Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Atisz
Ok, dobj majd ide egy elfogulatlan kritikát 😊

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
Tipikus szélesvászon avagy sem dilemma 😊

Van egy olyan érzésem, hogy ez a film tuti bukta lenne (gy. k. nem hozná vissza a gyártási költséget), ha nem lenne mellébiggyesztve Cameron bácsi neve. De így... bármi lehetséges.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Sir Quno Jedi
Háak 1x ki lehet bírni moziban, az biztos. Utána meg otthoni 3 méteres vásznamra költözik majd HD-ba! 😄

Pénteken megyünk is délután.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Atisz
Ez azért vicc a mai gazdasági világválsággal egybekötött, túlkínálati helyzetben...
Tiszta Kádár "örüljön hogy ebbõl még van" éra érzés 😊

A másik gond, hogy egyre többen hangsúlyozzák, hogy a sztori nagyon mellékes lesz az Avatar-ban. Azért ez elég rossz hír, mivel a Titanic és a Terminator 2 sem volt alulreprezentált ezen a téren. Szóval én megvárom az elsõ kritikákat (már olyan emberekét, akiknek adok a véleményére) és aztán megfontolom, hogy megnézem-e.

Sir Quno Jedi
Amúgy szerintem egyáltalán nem fárasztaj a szemet, miért is tenné?! EZ nem villog/ricog, mint a számítógépes verzió. Itt valóban két képet vetítenek eléd, csak különbözõ polaritással és fél-fél fényerõvel. Egyiket egyik szûrõ szûri ki a szemüvegben, másikat a másik és voilá, máris közel valós 3D képet tudnak neked fabrikálni különösebb színtorzulások nélkül.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Kb. így nézett ki a szemcsi és haza is lehet utána vinni (van benne két polárszûrõ, amiket az lcd-kben használnak, szóval elõállítási költsége kb. 50HUF).

Sir Quno Jedi
Na én pl. néztem Beowulf3D-t a Westendben és bár szemüveges vagyok, valahogy meg tudtam oldani, hogy elé/mögé toljam a másikat. Nagyon szar, de végülis ki lehet bírni. Abszolúte nincs felkészítve arra a cucc, hogy te másik szemcsivel viseled (egy normál sztk. szemüveg kb). Nekem aranbyozott Rayban-enem van csak diportiásba. AZ elég nagy, de mondom, megoldható. Olyan, mintha két szemüüveget próbálnál viselni.

Most is a Sugárba megyünk Avatr3D-re (lefoglaltuk könnyedén a jegyeket), mert az ájmekszbe bekerülni jó helyre képtelenség, még hetekre elõre is. Annyira nem is izgat 1800HUF és még én pitizzek érte?!

PetruZ
Ó, kösz, wikit én is olvastam, de úgy látszik nem volt érthetõ, mit kérdeztem: miben tér el a kettõ? Van-e valaki, aki itthon látott már Real3D-t és IMAX 3D-t, és el is tudja mondani, mi az élménybeli különbség, ill. melyik fárasztja jobban a szemet? Ill. egyik haver szempontjából érdekes az is, hogy melyikkel lehet normál szemüveget kényelmesebben viselni. 😊
Én csak azt kérdezném meg, hogy ha a filmet Real3D-re készítik és utána konvertálják IMAX 3D-re, akkor mi a csecsért fejlesztették ki azt a kb. 100kg-os kamerát???

További infó az IMAX-rõl: magyarul valamint kissé bõvebben angolul...
CSOCSO
hat en is utanna olvastam most es baromira osszezavartak.... mondjuk en nem tudtam hogy barmi kulonbseg van a ketto kozott. regebben IMAX mozikban volt az a nagy IR szemuver amit szinkronizalni kellett... most ugyan azok a szurke szemuvegek vannak amik a real3D filmeknel is hasznalatosak. de ugy latszik megis mas a ketto.
pl a szemuver polarizacioja egyik egyenes masik korkoros... mindenesetre imax rulez mivel ketszer hangosabb szokott lenni es a kep is ketszer akkora.
PetruZ
Gamer (2009)
Látványos volt, viszont pár érdekes gondolatcsíra felvillantásán kívül rém gyenge, a vége meg valami halálsz*r... 4/10

