106843
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • hawkie22
    Ez tény, ezt a részt kicsit elnagyolták sztori tekintetében, amit sgfool említett, azért az nem volt rögtön egyértelmü.
  • Kmarha
    Lars von Trierből való felzárkózásom nem éppen zökkenő mentes. Eddig nagyon megszenvedtem vele, pedig eddig látott műveiben mind felfedeztem némi értéket vagy mondanivalót, csak pont ebben a művében nem. És mégis, ezt tudtam a legkönnyebben abszolválni.

Minden bizonnyal, ehhez is be kellene szerezni a "tananyagot", avagy mit is akart a költő kifejezni útmutatót. Addig is (értelmezés előtt):

Europa

Már a cselekmény narrációja sem hétköznapi, egy hipnotizőr kísér végig a film egészén, egyfajta "visszaemlékezés" a megtörtént cselekményekre (visszaszámolok, és két ugrasz előre egy hónapot, felébredsz itt, csinálod ezt-azt). Annyit elárulhatok, hogy nem az derül ki, hogy a főszereplő egy terápián ül, ez inkább az író, a rendező, a sors, egy túlvilági erő (akár Isten) narrációja, mely a főbb pontok felé tereli a szereplőket, fordítja meg sorsukat.

Ami igazán lekötött, az a filmezés stílusa. Nagyon régies képi világot idéz, nem csak a fekete-fehér (inkább szürke) képi világával, de a díszletek, hátterek használatával. Mégis újfajta, ha nem is modern, de nagyon is művészies csavarral, mint az idönként megjelenő vöröses-narancsos színezés, a vetített hátterek túlnagyítása, vagy díszletnek használása (sokszor mozgó háttérről beszélünk, vagy egy karakter kilép az előtérből és a háttér kerül fókuszba). A kamerakezelés nagyon megtervezett, ha nem is túl hatásos, mindenképpen feltűnő. A színészi játék ráerősít a régies hatásra, ténylegesen 40-es, 50-es évekbeli hangulata támad a nézőnek. Ahogy a film tényleges története sem egy túl csavart, vagy éppen a rendezőre oly jellemző beteges, polgárpukkasztó, sokkal konzervatív, egyszerű.

Nem mondom, hogy a leghatásosabb film amit tőle láttam, de kárt sem okozott. Izgalmakra nagyon a néző ne számítson, talán kifejezetten érdekes dolgot sem lát, de van egy üteme és stílusa, ami végig nézetteti ezt a másfél órát. Az értelmezésének meg majd este nekiülök, hátha dob az élményen egy kicsit.
  • BenedekFeco
    Replicas

Unalmas délutáni matiné. Ez a "3D-s hologramban bűvészkedés" utoljára kb. a Különvéleményben volt menő.

4/10
  • PhantomAss
    A lankadatlan - a Dewey Cox sztori (IMDB)
    Én kiégtem ezen, kész vagyok. Zseniális az egész, a zenés életrajzi filmek paródiája.
    Ha láttad pl. a Ray, a Nyughatatlan, a La Bamba, vagy az Elvis: a kezdet kezdete c. életrajzi filmeket, bejön ez a stílus, és szereted a fura vígjátékokat amikben nem kell az értelmet keresni csak vigyorogni akarsz egyet (de nem hoznak lázba a fingós poénok és a tinifilmek), nameg bírod John C. Reilly stílusát, akkor adj egy esélyt ennek a filmnek.
    (nem mellesleg a zenék is nagyon jók).
    Bonts egy sört, dőlj hátra, és kapcsolj ki másfél órára.
    Nálam ez 8/10
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2018.12.24. 18:43:13
  • tigeroo
    mulholland drive

aszta mi volt ez a katyvasz. amúgy tetszett az, hogy lassan bontakozott ki a film, az egész egy allegória, de semmit sem magyarázott meg szerintem.
  • sgfool
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Az elején lévő kalózok a tengeralattjárót akarták megszerezni, méghozzá azért hogy azzal támadják meg atlantiszt.
    Nem véletlenül, ugyanis Orm bérelte fel őket, hogy a többi királyságot megszerezze szövetségesként azzal kapcsolatban, hogy a felszíniek veszélyesek, háború küszöbén állnak
  • repvez
    nem volt rossz, de
    nekem ott egy nagy szakadék volt, hogy a halakkal való beszélgetés után egyszercsak már felnőttként egy tengeralattjárót emel ki a vízből. semmit nem tudtunk , hogy miért támadtál meg a tengeralattjárót, kik azok , meg hogy kerültek oda, és miért segít aquamen.A másik ilyen fehér folt, hogy eddig senki nem tudta, hogy léteznek az atlantisziak, erre egy hajó meg pont odamegy közéjük lőni?itt is, hogy ki volt és miért tette senki nem mondja
  • hawkie22
    Aquaman (2018)

