Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

barnie1990
SPOILER

A kikotozos verekedes nem kellett volna szerintem, a vegen az autos uldozes nekem nagyon bejott, ami leginkabb az operatori munkanak volt koszonheto.

Zene nélkül mit érek én?

Tetsuo
Taken - Sablonos, de izgalmas akciofilm. SPOILER SPOILER SPOILER
Luc Besson fixaideaja a francia utcakon valo nyilvanos oldokles, kovetkezmenyek nelkul.. mondjuk ebben a filmben cseppet realisabb mint amit Tcheky Kario muvelt rendorfonokkent..
Tipikus, a "gonosz" oldalon mindenki az, meg a sofor is, akinek a fohos, a nezok legnagyobb oromere szetzuzza a fejet az ajtoval.
A fohos persze kikotozve is szetver mindenkit, de Neeson jateka megis megmenti a rem1szeru kontrasztos karaktert. A tobbi rem1szeru karaktert viszont nem menti meg semmi. (Na jo, a lanyt megmenti az apja, meg az alakja.. 😊
A kiszamithato Bessonos akciofolyam azert tetszik sok embernek mert felporget, sztan katarzis es ennyi. Luc azert 1x csinalt 1 maradandot: a Nagy kekseget..
(meg vmit akrtam irni.. de mit is 😊

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Tetsuo
igy igaz

Jano
Pont a hét elején diskuráltunk egy kolléganõvel, hogy hál' Istennek lefújták a riméket. :-C

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

SötétBarom
Ez micsoda egy ferde öltet..

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Sephi
Uristen.......

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

remélem lesznek ûrhajók és idegenek:-)
Blasta

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

[Jakuza]
Most igy belegondolva milyen filmekben szerepelt Eli Wallach, azert nem akarmi.
Fel sem kapna senki manapsag erre a nevre a fejet, pedig Eli Wallach ( valakinek talan a Tuco alias Csufrol jobban beugrik)

Csak par cimet felidezve.

A jo a rossz es a csuf.
Mackenna aranya.
A het mesterlovesz.
Keresztapa 3

Te jo eg milyen filmek ezek, majd az osszesre 10/10-et lehet adni.
Orok klaszikusok maradnak mar az idok vegezeteig.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Montanosz
Gut-Pile

Szeretem a kézikamerás horrort, a kamera rángatózása, egyedisége olyan feszülté teszi a filmet...
Persze van vacak ilyen amatõr film rengeteg, ez talán kivétel, nekem jó szórakozás volt.
Semmi mesterséges világítás, a borongós õszi idõ, nedves-nyálkás lehullott falevelek mindenhol, kopár erdõ a film színtere, eleve depresszíó...

Dan véletlenül lelõ egy másik vadászt...eltemeti a testet és elfelejti, hogy ez valaha megtörtént....Egy évvel késõbb Dan néhány baráttal visszatér ugyanahoz az erdõhöz. A hétvégéjük elég eseménytelenül indul útnak, de amíg a fickók jól szórakoznak, valami jön vissza...valami jön vissza az életbe, és bosszút akar!

Egyszer nézõs, néhol idióta fekete humorral.

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Sephi
Madagascar 2 -

Haha 😄 Jobb volt mint az elsõ réssze 😊 Imádom 😄

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

ForzaInter
hatalmas film, nagy kedvencem😄

Yo, Bitch!

Itt a másik:

