Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Shep
Hát szerintem meg pont jó, hogy filmre viszik mert legalább lehet látni ,hogy a háború milyen borzalmas és egyáltalán nem követendõ. Valamint történelmi eseményt dolgoz fel ezért aztán tanulni is lehet belõle.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Willenbrock
Sosem érdekelték a tények csak a hatásvadászat.Kritika

Montanosz
Ismét egy újgenerációs északi horror:
Skjult
10/7

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Panzermeyer
Becstelen brigantyk

Tarantino rajongók egészen biztos vagyok benne, hogy a nyálukat csorgatták közben. Nekem nem számít, hogy egy filmben a kedvenc színészem szerepel, vagy hogy a kedvenc rendezõm rendezte. Ha nem jó, akkor nem jó, és kész. Azt azért nem modanám, hogy rossz volt, de nem volt annyira jó sem. Azok a részek tetszettek inkább, ahol a rendezõ nem rugaszkodott el teljesen a valóságtól. Pl az elsõ jelenet, és a pincés találka tartalmazott ilyet. Tarantino tudja egyáltalán, hogy hogyan ért véget a II. világháború? Nekem ez egy benyomásfilm volt Tarantino részérõl, néhol már túl sok, hogy nem vesz figyelembe tényeket.

6/10

mov ah,4ch int 21h end

tigeroo
na látod, ezért felesleges különféle álláspontokról esszéket írni, fõleg ilyen szubjektíven "megélt" dolgoknál, mint a filmek.

lehet objektíven is elemezni egy filmet, de amit te pl. #51011-ben megfogalmaztál, az minden, csak az nem.
Tyler1
de ez hülyeség! akk a Remény rabjai is szar film, mert annak tuti nem tetszik akit ártatlanul lecsuknak???? de én nem is a háborúról beszéltem hanem a filmrõl...
sok olyan amerikai volt katona látta és tartotta/tartja a leghitelesebb háborús filmnek, aki harcolt a II. vh-ban vagy esetleg épp a D-napon. És a normandiai-partaszállást bemutató csatajelenetnél talán jobbat még másnak nem sikerült alkotnia.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Zephyr Retiring
az elõbbi (l.d.f.) talán ha két filmje tetszett, utóbbi páros (b.s. és t.h) pedig az állandó ismétlések miatt (film+) már a könyökömön jön ki..kár is fröcsögni róluk<#hehe>

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Zephyr Retiring
fejtsd ki bõvebben. ez nem vélemény, hanem álláspont..

Zephyr Retiring
nem vitatom. kétségtelenûl egyike a legjobb színészeknek. persze azonnal megváltozna a véleményed a háborút illetõen, ha melletted lõnék szét egy ismerõsöd fejét úgy, hogy az agyveleje az arcodra fröccsen. egy idõre téged sem érdekelnének az ilyen filmek..gondolom.. de ettõl függetlenül lehet jó film és nézze is aki csak akarja..én nem fogom.

DeerHunter01
vigjátékbe nálam a Dumb és Dumber - Dilibogyók az örök kedvenc 😄
akárhányszor megnézem tudok rajta röhögni

\"Erről van szó!\"

tigeroo
ízlések és pofonok. kár fröcsögni ennyit.
Tyler1
*sztem 2x - szóismétlés, ülj le 1es! 😄

tigeroo
Louis De Funés, Bud Spencer és Terrence Hill összes.
Tyler1
Ryan közlegény sztem a legjobb hábórús film ami létezik! sztem kurva reálisan ábrázolja a háborút, kiváló díszletekkel és effectekkel. Én simán beletudom magam élni a filmbe, és ez az amit kevés film tud elérni. Tom Hanks pedig hozzáméltóan páratlan alakítással teszi színesebbé a film minden jelentét.

kapásból két vígjáték ugrott most be, amiket akárhányszor nézek újra, mindig nevetek rajtuk:

az egyik a Chevy Chase féle Karácsonyi vakáció (Christmas Vacation), a másik pedig a Jöttünk, láttunk, visszamennénk (Les visiteurs)
Zephyr Retiring
egy jó film nem a szobrocskáktól válik jóvá. rengeteg film létezik, ami ezért vagy azért díjat kapott. miért is? ja, mert pár lökött zsûritag úgy döntött, ahogy. a nézõk beleszólhattak a döntésekbe? naná, hogy nem.. már bocs, de akkor mirõl is beszélünk<#miaz>
javaslat egy vígjátékra, ami xerintem megüti a szintet<#fejvakaras>
pl.igazából szerelem. ez megüti..

