106844

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
köszönöm! teljesen jogos. -
Nem beleszólni akarok a mondandódba -és bocsánat, hogy belepofázok, így hívatlanul-, még egyet is értek vele, csak pontosítani szeretnék egy dolgot a Yavin 4 vs Halálcsillagos dologgal kapcsolatban. Tudod, klasszikusokról csak pontosan. :) Azt írod, útban volt a Yavin 4 holdja. Nos, nem. A Yavin 4 a hold. Ami útban volt az maga a Yavin, ami egy hatalmas gázóriás. Csak összehasonlításásképp: a Jupiter térfogata kb 1400x-os, tömege durván 400x-os a Földhöz viszonyítva. Az arányok kb hasonlók, ez azért elég nagy takarás, de ha megnézed a jelenetet, az egyik képernyőn látszik is, hogy mekkora. Arról nem beszélve, hogy mi történik akkor, ha meglőnek egy gázóriást egy ilyennel. Jó eséllyel elsöpörte volna a Halálcsillagot is. -
What Happened to Monday
Noomi Rapace mielőtt klónozzák és elrepül megkeresni a Tervezőket, hetes ikrekként próbál túlélni a jövőben, amit Glenn Close a kínaiaktól koppintott...
Amúgy jó film volt. Bár kicsit bő lére engedték a sztorit, de azért szórakoztató volt. Bár a film annyira mélyen nem foglalkozik ezzel, de felvet néhány érdekes kérdést. Viszont nincs az az isten, hogy 30 évig az ilyet titokban lehet tartani. Ez is, azt is. Jó volt...
6.5/10 -
Nem. -
Nem követted a beszélgetést... nem ez a baja... -
Velvet Buzzsaw
BenedekFeco leirta amit kell. Szineszek jok, a film olyan atlagos.
Viszont nálam plusz egy pontSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Natalia Dyer karaktere miatt :D -
Szerintem a DBS-el már eléggé elszálltak a készítők. -
Dragon Ball Super: Broly (2018)
Ez kellően eszement volt ahogy kell. Szinte szétrepedt az univerzum.
8/10 -
Sequoyah #101530 Itt kene folytatnod azzal hogy hogy kene ertelmezni helyesen. Mivel ezt nem tetted meg, gyanus hogy tokeletesen ertelmeztem mar ebbol az egy mondatbol is. -
Tipikus példája az egymondatos kiragadásnak, amikor valaki nem tud kontextusában értelmezni valamit. -
Velvet Buzzsaw
A színészek jól hozták a hollywoodi, extravagáns, milliomos-műértők világát. Talán mert nem áll olyan távol tőlük.(?)
Mint film, tipikus gyilkolós-festményes. Jó, az ilyen filmek sem a realitásról híresek, de a festékes graffiti meg a tetoválás a végén... pfff.
5/10 -
Sequoyah #101527 És egy ilyen filmre ad a csávó 10/10-et... :D
Ezt te irtad nem?
Igen, a fenti mondatbol nyilvanvalo hogy mi a bajod. Nem tetszik hogy a "csavo" felpontozott egy filmet ami neked nem tetszett... -
Miért kell idióta kérdéseket feltenned? Aki minimálisan érti a magyar nyelvet meg tud olvasni, annak nyilvánvaló mivel van bajom. -
Sequoyah #101525 Neked most tenyleg az a legnagyobb bajod hogy valakinek nagyon tetszett a Matrix?
Ha neked nem tetszett, akkor hajra, szabad a palya hogy irj ide egy sajat kritikat a sajat pontszamoddal. De nem a masik a hulye hogy o magasabb pontszamot adott. Talan neki mas az izlese mint neked, es o elvezte a filmet a logikatlansagaival egyutt...
Bar aki egy Matix szintu fantazia filmben logikat keres azzal valami nincs rendben...:D -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Egyébként a Luke-os felvetésre van magyarázat. Egész egyszerűen nem is keresték, hiszen úgy tudta Vader meg az uralkodó, hogy Padme meghalt a gyerekkel együtt (ugyebár még azt sem tudták, hogy ikreket várt).
Noh meg amúgy is ki tudja, lehet, hogy egy gyakori név a Skywalker abban a galaxisban. :DD -
Bohemian Rhapsody
Nekem tetszett, mindegyik színész jól játszott, eleinte tempósan kezdtek, de az a két óra hamar elment. jó volt -
Szerintem, átvitt értelemben a konformizmusról szól. Arról, hogy az emberek mennyire szeretik becsapni magukat és megelégedni a hazugságokkal. Akik meg ez ellen harcolnak, és keresik az igazságot (bármi is legyen az), azoknak meg kell küzdjenek azokkal az erőkkel, akik az embereket végső soron erre a konformista létre manipulálják. -
Miről szól a Mátrix igazán? -
1. úgylátszik, hogy sokan nem fogták fel hogy miről is szól a mátrix igazán.
