Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én javaslom ezt a filmet (de tényleg) minden elõreprogramozott agyú liberálisnak (legalább annyira kijózanító lehet részükre, mint egy dupla kávé, vagy egy hidegzuhany) ... már ha megértik és felfogják egyáltalán a lényegének akár csak a felét is (ebben erõsen segít az amcsi szokás szerinti szájbarágás).
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A legjobb scifik (egyenként bemutatott) legnagyobb morális és etikai kérdéseit itt fogták, összegyúrták, és egyszerre vágják az ember fejéhez:
- a cél szentesíti az eszközt
- a hatalom korrumpál. A végtelen hatalom ...
- mi az a bûn, ami után egy humanoid már nem tekinthetõ embernek, csak állatnak (és így is kell bánni vele)
- mekkora áldozatra lennél kész az emberiség érdekében? Hol a határ, mit tennél meg érdekében?
- az emberek (nagyrészt) marhák, irányítani és vezetni kell õket?
- Hova vezet a "nagy" amerikai liberális (rém)álom
- mindig kell egy ellenség
- a félelem teremti a legerõsebb békét
... és még tudnám egy ideig sorolni
A film erõsen lázító jellegû. Mondjuk a vörösök 30 éve egy ilyenért minimum Szibériába küldték volna forgatni a teljes stábot ... életfogytra
Kell az elsõ 20 perc, hogy megszokja az ember a hangulatát, annyira egyedi. Nincs lacafaca...
Gondolom nem véletlen hangzik el benne az Outer Limits (Végtelen Határok ) TELJES felvezetõszövege 😊 ... az egész film egy igen reális, egy alternatív 20. századba helyezett hõsi eposz.
Olyan, mintha az X-men (+Pókember) és az Outer Limits ÖSSZES részét egyszerre nézné meg az ember, és egyszerre zúdulna rá az azokban elrejtett összes tudás, tapasztalat és felvázolt morális/etikai válság. Lehengerlõ.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
pont azt fejtegeti, hogy ez nem egy látvány/szuperhõs film
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
pontosan erre akartam célozni... hadd ne kelljen már sokezer forintért még képregényeket venni, olvasgatni, hogy megértsek valamit, amit annyira "faszán" lenyomtak képregényben, de a filmbe nem sikerült beletenni, vagy valami áltudományos/álmûvészeti baromság mögött hagyják. a film érdekel és pont, se elõtte se utána semmi!
te arra válaszoltál (és elõtte más is), hogy miért nem akarják elolvasni a képregényt. én ezt megértem. egyszerû, mint a pofon, írtad is. a kérdést kéne elõször megérteni...
tehát ez: "nem olvasom el, MERT SPOILERES" =/= ezzel: "nem olvasom el, MERT NEM ÉRDEKEL". én sem olvasok el minden egyes könyvet, amit aztán megnézek filmben, pont abból az okból, amit írtál
amit idéztél tõlem nem áll párhuzamban azzal, amit írtál rá.
Megpróbálom megoldani a rejtélyt.
Ha egy mozibajáró kíváncsi egy filmre, miért olvasná el elõtte a film alapjául szolgáló képregényt??? Hétköznapi mozibajárókról, filmkedvelõkrõl van szó, hangsúlyozom.
Én pl. kurvára nem vagyok kíváncsi a sztorira képregény formában (pláne nem 3-4x-es áron mint egy mozijegy) mert NEM ÉRDEKELNEK A KÉPREGÉNYEK. Ilyen egyszerû.
Azzal nyilván nem lehetek tisztában, hogy egy képregény alapján készült film mennyire fedi az eredeti sztorit, ergo akár 100%-osan is fedheti, magyarul mi a tökért olvasnám el a képregényt a film elõtt, én egy új sztroit akarok, fel akarom fedezni a karaktereket és a sztorit és nem hasonlítgatni a képregényhez.
Tehát összegezve: én a FILMRE vagyok kíváncs, NEM A KÉPREGÉNYRE.
MAXIMUM ha annyira tetszett a film, kifizetek 3x2500 Ft-ot és elolvasom a képregényt is. Maximum. De ez nem valószínû.
