106844
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Tikal #101699
    VICE

na ez érdekes volt, mármint a stílusa a filmnek, nem tudtam, hogy ilyen lesz, de jól sült el :) Bale nagyon jó volt, Adams is és Rockwell-nek is jól hozta a karaktert :D

Utolsó monologját nem igazán tudtam hova tenni Bale-nek, mit akartak vele...

7/10
  • LasDen #101698
    Föltámadott a tenger (1953)

A kommunisták elképzelése az 1848-as forradalomról Petőfin és Bemen keresztül. Nagyon hangsúlyozták, hogy csak a népfelkelőkkel és a nemzetőrökkel lehet sikerre vinni a forradalmat. De azért a kommunista ideológia alatt azért megjelenik a valóság is. Mai szemmel érdekes látni ezt az oroszos dramaturgiát...
  • BenedekFeco
    Hármashatárhe...ja, nem Triple Frontier

Csütörtök estére egynek jó volt. Kicsit hosszúnak éreztem ezt a 2 órát, de nem volt rossz.
    Érdekes volt az a dolog a helikopterrel meg a súlyokkal, amit aztán 4-5 öszvér, később meg ugyanennyi ember mozgatott meg :) Persze tudom én,
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    hogy a ritka levegő
    miatt volt, ami volt, mégis olyan furának tűnt ez az egész.

6/10
    Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2019.03.14. 20:45:57
  • MrAndree
    Általában a budget duplája kell a megtérüléshez, amin már rég túl van. Megjegyzem a 750 is simán meglesz.
  • Count Adyn
    Najah asszem 750 mill kell hogy 0-ra kihozzák szal hajrá:D
  • MrAndree
    Végülis 5 nap alatt keresett több mint félmilliárdot a film, annyira nem félteném a bevételeket amiattt, hogy pár hülye triggerelődik attól, hogy egy színésznő marhaságokat beszél nyilvánosan...
  • Count Adyn
    Az egészbe az a legvicesebb hogy nála 20 évvel idősebb a pasija akinek köszönheti hogy lett belőle valaki, és ezt ő mondta igy... :D Ezek utan beleállni a legnagyobb célközönség fikázásába meredek dolog:) És nem a nőkkel van baja senkinek WonderWomen meg Alita miatt senki nem vergődik érdekes :) De amikor már egy képregényfilmmel kapcsolatba is a ezt a feminista faszkodást kell hallgatni az már sokaknál kiveri a biztosítékot :) Nembaj Disney rombolja szépen a saját üzletét az ien foggyosokkal... Nah mindegy majd az Endgame után kiderül rájuk boritjak e a nézők az asztalt vagy zabálni fogják őket:D
  • Jim Morrison
    A star is born

Első óra tetszett, a szám (Shallow) is baromi jó. Utána a drámai vonalon már nem sok minden várt. Egynek jó.

Overlord

Egyszerű kis film, horroros jelenet nincs sok, katonai vonal hosszú, de nem sok minden történik (1 egyszerű küldi, mi is történne). Hiányérzetem támadt utána mert a kettő műfaj közé esett a film, olyan meh. Mindenesetre meghozta a kedvemet a háborús filmekhez.
  • TBTPumpa
    + Poszter:
  • TBTPumpa
  • ToxiMaxi
    Egy színésznő az ismertségét használva politizálni próbál, mégis mi volt vele a cél? Azt hitte, hogy ennek semmilyen visszhangja sem lesz? A mondanivalója annál hiteltelenebbé vált, minél többet mantrázta azt, hogy semmi baja a 40-éves faszikkal, mintha mind egyforma lenne. Legalább annyi esze lehetett volna, hogy kicsit vár ezekkel a hülyeségekkel, hogy mindenhol lemenjen a film, mert ezzel biztosan vesztettek nézőket. Vagy nem és ez egy zseniális húzás volt egy kis hírveréshez.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2019.03.14. 08:29:57
  • LasDen #101688
    Marvel a filmjeit a lehető legszélesebb körnek próbálja eladni. Ennyi.
  • vérpocok
    Ez is egy veretes hülyeség, amikor akár egy színész, akár a rendező olyan kijelentéseket tesznek, hogy egy bizonyos film nem xy-nak készült... szerintem egy film annak készül, akinek van szeme és lát vele... mert egy filmnél nagyjából ennyi a cél elérésének feltétele. Azt meg hadd döntse már el a néző, hogy az adott film mennyiben szól neki és mennyiben tud azonosulni vele.
  • QuippeR
    szerintem el van tévedve. nem érdekli, hogy egy 40 éves fehér faszinak mi a véleménye, mert nem neki készült a film. hát akkor ne érdekelje. senki nem tiltotta meg neki, hogy figyelmen kívül hagyja más véleményét. ellenben ha nekiáll a "nem utálom a fehér férfiakat, de" mantrának, akkor tudjuk, hogy mi történik. ugyanaz mint amikor a "nekem vannak cigány barátaim, de" vagy a "nem utálom a négereket, de" mantra kezdődik.

