Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sir Quno Jedi
R2 - a bûnözõbõl pszichopata agyából készült robot (Kane) lemészárolja a készítõit (elõtte pedig régi barátait/embereit, akik szerinte halálában elárulták), annak ellenére, hogy a kedvenc drogjával tartják féken
R2 - RoboCop egy utcai elektromos elosztóval leégeti a rendszereit, hogy törölje a programozását, ami vigyorgó idiótát varázsolt belõle utcai harcos zsernyákból
DM - a jégbörtönbõl kiolvasztott Simon Phoenix 1xûen utasítja az egyik emberét, hogy nyírja ki a tiszteletest, akit õ az átprogramozása miatt nem képes lelõni

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

szucsy89
milyen beng? mivan?😄
PetruZ
A mozitörténelem talán két legnagyobb failsafe ("beng!" 😊 ) buktája a RoboCop-ban (talán a másodikban) és a Demolition Man-ben van. 😊
Sir Quno Jedi
Nananaa. Organikusok megbízhatatlan masinériák ám! Jobb a beng. AZ a tuti. Csak a halott szájborg a jó szájborg!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Kandurex
én is fejlesztõ vagyok és eszembe se jutott, a "BENG" 😊..én valami alprogrammal ráerõszakolnám magam

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Sir Quno Jedi
Nos Marcus más tészta, mert õ inkább afféle cyborg. Így tudták annyira emberinek hagyni, hogy megtévessze az amúgy rohadtul gyanakvó embereket. Jelzem ez egyben problémát is okozott, szal. némi failsfa eáramkört én azért beterveztem vón (nem engedelmeskedik, beng és már halott is). Najó én szoftverfejlesztõ vagyok... 😄DD

Riddick21
Ráadásul annyira síkhülyék, hogy már a saját egységeiknek is kénytelenek a szájukba rágni, hogy mit is akarnak tulajdonképpen. Szabályosan gyõzködik õket, a -ne feledjük!- microchipek által vezérelt robotokat (Helena B. Carter mondókája Marcusnak a SkyNET fõhadiszálláson)... <#wilting>

"All those moments will be lost in time, like tears in rain."

Sir Quno Jedi
De. Kiderül. Elmondanak mindent szépen szájbarágósan, többször is. Már ha nem alszol el rajta. Én nagy Termi fan volnék, nekem még a sorozat is bejött nagyon, de ezt a filmet nehezen bírtam én is(se). Fõleg, hogy a SkyNET-et egy agyhalott muslinca intelligenciájával ruházták fel.A végén én is bexartam, hogy emmár dúúúúva. Ha ennyire síkhülyék a gépek, akkor hogy tudtak a kicsi humanoid tökünkre lépni...ehhh...

Riddick21
szimpatikus nagyon... ez egy baromság, ha van is mögötte valami, a filmbõl nem derül ki.

Sir Quno Jedi
Na és?! Nem köti a többiek orrára, hogy õt a faterja érdekli, mert szeretne megszületni, azok meg bíznak benne (addig is bíztak benne), mert azt hiszik a túszokat/foglyokat akarja kiszabadítani és ha õk kinyírják a sajátjaikat, akkor mennyivel jobbak õk a gépeknél és blablabla. Ennyi kb., szépen átveri a saját embereit is. Ezé lesz õ a góré, miután a vezérkar megy Kusztóékhoz...

Riddick21
hát ez az! abban a pillanatban, amikor ez elhangzik, Connor egy senki!

Most látom az IMDB-n, hogy "manjd valamikor" jön a Szellemlovas 2??? Nekem az 1. rész sem tetszett egyáltalán... De hát ízlések és pofonok.
Knowing

Nekem tetszett. Mostanában tetszetõs filmekben játszik (World Trade Center, Next, Nemzet Aranya 1-2, és az örök kedvenc az Ál/Arc)

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
bár kissé furcsa lett a x-aktás és ádám-éva 2 féle befejezés
Tyler1
az a lényeg h a skynetet 2-3 szaros robot védi xD állítom a sarki olajozóban többen voltak<#idiota>

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

de azt ki nem szarja le
"Miért ne lehetne porig bombázni a SkyNet fõhadiszállást? Kyle Reese miatt? Connor azt mondja, ha megteszik, vége a jövõnek. De miért?"

