Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Erről eszembe is jutott egy vicc.. (de azt már inkább oda írom, ahová való<#nyes>#nyes>)
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
az értetlenkedő, egymásranézünk poénok már KEZDTEK idegesítőek lenni, de nem tolták túl. ahhoz képest, hogy nembiztos hogy én vagyok a célközönség (mondjuk 15-25 leginkább), akkor igenis élvezhető, könnyed film volt, egy pici drámával, és legalább nem tolták túl a klisés főgonoszt sem. sőt!
tetszett a vége, kíváncsi leszek hogy hozzák össze a captain marvellel (spoiler: szerintem nem hiába játszódik majd az a film a 90-es években, tuti hogy a kvantumvilágnak köze lesz ahhoz, hogy carol danvers eddig nem tűnt fel az MCU-ban)
8/10, #jobbvótmintazelső
+ 1 michelle pfeiffer milyen vonzó nő még mindig, úr isten! gyönyörű nő
Pasi több vasat tart a tűzbe. Egyik a főnöknője. Egy nap elüt egy bicajos nőt, aki megtetszik neki.
A bicajos nő férfiháremet tart fent. Egy nap egy helyes autós pasi elüti tekerés közben...
A film zavarosan, kapkodva és kesze-kuszán indul. Aki kicsit nehezebben tudja követni a hirtelen váltakozó eseményeket, az bele se kezdjen inkább. Néha már azt sem tudni, ki kivel hentereg épp. Csak épp a bicajos csaj nem hentereg még az autós pasival..
Fura dolog ez a szerelem. Létezik egy olyan formája is, amikor csak egy partnerre vágyunk. A többit meg lerázzuk.
Ezt teszi a bicajos csaj is: összehívja a falkát, s közli velük: nincs több entyem-pentyem.
Autós pasi szarabbul jár, mert tudomást szerez egymásról női háremének két tagja, akik egy étteremben nyilvánosan megszégyenítik.
Most mit mondjak erre? Ki mint vet, úgy arat..
Szóval miután mindketten szinglik lettek (vagy majdnem, mert a bicajos csajért a férfihárem nős tagja otthagyja a feleségét és esélyt kér) rájönnek, hogy ők ugyanolyanok csak pepitába. Ha szerelmes az ember, nincs mit tenni: csak Ő kell, és senki más.
Sem volt barátnő aki lelécelt, sem feleségét elhagyó szerető.
Egy kicsit meglepett a 4-es imdb átlag, de végül is valahol érthető is.
Mert szerintem szerelem ide vagy oda, kutyából nem lesz szalonna.
Ha érthető mire gondolok..
10/4. Tartom a tétet.
De szép bauxit, honnan van?
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Utoljára szerkesztette: repvez, 2018.07.25. 22:20:45
Mozi előtt azon gondolkoztam miről is szólt az utolsó rész, de a nyitójeleneten kivűl sok más nem jutott eszembe.
Talán ez egy kicsit emlékezetesebb lesz majd! A recepten nem változtattak sokat : akció, átverés, akció, maszk, akció, átverés, über-brutál befejező akció. A történet nem túl erős, a látvány, ahogy azt elvártuk, szinte szétszakítja az IMAX vásznat (3D semmit sem ért). Talán csak a Cruise féle motoros jelent volt egy kicsit "gagyi".
Azt hittem nem fogják tudni kitölteni okosan a közel 2 és fél órát, de jól szórakoztam!
8/10
Xbox Live : KutyaKiki PSN : KikiKutya
Ráadásul, meglehetősen nagy hézagot töltött be, mert az utolsó dél-koreai filmet majdnem 1,5 hónapja láttam...
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
(2018.07.24) (127 perc, dél-koreai) - Action, Thriller
Director: Park Kwang-Hyun
Writer: Park Kwang-Hyun, Oh Sang-Ho
Producer: Jang Young-Hwan, Jung Jae-Wook, Kim Hyun-Chul
Stars: Ji Chang-Wook, Shim Eun-Kyung (nyami-nyami), Oh Jung-Se, Ahn Jae-Hong, Kim Sang-Ho
Kwon Yoo (Ji Chang-Wook) a nemzet egykori taekwondo bajnoka munkanélküli játékfüggőként tengeti mindennapjait, nővérként dolgozó édesanyja minden unszolása ellenére. A valóságban egy lúzer, de virtuális csapalapú akciójátékokban maga az isten, a Vezér. Történetünk kezdetén egy hétköznapi hívás, és a segíteni akarása bajba sodorja - olyanba, mely egyik pillanatról a másikra közönséges bűnözőkkel teli börtönbe juttatja, egy olyan váddal, amit még odabenn sem néznek tétlenül...
