ "szerepe" (mármint nem a köd mibenlétét illetõen, hanem a helyzet feszültségének fokozásában), máris világos lesz: ez a film nem a ködrõl szól, hanem az emberi reakcióról, arról, ahogy az ismeretlenre válaszolunk.
Sok kritikát hallani a színészi játék felemásságáról és a CGI trükkök gyenge színvonaláról: bullshit. A színészekkel semmi gond nincs, egyikõjük viselkedése sem billent ki úgy a beleélésbõl, mint pl. a szintén kamaradarabként kezelendõ The Man from Earth esetében, ahol a ripacskodást a sótlankodás váltotta, kb. 2 percenként. Nem, itt minden oké, nem élszínvonal, de a funkcióját betölti, itt az ember csak bábu, az áruház csak díszlet, valójában sokkal nagyobb dolgokról van szó!

Ugyanez igaz a CGI-ra is, azzal a különbséggel, hogy ott aztán végképp nem értem, hogy mi a gond. Tényleg nem esett le senkinek, hogy azok a valamik ott a ködben totálisan jelképes szerepet töltenek be és akár lehetnének madárijesztõk is? Nem az a lényeg, ahogy kinéznek, hanem az, amit képviselnek, ahogy az egész filmben ez elmondható mindenrõl: az áruház a globalista világot, amiben élünk, a fõszereplõ Tom Jane a tettrekész embert, akinek a sorsa ebben a tetû világban nem kétséges, és a buta tömeget, akik ha éppen nem ignorálják, akkor begyûrik a kisebbséget! Minden olyan, mint a való életben, igaz, lekicsinyítve, de Darabont remélte, hogy majd minden átjön. Hát nem jött, ahogy látom, de ez már nem az õ sara!

Szóval nagyon nagy film, talán rossz idõben jött el közénk és ezért nem lesz klasszikus, talán az elõadásmódja is sántikál itt-ott és ami biztos: 2 órás játékidejével sajna jóval rövidebb, mint amennyit megérdemelt volna ez az érdekes téma! Apró hibák ezek, amit cserébe kapunk, az olyan torokszorító befejezés és lehangoló világkép, hogy õszintébb már nem is lehetne!

"All those moments will be lost in time, like tears in rain."

The Mist (2007)

szórakoztató, de mégis gyakran elgondolkodtató...lehet hogy B film de akkor is must see movie.
(egy kis Half-Life feeling-gel...)

Blasta
ahogy mondod 😉

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Iori
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

sztem várhtó volt hogy a csávó vmilyen okból nem oké; mikor ad pénzt egy orosz maffia célpontjának h tûnjön el egy idõre? 😊 Talán szerelmes? hát egy lókukit, egy igazi orosz maffia csak qrvákat ismer 😊

vmi olyasmire vártam h majd mindhármukat belövik a folyóba, na az lett volna a durr nekem, de lehet hogy csak én vagyok a elmebeteg😄

ízlések és pofonok 😊

I love this game!

Blasta
Hiányoltad a nagy durrt???

A beépített zsaru nem volt elég durr? Aki a végén olyan helyzetbe kerül, hogy akár a londoni orosz maffia fõnöke is lehet egy nap??? 😄DDD

Blasta
Nálam is benne van a TOP10 legrosszabb moziélményben 😄DD

Bulykin
itthon néztem, szal nem😄

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. ちび Kicsi

Iori
életem legrosszabb moziélménye 😊
annyira szarnak találtam azt a filmet h már a falat kapartam a végén, vhogy ez a fantasy világ nem tud lekötni

a 3d jó volt, de talán egy élõszereplõs filmnél még jobb lett volna

I love this game!

desigo
3dben nézted?
The Protector
Rambo4.Kegyetlen durva.Meg is jöttt a kedvem sof3-azni😊

