106444
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Sequoyah #106000 Lehet a vilag legjobb sci-fije egy film, de ha a foldet gombolyunek abrazoljak benne, akkor az ilyen emberek biztos megsertodnek es szar filmnek nevezik:) -
SzinesGeza #105999 Azt írtad, hogy az "érzékeynités és gender meg hasonlok teljesen hazavákták ezt a mufajt."
Szerintem meg az, hogy szar forgatókönyveket írnak.
Nem pedig az, hogy milyen színű, nemű, irányultságú emberek játszanak a filmekben. -
#105998 Sosem láttam. Rég nevettem ilyen jót. Komolyan. -
#105997 hol irtam ilyet? régen az Eddy Murphy filmek sztem nem tartozott ebbe a kategoriába , és jo vigjátékok voltak. ÉS ma már egy Jim Carry film se menne át egy ilyen rostán .Mert annyira egyenloség meg anynira érzékeny mindenki . -
#105996 fél off
Akkor egy klasszikus darab.
-
#105995 The DCU Just Took 2023's Batman Insults Too Far (& Made The Reboot Even Harder)
"James Gunn is the right man to handle the DCU reboot. His own The Suicide Squad spin-off, Peacemaker took a shot at Ben Affleck's Batman, calling him a "p*ssy" for failing to kill people and questioning why he repeatedly let archnemesis the Joker escape to wreak more havoc on Gotham. He might have had a point, but it's a weird choice for meta-jokes to target arguably the most beloved superhero movie character of all time. And now Blue Beetle is getting in on the same action."
"Blue Beetle isn't even the first 2023 movie to insult Batman. Andy Muschietti's The Flash included a scene in which Ben Affleck's Dark Knight is unwittingly roped into admitting some inconvenient truths about himself thanks to Wonder Woman's Lasso of Truth. The Flash's Batman insult amounts to Bruce Wayne admitting that instead of fighting crime, he's wealthy enough to fight the causes of crime by erradicating Gotham City's poverty. That insult doesn't really hold any water, given Batman's Rogues Gallery is not made-up of rebellious freedom fighters looking to take down Gotham's elite class. Like Blue Beetle's double-barrelled Batman insults, it just feels unnecessary for a cheap leaugh."
"Even worse, in the case of Blue Beetle, James Gunn has promised that Jaime Reyes will continue as a DCU hero even after the reboot, so the idea of Bruce Wayne as an Elon Musk-like figure continues over too. Yes, Uncle Rudy's criticism of Batman as a fascist fits his anarchic, anti-authoritarian spirit, but the fact that he views other superheroes (including Ted Kord's earlier Blue Beetle) as cool is somewhat contradictory. Fans do not want to be told Batman is a fascist, and it's up to Batman: The Brave & The Bold to prove otherwise." -
#105994 Mert amikor feketék szívóznak fehérekkel (más színűekkel), az milyen vicces... -
#105992 Spiderman Across the spider-verse
Hat azt kell mondjam ez nagyon jora sikeredett. Talan az elso mese ami to be continued??
8/10 -
SzinesGeza #105991 Én nem gondolom, hogy csak akkor lehet vicces egy film ha a poénokat kizárólag fehér, heterok nyomatják. -
#105990 nem is tudom mikor láttam utoljára igazán jo vigjátékot.
Az egész érzékeynités és gender meg hasonlok teljesen hazavákták ezt a mufajt.
Az egésznek az alapja sava borsa , hogy stereotipiákra épit.
Tehát vannak személyek foglalkozások helyzetek amivel poénos dolgokat lehet elöidézni csak annak általában van egy elszenvedö alakja is.
Na ez ma már nem megy, hogy ha az 1% aki porul jár vagy ciki tárgyává válik már az sem fér be , hogy a maradék 99% jol szorakozzon inkább azért az egyért is csesszuk el 99 hangulatát. -
#105989 nO hARD fEELINGS
a vígjátékok eléggé elhaltak az utóbbi évtizedben, de ez most jó volt. Nem túlságosan, de majdnem egészen jó volt. Nincs benne újdonság, de már az is dicsérendő hogy a meglévő paneleket sikerült effektíven használni. A tengerparti jelenetért meg már külön megérte megnézni.
