Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hát gyerekek, ez nagyon messze van a 10 meg 9 pontoktól. Az 5 blastát megadom neki, mert végig pörög, unatkozni csak a végén lévõ nyálas monolognál unatkoztam, ráadásul Travolta nagyon állatul néz ki. Aztán ennyi. Jövõ héten már nem is fogok emlékezni erre az akciófilmre, totálisan elsülyed a többi között.
Akkor egy kicsit spoiler!!!esen a részletekrõl:
adva van a durva rossz arcú mindenkit leszaró kemény "zsaru", meg a kezdetben konzervativabb, szabályokat betartó kis seggdugó, aki természetesen a végére bedurvul. Ott a szinte elsõ látásra is büzlõ szerelmi száll, a csajszi aki törvény szerûen elárulja pasiját (bevallom, elöször azt hittem hogy az A variáció jön be, õ lesz az elsõ áldozat, ami miatt majd a fõhõs bekeményít. Aztán a rossz környéken való ruhavásárlásnál már tiszta volt, hogy ez a B variáció lesz, õ az úgymond fõgonosz)
Amúgy nem kellett nagyon elmélkednie a fõszereplõnek sem, ehhez még sakktehetsége sem szükséges. Mindegy, 12 másodpercnyi "nyomozgatást, gondolkodást" illik betenni egy lövöldözõs filmbe, hát ez volt az. (a vacsorás fejbelõvéses rész viszont kifejezetten bejött)
Travoltát birom, jó dumája van. Plusz hajlítja a teret, mert legyen bármennyire is duci, a legvékonyabb oszlop mögé is úgy elbujik, hogy az összes golyó a falba furódik, nem a ki-kilogó hájba/karba.
A sok évtizede ügyködõ szuperügynök lazán a vak szerencsére bizva magát, szép, a közönségnek látványos, valójában megvalósíthatatlan lövöldözés kavalkádon esik túl, nem egyszer csak az mentve meg életét, hgoy ellenfele kancsal és/vagy kifogyott a fegyvere. Vagy csak fair játékos, és megvájra amig társai egyesével elhullanak, és csak utána probálja megölni a rájuk támadó körszakálas kopaszt. Van ilyen.
Természetesen mindenki elsõ golyóra elhalálózik, csak a fõszereplõ nem. Mondjuk ciki is lenne ha hõsünket az elsõ percben kinyirnák, de azért némi túlélést az ellenfél oldaláról is szeretnék látni 😄 A lepcsön potyogás már egyszerüen röhejes volt.
Legrosszabb, hogy kellett az idióta, bunkó, mindenkit lenézõ miniszter asszony is, aki klissésebb már nem is lehetne. Nem, õ nem tér le az útról, azután bazokával lövik szét elötte a rátámadó terroristát, de a végén még õ képes pofázni arról, milyen bunkó dolog megvárakoztatni. Persze.
Tudom, nehéz már újat mutatni a filmekben, de ez a film meg sem probálta. A legostobább leggagyibb klisséket összegyúrták, és kész.
Egyszeri pörgös tucatakciófilmnek elment, többször biztos nem nézem meg.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
The Fourth Kind
Na ez meg a másik idétlen film. Negyedik típusú találkozás, mikor elrabolnak az ufok aztán fehér fényeknél beléd fúrnak xD ne mááááá! ez akkora idétlen ufo klisé h már 50 éve is gáz volt. ez még hagyján de maga a film olyan vontatott tempóba halad h 1,5 óra, legalább 10 évet elvett az életembõl. próbálták hitelesíteni ilyen archív felvételekkel, de aztán olyan ördögûzõt csináltak h azt hittem rossz filmre kattintottam. szóval nem ajánlom senkinek, MÉG annak sem aki lelkes híve a témának(mint pl. én), mert ez az x-aktákra ráver 13-mat hülyeségben.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Ma belenéztem a 6ba csak hogy mire számítsak és már kb az 5re nem emlékszemXD
Szóval elõre félek
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
#53972: Most kezdtem el parazni 😄
#53970: Nem mondanám. A karaktereken is sok mulik peldaul (szerintem)
A Dr.Houset is azert nezik sokan mert egy bunko 😄
#53971: a vilag meg technika oke, de a tortenet meg itt ahhoz kell, hogy megtudjuk miert nem a Foldon vagyunk. Semmi extra.(asszem ezt most eleg felreerthetoen fogalmaztam meg...)