Erre van válasz😊 Mert akkor nem küldi vissza Kylet-->ergo õ se születik meg

Mindig így kezdődik, aztán jön a futás meg a sikítás...

ProGabe
lol, tényleg. shame on me

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Riddick21
de látom az agyad használata nem...

Bulykin
oda van írva h spoileres, ne olvasd tovább😄

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. &#12385;&#12403; Kicsi

ProGabe
"SPOILER" szó használata kötelezõ!

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Riddick21
Terminator Salvation - spoileres, de már úgyis láttátok...

Milyen ember John Connor?
Mi történt vele az eltelt x évben?
Ha Marcus - az amúgy zseniális Sam W. - a SkyNet prototípus behatoló egysége, akkor miért akarja rommálõni egy T-600-as a felbukkanása után 2 perccel és miért ismeri fel azonnal az õrrobot a végén?
Ha a SkyNet csak csalinak használja azt a rádiójelet, akkor miért deaktiválja ténylegesen a gépeit? Mi van, ha az ellenállás nem vár, hanem azonnal lecsap?
Miért ne lehetne porig bombázni a SkyNet fõhadiszállást? Kyle Reese miatt? Connor azt mondja, ha megteszik, vége a jövõnek. De miért?
Hogy lehetséges, hogy a SkyNet halállistáján 1. Kyle Reese, 2. John Connor? A gépek látják a jövõt? Ugyanis Connor itt még senki, vagyis csak egy kisebb team vezetõje... Kyle Reese pedig a világon senki.
...stb.

Néger kislány kipipálva. Szívszorító tanulság kipipálva. 12-szer újraéledõ fõgonosz kipipálva. Fantáziátlanul ábrázolt mesterséges intelligencia (H.B.Carter) kipipálva.

Sam Worthington és Bale jók. A zene oké. A képi világ az esetek 80%-ában nagyon jó, a maradékban (Arnie és ami belõle marad, plusz néhány repülõs jelenet) katasztrofális.
Az egész film lóg a levegõben, sablon figurák (kivéve Marcust), sablon szövegek, senki nincs kidolgozva, motivációs tényezõk ismertetése nulla.
Talán majd a rendezõi változat felhozza picit.

4/10

Bulykin
<#wilting>

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. &#12385;&#12403; Kicsi

stonesour
"idõveljátszós világvégés idegenes"? pff.. mik ezek a jelzõk te nyomi ..

E-mail értesítés küldése privát üzenet érkezésekor.

MerlinW
Knowing

Idõvel játszós - világvégés - idegenes scifi Nicholas Cage-el. Végig érdekes, nem unatkozós, közép-felsõ kategóriás popkorn.

(megj: Cage kiégett...)

[merlinw.org]

Bulykin
The Nines
nem is tudom hol kezdjem😄 nagyon érdekes film, kicsit zavaros, de tetszett nagyon...

szucsy89
ezt a lezbi vámpír cuccost lehet meglesem😊
Panzermeyer
No, hát akkor Watchmen:
Nem a szokványos cukormázas képregényfeldolgozással van dolgunk, kérem szépen. A film során ambivalens érzések foghatják el a nézõt, és elgondolkodik azon, vajon hol húzódik meg a határ a helyes és a helytelen között, továbbá a cél szentesíti-e az eszközt? Morális mese, hogy eltûnõdjünk azon, mi milyenek lennénk, ha hõsök lennénk. Bár nem lett abszolút befutó nálam a képregényes témában (mert az a TDK), de tetszett a rendezõi változat.

mov ah,4ch int 21h end

Tyler1
nekem sírva röhögõsre sikerült 😊 bár voltak benne tipikus klisé részek de nekem bejött

Kandurex
The Hangover (Másnaposok)

Csak mosolygás, távol volt a sírva röhögõstõl, túl lett hypolva szvsz...