Amiről azt írják ő csinálta, de elsőre úgy tűnt egy jelentnél, mintha a feje csak rá lenne montírozva a testre. De második csekkre kiderült, hogy szarul vannak kivágva. Ő is meg a dagadt srác is. Szar a megvilágításuk.
Ami nem csoda, a green screen sok helyen fos volt. Elnézhető probléma, mert nem megy igazán a film rovására. Csak hát azért feltünik az embernek.
JLaw meg láthatóan élvezte a szerepet, és a kémia is jól működött a sráccal. Én szívesen látnám évi 1 filmnnél többen is, de Éhezők, X-men után már nem erölteti nagyon a dolgot. Meg minek is tenné, azt játszik amit szeretne...
A partira érkezős jelenet, meg mintha egy Anyám! hommage lett volna.
felfele görbülő 6/10 -
#105988 Ütjük-vágjuk szegény amcsikat azért, amit a filmiparukkal és a hétköznapjaikkal művelnek, közben:
Nem csak az amcsik blackwashingolnak - franciák talán így oltanak tüzet?
https://www.imdb.com/title/tt15049210/ - The Three Musketeers - 2023, FRA
imdb: 1,7/10
D'Artagnan nem idei barnulású.
S amikor nincs washing:
https://www.imdb.com/title/tt12672536/ - The Three Musketeers: D'Artagnan - 2023, FRA
imdb: 6,9/10
D'Artagnan sem barna.
//szerk.:
Az elsőhöz egy kritika:
"I'm sorry no
Film is atrocious never mind the casting it's a insult to the french the three real musketeers. Are all based on real people, yes real! Armand de Sillegue; Isaac de Portau; Henri d'Aramitz; and Charles de Batz. All four came from Gascony in 1640 and I'm sorry they were not black or mixed race or Chinese or Indian. If it was Cleopatra should be European heritage nelson Mandela should be black and emperor of china should be Asian. Geronimo native American and a Viking warrior or thor white. As even Thor would of been depicted by the Norse people. Batman, Spiderman and the hulk can be anyone but stop washing over historical figures and people this is fact and about there lives like a documentary it's getting silly. What next a documentary on the black bear but use a polar bear which is transparent."
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2023.08.19. 14:13:30 -
xido #105987 én ott nagyon mérges voltam..van az a jelenet,mikor valami vadászlesen vannak..magas fű vagy mi..középen valaki és 5-6 irányból jönnek a raptorok..és Crichton ahogy leirta..ahogy elképzelten,hogy nem látják őket fentről,csak a csapásokat a növényzetben..brutáls feszült thriller..a filmben egy egy kalap szájbarágós kaki..és ez csak egy volt a matinéból :) -
#105986 Meg 2
Eletem elso filmje aminel bealudtam moziba ( ugy, hogy elotte is aludtam 1 et delutan!). Persze hangos dolgok miatt felkeltem itt ott. Amit lattam belole az borzalmasan nagy baromsag volt.
Csak a felet lattam de legyen 3/10
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2023.08.19. 02:39:37 -
#105985 A vegen a csok CGI volt. ( Nem, nem vicc) -
#105984 jurassic park kettő...aki olvasta a könyvet,mármint a szörnyek szigete címűt,az velem együtt csodálkozott el,milyen szart csináltak belőle a mozivásznon...egy dolguk lett volna,hogy a könyvet egy az egyben mozivászonra viszik...nem eredményt látta mindenki sztem...
nem értettem sose a tendenciát,miszerint van egy nagyon jó alap,könyv , játék valami,le vannak fektetve már a történetek,és sikerül belőle egy szart csinálni.
