Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A TETOVÁLT LÁNY

1966-ban egy gazdag, ám kicsinyes és gyûlölködõ nagycsaládban nyoma vész egy 16 éves lánynak, s a családfõ még évtizedek múltán is meg van gyõzõdve arról, hogy a lány erõszakos halált halt és az elkövetõ a családban keresendõ.

Jó darabig azt hittem, végre eljött az, amire vártam: egy thriller, amely fel tud nõni a nagyokhoz s képes olyan produkcióvá válni, amely nem csupán mérföldkõ, hanem viszonyítási alap is lehet a sokat koptatott mûfajban. Elsõ két órájában a svéd könyvszenzáció hasonlóan népszerû filmváltozata mindent el is követ annak érdekében, hogy eme vágyamat táplálja. Kiválóan megírt figurákat - egy börtönbüntetés elé nézõ középkorú újságíró és egy lelki és testi hegekkel /értsd: tetoválásokkal és testékszerekkel/ teli lány szokatlan párosát - állít rá egy szövevényes és magával ragadó bûntény bogozgatására, amely kellõen izgalmas és intelligens ahhoz, hogy a nézõ egy pillanatig se érezze sem fárasztónak, sem bagatellnek. Látszik, hogy jó az alapanyag, melyet gondos és és értõ kezek dolgoznak vászonra...

...aztán az utolsó fél órában ez a hatásvadászattól mentes felnõtt film egyszerûen darabokra hullik. Az öngól teljesen érthetetlen, hisz a játékosoknak csak annyit kellett volna tenniük, hogy tartják magukat a filmben többször is elhangzó jelmondathoz, mi szerint mindenkinek lehetnek titkai. Egy filmnek is. Nem kell az utolsó morzsát is a nézõ szájába rágni, méghozzá jó sok vajjal, nehogy bárki is éhen maradjon. Nem kell minden egyes szálat elvarrni, minden egyes lelki gyûrõdést simára vasalni, mert a kitûnõen megfõzött intellektuális elemózsiából egy csapásra olyan mesébe illõ mézeskalács lehet, mint jelen film esetében. Vagy csak én szeretem azt, ha a moziból kifelé menet is még dolgozik az agyam?

10/6
nemtudsz elvonatkoztatni??? film érted?
ha alapból nem ugy állítják be h a vámpírokat sebzi a nagyfény akkor megtudod nézni?
elkell vonatkoztatni és élvezni a filmet.
sztem meg nem rossz.
elsõ részt is elkezdtem nézni és valamiért végbírtam,nem jött rám az h huu ez szar nem nézem tovább...
precision
SPOILER!!!

Nekem azzal sem volt különösebb gondom. Persze nem szokványos megoldás az biztos. Bár én eddig egy filmben láttam, hogy megpróbálták emberré változtatni a vámpírt (asszem a Pengében dolgoztak olyan "víruson" ami megöli a "vámpír vírust" a szervezetben)
Fogd fel úgy, hogy a nap megöli a vámpírt ugye, tehát a vámpír meghal az emberben, de az ember még élni akar. Valahogy még használja a vámpír regenerációs képességét és túléli az égést, a vámpír pedig meghal, marad az ember.
Persze nem a legjobb megoldás ez így, de teljesen oké szerintem. Lehetett volna rosszabb is... 😊 Ez így látványosabbra sikeredett mintha egy injekciót kaptak volna és attól alakulnak vissza 😊

Bazinga!

Kicsikiraly
épp terveztem hogy megnézzem a filmet, ha már felemlegették, de ismét csak spoiler. már a második filmet teszi tönkre ez a topik 😞

(Book of Elit nem tudtam végignézni, 20 perc után ki kellett kapcsoljam)

DFTBA ಠ_ಠ

Kmarha
igen, azon a (spoiler amúgy) részen én is húztam kicsit a számat, de annyira ritkán látni, újszerû de mégis jófajta vámpír filmet, hogy ezt még be tudtam nyelni valahogy.

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Blasta
Nekem a Daybreakers se tetszett, a maga idióta "megoldásával" (vámpírból->emberré visszalakulás pffff), szerintem ugyan úgy a vámpír mítosz széterõszakolása...

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Kmarha
jó, a háromba is beletekertem mert mazohista vagyok 😊 inkább olvasok vámpír történeteket, mint hogy ilyeneket nézzek!

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Kmarha
nem a vámpír vérfarkas elemektõl rossz? lehet csak én néztem csajjal úgy, hogy szabadulni akartam és nem figyeltem,

de az indián vérfarkasok, akiknek nincs szükségük teliholdra, a vámpírok, akik nem éjszaka élnek, nekem nem igazán hiteles elemek. Nevezzük el a csirkéket vérfarkasnak, akik éjszaka diszkóba járják a táncot. Mert miért ne?