Queens of Langkasuka (2008)
Ha már voltak említve a thai történelmi filmek, akkor ezt se hagyjuk ki, mert elég jó kis darab. Van itt minden, ami kell: több szálon futó cselekmények, királynõ és hercegnõk, thai/kínai/japán kalózok, lázadó hercegek, egy kis gonosz medzsik - jó medzsik párharc, némi románc, várostrom, és az akrobatikus kardpárbajok sem maradnak ki (errõl fõként Dan Chupong gondoskodik, aki most csak kiemelt mellékszereplõ, de egy csomó jelenetben nyiszikálja meg rugdossa az ellenfeleit 😊 ). Több, összefonódó történeti szál, de üresjárat szinte nulla (és amíg fel nem fedte magát, nem jöttem rá, ki az áruló), több szereplõ, de a kezdeti nehézségek után könnyû eligazodni közöttük, szokásosan marhajó kosztümök és helyszínek, csiszolatlan, de ettõl sokkal természetesebb színészek, a képbe szépen belesimuló effektek - ez bizony egy erõs 7/10.
Paranormal Entity

Ez olyan mint a Activity, csak egy kicsit más, akár második rész is lehetne simán. Nehány helyen jobb, néha vacakabb, de ez már az elejétõl paráztat. Még mindig a Blair Witch a király! Aki nem hiszi, hogy van ilyen, ime, mert már amikor az activityrõl is írtam senki nem hitte. Ja, kurvajó a csajszi melle! 😊

7 pont simán

Tyler1
Rocky Balboa
Nem értem eddig mért nem néztem meg, valahogy mindig lecsúsztam róla tv-ben is. De jó volt újra látni Rockyt, meg Stallone-t is, ez a faszi félelmetes, képes még ilyen idõsen is maximalizálni magát egy filmért. Bámulatos. Sajnálom amúgy h már ilyen öreg, szar látni h az ember akinek a filmjein felnõttem, így megöregedett. Ez a gondolat valahol kapcsolódott is a filmmel, úgyhogy abszolút azonosultam vele. Jó volt a sztori, a levezetés és az alakítások is. És megvan az a nyers és komor Rocky feelingje az egésznek. Persze voltak bakik pl. h a verhetetlen nehézsúlyú bajnok mért egy kis izomtalan lófasz feka. 1000 másikat lehetett volna erre a szerepre találni nem is értem...
A másik pedig maga a bunyó ami nekem kicsit technikátlan volt, oké nem könnyû Slynak ugrálni a ringben meg közbe még boxolni is, de nagyon látszott h egyirányú a koreográfia.
Ettõl függetlenül fasza film, jó kis esti kikapcsolós film volt, Slynak meg 100 ilyet még.
8/10

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Tyler1
egy kép a topicjából, aki nem értené a dolgot:

PetruZ
Közben utánaolvastam, és azt találtam, hogy konkrétan a filmet RealD-re készítették, és utána lett átkonvertálva IMAX 3D-re. Tehát a fene se tudja, melyik lesz a jobb... (mert nyilván 3D-ben fogjuk megnézni mi is 😊 ).
Egyébként akit érdekel: Bpesten is csak a MOM Parkban lesz eredeti RealD vetítés, minden nap 15:00-tól.
Tyler1
és persze az imax-re jellemzõ hibátlan térhatás és képminõség, magyarul 3D-be beszarsz 😊

Tyler1
annyit tudok h az IMAX nagyobb felületû, tehát a hatása is sokkal jobb.

PetruZ
Apropó, mi a különbség a két 3D verzió között? Azt tudom, hogy az Avatar esetében a Real 3D-s az eredeti nyelvû és az IMAX 3D a szinkronos, de technikailag mi egyéb eltérés van még?
ProGabe
ehh, szóval 3 verzió létezik 😄

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Blacksheep333
aha, kösz!

Az operációs rendszeren is túl...