tisztelet a ritka kivételeknek -
#105983 Egyetértek, azzal a kitétellel, hogy szerintem:
- Rambo már az első rész után mutatott középső ujjat a karakter lényegének és a mondanivalóval is bíró alaptörténetének (ezzel együtt a Rambo 2 klasszikus és kitörölhetetlen "onemanarmy" akciófilm maradt, csak lett volna más a címe)
- Terminator a 2. rész után lett teljes kalap sz@r
- Transformers nem a 3. hanem már az első rész után lett teljesen fogyaszthatatlan azzal együtt, hogy legalább nem lett más mint ami (egy Hasbro reklám)
- Die Hard is a 2. rész után lett más kissé, de a 3. film még legalább jó volt
- Jurassic Park szintén az első után teljesen felejthető részekkel csupán rókabört húztak csak le az alapanyagról
- Alien és Aliens után készültek a gyengébb filmek, és bár a 3. rész egy megosztó film, személy szerint én kedvelem de a 4. valóban szükségtelen és moslék lett egy olyan rendezővel akinek ez a stílus még csak véletlenül sem a sajátja
- Fast Furious filmek szintén már a 2. rész után mentek át a teljes értelmetlenségbe -
#105982 általánosságban irtam, mert max 3 részes folytatásig még jo egy film, de a 3.nál már rezeg egy kicsit, ami már ennél több részt csinálnak az vagy ropkabör lesz vagy teljesen más irányt vesz az egész mint amirol az eredeti film szolt vagy amit ki lehetett volna még hozni belöle.
A régiektöl kezdve napjainkig szinte nincs kivétel. rambo, die hard, transformers, Jurassic park, alien, terminator , fast and furies stb..
mindig mind teljesen el lett cseszve a 3. rész után és már köze sincs ahhoz ami volt.
ezekre még egy lapáttal rátesz az összes mcu meg marvel amik aztán már annyira elrugaszkodtak mindenféle koherenciátol, hogy csak a cimek kötik egymáshoz egymást. -
SzinesGeza #105981 Mondjuk akinek eszébe jutott a Counter-Earth-re az a barna Wartburg, na ő vicces figura lehet. :)
-
Sequoyah #105980 Ha mint GOTG folytatasra gondolsz, akkor nincs bajom ezzel, eleg ha a szereplogarda ugyanaz es a stilus.
Ha mint MCU folytatasra, akkor abszolut igaz. Az MCU filmek az Avengersekig nagyjabol osszfuggtek, tobbseguk 1-1 infinity stone erejet mutatta be. Most viszont minden osszevissza van, osszefuggesek nelkul. Es minden masodik film/sorozat bemutat valami uj univerzalis szupererot, ami se logikajaban, sem fizikai torvenyeiben nem kapcsolodik a tobbihez.
Ez mar nem egy universe, hanem teljesen kulonallo filmek halmaza, amirol csak allitjak hogy egy univerzumban vannak. Ezzel az erovel a Batman es a Baratok Kozt is lehet ugyanaz az univerzum...
Eltunt a kozos vizio es irany, es mindenki a sajat otleteivel foglalkozik.
-
#105979 én is ezt mondom már sok éve, hogy nincs egyetlen egy folytatásban meg az , hogy konzisztensen folytatná azokat a dolgoat amik az elözö részekben elkezdtek vagy elhintette, hogy ez és ez történt.
Egy csomo filmben csak megemlitettek olyan dolgokat amikbol egy omplett filmet lehetett volna csinálni , de nem inább csináltak egy teljesen különáűllo de folytatásna nevezett dolgot amiben van hogy csak a cim van , hogy csa a szereplö azonosak.
Olyan érzést kelltve, mintha aki a folytatást csinálta az egyszerse nézte meg az elözö részeket nem jegyzetelte le, hogy mi voltak a kulcs jelenete stb.
Az ilyenekbol adodna azo a félreértése amiket aztán ésöbb itt a forumokon magyaráznak a rajongok, meg hogy a könyvekben igy volt meg ugy volt, meg lehet , hogy ezért és azért, -
Sequoyah #105978 Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023)
Mondaman hogy kellemes csalodas, de nagyon alacsonyan volt a merce, az utobbi 2-3 ev MCU mozijai es a kritikak utan.
Hozza magaval a GOTG stilust, szoval a rajongok megkapjak amit akarnak. A tortenetben kifejezetten tetszett hogy kicsit lassitottak, es nem a vilagot/univerzumot kell megmenteni n+1-edjere ujra es ujra eszkalalva, hanem egy szemelyesebb sztori. Persze masnak lehet eppen ez nem tetszik...
Ami a legnagyobb bajom, az az egesz MCU-ra jellemzo az elmult par evben, de itt kulonosen. A muveszek, dizajnerek es latvanytervezok teljesen kontrol nelkul garazdalkodnak. A Guardians, a Dr Strange, es ujabban az Ant Man, es egy sor masik MCU produkcio egy lazalomnak nez ki. Semmifele logika nincsen a tortenesekben, es nem hogy nem realisztikusak, de meg konzisztens univerzumbeli logika sem letezik. Nincsen megtervezve semmi, csak epp ami eszebe jutott az egyik grafikusnak... Meg a masiknak...