Készült: 1968 színes olasz-amerikai western
Eredeti cím: C’era una volta il West / Once Upon a Time in the West
rendezõ: Sergio Leone
író: Bernardo Bertolucci, Sergio Leone, Dario Argento, Mickey Knox
forgatókönyvíró: Sergio Leone, Sergio Donati
zeneszerzõ: Ennio Morricone
operatõr: Tonino Delli Colli
jelmeztervezõ: Carlo Simi
producer: Fulvio Morsella
executive producer: Bino Cicogna
látványtervezõ: Carlo Simi
vágó: Nino Baragli
szereplõk:
Claudia Cardinale (Jill McBain)
Jason Robards (Cheyenne)
Charles Bronson (Harmonika)
Henry Fonda (Frank)
Volt egyszer egy vadnyugat…ez a film jut mindenkinek az eszébe, aki egy kicsit is ért a westernhez. A mûfaj csúcsa lett ez a film, mintegy megkoronázta a westerneket.
Egy olyan korszakból, amikor nem volt törvény, nem volt rend. Amerika egyébként is rövid történelmének, egy nyúlfarknyi fejezete, sõt ennek is a vége. Mert a cím, tényleg igaz, a vadnyugat már csak volt, ez a vég, egy korszak vége. Mind a western filmeké, mert többé nem sikerült ez a filmet felülmúlni. Meg a vadnyugaté is, a vasút a fejlõdés a civilizáció véget vetett ennek a korszaknak, a magányos hõsök, a pisztolypárbajok, úgy az egész vadnyugat véget ért, ahogy a sín kettévágta a kontinenst. Ez megállíthatatlan folyamat volt, jöttek a ,,Mortonok” és jött egy új korszak hajnala.

Ebben, a fura világban játszódik a történet, itt futnak össze a szereplõk. Egy férfi, aki bosszúra szomjazik, egy bandita aki pénzt remél, egy másik aki a vasutat szolgálja ki, és szintén pénzt akar, meg hatalmat, és egy nõ, aki elvesztette mindenét.

A történet a következõ, egy kihalt, koszos ócska kis vasútállomásra egy harmónikázó férfi érkezik. Hárman várnak, rá, hogy lelõjék, Frank emberei. Harmónika pedig Frankre vadászik.
Közben, egy egyszerû farmer kinn a sivatagban éldegél családjával, és közben nagy terveket szövöget, gazdagságról álmodik . Új fiatal feleségét Jill-t várja , amikor gyilkosok érkeznek, és megölnek mindenkit. A gyilkos Frank, aki egy gazdag, lebénult vasúttulajdonosnak dolgozik, Mortonnak. Elgördíti az akadályokat az útból, mint ez a családot. Frank, úgy intézi a gyilkosságot, hogy mindenki a környék banditájára Cheyenne-re gyanakodjon. Cheyenne pénzt remél az ügybõl, ezért segíti a lemészárolt farmer fiatal özvegyét. Harmónikát pedig csak a bosszú érdekli, a pénz nem. Pedig sok pénzrõl van szó, ugyanis csak egy helyen lehet vasút állomást építeni a környéken, mégpedig az özvegy Jill földjén.

A történet, egyszerû, és kegyetlen. Véres és sötét.

Hogy miért lett ez a film a csúcsa a mûfajnak? Nos, a válasz a szereplõk és hangulat.
Ahogy elkezdõdik, talán ez a leghosszabb bevezetés egy filmben. Három gyilkos várakozik egy állomáson. Csend van, legfeljebb a légy zümmög, vagy a szél fúj. Várnak, amíg meg nem jön a vonat. Aztán felcsendül a harmónika…majd pisztolylövések, a film meghatározó dallamai.
Ha már zene, Ennio Morricone a zeneszerzõ , valami ragyagót alkotott. A zenéjére amúgy is jellemzõ, hogy olyan nagyzenekari mûvet csinált amiben az alapvetõ hangok: a korra jellemzõ hangszerek, vagy zajok, mint a nyikorgás például.
A zene hol megszólal, majd hirtelen elhallgat, pont akkor és úgy, hogy ledöbbentõ hatása legyen.
A képek, a táj a sivár kietlen vidék, ehhez tökéletesen passzol a zene.
Aztán a motívumok, amikben itt Leone igazán sokat vonultat fel. Mint például , Morton akinek egy vágya van, eljusson az óceánig a vasúttal mielõtt legyõzi a betegség. Ám nem sikerül neki, mindössze egy pocsolyáig jut el, ahhoz kúszik haldokolva a földön, és közben hallani véli az óceánt.
Vagy a család, akiket megölnek, a hirtelen elhallgató rovarok, aztán a baljós csönd, majd a gyilkos lövések.
Aztán persze a végsõ leszámolás,Frank és Harmónika között.

