Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
Szögezzük le: Jobb, és pörgősebb volt, mint a Fekete Párduc, amely indokolatlanul el lett nyújtva, egyszerűen nem érdekelt T'challa. Carol Denvers története gyakorlatilag egy "anti-eredettörténet", mint egy sablonos RPG játék (Gothic), ahol már fullos, tápos karakterek vagyunk, de amnéziával hősködünk. Szépen lassan kibontakozik az, hogy ki is volt a szupererős képességek előtt. A képregényes eredettörténeteit ismertem. Itt mégis sikertül sok-sok csavart beleszőni a filmbe, zseniálisan volt kidolgozva, annyira jól dobtak 1-1 csontot a nézőnek az információdarabkákkal, végig lehetett izgulni, a film elején lévő átváltozó lényektől való félelmet, amely átcsapott... valami másba. meglepően felnőttként kezelve a háború borzalmait. Remek! Igen, voltak benne logikátlanságok (2019-ben felesleges mutatni a "meghekkelt telefonfülkét", bár ez gondolom afféle fricska a '90-es évek felé. akkor ott a titkos katonai bázis, sehol egy szekus csapat, csak a "havannázó lények"😉
Gyakorlatilag Marvel kapitány, és Nick Fury eredettörténete, szívszórítóan, már-már vegytiszta pontossággal adagolja a történéseket a nagyobb MCU világába. A film végére egészen kerek módon lett hozzászőve a meglévő anyaghoz a Marvel kapitány. Emelte a tétet, remekül játszott Briie Larson is, szkeptikus voltam, de fú. Amiket kap a nő a trailerek megjelenése óta, azt egyáltalán nem érdemli meg. Szerethető, emberi karaktert hoz, amikor kell, akkor pedig egy szuperhumán harcost.
Ami külön tetszett:
+Budapest
+Ronan
+Goose (még egyszer meg kell nézni a filmet otthon, amikor minden macskás jelenetnél elordítom magam hogy "CICCAAAAA"😉
+A Skrullok története
+90-es évek nosztalgia, nem tolták az orrunkba pofátlanul, de ütött (extra plusz pont, hogy ez főleg a zenékben jelent meg, pl. Nirvana - Come as You are, NIN, Guns 'n' Roses...).
+Pár poén volt, de azon szakadt az egész terem.
+NEM TIPIKUS FŐGONOSZ, AKI TOTÁLISAN A HŐS KLÓNJA, ugyanolyan képességekkel...(Hulk - Red Hulk, Hangya - Yellowjacket, Wolverine - Sabertooth, Black Panther - Killmonger, stb.) sőt, itt nagyon főgonosz sem nagyon volt, csak a háború, és a benne szenvedő felek. Szerintem ez zseniális üzenet a mai (politikai) világban. Egy Disney filmhez képest nem rossz!
8/10
Valahol azt is figyelembe veszem, hogy ezek a filmek folyamatosan "inflálódnak", egy Vasember 1-2-3 ma már nagyon lassú ütemben bontakozik ki, mondjuk egy ilyen pörgős eredettörténethez képest.* MCU mércével:
Hasonlóan pörgős, mint a Galaxis őrzői 1-2, Thor 3, Bosszúállók 1-2.
Jobb, mint a Fekete Párduc (*, erre mondtam, hogy lassú, vontatott film a BP, amely ráadásul tavaly nem csigázott fel az Infinity War-hoz, ellenben most ez a film IGEN!), és Thor 2.
Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2019.03.10. 11:55:17
Tipikus Disney produkció internetes-videójátékos környezetben, a szokásosnál kevesebb "vernyogással".
6/10
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
Klisés, de vállalható horror. Unalmas estére kiváló.
6.5/10
Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2019.03.11. 10:35:29
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Kursk
Itt az unalomig ismert felállás helyett inkább a drámára és a mentésre koncentrálnak. Aki emlékszik még a történtekre, annak a végkifejlet előre tudható. Az egyetlen dolog, ami zavart, hogy "oroszföldön" is mindenki perfect angolt nyom.
6/10
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
Jobb volt, mint vártam...
6.5/10
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Ez már tényleg túlzás volna.
( fantázia. Az ilyesmihez kell ,hogy legyen egy befogadó fantáziája a nézőnek. Ha neked nincs, hát...ez van)
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
Én értem miről beszélsz, de bármekkorák is az arányok, stratégiailag akkor is az a bölcsebb lépés ha olyan helyre megy ahol szinte biztosan nem keresik... ha a vízparton marad az egy potenciális veszélyforrás, és az idő mindenképp ellene dolgozik. És így is történt, mert néhány év alatt rátaláltak.
