Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sokan leírtak már mindent, így nem eresztem bõ lére.
A korábbi véleményekben mindenki oda-vissza volt a filmtõl és a Heath Ledger által nyújtott teljesítményért.Na, gondoltam, majd most jön ami szokott:mindenki elélvez a gyönyörtõl, én meg a nagy várakozás hibájába esve egy közepes alkotást kapok.Nem így lett!Egyszerûen hihetetlen hangulat árad a filmbõl.És igen, egyértelmûen Joker aki végig brillírozik, aki olyan produkciót mutat be amit csak nagybetûs MÛVÉSZETNEK tudok nevezni.Komolyan, már az elsõ jelenete után azt vártam, mikor tûnik fel ismét a vásznon.Félelemetes és lenyûgözõ volt egyszerre amit bemutatott!Szerencsére a többi szereplõvel sem volt probléma, egyedül Maggie Gyllenhaal szerepeltetését tartom kissé furcsa választásnak, aki valljuk be, nem az a klasszikus szépség.Egy finomabb vonásokkal rendelkezõ nõ, jobban illet volna a filmbe, és hihetõbb lett volna, hogy két fõszereplõ is odáig van érte.De ez legyen a legnagyobb probléma😊
10/10
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit
Szenzációs. A színészek fantasztikusak, fõleg Ledger, hihetetlen jól játszotta Jokert. Maggie Gyllenhaal sokkal jobb volt szvsz, mint a Beginsben Holmes. Eckhart, Freeman, Oldman, mindenki rendben volt.
Nolanék nagyon eltalálták ezt a filmet(is). Fantasztikus volt, ahogy vegyítették az akciójeleneteket a történettel, történetvezetéssel.
Többet nem is írnék most róla. Minden tetszett benne, elképesztõen jó, lenyûgözõ film.
10/10
\"To desire immortality is to desire the eternal perpetuation of a great mistake.\"
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
érdekes dolog, hogy a film pl az USA-ban óriásit bukott, errefelé mégis 10-bõl 9 ember kultfilmként magasztalja... hozzáteszem sztem is nagyon jó film.
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
hát ez durva volt, bár pár dolog elég zavaros, de nagyon megfogott film 9/10.
Yo, Bitch!
Batman számomra is egy kicsit fura volt a filmben, fõleg a hangja zavart. Jokert viszont annyira de annyira jól játszotta Heath, hogy az valami eszméletlen.. Emelem kalapom...
Magyar felirat meg számomra eléggé elkapkodottnak tûnt, vagy nem tudom, sokszor nem is teljesen az volt fordítva, amit angolul mondtak, és nem, nem azért, mert igy jobban hangzott magyarul.
.: mobilize.hu :.
Én ugyan csak ma fogom megnézni, de az elõzetesek és a spoilermentes kritikák után nekem is pont ez jött le a filmbõl.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Rájöttem, hogy ebben a Batman filmben, maga Batman volt az akit zavart. Érzésem szerint Nolan túl nagy figyelmet adott a többi szereplõnek, és elfeledte, hogy talán a Bruce-nak is kellene valami komolyabb. Ugyan, hogy nézett mar ki az a maszk rajta? A Batmobil és a motorbicikli rohelyes volt. A szonar dolog.... Lehet azért kellet mindezt megtartani, mert legyen mar koze a Comic-hoz?
Final Verdict : A film nagyon jó volt, eltekintve magától a Batman-tol és a
8/10 csakis a fentiek miatt húztam le, amúgy nálam is 10/10 lenne.
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
Így lehetne mondjuk egy városban felhívni az embereket akiknek van gépük,hogymindenki szavazzon egy adott filmre .Máris lehet felhozni,meg buktatni filmet az imdb-n.szavaznak egy 20ezren és máris látszódik az eredmény.
Ja és ha megnézed ez a film,még ha nem is tetszik valakinek,vagy nem rajongó,akkor is minimum 5-6-os.1-es film? Honfoglalás,meg hasonlók,ami tényleg szenvedés volt végigülni.
Go Jeff Go!!!!
Bár sokak szerint nem méltó folytatás, nekem mégis tetszett, látványos volt, pörgõs, poénos és ha én moziba megyek pont ezt várom
8/10, mert az Evelynt alakító Maria Bello roppant gyenge teljesítményt nyújtott.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Nem tudok róla írni, talán nem tudom megemészteni.
