106845
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • hiszacu
    Ha jól tudom a Mad Max filmben próbálták a legminimálisabb CGI-t használni. Nekem nagyon tetszett az a poros, csöves, dzsuvás hangulat ami az egész filmet uralta. És emellett a Fekete Párducról való véleményem pedig szóról-szóra az amit megfogalmaztál.
  • Dynamic
    A Mad Max és az Avatar - bármennyire is rühellem az utóbbit - mindentől megkülönböztethető, teljesen egyedi hangulattal, stílussal és látványvilággal rendelkező filmek. A Fekete Párduc semmi emlékezeteset vagy jól megkülönböztethetőt nem tud felmutatni. Egy tucat Marvel film, néhány szép CGI vízeséssel meg kosztümös négerekkel.
  • Sequoyah
    Feneket nem, a szakmabelieknek nagyon is sokat fog jelenteni.
    Nameg legalabb a 15 perc hirnevet ok is megerdemlik, nem csak a 3 foszereplo. Egy filmen tobb 100-an dolgoznak.
  • MrAndree
    Legjobb film/főszereplő meg egyebekhez képest a kutyát nem fogja érdekelni 2 év múlva egy costume design.
  • Kojiro
    Nem mondanám semmitmondó mellékdíjaknak.

Mondok egy-két Original score Oscart: Lalaland, Farkasokkal táncoló, Star wars, Gyűrűk Ura, Titanic, Oroszlánkirály, Angol beteg
    És ez a lista kb. jó a costume designra is...
  • MrAndree
    Avatar is jelölve volt anno, pedig aztán az is csak egy látványos Pocahontas. Csak első rendes 3D film meg sok pénzt hozott. Mad Max: Fury Road is jelölve volt, pedig csak egy sima két órás autósüldözés. Viszont tökös meg nem idióta CGI orgia, így jelölték. Fekete Párduc egy fekete főhőssel, szinte teljesen fekete szereplőgárdával hozott szintén iszonyatosan sok pénzt, illetve a Disney-é fél Hollywood így szopni kellett kicsit őket. Egyiknek sincs semmi köze a "legjobb" filmhez, de mindegyik mutatott valami "újat". Érdekes módon a másik kettőnél nem emlékszem hatalmas internet hisztire, de egy fekete film az hirtelen fáj mindenkinek.
  • Kongy
    Eleve ott kezdődik a baj, hogy a legjobb filmre jelölve volt egy ilyen film. Már ez megér egy miaf.szt.
  • MrAndree
    Semmitmondó mellékdíjakat kapott, mellesleg olyanokat, amiket még kaphatott is, erre olyan hiszti megy mintha minimum a legjobb filmet húzta volna be. De nyilván senki nem rasszista...
  • Kongy
    Nyilván csak én vagyok rasszista és előítéletes, de ha nem FEKETE Párduc, akkor nem kapott volna ennyi Oscart.
    Vicc kategória. Marveles mércével is csak egy közepes film.
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2019.02.25. 14:29:14
  • tigeroo
    "Bosszúállók - Végjáték - A 3 oscar díjas Fekete párduc stúdiójától"
  • Dynamic
    Próbálom ízlelgetni ezt a "3 Oscar-díjas Fekete Párduc" kifejezést, amivel várhatóan majd folyamatosan beharangozzák a filmet, de egyelőre elég szürreális élmény.
  • TBTPumpa
    Vakanda, légy áldott!
  • Kmarha
    [irónia]
    Van hát, 3 Oscar díjas film lett a Fekete Párduc
    [/irónia]
  • TBTPumpa
    "Legjobb férfi főszereplő: Rami Malek – Bohém rapszódia"

Van Isten!
  • Jim Morrison
    Oscar nyertesek
  • kutyakiki81
    Ez még 20 éve is gyenge vígjáték lett volna.
  • mégvadabbdisznó
    Holmes és Watson 0/10

Rettenet. De ahogy láttam meg is kapta az aranymálnát.
  • ToxiMaxi
    Alita

Számomra csalódás volt. CGI vitte a hátán az egész filmet. Hihetetlen mennyiségű klisével teletűzdelve de legalább megtudtuk, hogy a jövő sportja a görkorizás.

6-7/10
  • tigeroo
    melyik van úgy tolva?
  • LasDen #101600
    Night School

Mi a faszom volt ez?

1/10
  • Bokafix2
    Mert ez egy sztereotípia... meg amúgy is Brooklyn meg Bronx tipikusan ilyen gettóniggás környékek... szóval ennél a filmnél még van is némi alapja az általánosításnak.
  • BenedekFeco
    Spider-Man: Into the Spider-Verse

A legjobb (stílusú) animációs film, amit eddig láttam. Emellett a legjobb pókember mozi is!
    Csak egy negatívum. Miért kell minden fekete figurát full "gettó-niggerbe" tolni?