PetruZ
Hmm, vígjátékot nehéz találni. A paródiákat kapásból kihúzhatjuk, mert felhõtlen élvezetükhöz szükséges maga a kiparodizált filmek ismerete is, ami már kilövi a 10-es pont definícióját. A romantikus vígjátékok kategóriáját kevéssé ismerem, majd mond oda valaki más egy címet. Ha klasszikusok között keresgélünk és itt már szerepeltek a régi James Bond-ok, akkor mondjuk a Fantomas. De én mégis a Life of Brian-t választanám (mivel a Gyalog Galopp már volt). 😊
Zephyr Retiring
maga a háborús film a gond. nem tartom helyesnek, hogy az öldöklést és a vérengzést filmre rögzítik.. már éppen eléggé erõszakos ez a világ így is.. az emberek is csupa depressziósok, és az ilyen filmek még egy lapáttal rátesznek..
akinek tetszik nézze, de "kötelezõvé" azért mégse kéne tenni<#miaz>

kaposi1
"miért nincs terminátor 1"
Inkább azt írom miért van T2<#nevetes1>
Mert az volt az a film amin igencsak ámult bámult a világ a vizuális technikák láttán.Ûberbrutál többször nézõsre volt megcsinálva az a film.
Ben Hur = ..."hogy végignézzem azt a nagy rakás"
Hát nem is tudom, 11 szobrocska!
Ki is tudta ezt utána csinálni?
A vicc kategóriába tartozó Titanic?
"ennyi dráma és akció után nem ártana legalább egy nyamvadt kis vígjáték is,"
Mondj egy igazán jót ami megüti a maradandó szintet.
Biztos van, de nekem most egy se jut eszembe. <#fejvakaras>
Inkább egy másik fórumon "vitatkozzunk" mondjuk zenékrõl. Abban jobban otthon vagy.<#hehe>

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

Shep
Ryan-el mi a gond az egyik legjobb háborús film, persze nem egy Halál 50 órája, de akkor is 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Zephyr Retiring
elméleti síkon tegyük fel, hogy bevezetik mégiscsak a kötelezõ filmek kategóriát (még a javaslatom ellenére is<#hehe>) ez esetben a rögtönzött minilistáddal a következõ gondok merültek fel: - miért nincs terminátor 1<#nemtudom>, - a ben hur alatt pisi és cigiszünetet tutira be kellene iktatni, valamint egy éles lõfegyvert is készenlétben kell tartani, mert engem biza csak azzal kényszeríthetnél rá, hogy végignézzem azt a nagy rakás..<#hehe> - ugyanez vonatkozik a ryan közlegényre és a titanicra is - a nõk nevében inkább a j.i. jane-t meg a rómeó+júliát javasolnám helyettük<#hawaii> - és többek közt ennyi dráma és akció után nem ártana legalább egy nyamvadt kis vígjáték is, mert a tanulásban néha kell egy kis kikapcsolódás is..

kaposi1
"amik nekem 10/10 de kimaradtak"
The Shawshank Redemption = A remény rabjai<#wink>
De abszolút nem kötözködésként!!!<#ejnye1>

kaposi1
Akármikor elolvasom a pontozási rendszeretek a 9-10-es pont mindig bántja a szemem.
Nem igazán értek vele egyet.
Szerintem a "Többször nézõs überbrutálnak kellene lenni a 10-es pontnak.
Ez fölött már nincs semmi.
Viszont a mostani 10-es pont alapján én semminek se tudnél max pontot adni.
A hibátlan az oké,de hogy egy film miatt nem lenne más film a világon ami nem hiányozna olyan nincs.<#ejnye1>
Legalább is szerintem.