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Én élveztem a filmet, és magával ragadott a hangulata. Nekem ennyi elég, nem tudom mit várhatnék még tõle. De nem akarok vitatkozni, ez az egész attól is függ, hogy ki hogyan áll a filmhez.
én megjelenésük szerint nézem meg õket mindig, de fogalmam nincs már h ki kicsoda benne tényleg.
úgy teljes a kép ha megnézed az elõzõ részeket is 😊
én nekiálltam 3-4 nap alatt megnézni 1-tõl 5-ig, aztán jött rá pár hétre a 6. rész.
\"Erről van szó!\"
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
amúgyis bírom ám Burtont.
jó kis kritika<#eljen>#eljen>
Pain is inevitable. Suffering is optional.
PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
Láttam belõle jeleneteket... valami agyatlan gyilkolás kilométeres vérfröccsökkel...stb... ami igaz is😄😄😄
De... sokkal több mint aminek látszik... láttam az 1. részt tvben... mondom ezt a baromságot😄 de tetszett... megnéztem a 2.at is és rájöttem hogy ez egy hatalmas film... iszonyat karakterek, nagyszerû történet, és a 2. részben mindenre fényderül amit az 1ben nem értettem, szóval ajánlom adj neki egy esélyt😊
Ezt a kijelentést valami okostojás aki a cikket írta arra alapozta hogy brutális nyitó összeggel rajtolt az elsõ héten az Alice az Amerikai mozikban.
De nevetséges lenne ebbõl arra következtetni hogy olyan bevétel közelébe kerülhet mint az Avatar.
Szerintem sokáig senki a közelébe se fog jutni.
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
Na de írtam én errõl hosszabban, megosztom veletek is.
ALICE IN WONDERLAND
Ha egy Burton film debütál, akkor az ember képes gyermeki lelkesedéssel jegyet váltani az esti vetítésre, valami egészen elképesztõ mozivarázsra számítva. Burton elbûvöl, megrémít, zsinóron vezeti a nézõt sötét és kalandos, abszurd világokba. Felesleges lenne felsorolni remekeit, úgyis mindenki tudja, hogy korunk egyik legnagyobb mesélõjével van dolga. Az õ zsenialitását társítani Lewis Carrol fantáziaországával olyan csemegének tûnt, amelyet nem könnyedén feled az ember: úgy gondolhattuk, végre teljes valójában feltárul elõttünk, hogy milyen mély a nyúl ürege. És mit ad az ég tényleg így történt, csak nem olyan értelemben, ahogy szerettük volna. Optimális esetben a nézõ zuhant volna bele a lyukba és veszett volna el nagy örömmel Csodaországban, de végül Burtonnel történt meg mindez, akinek egyben kellett volna tartania ezt az univerzumot.