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Blacksheep333
Lesbian Vampire Killers
Gondolom nem sokan ismerik a filmet, annak ellenére, hogy a film címe elég csalogató a férfiakra nézve.<#vigyor>
A történet annyi, hogy két haver elhatározza, hogy elmennek túrázni egy random helyre. Választásuk egy olyan falura esett, ahol egy ezer éves átok minden 18 éven felüli lányt vámpírrá változtat, ráadásul leszbikus vámpírrá.
Csipázom az angol vígjátékokat és szerintem ez a film is ott van a toppon. Leginkább a "Shaun of the Dead"-re tudnám hasonlítani. Jó szórakozás végig mosolygós, sokszor felröhögõs.
Eyecandy-t folyamatosan adagolja és szerintem nagyon jókat (egy két vámpírcsajtól eltekintve)
Kategóriájában: 8/10 (Adnék rá többet is, de a végén az utolsó csatákra nyomhattak volna még pár poént és az egyik fõhõs, Jimmy teljesen unszimpatikus volt)

Stranger Than Fiction (Felforgatókönyv)
Végig mosolygós, nagy-néha felkacagós vígjátékot vártam, de valami mást kaptam. Vannak benne mosolygós részek, de ettõl függetlenül nem nevezném vígjátéknak, de nagyon aranyos film. Tetszett benne a romantikus szál (és a lány is). Egyes részein feel-good.
A végére már tényleg izgultam a fõhõsért, kíváncsi lettem volna egy másik befejezésre is, lehet el is sírtam volna magam. 😊
Laza limonádé film, nem váltja meg a világot se dráma, se vígjáték téren, de nekem tetszett.
7/10

The Hangover (Másnaposok)
Sírva röhögõs filmre számítottam a sok pozitív kritika, vélemények után, de inkább csak néha volt felröhögõs, viszont végig mosolygós.
8/10

Sokkal jobban bejönnek az ilyen típusú vígjátékok, mint sz*rós-fingós-g*cis tini "vígjátékok".
Azok a filmek melyeken a legtöbbet nevettem, kacagtam (most így hirtelen): "Kiss Kiss Bang Bang", "Shaun of the Dead" és a "Hot Fuzz" uccsó fél órája.
(Mielõtt még jönne a fika a "Kiss Kiss Bang Bang"-t nem mondanám vígjátéknak, inkább kriminek és mellesleg az egyik kedvenc filmem)

Az operációs rendszeren is túl...

Dynamic
Az istennek sem bírod megemészteni, hogy sok embernek tetszett a Watchmen, mi? Valaki kimondja a varázsszót, aztán egybõl jösz a hörögni....mmméélllysséégggbrrroáááárrgrrrhhhhhhh. Ha meg valakinek nem tetszett, akkor meg önelégülten jössz összekacsintani és vállat veregetni. Nem unod még? Annyira gyerekes.
ProGabe
nemrég úgyis téma volt a "3D otthon"

a google alkalmazottak a munkaidejük 20%-ban azt csinálnak, amit akarnak (már ha programozással kapcsolatos), két alkalmazott nem mást talált ki, mint 3D-s youtube videó-támogatást
csekk it áut!

ProGabe
eladni, amit az Úr adott? aztán majd villámokat szór a seggembe
amúgy nem kell, hogy jó minõségû legyen, ha több ezer $-t ér egy pirítós a fia arcképével. meg aztán ott van az egyház. igazi, szent bort kapnának, meg is lenne a legnagyobb felvásárlónk

Sir Quno Jedi
Namost, ha elég jó minõségû borod van, akkor értékesíted ándergránd és veszel belõle viszkit. Merjünk naaagyot álmodni-e!

Sephi
<#eljen>

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

ProGabe
majd nekem is dobajot em PM-et. mondjuk én addig-addig szórakoznék a szûrõkkel, codecekkel, amíg bor helyett whiskey-t kapnék 😊

Kmarha
azert majd szoljatok nekem is ha megszuletik a csucsuberexkluzivblokkbaszter!

Beraknam bsplayerrel, ele egy futoszalag tele vizes palackokkal, es mehet a repeat funkcio 😊 De szep is lenne.