Davidus
DeerHunter01
SAW VI

10/9

egyik legjobb rész a 6 közül szerintem 😄

\"Erről van szó!\"

Sir Quno Jedi
Nomármostan, ha megmenekül 1%tudjukki és 99%kiskínaiszaporamunkás, szerinted hány generáció alatt hal ki az "elit" és lesz kínai a föld lakossága 100%-ban?! Köszi!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Atisz
És le is szállítják az amerikaiaknak, ahelyett, hogy õk menekülnének meg vele? De hülyék 😄

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Sir Quno Jedi
Mivel Kínában építik a hajókat (azaz Tibetben), made in China! 😄 Ez mán a trailerbõl is kiderül. Senki sem vállalja idõre, csak õk és rabszolgákkal megy is. Amúgy is mindent ott gyártanak, így Noé bárkája is ott készülne manapság... 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Atisz
Ez komoly? Mármint zsidók és négerek mentik meg a világot (a'la Függetlenség Napja)?

A kínaiak megmenekülése viszont mindenképp új elemnek számít 😊

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
Számodra lehet. Másoknak (többek között nekem) pedig kihagyhatatlan klasszikus, 10/10.

Atisz
Jó kis lista, ezzel nem lehet bukni 😊

Bár A Hazafi és Az Életben Maradtak kilóg a sorból...

Sir Quno Jedi
Jaja, szvsz. nézzétek meg okulásul a 2012-t!

Összefoglalnám röviden (nem is spoiler): Maroknyi zsíros "tudjukki" menekül meg és sok-sok kis kínai/tibeti rabszolga, mert valakinek melózni is kell. Mindenki mást hagynak kínok között megdegleni, ahogy szokták! SNITT!

Végülis reális vaze, csak a szokásos mindennapok!

2012:
gyönyörû látványvilág, felejthetõ történet. katasztrófa filmtõl mondjuk nagyjából ezt lehet elvárni, nem?..
Blasta
sry a hibakert, meg nem szoktam meg az angol bill-t

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Blasta
Baze, leirom ay 50973-ban hogy ez mekkora baromsag, mert ujabb flame meg vita forrasa lehet csak, erre egybol kezditek nzomni a listakat meg a vitatkozast. Agyam dobom el.

<#taps><#falbav><#wilting>

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Shep
Gamer

Végre valami jó akció film, erre vártam már a Shoot'em Up! óta, mert ez végre nem ilyen 10 éves taknyok is nézhessék besorolású pukkantgatós akció film, meg a Wolverine féle disznó ölõ pengéket benyomok a tagba és csak úgy elnyelõdik a testében a fém tipusú null gyermetegség, hanem normális lövöldözõs régi idõk akció filmjeit idézõ alkotás. A "beteg" részek elég gázosak azon nagyon nem hiányoztak bele, de mivel szerencsére nem vitték õket túlzásba ezért belefért. Az akciók nagyon jók, a történet szódával elmegy, meg ez a surrogates-bedrótozva-gamer trió nagyon egy idõben jött és nagyon hasonló a történet úgyhogy már csak emiatt sem lehet igazán objektíven megítélni a story szálat.

8/10

Blacksheep333
amik nekem 10/10 de kimaradtak
Die Hard 1-3
Kiss Kiss Bang Bang
The Last Boy Scout
The Shawshank Redemption
One Flew Over the Cuckoo's Nest

Nekem ezek a leges-leg kedvencebbek. De természetesen az alattam felsoroltakat is nagyon szeretem. 😊 (1-2 kivéve)

Az operációs rendszeren is túl...

Dynamic
SAW VI.

