106845
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • LasDen #101499
    Upgrade

Fasza film volt ez. Mikor tényleg elterjedenek ezek a szarok, mennyi ilyen illegál implantátum fasság lesz.

7.5/10
  • BaliBoy
    The Matrix

Idén 20 éves ez a film. Kevés film van, ami olyan szubkultúrát teremtett a maga idejében mint ez a film.
    Még mindig:

10/10

Upgrade

Hát ez elég lagymatag volt. Még az utolsó 10 percig el is ment egynek, bár a történet elég könnyen kitalálható volt addig, de legalább nagyjából logikus. Aztán jött az utolsó 10 perc, az utolsó nagy csavar és az egész történet egy hatalmas katyvasz lett. Nem is folytatom mert annyit sem ért ez a film.
    (16 lábú DIP tokozású IC, mint szuperszámítógép (AI), ami az emberi idegrendszert képes irányítani... muhahahahahahha)

Csak mert végignéztem:
    5/10
  • LasDen #101497
    nem tudom valahogy mindig elkerültek ezek. Pedig ennyi év alatt bőven lett volna rá lehetőség, hogy véletlenül belefussak...
  • Tikal #101496
    The girl in the spider's web

Azt hiszem ha egy jobb rendezőnek adják, és nem egy ilyen pancsernak, ez a film akkor se lett volna jobb, mert a forgatókönyv volt szar. Az alap sztori jól indult, de ez az NSA-s szál a világ végével kurva nagy bénaság volt, eddig ezeke a filmek nem erről szóltak, hanem nyomozásról, rejtélyről. Erre átmentek James Bond-ba... kár érte. Claire Foy-t még remélem látjuk majd nagy filmekben, nem rajta múlt...

5/10
  • Tikal #101495
    nagy mákod van hogy nem futottál bele spoiler-be, elég sok helyen példáloztak a filmmel :D
  • LasDen #101494
    The Cabin in the Woods

7 évet váratott magára a dolog, de csak sikerült megnézni... :D Azt tudtam, hogy ez horror film és hogy van valamiféle csavar a dologban, de egész idáig sikerült elkerülni, hogy megtudjam mi is az. Mondjuk én azt hittem, hogy csak a végén derül ki a nagy csavar, de szép folyamatosan építették fel. Jó film volt, helyenként okos és vicces. Bár a befejezés kissé nem nyerte el a tetszésem...

7/10
  • Tikal #101493
    "Viszont nincs egy ! karakter sem akivel azonosulni lehetne, kedvelni lehetne"
    sok ilyen film van, és sok közöttük baromi jó, most hirtelen a Nightcrawler ugrik be vagy az American Psycho, esetleg a There will be blood. Én szeretem az ilyen filmeket, reálisabb képet adnak a világról :)
  • Jim Morrison
    117 wins and 211 nominations

köztük:

Oscart nyert:
    Best Performance by an Actress in a Leading Role: Frances McDormand
    Best Performance by an Actor in a Supporting Role: Sam Rockwell

Golden Globes
    Best Motion Picture - Drama
    Best Screenplay - Motion Picture
    Best Performance by an Actress in a Motion Picture - Drama: Frances McDormand
    Best Performance by an Actor in a Supporting Role in a Motion Picture: Sam Rockwell
  • Tikal #101491
    Widows

na ez egy marha jó kis heist mozi volt, semmi felesleges, el is repült a két óra játékidő

8/10
  • DantesHUN
    Három óriásplakát Ebbing határában

Minden kritikában azt halottam mennyire jó mennyire zseniális film micsoda mélységek, és egyben dráma és fekete humor is. Meg nyilván csak a transzformersen nevelkedett hülyéknek nem tetszik...na erre még majd kitérek.
    Szóval az alapötlet nagyon tetszett
    Az is tetszett, hogy nem maga a gyilkosság a lényeg, és megoldás sincs, csak a gyilkosságot ileltve a plakátállítást követő reakciók.
    A színészi alakítások , tényleg le a kalappal.

