Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Igazából két dolog zavart egy picit:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
- Szívbeteg, mindenórás nõt nem dugunk. 😊
Babylon A.D. (2008): Az értékelés elmarad, ugyanis egy kib*szott szót nem értettem az egészbõl, a vége is totál elmaradt. Ez az extended moziváltozat volt, de nem az egy órával hosszabb rendezõi, muszáj lesz megnézni azt is, ha megjelenik egyáltalán, mert ez így, mondhatni, megérdemelte a sorsát, a jókora buktát, ennyire logikátlanul szétvágott vackot ritkán látni. Pedig az alapanyag talán nem lenne rossz. Na, majd meglátjuk...
Ebbõl kb. látszik is, mi kell(ene) benne legyen a rendezõi verzában, mert mégiscsak ez 6 (azaz HAT) órás és pontról pontra készült precíz adaptáció sokak szerint.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Én viszonylag kevés filmet nézek meg, de azokat igyekszem úgy válogatni, hogy minél kisebb hibaszázalékkal fussanak be gagyik. Ha valami 10|10, akkor az a Watchmen, de mondjuk nálam a Slumdog és a Benjamin Button is annyi, ill. akkor sem reccsen meg a jég, ha mindezt indokolnom is kell.
"All those moments will be lost in time, like tears in rain."
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
Én nem ismertem a képregényt ezért úgy ültem le,hogy nem tudjam mire számítsak.Szimpatikusak voltak a karakterek.Tetszett,hogy nem végig pörgõs zúzda megy hanem lassul a sok párbeszédtõl.
Öröm volt a zenéket is hallgatni benne bár sok slágeres volt.
Nem volt rossz, szép iparos munka, jó film, olyan 7/10. Kicsit jobbat vártam képregény után, de valahogy kicsit unalmasabb volt így filmen némelyik jelenet. Én meg pont a zenét emelném ki negatívumként, említett bob dylan, simon fantasztikus, 99 lufballon, halleluja (számomra) inkább volt kínos mint cool. Snyder ha már a "képeknél" másolt, gondolom a zenével akart "kult"-ot alkotni, sztem mellényúlt!
Komolyan, én csak röhögni járok oda.
És az a soundtrack! Igazából ezzel tudták a legtöbbet hozzáadni a filmhez, hiszen a képregénynek csak hangja nincs. A fõcím alatt szóló Bob Dylan szám eszméletlen hatásos, de a személyes kedvencem egyértelmûen a Simon & Garfunkel: The Sound of Silence-e a Komédiás temetésén...
Ami nem tökéletes benne, az is majdnem. És úgy általában: az összkép zseniális. Mondjuk az élmény jókora része abból eredt, hogy az elején felállt a szõr a kezemen és a hátamon, aztán a végén, úgy a fõcím után 10 perccel, a mozi WCjében nyerte vissza eredeti állapotát... ugyanis az elõzetes kritikák ellenére sem számítottam a képregény ennyire szolgai adaptálására! Ami a legjobb: a szövegeket is egy az egyben átemelték, így volt, ahol elõre mondtam/mondhattam magamban, mi fog elhangzani!
10|10
7/10
Egyszer simán elment, jó kis vígjáték volt, remek zenével (Kiss, Scorpions), jópár hangosan röhögõs résszel.
amúgy errõl van itten szó
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
"magyarul mi a tökért olvasnám el a képregényt a film elõtt, én egy új sztroit akarok, fel akarom fedezni a karaktereket és a sztorit és nem hasonlítgatni a képregényhez. "
Nem akarom elolvasni, mert AKÁR (<--ez fontos szó) spoilert is tartalmazhat a képregény a film elõtt, HISZEN BASSZAMEG, MÉGISCSAK EGY KÉPREGÉNYADAPTÁCIÓRÓL VAN SZÓ!!!! Ezen mit nem lehet érteni???
Nekem fingom nincs arról, hogy a film mennyire hasonlít a képregényhez, hiszen SEM a filmet, SEM a regényt nem láttam, de a filmet MEGFOGOM nézni, ergo nem akarom elolvasni elõtte a képregényt tripla áron, hogy aztán a képregény lelõjön jópár rébuszt a filmben.