A szereplõk, Jill aki a nagyvárosból érkezett és prostituált volt, gyönyörû . Frank, az egyszerû gyilkos, ám üzletember akar lenni. Cheyenne egy banditavezér, aki annak ellenére hogy bûnözõ, mégis vannak valami fura elvei, mint hogy nem ölne gyereket, vagy papot-katolikus papot persze- hogy õt idézzem.
Na és Harmónika. Egyet tudunk róla, Frank ölte meg a testvérét. Hogy utána, mit csinált, hogyan lett ilyen jó lövész, mibõl élt, nem tudjuk. De vajon egy olyan korban azon a vidéken, mibõl is élhetett volna? Harmónika sem különb hát,valószínûleg. Nem egy pozitív hõs õ, csak olyan mint a többi, a különbség csak annyi, hogy jogos bosszút akar állni.

A háttér:
Az hogy mikor játszódik a történet csak nagyjából lehet következtetni, valószínûleg a polgárháború után,a nagyvasútépítési láz idején. A fehér ember már mindenütt elterjedt a kontinensen, az õslakosok az indiánok mindössze két rövid jelenetben bukkannak fel, például, ráadásul az egyik jelenetben azt láthatjuk hogy éppen a vasút kocsiról szállnak le. Vagyis, nem csakhogy a polgárháború után ,de a nagy indiánháborúk után játszódik, valószínûleg...bár szerintem ez csak nekem fontos, de ki bújt belõlem az amatõr történész és megpróbáltam behatárolni az idõt, a korszakot.

Spoiler következik!

A film vége, bár gyõz Harmónika mégsem boldog, nem egy happy end,bár ez nézõpont kérdése.
Cheyenne meghal, és aki nem tudná , mert én se tudtam, amíg nem láttam a vágatlan verziót,. Morton lõtte meg, a béna vasút-tulajdonos, Mr. Pöf-Pöf, ahogy Cheyenne nevezte.
Harmónika ellovagol hiába vár rá Jill.
Na és a vadnyugat? Hát igen,m az pedig véget ért, mert megérkezett a vasút, ahogy az elején írtam véget ért egy korszak.

Végezetül mit is írhatnék még? A film egyszerûen remek. Igaz, hatásvadász, elnyújtott jelenetekkel van teli, de mégis épp emiatt olyan hangulatos, hogy ez nem zavaró, sõt emiatt kimagasló.
Azonban, azt hiszem ma ez a film már nem lenne sikeres. Egy más korszak, egy más generáció filmje ez, ma már nem ez a divat. 2 óra 38 perc hosszú, lassú film amiben nincs sok akció, ma nem ez dívik.

De feledésbe merülni akárcsak a vadnyugat történelme ,ez a film sem fog. Maradandó, klasszikus alkotás, örökre ott a helye a legjobbak között.

Mi mást is adhatnék: 10/10, ezzel nem lehet vitatkozni.

Írtam két filmrõl is kicsit bõvebben, de beírom ide is

olasz western, 155 perc, 1966 eredeti cím: (Il Buono, il brutto, il cattivo)
rendezõ: Sergio Leone
író: Sergio Leone, Luciano Vincenzoni
forgatókönyvíró: Agenore Incrocci, Furio Scarpelli
zeneszerzõ: Ennio Morricone
operatõr: Tonino Delli Colli
vágó: Nino Baragli, Eugenio Alabiso
szereplõk:
Clint Eastwood (A Jó)(Rátóti Zoltán)
Lee Van Cleef (A Rossz)( Grúber Hugó)
Eli Wallach (A Csúf) (Gera Zoltán)
Luigi Pistilli (Pablito Ramirez atya)
John Bartha (sheriff)

Azon gondolkodtam, hogyan is kezdjem írásomat errõl a filmrõl. Aztán eszembe jutott valami: Quentin Tarantino szerint minden idõk legjobban megrendezett filmje. Nos, egyetértek vele.
De mirõl is van szó? Három egymástól teljesen eltérõ, de ugyanakkor mégis nagyon hasonlító emberrõl, meg az aranyról.
Három gátlástalan bûnözõ, akiknek csak a pénz számít. Átverik a saját társaikat, gondolkodás nélkül ölnek, és mindezt miért? Hát kétszáz ezer dollár értékû aranyért.