Kozepmezony-beli MCU alkotas.
7/10 -
Sequoyah #105977 Heart of Stone (2023)
Tokeletesen beleillik a Netflix akciofilmek soraba. Vesznek egy kozepes tortenetet, felberelnek egy ismert szineszt, es futoszalagon legyartjak a filmet.
Kozepeen jo, de felejtheto akcio-film, jo egy estes szorakozas. Orulok hogy most vannak ilyenek, mert pont ezek hianyoztak a 90-es evek akcio-orgiai ota.
Tetszett az enyhen James Bondos stilus neha.
6/10
-
Sequoyah #105976 You People (2023)
Retegfilm, ami kifejezetten annak szol akik tiszta aggyal tudnak gondolkozni a rasszizmusrol, es nyitottak a tarsadalmi vitara. Akik mar elkotelezodtek barmelyik szelsoseg fele, azoknak biztosan nem fog tetszeni:)
Szinten aki nem Amerikaban lakik, az valoszinuleg nem fog tudni azonosulni senkivel, de legalabb egy jo metszet a problemarol/
A film fontos gondolatokat fogalmaz meg, humoros formaban. A humor nem rossz, de nem is tulzottan kreativ. Parszor nevettem, de nem dobtam el az agyam. A mondanivalo jo es fontos. Aki jartas a szituban annak sztereotip, aki nem annak mutathat ujat. Tetszett hogy ez nem egy propagandafilm a rasszizmus ellen, hanem mindket fel hibaira ravilagit, nem csak a feher embert hibaztatja.
A vege elegge gyerekded lett, ahogy mindenki elismeri a hibajat, olyan erzesem volt mint amikor a szulo tanitja a gyereket, es a nezo a gyerek.
Kozepesen jo film, de kizarolag nem szelsoseges gondolkozasuak szamara. Leginkabb jo gondolatebreszto. Bar Magyar ember szamara, aki rasszizmussal meg csak TV-ben talalkozott, lehet nem sokat mond az egesz.
7/10
Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2023.08.15. 16:44:19 -
#105975 A tanárnő tök ari volt. Csak sajnos nem szerepelt sokat. -
hiper KOCKA #105974 Cobweb 2023
Ha a falak beszélni tudnának... oh várjuk, de hát tudnak beszélni: amolyan félszeg, kislányos hangon szólalnak meg, és állandóan a kis Peter segítségét kérik, aki valószínűleg még életében nem járt fodrásznál (a nővére sem, de erről majd később).
A keret a Halloween-t közvetlen megelőző napok. A gyerekek az iskolában bőszen faragják a töklámpásokat, mindenféle ákombákom rémségekkel töltik meg a kockás füzet lapjait, kint lágyan fúj az őszi szél, meg hull az elsárgult levél, ahogy egy másik Péter mondaná egy nagy slágerű dalban.
Ez pedig teljesen oké volt... szépen megteremtették a miliőt, a környezetre rá volt festve az ünnep flow-ja, viszont Mr. Myers helyett más fordulatot kapott a történet, tehát hiába keresitek a csókát, nem fog feltűnni. Helyette kapunk beszélő falat, illetve valakit a falban... Peter apukájában viszont ismerős arcot találtam. Homelander az a Boys-ból, csak sötétebb a haja. Itt nincs szuperereje, viszont nem kevésbé pszichopata.
Lakókörnyezet-ábrázolásból szintén jelesre vizsgáztak a készítők. A ház elhanyagolt, lepukkant, a falak kopottak, a felváló tapéta a 80-as éveket idézi. Remek horrortanya egy horrorfilmhez. A szülők nem százasok, ez hamar kiderül, és a magam részéről teljesen biztos vagyok benne, hogy nem szeretnék 8 évesként élni ott. Az ebéd mindig valami gusztustalan híg trutymó, de mindez csak a jéghegy csúcsa. Az igazi horror a falak mögött rejtőzik.
