Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[Jakuza]
Marmint a Watchman komolyabb alkotas ? 😄
Na azert ennyire ne legyunk mar elajulva egy atlagosnal csak arnyalatnyival jobb filmtol.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

"...Jó hogy magából indul ki mert ez az õ véleménye..." azzal nincs baj, csak abból ne vezessen le általánosságokat.
Nem is tudtam, hogy mondjuk tíz éven belül nincs hasonló film, akkor = etalon?!
Jó hogy magából indul ki mert ez az õ véleménye.

A Watchmennel az volt a gond sokan popcorn mozit vártak helyette persze egy komolyabb alkotás született ami manapság már kevesebb embernek jön be.
Szó mi szó valakinek tetszik valakinek nem. Snyder csak a képregényt követte mesteri módon egyedül a végét változtatta meg ami nem osztott nem szorzott sõt szerintem még jobb lett mint a képregénybe.
A képregényes filmek között szerintem etalon, de a sok más filmek között is lazán megállja a helyét....fõleg amilyen filmek jönnek ki mostanság?

Ja hogy sok ilyen film van ami ekkora mondanivalóval és látványvilággal rendelkezik? Mostanába? Mondj már nekem egy párat létszives?
Kandurex
...sajna nyakára vertek a terminátor szériának a rémes 3. rész és hasonló minõségû sorozattal 😞

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Tyler1
az Éjszaka a múzeumban 2 megverte a Terminátort a jegyeladásban XD az kicsit cinkes nem? én megnézem az elöbbit, de sztem sokkal inkább eröltetett mint poénos, az elsõ részhez képest meg jóval gyengébb!
az új Terminatort nem láttam még de én tuti ink arra vennék jegyet, noha nagy Ben Stiller fan vagyok 😄

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

fifi
<#eljen>

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Ez nagyon tetszik, és nagyon ötletes. pl. Stardust LOL

Az út a vadonba igaz történet alapján készült, de nem a mögötte bújó történetet, hanem magát a filmet kell nézni szerintem: az meg csillagos ötös. Szvsz😊

http://videodrome.freeblog.hu/

"...Teljesen igaza van Sir Qunó Jedinek, manapság kevés a jó vígjáték (kb. 95% hulladék, a maradék 5%-ot meg alig mutatják be a moziban)...." az a baj, hogy a saját magadból vezeted le a többi embert is. Szted 95 % mások szerint csak pl: fele-fele.

Ezt csak azért írom, hogy a mozi=szórakozás és nem CSAK a látvány stb. A szórakozás persze magába foglalja a látványt is. Ezt úgy írom, hogy vígjátékot én se nézek moziban.

"...A Watchmen nem "századik idióta képregényfilm", hanem igazi etalon. Aki még nem látta, ha teheti nézze meg, de legalább ne irkáljon ilyen hülyeségeket róla..." az a baj, hogy megint magadból vezeted le a dolgokat, szted etalon mások szerint s*ar, sztem átlagos! Attól, hogy van mondanivalója, kérdéseket vet fel, komoly sztorija van még nem etalon, rengeteg ilyen film van. Azért lehet sztárolni, mert képregényben (->és comic-filmben) "etalon" ilyen szempontból, de nem a Watchmen a spanyolviasz, volt már ilyen dögivel csak nem comic-filmben.
Atisz
Teljesen igaza van Sir Qunó Jedinek, manapság kevés a jó vígjáték (kb. 95% hulladék, a maradék 5%-ot meg alig mutatják be a moziban).

Moziba tényleg csak a látványos filmekért érdemes elmenni.