A végeredmény meg tán épp azért ilyen felemás, mert a nagy esés után fájó fejjel és sajgó tagokkal kellett összeraknia a filmet. S talán éppen ezért nem vette észre, hogy a forgatókönyv, amit a kezébe nyomtak, finoman szólva sem kidolgozott. Az alapötlettõl eltekintve, hogy Alice ne kislányként, hanem fiatal nõként jelenjen meg, aki visszatér a beszélõ állatok és katonaként feltûnõ kártyalapok világába, más összetevõt nem lehet hangos hurrázásokkal fogadni. A fontos szereplõk maradtak, a viszonyrendszerek és bizonyos jelenetek is hasonlatosak, a film inkább tekinthetõ folytatásnak, mintsem könyvhû adaptációnak. Egy valamit nem vettek figyelembe. Carrol világa más tollával megírva nem biztos, hogy kielégítõen képes funkcionálni. A már rég elhunyt író hiányában Linda Woolvertonra hárult a kihívás, hogy értelmet adjon egy újabb felvonásnak, de nem tudta megugrani a magasra tett lécet. Nála Alice egy báb, akit a többi karakter ide-oda ráncigál, semmilyen ráhatása nincs az eseményekre, amikor meg mégis kezébe kapja a karmesteri pálcát, csak fogjuk a fejünket és arra vágyunk, hogy inkább vegyék azt el tõle. A filmben vagy hat (!) alkalommal kell meghallgatnunk Alice tévhitét, hogy az egész, ami történik vele, az nem a valóság. A lány még az elsõ látogatására sem emlékszik Csodaországba egészen a cselekmény utolsó harmadáig, pedig nem valószínû, hogy valaki ilyesmit elfeledne, illetve álomnak gondolna, akárhány éves is volt akkor. A történet ezeket a malõröket figyelmen kívül hagyva is meglehetõsen suta, buta, összelopkodott és közhelyes, és még az sem menti meg a pocsék jelzõtõl, hogy a szereplõk java része azért vicces és van néhány kifejezetten szórakoztató momentum. Különösen fájó pont az a mintegy negyedórás intervallum, ami a mi földhözragadt valóságunkban játszódik: nyugodtan kihagyható lett volna, szinte semmi funkciója nincsen.
Volt már olyan, hogy egy Burton film forgatókönyve nem volt túlzottan erõs, de a rendezõ stílusa régen feledtetni tudta a hiányosságokat. Itt ilyenrõl szó sincs. A modern kor szavának engedelmeskedve 3D-s és jórészt komputeres technikával készült darabról van szó: a térhatásról nem tudok érdemben nyilatkozni, mert sima mezei moziban volt alkalmam megtekinteni a filmet, de a számítógépes animáció erõsségeirõl már tudnék szólni. Csakhogy sok mindent nem lehet dicsérni. Összességében persze vannak pofás megoldások és profi az egész, Helena Bonham Carter felfújt lufifeje telitalálat, az apró nyulak animációja is feltûnõen jól sikerült több más minden mellett, valami mégsem klappol. Az oly szeretett burtoni stílus itt-ott átüt a mindent beterítõ pixelhalmazon, de a rajongásig imádott CGI technika még mindig nincs olyan fejlettségi szinten, hogy élõnek, lélegzõnek mutasson egy reális vagy akár egy olyan elborult világot, mint ez. (azt viszont aláírom, hogy IMAX-ban sokat változhat a helyzet). A Beetlejuice vagy a Batman Returns képi megoldásai még mindig sokkal magával ragadóbbak, mint amit itt láthatunk. S mintha kedvelt rendezõnk is megfáradva alkotott volna, egyetlen olyan jólesõen pulzusemelõ szcénával sem találkozunk, mint legutóbb a Sweeney Todd-ban alkalmazott átkötõ jelenet, amelyben a kamera felgyorsítva-kilassítva cikázott London utcáin.
De ha nincsen magával ragadó sztori és hangulat, mi marad? Néhány, a banalitás határát súroló akció, pár feltûnõen gyenge és öncélú poén, Danny Elfman hagyományosan kiváló zenéje, meg remek színészi teljesítmények attól a két embertõl, akik ezer szállal kötõdnek a rendezõhöz. Helena Bonham Carter immáron majd tíz éve hû párja Burtonnek, most a Vörös Királynõ szerepében tündököl. Egészen elképesztõen alakít annak ellenére, hogy eléggé egysíkú a karaktere. A másik kiemelendõ delikvens az a Johnny Depp, akiben kvázi lehetetlen csalódni: amikor megkapta a Bolond Kalapos szerepét, mindenki azt gondolta, hogy majd újracsomagolva eladja Sparrow kapitányt, de ennél sokkal frissebb és egyedibb performansszal rukkol elõ. A többiek hoznak egy rutinos középszert, biztos ami biztos alapon, de az Alice-t alakító Mia Wasikowska még okozhat kellemes perceket a film szerelmeseinek.