egy jó film amúgy pont attól jó film, hogy hiába nem vagyok hatgyerekes, transzexuális, afro-amerikai boxolónő Alabamából, legalább részben át tudom érezni a film által, hogy mik a problémák és visszásságok, apró örömök és életérzések egy ilyen helyzetben. tehát ha egy ilyen filmnél a hatgyerekes, transzexuális, afro-amerikai, alabamai boxolónők kritikáit várod, mert róluk szól a film, akkor ott valami gond van szerintem a művészet értelmezésével.
    Utoljára szerkesztette: QuippeR, 2019.03.13. 17:16:19
  • BenedekFeco
    Azt hiszem ezen borult ki bili :)

• Sequoyah
    Az idiota szabadsag-ellenes anti-liberalisok kulonosen hangosan tudnak haborogni az ilyen forumokon:) Ami kulonosen felerosodott azaltal, hogy az ertelmes emberek, akik eloszor megnezik a filmeket es utana szidjak/szeretik, azok csendben maradtak, mivel hat meg nem lattak a filmet.

De ha megnezi az ember a valos visszajelzeseket (imdb/rottentomatoes/box office) akkor lathatjuk, hogy egyaltalan nem szerepel rosszul. Az ertelmes tobbsegnek tetszik a film. (na nem valtja meg a vilagot, de sokkal inkabb pozitiv mint negativ)
  • cylonflatus
    Megpróbálom megkeresni, de sajnos nem tudom megígérni, már több hete volt, és csak úgy szörfölgettem hajnalban lefekvés előtt (na még egy utolsó, na még egy és most már tényleg megyek aludni effektus:)
  • cylonflatus
    Azért kezdték támadni, mert volt neki egy-két nem igazán szerencsés megnyilvánulása. Beszólt valamit a twitteren, ami először főleg a libsiző, anti-feminista, főleg Trump párti idiótáknál verte ki a biztosítékot, és mivel a feministákat könnyű nem szeretni (a erőszakos, túltolt feminácikat én sem tartom normálisnak btw, de a "Marvel kapitány=nő-> tehát egyértelmű, hogy a Marvelnél is feminista libsik diktálnak"-féle túltolt antifeministákat ugyanúgy), nagyon gyorsan eszkalálódott a helyzet, és rövidesen már mindenki köpködte. Ilyenekkel vádolják, hogy Brie Larson szerint a Marvel kapitány nem fehér férfiaknak készült, Brie Larson gyűlöli a fehér férfiakat, ilyesmik. Lehet utána nézek, mert én ezt nem akarom elhinni. Ok, biztos mondott valami valami nőkkel kapcsolatos ill. nőket méltató kijelentése, az is lehet, hogy elragadtatta magát és nem jól sült el, de hogy nem azt akarta mondani, amikkel tele a youtube abban is biztos vagyok.
  • UUUU
    Nem volt rossz, varjuk Marvel kapitanyt az Avengers End Game-ben :)
    Nalam a film 7.5/10-es volt. A vegen vegre azt ereztem, hogy itt van vegre egy igazi szuperhos, amilyennek lennie kell a kepregenyek alapjan