Ezt látni kell.
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
8 pontot azért mindenképpen érdemel + 1 Heath Ledger miatt.
Kár,hogy nem élvezhette a sikert :/
Az tuti,hogy nemsokára le fog csúszni az IMDB elsõségrõl...
"All those moments will be lost in time, like tears in rain."
szerintem ez nem lett 10 pontos de egy 9-et megér
Heath Ledger eszméletlenül jó volt és szerintem volt olyan jó Aaron Eckhart is.Christian Balerõl ezt már nem mondanám.A Batman hang pedig kissé bénának is hatott.
Amikor Joker besétál a gengszterek közé és levágja a ceruzát majd beszól,hogy eltünteti az ütött rendesen.
A rendõrök és a városvezetõk karakterei szerintem nem voltak eléggé kidolgozva.Lehettek volna szeretni vagy gyûlölni való karakterek is de eléggé semlegesek voltak.
Ahogy telt az idõ úgy esett a film színvonala is de ezt mindig maxra húzta Joker és Dent színre lépése.
Kétarc sérült feje max 2 másodpercig tûnt félelmetesnek a késõbbiekben inkább nevetséges volt.
Ami nagy jelenet volt még az a hajón a detonátoros részek.A brutál állat rab elkéri majd egy pillanat alatt kidobja az ablakon a detonátort.Az ütött...
A végérõl simán le lehetett volna hagyni fél órát.
Nem kellett volna erõltetni ezt a kétarcos történetet.Meg lehetett volna hagyni következõ résznek.
A zenéje hatalmas volt.Le a kalappal James Newton Howard és Hans Zimmer elõtt!
10/10
ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit
.... na megneztem. Holnap irom... az "elmenyt"...
"Nem Shia LaBeouf lesz az Indiana Jones 5 fõszereplõje, jelentette ki George Lucas a Clone Wars rajzfilm sajtótájékoztatóján a San Rafael-i Big Rock Ranchen. "Harrison Ford az igazi Indiana Jones, nem Shia. Ha a fiú lenne a fõszereplõ, 'Mutt Williams és Elvis keresése' lenne a film címe" - próbált viccelõdni a kockásinges rendezõ-producer, de az Indy 5 igazi címét már nem árulta el, csak azt, hogy "A sztori a polcomon pihen, 50 másik filmtervemmel együtt".
Holnap mozi, gondoltam újranézem a filmet hangulat fokozása érdekében :p
Nos a bevezetés kicsit hosszúra, és néhol kicsit uncsira sikeredett, de szükségszerû volt, hogy megtudjuk hogyan vált Batmanné, honnan szerezte a harci tudását, stb... Ez teljesen kimaradt a 89-es filmbõl, semmit nem tudunk meg a múltjáról, kb annyit, hogy kinyírta Joker a szüleit... De mikor visszatér Gothamba BW, onnantól már megy a pörgés ezerrel... Nagyon jó, hogy megpróbáltak mindent megmutatni, hogy honnan szerzi a "játékszereit", ami csakugyan nem derült ki a korábbi részekbõl, csak vannak, biztos jó szabója volt... 😄
A fõgonoszt alakító Liam Neeson helyére találhattak volna jobbat, vagy valami karakteresebb csókát, mert sok emlékezetes gesztusa, vagy mondata nem volt... Annál inkább Morgan Freemannek, aki kevés szerepet kapott, de mikor játszott, mindig mosolyogtam közbe 😛 Cristian Bale tökéletes választás volt, nem lehetett egyszerû "visszahíznia", mert nem sokkal a Gépész után kezõdött a forgatás... Csak Miss Cruise lógott ki a sorból, nem csoda, hogy lecserélte Nolan Maggie Gyllenhaal-ra...
Amúgy nagyon szórakoztató múvi, látványosra is sikeredett, fõleg a Batmobilos rész... xD
Simán a legjobb Batman film eddig: 9/10
Holnap meg úgyis 10/10-es lesz a Dark Knight... 😄
A trailer-ek és a képek által sugallt szimpla "rambós" gyerekvígjáték-képzet egyáltalán nem igaz, viszont ez mit sem von le a film azon értékeibõl, amelyek miatt egyébként határozottan érdemes megnézni. Ugyanaz a helyzet, mint a Be Kind Rewind esetén, tehát vigyázat: az elõzetesek megtévesztõek! Nem véletlenül említem a BKR-t sem, ugyanis a két film sok dologban hasonlít egymásra.