Az Alice Csodaországban vége elõtt néhány perccel volt egy jelenet, amit sokan nem tudnak majd hova tenni. Nekem jelzésértékû volt. Olyan érzésem támadt, hogy itt valamit mondani akar Burton. Nem igazán tudtam megfejteni, hogy mit, de annyira kirítt a többi közül ez a rész, annyira oda nem illõ és elszállt volt, hogy biztosan volt valami funkciója: olyan volt, mint egy groteszk felkiáltás Burtontól, hogy ez az egész egy nagy vicc, egy blöff, és majd legközelebb csinálok nektek egy igazán kiváló filmet. Én legalábbis ezt akarom hinni. Mert lehet, hogy az Alice Csodaországbant rossznak találtam, de továbbra is maradok a rendezõ feltétlen híve. Még akkor is, ha a végefõcím alatt felharsanó Avril Lavigne számot nehéz megbocsátani.
http://videodrome.freeblog.hu/
Ami engem zavart ismét, hogy a versenyt két szereplõsre redukálták, és ráadásul két olyan filmre, amelyeknél volt sokkal jobb is az évben: Az Avatar a technikai megvalósításon kívül semmit nem tud felmutatni, sima amerikai történetmesélõ film, néhány jó ötlettel a Pandorát és a navikat illetõen, és ennyi. Én IMAX-ban láttam, de nagyon untam már a végére: nem vagyok ellene pedig az amerikai blockbustereknek, szóval semmi sznobságból lehúzás sincs benne, egyszerûen semmi olyat nem mutatott fel, amit az új Star Trek, a Star Wars, a Mátrix, a Terminator 2, a Gyûrûk ura stb. Nálam 5/10, a technikai díjakon kívül semmit nem adtam volna neki én sem. Fõleg, ha belegondolok, hogy tavaly egy Dark Knight labdába sem rúghatott.
A Hurt Locker nekem sokkal jobban tetszett. (8/10) Én baromira bele tudtam élni magamat, izgalmasnak találtam, ráadásul nagyrészt kifelejtõdött belõle az amerikai giccs-pátosz eszköztár is. Igencsak epizódikus szerkesztésû volt, és én sem mondanám, hogy a legjobb film volt az évben, de oda lehetett adni neki a díjat. Csak nem mind a hatot: ez már megint felesleges halmozás, 3-4 kategóriában lehet egy film max a legjobb.
Nagyon hiányoltam, hogy az An Education-t nem értékelték megfelelõen, de annyira, hogy Carey Mulligan elõl elvitte a díjat az a szerencsétlen, alja közepes színésznõ Bullock.
Az is vicc, hogy a Precious kapta a forgatókönyvírói díjat az Up in the Air elõl, meg az is, hogy a Basterds-et megelõzte a Hurt Locker forgkönyve.
Az est legnagyobb vesztese akkor is Tarantino volt, de nem baj, kell ez is a kultosodáshoz😊
http://videodrome.freeblog.hu/
No de egyébként szerintem nem érdemes az Alice-t az Avatarhoz hasonlítani. Nagyon más kategória.
Akkor ezt nekem is látnom kell!<#wink>#wink>
Valahol azt olvastam hogy simán lenyomhatja az Avatart.<#csodalk>#csodalk>
Amit azért kétlek.<#nyes>#nyes>
(amugy elvileg ez folytatás, érett nõként visszamegy oda...)
de sikerült még jobban felkeltened az érdeklõdésemet...
Elõre mondom, hogy nem a 3D-s változatot néztem, mert a kaposvári moziban voltam. 😛 De nagyon úgy tûnt a látvány alapján, hogy nagy élmény lehet 3D-ben.
