Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[Jakuza]
aham ertem szamodra ez volt benne a mely ertelem.
Gondolom ezt valami miskolci vasmunkas mondhatta. 😄

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Tikal
jézus, te is leragadtál itt? azt hittem 14 felett ez már nem izgalmas... valoszinuleg ezért nem értettél semmit a filmbõl, mert a faszra koncentráltál....

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

[Jakuza]
Meg mindig nem hallottam a megnyilvanulasokat a filmmel kapcsolatban.
Lehet velem is foglalkozni, de ha jol emlekszem a filmrol volt szo.

Szoval ? Szeretnem ha kifejtened a velemyed a mely es dramai, hovatovabb a tartalmas mondanivaloval rendelkezo watchmennel kapcsolatban.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

javaslom a topik átnevezését 'watchmen ultimate topik pro és kontra'-ra
<#zavart2> <#vigyor3>

egyébként tök felesleges leállni vitatkozni olyannal, akinek nem tetszett a film - õ meg akarja magyarázni miért volt ultrabrutálközépszer, mi pedig hogy miért egyedi és kiváló szórakozást nyújtó.

az álláspontok ettõl egy jottányit sem fognak közeledni...
Tikal
gyõzikét felhoznod már nagyon szánalmas volt... nem róla beszélgetünk, szerintem világos hogy senkit nem érdekel gyõzike, mûértõ felsõbbrendûséged ne azzal probáld erõsiteni hogy dobálozol...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

[Jakuza]
Kicsit el vagy tevedve, mert en pont a tartalmasabb filmeket szeretem es nem az akciofilmeket.
Na ez volt az a film, amelyik meg a legalso ertekmero kategoriat nem eri el a tartalmas, mely filmek kozott.

Ellenben meg mindig nem kaptam meg a valaszt arrol, hogy mi volt a filmnek a mondanivaloja, vagy mi volt a melyseg benne.

Ugy tunik efolott nagyvonaluan elsiklotok, pontosabban valoszinusithetoen, egy kanyi arva otletetek sincs ezzel kapcsolatban, ellenben, azt mar tenykent felhoztatok, hogy "mely" egyedi a comic vilagban.

Ezek azok a nagy ertekmero fogalmak ? Hat akkor csak gratulalni tudok hozza. 😄 Gyoziket mert azert nezitek, mert az olyan "cuki" ? 😄

Tikal
gondolom te minden héten megnézed a remény rabjait, a philadelphiat stb...mikor ezeket elõször láttam képzeld nem néztem meg õket mégegyszer azo a héten, valamiért elsõre is értettem, nem éreztem hogy meg kéne néznem mégegyszer.. akkor most szar vagyok vagy szar a film vagy mégis mi a fokmérõ most? bevallom a watchmen-t is csak egyszer láttam, de most hogy kijött valami extra változat, meg fogom nézni ujra... persze jo lenne ha megmagyaráznád hogy a többi comic szar mitõl is jobb hamár ennyire fikázzuk ezt a filmet...a pokember, transformers, xmen, hulk hulyeségeket fel se hozd...más van még?

Sir Quno Jedi
Nem fogod tudni tényekkel meggyõzni, mert ez máshol sem megy vele. Õ eldöntötte, hogy úgy van az õ aprócska világában és punktum. A hangok is biztos megmondták...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Dynamic
"hogy tobbet van elfoglalva a nezo a feszkelodessel"

Ez hasonló kaliberû kijelentés, mint a "nem tud mûködni". TE lehet, hogy fészkelõdtél, mert kevés volt a plazmaágyú a robbanás és bullet time, de mivel többen vagyunk akinek bejött a film, ezért teljesen értelmetlen dolog így általánosítani.

Mellesleg én továbbra is azt mondom/mondtam, hogy mélyebb az átlagos comicoknál(Hulk, Pókember, Daredevil stb.), de valahogy azóta sem sikerült a mondatot értelmezni, és a Philadelphiát hozod fel példának.