Végre egy DC-s film a Batman: Kezdödik után, amire azt lehet mondani, hogy jó. A film jól indít, a karakterek, legalábbis a fö karakterek ki vannak bontva annyira, hogy megismerjük az indíttatást, miért teszik azt, amit. A föhöst szépen építik fel a történet folyamán, jellemváltozáson is átesik közben. A sztorit láttuk ezerszer, de majdnem mindegyik szuperhöstörténet ugyanaz, van a föhös, lesz egy szerelme, majd legyözi a gonoszt. Vicces, a poénok jók és ott vannak, ahol lenniük kell, nem érezni öket eröltetettnek. A végsö csata nagyon látványosra sikerült.

Én nagyon jól szórakoztam a majd 2,5 óra alatt, várom a következö részt. 9/10
  • Synchronous
    Sajna messze még a 3. évad, valamivel el kell tölteni az időt.
  • extra sensory
    Summer of 84

Tipik kertvárosi Amerika. A helyszín mindenképpen jó választás volt ehhez a sztorihoz, és a cselekmény is érdekfeszítő, bár lassacskán pörög fel. A gyerekcsapat ábrázolása viszont elég szetereotipra sikerült: van a team leader aki a kezdeményező, aki egyben tartja a csapatot, van az ügyeletes okoska, van egy vagány srác, és egy duci zsírosbödön, aki rendszerint jól megszívja. Mintha láttam volna már ezt a kompozíciót valahol. Sőt, több helyen is. Ezt leszámítva semmi különösebb gond nincs a filmmel. 7/10
  • Zephyr Retiring
    Lassan karácsony. Most láttam az Office Christmas Party (imdb) avagy a Hivatali Karácsony című filmet. A kritikusok lehúzták mint a sz@rt. Pedig baromira vicces volt. Inkább csak nem vették a poénokat.
    Ha nem láttad még, és ha szereted Jennifer Aniston humorát, ne hagyd ki idén karácsonykor..

-Ti elhoztátok a gyereket is?
    -Nyugi, van tablete, azt se venné észre ha eltűnnénk. Csak nézne azzal a bamba tekintetével...
    [Gyerek ránéz az apjára]
    - Igen. Na pont erről beszéltem...
  • mégvadabbdisznó
    Jó volt egynek. A 80-as évekbeli zenék még rátettek eggyel. A film vége nagyon kegyetlen.
  • repvez
    köszönjük grammar nazi, hogy megragadtad a lényeget.
  • LasDen #101324
    most éppen a 80as évek a menő. És ujjat szerintem ki tudnak találni. Akár ötöt is. Vagy tízet. De szerintem újat is...
  • repvez
    csak tudnám, hogy miért nem gondolkodnak egy kicsit többet az irók, most minden film 84ben játszódik vagy ahhoz kapcsolódik?
    wonder women 1984, meg ez is, meg az űrdongó is a 80as évekbe szerepel most, nem láttam a filmet, de még akár az is lehet 84ben.

ennyire nincs már mit ujjat kitalálni? csak rebootokat csinálnak meg a pol korrekct verzióját egy filmnek vagy egy animációt livera konvertálnak vagy forditva?
  • Bokafix2
    Summer of 84 (2018)

Igazi Stranger Things utánérzés a szereplők és a korszak tekintetében, a tematikája persze nem ugyanaz, de ettől még egy igen izgalmas horror-thrillerrel van dolgunk. Eddig az ifjúsági horrorfilmek mindig bejöttek, legalább is nekem. Tetszik ez a "csapat tapasztalatlan gyerek felderít egy bűnügyet" stílus. A burgonyás csipsz teljesen elfogyott a végére. Pedig xxl-es adag volt.

