Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Volt pár éve a Black Sea, nem tudom azt láttad-e, igaz, az egy klausztrofób thriller Jude Law főszereplésével, de az is baromi jó 😊
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
Eléggé hiányos űrt próbált betölteni a film,révén,hogy tengeralattjárós film az utobbi időben nem nagyon készült vagy legalábbis hozzám nem jutott el.Szokásos kliséket leszámítva jól szórakoztam rajta,ajánlom mindenkinek.
8/10
Elég kesze-kusza történetvezetése volt. És a történetben nem mindenütt értem a karakterek motivációját sem a cselekedetükhöz. Bár a rész végére nagyjából összeérnek a szálak, de valahogy mégis zavaros maradt. Lehet egy újranézés majd jobban tisztázza a képet.
Viszont a fantasy részét nagyon jól hozta. Voltak benne igazán eredeti lények és ötletek. Természetesen nagyon látványos is volt.
Dilemmázok, hogy mit adjak neki. 6-ost olyan filmekre szoktam, amik jók voltak, de egyszer nézősek. 7-est arra szoktam ami egyértelműen újranézős, a tipikus popcorn mozikra. Ez meg valahol a kettő között van.
Na mind1. Legyen:
7/10
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Ez a Lajkó cigány az űrben betette a kaput.
Ekkora egy fost rég láttam.
30 évvel a rendszerváltás után még mindig nem tud elszakadni a magyar filmgyártás az elvtársos filmektől vagy valamilyen politikai dologtól az szégyen.
Rengeted tehetséges operatörunk és VFX szakemberünk van ez a külföldi filmeknél látszik itthon meg csak a kaki megy.
Az meg megint egy szégyen, hogy a magyar színészi színvonal a béka feneke alatt van, senki nem tud hitelesen eljátszani egy szerepet vagy megformálni különböző karaktereket filmekben.
Ennél a filmnél meg , hogy a teljes film 70%ban oroszul beszéltek és magyar felirat volt megint csak elmond róla mindent.
Tetszett a kepi vilag. A disznot nem eroltettek sokat szoval nem zavart. A japan csaj volt a kedvenc karakterem 😊
Mit film OK. Bár a
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Plusz ki nem állhatom a chromatic aberration -on, szóval ez is némileg levon a faktorból.
7/10
Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2019.03.02. 23:18:05
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Nekem tetszett. A színészekkel természetesen nem volt probléma, sztori is érdekes vol, 'oscar anyag'ahogy tudjuk. De a poénokkal szépen volt megfűszerezve és egy jól összerakott filmet kaptunk. Arról meg nem is tudtam, hogy volt ilyen könyv.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Ez a széria még mindig kurva jó. Bring it on!
8/10
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
Mer' akkó' ezér' kapott oszkárt!
ujra meglestem a moziban. Nemsok ilyen film volt eddig amiert ketszer is elmentem moziba!
<#eljen>#eljen>
Nameg legalabb a 15 perc hirnevet ok is megerdemlik, nem csak a 3 foszereplo. Egy filmen tobb 100-an dolgoznak.
Why so serious?
Mondok egy-két Original score Oscart: Lalaland, Farkasokkal táncoló, Star wars, Gyűrűk Ura, Titanic, Oroszlánkirály, Angol beteg
És ez a lista kb. jó a costume designra is...
Kojiro ergo sum.
Why so serious?
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Why so serious?
Vicc kategória. Marveles mércével is csak egy közepes film.
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2019.02.25. 14:29:14
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Van hát, 3 Oscar díjas film lett a Fekete Párduc
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Van Isten!
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Xbox Live : KutyaKiki PSN : KikiKutya
Rettenet. De ahogy láttam meg is kapta az aranymálnát.
De szép bauxit, honnan van?
Számomra csalódás volt. CGI vitte a hátán az egész filmet. Hihetetlen mennyiségű klisével teletűzdelve de legalább megtudtuk, hogy a jövő sportja a görkorizás.
6-7/10
Mi a faszom volt ez?
1/10
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
A legjobb (stílusú) animációs film, amit eddig láttam. Emellett a legjobb pókember mozi is!
Csak egy negatívum. Miért kell minden fekete figurát full "gettó-niggerbe" tolni?
9/10
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
A Kedvenc
A rengetek díjat látván, kicsit többre számítottam. Mondjuk a rendező személyét nézve, meg (számomra) kevesebbre. A film be is ült a két véglet közé. Megmaradt szerzői filmnek úgy, hogy teljesen néző kompatibilisra kerekedett ki. Az, hogy ki élvezi, ki nem, már más kérdés.
Én, jól elvoltam vele. Gyorsan elrepült a két óra, pedig a történet nem épp a leglebilincselőbb. Adott egy korszak, egy királynő, és két hatalom éhes törtető. Az egyiküknek még érzései is vannak az uralkodó irányában, de túl kemény kezű, míg a másik egy bukott családból jött és csak a felemelkedés hajtja előre, terveit ártatlanság álarca mögé rejtve.
