Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a horrorok száma is exponciálisan növekedett a hetvenes évektõl, mégis egy 75'-ös film, Spielberg Cápája az egyik legemlékezetesebb sok-sok korosztály számára... 😉
zaki
jaja, az avatar 2-3 😄

Na ja, de azt is vegyük figyelembe, hogy az Avatarhoz hasonló látványvilágú, CGI-s filmek száma a technika fejlõdésével exponenciálisan növekszik.
Lehet (sõt biztos), hogy pár év múlva jön megint egy hasonló kaliberû film, ami lepipálja az Avatart, mert bepótolja annak hiányosságait, és gyengeségeit.

zaki
2.6milliárd dodó. sztem meg igenis megváltotta a világot. és qrva jó lesz majd hosszú évek után visszagondolni rá, hogy mekkora királyság volt anno moziban látni.

kaposi1
"Mindenki vágni fogja még a bolygó nevét is."
Azért erre nem vennék mérget.<#ejnye1>
Számomra egy jó film semmi több.
Megy ez is majd a polcra, de nálam nem váltotta meg a világot.

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

Tatyla
<#eljen>ez így van...

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

roppant egyszerû a dolog, nem is értem miért megy még ez a vita az avatar megérdemli / nem érdemli dologról.

10 év múlva emlékezni fog vki a Bombák Földjénre? A filmõrülteken kívül szinte senki - azok is csak hogy nyert Oscart, meg vmi háborús izé.

És az Avatarra? Mindenki vágni fogja még a bolygó nevét is.

ennyi, egyéb kérdés? 😊
Bulykin
"nem volt valami izgalmas, sõt kissé untam is néha, de jobb mint az Avatar. Inkább megérdemli az Oscar-t"

ahha, persze 😄

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. &#12385;&#12403; Kicsi

Totti5
"Akkor se értem, hogy mi az a hû de jó az Avatar-ban. Oké, látvány meg technika."

Környzet? élõvilág? Navik? az élõ bolygó? vagyis az egész helyszín ahol játszódik, amit meg kellett álmodni, ki kellett találni és felépíteni hogy hiteles legyen és varázslatos.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Bizony, így igaz.
Személy szerint én jobban élveztem az 1957-es Tizenkét dühös ember címû filmet (Oscarra is jelölték anno), mint az Avatart.
Pedig az elõbbi egy fekete-fehér film, ami 90%-ban egy helyszínen játszódik 12 emberrel. De mégis meg volt benne az a bizonyos plusz, ami csak kevés filmben van meg.

Ami a Bombák földjén címû filmet illeti, jó film volt, de azt például csodálom, hogy elhappolta a forgatókönyv-Oscart a Becstelen Brigantyk elõl. Hogy 2009 legjobb filmje-e? Fene tudja... A Filmakadémia szerint igen.

Akkor se értem, hogy mi az a hû de jó az Avatar-ban. Oké, látvány meg technika.

De ez messze nem elég! Vannak fekete-fehér filmek amik sokkal jobbak mint az Avatar!

A látvány, és a technika nem minden, és ezektõl eltekintve, csak a közepes a film.

Nos viszont a Bombák Földjén, bár nem volt valami izgalmas, sõt kissé untam is néha, de jobb mint az Avatar. Inkább megérdemli az Oscar-t.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Tyler1
Avatartól függetlenül, T1, T2, Titanic, Alien, stb...
egyiket sem tartod jó filmnek? más neves rendezõ egy életen át max. 1 kiemelkedõ filmet tud felmutatni, Cameron pedig nem képes hibázni. jó ez ellég szubjektív, de ezek a filmek kultusszá váltak, és azért ez 1 rendezõtõl nem olyan rossz.

Avatar: oké mindenki csak a látványfilmet látja benne, de a technológiát nem veszik észre. olyan techológiával készült film, ami forradalom a filmtörténelemben. ez az a film ami képes a blurayek, hd-k, 3d készülékek igazi térhóditására. használni fogja a játékpiac is, a tökéletes realitás jelenlegi képviselõje.

szóval lehet az Avatar nem tetszik egyeseknek(szerencsére õk vannak kevesebben), egyéntõl függ a dolog, a sztori meg aztán tényleg olyan, h akinek ez a téma idegen, annak a film is az lesz. de sajnos elkell fogadni h új korszak kezdõdött el, és a lényeg h LÁSSATOK TÁGABBAN! nem csak az Avatar és Cameron képviseli ezt a technikát hanem innentõl akárki.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Na világosíts fel mi volt olyan egetrengetõ a techdemoban, látványon kivül?😄.

