Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tetszett a kepi vilag. A disznot nem eroltettek sokat szoval nem zavart. A japan csaj volt a kedvenc karakterem 😊
Mit film OK. Bár a
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Plusz ki nem állhatom a chromatic aberration -on, szóval ez is némileg levon a faktorból.
7/10
Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2019.03.02. 23:18:05
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Nekem tetszett. A színészekkel természetesen nem volt probléma, sztori is érdekes vol, 'oscar anyag'ahogy tudjuk. De a poénokkal szépen volt megfűszerezve és egy jól összerakott filmet kaptunk. Arról meg nem is tudtam, hogy volt ilyen könyv.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Ez a széria még mindig kurva jó. Bring it on!
8/10
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
Mer' akkó' ezér' kapott oszkárt!
ujra meglestem a moziban. Nemsok ilyen film volt eddig amiert ketszer is elmentem moziba!
<#eljen>#eljen>
Nameg legalabb a 15 perc hirnevet ok is megerdemlik, nem csak a 3 foszereplo. Egy filmen tobb 100-an dolgoznak.
Why so serious?
Mondok egy-két Original score Oscart: Lalaland, Farkasokkal táncoló, Star wars, Gyűrűk Ura, Titanic, Oroszlánkirály, Angol beteg
És ez a lista kb. jó a costume designra is...
Kojiro ergo sum.
Why so serious?
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Why so serious?
Vicc kategória. Marveles mércével is csak egy közepes film.
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2019.02.25. 14:29:14
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Van hát, 3 Oscar díjas film lett a Fekete Párduc
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Van Isten!
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Xbox Live : KutyaKiki PSN : KikiKutya
Rettenet. De ahogy láttam meg is kapta az aranymálnát.
De szép bauxit, honnan van?
Számomra csalódás volt. CGI vitte a hátán az egész filmet. Hihetetlen mennyiségű klisével teletűzdelve de legalább megtudtuk, hogy a jövő sportja a görkorizás.
6-7/10
Mi a faszom volt ez?
1/10
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
A legjobb (stílusú) animációs film, amit eddig láttam. Emellett a legjobb pókember mozi is!
Csak egy negatívum. Miért kell minden fekete figurát full "gettó-niggerbe" tolni?
9/10
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
A Kedvenc
A rengetek díjat látván, kicsit többre számítottam. Mondjuk a rendező személyét nézve, meg (számomra) kevesebbre. A film be is ült a két véglet közé. Megmaradt szerzői filmnek úgy, hogy teljesen néző kompatibilisra kerekedett ki. Az, hogy ki élvezi, ki nem, már más kérdés.
Én, jól elvoltam vele. Gyorsan elrepült a két óra, pedig a történet nem épp a leglebilincselőbb. Adott egy korszak, egy királynő, és két hatalom éhes törtető. Az egyiküknek még érzései is vannak az uralkodó irányában, de túl kemény kezű, míg a másik egy bukott családból jött és csak a felemelkedés hajtja előre, terveit ártatlanság álarca mögé rejtve.
Egyik szereplő sem szerethető, és a történet is csak a két sors egy rövid időszakban való alakulását mutatja be. Hogy lesz az egyikből kegyvesztett, és hogy marad egy utolsó szopós kurv.. khmm.. térdepelő az is, aki végül "megnyerte" a csatát.
Ami talán elvitte nálam a filmet, az a látvány tervezés és a színészi játék. 3 főszereplő, 3 sarkalatos karakter, mindegyik a maga keretei között látványosan tálalva. A környezet pazar, pedig csak és kizárólag egy palota falai között járunk. A mellék szerepben Nicholas Hoult lesz mindenki kedvence. A rendezés, már a célt tekintve jó volt, a kamera kezelés pedig segített együtt élni a karakterekkel. Több jót azért én sem tudnék elmondani, fogyasztása megfontolás tárgyává tehető.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.02.20. 19:21:31
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
PSN ID.: Beegabor
Engem akkoriban nagyon lenyűgözött!
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Kellemes meglepetes volt ez a film. A karakterek szerethetoek, valoban izgultam a boldogsagukert. A tortenet is jo, vegig lekotott es a lezarasa is tetszett minden szempontbol. Ezen kivul van egy csomo kisebb erdekes fordulat, es sok elgondolkoztato kerdes, ami persze a valo eletben semmihez sem relevans, de a film kontextusan belul valoban elgondolkoztat😊
Ha egy nem szokvanyos romantikus dramara vagyunk, akkor abszolut jo valasztas.
8/10
UI.: Azt hinne az ember hogy a film cime az valamifele metafora, es nem pedig a 2 szavas szo szerinti osszefoglalasa a filmnek😄
Talán a Silent Hill első része volt még hasonlóan hű az eredetihez.
ALITA
Japánba majd csak 22-én jön. Kíváncsi leszek ott milyen fogadtatást kap.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2019.02.19. 12:58:59
Teljesen hiánypótló sci-fi. Csak arra tudtam gondolni, hogy a szerencsétlen 2001-es Final Fantasy mennyire rosszkor volt rossz időben. Alita az egyik legjobb animáció amivel valaha találkoztam. Annyira emberi, annyira érzelmes. Tetszett.
Nem voltak benne arcot kaparó logikátlan döntések sem, a csavarok jók voltak, ennyi.
Túl rövid volt, néztem volna még.
7/10
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
A hitehagyott
Szokatlan film, szokatlan képaránnyal és hangulattal. A főszerepben egy visszafogott Ethan Hawke által megformált introvertált református pap áll, aki egy 6 fő látogatót számláló templomot vezet. Mind kiderül, egy korábbi tragédia által került el élete mostani élet szakaszába, de ahogy fent is említettem, a szokásos ellenében, nem erre fog építeni a történet.