Az új filmek közük, a Daybreakers jött be. Itt a vámpír, az vámpír. A napfény sebzi, ha nem jut emberi vérhez, elkorcsusul. Vannak érzelmei persze, de a világszemlélete, nem egy tini, mutassam a meztelen melkasomat mert az jó világszemlélet.

És a szerelem? bár ez utóbbi filmbe nem hozták át, de a vámpír, a halált váró halandó számára (a legtöbb halandó ilyen) csodálatos, vonzó.. de nem arra hogy dugjanak egy jót, hanem arra, hogy õt is vámpírrá tegye.

nem tudom miért keverte bele az író ezeket a lényeket, amikor a hiperszuper erejükön kívül, és vérszívó képességén kívül, semmi más tulajdonságát nem hozta át a történetbe. Biztos unalmas lett volna egy sablon tini story, hát aggassunk rá némi misztikus köntöst, azt majd megkajálja a nép.

Aztán lehet az elsõ rész óta változott, de õszintén, én a többire már kiváncsi sem vagyok. A 2-be még beletekertem, de köszönöm, nem!

ok

Unthinkable - Hihetetlen
a film végénél mikor Brody kijön a srácokkal az ajtón aztán nektek is akadozik a kép? elõre 2 másodperc vissza, azaz ismétli 😞
vagy csak nekem sikerült ilyen " szar " minõséget beszereznem?

SPOILER jöhet
Jackson amit alakított az vmi fenomenális.
az kicsit idegesített,hogy az ügynökök próbálták leállítani majd engedélyt adtak neki és ezt többször is!
Végén a gyerekekre került a sor akkor meg megállították -> kiderül h van 4.bomba akkor egybõl jöhettek a gyerekek -> szóval ez számomra idegesítõ volt.A végén meg mikor Yusuf öngyilkos lett akkor még vártam volna h a filmnek lesz vmi befejezése ,szal én nem ilyen gyors véget vártam mint amit kaptunk.A kínzások viszont elég kemények voltak. Mikor Yusuf férfiasságát pengézte meg "H" akkor kicsit kirázott a hideg - szinte átéltem én is :SSSSS
10/8

tigeroo
cry me a river
precision
egy jó rendezõ, ilyen kaliberû filmet rendez, és magyar is
kell ennél több?

Bazinga!

most mi érdekeljen benne?
ha elkészül a mû akkor megnézem akárki is vesz részt a produkcióban :/
most antal nimrod vagy magyar péter tökmind1 😄
Doddy a düdő
mindenkit rajtad kívül

precision
téged nem?

Bazinga!

precision
hát azért imdb látogatotabb oldal, mint ez a uk odeon, plusz hivatalos oldalon is helyesen van fent az infó
az meg nem meglepõ, hogy Rodriguez nevével reklámozzák a filmet 😊

Bazinga!

kit érdekel antal nimrod?:S
Blasta
Én tudom az igazat, csak azt mutatom, hogy az UK Odeon website szerkesztõi (és ezáltal gondolom még kismillióan) félre vannak tájékoztatva, magyarán Antal Nimrod neve még egy ilyen frencsájz kapcsán is feledésbe merülhet

precision
hivatalos oldalon Nimród Antal mint director Robert Rodriguez mint Producer/Visual Effect Supervisor

😊

Bazinga!

precision
Blasta
Ennyit errõl:
(odeon.co.uk oldalról)

Predators

Genre: Action
Film running length: 107 min
(excl trailers and advertisements)
UK release date: 8/7/2010
Advance screenings: 07/07/10
Directed by: Robert Rodriguez

Kicsikiraly
Sztem simán érthetõ elsõre is

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
sõt, azt, hogy hogy csinálja a trükköt, már jóval elõbb rájöttem, amikor mondják a kémek hogy mindig lemennek a kikötõhöz a kalitkával, vagy ilyesmi, régen láttam már, de emlékszem, hogy valahol itt ugrott be a trükk. de amúgy egyetértek az egésszel, sõt nálam inkább 9/10

DFTBA ಠ_ಠ

tigeroo
nem gas, másodszorra felfogtam hogy az akar lenni 😄
Na basszus, nesze neked "hejessírás ellen õrzõ", így lesz Elvis-bõl elvisz, meg Microsoftból mikroszkóp. Lol.