Én a filmen akarok maximálisan szórakozni, nem akarom elõtte tudni a sztorit, a csavarokat és a poénokat sem, BÁRMENNYIRE IS HASONLÍT VAGY NEMHASONLÍT A KÉPREGÉNYRE.
Vágod már?
😊
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Köszönöm.
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
Istenemre mondom megpróbáltatás elvezni, de nem sikerült. A DK-tol voltam ennyire csalódott utoljára. De most jobban.
(limited edition-os képregény kollekcióm van meg mielõtt valaki azt mondana, hogy nem tudom mi az a Watchmen)
ilyesmire voltam kíváncsi...
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Én javaslom ezt a filmet (de tényleg) minden elõreprogramozott agyú liberálisnak (legalább annyira kijózanító lehet részükre, mint egy dupla kávé, vagy egy hidegzuhany) ... már ha megértik és felfogják egyáltalán a lényegének akár csak a felét is (ebben erõsen segít az amcsi szokás szerinti szájbarágás).
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A legjobb scifik (egyenként bemutatott) legnagyobb morális és etikai kérdéseit itt fogták, összegyúrták, és egyszerre vágják az ember fejéhez:
- a cél szentesíti az eszközt
- a hatalom korrumpál. A végtelen hatalom ...
- mi az a bûn, ami után egy humanoid már nem tekinthetõ embernek, csak állatnak (és így is kell bánni vele)
- mekkora áldozatra lennél kész az emberiség érdekében? Hol a határ, mit tennél meg érdekében?
- az emberek (nagyrészt) marhák, irányítani és vezetni kell õket?
- Hova vezet a "nagy" amerikai liberális (rém)álom
- mindig kell egy ellenség
- a félelem teremti a legerõsebb békét
... és még tudnám egy ideig sorolni
A film erõsen lázító jellegû. Mondjuk a vörösök 30 éve egy ilyenért minimum Szibériába küldték volna forgatni a teljes stábot ... életfogytra
Kell az elsõ 20 perc, hogy megszokja az ember a hangulatát, annyira egyedi. Nincs lacafaca...
Gondolom nem véletlen hangzik el benne az Outer Limits (Végtelen Határok ) TELJES felvezetõszövege 😊 ... az egész film egy igen reális, egy alternatív 20. századba helyezett hõsi eposz.
Olyan, mintha az X-men (+Pókember) és az Outer Limits ÖSSZES részét egyszerre nézné meg az ember, és egyszerre zúdulna rá az azokban elrejtett összes tudás, tapasztalat és felvázolt morális/etikai válság. Lehengerlõ.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
pont azt fejtegeti, hogy ez nem egy látvány/szuperhõs film
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
pontosan erre akartam célozni... hadd ne kelljen már sokezer forintért még képregényeket venni, olvasgatni, hogy megértsek valamit, amit annyira "faszán" lenyomtak képregényben, de a filmbe nem sikerült beletenni, vagy valami áltudományos/álmûvészeti baromság mögött hagyják. a film érdekel és pont, se elõtte se utána semmi!
te arra válaszoltál (és elõtte más is), hogy miért nem akarják elolvasni a képregényt. én ezt megértem. egyszerû, mint a pofon, írtad is. a kérdést kéne elõször megérteni...
tehát ez: "nem olvasom el, MERT SPOILERES" =/= ezzel: "nem olvasom el, MERT NEM ÉRDEKEL". én sem olvasok el minden egyes könyvet, amit aztán megnézek filmben, pont abból az okból, amit írtál
amit idéztél tõlem nem áll párhuzamban azzal, amit írtál rá.
Megpróbálom megoldani a rejtélyt.
Ha egy mozibajáró kíváncsi egy filmre, miért olvasná el elõtte a film alapjául szolgáló képregényt??? Hétköznapi mozibajárókról, filmkedvelõkrõl van szó, hangsúlyozom.
Én pl. kurvára nem vagyok kíváncsi a sztorira képregény formában (pláne nem 3-4x-es áron mint egy mozijegy) mert NEM ÉRDEKELNEK A KÉPREGÉNYEK. Ilyen egyszerû.
