Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PetruZ
Jó, túloztam picit, de akkor is. 😉
Sir Quno Jedi
No azé a BaBAD nem olan bonyi-e?!? (szvsz.)

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

PetruZ
Seven Pounds (2008): Jó volt, tetszett. Nem vagyok oda a mûfajért, de kíváncsi voltam W.S. korábbi drámai alakításai után, hogy azok csak "kisiklások" voltak-e, vagy tényleg tud a pali és... tényleg tud. 😊 A tendenciát figyelve az utóbbi években felváltva csinál habkönnyû, de élvezetes akciókat és jó drámai filmeket is, ami azért jelent valamit. Szóval, mondjuk adok rá egy 8/10-et.
Igazából két dolog zavart egy picit:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
- A medúzacsípés gyors idegméreg, egyszerûen felbontja az idegsejteket, kétségesnek tartom, hogy egy szív mûködõképessé tehetõ még utána. Bár nem vagyok orvos, lehet, hogy ez rendben van.
- Szívbeteg, mindenórás nõt nem dugunk. 😊

Babylon A.D. (2008): Az értékelés elmarad, ugyanis egy kib*szott szót nem értettem az egészbõl, a vége is totál elmaradt. Ez az extended moziváltozat volt, de nem az egy órával hosszabb rendezõi, muszáj lesz megnézni azt is, ha megjelenik egyáltalán, mert ez így, mondhatni, megérdemelte a sorsát, a jókora buktát, ennyire logikátlanul szétvágott vackot ritkán látni. Pedig az alapanyag talán nem lenne rossz. Na, majd meglátjuk...
Sir Quno Jedi
Meh van ugye a Watchmen Motion Comic 2008 verza belõle, gondolom azt is illik megnézni (még ha férfi hangja van a nõi kariknak, akkor is).

Ebbõl kb. látszik is, mi kell(ene) benne legyen a rendezõi verzában, mert mégiscsak ez 6 (azaz HAT) órás és pontról pontra készült precíz adaptáció sokak szerint.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Tyler1
itt könnyen dobálja mindenki a 10/10-et 😄 bár én nem láttam a waccsokat szal addig nem ítélek 😊

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Riddick21
Ekkora gond?
Én viszonylag kevés filmet nézek meg, de azokat igyekszem úgy válogatni, hogy minél kisebb hibaszázalékkal fussanak be gagyik. Ha valami 10|10, akkor az a Watchmen, de mondjuk nálam a Slumdog és a Benjamin Button is annyi, ill. akkor sem reccsen meg a jég, ha mindezt indokolnom is kell.

"All those moments will be lost in time, like tears in rain."

Blasta
Nocsak, tán csak nem tizpertiz? EZ IS?! Ki hitte volna... <#wilting>

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Sephi
Dehogynem. De csak itt az SG-en van ez a szabály. Szal kb annyit ér mint egy tál víz.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

desigo
Watchmen 8/10

Én nem ismertem a képregényt ezért úgy ültem le,hogy nem tudjam mire számítsak.Szimpatikusak voltak a karakterek.Tetszett,hogy nem végig pörgõs zúzda megy hanem lassul a sok párbeszédtõl.
Öröm volt a zenéket is hallgatni benne bár sok slágeres volt.
Amúgy akiknek ez a film nem tetszik az nem jelenti azt, hogy nem is értik a lényegét az egésznek.

Sir Quno Jedi
Az ilyen elmebetegeknek is van joguk leírni bomlott elméjük hagymázas fantazmagóriáit! Ezt jelenti a nagy büdös "szabadság". Semmi baj, amíg csak röhögünk rajtuk teli szájjal, no de ha már más bolondok is elkezdik õket komolyan venni, abból bizony már beláthatatlan dolgok következnek... 😄

Sir Quno Jedi
A zene nekem sem jött be, mint ahogy a korszak eleve nem jön be, de ettõl függetlenül odaillett. Jó volt ez így.

