Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azért a karakterek közötti respekt megvan:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Baby cry:
Csak azt sajnálom, hogy az Infinity War sem lesz beszerezhető idehaza már kékben, kizárólag DVD formátumban, ahogy az Ultron kora vagy a Polgárháború. Angol Amazonról be tudnám húzni olcsón, de nekem kellene legalább a magyar felirat. És a szinkront sem utálom. Persze, a fordítás néha nem mindig sikerül a legjobban, de mivel emberek készítik, így nem is várom el a tökéletességet. A szinkronhangjaink viszont nagyon jók, azokért nagy kár.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2018.08.05. 19:30:22
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Röviden:
Elizabeth Olsen fűzőben és bőrszerkóban/10
Kicsit hosszabban: látványos (igen-igen-igen látványos) akciómozi. Gondolom akik mélyebben belehabarodtak a szériában, nekik egész hátborzongató, újfajta élményt nyújtott, de nekem, kicsit távol állónak is tökéletesen megfelelt.. Nem mondom, meg is lepett párszor, és még úgy is tesztett, hogy biztos vagyok benne, hogy a következő részben úgyis vissza fordítják az egészet. De ha csak ezt a részt nézzük, akkor igen, így kell bátran "lezárni" egy ezer éve elkezdett és felépített franchise-t.
Mindenki kap szerepet az eddigi filmekből, mindenkinek van egy kis saját története, saját sorsa. Még a töltelék történet szállak is jól működnek, bár Star Lord nekem sok volt, viszont a "nyuszi" és villám kalandjai, bár a legkilógóbb részek egyike volt, a két szereplő alig túltolt vagánysága (köztük meg a nézők felé sugárzó kémiája) bőven nézhetővé tette.
Külön tetszett, hogy a főgonosz, akiről a legkevésbé hittem volna, kapott némi réteget, és nem csak egy egyszerű film végi boss volt. A film nagy része róla, a motivációjáról, érzelmeiről szólt, már már majdnem ember közelivé tették (majdnem). Adott egy kis plusz ízt az történésekhez.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.08.05. 18:34:40
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
7/10
Szeretne többet tudni?
Vasárnapi sziesztára valami régen látottra vágytam. Ahhoz képest, hogy már 20 éves, még mindig jól néznek ki az effektek. Kevés olyan háborús filmre emlékszem, ahol a lokális harcok mellett a globális, nagy kép is erősebben jelen van. Az ilyen inváziós scifik, ahol két relatíve egyenlő fél harcol egymás ellen, jobban érdekelnének, mint az n+1. "űristen a semmiből megjelentek a leigázó idegenek, most mi lesz" film...
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Egyszer nézhető kis könnyed vígjáték.
5.5/10
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick
Feleség még csak nem is gyanakszik, hogy megcsalja a férje. Aztán csak rájön egy véletlen folytán, amit egy Valentin napi üdvözlőlap okoz.
Ami a férj barátjától jött, csak a feleség ekkor ezt még nem tudja..
Tetszett anonimus szerepe, szerintem ilyennel bármikor feldobható lenne a legtöbb évek alatt ellaposodott és kihűlt házasság.
A kicsit "zs" kategóriás filmérzet azért erősen jelen volt itt is, pedig JLH nem egy ismeretlen senki. Sőt a barátot megszemélyesítő DS sem épp kezdő színész már. Talán csak a rendező nem volt toppon, vagy elterelte figyelmét hősnőnk bája, ezért lett olyan amilyen. Kicsi bohókás, kicsit kiszámítható, kicsit lapos. Mármint a film..
10/4. Egyszer nézős nálam.
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Az elég smafu magyarázat lenne, hogy nem komálom a dzsesszt, azé' <#hehe>#hehe>
A Halál szinte biztos, hogy nem fog szerepelni. Ha így lenne, akkor már a mostani filmben is emlegették volna, lévén, hogy Thanos képregényes motivációja hozzá kötődik.
Spoileres teória a Hangya 2 és egyéb forgatási képek alapján a 4-ben:
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
A kövekkel is ez a helyzet? Ők is véletlenszerűen törölnek? Ha igen, akkor Thanos miért lehetett biztos abban hogy ő megússza, és nem tűnik el? Megvédték a kövek?