Viszont nincs egy ! karakter sem akivel azonosulni lehetne, kedvelni lehetne. Talán csak a seriff karaktere valamennyire, de ő meg nincs ott az egész filmben
    Persze, lehetne azonosulni az anya motivációjával, de ő egy pocsék rémes anya volt. Oké oké, nyilván a valóságban minden szülő követ el hibákat, nincsenek tökéletes mintaszülők mint a cukormázas filmekben, sőt a valóságban vannak ennél elcseszetebb szülők is.
    Megértem azt is, hogy miért ilyen ellenszenved elutasító a viselkedése, egy felfoghatatlan érzelmi traumát kellett átélnie.
    De szóval, hogy minden szereplő -nekem-- egy ellenszenves alak, és úgy az egész város, szóval atomot nekik. Mert értem én ,hogy igen az emberek undorító rohadékok. Ez így van
    Hogy azért ilyen szinten bepörög a város lakossága. merthogy a plakátok sértik a szeretett seriffet... eltudom képzelni hogy ilyenek az emberek,

Nem szórakoztató a film, hanem inkább dühít a sok mocsok ember. Persze nem is szórakoztatás ennek a filmnek a feladata. Ez nem popcorn mozi.
    Ez eddig jó nem baj hogy ilyen. Sőt. Ez olyan film, amiről napokkal később is el lehet beszélgetni, hogy ki mit tenne ilyen helyzetben, miért ilyenek az emberek, vajon az anya elméje már megbomlott a végére, a kétségbeeséstől, stb.
    Hogy egy ilyen szar családban nevelkedik egy lány, vajon az oka lehet-e, hogy így járjon? Mit lehet tenni ha tudjuk csak hónapjaink vannak hátra? Megváltozhat a természetünk?

Viszont. Lehet az én humor érzékemmel volt baj, de nem tudom hol volt ebben fekete humor? Melyik jelenetre gondoltak, akik ilyen kritikát írtak?

Ami viszont, kimondottan szar a filmben: ezt nem lehet másképp mondani, hülye logikátlan húzások. Alseriff fogja magát kidob egy ember az ablakon, összeveri, egy nőnek beveri az arcát, mindezt fényes nappal, sok tanu szeme láttára
    Következmény: elveszik a jelvényét.

Nanebazdmár. Van rendőri erőszak, van hogy a hatóság megver valakit, és nem derül ki, de ne már hogy egy ilyen ügyben csak ennyi. Nem kerül bíróság elé, ha kihajítanak csak úgy egy embert az ablakon? Na ne.
    És a többi rendőr? Annyit se mondanak ,hogy ej baszki ezt azért nem kéne. Kidobta, kidobta, hát ez van.
    De micsoda dramaturgiai fordulat, hogy a ablakon kihajított aztán megbocsájt alseriffnek...marha jó fej és megbocsájtó kegyes emberek vannak.

Utána valahogy túl gyorsan is épült fel az égisi sebekből mintha nem stimmelne az idő, de mindegy.

Őszeségében tényleg jó film elgondolkodtató milyen az emberi természet, és felzaklató hogy az emberek mennyire rossz természetúek, meg hogy vajon mi mit tennék egy olyan helyzetben amit ép ésszel tényleg nem lehet elviselni. Akár a seriff betegsége, akár a plakátállító anya helyzete.
    Jól is alakítják a szerepüket.
    Csak épp ezzel az ablakkidobós történettel úgy elbaszták számomra az egész filmet, teljesen elrontja. Pedig annyi minden más értelmes mód lett volna erre a szálra. Nem logikusabb lett volna, mondjuk nem fényes nappal mások szeme láttára teszi, hanem este, elhagyott utcában, de azért csak kiderül a dolog, bár bizonyíték nincs, megpróbálják eltusolni, aztán függesztik fel.

Ehelyett van az ,hogy az összes rendőr kolléga szeme láttára követ el súlyos bűncselekményt, és még csak nem is reagálnak. Jó jó, jaj hát miért akadok fenn ezen, miközben sok más dologban tényleg kiváló a film. És? Egy ótvar blockbuster filmtől is elvárom ,hogy legalább a film saját univerzumán belül logikus legyen , a saját szabályait ne szegje meg.

Az elejére visszatérve: feltűnt, hogy egy ideje az a trend, mintha a transzformersz (és más hasonló filmek) állnának szemben a magas művészettel. Pedig ez nincs így. Nem csak a két véglet van.
    Pláne , nem kell hasra esni , ha egy film tud egy kicsit elgondolkodtató lenni ,hogy mekkora zseniális, végre nem egy képregény meg transzformers.
    Vagy most komolyan, ide süllyedtünk, hogy már az óriási eredmény, ha valami túl lép egy agyzsibbasztó popcorn mozi szintjén? Ennyire alacsony színvonal? De ha a színvonal tényleg ennyire alacsony lett, akkor mi csesztük el, mert a filmes piac a közönség elvárásaira reagál.