Ugyanis, a polgárháború idején, néhány déli tiszt ellopta és elásta a hadsereg pénzért. A pénz elveszett, és a véletlenek összjátékának köszönhetõen, három bûnözõ tudomást szerez errõl, csakhogy egyikõjük sem tudja a kincs pontos helyét. Az egyik csak a temetõt ismeri , míg a másik pedig a sírt a temetõben.
Össze kell hát fogniuk… ám idõnként egymás ellen fordulnak, de végül eljutnak a kincsig ahol… de erre még visszatérek.

A film igazi erõssége a három fõszereplõ, Szõke, Angyalszem, na és Tuco, azaz a jó a rossz és a csúf. Pedig egyikõjük sem jobb a másiknál, mindhárman bûnözõk, gyilkosok. Azonban, Szõke mégis csak a JÓ. Furcsa jellemvonásai vannak bûnözõ létére. Kapcsolata Tuco-val, vagy amikor a végén nem öli meg, neki hagyja, a pénz felét aztán ellövi a kötelet. Meg is ölhette volna, vagy említhetném azt, amikor Szõke rá teríti a kabátját egy haldokló fiatal déli katonára. Ezek miatt õ a JÓ.
Angyalszem a ROSSZ, a hidegvérû számító gyilkos. Aki ki használva az éppen zajló polgárháborút-hadifoglyokat foszt ki, na és persze mindig elvégzi a feladatát, ha megfizetik, hát ezért õ a ROSSZ.
Tuco, vagyis Tuco Benedito Pacifico Juan Maria Ramirez, ismertebb nevén a Patkány a Csúf, mert hát Tuco egy szerencsétlen nem túl éles eszû mexikói bûnözõ, aki szívesen tesz csúf dolgokat: azaz szívesen átveri a társait, ha módjában áll, azaz egy csúf csóró kövér patkány, ahogy Szõke emlegeti.
Ezt a három embert a véletlen sodorja egymás útjába. A véletlen, aminek nagy szerep jutott a filmben. A véletlennek köszönhetõen marad életben Szõke mikor Tuco elkapja a szállodában, aztán ugyanígy a sivatagban is véletlennek köszönheti az életét, mert pont arra száguld egy szekér, rajta egy haldoklóval, aki a titok egyik felét Tuco-nak a másik felét Szõkének árulja el. Ugyanez a véletlen sodorja õket bajba, amikor a szürke egyenruhába bújt Szõkét és Tucot elkapják a kékkabátosok, ahol nem más vár rájuk, mint Angyalszem.
Bár három fõszereplõrõl van szó, egyedül Tuco hátterébõl ismerünk meg valamennyit, tudjuk, hogy a testvére pap, és rossz viszonyban van vele. A sorsa pedig elég szomorú, mert ahonnan õ jött ott az ember vagy pap lesz vagy útonálló.
Szõkérõl és Angyalszemrõl nem tudunk meg semmit, még az eredeti nevüket sem ismerjük, de ez nem is fontos.