Tim Burtontõl kissé furcsa volt nekem, hogy a Disney-nek rendez filmet, de mivel a kedvenc rendezõm, ezen nem filóztam sokat. 😄 Persze rögtön azt gondolná az ember, hogy egy Disney-s Alice Csodaországban csakis kölyköknek való lehet... Hát ennél nem így van. 😊 Gondolom a 12-es korhatár sem véletlen. Láttunk vízipipázó hernyót, vízen lebegõ levágott fejeket, kiszúrt szemû szörnykutyát, vérzõ Alice-t, gusztustalanul elkészített bájitalt és egyebeket. Szóval Tim Burton nem feledkezett meg önmagáról. 😄 De egyébként is sok sajátosan beteges Burton-stíluselem jelent meg a filmben. Johnny Depp és Helena Bonham Carter hozta a formáját, jók voltak a karaktereik. De a fõszereplõ Mia Wasikowska is tehetségesnek tûnik, õt most láttam elõször. A teljes mértékben animált szereplõkrõl nem tudok beszélni, mert az eredeti szinkron hiányában nem lehet õket véleményezni. 😛
Én nagyon élveztem a filmet, igazi Burtonös moziélmény, humorral, kalanddal, bizarr dolgokkal. 😄 A történet nem éppen az eredeti mesekönyv története, inkább olyan, mint egy folytatás... ugyanis Alice itt 19 éves. 😊 Mindenesetre minden a helyén volt, nem tudok negatívumokat felhozni.
De azt mindenképpen hozzátenném, hogy a barátaim (akikkel néztem) nem igazán csípték... Szóval aki nem szereti az elvont furcsaságokat, az ne is nézze meg, mert rosszul lesz! (Mondjuk Tim Burtonös filmnél ezzel számolni kell. 😄)
9/10
Kellemes poszt-apokaliptikus road-movie.
Will Pattonról nagyon nehéz elhinni, hogy õ most valóban rosszfiú - bármennyire is igyekszik, õ teljesen más karakterû színész.
10/7
A Bombák földjén nem rossz film, de nekem se jött be.
Most nemrég a Villám filmet néztem meg 😄
The Flash - régi film változat 1990, 91-ben ment, + a sorozat
New The Flash - Hamarosan! 😄
Hiába volt a jó minõség nálam ez sem segített ezen a filmen.
Végtelenül unalmas vontatott valami volt ez.
Nem egészen értem mire a sok Oscar.
Akkor már inkább az Avatar.
Az majd bekerül a gyûjteményembe,ez biztos hogy nem.
10/5 jó indulattal
Ezzel kimondhatom hogy láttam minden Tarantino filmet😞
A film nem rossz, bár a többi remekmû közül nekem ez tetszett a legkevésbé... de ez nem azt jelenti hogy rossz lenne😛
Az alapsztori hatalmas, a kavarások Tarantino-sak... a film lassúsága reservoir dog-os... csak ennek a filmnek ez nem állt jól és ez mondható a negatívumának
A szereplõk óriásiak, a zene nagyon ott van mint minden QT filmben😊
7,5/10
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. ちび Kicsi
Avatarnak miért is nincsen alapkoncepciója?
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
A Terminator akkoriban nagyon jó volt, mind az újdonságnak számító téma (biomechanikus robot az apokaliptikus gépek uralta jövõbõl), mind pedig a fõszereplõ - Arnold Schwarzenegger miatt. Az Avatarból a 2. pont máris hiányzik (animált valamint "szürke" színészek), az 1. pedig nem valami ütõs (elég nagy ma már a sci-fi kínálat).
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
nem vártam tõle többet mint amennyit kaptam...
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Egyébként pedig persze: igazad van, a Waterworld-re is emlékszik mindenki mert nagy bukta volt, addigi legnagyobb költségvetése miatt azonban mégis megmaradt az emberek emlékezetében (nem mintha az Avatar bukta lenne, épp ellenkezõleg). A hírnév nem minden.
3, fõleg technológia jellegû díjat kapott az Avatar, miért kellett volna még kapnia? A forradalmi látványon kívül tényleg szinte semmi a film.
Tény, hogy a HL eléggé propaganda izû és simán lehetett volna mást kihozni gyõztesnek. Valamiért most ez volt soron, kellett már egy oscar-os nõi rendezõ.
Az Avatar látványvilágával remek történelmi/fantasy/sci-fi filmeket lehet majd csinálni és ezért jár tisztelet James Cameronnak (remélem, még õ maga is fog egyet csinálni - miután remélhetõleg rájött, hogy a technika nem minden, kell azért egy jó sztori és alapkoncepció is egy kiemelkedõ filmhez).
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