Jigsaw visszatért! Engem speciel taszít a nyers és kendõzetlen brutalitás, de mégis voltak a sorozatnak olyan elemei ami miatt szívesen néztem. Sajnálom, hogy a készítõk tudatosan a trancsírra mennek rá és a kétségtelenül ötletes gyilokgépek helyett, nem a történet írásra fordítják kreativitásukat.
A történet felépítése a szokásos (szerintem nem SPOILER, mert konkrét dolgot nem írok), vagyis nem valami eredeti. Nyitókép két szerencsétlennel, akik egy ördögi csapdában vergõdnek, a folytatásban több szálon futó esemény amiben a fõszerencsétlennek x idõ alatt próbákat kell teljesíteni, eközben nyomozók kavarása a háttérben. Majd a végére a szokásos csavar... jönne, ami ráadásul érthetetlen okból elmarad! Vagy csak nekem nem tûnt fel, hogy az elõzõekhez képest, ingerszegény befejezés egy csattanó akar lenni? Nem tudom.
Ettõl függetlenül bõven nézhetõ a film, sõt tuti jobb, mint az elõzõ rész.
A folytatás nyilvánvaló. Kíváncsi vagyok, hogy a hetedik részre mernek-e végre újítani vagy maradnak a "mindig ugyanaz, csak máshogy" dramaturgiai elemeknél.

5/10
az Ink-et nézte már valaki? túlvagyok a felén de valahogy nagyon nem bejövõs :S
Montanosz
ja van film még ami eszembe jutott hogy kötelezõ))
Annie Hall
Hair

desigo
A pár éves filmek még nem értek be eléggé xD
kaposi1
Mind három megvan!<#eljen>

Montanosz
Szárnyas fejvadász
és van két film amit én mindenképp ajánlok
Büszkeség és balítélet (ha voltál már szerelmes)
Tüskevár (ha voltál gyerek)

kaposi1
"csak 2000 elõtti filmek legyenek"
Aztán miért is?

"A Titanic meg egy vicc..."
Mivel mondtam ,írtam hogy "szerintem"
Számomra ezek a kihagyhatatlan filmek.
Én meg ennyi erõvel mondhatnám az Apolló 13-ra hogy egy vicc.
De nem teszem mert nekem is megvan.<#nevetes1>

Az én felsorolásomban benne lenne a Powder is .
Mert számomra az is kihagyhatatlan.
Sokan viszont még csak nem is hallottak róla.
Mindenki tartsa tiszteletben a mások favoritjaitill ajánlatait.
Aztán majd mindenki eldönti saját maga hogy a felsorolásból mit tart érdemesnek megnézni.

Tyler1
jó lehet a Két tûz között látványfilm, de sztem alap akciófilm. És ez a látványfilm szó, csak egy most bejött divatszó, mikor mindenki száz millós látványfilmeket csinál, történet nélkül. Cameron csinált egy kurvajó akciófilmet ami még látványos is lett, mindezt 15 éve.

Panzermeyer
Értelek én, és nagyon helyes, hogy nemet mondasz a drogra már ilyen formában is. Az a helyzet, hogy azt a filmet inkább azoknak kell megnéznie, akik használják a drogot, mert egy jó kis morális lecke arról, hogy hová vezethet a használatuk. Akik nem drogosok, azoknak pedig a "de jól döntöttem, hogy nemet mondtam" érzés miatt kell látniuk. Nem egy hû de alapmû szerintem, de rossznak nem rossz, és a zenéje egészen jól sikerült.

mov ah,4ch int 21h end

desigo
kellene akkor egy évszám,hogy pl csak 2000 elõtti filmek legyenek

La vita è bella
Die Hard
Heat
Scarface
Aliens
Ben-Hur
Das Boot
Dr. Strangelove
Apollo 13
The Terminator
One Flew Over the Cuckoo's Nest
The Big Lebowski

A Titanic meg egy vicc...

Davidus
Pontosan ezért kéne megnézned.

kaposi1
Na igen szívem szerint én is beírtam volna ilyeneket mint
Két tûz között
Szikla
Bad Boys
Ál/Arc

De ezek inkább látvány filmek és nagyon megosztja az emberek véleményét.