Ezeknek a kedves jóembereknek ugyanis az elsőszülött gyereke egy lány lett, de valamiért a falak mögött tartják elzárva. Nem árulok el spoilert, ez már az elején kiderül. Peter 8 éves, a nővérke meg több mint biztos, hogy betöltötte már a 18-at. Én elkövettem azt a hibát, hogy ettem a vége felé. Ez hiba volt. Pedig eszembe juthatott volna: a leányka a születése óta a falak mögött él, ergo nem fürdött még soha, nincsenek levágva a körmei, és természetesen a haja sem. Na meg nem volt "túl szép" mikor megszületett, így ahelyett, hogy anyuka feldobta volna instára, inkább bedobta a kulisszák mögé. Patkányokat és rovarokat evett egész életében, vagyis két szem Tic Tac az ő leheletén már nem segít.
A félelemfaktor ügyesen van felépítve a filmben: végig baljós az atmoszféra, a jumpscare kevés, inkább csak a vége felé van, de ott üt is rendesen. Amikor megjelenik a nővérke, szem nem marad szárazon. Az tetszett a filmben leginkább, ahogy felvezeti a csúcspontokat. Még tök nyugi van és nem történik semmi, de már a komorodó arckifejezésekből, a különlegesen beállított kameraszögekből, meg a szereplők figyelmének a ház egyes pontjaira történő kitartó fókuszálásából kiderül, hogy mindez csak vihar előtti csend.
A gore elemek sem hiányoznak a filmből, és a háromnegyedéig csak a nyomasztó atmoszférát kapjuk, viszont az utolsó negyedben amellett, hogy a rettegés megmarad, még ki is egészül egy átütő akcióval, sőt, mondhatni irdatlan dara veszi kezdetét. Ezek az elemek jól vannak adagolva, tehát egyiket sem fogjuk soknak érezni. A játékidő sincs feleslegesen túlnyújtva, szóval 2-nél többször nem kell pelenkát cserélni.
7/10 -
#105973 Ha most megkérdeznének, akkor ez lenne a topom.
(amúgy aki akar ilyet az a topster2-vel teheti- én is unatkoztam :D)
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2023.08.13. 16:27:21 -
Sunrider924 #105972 Heart of Stone 2023 ( avagy amikor a wunder wumen csak csetlik botlik...)
Hat ez a "film" nem tudom mi akart lenni de legalabb jo nem lett. Azert a Mission Impossible kicsit magas lec meg mindig, nem is sikerult megugrani. Illetve azon torom a fejem, hogy tehetsegesebb rendezonek talan sikerult volna ennel boven tobbet kihozni az anyagbol, szoval a Grey Man az klasszisokkal jobban sikerult de meg a Red Notice is. De ha mar Ethan Hunt noi verzioja, akkor legalabb a bunyok lettek volna csontrepesztoek, vagy ha mar annyira hiper-szuper ugynok akkor megis mi a francnak fut nyilt terepre amikor lonek ra ahelyett hogy a viskok kozott fedezekbe bujkalna, arrol nem is beszelve hogy meg rezzen a loves hangjatol egy kepzett szuperugynok? Most akkor vagy tokos es kemeny mint a nevado szikla vagy bambi de attol meg nem hatodok meg egy akciofilm kozepen..
Pedig jol indult es meg a legi akcio is okesnak tunt aztan onnan lejtmenet a vegeig, mind vartam a nagy leszamolast aztan a nagy durranas helyett halk sohajjal lehelte ki a lelket a remekmu... en vagom hogy Netflix de bakker csinaltak ok ezt mar jobban, vagy ha ez mar a Schwarczi fele uj irany akkor ez nem jo, nyugodtan robbanjon a kepebe meg nehany csesze kave... -
viizo #105971 A Kis Hableány (2023)
A casting miatt sokak értetlenkedését kiváltó mozi mögött még annál is többen felsorakoztak, hogy micsoda bátor és remekbe szabott döntés volt a Disney-től a főszereplő személye, és az ezzel járó újfajta megközelítés.
A negatív hangok és értékelések miatt az IMDB is hamar bevédte magát, a sok gyenge értékelést adó felhasználó miatt más pontot jelenít meg, mint ami a valóban leadott voks: ez a film egyszerűen nem lehet rossz, a lehúzók mind rasszista gyűlölködők, akik nem bírnak megemészteni egy bátor és csodálatos döntést. Ez a kártya mindig mindent üt - ha szerinted ez vagy az nem jó, akkor Te csak rasszista, nőgyűlölő, homofób, vagy ide tetszőlegesen behelyettesíthető bármi vagy, és nem releváns a véleményed.