A film rendelkezik egy kerettel, mind az elején, mind a végén a narrátor megmutatja, hogy ki a Jó a Rossz és a Csúf. Az elején ebbõl megismerjük õket, a végén pedig látjuk mi lett velük.
Nem hiányzik az alkotásból a humor sem, aminek forrása általában Tuco , vagy Szõke mondásai. Amikbõl rengeteget lehetne idézni, szinte mind aranyat ér, egyet hadd idézzek is tõle: ,,Kétféle ember van barátom. Az egyik fegyvereket tölt, a másik sírokat ás. Te ásol. ”
A zene, ismét Ennio Morricone munkája szokás szerint zseniális. Nem lehet egyszerûen más szót használni.
A rendezés pedig…nos van egy jelenet ami a film egyik csúcspontja. Amikor Tuco össze-vissza szaladgál a sírok között, a zene Tuco mohó-kapzsi ábrázata a fényképezés… mind ez egy tökéletesen megkomponált jelenet. A rendezés csúcsa, és szerintem nem csak hogy a western, de úgy egyáltalában az egész filmes szakmában az egyik legjobban megrendezett pár perc.
Azonban ezen kívül is vannak megdöbbentõ kockái, a zenélõ hadifoglyok miközben Tuco-t verik, a csata jelenet, na és a végsõ párbaj. Hárman egymás ellen, a feszültség ki kire lõjön? Ki kire fog?
Tényleg igaza volt Quentin-nek a filmmel kapcsolatban.

A kor, amiben járunk, a polgárháború vége lehet. A déliek visszavonulnak erejük végére érkeztek, seregük öregekbõl, újra besorozottakból és fiatal fiúkból áll. Nagyszerû megoldás a filmben, hogy a háború oka valójában el sem hangzik.(a rabszolgaság) Egyetlen szereplõ sem nyilvánít véleményt a harcoló felekkel kapcsolatban. Legfeljebb mindenki igyekszik hasznot húzni belõle. Mint a kocsmáros, aki örül, hogy jönnek az északiak, mert azok gazdagabbak,de azért éljenez a délieknek is, amíg a városban vannak.
Hát igen, szó sincs a jó rabszolga felszabadító északiakról és a gonosz konföderáció-párti déliekrõl. Értelmetlen, kegyetlen háborúról annál inkább. Az északiak kínozzák, megverik a déli foglyokat, és valószínûleg a déliek is ezt teszik. Becsület? Annak nyomát sem látni ebben a háborúban. Kínzás, és kivégzések, kegyetlenkedés, aminek remek példája egy katona, akit a vonat elé kötöttek… ilyen volt a háború.
Értelmetlen dolgokért halnak meg, mint egy jelentéktelen híd. A háború az értelmetlen gyilkolás, még a két kemény bûnözõt, Tucot és Szõkét is meghatja.
Egészen szívbe markoló volt, látni az alkoholista északi tisztet, aki arra kényszerül, hogy fölöslegesen küldje halálba az embereit, aztán a haldoklását és mosolyt az arcán mikor végre felrobban a híd.

Ez a film igazi mûalkotás. Sok mindenrõl szól, az értelmetlen háborúról, a kegyetlenségrõl, de legfõbbképpen három emberrõl, három végül is átlagos vadnyugati bûnözõrõl, akiknek csak a pénz számított. Vagy mégsem? Elvégre Szõke nem öli meg Tucot bár megtehetné. A hidat sem lenne muszáj felrobbantaniuk, akár meg is kerülhették volna.
Minden tökéletes lett, a zene a rendezés színészek bár igaz alig színészkednek, például Eastwood egy arckifejezést használ az egész filmben… mégis maradandó az alakítása.
Mint ez a film is, maradandó örök darab lett.
10/10, ehhez kétség nem férhet. Sergio Leone a legnagyobb rendezõk közé tartozik, eme két nagyszerû filmjével.

Randelz
Épp most néztem meg. Szerintem is 7/10

báttyó02
Burn After Reading
7/10

Pierre Van Hooijdonk - Djibril Cissé - Go Gunners - F.F.F -

SASboy
igen

nice legs. what time to open?