A '80-as évek vidéki Angliájában járunk, egy általános iskolában, ahol a legkülönfélébb helyekrõl származó angol gyerkõcök tanulnak. Ide jár a csenevész Will is, egy mélyen bigott vallásos közösség tagja, akik sok dolgot elutasítanak, ennélfogva a kis Will az órák egy részét kénytelen a folyosón tölteni, mivel nem nézhet televíziót még akkor sem, ha egyébként oktatási anyagok mennek rajta. Egy ilyen alkalommal megismerkedik a vele egykorú Lee Carter-rel, aki szintén többnyire a folyosón tölti az órákat, de õ egészen más okból: égetnivalóan rossz kölyök, az iskola szégyene, igazi "devil-child", ennélfogva többször rakják ki az órákról, mint amennyit bent tölt. Természetesen ez a legcsekélyebb mértékben sem okoz neki lelkiismereti problémát. 😊 Mindenesetre a megismerkedésük után Will életében elõször lát tévét, sõt, elsõ filmélménye rögtön a Rambo elsõ része lesz, ami hihetetlen hatással van rá. Az amúgy is élénk fantáziájú gyerek szigorú rend szerint megszabott élete egy csapásra fenekestül felfordul, és újdonsült barátjával elhatározzák, hogy megcsinálják a film folytatását, amelyben Rambo fia (Will) és Trautman (Lee) elindul, hogy kiszabadítsák a hõs katonát a gonosz madárijesztõk fogságából. Pont kapóra jön, hogy cseretanítás keretében éppen ekkor vendégeskedik náluk egy francia osztály, tehát statiszta is lesz bõven. A baj csak az, hogy Didier, a francia bájgúnár szintén fõszerepet akar, valamint az egyházközösség vezetõje, Joshua testvér is határozottan rossz szemmel nézi Will eltévelyedésit, és mindezek aláássák a két angol gyerek barátságát...
Kedves, aranyos film, néhol vígjátéki, néhol komolyabb jelenetekkel (drámának azért nem mondanám), de igazából a két teljesen eltérõ életû és világlátású gyerek sorsáról, no meg a teljesen amatõr módon, de szívvel forgatott filmrõl szól igazán (ismétcsak lásd: BKR). Nem mondanám, hogy egyedülnézõs, vagy barátnõzõs film, ezt inkább régi, igaz haverokkal kell megtekinteni, és utána elmenni egyet sörözni. 😊 9/10
The X Files-I Want to Believe : 6,5/10....nem ezt vártam , csalódtam<#szomoru1>#szomoru1>
\"SLICE of LIFE\"
8/10
A Klasszikus Walt Disney folytatása. Sajnos csak most tudtam megnézni. De nem nagyon marad el az elsõ rséz mögött. Érdemes megnézni.
Est Sularus oth Mithas!
8/10
Igen... Ford még mindig a régi😊 Nagyon tetszett a film vicces, izgalmas, néhol "félelmetes" (barátnõmnek)... igazi Indiana Jones😄
Viszont szerintem lesz folytatás... láttam egy két utalást rá... ha mással nem is akkor a "trónörökössel" (nagyon remélem hogy Harrison Ford nélkül nem lesz több Indy...
Kõkeményen bealudtam rajta az este, annyira gyenge az egész
4/10
Éjszakai õrség:
Számomra borzalamsan követhetetlen sz*r film, nem értem az ajnározást. A gyors vágások idegesítettek benne, abba is hagytam kb. 30 percnél az egészet.
3/10
Doomsday:
Nagyon szerettem Nedil Marshalltól már a Descent-et is, ebben sem csalódtam. Nagyon bejött az egész film A-Z-ig, Rhona Mitra pedig továbbra is Istennõ, de legalábbis az egyik legszebb színésznõ szvsz.
8/10
Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Yo, Bitch!