Pár millióért 1x én is lefogynék ... De!
Bale mostanában kb. minden második filmjénél etióp éhezõre fogy, aztán felgyúrja magát. Ettõl könnyen meg lehet ám halni is.
Néz meg a Gépészt pl. a filmben kilóg az összes bordája és csontja, és a végén van egy pár snitt, ahol a fogyása elõtt felvett jelenet van, ott meg úgy néz ki mint szegény elvisz utolsó napjaiban.

desigo
off
az igazi bombaszakértõ

A member of a US Army Explosive Ordnance Disposal (EOD) team stands at the entrance to a container wearing a bomb disposal suit prior to an exercise at Camp Nathan Smith in Kandahar City on June 15, 2010. (Ed Jones/AFP/Getty Images) #
Tyler1
A tökéletes trükk

Most tudtam elõször végig nézni, mert én általában felirat párti vagyok, de ez a film annyira nehéz eredetiben, hogy nem fogod fel mi történik hiába olavasod hozzá a feliratot(legalábbis számomra). Szóval szinkronnal végre sikerült 😊
A film még mindig ködös, sokáig így sem értettem h miért van ez az egész, vagy honnan indul el a fõcselekmény, de ez pont az a film aminek a darabkáit többször látva tudjuk csak összerakni.
A szereplõgárda nagy pipa, mindenki szinten felül alakított(a kislány még külön plusz pont, nagyon aranyos volt). Az egyetlen minusz nálam, a film hosszúsága, én a 2 órát soknak találtam rá, mert elég nyögvenyelõs lett, fõleg a nem ritka lassú jelenetek miatt.
8/10

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Exam - vizsga

érdekes egy film 😄 helyszínbérlésre anyagköltségre nem kellett sokat költeni 😄 (SPOILER követekzhet) hiszen egy szobában játszódik le az egész film.
Közben sejtettem,hogy a cég igazgatója ott lehet köztük,de nem gondoltam,hogy pont a francia lesz az 😄
amúgy többek közt a fûrészfilm jutott eszembe a film közben,hogy ott is jigsaw ott volt a "játékosok" közt 😄
a film nem volt rossz,egyszernézhetõ kategóriába sorolnám.
volt kb 10 perces rész ami kicsit uncsi volt de am faszára sikerült szerintem,vártam a végét, vajon mi lehet a válasz mi lehet a vége xD
az idõbegyorsításra meg álmomban sem gondoltam volna ^^

10/6.5
Blasta
MIVAN????

Ezt írtam: "Messzire kerüljétek el..."

Személyfüggõ? Igen, az ízlés személy függõ.
Ez az ÉN SZEMÉLYES VÉLEMÉNYEM, az, hogy szerintem az a film egy rakás fos, nem ajánlom senkinek, hogy megnézze. Ezzel ugyan mi a pöcs baj van? Világosíts fel kérlek, mert biztos lemaradtam vmirõl?

Sehol nem írtam, hogy szar ember lenne az aki megnézi és tetszik sõt még csak nem is utaltam rá, ha ilyen érzékeny a lelkivilágod, tán keress másik fórumot, mert egy számomra szar filmre a továbbiakban is azt fogom írni, hogy kerüljétek el, ne nézzétek meg...

szucsy89
arra akartam célozni hogy ezek a "nekem nem tetszett szar film meg ne nézzétek" fasságok nagyon személyfüggõk szal ilyeneket butaság írogatni
Tikal
A twilight célközönsége a 14-16 éves tinilányok, ennyi. Talán érthetõ hogy egy felnõtt férfinak ez a film nem jön át 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
<#eljen>

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

precision
nem szidom a filmet magát, csak az alapsztorit, és egy kultusz megerõszakolását
mint film nemtom milyen, de nem is érdekel, csöpögõs-romantikus, nem izgat különösebben 😊

Bazinga!

Tyler1
köszi, nem láttam még de pótlom 😊

Tyler1
sztem semi baj azzal, h egy vámpír szerelmes, mert a népsztereotípiával ellentétben, egy ilyen lénynek is lehetnek érzései. pl. King Kongnak is volt, meg Hulknak is.
semmi baj ezzel, sõt nekem tetszik ha más szemszögbõl ismerhetünk meg ilyen karaktereket.
de itt az a baj, h te nem is láttad a filmet, csak az alapján ítéled meg amit mások mondtak róla. nem azt mondom, h ha megnézed akk biztos tetszeni fog, de nagyobb látótérbe helyezheted, mint amekkorában most véleményezed.

Bucser
Szintén Newman és Redford film a "The Sting", Magyarországon Nagy Balhé címen ment.