ProGabe
én is most néztem meg a Wall-E-t

hibátlan...10/10

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

miki36
Taken
Pár napja néztem meg, azt hiszem minden le van már írva itt a filmrõl😊
9/10

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
Nem igen nézném meg többször, egynél talán egy picivel jobb volt.
6/10

Tropic Thunder
Nem nagyon nevettem rajta, sõt még megmosolyogtató poénok sem voltak benne, nem tetszett, egyszernézõs múvi.
5/10

\"To desire immortality is to desire the eternal perpetuation of a great mistake.\"

kaposi1
Ezután a sok pozitív hozzászólás után akkor valószinüleg ki lehet jelenteni hogy a 2008-as évben látott legjobb akció-krimi a Taken lett.<#taps>
Már csak arra lennék kiváncsi hogy ti is a két feliratos versiót láttátok?<#fogmosas>

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

miki36
Zseniális film, és a Család kicsi kincse is jó.

\"To desire immortality is to desire the eternal perpetuation of a great mistake.\"

ForzaInter
Superbad

Knocked Up-tól nem jobb, de nem is rosszabb, néhol sírva röhögõs volt😄 kát zsarun szakadtam😄 8/10.

Yo, Bitch!

ForzaInter
hát ez tényleg rohadt jó film, egyik nagy kecvencem.

Yo, Bitch!

Blasta
Hát, mondjuk tény, hogy van azon a listán pár oda-nem illõ film, amit azért a truman überel, de mindegy is, az csak egy lista, a truman pedig egy fasza film (anno 2x is megnéztem moziban egymás után 😄)

precision
kösz a tippet, "meg lesz nézõdve" valamikor 😊

Bazinga!

precision
hát épp ezaz, hogy lemaradt arról a listáról, ezért kevés a 7.9

Bazinga!

Blasta
"imdb 7.9 -e elõtt meg értetlenül állok..."

???? Ez egy elég magas pontszámnak minõsül az IMDB-n, szvsz teljesen korrekt, magas pontozás.

(au imdb top 250-es listában is 8 pontig szerepelnek a filmek, nem sokkal maradt le arról a listáról sem, szal...)

zaki
<#eljen><#worship><#eljen>
Nálam is 10/10-es... Fasza kis társadalomkritika. Ha nem láttad nézd meg a Család kicsi kincse c. filmet, az is elgondolkodtató film.

precision
Truman Show

Eddig még nem láttam, de ma sort kerítettem rá. Hát mit is mondjak, bekerült most a top 10be nálam. Az ötlet zseniális, a mondanivaló húsbavágó, a színészek jók. Az egész film nagyon jól fel van építve, egy percig sem unatkoztam, pedig nem ölnek meg senkit, nem robban fel semmi...stb. Szóval alapmû, Jim Carrey egyik legjobb, ha nem a legjobb filmje. Bár még nem láttam mindet, de be fogom pótolni.

10/10, egyértelmûen! imdb 7.9 -e elõtt meg értetlenül állok...

Bazinga!

Nem értem, hogy mire gondolsz? Mi nem történhetne meg?

Én csak kérdeztem valamit, nem ilyesmit, hog mi nem történhetne meg...

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

Montanosz

AntiHero
Szintén ezt gondolom. Most fejeztem be.
Nagyon jó.

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

Sephi
Taken -

Idejét sem tudom mikor láttam ekkora filmet. Semmi rosszat nem tudok róla mondani, egyszerûen magával ragadott és mar mar a hideg rázott ki.

Istenem, miért nem csinálnak ilyen jó filmeket... többet!

Nagyon ajánlom mindenki figyelmébe!

Sheltem
Wall-E

9/10
Szuper kis animációs film, a vége ahogy mások is írták túlságosan összepréselt, elnagyolt ezért 9/10.

The Mist

8.5/10
(Meglepõdtem, régen láttam már jó horror(bár port.hu szerint filmdráma) filmet,utoljára talán az 1408 volt említésre méltó).

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Sati84
Nem annyira...
Én az Alientõl és a Thingtõl még most is néha borzongok meg belegondolok, hogy basszus...

Mondjuk, ezek mûalkotások, szóval a mai sekélyes horrorkínálat hülyeségeire persze hogy immunisnak lehet lenni egy idõ után. De a régi klasszikusok az más tészta!