Hát kérem, rasszistázás ide vagy mocskos elnyomó fehér férfiak oda, a Disney lenyűgözően csodálatos adaptációnak titulált büszkesége, az új kis hableány igenis bűnrossz feldolgozás lett. Aminél tényleg borzasztóan félrement a casting, félrement a rendezés, félrementek az új dalok, a hab a tortán pedig a sok helyen vászonról leeső CGI.
Az új kis hableány, Halle Bailey láthatóan megtesz, mindent ami tőle telik, de nincs mit tenni: a kis hableány egyszerűen csúnyácska, irtózatosan kilóg a szerepből, az éneklés kivételével gyakorlatilag semmilyen téren nem meggyőző. Az, hogy milyen csodálatos az énekhangja, sajnos teljesen mindegy, ha tizenöt-húsz percet dalolgat a 120 percből, eközben is néznünk kell a főszerepre egyáltalán nem alkalmas színésznőt. Ha pedig valaki szinkronnal nézi és hallgatja... akkor pedig nem is ő, hanem Radics Gigi fog szólni. És nem, nem vagyok rasszista: egyszerűen sokkal szebb, sokkal jobb, a szerepre klasszisokkal jobb és tehetségesebb színésznőt is választhattak volna, aki emellett még barna bőrű vagy latino is. És emiatt itt nem Halle Baileynek jár az extra lehúzás, hanem a castingos kollégáknak, akiknek sikerült az utóbbi évek egyik legrosszabb castingját összehozni még a hableányon kívüli szerepekre is. Egyetlen kivételt az ebben a szerepben sokak által tényleg méltatott, Ursulaként valóban jó Melissa McCarthy jelenti - ha már Javier Bardem is unottan, szinte tekintély nélkül játssza a tenger elvileg nagy hatalmú királyát.
A trükkök egy animációs filmben elmennének, de ebből a rajzfilmszerű a CGI-ból szinte mindenhol nagyon kilógnak az emberi szereplők, ami bizony rontja az élvezeti értéket. Zenék terén a klasszikus dalokat jó hallani, de az új dalokat nem illeti dicséret, és még finom voltam - az egyik rapszámmal szó szerint kínozni lehet, ami alatt már rám nézett a 6 éves gyerekem és nejem is, hogy ez valami irdatlanul rossz.
Az új kis hableány összességében minden téren csalódás - ami csak lehet, ebben aztán tényleg félrement. A Disney, aki össze tudott hozni egy kifejezetten jól sikerült élőszereplős Aladdint csodásan koreografált táncbetétekkel, hangzatos új és régi zenékkel, rendkívül látványos és hangulatos formában, ahol a főgonoszon kívül kb. minden karakter perfekt volt, annak irtó nagy szégyen, hogy egy ilyen ötlettelen, rosszul castingolt, sok téren elrontott feldolgozással áll ki büszkén, és ahol még a táncos-zenés koreográfiák sem hoznak egy élvezetes szintet.
Az új kis hableány nem a főszereplő merésznek és bátornak titulált választásával bukott el - az csak minden pillanatban emlékeztet rá, hogy egy nagyívűnek szánt, mégis a legtöbb téren mellément fércmunka, amit látunk.
10/2, az idei év eddigi legalja.
A rajzfilmből pár percet betenni utána tényleges felüdülés volt.
Utoljára szerkesztette: viizo, 2023.08.13. 12:36:07 -
#105970 TF Fenevadak
Írni sincs kedvem semmit. Voltak jó dolgok is....
5/10 -
#105969 Meg2
Pont azt hozta amire számít az ember,gagyi sztori,gagyi megvalósítás,jó poénok ütős látvány. a kötelező idegesítő kislány aki sose fogad szót,és állandóan bajba keveri magát ami miatt a főhősöknek cápagyilok helyett folyton miatta kell aggódni.
a kínai pénz és befolyás látszik mint állat(kooprodukció)
a filmen szerencsére az is látszik hogy ők sem akarták komolyan venni magukat
egy fárasztó hét után péntek esti agykikapcsolós szórakozásnak pont jó
6/10 -
#105968 Galaxis 3
Repcsi sztorija erős lett. Ezzel nem nagyon lehet vitatkozni. Bár itt hozzá lehet tenni, hogy volt annyi könnyítés a helyzeten, hogy állatokról volt szó, így van egy kis előny. Gyorsabban alakul az érzelmi kapcsolódás. És a gonosz, őrült tudósról nem beszélve, akivel a néző nem tud azonosulni. De ő meg ha nem gonosz volt, akkor csak ömlött a fölösleges expozíció belőle.