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

Bulykin
Beowulf
10/9
Elõször: az animálás kúrva jól meg van csinálva, nagyon szép.
Másodszor: a szereplõk hangjai😄 kúrva jók😄
Nekem nagyon tetszett, igaz egy kicsit rövidebbre is csinálhatták volna, úgy talán max pontszám is lehetne, de azért így is frankó😄

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. ちび Kicsi

Shep
Kösz.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Iori
A hétvégén néztük meg, Viggo Mortensen egyedül viszi a hátán a filmet.
A történet kissé lapos, a film megtekintése után az volt az érzésem hogy akár többet is kitudtadk volni hozni az egészbõl, a vége kissé nyálasra sikeredett és hiányoltam a nagy durrt.
Naomi Watts is eléggé gyengén muzsikált benne, jött és elvégezte a házifeladatot, de semmi extrát nem tudott beleadni a karakterébe (engem kifejezetten idegesített sokszor)

A negatívumok ellenére sztem élvezhetõ a film, az orosz maffiozó hangulat nagyon tetszett és mint mondtam Viggo Mortensen viszi a pálmát...

6,5/10

I love this game!

Iori
Magnolia (habár még nem láttam 😛)

I love this game!

Seth
Inkább krimi

PSN ID.: Beegabor

Shep
A Balck Jack címû anime az Appleseedhez képest hol helyezkedik el? sok benne a duma? Egyáltalán akciós?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Seth
Na akkor nem vagyok egyedül 😄

Shep
Hát ezek a filmek nem az én érdeklõdési körömbe tartoznak, nekem már csak indián marad 😊

Blasta
Appleseed - Ex Machina
------------------
4/10

Jóindulattal kapja azt a 4 pontot, mert az eredeti Appleseed-et nagyon szerettem, de ez a közelébe sem ér. Mondjuk számíthattam volna erre a #36440-ban leírtak után, de akkoris.
Ennyi klisét én már nem nyelek le, gyakorlatilag a film összes jelenete egyéb filmekbõl lett összeollózva, borzasztó gyenge.

Pozitívum az az 1-2 jó zene (az elsõ filmben jobbak voltak) meg 1-2 jó jelenet, de a vége pl. nagyon gagyi, a grafika sem olyan odavágos mint az elsõ Appleseed-ben láthattuk. Szóval nyugodtan kihagyható, de aki kiváncsi rá 1x végignézheti.

Blasta
Csak a nagyobbak:
- A bal lábam (ezért kapta az elsõ oscar-ját)
- New York bandái

Shep
Nem láttad Az utolsó mohikánt? Nekem mindig az ugrik be ha a nevét hallom, mondjuk más filmjére nem is emlékszem 😊

Blasta
A bábel és a Capote nem kapott oscar-t mint legjobb film.

Engem akkor sem fogott meg a Vérzõ olaj... Bár DDL-tõl ez volt az elsõ film amit láttam, de engem nem igazán hatott meg...
Igazad volt! Ez a "Nem vénnek való vidék" sem nekem készült, mert ezért sem adtam volna Oscart, mint legjobb film...
A korábbi évek felhozatala (Tégla, Bábel, Capote, Túl a barátságon, Millió dolláros bébi) sokkal jobb volt (szerintem)...
Blasta
The Man from Earth
Ennél nyugisabb-gondolkozósabbat most nemigen találsz 😊

w77d
Én imádom az inkább nyugisabb elgondolkodtató filmeket! Kifejezetten nem szeretem az állandó lövöldözést és vérfröccsenéseket!
Nekem milyen mostani filmet tudtok ajánlani megnézésre? 😊

Érdekes vagy. DDL a világ egyik legjobb szinésze, bár méga Vérzõ olajat nem láttam(vagyis csak félig láttam) de azért igen jó afilm is és a szinész is.

A nem vénnek való vidéket meg már me se nézd,ezek afilmek nem neked, nem a te izlésednek készültek.
Ez csak egy jó tanács nem kötekedés, csak hogy ne csalódj, mert hidd el, ezek a filmek nem neked készültek.