8/10
  • Jim Morrison
    Bird Box

Nem volt ez olyan rossz, de ... igazából nem vesztetek semmit ha kihagyjátok.
    Most nézem imdb-n 6.7. Gondolom olyan 6.2-3 fele normalizálódik, az úgy reális.
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2018.12.21. 23:14:38
  • Sequoyah
    A Christmas Prince: The Royal Wedding

Nekem alapvetoen tetszik a Netflix munkassaga, hogy felkarolnak sok filmet, amik a 100 millios blockbusterek es a semmi koze esnek, amiket otthon nezhetunk aztan elfelejtunk. A VHS korszak ota kis ur tatongott itt, es maximum a bukott blockbusterek kerultek ide.
    Aranyos, kozepszeru tortenetek ezek, amiket egy este megnezek otthon, szorakozok aztan elfelejtem. Alacsony koltsegvetes, es ahhoz kepest tisztesseges minoseg.

Ilyen volt a "A Christmas Prince" is, cuki romantikus komedia ami semmi ujat nem mutat, de le lehet ultetni az asszonyt ele egy estere. Nade a masodik resszel eleg melyre sullyedtek. Lathatoan 1 honappal a forgatas elott meg forgatokonyv es tortenet sem volt, szoval gyorsan osszecsaptak egyet, es a film ugy nez ki mintha 2 nap alatt forgattak volna le az egeszet osszecsapva. A vilagitas sok helyen szornyu, a smink is. Mar a trailerbol szembetunik hogy a foszereplo, egyebkent fiatal es szep lany, kb 40-nek nez ki mert a bore csillog mintha zsiros lenne, a sminkje nem eltunteti, hanem kiemeli azt a par rancot, es az egeszre meg a vilagitassal is raerositenek.
    Ezen kivul benne maradt jopar jelenet ahol semmi sem tortenik, csak beszelgetnek a semmirol. Ugy nez ki nem volt eleg anyag egy 90 perces filmhez, mert mindenhol mashol ez a vagoasztalon vegezte volna...

Leginkabb a telefonomat nyomkodtam a film kozben, aztan kezdtunk almosodni, es a felenel kikapcsoltuk szivfajdalom nelkul. Talan meg majd befejezzuk kotelessegtudatbol.

Kozben folyton ez a parodia jutott eszembe:
    Netflix Commercial - SNL - YouTube

3/10
  • BenedekFeco
    Bird Box

Ne nézz mert meghalsz!
    Én néztem és nem haltam meg.
    Ha ti is megnézitek, talán nem haltok meg. :)
    Nem volt rossz az egész alapötlet. Tetszett, hogy nem próbáltak meg tudományoskodni. Egyszerűen csak van a kialakult helyzet, és egy kis csoport próbál életben maradni. Kész, ennyi. A vége a rádióhívástól kezdve elég egyértelműen kitalálható.

6/10
  • LasDen #101318
    elég meh
  • RatBaG #101317
    Hellboy - Official Trailer [Leak]
  • Kongy
    Spider-man: Into the Spider-verse

Kellemes meglepetés volt a film, őszintén szólva amikor először láttam a trailerét úgy voltam vele, hogy minek ide x+1-edik Pókember film. De abszolút volt létjogosultsága. Az animáció és a film stílusa kiemelkedően jó volt, érdemes megnézni mindenképpen, akár moziban is mert meglehetősen látványosra sikerült. 8/10
  • BenedekFeco
    Malicious

Átlagon aluli "horror film" próbálkozás, milliószor látott klisékkel és néhol egész gagyi megvalósítással. Kb. az első 10perc után már tudni lehet mindent.

3/10

It Follows

A tóparti jelenetig kimondottan jó volt. Tökre átjött a parafaktor, hogy nem tudni mi, de valami jön :) De aztán átfordult teljesen középszerűbe.
    Kár érte.

6/10

Apostle

A viktoriánus kor, meg úgy általában a hangulat miatt nekem olyan "The Witch" utánérzésem volt.
    Nem volt rossz.

6/10
  • Tikal #101314
    Szerintem is.
  • Mentol
    Szerinted.
  • Zephyr Retiring
    Absolutely Anything.

Durván, már már majdnem fárasztóan vicces komédia. Pl:

" Legyen óriási farkam...."
    Zutty.
    "Nem úgy értettem, hogy ekkora.."
  • Zephyr Retiring
    Kikérem magamnak..vivre en français!
  • RatBaG #101310
    nem kell mindig magadra venni, nézzed csak a szinkronos szarokat. ettől nem kell kevesebbnek érezni magad, ha neked úgy jó, akkor jól van, de azért vicces, hogy parizert zabálva kardoskodsz a steak ellen...

(eredetit írtam először, csak aztán a franciák miatt leszűkítettem. azokat én is szinkronnal nézem, de pl skandináv, japán, koreai filmeknél érdekesebb az eredeti nyelv.)
  • Zephyr Retiring
    Mad max 2.