ProGabe
EZ kell neked

a filmbõl 2 verzió létezik: 2D, Real 3D és Imax 3D

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Blacksheep333
Sziasztok! Egy cseppet off, de ha van köztetek Debreceni, akkor segíthetne.
Az Avatar -t szeretnénk megnézni, és hallottuk, hogy Debrecenben is van Real-D. Arra lennék kíváncsi, hogy melyik mozinak van ilyen terme? (Azt se tudom, hogy hány mozi van ott.) Az APPOLLÓ mozi listáján szerepel az Avatar, tehát annak van Real-D terme?

Illetve ezt a filmet, ugye csak Real-D ben vetítik? Tehát nincs is 2D, illetve piros-kék szemcsis megoldás?

Elõre is kösz!

Az operációs rendszeren is túl...

PetruZ
Wolvesbayne (2009)
Tévés (SyFy) cucc, ami mozikba biztosan nem fog kerülni, max. dvd-n éli még ki magát, de az imdb-s 3.8-as osztályzat sztem több, mint hízelgõ erre a vacakra. Szegény, szegény Marc Dacascos, lehetett volna belõle megbízható B-akcióhõs, ehelyett már ilyen ZS-kategóriás marhaságokban kell szerepelnie. Emellett bármennyire is az õ nevét írják ki elõször, nem õ a fõszereplõ...
A sztori egyébként szimpla vámpíros-vérfarkasos, távolról az Underworld-trilógia, meg a Bloodrayne kicsontozott árnyéka sejlik át rajta. Az effektek és a harcjelenetek messze kritikán aluliak (ahol kritika = kb. Uwe Boll szintje), de a legbosszantóbbak az egymás után sorakozó, látványos "continuity" hibák a vándorló, el- és feltûnõ, vagy más pozícióba kerülõ tárgyakkal és szereplõkkel... 1/10

The Final Destination (2009)
A korábbi három rész sorrendje nálam a második - elsõ - harmadik vonalat követi, ez a kvázi-reboot, de a halvány visszautalások miatt mégis 4.(-nek tekinthetõ) rész a harmadiknál talán egy hangyaf*sznyival jobb, de az elsõ kettõt bõven nem éri el. Igazából csak a mókás halálesetek miatt érdemes megnézni, meg az autóversenyes jelenet is jó az elején, a bigék közt is akad egy-két szemlegeltetésre ingerlõ, de kb. ennyi. Tökéletesen illik rá az 5 blasta jellemzése (és az imdb-n is pontosan 5.0-án áll).
macselek
Egy kicsi OFF:

Valaki tudja a címét annak a filmnek, amiben (azthiszem) egy tón lévõ örvénybõl az emberek "tükörképei" (jobb szót nem tudok rá) jönnek elõ, szal a szívük a másik oldalon van, a paraszt embernek jófej alteregója van stb.? Elõre is köszönöm

Montanosz
Gyûrûk ura bõvített változat+ a Gollamos film is
Tegnapi napot ki is tette, volt vagy 12 órás a három rész, a Gollam keresésével szerintem több is)))
Néhol kirázott a hideg a szinkron miatt, de azért nagyon élveztem))
(suttogva: Köszi a feltöltõnek)))
10/8

Rajzás
Már a vámpiros nem a hülye bogaras...
10/5

Boogeyman 1-2-3
1. jó
2. nemannyira
3. elmegy
öszvisz: 10/5

Kiálts farkast!
Annak idején az év filmje volt nálam.
Szinkronosan is 10/8 most.

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Shep
Én már majd 1 éve láttam a filmet, de emlékeim szerint, pont a mesterlövész lõtték le és ezek a mezei katonák mentek a helyére, vagyis akkor ...
Egyébként szarok bele, nekem tetszett a film, ilyen dolgokon én már nem tudok fennakadni 😊 Annak idején ha jól emlékszem én 9 pontot adtam rá.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Tikal
szerintem a pozicio váltás alap egy mesterlovésznél, ha felfedték, ennyit már megtudhattunk tom berengertõl a lopakodokban 😊 arra meg nem fognám hogy a feszültség miatt eszükbe sem jutott, mert ugye bombahatástalanitok, nekik aztán tudni kell kezelni a feszultséget 😊
de mondom, ilyen aproságoktol eltekintve jo film volt, talán ezek is azért csusztak be mert egy nõ rendezte 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
oh, ezzel nem lehet védekezni... pont egy ilyen jellegû filmnél várom el a hitelességet, ez nem egy rambo vagy chuck norris movie volt... eléggé ráment a realizmusra, dok film stilus stb...