Ami a sors fordító lépés lesz, az a látogatók egyikének sorsa, egy teherbe ejtett asszony, kinek természet védő aktivista férje, nem szeretne gyermeket világra hozni a kipusztulás szélén álló Földre. A velük való érintkezés, elindít egy olyan gondolatot, az amúgy is a démonjaival küzdő pap elméjében, mely egy tragikus végkifejlet felé sodorja a történetet.
Kicsit bajban vagyok az értelmezéssel, és nem ismerem az eredeti művet, ahonnan ez adaptálva lett, így inkább a hangulatról, technikáról írnék. A képarány 4:3-as, a mostanában megszokotthoz képest, nagyon szűk. A kamerakezelés az esetek nagyon nagy hányadában stabil, mintha egy színpad lenne berendezve, ahova a szereplők besétálnak, és beszélnek. A képarány pont megfelel arra, hogy kihangsúlyozza a képi szimmetriát (és egy esetben, talán mikor először megmozdul a kamera, és a történet bizarr fordulatot vesz, akkor az asszimmetriát), illetve arra, hogy a max 3 emberes snitteken, a legtökéletesebben elhelyezze a karaktereket (középre, szimmetrikusan, a teret teljesen betöltve, elhelyezve őket). Ráadásul a sötétebb, szűkebb szobákban felvett jelenetek, erősítik a nézőben a szorongást, bezártság érzetet keltve. Ezt az érzést még erősíti a lassú, narratív történetvezetéssel, és az egyre borúsabb jövőkép sejtetésével.
Mindenképpen meglepő, de semmi képen nem könnyen fogyasztható alkotás. Kicsit művészi, a képi világa jól értelmezhető, de a cselekmény néha kevésbé. Érdekeséknek megteszi, és engem végig lekötött.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.02.18. 20:48:17
Mondhatnánk, hogy a szokásos ördögűzős sztori, de nem teljesen. Az eleje hasonlít csak hozzá, de utána megcsavarják a szitut, és belecsöppenünk egy volt zsarucsaj zűrös életébe, akit épp felvettek a hullaházba dolgozni, éjszakás műszakban.
Ide érkezik meg Hannah Grace holtteste, aki belehalt az ördögűzésbe. Annál pedig amikor élő emberben van a démon, csak egy lehet rémisztőbb: ha egy hullában van.
7/10
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2019.02.17. 22:06:12
Xbox Live : KutyaKiki PSN : KikiKutya
Annyira nem talált el ez a dolog, mint reméltem, de így sem kellett totálisan csalódnom. A világpítés az ami igazán bejött. Az hogy nem magyaráznak el mindent töviről hegyire az tetszett. Az hogy nem láthatjuk Zálemet, csak úgy ahogy a Roncsvárosban élők, csak még rejtélyesebbé teszi azt. Vagy hogy a háborúról lényegében semmi nem derül ki, csak jeleneteket látunk belőle. Rosa Salazar Alitaként nagyon aranyos és halálos volt egyben. Én imádtam.
A világ kellően őrült és látványos. Ahogy a rendezés is. Rodriguezre egy rossz szó nem lehet. NAgyon szépen levezette ezt az egészet. De sajnos történetben vannak hiányosságok, ami miatt az egész gyenge lesz. Egyes események olyan kicsavartan történnek és csakis azért, hogy abból valami konfliktust lehessen generálni.
Nem tökéletes, de egy jó szórakozás volt. Nem fészkelődtem, nem vártam a végét, nem csináltam semmit, csak néztem és relatíve gyorsan elröppent ez a 2 óra. Remélem lesz folytatás, mert kíváncsi lennék még többre. Főleg erre a háborúra...
A végén meg
6/10
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2019.02.16. 18:45:06
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Nagyon kellemesen csalódtam. Talán még nem készült ennyire jó anime/manga adaptáció. A mangát már elég régen olvastam de a filmet nézve egymás után ugrottak a régen olvasott a dolgok. Ha csak a háttérben is de igyekeztek utalni amire csak lehetettet.
Külön piros pont hogy igyekeztek egy koherens történetet is kialakítani. Úgy vettem észre hogy az első 2-3 kötet történéseit -némi kikacsintással a későbbi kötetekre- vágták össz egy történetté. De ezt sikerült úgy megoldani, hogy egész jó sztori kerekedett ki belőle.
A szereplők nekem tetszettek. Az Alitát játszó színésznő még az arcát fedő több tonna CGI ellenére is jól játszott és sokak által kritizált nagy szemek is egész jól meg lettek magyarázva ugyanis a film során
A többiek még ha nem is volt nagy szerepük - de abban pont jók voltak.
A környezet nagyon szépen sikerült. Mint Zalem (a lebegő város) mint az alatta húzódó Roncsváros igazán hangulatos volt.
Külön jó pont, hogy Roncsvárosból nem csináltak rothadó pöcegödröt, hanem olyan maradt mint a mangában. Egy alacsony színvonalú de azért többé-kevésbé élhető város. A kiborgok és különböző robotok megvalósítása is jó volt.
Ilyennek kellene lennie a legtöbb adaptációnak. A nézők -ebben az esetben- nem akarnak eröltetetten kreatívkodó rendezőket (Legyen Női DOOMSLAYER! Ne pokol legyen hanem vírus! Vegyük ki a homokszörnyeket mert kinek kell az?) hanem el akarnak merülni a nosztalgiában.
Ami itt tökéletesen sikerült. Kaptunk egy -szerintem- elsőrangú adaptációt. Mindegyiknek minimum ilyennek kellene lennie.
Remélem még legalább egy részt láthatunk majd Alita kalandjaiból mert természetesen azért belengettek némi folytatási lehetőséget a végén. De ha mégsem akkor a jelenlegi vég is tökéletes.
9/10