Na és ebből a kérdésből jön egy másik kérdés. A kesztyű eléggé tropára ment a csettintés után, és elvileg a képregényben is az van, hogy minden kő használhatatlanná vált, kivéve az időkövet.
Halál Úrnő feltűnik a 4-dik részben, mint főellenfél? Mert a sebesült, bicegő, feladatát elvégzett Thanosnak már tuti nincs motivációja a föld hősei ellen, hiszen elérte amit akart... ő már csak döglik a fotelében a teraszon, és nézi a napkeltét, meg kerti munkákat végez.
Esetleg azt tudnám elképzelni, hogy hőseink időutaznak, és ezáltal újra megküzdenek Thanossal... de ez már erősen ismétlés lenne, hiszen a 3-dik részben kaptunk elég sok Thanos harcot... én személy szerint örülnék neki, ha az Úrnő lenne az új főgonosz, elvégre a létezés új síkját képviseli, és a Marvel filmekben eleddig nem szerepeltek még metafizikai karakterek, mindegyikük a mi univerzumunk szülötte volt, beleértve a gonoszokat is.
Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick
Elment. A vége felé még izgultam is.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
tudom nagyon jól, hogy tök ugyanaz a nóta minden egyes filmben, de itt volt a hype meg ez más mint a többi, és mégsem lett más mint a többi 😞
most így ezeket le is írtam, 7 a plafon amit adnék rá (popcorn factor), inkább 6ot érdemel :/
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2018.08.04. 14:49:33
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Láttam milyen Marvel filmek jönnek, szóval... Csak ugye azzal van a bajom, hogy most akkor még két és fél óra után, valszeg ugyanott fogunk tartani, mint pl Ragnarok legvégén, amit valamennyire kétlek, de jó nagy kibaszás lenne : D lényegében tét nélküli ugribugri harc. Csak most 2 részre osztva.
Na, ha visszahoznák a szereplőket csak úgy, az elég szar ügy lenne (szerintem), eddig minden Marvel film azért (is) volt súlytalan, mert bármi van a főhős túléli (az összes), és csak random emberkék haltak meg. Most meg ha a kövi filmben jönnének vissza /mindent visszacsinál, akkor ugyanott tartunk mint eddig, semmi erőlépés, nagy 0 az egész. Galaxis örzői 2 is erről szólt, kiderült, hogy valami titán, erre film végére megint sima halandó. bumm..
Gyorsan elillant az a majd másfél óra. Sose gondoltam volna, hogy boncolásos filmet fogok nézni. Ahogy elnézem 6,5 az átlagpontszám, ami teljesen jó. Nem tudom, hogy kategóriáját tekintve krimi-horror vagy mi, de szerintem egyszer nézhető, legalábbis az elején a rejtély oka érdekelt, ez bőven elég volt arra, hogy végignézzem.
Mindenki szerencséjére nem fekete párduc szintű trágyadomb lett. Jobbik Marvel filmek közé tenném (a saját kis listámon). Az előző részeknek köszönhetően a felépítés is kb 0 volt, nem is volt rá szükség, elég szépen összekapcsolták a különböző filmeket.
A főgonosz
Persze itt is voltak dolgok amiket nem értek, pl
Amitől félek, hogy
A jelenlegi hősök akik 'elszálltak', azok még visszatértek, mivel lesz új Poukembör is, kissráccal.
Ha pontoznom kéne, akkor egy erős 7es (7.5) a 10ből. Ezt azt túltolták, de nagyon korrekt kis összejövetel lett. JL-el ugye meg az is probléma volt, hogy arra a filmre maradt a karakterek bemutatása is. Itt ezzel nem volt gond,
Nem fogom védeni Imykét, nem szorul rá. De tudod néha megesik, ha hárman a kútba ugranak, a negyedik már nem teszi.
Ő keres egy kötelet vagy láncot valahonnét, egyik végét egy fához köti a másik végét meg leereszti a kútba a többieknek...
Hátha valaki meggondolja magát.