Nem olyan könnyű egy ilyen filmet szidni. Mert akkor egyből az jön le, én vagyok a hülye, amiért nem értem és nem fogom fel a film mélyebb üzenetét. De értem én, de attól még egy ökör hülyeség mellet nem tudok elmenni. Egyébként ezt is mindig utáltam: tehát mindig voltak éppen felkapott nagyon elgondolkodtatónak vagy épp nagyon művészinek kikiáltott filmek. Na ha valaki azt mondta, ez vagy az nem tetszik benne, akkor mi?mer hülyevagybazdmegazértnemfogodfelmertezzseniálisfilmköcsög.
    Most mondjam hogy nekem anno nem tetszett a Harcosok Klubja? Fú...De egyébként ugyanez áll az irodalmi művekre is, mindig bosszantott, hogy nem mondhatom azt hogy nem mondhatom hogy X mű nekem élvezhetetlen, mert azt mekkora nagy zseni író/költő műve. Na és? Minden mű az olvasóval, nézővel válik teljessé és minden ember más minden embernél más érzéseket fog kelteni.

Egyébként filmekben nem vagyok oda a nagyon nagy igazságokat megmondani akaró filmekért. A művészfilmekért meg pláne nem, Ha művészetet akarok színházba megyek, vagy olvasok.

Rohadt messzire elkanyarodtam és eltértem a Három óriásplakáttól, de szerintem ez is épp egy nagy pozitívuma hogy sok más dolog is eszembe jutott.
    A színészek remélem kapnak valami díjat, megérdemlik, és tényleg sok elgondolkodtató ötletet vet fel. De ez nem tud eltakarni egy vaskos hülyeséget.
  • BaliBoy
    Alpha

Hát elég gyengus lett. Nagyon le lett egyszerűsítve ez a szelídítés.. Ráadásul a kiscsóka elég... hát nem is tudom mi a jó szó rá.. puncis volt egy ősemberhez képest. Nem hiszem, hogy akkortájt sokat érzősködtek volna azon, hogy a zsákmányállatot le kell ölni.
    A CG meg nagyon sok helyen Natgeo szintű volt. A dramaturgia is elég kurtán-furcsa volt.

5/10

Christopher Robin

Kedves történet volt. Felidézte gyerekkoromból a Disney-s Micimackót. Egész jókat derültem rajta.
    Az Alphával ellentétben, itt a CG is nagyon a helyén volt.
    De ugyanakkor a sztorija teljesen kiszámítható volt.

7/10
    Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2019.01.26. 20:27:35
  • LasDen #101488
    Hotel Artemis

Nem volt ez rossz film, csak nemtom, butaság...

6/10
  • BenedekFeco
    Revenge (2017)

Atyaúristen... ezt a szart

2/10
  • lac coo
    3 Óriásplakát ...
    10/10. ennyi .. ;)

IO-hoz van már magyar felirat ? :)
  • MrAndree
    15-20 éve is évente maximum 5-6 film volt amit érdemes volt moziban megnézni, a többi szemét. Ez így van manapság is, semmi se változott. Maximum más jellegű filmek mennek a moziban, de az meg már ízlés kérdése.
  • MrSpock
    Azért kicsit több volt,meg nem minden szar ment moziban! Arra ott volt a vhs. Elég itt megnézni a véleményeket,pontozásokat.
  • MrSpock
    Csak akkor azért voltak jó filmek is! Ja és nem divatfikázó vagyok! Ennyi!
  • BenedekFeco
    Polar

Néhol nem tudtam eldönteni, hogy most ezt komolynak vagy vígjátéknak szánták, kezdve a röhejes kinézetű A-Team-mel, meg az Angolkák-os főgenyával. A "John Wick-es, kutyás" kikacsintás (legalábbis én annak éreztem), meg az iskolai oktatás nagyon kész volt :) Ezeket leszámítva is tetszett. Korrekt kis Netflixes, bérgyilkosos akció elég sok vérrel, és számomra váratlan fordulattal a végén. Ha ott hagyják abba, ahol abba kellett volna hagyni, simán rádobom a 8-at. Így:

7/10
  • dantor7
    15-20 éve évente volt 10 film összesen kb
  • Sheltem
    A Hologram for the King

Azt gondoltam mindig, hogy Tom Hanksnek csak jó filmje van és csak jó filmje lesz.
    Tévedtem. Ezt a sz***

2/10
    Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2019.01.25. 10:55:39
  • dzsagon
    15-20 éve is a PC séma ment, csak akkor még azt se tudtad mi az a PC, mer nem volt divat fikázni.
  • LasDen #101478
    Skyscraper

Eh, fos...