SPOILER
az is egy hülye jelenet volt mikor találkoznak az angolokkal kurvára levágos volt hogy nem arabok, de baszott egyikuk is megszolalni hogy kik õk, stb, õk inkább megvárták amig pattanásig feszul a helyzet aztán leveszi a sálat a fejérõl és kurvára angol akcentussal elkezd dumálni... a többiek meg szabvány ruhában csak egy lepedõ log rajtuk.. persze biztos arabok néztek ki, 500méterrõl, de nem 10m-rõl

egy több mint 30 éves filmet most példaként idehozni, nem is értem...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Shep
Szerintem a Katonák voltunk is nagyon jó. Én a legjobbak közé sorolom a saját listámon.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Montanosz
a Brothers...sorozat élethûre sikeredett ebben a témában!

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Tyler1
én eddig 2 jó háborús filmet láttam: Ryan közlegény megmentése és a Szakasz

amúgy az aktuális háborús filmeket is szeretem, ami Irakban, vagy akármilyen háborús országban játszódik, csak sajnos ezeknek töredéke életképes és nézhetõ, fõleg az alább leírt bakikért, vagy mert elsõ filmes rendezõk lévén azt se tudják mit hogyan kell, vagy mert hatalmas túlzások vannak benne.

Sajnos amikor az amerikai filmek nagyon gyengék háború realítás terén és szinte csak azokról hallani,úgy van ahogy írod megnézi az ember aztán a fejét fogja a sok marhaságtól,a legutóbbi borzadmány amit láttam abban a japánok tömegesen adták meg magukat,azóta a kedvem is elment a mûfajtól....

én is erre gondoltam,ez sem hiteles de ezerszer jobb mint a komédiába illõ amcsi háborús filmek<#eljen>

Shep
Na jó, de még mindig hitelesebb volt, mint a többi film ahol jön Jhonny aki eddig csak m16-al, vagy m4a1-el lõtt, felkapja a mesterlövész puskát és hipp-hopp lelövi a tõle több 100 m-re lévõ hangyányi akármit. Itt legalább tényleg benne volt, hogy a lövedéket eltéríti a szél, nem is olyan könnyû célozni vele stb. és csak többszöri próbálgatás, sikertelen találat után sikerült likvidáló lövést leadni. Az, hogy tényleg ugyanonnan lõttek tényleg érdekes, de hát a fene tudja azért szerintem ha ott vagy a harcmezõn az adrenalin az egekben akkor lehet nem egybõl azon gondolkodsz ,hogy hú menjünk odébb 10m-t és onnan lõjünk, hanem megpróbálod megoldani onnan a helyzetet (persze mikor lenyugodtak, odébb mehettek volna). Na mindegy nem voltam még és nem is szeretnék ilyen helyzetben lenni, az ilyesmi csak filmen jó.

Tyler1
naja pont a háborús filmeknek kéne legalább hitelesen bemutatni a dolgokat, bár ezeknél a legnehezebb dolog mindenre odafigyelni.
de mennyire más egy film ami a hitelességre épül, mint aminél egy laikus is a fejét fogja.

Riddick21
2012
Hát egyrészt nem olyan kibírhatatlanul szar film, mint amilyenre számítottam, másrészt viszont nagyon dühítõ, hogy akaratlanul is belegondol az ember, vajon mi mindent ki lehetett volna hozni ebbõl a költségvetésbõl és ötletbõl.
És hihetetlen, de igaz: a látvány képes eladni a filmet! Persze ettõl nem lesz jó vagy jobb közepesnél, de bizony tényleg élvezhetõvé varázsolja az összképet, mert olykor bizony döbbenetes, hogy mi zajlik a szemeink elõtt!
Persze iszonyat bárgyú és gagyi az egész, de erre lehetett számítani.
Ha viszont mindezt - alapötlet/pénz/stáb - egy komoly rendezõ kapja a kezébe, mint lehetõséget, akkor talán megszülethetett volna minden idõk legdrámaibb, leglátványosabb és leghatásosabb katasztrófafilmje.
Így viszont kaptunk egy 2 és fél órás Sony reklámot, sok sallanggal, kiszámítható hülyeségekkel és atomdurva látvánnyal. Nálam ez maximum...
4|10

"All those moments will be lost in time, like tears in rain."