Wacsmen

Nem volt rossz, szép iparos munka, jó film, olyan 7/10. Kicsit jobbat vártam képregény után, de valahogy kicsit unalmasabb volt így filmen némelyik jelenet. Én meg pont a zenét emelném ki negatívumként, említett bob dylan, simon fantasztikus, 99 lufballon, halleluja (számomra) inkább volt kínos mint cool. Snyder ha már a "képeknél" másolt, gondolom a zenével akart "kult"-ot alkotni, sztem mellényúlt!
Dynamic
Ahogy sejtettem: cspv.hu "kritikusának" nem tetszett, 2 oldalon keresztül kényeskedik, mint egy érzékeny homokos "juj, juj...cúnya vácsmen, húde erõszakos", miközben pl. a Sin Cityt dícsérte(ami sztem erõszakosabb, de speciel én simán elviseltem).
Komolyan, én csak röhögni járok oda.
Riddick21
Naná! 😊
És az a soundtrack! Igazából ezzel tudták a legtöbbet hozzáadni a filmhez, hiszen a képregénynek csak hangja nincs. A fõcím alatt szóló Bob Dylan szám eszméletlen hatásos, de a személyes kedvencem egyértelmûen a Simon & Garfunkel: The Sound of Silence-e a Komédiás temetésén...

Sir Quno Jedi
Naugye.

Riddick21
Watchmen
Ami nem tökéletes benne, az is majdnem. És úgy általában: az összkép zseniális. Mondjuk az élmény jókora része abból eredt, hogy az elején felállt a szõr a kezemen és a hátamon, aztán a végén, úgy a fõcím után 10 perccel, a mozi WCjében nyerte vissza eredeti állapotát... ugyanis az elõzetes kritikák ellenére sem számítottam a képregény ennyire szolgai adaptálására! Ami a legjobb: a szövegeket is egy az egyben átemelték, így volt, ahol elõre mondtam/mondhattam magamban, mi fog elhangzani!
10|10

Dynamic
Ja. Biztos szuperhírós múvit várt<#hehe>
Sir Quno Jedi
Épp azért említettem a Hero-t, mert sok a párhuzam, csak ez nem a keleti megközelítés. Ámde tanult barátom már azóta tisztázta a dolgokat, ahogy elnézem. Mondjuk fülig is ért a szánk, mikor az Outer Limits-et tolták. Nem hinném, hogy értették a sötétek körülöttünk, hogy min. is virul a fejünk, de legalább nem voltak sokan. Nálunk nyilvánvalóan akkora bukta ez a film, mint az ólajtó, de ez nem a filmet minõsíti, hanem...

Bandee1987
Role models

7/10

Egyszer simán elment, jó kis vígjáték volt, remek zenével (Kiss, Scorpions), jópár hangosan röhögõs résszel.

amúgy errõl van itten szó

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Blasta
Pedig válaszoltam a kérdésedre, nem figyelsz:

"magyarul mi a tökért olvasnám el a képregényt a film elõtt, én egy új sztroit akarok, fel akarom fedezni a karaktereket és a sztorit és nem hasonlítgatni a képregényhez. "

Nem akarom elolvasni, mert AKÁR (<--ez fontos szó) spoilert is tartalmazhat a képregény a film elõtt, HISZEN BASSZAMEG, MÉGISCSAK EGY KÉPREGÉNYADAPTÁCIÓRÓL VAN SZÓ!!!! Ezen mit nem lehet érteni???
Nekem fingom nincs arról, hogy a film mennyire hasonlít a képregényhez, hiszen SEM a filmet, SEM a regényt nem láttam, de a filmet MEGFOGOM nézni, ergo nem akarom elolvasni elõtte a képregényt tripla áron, hogy aztán a képregény lelõjön jópár rébuszt a filmben.

Én a filmen akarok maximálisan szórakozni, nem akarom elõtte tudni a sztorit, a csavarokat és a poénokat sem, BÁRMENNYIRE IS HASONLÍT VAGY NEMHASONLÍT A KÉPREGÉNYRE.

Vágod már?

fifi
nem érted te ezt az egészet...