Azzal nyilván nem lehetek tisztában, hogy egy képregény alapján készült film mennyire fedi az eredeti sztorit, ergo akár 100%-osan is fedheti, magyarul mi a tökért olvasnám el a képregényt a film elõtt, én egy új sztroit akarok, fel akarom fedezni a karaktereket és a sztorit és nem hasonlítgatni a képregényhez.
Tehát összegezve: én a FILMRE vagyok kíváncs, NEM A KÉPREGÉNYRE.
MAXIMUM ha annyira tetszett a film, kifizetek 3x2500 Ft-ot és elolvasom a képregényt is. Maximum. De ez nem valószínû.
További kérdés? 😊
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Ahogy várható volt. Kifelé, meg a liftben is ott átkozódtak a plázapatkányok+cicáik, hogy meeekkora egy szar film volt, 160perc kínszenvedés és életükben nem láttak még ilyen fost. Mi meg csak szánakozva néztük õket, hiszen ha felfognák mirõl is szól valójában, még megártana a hamvas kis tahó lelküknek. 😄
Vállalható film, nem szokványos történetvezetéssel és nem szokványos véggel. Néhány túl hosszúra sikerült "erotikus" jelenetet leszámítva a témában ez is bõven van egy 10/10. Nem hiszem, hogy sokkal jobbra meg tudták volna csinálni, de hogy egyedi és ütõs, az tuti. Aki pl. megértette a Hero mondanivalóját, az ezt is meg fogja, persze ez azért kicsit fogósabb bizonyos szempontból, bizonyos szempontból pedig sajnos amcsi módra szájbarágósabb. Minden karakter szerethetõ/gyûlölhetõ és elfogadható (emberek, ki hinné, na jó, egyvalakit leszámítva 😄), de még az uccsó mellékszereplõ is kiváló választás volt, soxor azokat is híres/hírhedt/de legalábbis ismert színészek személyesítik meg. Nem mondám, hogy két fillérjükbe került ezt így összeütni, de megérte. 2009-re EGY über film már meg is volt.
Aki szuperhõsösakcijósfilmre vágyik, az NE nézze meg. EZ nem nekik készült.
csak a látványt szeretném értékelni mivel nem vagyok járatos képregényben😊
10 pontos.
.
én anno a Nightmare Before Christmas-t is nagyon szerettem, gondolom ez se lehet rossz
Pain is inevitable. Suffering is optional.
we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!

Megfogó volt, és felkeltette az érdeklõdésem a téma ezen része, utána fogok olvasni valószínûleg.
we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!
Egyébként David Kross szerintem baromi meggyõzõ volt ebben a szerepben, én még életemben nem láttam a srácot, de nekem az õ játéka is emlékezetes maradt.
Garbage day?!
Meg mondjuk kapott volna egy kõkemény R ratinget 😄
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
-----
Bolt (2008): Kisállat barátoknak bizonyára jobban bejön, szerintem inkább csak egy standard 3D "dizni", pár haloványabb poénnal, egy-két jobb karakterrel (pl. Rhino). 6/10
Madagascar 2 (2008): Az elsõ sem volt túlzottan kedvenc, ez a második még annál is gyengébb, totál jellegtelen és többnyire fárasztóan unalmas. A pingvinek sem voltak csúcsformában, a legjobb jelenetük talán a majmok szakszervezetével történõ egyezkedés volt. Mondjuk 5/10.
Holokauszt film? Nemtudom, én ha az elõzõ szót hallom, valami egészen mást érzek ( voltam már párszor Auschwitz-Birkenau-ban) , mint amit az a film "adott" át .(Inkább elvett az élemtembõl 2 órát) .A felolvasóban Winslet morbid kapcsolata a sráccal, meg az állandó ideges viselkedése valami annyira ellenszenves érzést váltott ki belõlem, hogy nem is tudtam a filmre figyelni. Ezért írtam azt és azóta is dühös vagyok, mert egy újabb bõrt húztak le a témáról számomra nagyon gyenge kivitelben.