További kérdés? 😊
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Ahogy várható volt. Kifelé, meg a liftben is ott átkozódtak a plázapatkányok+cicáik, hogy meeekkora egy szar film volt, 160perc kínszenvedés és életükben nem láttak még ilyen fost. Mi meg csak szánakozva néztük õket, hiszen ha felfognák mirõl is szól valójában, még megártana a hamvas kis tahó lelküknek. 😄
Vállalható film, nem szokványos történetvezetéssel és nem szokványos véggel. Néhány túl hosszúra sikerült "erotikus" jelenetet leszámítva a témában ez is bõven van egy 10/10. Nem hiszem, hogy sokkal jobbra meg tudták volna csinálni, de hogy egyedi és ütõs, az tuti. Aki pl. megértette a Hero mondanivalóját, az ezt is meg fogja, persze ez azért kicsit fogósabb bizonyos szempontból, bizonyos szempontból pedig sajnos amcsi módra szájbarágósabb. Minden karakter szerethetõ/gyûlölhetõ és elfogadható (emberek, ki hinné, na jó, egyvalakit leszámítva 😄), de még az uccsó mellékszereplõ is kiváló választás volt, soxor azokat is híres/hírhedt/de legalábbis ismert színészek személyesítik meg. Nem mondám, hogy két fillérjükbe került ezt így összeütni, de megérte. 2009-re EGY über film már meg is volt.
Aki szuperhõsösakcijósfilmre vágyik, az NE nézze meg. EZ nem nekik készült.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
csak a látványt szeretném értékelni mivel nem vagyok járatos képregényben😊
10 pontos.
.
én anno a Nightmare Before Christmas-t is nagyon szerettem, gondolom ez se lehet rossz
Pain is inevitable. Suffering is optional.
we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Megfogó volt, és felkeltette az érdeklõdésem a téma ezen része, utána fogok olvasni valószínûleg.
we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!
Egyébként David Kross szerintem baromi meggyõzõ volt ebben a szerepben, én még életemben nem láttam a srácot, de nekem az õ játéka is emlékezetes maradt.
Garbage day?!
Meg mondjuk kapott volna egy kõkemény R ratinget 😄
-----
Bolt (2008): Kisállat barátoknak bizonyára jobban bejön, szerintem inkább csak egy standard 3D "dizni", pár haloványabb poénnal, egy-két jobb karakterrel (pl. Rhino). 6/10
Madagascar 2 (2008): Az elsõ sem volt túlzottan kedvenc, ez a második még annál is gyengébb, totál jellegtelen és többnyire fárasztóan unalmas. A pingvinek sem voltak csúcsformában, a legjobb jelenetük talán a majmok szakszervezetével történõ egyezkedés volt. Mondjuk 5/10.
Holokauszt film? Nemtudom, én ha az elõzõ szót hallom, valami egészen mást érzek ( voltam már párszor Auschwitz-Birkenau-ban) , mint amit az a film "adott" át .(Inkább elvett az élemtembõl 2 órát) .A felolvasóban Winslet morbid kapcsolata a sráccal, meg az állandó ideges viselkedése valami annyira ellenszenves érzést váltott ki belõlem, hogy nem is tudtam a filmre figyelni. Ezért írtam azt és azóta is dühös vagyok, mert egy újabb bõrt húztak le a témáról számomra nagyon gyenge kivitelben.
Így én azt mondom, egy filmet az eredeti mûtõl teljesen elrugaszkodva lehet szemlélni csak. Ez nem jelenti azt, hogy nem lehet elõtte elolvasni az eredetit, de NEM feltétlenül KELL.
Van egy film, az Adaptáció, ami sok más egyéb dolog mellett, többek között errõl is szól, mégpedig: ha filmet csinálsz, akkor FILM-et csinálj, ne könyvet (képregényt stb...).
Kojiro ergo sum.
nem írtam, hogy ettõl bárki is rossz ember lenne. nem kell egybõl "rémeket látni" és végletekben gondolkodni. ha én is így tennék, most megkérdezném, hogy miért nem azt írtad, hogy miért szidom az anyját
"még nem olvasta a képregényt, ergo, nem tudja hogy egyáltalán jobb e mint a film"
hát ez egyértelmû. de lsd. a második és harmadik mondatom
és mivel ez egy feldolgozás, adaptáció, igen, nem akarta lelõni a "poénokat", ettõl nem lesz rossz ember szerintem 😊
Bazinga!