Vigyázz mert az avatar fanboyok haragja utolér,jah már elkéstem látom utolértek<#idiota>.

tigeroo
ahhoz képest hogy az avatar egy felnõtteknek (is) szóló mese... szerintem teljesen rendben van a története, világa és technikája..
Totti5
Csak látvány és story van egy filmben? mindig tanul az ember valami újat.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Egyértelmû politika volt az idei oscar, irak és elsõ nõi rendezõ ennyi.

Remélem Cameron leszarja, most ha azt mondaná a következõ filmjében beszéd helyett csak fingani fognak arra is kapna pénzt...
Én meguntam a felénél és kikapcsoltam

hát nem rossz nem rossz a HL (sima jobb átlagos film), de Ryan-hoz képest lupikula :-)
ProGabe
mindkettõben vannak katonák. ennyi a közös pont

a HL eegy kicseszett nagy politikai reklám. szó se róla, amíg nézed, szórakoztat, tehát mûködik, mint film, csak nincs benne semmi extra

nem mellesleg én sem tartottam volna jogosnak az Avatart a legjobb film díjára (legjobb rendezõre viszont simán, nincs a földön még egy ember JC-n kívül, aki ezt össze tudta volna hozni), talán a HL-t sem, de azt a döntnökök hogy a francba gondolták, hogy a HL technikai díjakat is kapott? jaaaa, hogy valamit kellett neki adni, nehogy már csak 1-2 szobrocskát vigyenek haza a készítõk?! legjobb hangkeverés, legjobb hangeffektek és legjobb vágás? LOL!

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

tigeroo
hnnn, én még nem láttam a hurt lockert, de mostmár kíváncsi vagyok rá..
saving pvt ryan szintjéhez képest hol van?
SötétBarom
😄DD

Not a chance.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

tep
The Hurt Locker....hát, nem értem ezt a sok oscar-díjat, nekem ennél sokkal jobban tetszett a 2007-es The Kingdom, ami minden tekintetben lekõrözi ezt a filmet.

\"SLICE of LIFE\"

Egy baj volt az Oscarral idén...
A Brünot nem jelölték<#rinya>

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Jim Morrison
Tarantino tényleg jó filmet csinált, azt viszont nem tudodm, hogy szerinted Cameron miért olyan jó? Az Avatarban is csak a látvány a lényeg, semmi más, sztori sem valami hûha.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Willenbrock
Rec 2 7/10.Nem volt rossz de már kicsit erõltetett.

pl:nem tudják eldönteni hogy ez egy biológiai ragály vagy szellemi megszállottság.Ha utóbbi akkor minek kémiai ellenszert,hisz nem biológiai okai vannak az átváltozásoknak.Meg nem igaz hogy nem tudnak egy komolyabb kommandósegységet küldeni és visszakapcsolni végre a világítást az egész házban.

tommygear
mem láttál még igazán jó filmet ha a színészi játékot ennyire kiemeled 😊
Tikal
Network

nos, 1976ban még tudták miért jár az Oscar, kapott is egy pár darabot, megérdemelten, nagyon jó film, hihetetlen hogy nem vesztette aktualitását, sõt, nagyon is mai problémákról szól...

10pont jár neki mert klasszik 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

triplet
Avatar még most is megy itt elõttem a tévében, de valami hihetetlen jó film. nem csak a látvány hanem úgy az egész. A történet, a színészi játék, valami hihetetlen jó. Szívszorító. Nagyon jól bemutatja hogy az ember a pénzért mi mindent meg tud tenni. Nem értem miért csak a látványt dícsérik. Én kb majdnem elsírtam magam rajta eddig, és még nincs vége😊

bõvebben ?

Gigabyte H61M-S2V-B3, Intel Core-i3 2120 (3,3GHZ), DDR3 Corsair 8192mb (1333Mhz), Sapphire HD 6850 1GB ,Windows7 Ultimate 64bit

soo277
The.Goods.Live.Hard.Sell.Hard

Háát emberek ez naon beteg film!

8600k,32gb,2080,Acer predator 27"

Atisz
Nos szerintem sok jó film vett részt idén az Oscar-on és nagyjából korrekt eredmények is születtek.