2. MINDEN filmben, könyvben stb. lesznek foltozhatatlan plothole-ok. mindenre az író sem gondolhat. például star wars új remény: luke megtartotta az apja nevét, de így sem találtak rá, hogy van egy bejegyzett "skywalker" fiú... vagy hogy miért nem lőtték le a mentőkapszulát R2D2-vel, így spórolnának a muníción? "Nincs rajta élet"? de a tervek attól még rajta lehetnének... buhh... aztán meg kell várni amíg a yavin 4 holdja "kikerül a képből" és a halálcsillag tökéletes célpontot lát maga előtt.. az alderaan-t felrobbantotta a picsába, most komolyan szó szerint egy hold jelentene akkora akadályt a célpont előtt egy olyan erejű fegyvernek, ami csillagszóróvá változtat komplett bolygókat.?
Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2019.02.01. 09:05:19 -
Ok, hogy ezek hibák a filmben, de az élvezeti értékéből elvesz?
A világ összes filmjében a verekedés jelenetben ütik-vágják egymást percekig, még a sima kocsmai bunyós jelenetekben is szinte soha senki nem esik el és mászik rá a másik és veri szarrá, hanem minden talpon folyik. A valóságban pedig minden harc 90%-a a földön történik, egy max két ütés után lekerül valaki, aztán földharc.
Ugyanez, amikor egy filmben valakinek szuperereje van, elkapja a hőst, nem roppantja össze, hanem eldobja magától, az meg látványosan elrepül. Írtó gagyi. Ha a valóságban egy sokkal erősebb ember meg akarna ölni valakit és elkapná bármilyen testrészét, addig nem eresztené el, míg ki nem szorítja belőle a szuszt, plána ha a másik a gyorsabb.
Ezek a dolgok írtó gagyik és minden kibaszott filmben ott vannak. Ilyen a műfaj. Ettől eltekintve azért lehet élvezni egy Mártixot vagy bármit. -
-
LOL
Szevasz... -
Nekem nincs bajom azzal, ha egy film "magyaráz"... mégcsak azzal sincs, ha valaki a film magyarázatából kiindulva kritizál... a probléma ott kezdődik, hogy ő azt állítja, ha nincs valami megmagyarázva, abba bele sem lehet kötni... ergo ennek alapján ad egy 10/10-et a Mátrixra, ami fuldoklik a logikátlanságokban, de mivel nem adnak rá magyarázatot a filmben, így neki tök oké, hiszen ő csak magyarázatok alapján képes kritizálni, anélkül teljesen fogalmatlan.
Érdekes, hogy fel sem tűnt neki, hogy teljesen szükségtelen volt Neo-ba belerakni egy kémkukacot, amivel nyomon tudják követni a mozgását vagy helyzetét, ha egyszer minden Mátrixra kötött ember potenciális ügynök, azaz bárki digitális önképét elfoglalhatják az érző programok, sőt "látják" is rajtuk keresztül a Mátrixot, hiszen a metrós csöves szemével vette észre Smith is Neót, és egyből ott is termett a csöves testében, hogy kiverje az aranyifjúból a szart is.
Kérdés, hogy ezt Neo Morfeusszal való találkozásakor miért nem tudta megjátszani Smith, hiszen nagy szüksége volt Morfeuszra is, mert csak ő tudta Zion belépési kódját, ami neki kurvára kellett. Ehelyett feldugnak Neónak egy galandférget, ami ott ficánkol a hasában míg Trinity ki nem veszi.
Ahelyett hogy mikor Neo találkozik Morefusszal, Smith egyből átteleportálna Neo-ba, hiszen ő még ebben a pillanatban a Mátrix része volt, még nem választották le róla... így elfoghatta volna Morfeuszt, és kiiktathatta volna a teljes kompániát is akik vele voltak, de ez túl profán módszer lett volna.
Azt is már első rénézésre észrevettem, hogy az épületben, ahol fogva tartják Morfeuszt, abszolút kretén módon van megoldva a tűzbiztonság, hiszen csak a földszinti csarnokban történik robbanás, erre beindul minden emeleten és az összes szobában a locsolórendszer... mi a fasznak? Ott nincs is tűz. Ráadásul a poén az egészben az, hogy ezek a locsolók csak tűz hatására aktiválódnak, ott meg semmi ilyen nem volt. De úgy látszik, nekik mindegy hogy a víz teljesen feleslegesen elárasztja a tök drága számítógépeket és egyéb elektronikai eszközöket.