😊

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Sephi
Megkérem a nagyérdemût, fogadja el véleményem (amit most mar bánok, hogy beírtam), ne jojjon nekem senki azzal, hogy nem értettem meg, vagy hogy ez nem szuperhiros muvi, stb, és ne feszegesse a témát, mert ha 2 oldalas ellemezest akartam volna írni róla, akkor megtettem volna az elõbb. Egyszerûen nem szeretnem magam többet kínozni 😞

Köszönöm.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

CSOCSO
mar nagyon meg szeretnem nezni.... talan hetfon vagy kedden. 3d ben
Sephi
Watchmen -

Istenemre mondom megpróbáltatás elvezni, de nem sikerült. A DK-tol voltam ennyire csalódott utoljára. De most jobban.

(limited edition-os képregény kollekcióm van meg mielõtt valaki azt mondana, hogy nem tudom mi az a Watchmen)

fifi
na ez korrekt köszi!
ilyesmire voltam kíváncsi...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

mrzed001
Watchmen

Én javaslom ezt a filmet (de tényleg) minden elõreprogramozott agyú liberálisnak (legalább annyira kijózanító lehet részükre, mint egy dupla kávé, vagy egy hidegzuhany) ... már ha megértik és felfogják egyáltalán a lényegének akár csak a felét is (ebben erõsen segít az amcsi szokás szerinti szájbarágás).
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

A legjobb scifik (egyenként bemutatott) legnagyobb morális és etikai kérdéseit itt fogták, összegyúrták, és egyszerre vágják az ember fejéhez:
- a cél szentesíti az eszközt
- a hatalom korrumpál. A végtelen hatalom ...
- mi az a bûn, ami után egy humanoid már nem tekinthetõ embernek, csak állatnak (és így is kell bánni vele)
- mekkora áldozatra lennél kész az emberiség érdekében? Hol a határ, mit tennél meg érdekében?
- az emberek (nagyrészt) marhák, irányítani és vezetni kell õket?
- Hova vezet a "nagy" amerikai liberális (rém)álom
- mindig kell egy ellenség
- a félelem teremti a legerõsebb békét
... és még tudnám egy ideig sorolni

A film erõsen lázító jellegû. Mondjuk a vörösök 30 éve egy ilyenért minimum Szibériába küldték volna forgatni a teljes stábot ... életfogytra

Kell az elsõ 20 perc, hogy megszokja az ember a hangulatát, annyira egyedi. Nincs lacafaca...

Gondolom nem véletlen hangzik el benne az Outer Limits (Végtelen Határok ) TELJES felvezetõszövege 😊 ... az egész film egy igen reális, egy alternatív 20. századba helyezett hõsi eposz.
Olyan, mintha az X-men (+Pókember) és az Outer Limits ÖSSZES részét egyszerre nézné meg az ember, és egyszerre zúdulna rá az azokban elrejtett összes tudás, tapasztalat és felvázolt morális/etikai válság. Lehengerlõ.

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

fifi
ezaz, most jól megmondtad...

ProGabe
tényleg annyira bonyolult volt a mondat amit írtál, hogy nem bírtam értelmezni. várj, keresek egy fakockát, megkérem értelmezze^^

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

fifi
nem érted mirõl beszélek, mindegy, nem járok vele még egy kört...

ProGabe
láttad már egyáltalán? ez olyan, mintha megkérdezném, hogy mi a franc mondanivalója van a...mittudomén Schindler listájának

pont azt fejtegeti, hogy ez nem egy látvány/szuperhõs film

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

fifi
"Én pl. kurvára nem vagyok kíváncsi a sztorira képregény formában (pláne nem 3-4x-es áron mint egy mozijegy) mert NEM ÉRDEKELNEK A KÉPREGÉNYEK. Ilyen egyszerû."

pontosan erre akartam célozni... hadd ne kelljen már sokezer forintért még képregényeket venni, olvasgatni, hogy megértsek valamit, amit annyira "faszán" lenyomtak képregényben, de a filmbe nem sikerült beletenni, vagy valami áltudományos/álmûvészeti baromság mögött hagyják. a film érdekel és pont, se elõtte se utána semmi!