Már csak az a tény, hogy a Watchment egyedüli képregényként a világ 100 legjobb könyve közé választották, abszolút hiteltelenné teszi az "átlagos és klisékkel teli" jelzõidet. Klisékkel teli...Jézusom! Tudod mi az? Pont a Watchmennél mondod, ami teljesen egyedi a comic világban függetlenül attól, hogy unatkoztál-e rajta vagy sem.
Sir Quno Jedi
Sokan látták már többször, pl. én is, de õ megintcsak jobban tudja.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Képzeld én mielõtt még kijött volna a jobb verzió a netre a rosszabb minõséget tettem rá Dvd-re mert annyira tetszett a film. Számomra többször nézhetõ remélem ezért nem akasztasz fel.

Fölösleges vitázni akinek bejött bejött akinek meg nem akkor nem.

[Jakuza]
Milyen mondanivaloja volt ? 😄
Valamint meg egy kerdes, annyira tetszett a film, hogy minden tovabbi nelkul tobbszor is megnezned ?
Ez eleg jo ertekmero egy filmmel kapcsolatban, ha nagyon jo valami akar egy heten belul tobbszor is megnezheto.
En ugy velem, hogy ehhez a filmhez, fakirnak kellene lenni, hogy ezt valaki veghez vigye, mert annyira nem jo es bizony az eleje annyira unalmas, hogy tobbet van elfoglalva a nezo a feszkelodessel, mint a film nezesevel. (eleje ? na jo ez nem igaz mert meg a 1,5 oranal is az, az meg a film fele)

Tikal
Nem vagyok watchmen rajongo, még csak comic rajongo sem, de tetszett a film, és a sztorija is, a mondanivaloja is, mert volt neki...de ha már comic filmek, akkor ez eddig a legjobb, x-men, pokember mind elbujhat...

Tikal
ne bánd, irto nagy szar film... nem sok filmet hagyok félbe, de ezt igen, már a harmadik v negyedik visszaemlékezésnél tovább nem birtam, tv filmnek jo lett volna, de moziba?? talán ezért vágta meg valaki 50percre 😄

[Jakuza]
Meg mindig nem meseltel a melysegeirol a filmnek ? Nincs hozza eleg kartempo ? Vagy esetleg meg a bokadat sem eri el a melysege ? 😄

A Watchmen egy tok atlagos, film, semmi extra,egy sekelyes comic adaptacio, nem egyeb, messze minden melysegtol.
Lehet nehany emberne a darkos vilag megindit, es ettol a sok watchmen rajongo maga ala elvez, de ettol a film nem volt meg egy bombasztikus alkotas. Sot, meg csak azt sem mondhatjuk, hogy az atlagbol sokkal kiemelkedo.

Egy unalmas, teli klisekkel tarkitott mu volt amit a CG es hasonlo elemekkel nezhetove varazsoltak es kb ennyi.
Meg szerencse, hogy a veget aranylag jol megoldottak, mert ha az nem lett volna, akkor meg az atlagosnak kicsit jobb titulust sem ertek volna el.

Sir Quno Jedi
Hiába szállsz ki, mivel napról-napra, hétrõl-hétre beesik egy-egy újabb tüsténtbuzgár, aki "frissen" látta a filmet a 10" netbookján divx-ben és majd õ jól megmondja a számunkra még viccesnek sem nevezhetõ tuti véleményét. Így mindig újra felböfög a téma. Nem képesek leállni vele.

Sir Quno Jedi
Nem, õ a mozifilmet nem tartotta erre megfelelõ platformnak és sorozatot akart inkább, szal. ne szóljál bele, ha nem érted, amit írnak!

Blasta
1. nem azt modntam, hogy a vacsmen iszonyat nagy világsiker lett, hanem hogy IRGALMATLAN FASZSÁG, hogy NEM TUD MÛKÖDNI, amikor a világon sokmillióan szeretik, értik, imádják a filmet.