Mikor Neo felébred, és jön egy kis őrdroid, miért csavarja le a tarkójáról a slagot és engedi el a faszba? Ha ez a droid a main kompjúter droidja volt, akkor teljesen logikátlan lépés életben hagyni, hiszen mindenki aki felébred, potenciális fenyegetés a gépekre, hiszen a felébredt emberek el akarják pusztítani a Mátrixot. Ráadásul már haszna sincsen, hiszen nem termel többé energiát a gépeknek.
Ha a robot Morfeszuéké volt és az volt a feladata, hogy segítsen Neonak fizikailag kiszabadulni, akkor is kérdem, mi a faszt csinál a main kompjúter? Ahelyett hogy ezernyi droiddal pásztázná a keltetőgépeket és vigyázna rá, hogy ne törjenek be hozzá és ne szedjék ki onnan az embereket, ő nagy ívben szarik az egészre. A felébredt embereket is nem kéne azonnal megsemmisítenie? Hol van ebben a logika? Főleg egy gép fejével gondolkozva, ami mindig pragmatikus és szisztematikus.
A fizikai törvények is elég furcsán vannak lemodellezve a Mátrixban, mert egyszer működnek, máskor meg nem: elég vicces, hogy a száguldó golyó, és Neo kabátjának fodrai azonos gyorsasággal mozognak. Ez lehetetetlen, mert ha a fodrok ilyen gyorsak, akkor a kabátnak olyan gyorsan kellene mozognia, hogy el kéne repítse Neót a faszba.
És egy ilyen filmre ad a csávó 10/10-et... :D
Mindegy, a fő hogy nincs megmagyarázva, ezért kimaxolja az értékelést 10/10-re :D -
Én is szeretem, ha egy film azért alá is támasztja, hogy mi hogyan működik, meg mi az elképzelés és "logikusan" fel vannak építva a dolgok. De sajnos még a legkomolyabban felépített sci-fik is átmennek olyan oltári nagy faszságba, hogy teljesen koncepciótlanná silányul. És onnantól marad a képzelet.
Ott van pl. az Interstellar, aminek külön tudományos tanácsadója volt és írt is az Interstellar fizikájáról egy könyvet, és egy neves tudósról beszélünk. Errefel a film utolsó egy órája, a fekete lyuk, szingularitás, ötödik dimenzió, időutazás, minden szart beletettek, aminek nem lett volna ott helye.
Ettől függetlenül egy állati jó fllm.
Sajnos, valahogy ezen a ponton a scifi filmek (jelzem: filmek!) mindig ugyanabba a "varázslatos" irányba csúcsosodnak ki. Még a legjobban átgondoltak és felépítettek is.
Pl.
Ötödik elem: világegyetemet meghódító fajok, technológia. Az ellenség viszont maga a nemistudommi, a Sötétség, a Gonosz, amit viszont úgy győznek le, hogy egy pap elővesz egy 5000 éves könyvet és abban van egy jóslat + a szerelemmel!
Star Wars: Galaktikus Birodalom a technológia csúcsán, mindent ural és fenyeget. Megoldás: Erő.
Matrix: Csúcstechnológiás gépek, maga a mátrix koncepciója. Az emberíség, mint rabszolga. Megoldás: jövőbe látó jós + félisten kiválasztott.
Nem mondom, hogy ez rossz. Csak valahogy erről szól ez a műfaj. -
"Nem tudtam, hogy gondolat olvasó vagy"
Semmi szükség gondolatolvasásra cimbora... ez csak szimpla szövegértelmezés.
"És igen, belekötni csak abba lehet, ami van, ami nincs abba nem."
És a film az van, vagy nincs? Gondolom csak van, ha már megnézted... sajnos a logikád önmagát szúrja tökön, és még csak észre sem veszed. Szerintem az elég baj, ha neked egy konkrét koncepcióra adott magyarázat dönti el hogy bele tudsz-e kötni az adott filmbe vagy sem. Mert ez azt jelenti, hogy annyira fejletlen realitásérzékkel és logikai készséggel rendelkezel, hogy simán elfogadsz bármilyen kreténséget amit a rendező megmutat vagy elmesél, pusztán azért mert nem magyarázza meg.
Mert kizárólag arra van kondicionálva az agyad, hogy a technikai információk szintjén gondolkodj, az összes többi dimenziót meg egy az egybe kilúgozod a percepciódból.