9/10
  • Kmarha
    The Favourite
    A Kedvenc

A rengetek díjat látván, kicsit többre számítottam. Mondjuk a rendező személyét nézve, meg (számomra) kevesebbre. A film be is ült a két véglet közé. Megmaradt szerzői filmnek úgy, hogy teljesen néző kompatibilisra kerekedett ki. Az, hogy ki élvezi, ki nem, már más kérdés.

Én, jól elvoltam vele. Gyorsan elrepült a két óra, pedig a történet nem épp a leglebilincselőbb. Adott egy korszak, egy királynő, és két hatalom éhes törtető. Az egyiküknek még érzései is vannak az uralkodó irányában, de túl kemény kezű, míg a másik egy bukott családból jött és csak a felemelkedés hajtja előre, terveit ártatlanság álarca mögé rejtve.

Egyik szereplő sem szerethető, és a történet is csak a két sors egy rövid időszakban való alakulását mutatja be. Hogy lesz az egyikből kegyvesztett, és hogy marad egy utolsó szopós kurv.. khmm.. térdepelő az is, aki végül "megnyerte" a csatát.

Ami talán elvitte nálam a filmet, az a látvány tervezés és a színészi játék. 3 főszereplő, 3 sarkalatos karakter, mindegyik a maga keretei között látványosan tálalva. A környezet pazar, pedig csak és kizárólag egy palota falai között járunk. A mellék szerepben Nicholas Hoult lesz mindenki kedvence. A rendezés, már a célt tekintve jó volt, a kamera kezelés pedig segített együtt élni a karakterekkel. Több jót azért én sem tudnék elmondani, fogyasztása megfontolás tárgyává tehető.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.02.20. 19:21:31
  • CalebJoe
    Engem is de csak a látvány, amúgy az egésznek kb 0 köze volt az FF féle világhoz, viszont az utána lévő Advent Children nagy kedvenc volt.
  • BaliBoy
    Igen, erre a kijelentésre én is emlékszem. Nyilván az FF, akármilyen szuperül megcsinálták, nem volt annyira jó, hogy az alapján le lehessen váltani a hús-vér színészeket. De valami igenis elkezdődött. És ma már viszont tényleg ott tartunk, hogy a hús-vér színészek mellett ott vannak a 100%-ig animált karakterek, amiket egyre nehezebb lesz egyértelműen megkülönböztetni.
  • BenedekFeco
    Nem az a baj szerintem, hogy rossz időben volt. Inkább az volt a gond vele, hogy úgy harangozták be, mint az első olyan CGI film, ami most aztán "leváltja" a hús-vér színészeket. És attól azért elég távol áll. :-) De én is imádtam
  • Seth
    Lehet, hogy neked tetszett, de a Square emiatt akkorát bukott , hogy kénytelen volt összekovácsolódni legnagyobb riválisával, hogy megmaradjon :D
  • BaliBoy
    Miért volt az FF rosszkor, rossz időben?
    Engem akkoriban nagyon lenyűgözött!
  • Sequoyah
    The Time Traveler's Wife (2009)

Kellemes meglepetes volt ez a film. A karakterek szerethetoek, valoban izgultam a boldogsagukert. A tortenet is jo, vegig lekotott es a lezarasa is tetszett minden szempontbol. Ezen kivul van egy csomo kisebb erdekes fordulat, es sok elgondolkoztato kerdes, ami persze a valo eletben semmihez sem relevans, de a film kontextusan belul valoban elgondolkoztat:)

Ha egy nem szokvanyos romantikus dramara vagyunk, akkor abszolut jo valasztas.

8/10

UI.: Azt hinne az ember hogy a film cime az valamifele metafora, es nem pedig a 2 szavas szo szerinti osszefoglalasa a filmnek:D
  • Prof William
    Nekem is nagyon tetszett. Én az alapművet is ismerem és elmondhatom, hogy talán ez az első igazán hű adaptáció.

Talán a Silent Hill első része volt még hasonlóan hű az eredetihez.
  • tigeroo
    szurkolok neki. jópár éve nem fogott meg úgy film, mint ez.
  • Prof William
    Alita 4 nap után a külföldi bevétellel együtt 137 milliónál jár. Remélem készül majd második rész. James Cameront ismerve majd 10 év múlva. :)

ALITA

Japánba majd csak 22-én jön. Kíváncsi leszek ott milyen fogadtatást kap.

Utoljára szerkesztette: Prof William, 2019.02.19. 12:58:59
  • tigeroo
    Alita

Teljesen hiánypótló sci-fi. Csak arra tudtam gondolni, hogy a szerencsétlen 2001-es Final Fantasy mennyire rosszkor volt rossz időben. Alita az egyik legjobb animáció amivel valaha találkoztam. Annyira emberi, annyira érzelmes. Tetszett.
    Nem voltak benne arcot kaparó logikátlan döntések sem, a csavarok jók voltak, ennyi.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Várom a folytatást, jobban mint az Avatar 10/10 remélem sikeres lesz a mozikban
  • Synchronous
    Solo /2018/

Túl rövid volt, néztem volna még.