Ne felejtsük el, hogy 2 film van amire mindig tuti siker (figyelem a definíció nem pontos, de aki akarja az megérti):
- az animációs filmek (de jópofa, de aranyos, de...)
- az "átlagamerikai" vígjáték (kis költségvetés, ehhez képest 4-5x bevétel)

Miért is? Mert ezek mindenki számára fogyaszthatóak (bár én pl. némely vígjáték alpári stílusa miatt simán kitenném a 18-as karikát) ás mert az átlag mozinézõ nem célirányosan megy moziba (értsd: "nem nézünk meg egy filmet?") és amikor ott van, akkor már nem fog hazamenni, mert "nem adnak jó filmet". No és mit választ ilyenkor, na mit? A fennt említett 2 kategóriát, mert (tévesen) azt hiszi azokkal nem lehet befürödni...

A Watchmen nem "századik idióta képregényfilm", hanem igazi etalon. Aki még nem látta, ha teheti nézze meg, de legalább ne irkáljon ilyen hülyeségeket róla.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Kojiro
Gambit képessége amúgy:

Ability to charge matter with explosive bio-kinetic energy.
Hypnotic charm.
Peak human speed, stamina, agility, and reflexes.
Skilled hand-to-hand combatant, strategist, and thief.

A legfontosabb az elsõ: bio-kinetikus energiával fel/túl tud tölteni tárgyakat, amik ezután felrobbannak. Ezzel sebez, nem azzal, hogy telekinézissel nekedvág egy kártyát.
E mellett nem képzett a kártyadobálásban (atyaúristen), hanem azért dobál kártyát, mert nem a tárgy tömegétõl vagy súlyától függ a robbanás mértéke, hanem a felülete nagyságától. És így ha pl 2 pakli kártya van nála az 104 támadóeszköz egyben, míg ha pl 104 tõrt vagy csapágygolyót tartana magánál, akkor már túl lenne a hatodik gerincmûtéten 😊.

Kojiro ergo sum.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
de lehet már rég láttam, de tuti nem azért mert hülye volt.. sztem a vége meg nagyon jó

Molnibalage
Még annyira sem volt. Tényleg droid volt szegény.
Itt egy kis adalék.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

A valóságban is egy szerencsétlen volt a srác, alaszkaiaktól kérdezték a történet kapcsán, hogy mit gondolnak. Az volt a válasz: "Hülyének kell lenned ahhoz, hogy nyáron a fõúttól 12 mérföldre éhenhalj"

Blasta
Ha azt írod, hogy Vérzõ olaj, vagy There will be blood, azt is ércsük

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

A Szikla.

Most ment a viasaton és JÉÉÉÉ a vágatlan verzió!

Így 10/10. A vágott verzióra pedig thermo-plazma töltetet kellene dobni aki pedig vágta az kaphatna egy ideggázos szájüregkezelést. 😊
Molnibalage
Picit talán off lesz.

Tõle láttam az utolsó elõttit.

Nem igazán tudom, hogy mire kapott bármit is. Az viszont érdekes, hogy az utóbbi 20 évben alig játszott valamiben, mégis 2 oscar összejött neki. Nem is tudom, hogy van -e valakinek ilyen kevés filmbõl ilyen sok.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

macselek
Nem úgy volt, hogy éhezett már egy ideje, és amiatt nem tudott már úgy figyelni? Mert a két növény nagyon hasonló volt.

Nem nem tudta használni a határozót, hanem mivel este volt, és gyertya volt csak, összeragadt a lap, vagy ugy hajtódott be a könyv. mind1 csak én emlékszek így? nem azért mert hülye volt..

vegicsek
Út a vadonba (Into the Wild)

Elgondolkodtató, de engem nem érintett meg annyira, mint ahogyan vártam.A látványvilága marhára tetszett, meg ahogy a zenével átadták a hangulatot. Annak is örülök, hogy nem vitték túlzásba a szerelmi szálat. A folyamatos elõre-vissza tekintés fenntartotta a figyelmet, anélkül nemtudom végig tudnék-e nézni egy hasonló jellegû filmet. A karakterek érdekesek voltak, azokat jobban ki lehetett volna bontani
Tudom kötött volt a sztori, de a befejezés akkor is fantáziátlan volt szerintem
7/10
Egy értelmes, diplomás gyerek, közel kettõ, Bear Grylls-t megszégyenítõ év után nem tudja normálisan használni a kisnövényhatározót, na ez szerintem abszurd 😄
A haláltusa megvalósítása ettõl függetlenül hatásos volt

Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.

lehet én nõttem fel, de az 1. szánalom rossz, 2. elmegy, a 3. már nem rossz, de sokkal nagyobb potenciál lett volna benne, ha több hangsúlyt fektetnek a sztorira+karakterekre. 1. nem kellett volna és a 2. 3. sztoriját széthúzni a trilógiává.
Istencsászár
Klasszikus valóban, akkoriban másra helyzõdött a hangsúly, ahogy manapság is másra, fontos a látvány ami nem baj, mert meg lehet tenni a technika adott és egy scifi vagy egy akció film legyen tele látványos elemekkel, maga a hanulata is más. Ep 1-2-3 számomra ugyan azt nyujtotta mint a 4-5-6 csak modern külsõben, igazából a Star Wars látványos, színes világa ezeken a részekben bontakozott ki igazán.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

edios
"Ki a halál nézne meg ilyesmit moziban"

Pl az az értelmes ember, aki kikapcsolódásként épp a mozit választaná, de nincs kedve a századik idióta képregényfilmhez, vagy 10 robbanáshoz félpercenként. :C

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

Dynamic
"Ki a halál nézne meg ilyesmit moziban, pláne idehaza?!?!?"

Mondjuk, aki szereti a francia vígjátékokat és nem akar 2 évig várni, hogy hátha majd leadják tv-ben. Én sem fosom a pénzt, de kb. kéthetente 800 Ft nem vág a földhöz.
Sir Quno Jedi
Vígjátékból is van ami eléri azt a színvonalat, hogy feltétlen moziban kell megnézni, de ez ritka, mivel mit ad Isten, a vígjátékok nem a nagytotálokra és a CGI trükkökre építenek, így a mozivászon is teljes mértékben szükségtelenné válik egy csapásra esetükben.

De nehéz megindokolni, hogy egy TV-ben is 1000%-osan élvezhetõ film miatt miért is költ valaki vagyonokat mozijegyre?!?!?

Ami még moziba termett azok persze még a spéci animációs filmek, vagy a minõségi rajzfilmek. Nemrég néztem a WonderWoman HD-t nagy LCD-n, majd inkább 3 méteres vásznon (magamnál), hát mondhatom zogorázni lehet a különbséget. Az ember leesik a székrõl olyan durván fest ekkora méretekben.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Dynamic
Kicsit az Ádám almáira emlékeztet az a tény, hogy bár nem sok ütõs poén volt a filmben, de amik azok voltak, azokon úgy röhögtem, hogy percekig semmit nem láttam a filmbõl.
Egyébként az ilyen filmeket valószínûleg jobban értik és értékelik a francia nézõk. Ugyanúgy, mint ahogy a magyaroknak agy Csapd le csacsi sokkal jobban átjön, mint pl. a hollandoknak.
De amúgy nekem is tetszett, jól szórakoztam.
mozi nem=látvány+hang, stb., mozi=szórakozás, valakinek ez vígjátékot jelent és ki lehet üldözni a világból pl: comic-filmekkel
Sephi
ROUND 1! FIGHT!

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Sir Quno Jedi
Ki a halál nézne meg ilyesmit moziban, pláne idehaza?!?!? Ezek egyértelmûen 1xû TV filmek, csak még elõtte a mozikban is próbálnak némi pénzmagot kisajtolni belõlük (téves megközelítés).