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

hát ja a kompos jelenettel + Gordon monológjával a végén engem is ki lehet kergetni a világból :-) + úgy kompletten a film vége eléggé lapos (számomra)
Sir Quno Jedi
Nohát kérem, ha a Bibliai Mesék alatt nem változik borrá a TV elé tett kancsó vizem (pláne mikor DZSízsz ott áldja keményen), akkor AZ EGY SZAR adaptáció! 😄DD Ha borrá válik, de nem 7 puttonyos minima, akkor egy közepes fércmunka, ha pedig fáin lõre készül, amitõl ketté áll a füled is, akkor az csúcsûberexklúzívblokkbászter (megveszem videón is)!

ProGabe
itt nem arról van szó, hogy valakinek tetszik-e, vagy sem. mint film, szerintem sem az igazi a Watchmen, nagyon klipszerû. most lehúztam a DC-t HD-ben (esir powaaa!), megnézem a napokban, remélem változik a véleményem

szóval arról van szó, hogy valaki megkérdõjelezi a film mondanivalóját, azt, hogy van mélysége a sztorinak, csak azért, mert õ nem látta meg benne. ezzel magát a képregényt szapulja. millió helyen elemzik a mûvet, szóval feleslegesen én nem koptatom a billt azért, hogy elmondjam azt, amit már kismillió helyen leírtak, meg kisebb részleteket már én is elemezgettem (itt sg-n fõleg Manhattant, magyarázás céljából. ebben topikban is, meg a filmjében is)

olyan ez, mintha megnézném valamelyik jól sikerült Biblia-adaptációt, aztán szapulnám, hogy milyen szar, mert nem volt benne mondanivaló, mert valami Isteni csodát, vagy minimum megvilágosodást vártam a filmtõl^^

Sir Quno Jedi
Hja, tényleg, mostan volt a MoonWalker a Jacko-val, egész jóak volt, csak kissé rétestészta jellegû. Azok a söét utcás kergetõzések viszont kifejezetten ultra unalmasak, legalábbis élõ embernek. Nomeg a robotJacko rakettái viccesek voltak, mivel kb. akkorát robbantak, mint egy petárda se. Így azé nehéz rombolni. 1988-as filmtõl nem rossz azé, de nehezen nézhetõ.

Tyler1
most ez megint mért lehet felhozva? minden filmbe belelehet kötni, pl. az év horrorja a Let the right one in számomra a legszarabb film amit valaha láttam, miattam hypolhatják imdb-n meg kaphatja a nagy díjakat, attól még nekem egy unalmas szar marad. Az Erõszakik is kurva nagy hype-ot kapott, én meg majdnem elaludtam rajta, sõt nem is akarom többet megnézni, mer szerintem nulla. akkor én most szar ember vagyok???<#idiota>

hagyjuk már h kinek mi tetszik, felesleges minden nap a flame keltés.

Sir Quno Jedi
Huhh én a TDK-nál nagyon gondolkoztam a vége felé, hogy röhögjek hangosan, vagy inkább sírjak, esetleg tûrjem némán. DE mivel alapvetõen moziból nem szeretem, ha kényszerzubbonyban visznek el, így kussoltam és fájtam... 😄

Pedig kétségtelenül telis-teli van jó jelenetekkel és kiváló színészekkel (Bale amúgyis egyik kedvencem, Equilibrium 4eva!), de valahogy a vége az má nekem ultragáz (amcsibroáf na). Ha nem láttam volna végig (meg a közepét sem), akkor elmenne számomra is.

Sir Quno Jedi
Ezt senki nem mondta. Nekem is vannak ennél sokkal kedvesebb filmjeim, meg mélyebbek is, de azért amilyen szinten itt lehúzzák az már vicces.