\"Meet me in Montauk...\" \"Előtted nyitva áll majd minden ajtó, mert ismered önmagad\" (Konfúciusz)

desigo
Krezga
Pata tanya

Nagyon jó animációs vígjáték. Nagyából az egészet végigröhögtük. Az énekes patkány volt a legjobb^^ Emental G
8/10
Shep
Egyik haver statiszta volt benne, azt monda 1,5 órán keresztül sminkelték 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

ProGabe
"Szal elhagyta a vetítést mert megdöbbent azon amit látott."

nem!

pont az a lényeg, hogy tetszett neki. elõször cinikus volt a filmmel kapcsolatban, de azután a 20 perc után, amit látott belõle pozitívan csalódott

a 20 percet onnan tudom, hogy rákerestem a szövegre. amúgy a Blade Runnerrõl van szó

Tetsuo: angol szöveget környezet nélkül fordíttatni soha, de soha!

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Tetsuo
cheers!

precision
webforditas.hu powa!!!

Dick, aki elõzetesen errõl cinikus volt, elhagyta a szûrést, amit kellemesen elkábítottak azzal, hogy mit látott.

Amúgy a screening az a megjelenõs elõtti vetítés, általában kritikusoknak. Szal elhagyta a vetítést mert megdöbbent azon amit látott.

Bazinga!

Tetsuo
"Dick, who had been cynical about it beforehand, left the screening pleasantly stunned with what he had seen."
Ez mit jelent pontosan?? (Philip K. Dickrol van szo..)

Tetsuo
Baraka <1992> - Odabasz. 😊 A Lumiere fiverek ezert talaltak ki a mozit!

precision
Kamarás Iván egy ügynököt alakít, Oroszlán Szonja meg azt a nõt a babával 😊

Bazinga!

Sephi
Lol, hol tûnt fel ?😄

Seth
"Nem tudtam hogy magyar vonatkozása is van ennek a filmnek"

A Korda stúdióban készült a film Etyeken 😉

PSN ID.: Beegabor

precision
Hellboy 2

Nem volt rossz, jobban bejött mint az elsõ rész. Jobban odafigyeltek a látványra, a monsterek jól néztek ki. A sztori nagyon gyenge, a végét összecsapták, de talán nem is ez a lényeg. Egyszeri nézésre mindenképpen alkalmas. Nem tudtam hogy magyar vonatkozása is van ennek a filmnek (pl Kamarás Iván és Oroszlán Szonja fél másodpercig feltûnik 😊 6,5/10.

Tropic Thunder

Jobbra számítottam a trailer alapján. De azért így is elég jó volt. Robert Downey Jr. pedig egy állat. Eredeti nyelven néztem, magyar felirattal. Nem tudom, hogy a magyar felirat honnan származik, és hogy pl a szinkronban ugyanígy fordították e Robert Downey Jr félig kamu "parasztangolját", de tetszett 😊 Tom Cruise is hozta a formáját. Jack Black tényleg észheztérhetne már. Miért nem megy vissza a School of Rock -os vagy a Tenacious D -s vonalhoz... ott még egész jó volt. Jobban áll neki a "zenebohóc" szerep. Maga a film egyszer megnézhetõ. 6,5/10.

Bazinga!

Montanosz
pedig asszem volt egy pár éve, amikor androidra cseréltek egy házaspárt, és a filmet a férj szemszögébõl láttuk.
a végén mindenki felrobbant bár már halványan emlékszem, de akkor nagyon tetszett
talán az Impostor?

EnZsolt
Total Recall novellávan jobb, szerintem 😊 Persze a film is tetszett, de idáig nem született még normális Dick adaptáció csak a Blade Runner, bár azon is csavartak 😄

I wanna go some place,where people die when they are sick,and don\'t sit in the yard eating cowboy toast,when they have been shot through the head. TF2: nyulbela MW2: d[-.-]b SiKtune

De egy-két Stephen King adaptáció a mai napig rámhozza a frászt (Pl.: Kedvencek temetõje, Ragyogás, stb.)