Ettől függetlenül a jelenben játszódó dolgok ugyan azt a silány minőséget hozzák, mint bármelyik másik eddig. Bármilyen dráma alakul ki, szó szerint azonnal feloldják. A vége azért felhúzta a végeredményt, mert ott az akció, dráma mellé oda lehet állni. Szép lezárása lenne a dolgoknak...
7/10 -
#105967 Én ezt értem, és nem is azt mondtam, hogy választani kéne a kettő között. Nekem fullos számítógépem van 32"-os 4K kijelzővel, és legtöbbször azon filmezek. Sőt, az új filmek közül mindig kikeresem a legnagyobb release-t, kb. 60-80GB 4K, HDR, (meg még jó sok tücsök és bogár utánaírva) és ezeket nézem.
De a telefon remek alternatíva nekem amikor leoltom a gépet és bemegyek lefeküdni. Ugyanis jó párszor van olyan, hogy nem alszok el túl hamar, és ilyenkor ráförmedek a telóra... netezek, Mario-zok, meg online filmeket nézek. Néha le is töltöm őket. Ez nagyjából olyan, mint mobilon játszani két megálló között a buszon. Elgányolod vele az időt, de ettől még nem lesz a fő profilod. Nekem sem az. Ha a gépszobában vagyok, akkor nálam sem jöhet szóba, hogy telón csináljak akármit is. -
#105965 Azok közé tartozom, akik ilyen-olyan okok miatt "megrekedtek" a régi technón - PC+27", FHD, 5.1 -, de még így is pironkodva írom le, hogy ez alá nem vagyok hajlandó alámenni semmiféle telefonnal, vagy marokmarcsa kijelzővel. Akkor inkább nem nézek (meg) semmit - telefonomon sem szoktam videózni. -
#105965 Telefonon filmet nézni nem olyan rossz. Egy 1440p-s vagy egy full hd minőség azért már parádésan néz ki olyan kijelzőkön, amik támogatják ezeket a felbontásokat. Mégpedig azért, mert ilyen kis méretben óriási a pixelsűrűség, és emberi szemmel még közelről sem látható semmilyen minőségi probléma. Egy 2 méteres tv-n a 4K nem volt olyan szép, mint egy 1440p-s kijelzőjű telón egy 1080p-s vagy egy 1440p-s minőségű film. Legalábbis közelebbről már elég jól látszott a különbség. A kevesebb inch nekem személy szerint nem akkora probléma, inkább a hangok azok, amiben a nagyobb hátrányt látom.
-
viizo #105964 Mivel az általam írottakból pattant ki a téma, én is reflektálok már rá :) Az Őrzők 3-ik részét azért néztem meg, mert alapból szeretem a sci-fi blődliket, kezdve az 5. Elem és hasonszőrű társaival, és nem olvastam igazán rosszat róla a kritikusok részéről. A nézőktől már annál többet, de nyilván ott jóval szélesebb a merítés, és sokaknak semmi sem jó, vagy épp ellenkezőleg, van aki a legtrébb bármit is egekbe magasztalja.
Gunn legutóbbi filmjei nálam nagyjából a közepes és legalja szint között mozognak (valahol Taika Waititivel egy polcon), de ha már trilógiazáró rész, amiről a hype olyanokat szajkózott, hogy 'Marvel becsületét megmentő', és hasonlók, adtam neki egy esélyt a Disney+-on, 4K Imax Enhanced formában nagy képernyőn, dübörgő házimozival. Nem vmi cincogó kis laptopon vagy egy maroknyi telefonon, ahogyan azt egyre többen teszik, aztán meg megy a lehúzás, hogy ez de béna volt - naná, mert így pont zéró élményt kapott, hiába dolgozott rajta 20 hangmérnök meg vagy 100 látványtervező.