2. Továbbra is állítom: NEM ÉRTETTED MEG A FILM MÉLYSÉGEIT, mert egyszerû vagy mint egy faék, inkább ne kritizálj olyan filmeket, amikhez túl egyszerû a személyiséged

3. "Rühellem ezt a hozzállást, amikor valaki kijelenti, hogy egy film TUD MÛKÖDNI, mert neki tetszett."
Amikor a kacsa eljüllyed a vízben, azért nem a víz a hibás...

4. "Nem látom a hozzászólásomban az akciót keveslõ részt + a mélységet hiányoló részt stb." És ez még csak a kezdet, rengeteg mindent nem látsz. Majd egyszer...

És részemrõl befejeztem, nem vitázom IQ harcosokkal, felesleges, ágyõ.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

[Jakuza]
Te meg zart kapukat dongetsz, mert o nem azt mondta hany reszes sorozat van belole, hanem hogy hany reszest kellett volna csinalni, ami boven eleg a tortent kikerekitesehez.

Sir Quno Jedi
12 részes sorozat van belõle, szal. nyitott kapukat döngetsz.

Watcmenbõl egy 5-10 részes mini tv-sorozatot kellett volna készíteni, nem egészestés mozifilmet, valaki említette a Lostot. 8-10 órába ki lehet fejteni és élvezhetõen bemutatni pl: a múltat és minden egyes részt ami így kimaradt a filmbõl, de a comicban benne volt.
Hülyeségeket beszélsz!
Értettem a filmet stb. ez nem is lényeg
Hanem kedves Blasta paszta, ez a film nem remekmû és az általad felhozott lista csak ezt bizonyítja, nem is tudom miért írogattad be ide
imdb 7.9=sose értettem ezt az imdb dolgot, mi értelme van egy olyan listának amire CSAK az szavaz aki akar, ez eléggé torzít
Rotten 64%= ez ott elég gyenge, ne soroljam az elmúlt pár évbõl, hogy mi mennyit kapott
világszerte 180 milkó bevétel, egy 110 milkós budgetû filmnél= kibaszott NAGY BUKTA!
+ 2. hétre USA-ban 60-70% között esett vissza a nézettség, ami csak a nézõk nagyja által rühelt filmek érdemlik ki!

+attól, hogy te ÉRTED a filmet más meg hülye hozzá, lehetnél civilizáltabb is!
Rühellem ezt a hozzállást, amikor valaki kijelenti, hogy egy film TUD MÛKÖDNI, mert neki tetszett.

"...Ez nem baj, csak akkor ne okoskoddj, hogy NEM MÛKÖDIK, maximum neked nem tetszett. Nem baj az ha nem látsz egy sztoriban mélységet, illetve kevésnek találod az akciót, csak ilyenkor inkább ne csinálj hülyét magadból szvsz..." Nem látom a hozzászólásomban az akciót keveslõ részt + a mélységet hiányoló részt stb.

a végére pl: az általam említett jelenetnél, mi a mély és elgondolkodtató, vagy ami miatt be kéne fogadni a sztori szempontjából? Film dramaturgiailag tök felesleges!
[Jakuza]
Hagyjad mar az embereket ezzel a melyseggel.
Egy Green Mileben, Remeny Rabjaiban, egy Millio dollaros bebiben vagy egy Philadelphiaban volt melyseg, de mi is volt ebben ?

Birom ezt is az IMDB-n 7.9. LOL Hat oreg a Terminator 3 is majdnem 7 pontra ertekelt ott. Ennyit errol.

Elgondolkodni ? Mirol kellene elgondolkodni ? Csupa profan nevetseges megjegyzes.
Jah ertem tul dramai volt neked, hogy el kell pusztitani a tokeletlent, a sorsara hagyni, vagy a te az o lanya vagy mert megeroszakolt. Hat csuda elgondolkoztato dolgok ezek. 😄

Dynamic
Errõl a nem mûködik-rõl a cspv.hu nevû fos jut az eszembe, Miután az In Bruges c. film világszerte jelesre vizsgázott a kritikusoknál és nézõknél egyaránt, a cspv.hu egyik bohóca néhány hét múlva tényszerûen kijelentette, hogy a film nem mûködik. Hát...lol...
ForzaInter
Vmi hasonlót akartam írni, egyetértek.