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
Nálam bejött a film. Nem ismerem a képregényt, így nem is tudtam, hogy mennyire OP a karakter, de a film utolsó harmada eléggé meglepett. Most már tényleg nagyon kíváncsi vagyok a Végjátékra. 😊 A humor jó volt, a látvánnyal nem volt semmi gond, a sztori olyan, mint a többi képregényfilmé, a 90-es évek hangulata nagyon átjött. 😊
A két órát nagyon élveztem, szívesen néztem volna még tovább. De majd a 2. részt. 😊
Nálam 8/10
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Ez a te prekoncepciód, de semmikép nem ténykérdés. Mivel nem látunk bele a fejébe akár az én állításom is lehet igaz.
Mindegy is. Feladom. Te tényleg nem akarod megérteni, hogy nem a sebességgel és A-B távolsággal van a gond, hanem az arányokkal. Hogy mennyire tartod reálisnak, hogy ha egy tűt elrejtek egy százemeletes házban akkor azt te megtalálod. Hiába teszed meg k.gyorsan a távolságokat meg hiába mész lifttel két emelet között... Meg hát nyilván minden egyes nap ezzel foglalkoztak, hogy x millió km2-en centiről centire haladva az összes fa mögé meg budiba benéztek.
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2019.03.07. 23:46:54
Pillanatok alatt át tudják fésülni a partmenti sávokat, főleg ha sokfős csapatok kutattak utána, vagyis a vízparton mindenképpen hamarabb rátalálnak, még ha nem tudják is merre keressék. De a szárazföld belsejébe sosem merészkedtek be, és pont ez a lényeg.
Úgy értettem, hogy érzelmileg volt fontos az óceán közelsége.
Másrészt továbbra sem érted mit magyarázok. Az afgán példával a TERÜLETRE utaltam. Hogy ha nem tudod hol van valaki, akkor rohadt nehéz megtalálni, mert ugye BÁRHOL lehet. Mennyire tartanád valószínűnek, hogy teszem azt egy több ezer km-re lévő Nicaraguai koszos kis faluban rejtőzik? Ebben a helyzetben te sem nagyon aggódnál, hogy megtalál az ellenség mert nem reális. Ha még hozzá vesszük a vízhez való érzelmi kötődést, máris nem annyira ördögtől való, hogy miért épp ott telepedett le ahol.
Az más kérdés, hogy egy filmben nyilván megtalálják - és ilyenkor mondhatjuk, hogy miért nem a sivatagba költözött - de egy szereplő meg nem fog klisékben gondolkodni, mert nem tudja, hogy filmben van.
Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2019.03.07. 22:32:12
A tenger közelsége fontos volt, mert biztonságot jelentett nekik... ha baj van csak gyorsan elpucolnak a víz alá és problem solved... viszont a szárazföld belsejében több száz, vagy ezer kilométerekre a tengertől ezt bajosan tudnák megtenni. Kiszolgáltatottak lennének. Ha egy afgán megszökik Kabulból és elrejtőzik Bakonyszentlászlón az érezheti magát ott biztonságban, de ha az üldözői halemberek, akkor nyilván nem a vízparton fogja veretni a mindennapjait, mert instant baromság lenne.
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Na azt hivnam en nezhetetlennek. DC filmek eddig nagyon gyengen szerepeltek. Nem is vartam sokat.
Az nagyon meglepett, hogy az eseseket milyen kurva jol megcsinaltak. Nem lett szar cgi-s. Fizika rendben van. Szinte faj. Azt kell mondanom, hogy le a kalappal!
Ami viszont rohadtul idegesitett
Volt sok hulye jelenet. De kozel sem volt annyira gaz a film szerintem. 1 szer nezheto
5/10. Szineszek rendben voltak. Jasonnak jol all a szerep. A grafika jo volt. Zene is ok. Talan meg egy 6/10 est is megerdemel. Hogy a picsaba all ez a film meg a WW az Alita korul az IMDB-n, azt nem tudom.
Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick
Semmi extra, egyszer nézős tényleg ritkaságnak számító tengeralattjárós film (Vadászat a vörös októberre, meg a Tűz a víz alá óta nem nagyon tudnak mit kezdeni a műfajjal).
+1 pont, amiért a Seal-eknek véééééégre hangtompítós fegyverük volt (mennyi de mennyi helyen rontották el ezt)
5/10
Fantastic beasts 2
Rendre hágja át a HP univerzum szabályait. Hopponálás Roxfortban ? Nicolas Flamel mint "múmia" ? DumbleGagyi ? (a DumbleHomon már meg se lepődünk)
Kár érte. A HP univerzumban az volt a szép, hogy átgondolt, komoly szabályrendszer van (a mágiára is). Na az itt ugrott is ki az ablakon.
Agyatlan látványorgia. Érdekes, hogy a "gyerekes" HP részek sokkal komolyabbak voltak, mint ezek a felnőtt Salamanderesek. A történetvezetésről meg inkább semmit. Ezt tényleg Rowling írta? Agyvérzése volt, vagy csak sz-rik a közepébe?
Mondanám, hogy +1 pont a pálca miatt ... de hát ez egyértelmű volt.
Kaphatna többet is ... denem (azaz Voldemort)
6/10
Egyszer mindkettő nézős, de egyik se újranézős fajta.