2/10
  • BenedekFeco
    Mortal Engines

A látvány hibátlan. Nagyon bejött a steampunk világ és... kb ennyi. Jó volt még a lejárt szavatossági idejű, teszkó gazdaságos Cyberdyne Systems sorozat T-800-101 modell visszaemlékezése. Abban sem volt semmi újdonság, de mégis valahogy hatásos lett.

6/10

• CalebJoe
    Akkor Jackie Chan-nek lenne a legtöbb.:)

Amúgy jó színész Tom Cruise az egyik kedvencem tőle.

Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2019.01.24. 16:00:15
  • MrSpock
    Mondjuk 15-20éve még én is izgatottan vártam az oscart,de manapság már nem érdekel. Megváltozott sok minden. Már inkább PC-séma megy. Úgy vagyok,hogy szórakoztasson a film arra az időre!
    Érdekes,hogy régen szinte minden filmre elmentünk haverokkal moziba,ma kb évente 5-6 film.
  • tigeroo
    Kit érdekel az oscar? semmi jelentősége, főleg amióta direkt csak erre a gálára gyártanak filmeket stb... lófaxt sem érdekel.

tom cruise is nagyjából a nevezések egyharmadánál díjat is kapott (harminc valahány díjat nyert). senkit nem érdekel szerintem ez sem. a mai világban már nem havonta 1x megyünk moziba, hogy évente 1x összeüljünk értékelni a filmeket. minden felgyorsult. a filmkritizálás, a filmnézésünk, az információ falás a filmekkel kapcsolatban. az oscar-díj egy valami a múlt évezredből. értéktelenebb, mint valaha.
    Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2019.01.24. 15:08:24
  • MrSpock
    Azért szerintem nembaj,ha a színész meg is csinál pár dogot a filjében, függetlenül az oscartól. Tom bevállalja,ami dicséretes. A régi színészek szinte mind kaptak oscart! :-) Persze nem Psota!
  • UUUU
    Most komolyan, azert kell barkinek oscar dijat kapnia, mert o dublorkodik ? :)
    Akkor a regi szineszeknek mind Oscart :)))) Psota Irennek is Oscart, mert megtanult lovagolni :)
  • QuippeR
    miért hitelesebb? az a dolga, hogy színészkedjen, nem? ha a film során elhiszed neki, hogy az a karakter azt csinálta, akkor megtette a dolgát szerintem, függetlenül attól, hogy tényleg ő maga csinálta, egy dublőr vagy cgi.

ez ugyanaz az agymenés, mikor mindenki azon nyávog, hogy a főnöke nem tudná elvégezni a munkáját. nem az a dolga, neki főnöknek kell jónak lennie, nem a saját beosztottjának. (mondjuk kérdés, hogy ha a beosztottai ezen pörögnek, akkor vajon jó főnök-e, de ez másik téma.)
  • MrSpock
    Ezt nagyon jól írtad! :-)
    Az mennyivel hitelesebb,hogy a nagyszerű színész előadja a nagy monológokat,majd egy dublőr megcsinál helyette mindent,és kifárad egy oscar-díjért! :-)
  • SzinesGeza
    "Attól, hogy megtanult helikoptert vezetni, meg megcsinálta a kaszkadőr mutatványokat még nem lesz jó színész"