Ezer éve már, hogy láttam. Kezembe került a lemez, megnéztem...
    Most is odaszögezett a fotelhez. Vitán felül: alapmű Gibson bratyótól.

Ahhoz képest, hogy akkoriban a cgi még nem is terjedt el, elég látványos volt. Szerintem előkerítem a két másik epizódot is a gyűjteményemből mára...
  • Zephyr Retiring
    Nem fog bejönni a qrva nagy húzás. Ma már szinte mindenki ért angolul, így Herby is, Unfield is meg a többi gáz vr proli is pofára esik majd.
    Ha tömegeket akarnak a hazai forgalmazók idehaza, kérjenek fel engem. Zef mestert (itt is) mindenki ismeri :D
  • Zephyr Retiring
    Mert? Az angol nyelvezetű film mivel különb mint egy olasz, francia vagy spanyol?
    Az eredeti, eredeti oszt pont. Nem kell kivételezni. Én sem teszem...megyek is nézni a Kontrollt máris eredeti szinkronnal wazze.
    Nehogymá' lemaradjak valamirő'...

f@székell mindig f@szságokat okoskodni arról ki hogyan nézzen fLÉmet b@szki...
  • Bokafix2
    Letett az asztalra? És meglepődtél mikor letett? Amúgy szerintem G. Zita itt csak egy példa volt, nem feltétlen rajta van a hangsúly, hanem azon a ravasz pr fogáson, amivel tömegeket akarnak a moziba csábítani. Mivel a VR-os srácokat elég sokan követik, így rábeszélték őket egy szinkronszerepre. Nem számít a teljesítmény, csak az, hogy az adott szereplő személye mennyire ismert, és mennyien követik. Felkérnék ők Molnár Kikit is, ha 600 ezer követője lenne. Azt hiszed van valamilyen etikai kódexük, ami alapján eljárnak? Francot. Itt csak az számít, hogyan tudnak profitot maximalizálni.
  • darkSectorxxx #101305
    Háde basszus. Görög Zita egy ember aki letett az asztalra, nem egy nyomorék youtube-er.
  • LasDen #101304
    I mean, elmentél Görög Zitára és kaptál helyette egy Kate Beckinsalet bőrszerkóban. Nem látom a veszteséget ebben... :D
  • LasDen #101303
    Aquaman

A kedvenc képregény hősöm, így én csak annyit akartam, hogy ne kelljen csalatkoznom a filmben. Szerencsére ez így is történt. Sem összességében, sem kategóriájában nem lesz az a film, amire sokáig emlékezni fognak az emberek. Max a víz alatti világ miatt. Mivel Atlantisz és a többi királyság nagyon látványos, a koreográfiákkal együtt. Vannak jó akció jelenetek is. Nekem például a szicíliai rész és az utolsó harmad nagy csatája is bejött. Wanben nem bíztam először, de ezzel nálam végleg bizonyított, hogy kompetens rendező. A sztori egy nulla, de Aquaman és Mera elviszik a filmet. Meglátjuk mire lesz elég Black Manta a 2. részben. Elég menő volt itt...

6/10
  • vérpocok
    Az Underworld-öt meg Görög Zita nevével akarták eladni a magyaroknak. A reklámban Kate Beckinsale neve mellett említették, kb. mintha egyik főszereplő lenne, közben szerepelt a filmben kemény 15 másodpercet és szövege egyáltalán nem volt. Gyakorlatilag egy veretes átbaszás volt az egész, mert akik Görög Zita miatt mentek el erre a filmre, kurva nagyot kellett csalódniuk. De ki a tályogot érdekel mindez, ha már a jegy árát kifizették?
  • Jim Morrison
    hagyjad, dark twiccs streamer, de még nem indult be a szekere :)
  • MrAndree
    Mondjuk ha nem kell hozzá semmi "tehetség", akkor miért nem vagyunk mind youtuberek és keressük hülyére magunkat?
  • darkSectorxxx #101299
    Hát akkor mindegy lenne, ha nem az lenne, hogy a "youtube-erek".
    Mintha, lennének valakik, és nem csak reklámanyagok, a nevükkel eladni valamit, nem tehetség miatt, hanem marketing.

Én ettől okádok. :D
  • RatBaG #101298
    nem mindegy kinek a hangja van széteffektezve? :) szalad nekik a szekér, engem nem zavar.
    úgyis csak eredeti hanggal érdemes nézni bármilyen angol filmet...