Idézgetni egyikből se fogunk, és emlékezni se sokra 2 év távlatából belőlük.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
---------------------------
Kicsivel tobb mint a feléig bírtam. Tipikus példája Hollywood túlzott mértéku kokainfogyasztásának. Ez komolynak vicc, viccnek viszont szar.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Ami kiakasztó a filmben, az inkább Atlanna és a férje idiotizmusa volt... menekül az atlantisziak elől, tudja hogy üldözik, a férje is tudja, erre szépen éldegélnek tovább a tenger partján évekig, hadd legyenek minél közelebb a tűzvonalhoz, elvégre miért nehezítenék meg az üldözőik dolgát? Ha egy csepp eszük lett volna, akkor egyből elpucolnak abból a parti világítótoronyból és minél beljebb mennek a kontinens belsejébe, távol minden tengertől és ott telepednek le... a csávó legfeljebb felcsapott volna hamburger árusnak vagy szálloda recepciósnak, a lényeg hogy sokkal több esélyük lett volna benn a szárazföldön az emberek között elvegyülve, mert oda az atlantisziak nem merészkedtek, hiszen az emberek sokáig még a létezésüket is vitatták.
Atlanna és Aquaman pedig kétéltű, szóval nekik nincs szükségük vízre ahhoz hogy a felszínen megéljenek, ez kiderül a filmből is. Szóval én ezen a hülyeségen kattantam el, mert érthetetlen számomra hogy valaki ne tegyen meg minden óvintézkedést, ha egyszer tudja, hogy veszélyben az ő és a családja élete. Már csak a hideg, számító pragmatizmus is ezt követelte volna. Ha a nőnek nem volt ennyi esze, legalább a férjének lehetett volna... de basztak az egészre, utána meg csodálkoznak, hogy rájuk verik a közfalat a reggeli tea közben... haha.
Utoljára szerkesztette: vérpocok, 2019.03.06. 20:03:24
Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
TÉNYLEG CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE: Katt
40-50? percig birtam, amikor a polip elkezdett dobolni, na akkor mondtam azt hogy ebbol eleg.
Talan egyszer nekiallok ujra, de az egyetlen ertekelheto dolog AH segge volt.
Kritikan aluli/10
Kojiro ergo sum.
Kicsit fokozhattak volna az izgalmakat. A karakterek ultraidegesitoek voltak. Inkabb rohelyes kisugarzasa volt a rossz fotorzsnek elvtarsnak. Azert az orosz hajorol valo mentes nagy jelenet volt, de jobbra is megcsinalhattak volna.
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Nálam 6,5/10.
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Nekem annyira nem jött be ez a film, nagyon nehéz volt elvonatkoztatni, attól a sok klisétől, öntömjénezéstől és haditechnikai marhaságtól, ami a filmben volt. Gerard Butler szépen süllyed a "B" kategória felé.
Asszonynak viszont tetszett a film.
6/10
Volt pár éve a Black Sea, nem tudom azt láttad-e, igaz, az egy klausztrofób thriller Jude Law főszereplésével, de az is baromi jó 😊
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
Eléggé hiányos űrt próbált betölteni a film,révén,hogy tengeralattjárós film az utobbi időben nem nagyon készült vagy legalábbis hozzám nem jutott el.Szokásos kliséket leszámítva jól szórakoztam rajta,ajánlom mindenkinek.
8/10
Elég kesze-kusza történetvezetése volt. És a történetben nem mindenütt értem a karakterek motivációját sem a cselekedetükhöz. Bár a rész végére nagyjából összeérnek a szálak, de valahogy mégis zavaros maradt. Lehet egy újranézés majd jobban tisztázza a képet.
Viszont a fantasy részét nagyon jól hozta. Voltak benne igazán eredeti lények és ötletek. Természetesen nagyon látványos is volt.
Dilemmázok, hogy mit adjak neki. 6-ost olyan filmekre szoktam, amik jók voltak, de egyszer nézősek. 7-est arra szoktam ami egyértelműen újranézős, a tipikus popcorn mozikra. Ez meg valahol a kettő között van.
Na mind1. Legyen:
7/10
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Ez a Lajkó cigány az űrben betette a kaput.
Ekkora egy fost rég láttam.
30 évvel a rendszerváltás után még mindig nem tud elszakadni a magyar filmgyártás az elvtársos filmektől vagy valamilyen politikai dologtól az szégyen.
Rengeted tehetséges operatörunk és VFX szakemberünk van ez a külföldi filmeknél látszik itthon meg csak a kaki megy.
Az meg megint egy szégyen, hogy a magyar színészi színvonal a béka feneke alatt van, senki nem tud hitelesen eljátszani egy szerepet vagy megformálni különböző karaktereket filmekben.
Ennél a filmnél meg , hogy a teljes film 70%ban oroszul beszéltek és magyar felirat volt megint csak elmond róla mindent.
Tetszett a kepi vilag. A disznot nem eroltettek sokat szoval nem zavart. A japan csaj volt a kedvenc karakterem 😊