Ui: Upsz ez a #101672-re akart valasz lenni.
    Utoljára szerkesztette: UUUU, 2019.03.13. 11:30:54
  • tigeroo
    még az otherworld is ilyesmikbe áll bele. szerintem nem volt rossz választás. 30 éves, de már oscar-díjas színésznő, milyen érzelmeket hozzon egy elrabolt homo sapiens, aki egy idegen faj elit harcosa?
    a földi (családi) jelenetekben igen is hozott érzelmeket. nem volt ott semmi baj. szerintem azért keverik, mert a wonder woman amikor bejött a mostani popkultúránkba, akkor volt mire csorgatni a nyálat, lett ötlet halloweeni jelmezhez a halloween ribiknek, de itt ilyenről nem beszélhetünk. sehol egy csöcs, sehol egy villanó dekoltázs, vagy comb, vagy feszülő segg, mint romanovnál vagy scarlet witch-nél. ő most teljesértékű kommandós, mint jude law karaktere.

nekem is azok a haverjaim fikázzák a színészi teljesítményét, akik például fennakadnak azon, hogy például miért van ennyi buszvezetőnő. érdekes összefüggés. ez van.
  • Bokafix2
    Elküldhetnéd spoilerbe a linkjét hol láttad ezt, mert érdekelne.
  • Malakai
    Szerintem ami már marvel studios abból is van rosszabb, mint a BP, Thor 2 is so-so, na meg a Hulk film is nagyon gyenge volt.
  • cylonflatus
    "Amiket kap a nő a trailerek megjelenése óta, azt egyáltalán nem érdemli meg." Ne is mondd. A youtubeon belenéztem egy-kettőbe, iszonyat, hogy mi megy. Egy csaj olyat tolt, hogy arcom kapartam le, és az a döbbenet, hogy a hozzászólások zöme full egyetért az idióta -már bocsánat- vlogger picsával. Így indít, nem szó szerint, de kb ez: "Vannak igazi hősnők, igazi kemény női karakterek, akik hitelesek. Ott van Ripley hadnagy. Ott van Leia hercegnő. (majd halálosan komoly képpel) És akkor jön Brie Larson. (itt hangosan felröhögtem) Azt meri mondani, hogy ő a nemes harcos hős? Ripley egyedül megküzd egy xenomorffal, aztán legyőzi a királynőt is, miközben a kommandósok belehalnak. Ott van Leia hercegnő, szembeszáll a birodalommal, Vaderral, megöli Jabbát. És Brie Larson, aki semmit nem tett le az asztalra (itt már vonyítottam a röhögéstől) azt meri mondani a bla bla bla" Ott kezdődik, hogy totál egybemos egy kitalált, fantázia karaktert egy valós emberrel, egy színésznővel. Sorolja a kitalált karaktereket - és akkor jön Brie Larson... szakadtam. És a slusszpoén, hogy mindezt egy trailer után, bazdmeg. Még nem is látta a filmet, fingja nincs róla, de ő már leírta az egészet, mert a Brie Larson azt mondta a twitteren.... Ilyen idióták nincsenek, hát nem hiszem el - és mégis. És ami félelmetes, hogy döbbenetesen sokan magasztalták a kommentekben ezt az idiótát, hogy jól megmondtad, pont így látom, stb.
  • tigeroo
    jó, hát most a DC-t én nem vettem bele.
  • nordan
    az legalább vicces volt
  • SzinesGeza
    Azért volt egy Zöld Lámpás is!
  • nordan
    "jobb mint a fekete párduc" annál minden jobb....egy ótvarszar PC faszság
  • tigeroo
    Captain Marvel