Vannak filmek és szériák, amit valószínűleg az életben nem fogok megnézni, pl. a Fast & Furioust úgy a negyediktől vagy ötödiktől már rég elengedtem, de a GotG3 lezárására kíváncsi voltam, mert bármi lehetett volna belőle - sokaknak ebben a formában is nagyon bejött, nekem pedig nagyon nem. Holott Marvel téren a Loki vagy a WandaVision gyakran szintén sci-blődlibe hajlóan vicceskedő, de azért a háttérben komolyabb szálakat is feszegető szériák nagyon bejöttek.
End of story. :) -
#105963 Ez eléggé szubjektív, így bármilyen folytatást ide lehet sorolni, ami valamiért jobban bejött valakinek, mint az első rész. De ha kicsit reprezentatívabb, kiterjedtebb és számszerűbb értékelést választunk, mint amilyen pl. az imdb, akkor más lesz a végeredmény.
Ennek alapján:
Keresztapa 2 nem jobb, mint az első rész. Kicsivel, de elmarad.
Mad max szintén nem jobb. Egyik folytatás sem.
Bolygó neve halál, bármilyen meglepő, de elmarad az első résztől... ez mondjuk meglepett, mert meg voltam róla győződve, hogy magasabb a pontszáma.
Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag nem jobb, mint az első rész, Bárányok hallgatnak egyik folytatása sem jobb, mint az első rész, Die Hard folytatások szintén nem jobbak, Halálos fegyver egyik folytatása sem jobb mint az első rész, Bad Boys folytatások szintén nem jobbak, Beverly Hills-i zsaru folytatás szintén nem, Csupasz pisztoly egyik folytatása sem éri el az elsőt, Mátrix... ez nem is tudom hogy merült fel... ezt utánanézés nélkül is megmondom, hogy a folytatások messze elmaradnak a kultikus első résztől.
Ocean's folytatások nem érik el az első rész értékelését, Hobbit folytatások nem jobbak, mint az első rész, 48 óra folytatás szintén nem jobb.
Ami maradt, az nagyjából egy kézen megszámolható. Mondjuk lehetséges, hogyha valaki rászán sok-sok időt, és komolyan kutat a témában, akkor talál két kéznyi jobb folytatást is, de az tény, hogy a nagy egészet tekintve ezek a folytatások annyira elenyészők, hogy tűként kell keresni őket a szénakazalban. -
#105962 Keresztapa 2, mad max 2,terminátor 2,bolygó neve halál,indiana jones és az utolsó kereszteslovag,a birodalom visszavág,Nolan féle batman-sötét lovag, jó a rossz és a csúf,bárányok hallgatnak,die hard 2-3,mission impossible sok,halálos fegyver,bad boys2,beverly hillsi zsaru,csupasz pisztoly,avengers infinity war,matrix,oceans 11-12,gyűrűk ura,hobbit,megint 48 óra
most igy hirtelen ami eszembe jutott. lehet van ami valakinek személyesen nem jött be,de általánosan igaz rájuk,hogy a folytatás jobb vagy van olyan jó mint az első :)
és nyílván tudnék sorolni egy rakattal,aminek a folytatása nem jött be :D reménykedni lehet,és továbbra is,amig nem látod nem tudod hogy neked bejön e vagy sem :D és itt a csapda. bár otthon nézve simán kilőhető,de a mozit ha kifizetted ,akkor maradsz végig :D -
Sequoyah #105961 Oszinten, en mar csak azert nezem meg ezeket mert Marvel, es elkotelezodtem:D Most mar valoszinuleg akkor is megnezem ha nagyon szar lesz, katasztrofaturizmus jelleggel, hogy lassam a folyamatot:)
Persze ez nem lenne lehetseges Disney+ nelkul, Endgame ota csak a Spiderman 3-ert fizettem volna kulon.
Tolem aztan siman lehet szamitani "az elozo10 resz szornyu volt es ez is az" jellegu kritikara:) -
#105960 "bármilyen is volt az "előzmény", hátha (szubjektív tényezők miatt, elsősorban) a folytatás/reboot/újabb epizód hoz valamit"
Ez lehet egy elvárás, de van egy olyan íratlan szabály, hogy a folytatások általában mindig rosszabbak az első résznél. Ez alól a kivétel pedig olyan kevés, hogy kb. egy kezünkkel meg tudjuk számolni.