Egy Watchmen-ért elmegy az ember moziba, mert pusztán a látvány is földbe döngöl, nem beszélve a zenérõl és hangulatról. De egy 1xi komédiára?! Ugyanmár, ennyire azért nem vagyunk gazdagok...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Blasta
Isten hozott az Isten háta mögött
------------------------------------------
6/10

Sok jót olvastam a filmrõl, 20millió nézõ Fr. országban, meg sírvanevetõs, stb.
Elsõ körben elhiszem, hogy Fr.-ban tényleg sokan megnézték, és nekik valszeg sírvanevetõs is, hiszen a film egyik fõ poénfaktora az észak francia tájszóláson alapszik. Ezt nem kell ecsetelnem, hogy magyarra fordítva mennyire tud vicces lenni. Minden „S” betût „SZ”-re és fordítva cseréltek a feliratban, ami kb. 30mp-ig tréfás, aztán már idegesítõ.

Másrészt a film egyéb helyzetkomikumai sem haladnak végig. Két komolyabb rész van, amiben oké, én is dõltem a röhögéstõl, de ezek kb. 10-10 percig tartanak, a továbbiakban csak enyhén mosolygós tréfákat, aranyosnak mondható szitukat, enyhe családi drámákat láthatunk, amolyan tipikus francia módra.

Persze egy percig nem unatkoztam a filmen és kellõképpen elvarázsoltak a kisvárosi történések, de nem azt kaptam amire vártam, az ilyesmit inkább TV-ben érdemes megnézni, akkor talán a szinkron még hozzáadhat a poénokhoz (feltéve ha jól csinálják).

és most gondolj bele, hogy mit mondasz, ha nem a felújított verziót nézed a 4-6ból😄
Mert ahogy mondtad, hogy ott van Anakin a végén a Jedi trióban😄 Az az igazi régi lapos fénykardos cucc még jobban ütött volna😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

4-6 klasszikus, 1-3 gyenge (többet számított a CG mint a hangulat)!
Doddy a düdő
23 van eddig, de kurvára idegesítõ 😄

edios
Star Wars 1-6

Rég láttam õket, így most egy kis maraton keretében újranéztem az egészet az elejétõl a végéig.

Ep1-ben Jar-Jart úgy érzem túlzásba vitték, viszont a verseny ötletes és izgalmas. Darth Maul-ra nem volt szükség, Qui-Gon Jinn viszont szerethetõ karakter volt.

Ep2-ben a városi üldözés jelenet jól sikerült, klónhadsereg készítésének a helyszíne egyedi hangulatú, utána non-stop akció, de látványos nagyon.

Ep3-ban mind az ûrcsata, mind a végsõ Jedi-párbaj nagyon látványos, emellett Anakin pálfordulása szép fokozatosan fel van építve. (Talán egy kicsit az zavart, hogy a végén hirtelen, egyik percrõl a másikra kaptak oldschool design-t mind az ûrhajók, mind a birodalmi tisztek.) A legdrámaibb rész a 6 film közül, a virágzó köztársaság, idilli világ romba dõl, a jediket kiirtják és kezdetét veszi a sötét diktatúra.

Ep4-et akármennyire is próbáltam, de nem tudtam komolyan venni, olyan kezdetleges benne minden látványelem, és a szövegek is néhol egyszerûen bénák. Tudom, hogy 77-es, meg gyakorlatilag garázsproject, de az elsõ 3 film után egyszerûen akkora a kontraszt, hogy nem lehet összehasonlítani. Viszont itt kezdõdött el az egész õrület, így valószínüleg a sorozat legértékesebb tagja.

Ep5-nél már hozzászokott a szemem a szegényesebb látványhoz, viszont ep4-hez képest érezhetõen javult a helyzet minden téren. Mind a havas bolygó, mind a mocsaras, valamint a felhõk közti város roppant stílusos, egymást követik a klasszikussá vált jelenetek. (Lépegetõk, solo-fagyi, énvagyokazapád stb)

Ep6 hatásvadász kezdés, ûrcsata ep4 megismétlése kb, ewok-ok kicsit gyengére sikerültek, v csak túl sokat szerepeltek, de hát a hangsúly az uralkodó-dv-luke hármason van, ahol Anakin másodszori pálfordulása ismét drámaian sikerült. És még a végén Hayden Christensen-t is bevágták Obi-Van és Yoda mellé. Bezzeg Qui-Gon Jinn-t nem, pedig õ inkább tartozna örökélet trióba, mint Anakin.