Nem hát.
    Már azelőtt jó színész volt.
  • BaliBoy
    Még egyszer: a teljesítmény elismerésre méltó! De az akkor sem színészkedés, tehát nem jár érte elismerés! (mármint a színészkedésért) A színészkedés pont arról szól, hogy valamit elhitetünk a nézővel, bár valójában nem is végezzük azt a cselekedetet. Ha ténylegesen a cselekedet végzik, akkor az nem színészkedés! Ha csak imitálja a helikoptervezetést az színészkedés, ha tényleg vezeti a helikoptert, az valami más, járművezetés vagy tudom is én mi.
    Kapjon érte elhivatottság díjat, vagy valami hasonlót, de legjobb színész díj nem jár érte!
  • repvez
    Hát nem tudom ,de nekem sokat dob a film hitelességén is ha valaki nem csak eljátsza vagy nem csak CGI ként teszik oda esetleg más testére és zsebeli be az elismeréseket mikor lehet fele annyi dolga nem volt vele mint annak a személynek aki ténylegesen eljátszotta helyette.
    És mikor jó egy színész, ha elhiszed , hogy azt ott és akkor megteszi , de a valóságnál mi lehet a legélethűbb?
    Ha a stori rossz vagy a forgatókönyv meg a szövegek akkor lehet akármilyen szinész , nem lesz jó film volt is pár példa, a felfordítottjára is mikor noname szinész lett sikeres egy jó stori miatt.Ezek a dolgok nem csak egy személyen mulnak.

• MrSpock
    Azért nem csak egy átlagos színész! (szerintem) Még mindig név a szakmában,és nem nagyon emlékszem számomra nézhetetlen filmjére!Vagy azt nem is láttam. Voltak jó szerepei..Esőember,Becsületbeli ügy,Mission filmek,Interjú a vámpírral,Utolsó szamuráj,Holnap határa,A cég,Jerry Maguire..lehetne még sorolni. Szerintem ha oscart kap,akkor életmű lesz majd!
  • Tikal #101465
    azért a színészi kvalitásokat ne keverjük azzal össze, hogy megtanult kiugrani egy repülőből... mert amúgy egy átlagos színész.
  • BaliBoy
    A Tom Cruise-os résszel vitáznék. Attól, hogy megtanult helikoptert vezetni, meg megcsinálta a kaszkadőr mutatványokat még nem lesz jó színész. Igen, a hozzáállása, a teljesítménye elismerésre méltó, de szerintem azt nem kell összekeverni azzal, hogy hogy színészkedik.
    Eleve a színész nem azért jó mert ténylegesen megcsinálja azokat a dolgokat, amikről a film szól, hanem eljátssza azokat. (értsd pl.: valójában nem hal meg a színész csak eljátssza, valójában nem keféli meg a színész partnerét, csak eljátssza.... stb.)
    Tehát Crusise, ha nem jól színészkedik, akkor semmi keresnivalója nincs a legjobb férfi színész jelöltek között, kaszkadőr teljesítmény ide vagy oda.
  • Jim Morrison
    meg akkor sokak szerint eleve a if beale street could talk nak kellene ott lennie. 'kriteriumnak' megfelel es meg jo is
  • Blasta
    "az első olyan film amibe néger szinte az összes szereplö és a föhös is."
    Dehát már számos olyan film keszult amire ez lazán igaz. Lásd Straight Outta Compton, Boyz n the Hood, New Jack City, és a tobbi feketékrol vagy gettóról szóló film. A BP nem csinált semmi újat, maximum abban, hogy az elso fekete szuperhos film. So what? Oscart neki ezért?
  • Count Adyn
    Nemugyvanaz, Freddy meg a mezei buziság az megér 1 "woke pont" ot, ugyanannyit mint fekának lenni merikában:) Ha valami elborultabb transzlgbtqdswertgt perverzioja van az embernek és még fekete is az már 3 pont lenne:D
  • repvez
    én már régen letettem arról, hogy egy film jóságát az oscar dijaktol mérjem. A példa is mutatja, hogy átment PC-s liberális irányba. a BP is azért van ott, mert az első olyan film amibe néger szinte az összes szereplö és a föhös is.
    Ugyan ezért készülnek el a filmek ellentétes nemü remakejei is, meg még sorolhatnánk.
    Nem azért mert valamiben kimagasló az az alkotás.

Hol vannak már azok , hogy a legjobb kép azért kapta mert olyan látványt sikerült kidolgozni amit elötte senki, vagy az a szinész aki tényleg megdolgozott érte?
    Nem szeretem Tom Cruise-t , de azért a MI6 miatt a listán lehetne, a legjobb férfi szinészeknél, mert azért , hogy a szerep kedvéért megcsinálta a nem könnyü helikopter vezetést és mellette szinészkedett is, nem mellesleg megsérült a forgatáson.
    ilyen dolgoknak kéne számitania egy jelölésnél, nem az, hogy ki milyen politikai /társadalmi irányzathoz van közel .
    A szakmaiságnak kéne dönteni.