Virtuális csapattársai, Mr. Hairy vezetésével, azonban nem hagyják cserben... és egy izgalmas akció veszi kezdetét.
//Elmondom, hogy miért kedvelem egyre jobban és jobban az ázsiai filmeket és színészeket: mert bátran és sokkal többet bevállalnak a forgatókönyvekben és az azokat megelevenítő színészek sem kímélik magukat úgy, mint a filmipar megkopó bölcsőjében, Hollywoodban, ahol lassan már a színésznek nem is kell egy szettben lennie a színésztársaival (stb.)...
//Shim Eun-Kyung, hmmmm....
//Mivel végig fenntartotta az érdeklődésemet, jól adagoltan izgalmas volt, néhol humoros, a végső pontszám megkérdőjelezhetetlenül ilyen magas, és bátran merem ajánlani mindenkinek.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Hát ez egy baromi jól összedobott kis film volt. Gondolom rajtam kívül már mindenki látta itt..<#nyes>#nyes>
Aki még nem: kezdő ügyvédpalánta nagy fába vágja a fejszéjét. Egy haldokló fiú és családja védelmében beperel egy menő nagy biztosítócéget.
Fingom nincs, a való életben is így működik e a biztosítási kártérítés kezelési menet, de nem semmi, ahogy itt előadták.<#eljen>#eljen>
Közben kapnak egy kedvező ajánlatot megegyezés gyanánt, de az ügyvédpalánta javaslatára, ne fogadják el, mert több jár.
Hát felveszik a kesztyűt: tanúkat kutatnak fel, akik valahogy időközben furamód eltűntek...
Sajnos a haldokló fiú már nem éli meg a per végét.
Coppola mondjuk amúgy sem csinált sz@r filmeket. Érdemes megnézni, ha valakinek eddig kimaradt.
10/8.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.07.25. 10:15:20
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Egy lepukkant, kábszis "farang" boxoló szenvedéseit követhejük végig egy thai börtönben, majd 2órán keresztül... Az egész alatt olyan érzésem volt, hogy egy "művészfilmet" nézek, ezért szerintem nagyon meg fogja osztani a véleményeket.
A főszereplő karakter jól hozza a tipikus "fehér ember ázsiában" mentalitást, és én személy szerint egy igazi bunkónak tartottam, akiért egy percig nem izgultam. Az B+, hogy ott van hónapokig és egy kicseszett "kap khun khrap"-ot, vagy legalább a sorszámát a cellában nem volt képes megtanulni...
Nos, én nem tudom, hogy valójában milyenek a börtönök Thaiföldön, de ezek után nem is igazán akarom kipróbálni 😊
6/10
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
A képi világ és a sztori csillagos ötös... úgy is lehetne jellemezni, hogy a jeges pokol. Ez nem a 12 majom, nem is a piszkos 12, még csak nem is 12 dühös ember... hanem 12 norvég ellenálló, akiket lekapcsolnak a nácik. Így jár aki katonai reptereket próbál szabotálni. Viszont egyikük megmenekül, így elkezdődik utána a hajsza. Kegyetlen jó film, történelmi alapanyaggal.
8.5/10
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
~38 percnyi beszélgetés a készítőkkel az Alita: Battle Angel-el kapcsolatban (spoiler mögött a videó):
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
//Várhatóan igen, ebben is lesz valamiféle hősies megmentés --- leginkább a gyerkőcökkel tudnak kicsikarni megkönnyebbült sóhajokat a középkorú filmnézőkből.
"WARRIORS OF FUTURE Official Trailer (2019) Sci-Fi Action Movie HD"
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
Szerk., meg is van:
Utoljára szerkesztette: Seth, 2018.07.24. 20:56:42
PSN ID.: Beegabor
Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Azért ezek a filmesek kitalálhatnának már valami újat a "röpködő csápok/lövedékek/kardok/shurikenek között, leszúrt tripla Rittbergerrel, lassítva ugráló főhős" jelenetek helyett. Már kezd lassan uncsi lenni 😊
(2018.07.23) (110 perc, amerikai) - Adventure, Drama, Western -- PG13
Directors: Ethan Coen, Joel Coen
Writers: Joel Coen (screenplay), Ethan Coen (screenplay) | 1 more credit »
Stars: Jeff Bridges, Matt Damon, Hailee Steinfeld
Az 1969-es eredeti feldolgozást követően megnéztem a 2010-es Coenizált verziót is.
//*** = ez aztán még "csodásabb" - a seriff inflálódott...