Hitelességet vizsgálva a Kelly hõsei 1/10-es lenne,szerintem a filmektõl játékoktól stb ne várjuk teljes hitelességet........

Tikal
Alapjában véve tényleg jó film, de jobb is lehetett volna... két nagy minuszt emlitenék...

SPOILER
-a mesterlövész párbaj... nem vagyok képzett katona, pláne mesterlövész, de szerintem ha a társam kilövik 800méterrõl az m82 mellõl akkor talán nem kéne ugyanabba a pozicioba feküdni a halott helyére... na ott nálam el is ment komolytalanba pláne hogy még meg is várták amig lemegy a nap...
-a végén az éjszakai robbantás után hárman magánakcioznak, lopakodva, felkapcsolt lámpákkal, NV nélkul... de minek is??

a feszültséggel nem volt baj, ezeket és még egy két aproságot leszámitva tényleg jo film volt...

SötétBarom
<#eljen>

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Jaja! én is régen láttam, de belefeledkeztem. 😊

tegnap délután ment a tv2-n az Idétlen Idõkig, pont elkaptam belõle pár percet

így kedvet kaptam hozzá este és megnéztem sokadjára 😊

nagyon kult, 10/9, Punxsutawney rocks 😊
zsutyesz
Paranormal activity

Kíváncsi voltam rá, mert nagyon megoszlottak a vélemények errõl a filmrõl. Én elég parázós vagyok, így volt néhány pillanata a filmnek, ami tetszett, de alapjában véve 4/10-nél többet nem ér.

Ale Alonso! poppe fan club&#8482;

Riddick21
The Hurt Locker
Irakban követhetjük nyomon csapat munkáját, akik bombákat hatástalanítanak. A film elején új szakértõt kapnak, aki vakmerõ magatartásával kivívja a többiek ellenszenvét, de ahogy a nézõ, úgy a tagok sem igazodnak ki igazán a tettein. Többet nem nagyon akarok mesélni, mert bár csavaroktól és mindenféle fennkölt baromságtól mentes a film, azért mégiscsak van története. Hasonló módon közelíti meg a háborút, mint a Stop Loss, de annál jóval kevesebbet moralizál, és egyáltalán nem akar a szánkra rágni semmit, ellenben látványos és egyes jeleneteiben hihetetlenül feszült!
Ráadásul okoz meglepetéseket is: néhány tényleg rövid mellékszerepben olyan színészeket fedezhetünk fel, mint Ralph Fiennes vagy David Morse.
Igazi élmény volt végigülni ezt a több, mint 2 órát úgy, hogy nem akarták kimosni az agyamat egyik irányból sem, és mégis láthattam egy szeletet Irakból. Hasonló élmény volt, mint a Generation Kill.
9|10

"All those moments will be lost in time, like tears in rain."

28 days later

Nem azt kaptam amit vártam! Azt hittem, hogy valami agyatlan zimbes-zombis marhaság lesz, és (hál' Istennek) nem az lett belõle!

Nekem nagyon tetsztett!

Asszem' az ilyen filmekre mondják, hogy poszt-apokaliptikus...

7/10
Shep
Törvénytisztelõ polgár

Hát ez valami hatalmasan jó film, utóbbi idõk legjobb thrillere. Nagyszerû alakítás. Elgondolkodtató, izgalmas történet, végén apró csavarral.

9/10

wesker24
Egyik legjobb jelenet ! XD

wesker24
VHS-rõl digitalizálták be és ugy rakták fel a netre !

Amugy a film 1990-es !
ki tudja lehet neked van igazad 😄

Tyler1
hát én láttam már pár olasz picsát, de 1 kezemen megszámolhatnám a csúnyákat 😄 bár lehet h csak a szépeket vettem észre XD

Zephyr Retiring
mivel az eset után nem sokkal megnõsültem, így a spanyol és az olasz nõkrõl nem tudok nyilatkozni<#vigyor3> egyelõre<#eplus2>

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."