De ha pl választani lehetne egy Harry Potter marathon, vagy a Watchmen ugyanannyi órában bambulása között, én istenuccse a Watchmen-t választanám. Sok filmmel vagyok még így... 😄

Persze minden filmben lehet jó részeket si taálni (na jó, majdnem minden filmben). Pl. még a sokak által szapult XMen3-ban (ami amúgy valóban csak árnyéka a 2-nek) is volt egy-két olyan jelenet, amit korláltalna számban meg lehet nézni, mert annyira hihetetlenül profin és ütõsen van összerakva, mint egy vérprofi videoklipp. Iszonyat kár, hogy a film egészként nem állja meg a helyét és bugyuta... (bár ha "kicsit" megvágnák és hozzáforgatnának ezt-azt... 😄)

Persze lehet hogy "kicsit" elfogult vagyok Patrick Stewart és Sir Ian McKellen felé...

MerlinW
Mint korábban írtam nekem tetszik a világ, a hájptól azért messze állok😊 Találtam még pár hónapja pár érdekességet:

Jelenkorunk nagyobb filozófusainak megjegyzése a Watchmen-rõl:

"Things have their shape in time, not space alone. Some marble blocks have statues within them, embedded in their future." - Jon Osterman, Chapter IV

"Without me, things would have been different. If the fat man hadn't crushed the watch, if I hadn't left in the test chamber. Am I to blame then? Or my father for chosing my career? Which of us is responsible? Who makes the world? Perhaps the world is not made. Perhaps nothing is made. Perhaps it is, always has been, always will be there. A clock without a craftsman."

"God exists- and he's American." -Professor Milton Glass

"Raped. Tortured. Killed. Here. In New York. Outside her own apartment building. Almost forty neighbors heard screams. Nobody did anything. Nobody called cops. Some of them even watched. DO YOU UNDERSTAND? Some of them even watched. I knew what people were then, behind all the evasions, all the self-deception. Ashamed for humanity, I went home, I took the remains of her unwanted dress and made a face that I could bear to look at in the mirror."
Walter Kovacs/Rorschach - Chapter VI - commenting on how he got his mask and what motivated him to be a masked hero.

"Existence is random. Has no pattern save what we imagine after staring at it for too long. No meaning save what we choose to impose. This rudderless world is not shaped by vague metaphysical forces. It is not God who kills the children. Not fate taht butchers them or destiny that feeds them to the dogs. It's us. Only us." Rorschach- Chapter VI

"I sat on the bed. I looked at the Rorschach blot. I tried to pretend it looked like a spreading tree, shadows pooled beneath it, but it didn't. It looked more like a dead cat I once found, the fat, glistening grubs writhing blindly, squirming over eachother, frantically tunelling away from the light. But even that is avoiding the real horror. The horror is this: in the end it is simply a picture of empty meaningless blackness. We are alone. There is nothing else" - Dr. Malcolm Long

Illetve egy jó Írás a Watchmen filozófiája c. könyvhöz. Letöltöttem elektronikusan, érdekes dolgokat ír, rávilágít pár dologra, fõleg azoknak akik csak a film alapján ítélik meg a watchmen világát.

1988 - Hugo díjat kapott (ezzel lenyomta Asimov "Én a robot" c könyvét):
Watchmen by Alan Moore and Dave Gibbons

[merlinw.org]

[Jakuza]
Hat abbanezerszer igaza van, hogy fimtorteneti szempontbol szazszorosan elobbre van mint ez, a melysegerol nem is beszelve. 😄

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

és szintén van itt pár, aki önmagának szuggerálta be hogy ez jó nem lehet, és csak azt próbálja görcsösen bizonygatni, hogy bezzeg a Patyomkin páncélos... 😊
[Jakuza]
Van itt par mokus, aki azt hiszi, hogy ez az evezred filmje, es olyan melysegeket vettek eszre benne, ami mar mar az emberi hatarokat feszegeti. 😄DDDDD

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Sephi
Nem, itt az van, hogy ezek nem birjak felfogni, hogy VAN AKINEK ATJOTT ES VAN AKINEK NEM. Az o esetukben az akinek nem jott at egy nagy nulla, nem ert semmihez, es ugyanmar miert is ir ide?

Na ez a szomoru. Be jo is, hogy zsenik kozott elunk.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

én azt bírom, mint a TDK-nál is ,hogy az ember ad rá egy 8/10-et és már szájaznak, hogy miért nem 10/10 :-D