"ha nem fogod fel, hogy mit jelent az, hogy elszállt vagy úgy is megfogalmazhatnám, hogy a valóságtól teljesen elrugaszkodott történe"
Ne játszadozzunk a szavakkal... maradjunk az eredeti kijelentésednél: "amibe azért nem lehet belekötni mert teljes mértékben a fantázia szüleménye."
Gondolom ez a Mátrix, hiszen az 10/10-es értékelést kapott, tehát teljes mértékben a fantázia szüleményének tartod, ezért nem kötöttél bele. Én meg azt mondom, nem az. Nem vegytiszta fantázia, mert valós alapokból építkezik és valós alapokról gondol egy koncepciót újra. És van benne faszság szép számmal, csak nem töltötték az időt magyarázatokkal, mert azt megtették a folytatásokban.
"Te oktatsz ki a gúnyos megszólalásról."
A te válaszodban mi volt a gúnyos? Sokkal inkább egy durcás kisgyerek sértettségével válaszoltál, mert leírtam a véleményemet a gondolkodásodról. -
Nem megyek bele mert már így is sokkal többet írtam erről a "csodás" filmről mint szerettem volna. De kövesd végig a filmben azokat a részeket, amikor az felhős srác beszél a chipról és rájössz. (kis segítség: amikor fickó az első gyilkosság után visszamegy, meg a legvége monológ mielőtt megmurdel az it-s srác)
És egyébként abban a percben ki lehet találni, hogy mi lesz a filmnek a vége, mikor megszólal a Stem. Pedig annyira szurkoltam, hogy ne ebben csúcsosodjon ki a film... hát de.
Részemről ennyi! -
:DDDDD
Nem tudtam, hogy gondolat olvasó vagy.... te már csak tudod, hogy mit gondolok vagy sem. :DDDDD
És igen, belekötni csak abba lehet, ami van, ami nincs abba nem. Tehát pl. abba sem közöttem bele, hogy karjukba egy puska van beépítve. Nem mentek bele, hogy működik, hogy építették beléjük, egyszerűen csak ott van és kész. Nincs mibe belekötni! Ha azokkal kapcsolatban is belementek volna abba, hogy hogy építik beléjük és nem sikerül hihetően tálalni a megoldást, akkor abba is bele lehetne kötni.
A következő bekezdésedet nagyon válaszra sem szeretném méltatni, ha nem fogod fel, hogy mit jelent az, hogy elszállt vagy úgy is megfogalmazhatnám, hogy a valóságtól teljesen elrugaszkodott történet. És egyébként a Mátrix a távoli jövőben játszódik...
De legjobban az utolsó mondatodon röhögtem fel. De úgy egy igazán jó ízűt! :DDD De oktatsz ki a gúnyos megszólalásról.... :DDDD -
"Kibeszélt hitelességről? Csak mert én biztos nem."
A szót nem mondtad ki, de erre utaltál, hiszen nem volt hiteles vagy elfogadható számodra a béna szuperszámítógép, különben fel sem hoztad volna.
"Az egyik filmben nem mentek bele műszaki dolgokba, ergo nincs is mibe belekötni..."
Ja értem. Mert te csak akkor tudsz belekötni egy filmbe, ha belemegy a műszaki dolgokba... :D Egyébiránt meg tök mindegy neked, hogy milyen irreális faszságok történnek benne, mivel nem magyarázzák meg, így nem is tudsz belekötni.
"vagy legyen egy annyira elszállt ötlet, amibe azért nem lehet belekötni mert teljes mértékben a fantázia szüleménye"
Ez működhetne mondjuk a World of Warcraftnál, ami egy fantázián alapuló film, de itt a Mátrixról volt szó, ami viszont a valós emberi világot, a virtuális valóságot és a jövőbeli technikát veszi alapul, amik egyike sem a fantázia szüleménye, hiszen emberi világ is van, virtuális világ is van, (csak ma még nem úgy mozgunk benne), és a jövőbeli technikák is hamarosan elérhetőek lesznek. Itt a legtöbb komponens valós alapokra építkezik, csak nem kapunk magyarázatot a hogyanra... mondjuk abban sem volt köszönet mikor kaptunk.
"A tanácsaidat meg tartsd meg magadnak mert engem nem érdekelnek!"