Yo, Bitch!

Tyler1
akk vmi gyökér megvágta! rohadt anyját! újra nézni sem tudom mer tudom a végét és úgy nem jó! ezért valaki megfog halni<#boxer><#violent><#gun><#gonosz3><#gonosz2>

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Doddy a düdő
hát nem 50 perc

Tyler1
egy kérdés: vki látta a Nyolc Tanú c. filmet?? csak mert nekem 50 perces a film és nem tudom h ez most vmi vicc mert imdb-n 90 van irva.

stonesour
Crank 2 8/10

8 Mile 9,5 /10

E-mail értesítés küldése privát üzenet érkezésekor.

Shep
Attól, hogy tele van mondanivalóval és elgondolkodtató elemekkel a film, még unalmas. Akármelyik dokumentumfilm izgalmasabb, mint ez (azokon is ugyanúgy el lehet gondolkodni).

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Bandee1987
Public Enemies

8/10

Jó film volt, pörgõs akciójelenetekkel. Bár az operatõri megoldás kissé furcsa volt számomra, egy idõ után megszoktam.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Blasta
"A Watchmen nem lehetett filmre vinni normálisan, mert filmként nem tud mûködni"

Rühellem ezt a hozzállást, amikor valaki kijelenti, hogy egy film NEM TUD MÛKÖDNI, mert neki nem tetszett.
IMDB: 7.9, Rotten: 64%, Boxoffice: 180milla világszerte.
De SÁNDOR szerint a film nem mûködik, mert unatkozott alatta, ill. nem értette. <#wilting>

Ez nem baj, csak akkor ne okoskoddj, hogy NEM MÛKÖDIK, maximum neked nem tetszett. Nem baj az ha nem látsz egy sztoriban mélységet, illetve kevésnek találod az akciót, csak ilyenkor inkább ne csinálj hülyét magadból szvsz...

"mert tele van olyan jelenetekkel mintha a Star Warsban Luke állandóan bevásárolna a helyi boltban és 20 perc maradna, hogy Jedivé váljon."

Ez van akkor, amikor egyszerûen KÉPTELEN VAGY befogadni olyan információkat, amiket nem 1 az 1-ben nyomnak bele a képedbe, hanem el kellene gondolkoznod rajta.

ha nem mûködik a vásznon, akkor miért vannak sok-sok ezren, akik a képregény ismerete nélkül is istenítik a filmet? 😊
Dynamic
Én pl. a film elõtt nem olvastam a képregényt, és a film így is nagyon tetszett. Mindig a helyére tudtam rakni a jelenetek. Jól vagy rosszul az most lényegtelen, nem éreztem, hogy ez vagy az felesleges lenne. Szóval innentõl kezdve az egész eszmefuttatást már rögtön elejétõl nem tudom elfogadni("filmként nem tud mûködni, mert...").
Különben most kezdtem olvasni 1-2 napja.
[Jakuza]
Ott a pont.

Attól, hogy még comic-filmben nem volt ilyen még nem lesz mestermû!
A Watchmen nem lehetett filmre vinni normálisan, mert filmként nem tud mûködni
Pl: a film alapsztorijával szorosan nem összefüggõ dolgok unalmasak és a filmbe nem mûködhetnek, a comicban elmegy mert azt lehetett nyújtani, hisz van "felület", de itt a film szempontjából feleslegesek (Hollis Mason sorsa, hatalmas jelenet, csúcspont is lehetne de gyakorlatilag tökmindegy rész + érdektelen, mert az átlagnézõ csak azt látja, hogy mi történik egy 20adrangú szereplõvel és igaza van)
Watchmen adaptációként jó, hisz szinte 1 az 1-ben lemásolta a comicot, de ha sima filmként nézzük (és úgy kell) nem jó, mert tele van olyan jelenetekkel mintha a Star Warsban Luke állandóan bevásárolna a helyi boltban és 20 perc maradna, hogy Jedivé váljon.
Dynamic
Mindenesetre dícséretes, hogy az ideírók intelligencia szintje túlnõ azon, hogy a "kék faszt", az oly népszerû ellenérvet emlegessék. <#zavart1>
Blasta
Pókember adaptácival szvsz nincs sok gond
Az egy ilyen sztori, nyálas, gyerekes, béna