//A Coen fívérek úgy gondolták, hogy 1:1-ben azé' arcátlanság lenne lekoppintani John Wayne karakterét, ezért az ő forgatókönyvükben a félszemű a jobb szemén viseli a tapaszt, és nem a balon, mint 69-ben, és Chaney foltja is helyet cserélt. Nem olvastam Charles Portis eredeti regényét (úgy igazából nem tudom, hogy a '69-es vagy a '10-es áll közelebb a valósághoz), de tartok tőle, hogy úgy általában megkavartak dolgokat.
//Mattie Ross (Hailee Steinfeld) közli Roosterrel, hogy ő bizony nagy lány a 14 évével és bemehetett a fogadóba. 2010 decemberében, a film premierjekor töltötte be a színésznő 14. életévét.
//A 69-es javára:
//A 2010-es javára:
(2018.07.23) (129 perc, amerikai) - Adventure, Drama, Western -- G (mint "For all audiences"😉
Director: Henry Hathaway
Writers: Charles Portis (novel), Marguerite Roberts (screenplay)
Stars: John Wayne, Kim Darby, Glen Campbell
Mattie Ross (Kim Darby) Dardenelle-ből, Yell megyéből tragikus módon elhunyt édesapja temetését utazik a Forth Smith városába, valamint azért, hogy a korábban éhezőként és hajléktalanként a családjukba fogadott Tom Chaney-t, szeretett apja indián területen szabadlábon menekülő gyilkosát -- segítséggel -- elkapja.
A kiszemelt kísérő pedig nem más lesz, mint a helyi félszemű, vén, iszákos US Marshal, akit egyszerre csodálnak és gyűlölnek, és a neve Rooster Cogburn (John Wayne).
//*** = már akkor "csodás" magyar címeket kaptam a külföldi filmek
//A történet sava-borsát Kim Darby cserfes, akaratos, és céltudatos, törvény- és embertisztelő karaktere adja. (A színésznő 1963-as első kis szerepétől számítva 6 év alatt berobbant a TV-sorozatok világába (18 szerep -- például Star Trek) és lassan nagy filmekbe is bejutott (3 szerep), 22 évesen).
Ellenpólusa a majdnem mindenben rosszabb John Wayne-karakter, aki az mellett, hogy rosszul bánik a pénzzel, nem fél a viszkis üvegektől, egy kínait nevez apjának, és egy Price nevű lusta macskával osztja meg az ágyát, bizony nem szívleli ha egy nő parancsol neki...
//A korabeli manírozás, beállítások, hangosabb dialógusok, a kellékek és a vér-megjelenítés elmaszatolása piros festékkel csodás visszautazás az időben - a dialógusok (a szövegezés) régies, hangulatos, és a tájak csodásak.
//A 49 éves film restaurációja csodálatos minőségű.
Nem váltja meg a világot, de iszonyat szórakoztató, rengeteget lehet rajta röhögni, kb mint az első részen. Az akció látványos, a színészek lubickolnak a szerepükben. Viszont azért a lelkem mélyén remélem, hogy Walton Goggins nem szándékozik leragadni ezeknél a papírmasé gonosz karaktereknél, túl tehetséges színész ő ehhez. Előbb a Tomb Raiderben idén, most meg itt is ezt a karaktert nyomja.. Az Aljas nyolcasban viszont ő vitte a show-t... szóval remélem, hogy előrukkol majd még valami mással is. Ősszességében tetszett, jól szórakoztam, szívesen néztem volna még tovább is. Egy nagy kövér 8/10
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Kár, hogy elbaromkodták. 😞
6/10
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
Utoljára szerkesztette: Hellsing47, 2018.07.22. 19:46:50
▬~ஜ۩۞۩ஜ~▬
Sikerült bepótolnom ezt a kultfilmet is mennyi idő után is?....38 év..<#wow3>#wow3>
Mai szemmel nézve, a zenés filmek sokkal sokkal többet nyújtanak mint egykori korai társaik. Ilyenkor lehet csak igazán észrevenni a fejlődést ami lezajlott az elmúlt közel 40 évben a film és hangtechnika terén.
Maga a film, elég vegyes érzéseket keltett bennem, mert szívem szerint már az első 20 perc után kikapcsoltam volna a lejátszót.
De végül is jó, hogy nem tettem. A new wave (vagyis új hullámos zene) kezdeti szárnypróbálgatásait követhetjük nyomon. Mondhatjuk úgy is, hogy egy új zenei korszak kezdeténél lehetünk jelen.
Hazel O'Connor kétségtelenül kora egyik legnagyobb státuszszimbóluma lett, a Will You című dalától pedig még most is libabőrözöm ha meghallom. Olyan jó lett.
De összességében tekintve többször nézős nálam ez nem lesz. Ha kultfilm, ha nem
Legyen ez most egy erős közepes, csak mert kedvelem a new wave stílust magam is..
10/5.