Egyik szereplő sem szerethető, és a történet is csak a két sors egy rövid időszakban való alakulását mutatja be. Hogy lesz az egyikből kegyvesztett, és hogy marad egy utolsó szopós kurv.. khmm.. térdepelő az is, aki végül "megnyerte" a csatát.
Ami talán elvitte nálam a filmet, az a látvány tervezés és a színészi játék. 3 főszereplő, 3 sarkalatos karakter, mindegyik a maga keretei között látványosan tálalva. A környezet pazar, pedig csak és kizárólag egy palota falai között járunk. A mellék szerepben Nicholas Hoult lesz mindenki kedvence. A rendezés, már a célt tekintve jó volt, a kamera kezelés pedig segített együtt élni a karakterekkel. Több jót azért én sem tudnék elmondani, fogyasztása megfontolás tárgyává tehető.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.02.20. 19:21:31
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
PSN ID.: Beegabor
Engem akkoriban nagyon lenyűgözött!
Kellemes meglepetes volt ez a film. A karakterek szerethetoek, valoban izgultam a boldogsagukert. A tortenet is jo, vegig lekotott es a lezarasa is tetszett minden szempontbol. Ezen kivul van egy csomo kisebb erdekes fordulat, es sok elgondolkoztato kerdes, ami persze a valo eletben semmihez sem relevans, de a film kontextusan belul valoban elgondolkoztat😊
Ha egy nem szokvanyos romantikus dramara vagyunk, akkor abszolut jo valasztas.
8/10
UI.: Azt hinne az ember hogy a film cime az valamifele metafora, es nem pedig a 2 szavas szo szerinti osszefoglalasa a filmnek😄
Talán a Silent Hill első része volt még hasonlóan hű az eredetihez.
ALITA
Japánba majd csak 22-én jön. Kíváncsi leszek ott milyen fogadtatást kap.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2019.02.19. 12:58:59
Teljesen hiánypótló sci-fi. Csak arra tudtam gondolni, hogy a szerencsétlen 2001-es Final Fantasy mennyire rosszkor volt rossz időben. Alita az egyik legjobb animáció amivel valaha találkoztam. Annyira emberi, annyira érzelmes. Tetszett.
Nem voltak benne arcot kaparó logikátlan döntések sem, a csavarok jók voltak, ennyi.
Túl rövid volt, néztem volna még.
7/10
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
A hitehagyott
Szokatlan film, szokatlan képaránnyal és hangulattal. A főszerepben egy visszafogott Ethan Hawke által megformált introvertált református pap áll, aki egy 6 fő látogatót számláló templomot vezet. Mind kiderül, egy korábbi tragédia által került el élete mostani élet szakaszába, de ahogy fent is említettem, a szokásos ellenében, nem erre fog építeni a történet.
Ami a sors fordító lépés lesz, az a látogatók egyikének sorsa, egy teherbe ejtett asszony, kinek természet védő aktivista férje, nem szeretne gyermeket világra hozni a kipusztulás szélén álló Földre. A velük való érintkezés, elindít egy olyan gondolatot, az amúgy is a démonjaival küzdő pap elméjében, mely egy tragikus végkifejlet felé sodorja a történetet.
Kicsit bajban vagyok az értelmezéssel, és nem ismerem az eredeti művet, ahonnan ez adaptálva lett, így inkább a hangulatról, technikáról írnék. A képarány 4:3-as, a mostanában megszokotthoz képest, nagyon szűk. A kamerakezelés az esetek nagyon nagy hányadában stabil, mintha egy színpad lenne berendezve, ahova a szereplők besétálnak, és beszélnek. A képarány pont megfelel arra, hogy kihangsúlyozza a képi szimmetriát (és egy esetben, talán mikor először megmozdul a kamera, és a történet bizarr fordulatot vesz, akkor az asszimmetriát), illetve arra, hogy a max 3 emberes snitteken, a legtökéletesebben elhelyezze a karaktereket (középre, szimmetrikusan, a teret teljesen betöltve, elhelyezve őket). Ráadásul a sötétebb, szűkebb szobákban felvett jelenetek, erősítik a nézőben a szorongást, bezártság érzetet keltve. Ezt az érzést még erősíti a lassú, narratív történetvezetéssel, és az egyre borúsabb jövőkép sejtetésével.
Mindenképpen meglepő, de semmi képen nem könnyen fogyasztható alkotás. Kicsit művészi, a képi világa jól értelmezhető, de a cselekmény néha kevésbé. Érdekeséknek megteszi, és engem végig lekötött.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.02.18. 20:48:17
Mondhatnánk, hogy a szokásos ördögűzős sztori, de nem teljesen. Az eleje hasonlít csak hozzá, de utána megcsavarják a szitut, és belecsöppenünk egy volt zsarucsaj zűrös életébe, akit épp felvettek a hullaházba dolgozni, éjszakás műszakban.
Ide érkezik meg Hannah Grace holtteste, aki belehalt az ördögűzésbe. Annál pedig amikor élő emberben van a démon, csak egy lehet rémisztőbb: ha egy hullában van.
7/10