Összegzés: ep1-3 többet politizál, bonyolultabb, drámaibb, szórakoztatásban talán alulmarad, de természetesen összehasonlíthatatlanul látványosabb 4-6-nál.

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

fifi
A nyomozó

na végre ismét egy korrekt magyar film...
példát vehetnének róla a mostanság futtatott "celeb" okádékok kitalálói.
Szépen végig van vezetve a történet, és az is, ahogy végül "kimarad" Tibor az egészbõl...
itthoni szinten simán 10/10

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

ProGabe
50 film van elrejtve a képen

31/50-nél tartok, de már alig van ötletem

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Kmarha
D. Darko folytatása? Mert akkor szerintem jobban tesszük ha nem nézzük meg.

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Blasta
S Darko-t látta már vki?

Shep
Milyen érdekes én is pont ezeket akartam írni, így aztán nekem nincs más dolgom mint pontozni.
Én jól szórakoztam rajta annak ellenére, hogy olyan lett amit leírtál ezért az én pontom
7/10

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

tommygear
kajakra 😄
desigo
hatott neki az alkohol xD
Nah ez mit jelent???:S

........Allen Iverson......... \"Only the strong survive\" ..........MVP 2001...........

tommygear
í cxcxvxc
Nem értem mit vagy úgy oda szeintem igen jó film volt. 8-9/10
Az érvek amiket felsoroltál h mért rossz sztem butaságok és nem ugy vannak!😊
Hugh Jackman a király😄

........Allen Iverson......... \"Only the strong survive\" ..........MVP 2001...........

desigo
Defiance 8/10

Daniel Craignek igen jól állt ez a szerep.
Sir Quno Jedi
Death Note 1

Fura volt a 2 után megnézni, de ez sem rossz. Bevezetésnek ideális.

ProGabe
X-men - Wolverine

azért mindent nem kellett volna elcseszniük. na jó, mindent nem talán sikerült. pedig szerintem egyszerû dolguk volt: adott, egy már a moziba járó nagyközönség által is jól ismert világ, kedvelt fõhõs. adott a történet is, amit talán nem is rontottak el, mármint a fõ vázát. na de az apró, fontos részletek! omg, mintha egy óvodás álmodta volna össze a délutáni pihenõ alatt, miután ebédre egy 3x rotyantott székelykáposztát tuszkoltak volna le a torkán, mi megfeküdte hõsünk piciny hasát.
aztán ugye az effektek. 2009-ben ezt, így, egy AAA kategóriás film esetében hogyan merték? a vágások meg olyanok voltak, mintha még mindig vágógéppel dolgoznának.
ami jól sikerült, az a casting. Liev Schreiber nagyon jó volt, pedig elképzelni nem tudtam volna ebben a szerepben. Logan csaja meg igen csini, reméljem látjuk még 😊

4/10, amibõl +1 csak a fõcím, utána kéne nézni melyik cég csinálta

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

No igen, ráadásul teljesen indokolt lett volna többet szerepeltetni, úgyis rá lehetett jönni, hogy marhára nem halott, és jól volt megírva, kitûnt a csapatból. A vége kicsit kusza volt, eredetileg Deadpool/Wade Wilson és Weapon XI két külön karakter, engem zavart kicsit, hogy összemosták a kettõt. Deadpool inkább az, aki eredetileg volt, nem az, aki akkor, amikor a nevet ráaggatták a filmben. Ezt a Reynolds gyereket egyre jobban kezdem viszont megkedvelni, ahogy egyre több helyen látom, jól állt neki a szerep. Ha minden igaz, készül egy spinoff Deadpoolról is, 2012 környékén jön ki.
Blasta
X-men Wolverine

Huhh frankó volt nagyon!

Kár hogy Ryan Reynolds keveset szerepelt, bár a végén elég durva karaktere lett 😄 Egy kérdés: Gambit képessége mi a franc volt?