ProGabe
a kérdésem még mindig áll. sajnos nem sikerült rá válaszolni

te arra válaszoltál (és elõtte más is), hogy miért nem akarják elolvasni a képregényt. én ezt megértem. egyszerû, mint a pofon, írtad is. a kérdést kéne elõször megérteni...

tehát ez: "nem olvasom el, MERT SPOILERES" =/= ezzel: "nem olvasom el, MERT NEM ÉRDEKEL". én sem olvasok el minden egyes könyvet, amit aztán megnézek filmben, pont abból az okból, amit írtál

amit idéztél tõlem nem áll párhuzamban azzal, amit írtál rá.

Blasta
" tehát miért érzik azt sokan, hogy ha elolvassák a képregényt, veszít a film az értékébõl"

Megpróbálom megoldani a rejtélyt.

Ha egy mozibajáró kíváncsi egy filmre, miért olvasná el elõtte a film alapjául szolgáló képregényt??? Hétköznapi mozibajárókról, filmkedvelõkrõl van szó, hangsúlyozom.
Én pl. kurvára nem vagyok kíváncsi a sztorira képregény formában (pláne nem 3-4x-es áron mint egy mozijegy) mert NEM ÉRDEKELNEK A KÉPREGÉNYEK. Ilyen egyszerû.

Azzal nyilván nem lehetek tisztában, hogy egy képregény alapján készült film mennyire fedi az eredeti sztorit, ergo akár 100%-osan is fedheti, magyarul mi a tökért olvasnám el a képregényt a film elõtt, én egy új sztroit akarok, fel akarom fedezni a karaktereket és a sztorit és nem hasonlítgatni a képregényhez.

Tehát összegezve: én a FILMRE vagyok kíváncs, NEM A KÉPREGÉNYRE.
MAXIMUM ha annyira tetszett a film, kifizetek 3x2500 Ft-ot és elolvasom a képregényt is. Maximum. De ez nem valószínû.

További kérdés? 😊

SötétBarom
Remélem mindjárt kiderül 😄

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

fifi
most õszintén: mi az akkora über óriási mondanivalója egy ilyen filmnek?

Sir Quno Jedi
Watchmen

Ahogy várható volt. Kifelé, meg a liftben is ott átkozódtak a plázapatkányok+cicáik, hogy meeekkora egy szar film volt, 160perc kínszenvedés és életükben nem láttak még ilyen fost. Mi meg csak szánakozva néztük õket, hiszen ha felfognák mirõl is szól valójában, még megártana a hamvas kis tahó lelküknek. 😄

Vállalható film, nem szokványos történetvezetéssel és nem szokványos véggel. Néhány túl hosszúra sikerült "erotikus" jelenetet leszámítva a témában ez is bõven van egy 10/10. Nem hiszem, hogy sokkal jobbra meg tudták volna csinálni, de hogy egyedi és ütõs, az tuti. Aki pl. megértette a Hero mondanivalóját, az ezt is meg fogja, persze ez azért kicsit fogósabb bizonyos szempontból, bizonyos szempontból pedig sajnos amcsi módra szájbarágósabb. Minden karakter szerethetõ/gyûlölhetõ és elfogadható (emberek, ki hinné, na jó, egyvalakit leszámítva 😄), de még az uccsó mellékszereplõ is kiváló választás volt, soxor azokat is híres/hírhedt/de legalábbis ismert színészek személyesítik meg. Nem mondám, hogy két fillérjükbe került ezt így összeütni, de megérte. 2009-re EGY über film már meg is volt.

Aki szuperhõsösakcijósfilmre vágyik, az NE nézze meg. EZ nem nekik készült.

Paulie
Watchmen
csak a látványt szeretném értékelni mivel nem vagyok járatos képregényben😊
10 pontos.

.

PJack
Coraline-t látta vki?
én anno a Nightmare Before Christmas-t is nagyon szerettem, gondolom ez se lehet rossz

Pain is inevitable. Suffering is optional.

Kaplan
Hát ha ezen a szép szombati napon szenvedni szeretnél.. 😊

we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!

Sephi
Ez a Bloody Valentine 3D érdemes megnézni?