Szögezzük le: Jobb, és pörgősebb volt, mint a Fekete Párduc, amely indokolatlanul el lett nyújtva, egyszerűen nem érdekelt T'challa. Carol Denvers története gyakorlatilag egy "anti-eredettörténet", mint egy sablonos RPG játék (Gothic), ahol már fullos, tápos karakterek vagyunk, de amnéziával hősködünk. Szépen lassan kibontakozik az, hogy ki is volt a szupererős képességek előtt. A képregényes eredettörténeteit ismertem. Itt mégis sikertül sok-sok csavart beleszőni a filmbe, zseniálisan volt kidolgozva, annyira jól dobtak 1-1 csontot a nézőnek az információdarabkákkal, végig lehetett izgulni, a film elején lévő átváltozó lényektől való félelmet, amely átcsapott... valami másba. meglepően felnőttként kezelve a háború borzalmait. Remek! Igen, voltak benne logikátlanságok (2019-ben felesleges mutatni a "meghekkelt telefonfülkét", bár ez gondolom afféle fricska a '90-es évek felé. akkor ott a titkos katonai bázis, sehol egy szekus csapat, csak a "havannázó lények")
    Gyakorlatilag Marvel kapitány, és Nick Fury eredettörténete, szívszórítóan, már-már vegytiszta pontossággal adagolja a történéseket a nagyobb MCU világába. A film végére egészen kerek módon lett hozzászőve a meglévő anyaghoz a Marvel kapitány. Emelte a tétet, remekül játszott Briie Larson is, szkeptikus voltam, de fú. Amiket kap a nő a trailerek megjelenése óta, azt egyáltalán nem érdemli meg. Szerethető, emberi karaktert hoz, amikor kell, akkor pedig egy szuperhumán harcost.

Ami külön tetszett:
    +Budapest
    +Ronan
    +Goose (még egyszer meg kell nézni a filmet otthon, amikor minden macskás jelenetnél elordítom magam hogy "CICCAAAAA")
    +A Skrullok története
    +90-es évek nosztalgia, nem tolták az orrunkba pofátlanul, de ütött (extra plusz pont, hogy ez főleg a zenékben jelent meg, pl. Nirvana - Come as You are, NIN, Guns 'n' Roses...).
    +Pár poén volt, de azon szakadt az egész terem.
    +NEM TIPIKUS FŐGONOSZ, AKI TOTÁLISAN A HŐS KLÓNJA, ugyanolyan képességekkel...(Hulk - Red Hulk, Hangya - Yellowjacket, Wolverine - Sabertooth, Black Panther - Killmonger, stb.) sőt, itt nagyon főgonosz sem nagyon volt, csak a háború, és a benne szenvedő felek. Szerintem ez zseniális üzenet a mai (politikai) világban. Egy Disney filmhez képest nem rossz!

8/10

Valahol azt is figyelembe veszem, hogy ezek a filmek folyamatosan "inflálódnak", egy Vasember 1-2-3 ma már nagyon lassú ütemben bontakozik ki, mondjuk egy ilyen pörgős eredettörténethez képest.* MCU mércével:
    Hasonlóan pörgős, mint a Galaxis őrzői 1-2, Thor 3, Bosszúállók 1-2.
    Jobb, mint a Fekete Párduc (*, erre mondtam, hogy lassú, vontatott film a BP, amely ráadásul tavaly nem csigázott fel az Infinity War-hoz, ellenben most ez a film IGEN!), és Thor 2.
    Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2019.03.10. 11:55:17
  • BenedekFeco
    Ralph Breaks the Internet

Tipikus Disney produkció internetes-videójátékos környezetben, a szokásosnál kevesebb "vernyogással".

6/10
  • Kandurex
    The Possession of Hannah Grace

Klisés, de vállalható horror. Unalmas estére kiváló.

6.5/10
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2019.03.11. 10:35:29
  • BenedekFeco
    Ha már mindenki Hunter Killer-t néz, ami nálam 4/10, akkor érdemes megnézni ezt is:

Kursk

Itt az unalomig ismert felállás helyett inkább a drámára és a mentésre koncentrálnak. Aki emlékszik még a történtekre, annak a végkifejlet előre tudható. Az egyetlen dolog, ami zavart, hogy "oroszföldön" is mindenki perfect angolt nyom.