Most komolyan: aki az Avatarért sír, az tegye a kezét a szívére és mondja meg, hogy szerinte még milyen díjat érdemelt volna. Mert a látványt és egyéb technológiai effekteket (amikért azért kapott 3 díjat) leszámítva a film egyáltalán nem kiemelkedõ.

Sandra Bullocknak és Jeff Bridgesnek már régóta kijárt a díj (sajnos a 2 szóban forgó filmet még nem láttam, de tervbe van véve) egyáltalán nem volt meglepõ (Sandra Bullock egyértelmûen számított rá, épp ezért vette át személyesen az Arany Málna díjat is).

Az izraeli Ajami címû filmért kár, hogy nem kapta meg az Oscart (persze a nyertes argentin filmet nem láttam, de nem hiszem hogy jobb lenne). Gondolom egyrészt nem túl divatos (mivel bár a film izraeli produkció, nagyrészt arabokról szól), másrészt pedig nem akarták, hogy a felületes szemlélõdõ azt mondja: "na persze Hollywood Izraelt favorizálja".

Ahogy elnézem, nem sok szó esett a dokumentumfilmekrõl (pedig különösen jó volt idén (is) a felhozatal). Mind a nyertes delfines, mind a Food Inc., mind a burmai helyzettel foglalkozóak is.
Reménykedem, hogy egyszer majd eljut oda egy a kommunizmus rémtetteit bemutató film is, amelyet - ha valakiknek - nekünk magyaroknak (esetleg az ukránoknak) kellene majd elkészítenünk (érintettségünk révén - persze amíg a Szabadság téren a mai napig áll az szovjet emlékmû és egy párt ma is felszabadulásként ünnepli a megszállást ez aligha lenne hiteles).

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

PetruZ
(Ha elõre szólok és tudom, kitõl jön, akkor elolvasom. Minden mást olvasás nélkül törlök, bárki is küldte. 😊 )
Blasta
Ehhh, sorry, rossz link!!!

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Blasta

Blasta
...hádde privát üzit nem olvasol!
Csak gondoltam szólok 😊)))

Blasta
The Hurt Locker

3/10

Az oscar szégyene, egy unalmas, pár látványos és rémrövid robbanásos jelenetnél nem több, a háború függõségét már százszor más filmek által hatásosabban bemutató túlértékelt baromság.
Legviccesebbek a dögunalmas mesterlövészes, és a véget nem érõ "nyomozós" részek.

Utolsó szemét, régen csalódtam ennyire oscar díjazott filmben.

CSOCSO
😄 igy van. Miutan meglestem 3d ben es hazajottem meglesni 2d ben a trailert ugy voltam vele hogy ez 2d ben is beszaras jol nez ki. Mindenesetre IMAX ban itt amcsiban 10 pont volt! nagyon kemenyen csapattak a hangerot es a screen is tokeletes volt. Zenere meg masodszori megnezesnel is alig tudtam odafigyelni. Szal ajanlom nezd meg ujra a filmet es figyelj a zenere mert szvsz nagyon jo a zene.
PetruZ
Mindent angol felirattal nézek, ezt is azzal néztem. Ha nem találsz hozzá, dobj egy pü-t a mailcímeddel, este elküldöm.
Köszi

angolul nézted felirat nélkül? vagy már fellelhetõ valahol sub?

kaposi1
Na ezt szépen együtt küldtük el!<#nevetes1>

kaposi1
Ragyogás?

A Ragyogás...(?)

bowden
Ragyogás?

Melyik az a Jack Nicholsonos film amiben egy õrül gyilkost alakít?

Tyler1
persze de ha azt nézzük akk a FG még alul is lett értékelve anno. pl. a Gettó Milliomos = 8 oscar, csak hogy ne menjük olyan messzire a múltban. nem vitatom h jó film, nekem is tetsett, de ha egy polcról kéne választanom a két film közül akk nem lenne kérdés melyiket választanám.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Nekem nagyon tetszett,habár az év filmjét nem adtam volna oda neki,de valszeg az Avatarnak sem

Gigabyte H61M-S2V-B3, Intel Core-i3 2120 (3,3GHZ), DDR3 Corsair 8192mb (1333Mhz), Sapphire HD 6850 1GB ,Windows7 Ultimate 64bit

Amikor láttam a hurt lockert eszembe nem jutott hogy ez majd oscarért megy. Nem rossz film nem mondom de amit itt felsoroltál azoknak a seggét sem töröheti ki...
BaliBoy
Azért egy Forrest Gump magasságú mû nem születhet minden évben. Sõt. 10 évente 1-2.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End