Halálfutam

nagyon ütõs volt, izgalmas, adrenalindús😄
Miután meg "frankenstein" elbeszélgetett Joe-val... azután nagyot röhögtem😄
Kellemes kis film volt
8/10

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Tyler1
mert mindenki azt hitte h ez is majd olyan lesz mint a Marvel/DC adaptációk. nem tetszett nekik mert nem is értették a film mondanivalóját vagy lényegét, csak beültek és azt hitték 2 és fél óra CGI-t látnak aztán csõ. amúgy sztem a Pókembernél szarabb képregényadaptáció még nem készült, úgyhogy aki arra rejszol, annak nyalóka!

Azt nem tudhatom 😊 A Watchment eddig nem mertem én sem megnézni, de ma este sort kerítek rá és írok én is egy véleményt, amit igyekszem megindokolni a saját szemszögembõl természetesen.

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

Dynamic
Azt mondtam, "mélyebb annál...".
Mondj még egy hasonló szuperhõs filmet, amiben jelen van a politika, a hidegháborús félelmek, a kendõzetlen emberi kegyetlenség stb. Kétségtelenül komolyabb mondanivalóval bír, mint egy szivárvány színû Pókember mozi.
Sir Quno Jedi
Na akkor vajon mit szólt agyûrûkurához?!??

[Jakuza]
Ez aztan nagyon mely film volt 😄 Mint egy sekelyes pocsolya kb olyan mely. 😄

Nem, õ csak azt mondta, hogy a híres-hírhedt író egyik régóta elismert munkája unalmas.

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

Dynamic
Ez most úgy írod, hogy a múltidézés ténye mindenképpen egy rossz filmet eredményezne. Pl. a Lost sorozatban is több évadon keresztül nyomták a flashback-eket, amitõl nemhogy unalmasabb nem lett, de pozitív hatással volt a sorozat élvezhetõségére.
Alapvetõen az elvárásokkal van a baj. Jelmezes szuperhõsök láttán, a legtöbben valahogy kötelezõnek érzik a könnyed pörgést, folyamatos darálást és kacagó fõgonoszt. Viszont ez sokkal erõsebb és mélyebb film annál, minthogy megragadjon öntörvényû szuperhõsök látványos akciózgatásánál.
Sir Quno Jedi
Bizonyára a kedvedért majd alaposan átírják egy híres-hírhedt író egyik régóta elismert munkáját. Meséld neki, hogy mi a problémád...

fifi
Transformers 2

tkképpen nem is értem mi volt az oka annak, hogy ezt a filmet leforgatták, de erre az analógiára még lehet 50részt csinálni.
Mert ugye még valahonnan jönnek álcák-bunyó-cselszövevény-végül gyõzelem...
a rajzolt képek is néhol már annyira túlpörögnek, hogy ki sem lehet venni, ki kit üt stb...

4/10 /ebbõl 1 pont a jó csajra/

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

[Jakuza]
Igazad is van mert egyre unalmasabb az egesz.
Igazabol azt teszi unalmassa, hogy a film fele elteltevel is meg mindig a multidezessel vannak elfoglalva.
Egy vicc a film ebbol a szempontbol. Az erteke is kb ott van ahova behataroltad.

Sir Quno Jedi
Pedig egyre durvább, ahogy halad elõre a szálak kibogozása.