ezt nem értem. mintha a képregény a film kivonata lenne, valami, ami csak elvesz az értékébõl, mert spoileres<#wilting>#wilting> ráadásul csak a W kapcsán találkozok ezzel a látásmóddal. na jó, lehet értem: egy film sokaknak "többet ér", mint ami alapján készül!? vagy rosszul gondolom? valaki világosítson már fel!
csak én és a közvetlen ismerõseim gondoljuk úgy, hogy egy filmadaptáció elõtt jobb elolvasni a könyvet, (jelen esetben képregényt), mert az 100x többet ad? a film pusztán egy újabb vadhajtása a sztorinak, de az eredeti közelébe úgysem ér
Frontiers
http://videodrome.freeblog.hu/
Nem olvastam a képregényt mert nem akartam spoiler hegyekbe futni. Ezért bár a történet nem olyan bonyolult, (mondjuk tény, hogy kicsit komolyabb hangvételû, mint a szokásos szuperhõs mozik) pár dolog még tisztázásra vár, amit a képregény elolvasásával fogok orvosolni 😊
Most még egyelõre nem tudok részletesen írni, mert még egy emészteni kell, csak körvonalakban.
Az elsõ 10-20 perc merõben szokatlan volt, de aztán egyre jobban magával ragadott. Egyedi történet, egyedi hangulattal és látványvilággal. Aki Hulk, és Pókember nyomán választotta a filmet, az fix, hogy csalódni fog. Érdekes, hogy amikor hosszú ideig nem volt akció, akkor sem éreztem, hogy unatkoznék. Tetszettek a párbeszédek, még ha olykor nyílvánvalóan hatásvadászak voltak. A karakterek is érdekesek voltak. Valahogy sikerült közöttük egy olyan egészséges egyensúlyt megteremteni, hogy egyik se válljon fõszereplõvé. Ugyanakkor egy kicsit pont, hogy súlytalannak éreztem õket. Kivéve, talán Rorschach és Blake, aki egyértelmûen a 2 legerõteljesebb figura a filmben. (Rorschach hatalmas arc!<#vigyor>#vigyor>)
Egyelõre ennyi...
9.5/10
Csórikám, beültettek egy eksönfilmre szjúpörhirókkal és végül nem az lett? 😄DD
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
cdisplay kell hozzá, meg az, hogy azt normálisan beállítsad, hacsak nincs 30"-as monitorod 😊
amúgy meg mindenki olvassa el a képregényt, nem fogja megbánni!
már csak azért is tegyétek meg, mert ez teljesen más kategória, mint a TDK. itt a világ, a sztori, a karakterek, a döntéseik...minden annak az alapja. ott meg ugye "csak" a karakterek
szal akk most 2009-ben ez a Watchmen lesz? 😄
össze sem lehet hasonlítani a TDKval tök más, ez se igazi szuperhõsös film ,meg az sem. Annál azért mindkettõ több, csak máshogy.
Kojiro ergo sum.
Most ment a tv2-n mondom megnézem már, de a 2. reklám után abbahagytam és feltettem magamnak a kérdést, hogy ez meg miiiiii? Értem én ,hogy ilyen félresikerült akció vígjáték akart lenni, némi kiparodizálással és egy kis gondolatébresztõvel, de ez annyira erõltetett és unalmas lett, hogy az valami borzalom
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
amugy szinkronosan dobják a mozik akkor??
Most értem haza a moziból 😊. Király volt, tényleg. A trailert megint túlspoilerezték természetesen, gyakorlatilag a 3 órából csak az utolsó 20 perc nincs benne.
A karakterek személyisége az egészben a legjobb, meg a film felét kitevõ videóklippszerü részek. Meg még kb 100 dolog. Zenék 5*
10/10 mert csak egy apró hiányossága volt, de az meg szót sem érdemel.
Kojiro ergo sum.
"All those moments will be lost in time, like tears in rain."
Hát valami beszarás volt, nagyon tetszett. Most már értem, miért jelölték Oscarra a fõszereplõt.
10/10
Jéééézus, de rossz volt. Szerencse, hogy csak 75 perc volt. 1/10
nice legs. what time to open?
Jól láttam a Producer Michael Bay?<#wow1>#wow1>
Inkább a saját szememnek hiszek mint a szavazatoknak.
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
Remélem jó helyen keresgélek.
Keresek egy filmet, a címe A shaolin 36. terme.
Ha valaki tud segíteni, megköszönném. És azt is hogy hol láthatom a választ.😊
Teljesen kezdõ vagyok!