\"To desire immortality is to desire the eternal perpetuation of a great mistake.\"
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
A koreai ifjú, Choi Baedal, nagy álma, hogy repülõgép pilóta legyen, ezért meg is szökik hazájából és Japánba megy, hogy ott majd kiképezzék. Csakhogy a japánoknak a II. világháborúban csak tölteléknek kellettek a nem japán önkéntesek, így - mivel nem akar kamikaze lenni - Choi fogolytáborba kerül, ahonnan csak a háború végén szabadul. Nincstelenül, éhesen kóborol a hozzá hasonló sok százezer földönfutóval a lerombolt és amerikai megszállás alá került országban, egyetlen barátjával, abból megélve, amibõl csak tudnak. Az események elõbb kegyetlen megaláztatásokba sodorják, majd feltûnik az életében a szerelem is, de végül a hegyekben köt ki, ahol magányos farkasként éli életét, fanatikus, már-már önkínzó módon addig szinte elképzelhetetlen határokig kitolva a tûrõképességét. Amikor két év múlva visszatér, õ kora egyik legszívósabb és legkeményebb harcmûvésze, aki sorra elpáholja a japán mestereket, hírneve már a nemzeti büszkeséget és a karate hagyományait fenyegeti. Különbözõ események folytán élete ismét megtörik és megfogadja, hogy nem harcol többet, de vissza kell térnie, hogy megküzdjön legnagyobb ellenfelével.
Eddig szokványos sztorinak hangzik, de ha azt mondom, hogy Choi késõbb felvett neve Masutatsu Oyama, akkor a vájtfülûek máris tudhatják ki õ: igen, a kyokushin karate legendás hírû alapítója. A film az õ életének korai szakaszát dolgozza fel, kicsit heroizált formában, de minden fontosabb eseményt érint. És igen, a(z elsõ bika) is benne van, bár nincs fontosabb szerepe a történetben. (A fickó nyilvános bemutatókon 52 bikát ölt meg puszta kézzel, ebbõl hármat egyetlen ütéssel, 49-nek a szarvait is leütötte. Másik híres bemutatója egy három napig tartó kumite vidala volt, ahol kétperces váltásokban 300 emberrel küzdött meg, és csak azért nem folytatták tovább, mert az ellenfelek kifáradtak. 😊 )
A film NEM harcmûvészes-verekedõs, hanem elsõsorban dráma, másodsorban történelmi és akció. A küzdelmek nem túlzóak, nem precízen mesterkéltek, hanem sokkal közelebb állnak a valósághoz. A filmben bemutatott események nagy része megtörtént, bár Oyama maga is szerette misztifikálni az életét. Szóval aki valami verekedõs, harcmûvészes filmre vágyik, annak nem fog bejönni, de akit érdekel az alapító mester története, annak érdekes lehet. 7/10
Last Life in the Universe (2003, http://www.imdb.com/title/tt0345549)
Ez meg egy thai/japán romantikus dráma-vígjáték, a lassúbb, kimértebb fajtából. Hõsünk, Kenji egy öngyilkos hajlamokkal bíró, rendkívül visszahúzódó japán férfi, aki Thaiföldön él és dolgozik. Élete üres és eseménytelen, amit csak tetéz tisztaság- és rendmániája. Éppen felakasztani készül magát (újra, mivel nem ez az elsõ próbálkozása), amikor megérkezik Japánból az öccse, és ez olyan események láncolatát indítja el, aminek folyamán Kenjinek elõbb két hullát kell elrejtenie a lakásában, majd egy szétszórt, rendetlen, és füvezõ thai lánynál kénytelen meghúzni magát.
Lassú, kimért folyású film, ami hosszú és néma kamerabeállásokkal, az ezeken keresztül bemutatott érzelmekkel operál, mintsem harsány és pergõ jelenetekkel. A párbeszédek is rövidek, néhány szavasak. Általában nincs türelmem az ilyen filmekhez, de ez meglepõ módon megfogott és az érdeklõdésemet egészen a végéig fenntartotta. Az utolsó két jelenet az imdb-n is több feltételezést és értelmezést szült, magam sem tudom, mit gondoljak, bár a credits alatt állítólag van egy harmadik, rövidke jelenet is, ami magyarázatot adhat, de az nálam kimaradt (vagy nincs benne az általam látott változatban). Mindenesetre aki szereti a stílust, annak nagyon ajánlott. 7/10