Blasta
"Ezért Oscart Mr. Lewisnak?"

Az egész filmben az Õ alakítása ért oscar-t. Nem a film kapott díjat, hanem DDL.

Vérzõ olaj
Hát nem estem tõle hasra... Ezért Oscart Mr. Lewisnak? Lehet, hogy csak én nem értem a filmet

Na majd most a Nem vének való vidék, bár attól sem váro sok jót, holott a fegjobb film kategóriában meg ez nyerte meg a szobrocskát...

Csak épp nem tud magyarul. 😊

Blasta
Felröhögtem az elején 😄

"Produced by: John Woo" ....és már repülnek is a fehér galambok 😄DDDDD

Shep
Nekem az meg pont, hogy nem jött be, sok volt benne a rizsa és kevés az akció. 😊 A civilek tényleg gyengén néztek ki, a klisék meg már csak ilyenek, elég nehéz ma már egyedit alkotni ezekben a témákban.

Seth
2004-es hangulata valahogy jobban tetszett,annyi klisé volt ebben mint égen a csillag 😊 1x azért nézhetõ, a graf is fejlõdött,bár a civilek elég egyszerûek és sterilek voltak,nagyon elütöttek a fõhõsöktöl ^^

ott a pont<#vigyor1><#eljen>
Bucser
Szerintem meg Chris Tucker a legjobb Chris Tucker...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Shep
Appleseed-Ex Machina

Látványos, pörgõs akciók, a történet is korrekt, ráadásul nincs tele a japó filmekre jellemzõ unalmas párbeszédekkel.

9,5/10

Viszont az elsõ részben is ugyanaz szinkronizált mint a harmadikban (Barabás Kiss Zoltán) de sztem Kálloy Molnár Péter jobb "Chris Tucker-nek".

igen ezt énis egybõl kiszúrtam...

Csak a szinkronos verzióval van egy pici gond, Chris Tucker magyar hangja nem ugyanaz mint a 2. részben. (az jobban hasonlít az eredetire)

Csúcsformában 3

Egész jó film korrekt törtétenettel, hozza az elõzõ két részben megszokott szintet 😄 Jackie Chan még mindig formában van<#eljen> egész jók a poénok, és néhol még a szöveg is üt

10/8
AntiHero
Ja azt olvastam<#ravasz1>

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

stargatelost
kb 15 hsz-el van alattad hogy lett vége a könyvben

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

The Invasion

teljesen fergetes, ahogy végigviszi a film a történetet lineárisan a bárminemû fordulat teljes hiányával, nemtudom, hogy itt az írók nem voltak elég kreatívak, vagy direkt hülyéknek csinálták de ez van, jön a kommunista-ufóvírus, világbéke, Nicole Kidman harcol egyet, hogy mégse legyen az, aztán viszlát...

10/5 (jóindulattal)
AntiHero
hogy?
leírod Spoilerbe?

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

Sephi
Nem King miatt lett így a vege. A könyvben máshogy van.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

The Mist - 9/10
A vége tényleg "elsülhetett volna máshogy is, de a King már csak ilyenek, hogy váratlan a végük...
Tatyla
Mr. Brooks

nekem ez a film egy nagy meglepetés volt,kellemesen csalódtam Kevin Costner-ben,csak ajánlani tudom.

8/10

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

SötétBarom
"Floridaban elek... hat ora elteres van, es kurva meleg!"

Szerinted?

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

I.C.ram
CSOCSO*
I.C.ram
CSCSOCS:

Easter, amire te gondoltál 😊
Eastern=keleti, nem húsvéti 😄
Kandurex
The Mist spoiler

Na igen, a vége..., miért volt értelme az öngyilkosságnak, ha egész film alatt az életükért küzdöttek? Még csak semmi önfeláldozás sem, hogy valami valót nyerjen. Hülyeség volt a vége, talán könyvben más színezetet kapott a dolog

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