Vagyis nem vagyunk egyformák. Szerencsére..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.08.04. 07:01:18
Elegge irrealisan lehuztad a filmet. Mintha valami bajod lenne. Esetleg a thor-os alsogatyad meghuzta az egyik kukiszorodet vagy nemtom mibajod lehet 😄
Elnezest he nem baromaztalak le meg nem anyazok.
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2018.08.03. 14:12:22
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Ha itt fórumon beírom, hogy "kurvajó film volt 7/10", akkor elküldenek az anyámba 😊, úgyhogy inkább beírom, hogy 9/10 és akkor mindenki megérti én meg pontozom magamnak 7/10-re imdbn 😊
Kojiro ergo sum.
Nálam egy Farkasokkal táncoló, Vérző olaj, Adaptáció, Split, Copland, Shutter Island... stb... a 9-10 pontos filmek. A Winter Soldierre a legjobb jóindulattal tudok adni 7-et, ha ezekhez a filmkhez viszonyítom és egy film minden aspektusából pontozom. És a többi mind alatta van.
Inkább ilyen "bűnös élvezetek" kategóriába számítom őket.
Kojiro ergo sum.
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
De szép bauxit, honnan van?
Mért?? Ha már leírtad egyszer akkor miért olyan nehéz, amikor ráadásul nem kell újra pötyögni, csak nyomni egy copy+paste-et. Főleg annak fényében furcsa ez a nagy hallgatás, hogy bedobsz egy 3/10-et komment nélkül, amire borítékolható volt, hogy értetlenkedni fog mindenki. Aztán azt írod, hogy a falka ellenében nem írsz véleményt. Jó ne írjál, nehogy megismerjünk egy másik szempontot. Csak hát így inkább tűnik egy troll szagú 3/10-nek, mint komolyan vehető értékelésnek.
De itt nem fogom kifejteni, már megtettem máshol, nincs 1 perce.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Jo vigjatek, en hangosan vegigrohogtem az egeszet😊 Aki Mel Brooks humorat szerette, az szerintem ezt is szeretni fogja, annyira nem lepodtem meg amikor meglattam az o nevet is a vegen a felsorolasban😊
A film humora nagyon jo es okos, nem az elcsepelt poenokat vettek elo ujra. Steve Carell a szokasos formajat hozza, aki szereti az o alakitasait, az most se fog csalodni.
Kulon tetszett, hogy nem a szokasos verprofi, vagy az ellekezoje az allandoan benazo amator fohos karaktert hoztak letre ujra, hanem a ketto kozott. Egy igazi streber aki papiron mindent nagyon tud (verekedni es loni is), de gyakorlati tapasztalata nincsen, es ennek koszonhetoen benazni is tud, de profin helyzetet megoldani is.
A tortenete nem nagy szam, tudja azt ami kell egy ilyen filmhez, de semmi tobb. De nem is varunk tobbet tole.
7.5/10
Nekem jobban utott volna ha Iron Mant nem mentik meg, es a vegen sugalljak hogy az elcsettintett embereket meg vissza lehet valahogy hozni, de az elotte elhullottakat (koztuk Stark) nem.
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2018.08.02. 15:24:34
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Másrészt meg, semmi kedvem ahhoz, hogy a lejjebb említett falka ellenében leírjam a véleményem, mert úgyis ti "győztök".
//szerk.: vagy tigeroo, vagy házig vagy moderátor törölte amire írtam.
//s ha már szerkesztek: az a zombi = megfilmesítési játék
//na de "naböff", részemről ennyi.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.08.02. 15:08:50
Utoljára szerkesztette: Shep, 2018.08.02. 14:56:09
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
de ezek a filmek meg azt hozzák, amit egy megfilmesíthető képregénytörténet hozhat (amit oké hogy már megírtak 30-40 éve, de jókor kellett jó időben lenniük).
pl. mikor láttunk olyan filmet (MCU-n túl is nézve!), amikor gyakorlatilag a főellenségről szól a film, és kapott mélységet, személyiséget rendesen a tag. zseniálisan felépítették az utóbbi 10 év 20 filmjét ehhez, ez minden, csak nem "zombi" szerintem. naböff 😄
Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2018.08.02. 14:46:44