Sir Quno Jedi
Délután megyek Watchmen-t nézni, de nekem úgyis tetszeni fog (abból ítélve, hogy kiknek nem tetszik). 😄DD

Sir Quno Jedi
No, volt végre egy kis idõm megnézni az új Wonder Woman rajzfilmet HD-ben és igen jól szórakoztam. Van benne egy kicsit uncsi légiharc (na azokon mindig bealszom rendes filmekben is), de amúgy nagyon szépen elkészített kis film. Szórakoztató, tanulságos, még némi csavar is volt benne (Hádész pl. nagy arc). Aki nem csípja az Ultimate Avengers féle képregény rajzfilm-adaptációkat, az nem kell hogy megnézze, aki meg igen, annak kötelezõ.

Kaplan
Defiance 8/10.

Megfogó volt, és felkeltette az érdeklõdésem a téma ezen része, utána fogok olvasni valószínûleg.

we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!

PetruZ
Egy filmbe nem is fért volna bele, és kétséges, hogy egyáltalán engedték-e volna eredetiben leforgatni ("lemészárolják Amerika (és más dimenziók) hõseit? mindent a gonoszok titkos társasága irányít? skandallum!"). 😊
Dynamic
Mit nem lehet rajta érteni? Meg akartam nézni a filmet, ezért nem olvastam el elõtte a képregényt. Máshogy mondom: mivel a trailer tetszett meg, ezért nyílván elsõsorban magára a filmre voltam kíváncsi.
Már bocsi hogy beleszólogatok, de szerintem ez az "ideges viselkedése" volt az alapja az egésznek... vagyis hogy szerintem baromi jól megformálta, hogy mennyire vívódik a bûntudatával. Ezt próbálja elnyomni. Persze csak késõbb válik világossá, hogy miért olyan, amilyen. A tárgyaláson is egyfelõl úgy érzi, hogy ez volt akkor a feladata és ezt maximálisan teljesítette. Másrészt azért azt is tudja õ, hogy ez az egész hibádzik valahol és eléggé gyötri valami lelkiismeret furdalás-féle (bár ezt szerintem még magának sem vallja be). Furcsa volt, azt meg kell hagyni... de szerintem érdekes film volt. Nem éreztem tipikus "holokauszt-filmnek"
Egyébként David Kross szerintem baromi meggyõzõ volt ebben a szerepben, én még életemben nem láttam a srácot, de nekem az õ játéka is emlékezetes maradt.

Garbage day?!

SötétBarom
Wanted mondjuk nagy király lehetett volna, ha hû marad a képregényhez 😊
Meg mondjuk kapott volna egy kõkemény R ratinget 😄

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

PetruZ
Legsarkosabb példa: Wanted. Az eredeti képregénynek kb. fél százalékát tartalmazza, egy nem túl fontos részét dolgozták fel totál más környezetben, így ha ezt nézzük, a film totális bukás, semmi köze az eredetihez. De mivel annyira eltér, hogy már tényleg önálló történetnek tekinthetõ, önmagában nézve nekem tetszett. 😊

-----
Bolt (2008): Kisállat barátoknak bizonyára jobban bejön, szerintem inkább csak egy standard 3D "dizni", pár haloványabb poénnal, egy-két jobb karakterrel (pl. Rhino). 6/10

Madagascar 2 (2008): Az elsõ sem volt túlzottan kedvenc, ez a második még annál is gyengébb, totál jellegtelen és többnyire fárasztóan unalmas. A pingvinek sem voltak csúcsformában, a legjobb jelenetük talán a majmok szakszervezetével történõ egyezkedés volt. Mondjuk 5/10.
Már bocs, de hadd reagáljak.

Holokauszt film? Nemtudom, én ha az elõzõ szót hallom, valami egészen mást érzek ( voltam már párszor Auschwitz-Birkenau-ban) , mint amit az a film "adott" át .(Inkább elvett az élemtembõl 2 órát) .A felolvasóban Winslet morbid kapcsolata a sráccal, meg az állandó ideges viselkedése valami annyira ellenszenves érzést váltott ki belõlem, hogy nem is tudtam a filmre figyelni. Ezért írtam azt és azóta is dühös vagyok, mert egy újabb bõrt húztak le a témáról számomra nagyon gyenge kivitelben.