Szerintem érdemes megnézed ha a Butch és Sundance tetszett.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Blasta
Nem hinnem, a kerdesed miatt csak szimplan hulye vagy

tigeroo
hidd el a tinik sem a vámpírok miatt szeretik, hanem a románc-szál miatt.
(ott egy srác aki gyors/erõs stb. és mindíg megvédi a csajt)

Sztem a szerelmes ork nem is rossz ötlet, a shrekben már láttunk ilyet (vagy az ogre? van különbség?) De ami mégjobb lenne az egy csöpögõorrú, nyálkás, hõsszerelmes troll egy hatalmas dárdával, aki csak dünnyög maga elé, mert nem kaphatja meg élete szerelmét, a kiskorú bellát vagy akárkit, mert annak szülei hallani sem akarnak kapcsolatukról, holott köztudott, hogy a félvér gyerkõcök nagyon szépek 😊
Egyszóval hatalmas baromság a tvájlájt ha így nézed, ellenben remekül eladható a tinilányoknak mint "rendhagyó" nyálfolyam/romantikus történet. Csak azt nem értem edwardban mit bírnak annyira, hiszen úgy néz ki mint aki minden piilanatban elhányhatja magát..
Tikal
és már valami gagyi sorozatban is nyomatják valamelyik kereskedelmin...

precision
nyilván ha megnézném, én is hasonló véleményen lennék, mármint, hogy "láttam már rosszabbat", mert biztos hogy van ennél rosszabb film
de ez akkor is gyalázat a "vámpírkultuszra" nézve, ezért nem fogom megnézni

ez egy sima tini romantikus film (persze az mind1, hogy a szereplõ fazon 25 éves, jó az a 12 éves jánykáknak mi?) amibe hatásvadász elemként belerakták a vámpírokat és vérfarkasokat
és mivel egészséges ember nem táplál érzelmeket a vámpírok iránt (pláne nem szerelmet) ezért "elbuzultak" a vámpírok, ami (nincs rá jobb szó) gyalázat

Bazinga!

tigeroo
pedig 1x kibirható a film is. láttam már rosszabbat.
precision
*milyen = minden

Bazinga!

precision
javaslom akkor olvasd el újra amit írtam 😊
nem hasonlítgattam a filmeket egymáshoz, egy szóval sem mondtam, hogy x film jobb mint y
csupán arról van szó, hogy ugyanannyira fura lenne egy szerelmes ork a gyûrûk urában (vagy ha úgy tetszik akármilyen fantasy filmben) mint amilyen fasság a vámpírábrázolás a twilightban... nem azt mondom, hogy milyen vámpíros filmnek ugyanolyannak kell lennie... de ezek tradíciókat rúgnak fel
értem én, láttunk mi már jó vámpírt, meg olyat is amelyiknek emberi érzései is voltak... de ebben a twilightban lévõ vámpír nem iszik vért, sír mint egy kislány, bután néz maga elé szerelmesen de azért utálja az életet mint valami emos, depressziõs...stb.
a másik wtf pedig a VÉRFARKAS mint hõsszerelmes
a harmadik wtf pedig az idióta p*csa aki még szerelmes is lesz beléjük, ezzel _példát állítva_ a mai tiniknek, akik arra vágynak, hogy egy 'élõhalott' vérszívó vagy farkasember legyen életük szerelme

fasság az egész... 😊

Bazinga!

Tyler1
"elnézve itt a bannerben lévõ klasszikusokat... képzelj el egy sírva szerelmet valló ork -ot a gyûrûk urából, vagy egy olyan fiatal agyatlan libát aki szerelmes lesz egy T800 -as terminatorba, neadjisten Lord Vader megy át emo kisfiúba.."

ebbe semmi logika nincs. nem kell semmi filmet másikhoz hasonlítgatni, fõleg nem olyat aminek még a mûfaja sem egyezik. pl. a D9 is jó film, de ilyen logika alapján "höö képzeld el ahogy Frodó átváltozik bogárrá hö".
A Twilight nem a vápmír és vérfarkas elemektõl rossz, hanem a forgatókönyvtõl és a cselekmény lassúságától.
Nem akarom védeni, mert tényleg szenvedés 2 órán keresztül nézni a melankólikus semmit, de hülyeséggel ne magyarázzátok a film minõségét(fõleg olyan ne, aki nem is látta).

Bulykin

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. &#12385;&#12403; Kicsi

Tikal
A trailer elég volt <#nyes>

precision
egy vámpír nem romantikus és nem nyálfejû és metroszexuális

innentõl kezdve kár is arról a filmrõl beszélni 😊 gyalázat...

elnézve itt a bannerben lévõ klasszikusokat... képzelj el egy sírva szerelmet valló ork -ot a gyûrûk urából, vagy egy olyan fiatal agyatlan libát aki szerelmes lesz egy T800 -as terminatorba, neadjisten Lord Vader megy át emo kisfiúba..

kislányoknak való az a film, nekik tökéletes nedvtermelés céljából...

Bazinga!

megnézted az elsõ részt?
Tikal
bocs, de ezt még elolvasni se vagyok hajlandó, nem hogy a filmet megnézni...