7/10
  • Kmarha
    First Reformed
    A hitehagyott

Szokatlan film, szokatlan képaránnyal és hangulattal. A főszerepben egy visszafogott Ethan Hawke által megformált introvertált református pap áll, aki egy 6 fő látogatót számláló templomot vezet. Mind kiderül, egy korábbi tragédia által került el élete mostani élet szakaszába, de ahogy fent is említettem, a szokásos ellenében, nem erre fog építeni a történet.

Ami a sors fordító lépés lesz, az a látogatók egyikének sorsa, egy teherbe ejtett asszony, kinek természet védő aktivista férje, nem szeretne gyermeket világra hozni a kipusztulás szélén álló Földre. A velük való érintkezés, elindít egy olyan gondolatot, az amúgy is a démonjaival küzdő pap elméjében, mely egy tragikus végkifejlet felé sodorja a történetet.
    Ami, aztán nem történik meg

Kicsit bajban vagyok az értelmezéssel, és nem ismerem az eredeti művet, ahonnan ez adaptálva lett, így inkább a hangulatról, technikáról írnék. A képarány 4:3-as, a mostanában megszokotthoz képest, nagyon szűk. A kamerakezelés az esetek nagyon nagy hányadában stabil, mintha egy színpad lenne berendezve, ahova a szereplők besétálnak, és beszélnek. A képarány pont megfelel arra, hogy kihangsúlyozza a képi szimmetriát (és egy esetben, talán mikor először megmozdul a kamera, és a történet bizarr fordulatot vesz, akkor az asszimmetriát), illetve arra, hogy a max 3 emberes snitteken, a legtökéletesebben elhelyezze a karaktereket (középre, szimmetrikusan, a teret teljesen betöltve, elhelyezve őket). Ráadásul a sötétebb, szűkebb szobákban felvett jelenetek, erősítik a nézőben a szorongást, bezártság érzetet keltve. Ezt az érzést még erősíti a lassú, narratív történetvezetéssel, és az egyre borúsabb jövőkép sejtetésével.

Mindenképpen meglepő, de semmi képen nem könnyen fogyasztható alkotás. Kicsit művészi, a képi világa jól értelmezhető, de a cselekmény néha kevésbé. Érdekeséknek megteszi, és engem végig lekötött.

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.02.18. 20:48:17
  • Bokafix2
    The Possession of Hannah Grace (2018)

Mondhatnánk, hogy a szokásos ördögűzős sztori, de nem teljesen. Az eleje hasonlít csak hozzá, de utána megcsavarják a szitut, és belecsöppenünk egy volt zsarucsaj zűrös életébe, akit épp felvettek a hullaházba dolgozni, éjszakás műszakban.
    Ide érkezik meg Hannah Grace holtteste, aki belehalt az ördögűzésbe. Annál pedig amikor élő emberben van a démon, csak egy lehet rémisztőbb: ha egy hullában van.

7/10
  • CSOCSO
    A hangeron alitott. Es eppen a hatterben mondja valaki, hogy egy no panaszkodik a zajra... BELGIUMBOL!
    Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2019.02.17. 22:06:12
  • piamania
    Bocsánat a hülye kérdéseért,de a Live Aid koncert elején a menedzser mit állított a pulton?
  • kutyakiki81
    Végső állomás 2009-es része, My bloody Valentine. Ezeknél sokat dobott a hangulaton a 3D
  • LasDen #101580
    Alita: Battle Angel

Annyira nem talált el ez a dolog, mint reméltem, de így sem kellett totálisan csalódnom. A világpítés az ami igazán bejött. Az hogy nem magyaráznak el mindent töviről hegyire az tetszett. Az hogy nem láthatjuk Zálemet, csak úgy ahogy a Roncsvárosban élők, csak még rejtélyesebbé teszi azt. Vagy hogy a háborúról lényegében semmi nem derül ki, csak jeleneteket látunk belőle. Rosa Salazar Alitaként nagyon aranyos és halálos volt egyben. Én imádtam.

A világ kellően őrült és látványos. Ahogy a rendezés is. Rodriguezre egy rossz szó nem lehet. NAgyon szépen levezette ezt az egészet. De sajnos történetben vannak hiányosságok, ami miatt az egész gyenge lesz. Egyes események olyan kicsavartan történnek és csakis azért, hogy abból valami konfliktust lehessen generálni.

Nem tökéletes, de egy jó szórakozás volt. Nem fészkelődtem, nem vártam a végét, nem csináltam semmit, csak néztem és relatíve gyorsan elröppent ez a 2 óra. Remélem lesz folytatás, mert kíváncsi lennék még többre. Főleg erre a háborúra...

A végén meg
    a wild Ed Norton appears.
    lol :D

6/10
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2019.02.16. 18:45:06