Az nem tanács volt, hanem egy pejoratív megnyilvánulás, aka. szándékos gúny, hogy fémjelezzem mit gondolok a kommentedről... mondjuk nem csoda hogy komolyan vetted. -
Engem csak az érdekelne, hogy mitol lett az utolsó 10 percben orbitalis nagy katyvasz a film?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az IT zseni csinált egy AI-t. Azt hisszuk végig, hogy az AI foszereplonk társa és segít neki kibogozni a szerelme halálát. A film végén pedig kiderul, hogy ez az AI csupán manipulálta a készítojét és elérte, hogy mozogni tudjon (az ominózus IC segítségével egy emberi hordozóban) majd pedig gondoskodott róla, hogy tobbé soha senki ne tudja Ot lekapcsolni. Megoli a tervezojét majd a hordozóját katatón állapotba helyezi. Hogy ez tech oldalról hogyan lehetséges, az teljesen mindegy, a filmben ez megvalósulhatott, kész. Lásd Mátrix.
Szóval hol van ebben a logikai katyvasz???
Ezen a vonalon (lehetséges-nem lehetséges) a Matrix egy jóval nagyobb ostobaság ennél a sztorinál a maga "kiválasztottjával" és egyéb bullshit "sokat mondunk de igazából semmit" filozófiájával (amik mondjuk foleg a 2-3 részben csúcsosodtak ki, de azokról nem beszélunk inkább :D) -
Kibeszélt hitelességről? Csak mert én biztos nem. Az egyik filmben nem mentek bele műszaki dolgokba, ergo nincs is mibe belekötni, míg a másikban meg belementek és egy 1960-as évekbeli IC-t kiáltanak ki szuperszámítógépnek. Ha nem fogod fel, hogy mi ezzel a gond, akkor a probléma nálad van.
Vagy ne menjenek bele egyáltalán olyan dolgokba amit utána nevetségesnek lehet minősíteni, vagy legyen egy annyira elszállt ötlet, amibe azért nem lehet belekötni mert teljes mértékben a fantázia szüleménye.
Tudod miért nem tudják manapság a gerincsérüléseket, a bénultságot gyógyítani? Mert olyan sok idegpálya, idegrost van a gerincoszlopban (és minél feljebb haladsz a gerincoszlopon annál több), amit jelenleg képtelenség gyógyítani, újra összekötni őket, ha megsérülnek, elszakadnak. De egy 16 lábú őskövület ezt megoldja... ekkor orbitális marhaságot!!! (de egyébként ez csak egy gondom volt a filmmel. ha csak ennyi gondom lett volna vele, akkor ezen is valamivel könnyebben léptem volna át)
A tanácsaidat meg tartsd meg magadnak mert engem nem érdekelnek! -
Tehát akkor attól függ a hitelessége egy ilyen filmnek, hogy megpróbálják-e megmagyarázni... ha nem próbálják megmagyarázni, akkor tök oké, annak ellenére, hogy egy jószívű kókler egy hotdog sütőn felcsatlakozva egy virtuális valóságra, annak teljes egészét kontrollálja, és leveri a program megvadult ellenőrző algoritmusait, de mivel nem tudjuk hogyan, ez így tök hiteles.
Akkor van egy megoldásom, az Upgrade-hez is... nézd meg mégegyszer, majd mikor tudod hogy közeledik az ominózus rész, csukd be a szemed, hogy ne lásd a nyomorult IC-t, és máris magasabb értékelést adhatsz rá. -
Hehe...
-
Nem. Lévén, hogy a Matrixban meg sem próbálták (nagyon helyesen) műszakilag megmagyarázni. Ebben meg igen. És balfasz módon.
De biztos voltam benne, hogy lesz begy ilyen okoska, aki bele fog kötni! Bár azt hittem hamarabb jön a "bölcselet".
Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2019.01.30. 18:39:21 -
nordan #101505 LUL :D -
-
DRFlame #101503 A mátrixba nem tudsz belekötni villamosmérnökként? -
Jonathan (2018)
Érdekes volt. Igazából nem az van, amire elsőre számítottam. Mindenesetre a koncepció egészen újszerű volt.
7/10 -
Én ezen nem tudok tovább lépni. Villamosmérnök vagyok és ez full nevetséges volt. (meg úgy az egész film) De nem is akarok erről a filmről többet beszélni mert annyit sem ért. -
"(16 lábú DIP tokozású IC, mint szuperszámítógép (AI), ami az emberi idegrendszert képes irányítani... muhahahahahahha)"
Ez csak egy szükséges klisé, kár ezen fennakadni. Olyan, mint amikor a hacker a 3D-s grafikus felületen töri fel a rendszert. Nyilván a készítők is tudják, hogy a hackerkedés valójában sokkal unalmasabb, de ez a látványos és ezt tudja értelmezni a néző. -
Upgrade
Fasza film volt ez. Mikor tényleg elterjedenek ezek a szarok, mennyi ilyen illegál implantátum fasság lesz.
7.5/10