6/10
  • LasDen #101668
    Hunter Killer

Jobb volt, mint vártam...

6.5/10
  • DantesHUN
    Ja. Elég nagy hülyeség. Még jó hogy nem készült...mondjuk egy olyan film, amiben fénysebességgel repkednek űrhajók, van lézerpuska, de azzal pár méterre se tudnak célozni és sokkal jobb a lézerpuskánál a bűvésztrükk meg a fénykard, és pár kicsi plüssmaci, le tud győzni sokkal feljettebb hadi gépeket.

Ez már tényleg túlzás volna.

( fantázia. Az ilyesmihez kell ,hogy legyen egy befogadó fantáziája a nézőnek. Ha neked nincs, hát...ez van)
  • greco
    Valaki megnézte már a Marvel kapitányt a screenx moziban? Lehet tudni h az egész film ki van vetítve oldalra is vagy csak bizonyos jelenetek?
  • Bokafix2
    Én már a Koponya szigetben is bírtam a csajt, erre meg kíváncsi vagyok.
  • Synchronous
    Oké, induljunk ki abból hogy a te állításod igaz, és fontos volt Atlannának érzelmileg, hogy közel maradjon az óceánhoz. Viszont melyik anyának lesznek fontosabbak a saját érzései meg a nosztalgiája, minthogy mindent megtegyen a gyereke biztonságáért? Ha mérlegre teszi a két dolgot magában, és konzekvenciát von, akkor az egyik serpernyőben egy tégla lesz, a másikban meg egy tollpihe.
    Én értem miről beszélsz, de bármekkorák is az arányok, stratégiailag akkor is az a bölcsebb lépés ha olyan helyre megy ahol szinte biztosan nem keresik... ha a vízparton marad az egy potenciális veszélyforrás, és az idő mindenképp ellene dolgozik. És így is történt, mert néhány év alatt rátaláltak.
  • hawkie22
    Captain Marvel

Nálam bejött a film. Nem ismerem a képregényt, így nem is tudtam, hogy mennyire OP a karakter, de a film utolsó harmada eléggé meglepett. Most már tényleg nagyon kíváncsi vagyok a Végjátékra. :) A humor jó volt, a látvánnyal nem volt semmi gond, a sztori olyan, mint a többi képregényfilmé, a 90-es évek hangulata nagyon átjött. :)
    A két órát nagyon élveztem, szívesen néztem volna még tovább. De majd a 2. részt. :)

Nálam 8/10
  • Dynamic
    "Nagyon fontos lehetett érzelmileg az óceán amikor elüldözték onnan és a fogságot meg a kivégzést jelentette neki. "
    Ez a te prekoncepciód, de semmikép nem ténykérdés. Mivel nem látunk bele a fejébe akár az én állításom is lehet igaz.

Mindegy is. Feladom. Te tényleg nem akarod megérteni, hogy nem a sebességgel és A-B távolsággal van a gond, hanem az arányokkal. Hogy mennyire tartod reálisnak, hogy ha egy tűt elrejtek egy százemeletes házban akkor azt te megtalálod. Hiába teszed meg k.gyorsan a távolságokat meg hiába mész lifttel két emelet között... Meg hát nyilván minden egyes nap ezzel foglalkoztak, hogy x millió km2-en centiről centire haladva az összes fa mögé meg budiba benéztek.
  • Synchronous
    Elnéztem, a 10 ezer feet/sec csak Aquaman-re vonatkozik... míg a többiek 300 km/óra körül. De ez is változó, mert többféle vízi faj létezik. Vannak akik gyorsabbak 300km/óránál, ergo ha meg kell keresni valakit tuti nem a lassabbakat küldik.
  • CalebJoe
    A pre-crisis képregényben (adventure comics 260) kicsit más, ott is a világító toronynál élnek csak Atlanna nem hagyja el a férjét hanem megbetegszik és meghal, de előtte elmeséli a honnan is jött.

Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2019.03.07. 23:46:54